Ajax-loader

'web' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Via - Webszerelem
A ​Webszerelem c. könyv az internetes ismerkedésről szóló true fiction. Főhőse egy huszonéves médiamunkás lány, aki ex-modellkolléganője sikerén felbuzdulva regisztrál egy internetes társkeresőbe, és négy hónap alatt tucatnyi weben megismert férfival tesz kísérletet a közösjövő-építésre. Közben alaposan kitanulja a webrandizás műfaját a bemutatkozó sorok mögött olvasástól a 'nehéz esetek' kezelésén át a vakrandizás technikájáig. A Webszerelem egy modernkori lányregény köntösébe bújtatott kézikönyv a férfiakhoz és az internetes társkereséshez.

Rézműves László - Szy György - Facebook ​dióhéjban
A ​Facebook 600 millió felhasználójával ma az egyik legnépszerűbb közösségi webhely az Interneten: már Magyarországon is állítólag 3 millióan keresik fel nap mint nap, hogy híreket és információkat cseréljenek az ismerőseikkel. Ebből a könyvből megtudhatod, mi mindenre jó a Facebook, és hogyan kell okosan használni: Először megtanulod az alapokat: hogyan csatlakozhatsz a Facebookhoz, hogyan készíthetsz saját profilt, és hogyan állíthatod be az adataid védelmét. Ezt követően megismered a Facebook felületét és eszközeit, hogy megtudd, hogyan kommunikálhatsz a segítségükkel. Megmutatjuk, hogyan tehetsz szert ismerősökre és hogyan rendszerezheted őket ismerőslistákba; megismered, hogyan működnek a csoportok; megtanulod a kapcsolattartás különböző formáit, illetve hogy miként tehetsz közzé különféle tartalmakat, például képeket és videókat. A könyv az eseményekről, a Facebook-fiókodra telepíthető alkalmazásokról, a Facebook mobil- és okostelefonos használatáról, illetve olyan témákról is szót ejt, mint a reklámozás a Facebook segítségével vagy a Facebook használata a munkahelyen. Ez a könyv nem csak a kezdőknek tartogat újdonságokat. Ha már régóta használod a Facebookot, akkor is érdemes elolvasnod.

Marie M. - Amikor ​a nő még facér
Nem ​mindennapi könyvet tart kezében az olvasó: a kronologikus blogbejegyzésekből összeállított kötet a női lélek mélységeibe kalauzol. Szerzőnk, a bloggerinából íróvá avanzsált MARIE M. megosztja velünk kétségeit, gondolatait, érzelmeit, benyomásait. Intim részletekben bővelkedő írása lerántja a leplet az online társ- és partnerkeresés zavarba ejtő miliőjéről is, miközben hősnőnk egyik férfi ágyától a másikig sodródik. Hogyan éli meg mindezt belülről? Vajon megtalálja-e a nagy Őt (ez-e a célja egyáltalán)? És önmagát? Vezet-e valahová a ,,teremtés koronái" közötti, féktelennek tűnő szexuális kalandozás?

Brian Clifton - Advanced ​Web Metrics with Google Analytics
Are ​you getting the most out of your website? Google insider and web metrics expert Brian Clifton reveals the information you need to get a true picture of your site's impact and stay competitive using Google Analytics (GA) and the latest web metrics methodologies. Which marketing campaigns work best? How do you quantify their success? What indicators should you track? Packed with techniques and insider secrets not documented elsewhere, this book has the expert guidance you need to enhance your brand and increase your site's ROI.

Christian Wenz - JavaScript ​zsebkönyv
A ​JavaScript zsebkönyv minden JavaScript, Ajax, DHTML és CSS kódot bemutat, ami az interaktív webalkalmazások, weboldalak és webhelyek gyors és eredményes elkészítéséhez szükséges. Tartalmazza a legfontosabb parancsokat és kifejezéseket, amelyek a JavaScript kapcsán előfordulhatnak. Kicsi és tömör: a kötetet bárhová magunkkal vihetjük, és haszonnal forgathatjuk, így súlyos JavaScript-könyveinket egyetlen hordozható zsebkönyvre cserélhetjük. Rugalmas és gyakorlatias: a kötet több mint száz testreszabható kódmintát tartalmaz, amelyek alapján gyorsan készíthetünk JavaScript és Ajax programokat.

Christof Hafkemeyer - Az ​internet
Online, ​világháló, Internet - bár manapság gyakran halljuk ezeket a szavakat, sokan mégsem tudják, pontosan mit takarnak. Ez a Mi MICSODA könyv könnyen érthető ismereteket ad erről a gyorsan változó, a mindennapjainkban használt eszközről, az Internetről. A könyv ismerteti az Internet eredetét, és hasznos ötleteket ad a használatához. Hogyan juthatunk fel a világhálóra? Milyen online szolgáltatók léteznek? Hogyan cserélnek gazdát az információk és az adatok az Interneten? Hogyan küldhetünk elektronikus levelet? Hogyan cseveghetünk új barátokkal egy Web-oldalon? Az Internet című könyv mindezekre a kérdésekre egyszerű és közérthető válaszokat ad.

Michael Moncur - Tanuljuk ​meg a JavaScript (2.0) használatát 24 óra alatt
Ha ​interaktívvá akarunk tenni egy weblapot, annak a legegyszerűbb és legkézenfekvőbb módja a JavaScript alkalmazása. Ez a könyv a korábban szintén a Kiskapu Kiadónál megjelent kötet frissített változata, amely már a JavaScript 2.0-ában megjelent fejlesztéseket is tartalmazza, és nem csak az alapvető fogásokat tárgyalja, hanem teljes példákat is bemutat a nyelv alkalmazására. Segítsgével megtanulhatjuk, hogyan illeszthetünk be egy weblap anyagába formokat, objektumokat, animációkat, multimédia elemeket, vagy hogyan használhatunk sütiket. Bár a szerző az anyag összeállítása során semmiféle programozási előismeretet nem tételezett fel az olvasóról, mégis egészen magas szintig jut el a téma tárgyalásával. Ajánljuk tehát ezt a könyvet mindazoknak, akik a webes fejlesztéssel kapcsolatban nem elégszenek meg az egyszerű szöveges és képi tartalmak megjelenítésével, és az ügy érdekében nem riadnak vissza egy kis programozástól.

Earle Castledine - Craig Sharkie - jQuery: ​Novice to Ninja
jQuery: ​Novice to Ninja will show you how to unleash the amazing power of jQuery. In this easy-to-follow guide, you’ll master all the major tricks and techniques that jQuery offers—within hours. jQuery has quickly become the JavaScript library of choice, and it’s easy to see why. This JavaScript framework dramatically improves how you add interactivity and animation to your website. Are you ready to release your inner jQuery ninja?

Móricz Attila - Az ​intranet alkalmazása
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Sütheő Péter - Hypertext
Multimédia, ​hipermédia, hypertext. A modern elektronikus információfeldolgozás, információs ipar varázsigéi. Sokak számára egyszerűen új üzletág, másoknak új, izgalmas játék. Többé-kevésbé divatszerű, amit azután majd új divatok, új varázsigék, új játékok követnek. Tudósok, könyvtárosok, információs szakemberek számára azonban valami egészen más; talán egy újabb lépés a Gutenberg-galaxis szétrobbanása felé. Ez a könyv a "varázsigék" mögött meghúzódó módszerrel, a hypertexttel kívánja megismertetni mindazokat, akik az információtudománnyal, információs munkával foglalkoznak, azt tanulják, vagy az iránt érdeklődnek. Funkciója szerint tankönyv, amelyet az információtudományi, könyvtártudományi felsőoktatásban való használatra szántam, mégis jó szívvel ajánlhatom a gyakorlatban dolgozó szakemberek számára is, hiszen számos olyan elvet, elgondolást, kísérletet ismertet, amelyeknek a gyakorlatba való átültetése javíthat az alkalmazások minőségén.

Joanne Harris - Kékszeműfiú
Élt ​egyszer egy özvegyasszony, akinek három fia volt: Fekete, Barna és Kék. Fekete volt a legidősebb: mogorva és agresszív. Barna volt a középső gyerek: félénk és lassú felfogású. De az anya kedvence Kék volt: a gyilkos.

Steve Graham - Simeon Simeonov - Toufic Boubez - Doug Davis - Glen Daniels - Yuichi Nakamura - Ryo Neyama - Java ​alapú webszolgáltatások
A ​webszolgáltatások az osztott számítástechnika fejlődésének következő lépcsőfokát jelentik. A nyílt szabványokon alapuló webszolgáltatások lehetővé teszik, hogy a program egyszerűen, rendszerfüggetlenül és laza kapcsolattal csatlakozzon ügyfeleink és partnereink rendszereihez. A könyv megismertet bennünket a webszolgáltatások alapfogalmaival, és bemutatja, hogyan építhetjük be ezeket a szolgáltatásokat saját cégünk életébe. Kitér a webszolgáltatásokhoz kapcsolódó, jelenleg születőben szabványokra is: SOAP, WSDL, UDDI.

Zak Greant - Chris Newman - MySQL ​zsebkönyv
A ​dinamikus webhelyek fejlesztését manapság egyre több helyen oldják meg nyílt forrású szoftverek segítségével. Ez olyannyira igaz, hogy a nyílt forrású megközelítés még saját rövidítést is kapott: ez a LAMP, vagyis Linux-Apache-MySQL-PHP. Ez az apró kötet a harmadik betűről szól és mérete ellenére tömve van olyan megoldásokkal, amelyekre egy fejlesztőnek munkája során szinte bármikor szüksége lehet. Terjedelméből adódóan nem a részletes magyarázatokra koncentrál, hanem azonnal használható módszereket mutat konkrét, jól körülhatárolható, gyakran felmerülő feladatok megoldására. A könyben minden kód megtalálható, ami a MySQL, a legfontosabb nyílt forrású adatbázisrendszer gyors és hatékony kezeléséhez szükséges.

Robert G. Allen - Internet
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Gottdank Tibor - Szolgáltatásalapú ​világ
Kísértet ​járja be világunkat, az absztrakció kísértete. - írja McKenzie Wark híres Hacker kiáltványában. És valóban. A szolgáltatásalapú vagy más néven szolgáltatásorientált világ is az absztrakció világa. Az absztrakt szolgáltatások világa. Ezek az absztrakciók elrejtik tartalmukat a világ elől, autonómok, minimális viszonyt ápolnak egymással, de képesek kompozíciókba szerveződni adott célok elérése érdekében. Az adott cél pedig általában a vállalati sikeresség, mint a mai valós, konkrét világ létezésének racionális alapja. És a konkrét világban az absztrakt szolgáltatások konkrét megvalósult webszolgáltatásokká válnak, így lesz az elvből informatika. A szolgáltatásorientált világban a szolgáltatások szabadon versenyeznek egymással és ez a versenyhelyzet egyre jobb minőségű szolgáltatásra ad lehetőséget. Ebben a versenyben nincsenek központosított előírások, nincsenek függőségek - a verseny adta állandóan változó körülmények alakítják megújuló vonásaikat. A könyvvel a szerző konzisztens, letisztult képet ad a szolgáltatásorientált világról. A kötet érinti a vállalati menedzsmentet és az informatikai irányítást valamint a szolgáltatások tervezési részleteit: szól vezetőknek, informatikai projekt irányítóknak és szakembereknek, informatikai és szervezési tárgyakkal foglalkozó hallgatóknak egyaránt. A könyv középpontjában a SOA kialakítása, tervezése, üzleti logikája, szervezése és technológiája áll: tervezési minták, a SOA projekt részletei, a szolgáltatás életciklusának lépései, a SOA irányítása, implementációs kérdései valamint a SOA és a Felhő kapcsolata. A Szolgáltatásalapú világ egyfajta hozzájárulás az informatikai felsőoktatásban már sikeresen oktatott és több fejlett informatikai vállalatnál már eredményes szolgáltatásorientált elv és gyakorlat széleskörű elterjesztéséhez.

Larry Weber - Marketing ​a hálón - Vállalati és közösségi honlapok, blogok
A ​marketing jövője a kölcsönös párbeszédben rejlik. A kommunikációban jelentkező hatalmas zaj indokolttá teszi, hogy ne a vásárlókhoz beszéljünk, hanem a vásárlókkal. A YouTube, a MySpace, az iwiw - a közösségi portálok, valamint a blogok a legígéretesebb eszközök a fogyasztók eléréséhez. A Marketing a hálón megmutatja a marketingeseknek és cégüknek, hogyan alakíthatnak ki kötődést a vállalat iránt a vevők körében, miként építhetik fel a vevőközösségeket, illetve hogyan érhetnek el maximális nyereséget e korban, amelyben a bőség zavara uralkodik a marketing területén. Larry Weber író, a közösségi média elismert szaktekintélye új eszközöket és platformokat ismertet meg velünk, és megmutatja, hogy az azonnali eredmények és növekedés érdekében miként alkalmazhatjuk őket. A mai marketinges él a világháló adta lehetőségekkel. Csatlakozik a közösségi hálózatokhoz, illetve olyan hálózatokat szervez, amelyekhez az emberek szívesen tartoznak - így párbeszéd jön létre a marketing és a vevők között, valamint a vevők körében is. Az olyan hálózati oldalak, mint a MySpace, a Facebook, sőt még a Flickr is, tökéletes fórumot nyújtanak ehhez az újfajta párbeszédhez. A Marketing a hálón megmutatja, hogyan kapcsolódhat be ezekbe a virtuális szervezetekbe a marketinges gárda, és alkalmat nyújt arra, hogy az új eszközök és modellek alkalmazásával a marketing még korunk széttöredezett médiakörnyezetében is elérje az új piacokat.

Galántai Zoltán - Komáromy Gábor - Web ​Page sajátkezűleg
Kezdetben ​volt a könyv - most pedig van a Web page az Interneten. Közzé tehetünk rajta és általa szöveget és képet, mozgó animációt vagy zenét, céges hirdetést, műalkotást, képregényt vagy éppenséggel tudományos kutatási eredményt: bármit, amit akarunk. Létrehozhatjuk a magunk állandó Web page-ét, azaz Home page-ét vagy honlapját vagy ottlapját is (kinek melyik elnevezés a rokonszenves), nem kell hozzá más, csak egy közönséges szövegszerkesztő. No meg ez a kézikönyv. Mert a Web page megalkotásának "szerszáma", a Hypertext Markup Language, röviden HTML ebből a könyvből gyorsan, könnyen megismerhető, s azon nyomban alkalmazható. A HTML ugyanis nem programnyelv, hanem egyszerű eszköz, amelyet éppen arra találtak ki, hogy különösebb számítógépes előképzettség nélkül bárki egyenrangú, aktív résztvevője lehessen a világméretű kommunikációs hálónak. Legújabb verziójának rejtelmeit számos gyakorlati példa segítségével ismerheti meg az olvasó.

Damjanovich Nebojsa - Keresőmarketing
KERESŐMARKETING ​- ONLINE MARKETING ALAPOKTÓL - FELSŐFOKIG 2. RÉSZ A Startlap - a hazai keresők piacának egyik legprominensebb szereplőjeként - a felhasználók kiszolgálásán túl utat szeretne mutatni a keresők üzleti célú felhasználásához is, folyamatosan bizonyítva azok értékeit. Nebojsa könyve pont azokat a marketing döntéshozókat és döntés-előkészítőket látja el gyakorlati tanácsokkal, akik mindennapi munkájukban használják vagy terveznek használni online marketing eszközöket. Nekik őszintén ajánlom ezt a hiánypótló művet.A könyv célja nem a keresési lehetőségek, technikák és tippek bemutatása egy-egy keresőeszközben. Ez minden, a témával foglalkozó website feladata. Legegyszerűbben fogalmazva, a könyv segít jobban átlátni és megérteni a keresőmarketing fogalmát. Útmutatóként kell szolgálnia az olvasó mindennapi munkájában akkor is, ha a könyvet már elolvasta. Damjanovich Nebojsa Keresőmarketing című könyve az első hazai összefoglaló mű az online marketing immár itthon is feltörekvő ágáról. Közérthetően mutatja be a keresőmarketing alapjait, így érdeklődőknek, webmestereknek, marketingeseknek egyaránt ajánlom "tudattágítóként". Damjanovich Nebojsa, online marketing tanácsadó, előadó és szerzőként tevékenykedik Budapesten. "E-mail marketing" könyv szerzője, számos konferencia és szeminárium szervezője és előadója. Eddig olyan ügyfeleknek dolgozott, mint NOKIA, HVB Bank, GlaxoSmithKline, DHL, Procter & Gamble, Office Depot és UPC Magyarország. Leginkább a szaksajtóban publikál (PR Herald, Kommunikáció Management és MédiaFigyelő). Az Online marketing tippek heti hírlevél főszerkesztője.

Kris Jamsa - Suleiman "Sam" Lalani - Steve Weakley - A ​Web Programozása II.
Napjainkban ​a World Wide Web (WEB) az Internet legfrekventáltabb területe. A világhálón kalandozók naponta újabb és újabb Web-helyeket fedezhetnek fel világszerte. A tervezők egymással versenyeznek, ki tud érdekesebb, izgalmasabb, képet, hangot, animációt is magában foglaló Web-oldalakat készíteni. A kereskedelem is felfedezte magának a Web-oldalak interaktivitásában rejlő lehetőségeket. Ez a könyv megismerteti az olvasóval az internetes kommunikálás alapjait, a Web-oldalak készítéséhez használt HTML nyelvet. Bemutatja a különböző böngésző, kiszolgáló és kereső programok működését, és segítséget nyújt elkészítésükhöz. A könyv olvasója megtudhatja, hogy a C++, Perl, JavaScript és VBScript nyelvű fájlok segítségével hogyan készíthetők CGI programok, melyek interaktív kapcsolatot teremtenek a Web-oldalak olvasóival. A Web programozásának olyan új és érdekes területei is megismerhetők a könyvből, mint a 3D objektumok készítésére alkalmas VRML nyelv vagy az ActiveX vezérlőelemek használata. A megértést számos, a gyakorlatban is kipróbálható példaprogram és ábra segíti. A programok forráskódjaikkal együtt megtalálhatók a CD-mellékleten, amely a Java és a Perl nyelv fejlesztőkészletét is tartalmazza.

Kris Jamsa - Suleiman "Sam" Lalani - Steve Weakley - A ​Web Programozása I.
Napjainkban ​a World Wide Web (WEB) az Internet legfrekventáltabb területe. A világhálón kalandozók naponta újabb és újabb Web-helyeket fedezhetnek fel világszerte. A tervezők egymással versenyeznek, ki tud érdekesebb, izgalmasabb, képet, hangot, animációt is magában foglaló Web-oldalakat készíteni. A kereskedelem is felfedezte magának a Web-oldalak interaktivitásában rejlő lehetőségeket. Ez a könyv megismerteti az olvasóval az internetes kommunikálás alapjait, a Web-oldalak készítéséhez használt HTML nyelvet. Bemutatja a különböző böngésző, kiszolgáló és kereső programok működését, és segítséget nyújt elkészítésükhöz. A könyv olvasója megtudhatja, hogy a C++, Perl, JavaScript és VBScript nyelvű fájlok segítségével hogyan készíthetők CGI programok, melyek interaktív kapcsolatot teremtenek a Web-oldalak olvasóival. A Web programozásának olyan új és érdekes területei is megismerhetők a könyvből, mint a 3D objektumok készítésére alkalmas VRML nyelv vagy az ActiveX vezérlőelemek használata. A megértést számos, a gyakorlatban is kipróbálható példaprogram és ábra segíti. A programok forráskódjaikkal együtt megtalálhatók a CD-mellékleten, amely a Java és a Perl nyelv fejlesztőkészletét is tartalmazza.

Andrew Conry-Murray - Vincent Weafer - Internetes ​biztonság otthoni felhasználóknak
Napjainkban ​az írott és elektronikus sajtó az internethasználat veszélyeit ecsetelő megnyilatkozásoktól hangos. Az átlagos felhasználó, aki a számtógépét munkaeszközként, vagy szórakozásra használja, de sem azt nem tudja, hogy mi van a dobozban, sem azt, hogy pontosan mi is történik akkor, amikor elküld egy e-mailt valakinek, vagy megnéz a böngészőjével egy weblapot, mindebből rendszerint csak annyit ért, hogy félnie kell valamitől. Tudja, hogy az internet tele van terroristákkal, tolvajokkal, vírusokkal, kémekkel és kémprogramokkal, de hogy ezzel a helyzettel neki, a felhasználónak pontosan mit is kellene kezdenie, arról fogalma sincs. Ez a könyv ezeknek az egyszerű földi halandóknak készült, akik az interneten vásárolnak, banki ügyeiket intézik, beszélgetnek, vagy egyszerűen csak szörfölnek a weben. A könyv a következő témakörökről ad közérthető és a gyakorlatban azonnal használható ismereteket:

Danitz Béláné - Neubauer József - Tószegi Zsuzsanna - Varga Kornél - Tóth Tamás - Segítség, ​behálóztak!
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ethan Marcotte - Jeffrey Zeldman - Szabványkövető ​webtervezés
Jeffrey ​Zeldman sikerszerző, tervező, a webszabványok szószólója klasszikus, az iparágat megrengető könyvének átdolgozott változatát tartjuk a kezünkben. Az Ethan Marcotte társszerző segítségével frissített kiadás a szabványkövető webtervezés új kihívásaival és megoldásaival ismertet meg. Lebilincselő, élvezetes stílusának köszönhetően a kötet a legösszetettebb információkat is könnyen emészthetővé teszi. A Szabványkövető webtervezés továbbra is az első számú útmutató a gyorsabban betöltődő, több felhasználót elérő, kisebb tervezési és üzemeltetési költségű webhelyek építéséhez. - Jelentősen átdolgozott tartalom, rengeteg új ötlet - Milyen változásokat hoznak a munkánkban a HTML5, a CSS3 és a webes betűtípusok? - A szabványok terjesztésének új stratégiái - Az IE6-támogatás új értelme. A Business Week által a webszabványok királyának kikiáltott Jeffrey Zeldman (zeldman.com) a Világháló első tervezőinek és bloggereinek egyike. A List Apart magazint azoknak készíti, akik webhelyeket építenek, emellett vezeti az élvonalbeli Happy Cog webtervező stúdiót, és a The Deck, az An Event Apart és a The Web Standards Project társalapítója. Ethan Marcotte, a felhasználói felületek sokoldalú tervező-fejlesztője, a The Web Standards Project igazgatótanácsának tagjaként dolgozott, olyan ügyfelekkel, mint a New York Magazine, a Harvard Egyetem és a World Wide Web Consortium (W3C). Ethan, aki népszerű oktató és előadó, társszerzőként olyan könyvekben működött közre, mint a Handcrafted CSS, a Web Standards Creativity vagy a Professional CSS.

Robert W. Sebesta - A ​World Wide Web programozása
Nehezen ​becsülhetjük túl azt a hatást, amelyet a világháló az emberek mindennapi életére gyakorolt. Látva azt a sebességet, amellyel a weboldalak százezrei előbukkantak a semmiből, nyilvánvaló, hogy a létrehozásukhoz szükséges technológiákat széles körben kell oktatni. Az elmúlt pár évben sok felsőoktatási intézmény próbálkozott azzal, hogy a webtechnológiák viszonylag jelentős részét bevegye a tananyagába. Ez a könyv tehát mindezek szem előtt tartásával a diákoknak készült. Könyvünk célja, hogy átfogó bevezetést nyújtsunk azokról a programozási eszközökről és ismeretekről, amelyek a világhálón lévő szerverek felépítéséhez és fenntartásához szükségesek. Weboldalak készítésénél sokféle technológia használatos. Rengeteg olyan (gyakorlatilag egytől egyig a tapasztalt szakembereknek szóló) könyv áll rendelkezésre, amely kizárólag egy-egy ilyen technológiára összpontosít. Ez a könyv áttekintést nyújt a világháló működéséről, több, széles körben használt webes kliensoldali és szerveroldali technológia bemutatásával. A könyv anyagának megértéséhez a legfontosabb előfeltétel valamelyik objektumorientált nyelv biztos ismerete és némi jártasság a UNIX-ban. A webszerverek ugyanis gyakran UNIX-platformon futnak, a nyelvismeret pedig az újabb programnyelvek elsajátítását könnyíti meg. A könyvben bemutatott szoftverrendszerek többsége a diákok számára ingyenesen hozzáférhető. Idetartoznak a böngészők, amelyek Javascript interpretert és Java Virtuális Gépet is tartalmaznak, a Perl, a PHP és Java nyelvi rendszerek, valamint a szervleteket és a JDBC-t támogató Java osztálykönyvtárak. Tartalom: HTML és XHTML - Stíluslapok - JavaScript - JavaScript és a HTML-dokumentumok - Dinamikus dokumentumok készítése JavaScripttel - Java-appletek - XML - Perl - Perl használata CGI-programozásra - Webszerverek és szervletek - PHP - Adatbázis elérése webes környezetből

William Ballad - Tricia Ballad - Biztonságos ​webalkalmazások PHP nyelven
A ​PHP nyelvű webalkalmazások a hackerek egyik legfőbb célpontját jelentik. Miért? Mert tudják, hogy sok ilyen alkalmazást olyan programozók írnak, akik alig vagy egyáltalán nem rendelkeznek tapasztalattal a programok biztonságossá tételének terén. Mindazonáltal nem kell áldozatul esnünk nekik: a Biztonságos webalkalmazások PHP nyelven segít, hogy elsajátítsuk azokat a készségeket és módszereket, amelyek a sziklaszilárd PHP-kódok írásához, illetve a már meglevő PHP-programok megerősítéséhez szükségesek. A webes fejlesztés, a biztonságos programok írása és az oktatás területén szerzett több mint tizenöt évnyi tapasztalatára építve Tricia és William Ballad megmutatja, hogy milyen biztonsági hiányosságok jelentkezhetnek a PHP-kódokban, és leírja a PHP-fejlesztők által leggyakrabban elkövetett hibákat. A szerzők konkrét, a gyakorlatban hasznosítható megoldásokat mutatnak be – olyan módszereket, amelyeket meglepően könnyű megérteni és használni, függetlenül attól, hogy milyen szintű PHP-programozói tudással rendelkezünk. A Biztonságos webalkalmazások PHP nyelven áttekinti a PHP-kódok biztonságossá tételének legfontosabb szempontjait, a hibakezeléstől és az átmeneti tárak túlcsordulásától kezdve a bemenet érvényességének ellenőrzéséig és a fájlrendszerhez való hozzáférésig. A szerzők megcáfolják azokat a mítoszokat, amelyek visszatartják a PHP-programozókat attól, hogy megkíséreljék biztonságossá tenni a kódjaikat, és megtanítják, hogyan írhatunk anélkül biztonságosabb kódot, hogy feláldoznánk a szoftver teljesítményét vagy a saját hatékonyságunkat.

Ismeretlen szerző - II. ​Oktatás-Informatikai Konferencia
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Sham Bhangal - Ben Renow-Clarke - Macromedia ​Flash MX Actionscript programozás alapjai
- ​ActionScript? Az a félelmetes dolog, amit a programozók művelnek, igaz? - Egyáltalán nem. Az ActionScript nem változtat elvakult programozóvá, hanem végre a kezedbe adja az eszközt, ami lehetővé teszi, hogy az eddig tapasztalt határokat könnyedén átlépve megvalósítsd a terveidet. Ez a könyv eljuttat a minimális ActionScript tudástól egészen a komolyan megalapozott szintig, melynek birtokában már irigylésre méltó funkciókat építhetsz design munkáidba. A könyv némileg a Flash 5-alapú elődjére, a Foundation ActionScript-re épül, azonban teljesen át lett írva a Flash MX új követelményeinek megfelelően.

Covers_199470
A ​95 legjobb Java-applet Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - A ​95 legjobb Java-applet
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Joanne Harris - Blueeyedboy
...dark ​psychological thriller set in the world of the internet, where no-one is quite what they seem to be, and every taste is catered for, even the ones to which we dare not confess.

Ismeretlen szerző - A ​web 2.0 jövője és a szemantikus web
A ​kötet a 2007. április 27-én megrendezett "in4 -innováció, integráció, információszabadság, intelligens web" című konferencia tanulmányait tartalmazza. Szerzői: Szakadát István, Dudás Anikó, Guszlev Antal, Lukács Lilla, S. Medveczki Marianna, Fodor János, Tóth Tünde és Vaskó Péter. "összességében az utóbbi idők legjobb konferenciája" (worldshots)

Covers_151883
Facebook ​műhelytitkok Ismeretlen szerző
31

Ismeretlen szerző - Facebook ​műhelytitkok
A ​marketingnek eredményeket kell felmutatnia. De ez egyre nehezebb. Az emberek több mint kétharmada átugorja a hirdetéseket. Ha online reklámozol, az átkattintási arány kevesebb mint egy százalék lesz. Az internetezők zöme figyelmen kívül hagyja a bannereket. A közvetlenül kiküldött levelek felét még csak meg sem nézik. Kitörlik anélkül, hogy egy pillantást is vetnének rá. Ezek az adatok jól szemléltetik, hogy a marketing változóban van, és a hagyományos megközelítések egyre kevésbé hatékonyak. Át kell gondolni az online kommunikációt. A versenytársad nem feltétlen az, akire elsőre gondolnál. Nem szükségszerűen az, aki ugyanazt a terméket vagy szolgáltatást kínálja. A figyelmet ki kell érdemelni: tartalom és mondanivaló szükséges, ha sok embert szeretnél megszólítani. Ne csak direkt reklámokban és hirdetésekben gondolkozz, hanem interaktív kommunikációban, és közösségépítésben. Erre a Facebook, a közösségi hálózat a legalkalmasabb eszköz. De hogyan álljunk neki? Kik és hogyan tudnak sikereket felmutatni? Miként lehet eredményes a Facebook marketing? A könyv, melyet a kezedben tartasz, e kérdések megválaszolásában segít. Megismertet napjaink legnépszerűbb közösségi oldalával és lépésről-lépésre végigvezet azon az úton, mely mérhető eredményekhez vezet.

John Milton Fogg - Beszélgetések ​a világ legnagyobb hálózatszervezőjével
A ​network marketing klasszikus folytatása megérkezett! A világ legnagyobb hálózatszervezője hatására milliók váltak sikeressé az Egyesült Államok legdinamikusabban növekvő iparágában. A folytatás főhőse a network marketing titkait megismerve jut el életcéljának megfogalmazásáig, önmagába és álmaiba vetett mély hite pedig a megvalósításban is segítségére lesz. John Milton Fogg ezúttal ismét utazásra invitálja az olvasót. Olyan képzeletbeli utazásra, amely már eddig is sok ezer ember életét változtatta meg.

Kollekciók