Ajax-loader

'adatbáziskezelés' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Stolnicki Gyula - SQL ​kézikönyv
Stolnicki ​először 1995-ben megjelent klasszikusa a legátfogóbb magyar nyelvű SQL kézikönyv. Az adatbáziskezelés alapjainak áttekintése, és lekérdezőnyelv alapszabályainak ismertetése mellett a könyv részletesen kitér a különböző SQL dialektusok egyedi részleteire is: az SQL92 szabvány mellet az IBM DB2, SQL/DS, INFORMIX, INGRES, NovellXQL, Oracle, Sybase és a Microsoft SQL Server sajátosságait is tárgyalja. A lekérdezések mellett megtanít a triggerek, tárolt eljárások létrehozására és használatára is. Minden adatbáziskezeléssel foglalkozó programozó számára kötelező alapmű!

Laura Thomson - Luke Welling - PHP ​és MySQL webfejlesztőknek
A ​PHP és a MySQL népszerű, nyílt forráskódú technológia, amelyek segítségével rövid idő alatt fejleszthetők adatbázis-vezérelt webes alkalmazások. A PHP igen hatékony programozási nyelv, használatával funkciókban gazdag webes megoldásokat hozhatnak létre a fejlesztők. A MySQL pedig kiválóan integrálható a PHP-vel, ideális, gyors és megbízható adatbázis a dinamikus, internetalapú alkalmazásokhoz. A könyvből kiderül, hogyan lehet ezen eszközök együttes használatával hatékony és interaktív webes alkalmazásokat előállítani. Jól érthetően átveszi a PHP nyelv alapjait, elmagyarázza, hogyan tudunk MySQL adatbázist létrehozni és dolgozni vele, majd bemutatja, miként lehet PHP segítségével kapcsolatba lépni az adatbázissal és a kiszolgálóval. A gyakorlati megközelítést követő kiadvány számos példával szemlélteti az olyan gyakran előforduló feladatokat, mint a felhasználók hitelesítése, online bevásárlókosár fejlesztése, PDF dokumentumok és képek dinamikus előállítása, e-mailek küldése és kezelése, webes fórum fejlesztése, Web Services felülethez kapcsolódás XML segítségével és Ajax-alapú interaktivitást nyújtó Web 2.0-s alkalmazások fejlesztése. A PHP és MySQL webfejlesztőknek című kötet a mű előző kiadásának frissített, átdolgozott és kibővített változata: a PHP 5. és 5.3. verziója közötti fejlesztéseket, illetve a MySQL 5.1 verziójában bevezetett új funkciókat is tartalmazza. Internetről letölthető példafájlok. „PHP-vel és MySQL-lel dolgozó fejlesztők számára nélkülözhetetlen kiadvány. Nagyon ajánlott mindenkinek” – The Internet Writing Journal. „Kiváló könyv a PHP gyors elsajátítására, amely a MySQL-t is átfogóan bemutatja” – WebDynamic. Luke Welling és Laura Thomson több mint egy éve dolgoznak PHP-vel és MySQL-lel, illetve írnak róluk. Rendszeresen előadói a nyílt forráskódú fejlesztéssel foglalkozó konferenciáknak. Luke jelenleg webes alkalmazástervező az OmniTI-nál, Lara vezető szoftvermérnök a Mozilla Corporation webes csapatában.

Julie C. Meloni - Tanuljuk ​meg a MySQL használatát 24 óra alatt
A ​rendkívül népszerű, könnyen kezelhető, nyílt forrású adatbázis-kezelő rendszer programozásának az alapjait sajátíthatjuk el a könyv segítségével. Megismerhetjük, hogyan - építhetünk be tranzakciókat adatbázisokra épülő alkalmazásokba - hozhatunk létre hatékony, rendezett MySQL adatbázisokat - alkalmazhatjuk a MySQL beépített függvényeit karakterláncok és számok kezelésére - végezhetünk összehasonlításokat és műveleteket számokkal és más adatokkal - intézhetjünk a MySQL rendszerek felügyeletét. Külön fejezetek foglalkoznak a PHP- MySQL és a Perl-MySQL együttes alkalmazásával.

Gajdos Sándor - Adatbázisok
Ennek a könyvnek nincs fülszövege.

Kende Mária - Kotsis Domokos - Nagy István - Adatbázis-kezelés ​az Oracle-rendszerben
A ​könyv célja, hogy az adatbázis-kezelés elméletének bemutatásán túl a gyakorlatban is jól hasznosítható ismereteket adjon az Oracle adatbázis-kezelő rendszer használatához, valamint e rendszer Delphi fejlesztőkörnyezetből való eléréséhez. A könyvhöz tartozó CD-ROM-on Oracle és Delphi mintapéldák találhatók. Ezek futtatásához a számítógépen szükséges az Oracle 8-as (vagy magasabb 8i, 9i) verziójának telepítése. A Delphi mintapéldák futtatásához ezen kívül telepíteni kell a Delphi 6 Enterprise verzióját is.

Jack L. Hursch - Carolyn J. Hursch - dBASE ​IV SQL
A ​mirkoszámítógépek adatbázis-kerezlő rendszerei sorában Magyarországon az Ashton- Tate dBASE termékei aratták a legnagyobb sikert. E kötet a relációs adatbázisok legnépszerűbb lekérdező nyelvét, az SQL (Structured Query Language)-t és annak dBASE IV-beli megvalósítását ismerteti. A szerzők a dBASE IV és az SQL közötti elvi összefüggések tárgyalását az adatbázis-kezelés alapfogalmainak (adatbázisok objektumai, file-ok, táblázatok, katalógusok, látványok, indexek stb.) ismertetésével kezdik. Ezt követően az SQL "szemszögéből" elemzik és magyarázzák az adatokat leíró utasításokat, műveleteket, a táblázatok szerkesztésének módszereit. Ezután lépésről lépésre, fokozatosan vezetik be az olvasót az összetettebb adatkezelési, lekérdezési módszerek, ill. a biztonságos adatkezelés és az adatintegritás megőrzési lehetőségeinek rejtelmeibe. Végül a dBASE alkalmazásokba beépíthető SQL programok készítésébe is betekintést nyújtanak. Ez a könyv hasznos forrás a kezdő dBASE IV alkalmazók és programozók számára egyaránt.

Bozó Mária - Gubán Miklós - Makó Zsolt - Készüljünk ​a vizsgára I. ECDL, érettségi, OKJ
Magyarországon ​1997 óta lehet ECDL bizonyítványt szerezni. 2004. február 1-jétől azonban új vizsgakövetelmény lép életbe az Európai Unióban kidolgozott Syllabusz 4.0 tantervnek megfelelően. Új, két kötetes kiadványunk az új vizsgakövetelmények figyelembe vételével nyújt segítséget az ECDL vizságra való sikeres felkészüléshez. A két kötet az ECDL oktatási és vizsgarendjének megfelelően épül fel: az első kötet az ECDL Start vizsga három kötelező modulját és egy szabadon választott modult tartalmaz, a második kötetben található meg a teljes ECDL vizsgához szükséges további három modul. Az első kötetben található modulok: - operációs rendszerek, - szövegszerkesztés, - információ és kommunikáció, - információ-technológiai alapismeretek A második kötetben található modulok: - táblázatkezelés, - adatbázis-kezelés, - prezentációkészítés. A könyv írásakor szem előtt tartottuk, hogy a vizsgázóknak - más vizsgákkal ellentétben - nem kötelező felkészítő tanfolyamon részt venniük. A vizsgára önállóan készülők igényeit figyelembe véve sok, egyszerű, lépésenként végigvezetett feladatot és megoldásukat is elhelyeztük ebben a könyvben. Javasoljuk, hogy akik önállóan készülnek a vizsgára, már az első lépéseknél üljenek a gép mellé, és kövessék az útmutatóban leírtakat. Miután az útmutató alapján sikeresen elkészítették a gyakorlatokat, kíséreljék meg újra végrhajtani őket. Igyekezzenek a technikai elemeket készséggé fejleszteni. A könyv írásakor a Magyaroroszágon létező más típusú képzések követelményrendszerét is figyelembe vettük. Minden fejezetben szerepelnek olyan témakörök, amelyek nem tartoznak szigorúan az ECDL anyagához. Ezeket az ismereteket ovasmányként az egyes pontok között helyeztük el, így azoknak is hasznos könyvet adunk a kezébe, akik OKJ-s képzésben vesznek részt vagy számítástechnikából érettségi vizsgára készülnek. Az egyes témák mélyebb elsajátításához javasoljuk a Műszaki Könyvkiadó további informatikai témájú kiadványait. Részletes információt ezekről honlapunkon szerezhetnek a www.muszakikiado.hu címen.

Györki Ildikó - Majtényi Edit - Az ​adatbáziskezelés problémái
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Jánosa András - Juhász Imre - Kaderják Gyula - Kálmán Endre - Paál Éva - A ​számítástechnika gyakorlati alkalmazása
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Babócsy László - Füzessy Tamás - Windows ​NT 4.0 hálózatok
Ajánljuk ​azoknak a könyvet, akik a Windows NT 4.0 Szerver működésével, telepítésével, konfigurálásával szeretnének megismerkedni. A könyv megfelelő útmutatást ad rendszergazdák számára is a legfontosabb felügyeleti tevékenységek ellátásához. Az új renszer, a Windows 2000 legfontosabb ismeretei is megtalálhatók a könyvben, természetesen csak annak érdekében, hogy a különbségeket be tudjuk mutatni. Harmadik bővített, átdolgozott kiadás. 1999.

Jeffrey D. Ullman - Jennifer Widom - Adatbázisrendszerek
A ​Stanford Egyetem Adatbázisrendszerek csoportja által készített és használt könyv világszerte az adatbázis-kezelés legnépszerűbb tankönyvei közé tartozik az informatikusképzésben. Az adatbázisrendszereknek azt a két legfontosabb oldalát hangsúlyozza, amelyek a legtöbb informatikus hallgató számára a leghasznosabbak: az adatbázis-tervezést és az adatbázis-programozást. A könyv bármely felsőfokú informatikai képzéshez az adatbázisok témakörben az elvárható alapismereteket foglalja egységbe. Az első kiadás megjelenése után rövid időn belül a hazai felsőoktatásban alaptankönyvvé vált. A felsőoktatás új, kétlépcsős rendszerében a három informatikus szak mindegyikén az adatbázis-kezelés tantárgyakhoz ezt a könyvet az oktatási intézmények szinte kivétel nélkül kötelező irodalomként adták meg. A második kiadásban igen jelentős változtatást hajtottak végre a szerzők - a könyv legalább ötven százalékban újnak tekinthető. Felépítése az oktatás célszerűsége érdekében lényegesen változott. A kötet a bevezető tankönyvek minden követelményét kielégíti: a formális definíciók mellett didaktikusán tervezett példarendszer is az olvasó rendelkezésére áll.

Zak Greant - Chris Newman - MySQL ​zsebkönyv
A ​dinamikus webhelyek fejlesztését manapság egyre több helyen oldják meg nyílt forrású szoftverek segítségével. Ez olyannyira igaz, hogy a nyílt forrású megközelítés még saját rövidítést is kapott: ez a LAMP, vagyis Linux-Apache-MySQL-PHP. Ez az apró kötet a harmadik betűről szól és mérete ellenére tömve van olyan megoldásokkal, amelyekre egy fejlesztőnek munkája során szinte bármikor szüksége lehet. Terjedelméből adódóan nem a részletes magyarázatokra koncentrál, hanem azonnal használható módszereket mutat konkrét, jól körülhatárolható, gyakran felmerülő feladatok megoldására. A könyben minden kód megtalálható, ami a MySQL, a legfontosabb nyílt forrású adatbázisrendszer gyors és hatékony kezeléséhez szükséges.

Szelezsán János - Adatbázisok
Alapos ​és részletes könyv az adatmodellekről, melyek közül a relációs van leginkább kiemelve. Részlesen tárgyalja ennek lekérdező nyelvét, az SQL. Természetesen az adatbázisok matematikai alapjai sem hiányoznak. Ez is alapos, mivel a szerző matematikus( GDF igazgatója volt).

Halassy Béla - Az ​adatbázistervezés alapjai és titkai
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Bódy Bence - Az ​SQL példákon keresztül
Az ​SQL széles körben elterjedt szabványos adatbázis-kezelő nyelv. Viszonylag kevés utasítást tartalmaz, ezek azonban bonyolult szerkezeteket is alkothatnak. Az SQL használatának megismeréséhez, hatékony elsajátításához ezért nagy segítséget nyújthat egy szisztematikusan felépített példasorozat áttekintése. A könyv 30 feladatcsoportba rendezve több mint 80 kidolgozott, fokozatosan nehezedő, valósághű feladaton keresztül vezeti be az Olvasót az SQL alkalmazásába. Az SQL elsajátítását segíti, hogy minden feladatra több megoldás is található a páldatárban. Az Olvasó tovább bővítheti az ismereteit a fejezetek végén lévő közel 100 gyakorló feladat egyéni kidolgozásával.

Czenky Márta - Adatmodellezés
A ​számítógépeken tárolt adatok mennyisége világszerte percről-percre növekszik. A tárolás alapvető célja, hogy valamilyen módon felhasználhatók, visszakereshetők legyenek bizonyos döntési helyzetekben. Saját szűkebb környezetünket, munkahelyünket, családunkat sem kerüli el ez a jelenség. A kérdés csak az, hogy mi magunk próbálunk-e úrrá lenni az egyre növekvő adathalmazon, vagy megkérünk valakit, hogy tegye meg ezt helyettünk.

Hector Garcia-Molina - Jeffrey D. Ullman - Jennifer Widom - Adatbázisrendszerek ​megvalósítása
Napjaink ​informatikájának legfontosabb kulcsszavai között az adatbázis-kezelés a legelőkelőbb helyek egyikét foglalja el. Az informatika akkor vált nagykorúvá, amikor az üzleti folyamatok szerves részeként képes lett arra, hogy a laikus szereplők számára szinte észrevétlenül kezelje adatok százmillióit, robusztus, de mégis rugalas hátteret biztosítva az információs rendszerek számára. Az _Adatbázis-rendszerek megvalósítása_ azokat a módszereket, algoritmusokat mutatja be, amelyek az adatbázismonitorok működésének lényegét jelentik , amelyek az adatbázis-szoftverek "mélyében" találhatók. Az adatbázismotorok architektúrája sokban hasonlít az operációs rendszerekéhez, hiszen mind a két esetben konkurens folyamatokat kell vezérelni, hatékony tárolsái módokat kell kialakítani, elfogadható válaszidőket kell biztosítani, és több szinte kell gondoskodni az adatbázisbiztonságról. A képet árnyalja, hogy általában - de nem minden esetben! - a konkrét adatbázismotor egy általános célú operációs rendszer felügyelete alatt működik. Röviden szólva, az adatbázismontorok jelentősége sok esetben meghaladja az általános célú operációs rendszerekét. A könyv nem egy konkrét adatbázis-kezelőt ismertet, hanem az általános technikákat, ennélfogva kitér az adatbázismotorok - logikai és fizikai szintű adatkezelésére és ezen belül az adatvédelemre; - memóriakezelésre, a cache-technikáira; - lekérdezés-optimalizálás technikáira; - ütemezési algoritmusaira. Magyar nyelven még nem jelent meg olyan mű, amelyik ilyen teljes körűen és ilyen mélységben ismertetné a témakör eredményeit és problémáit. A mű kimondottan informatikus szakembereknek íródott, azon belül is azok számára, akik az adatbázis-kezelés "haladó kurzusának" anyagát szeretnék elsajátítani. Az adatbázis-adminisztráció napjainkban már önálló szakmává nőtte ki magát; egy konkrét adatbázismotor - mondjuk az ORACLE - adminisztrálása nehezen képzelhető el anélkül, hogy a mélyen összefüggéseket, a működési mechanizmusok mikéntjét ne ismernénk. A Szofi Magyar-Amerikai Informatikai Oktató- és Továbbképző Központban folyó adatbázis-adminisztrátor, rendszerprogramozó, rendszeradminisztrátor, rendszerelemző, programozó és rendszergazda oktatásban, továbbá az informatikusoknak az egyetem utáni és az egyetemi oktatás melletti gyakorlati kiegészítő képzéseiben sikerrel használjuk a fenti művet. A CIT (Certfied Information Technologist) fokozati rendszerünk vizsgakövetelményei nagymértékben támaszkodnak a könyvben tárgyalt anyagrészekre. Ezért is vagyunk biztosak abban, hogy saját hallgatóinkon túl, más informatikusképző intézmények diákjai számára is jelentős segítséget jelent a mű magyar nyelvű változata.

Vágó Árpád - Visual ​FoxPro 3.0
A ​könyv megírásával az volt a célom, hogy azoknak a fejlesztőknek nyújtsak segítséget. akik a Visual Foxpro 5.0 vagy 6.0 verziójával dolgoznak. Feltételeztem, hogy már tisztában vannak az adatbázis-kezelés elméleti alapjaival, sőt kisebb-nagyobb ménékben a dolog gyakorlati oldalával is. Azt is feltételeztem továbbá, hogy ismerik a Visual Foxpro beépített builder-eit, azok működését, és azokat a lehetőségeket, melyeket ezen eszközök biztosítanak a fejlesztő számára. Ez az a pont, ahonnan a könyv kezdődik. A következő fejezetek ugyanis arról szólnak, mi van a háttérben. Hogyan működik Visual Foxpro? Hogyan érdemes fejleszteni benne? Hogyan kell programozni?

Bodnár István - Magyary Gyula - Adatbázis-kezelés
A ​szerzők, akik a középfokú- valamint a felnőttoktatásban dolgoznak, azzal a szándékkal írták ezt a könyvsorozatot, hogy rövid, áttekinthető formában juthassanak információhoz a középiskolások, a felnőttoktatásban, vagy a felsőoktatásban résztvevők, illetve az önképzéssel tanulók. A könyvsorozatot úgy állították össze, hogy az első hét kötet megfeleljen az ECDL vizsga moduljainak. A könyvek az érvényes ECDL vizsgarendnek megfelelően tartalmazzák a tudnivalót és a célirányos feladatokat. A szerzők minden könyvet kibővítettek azokkal az ismeretekkel, amelyeket a gyakorlat szempontjából fontosnak ítéltek, vagy az elmúlt évek vizsgatapasztalatai, illetve a középiskolák számára készült tantervek alapján szükségesnek láttak. Az Olvasó most az ötödik könyv javított, s egyben bővített kiadását tartja a kezében. A kiadvány célja, hogy bevezesse az olvasót az adatbázis-kezelés "rejtelmeibe". A könyv három nagyobb részre osztható. Az első rész az egytáblás adatbázisokkal foglalkozik.

Kupcsikné Fitus Ilona - Adatbázisok ​Példatár
Rendszergazdáknak ​és informatikát tanulóknak készült oktató céllal.

Michael Abbey - Michael J. Corey - Ian Abramson - Oracle8i ​Kézikönyv kezdőknek
A ​könyv a bevezető, áttekintő fejezetek után az alábbi fontosabb témaköröket részletezi: - Adatbázis-objektumok - Az ORACLE objektumorientált technológiája - SQL és PL/SQL nyelvek - Alkalmazásfejlesztő nyelvek - Adatbázis-információs feladatok. A fenti ismereteken túl megismerkedhetünk azokkal a technológiákkal, amelyeket az adatbázisok az internet és intranet hálózatokon történő használatára fejlesztettek ki.

Covers_268737
Adatbázis-kezelés Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Adatbázis-kezelés
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Bártfai Barnabás - Budavári Oszkár - Adatbázis-kezelés
A ​könyv a következő adatbáziskezelő programokat mutatja be: dBase III+, Excel, Access (7, 97, 2000, XP, 2003).Könyvsorozatunk segítségével alapszintről elindulva, a számítógép megvásárlásától és bekapcsolásától kezdve, a különféle felhasználói programok alkalmazásáig mindent könynyedén megtanulhat. A leírtak tanfolyamok tapasztalataira épülve, gyakorlati példákat bemutatva segítenek elsajátítani a számítógép kezelését, megismerni részegységeinek használatát olymódon, hogy azt Ön a mindennapi életben is kamatoztathassa.Mivel jelen sorozat a Hogyan használjam? c. könyv anyagára épül, bátran forgathatják a teljesen kezdő felhasználók és a már gyakorlattal rendelkezők is. Ajánlható ismeretbővítésre, iskolák informatika óráira, OKJ-s és ECDL vizsgákhoz, tanfolyamokhoz és önálló tanuláshoz egyaránt.A közérthető nyelvezet és verziófüggetlen programleírások mellett továbbra is fontosnak tartottuk, hogy ne azt mutassuk meg, hogy egy adott programfunkció mire való, hanem azt, hogy egy adott feladatot milyen módon tudunk megoldani. Nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy csak olyan ismereteket nyújtsunk, amit nem csak a haladó, hanem egy kezdő felhasználó is hasznosítani tud, kiszűrve a nap mint nap alkalmazott fontos tudnivalókat a szinte soha sem használt szolgáltatások közül.

Nógrádi László - Access ​XP alapokon
Az ​"Access XP alapokon" című könyv - mely az "XP alapokon" sorozat második megjelent kötete - a ma legelterjedtebb adatbázis-kezelő program, az Access XP verziójának használatát oktatja. A szerző jól átgondolt, egymásra épülő leckékben, lépésről lépésre jut el a kezdetektől egy összetett feladat, egy raktári nyilvántartórendszer megoldásáig. A könyvhöz tanári segédletek és további feladatok is letölthetőek az internetről. Az "Access XP alapokon" anyaga megfelel a "Számítógép kezelő", a "Szoftverüzemeltető" tanfolyamok és az ECDL (European Computer Driving Licence - Európai Számítógép Kezelői Jogosítvány) tanfolyamok vizsgáira, valamint az informatika érettségire történő felkészülésre is.

Bognár Júlia - dBase ​III Plus
Ez ​a könyv az ASHTON-TATE szoftverház dBASE III PLUS adatbázis-kezelő programjának használatát ismerteti. Ajánljuk mindazoknak, akik ezzel a programtermékkel szeretnék kisebb-nagyobb feladataikat megoldani. A könyv olvasása és a program használata nem igényel bővebb számítástechnikai vagy adatbázis-kezelői előismereteket. Néhány feltétlenül szükséges alapfogalmat megmagyarázunk. (Az IBM PC számítógép, valamint az MS-DOS operációs rendszer kezelését ismertnek tételezzük fel.) A könyv ezért olyan felépítésű, hogy példáin keresztül mindenkinek világos legyen az "elmélet". Ennek érdekében ahol lehetett, a példákat azonos területről választottuk, egyetlen téma köré felépítve.

Kris Jamsa - Steven Nameroff - Turbo ​Pascal programozói könyvtár
A ​Borland cég által kifejlesztett Turbo Pascal programozási nyelv az elkövetkezendő években valószínűleg az egyik legszélesebb körben alkalmazott programozási nyelv lesz. Ez a könyv közel 200 Turbo Pascal eljárás, függvény, ill. program bemutatásával igen hasznos eszközt jelent valamennyi "kezdő", "haladó" programozási szakember számára. A könyv további előnye, hogy nemcsak a Turbo Pascal Graphix Toolbox (Turbo Pascal grafikus programcsomag), ill. a Turbo Pascal Database Toolbox (Turbo Pascal adatbáziskezelő programcsomag) 4.0-ás verziójának használatát is bemutatja. A programozói munka további megkönnyítésére a könyvhöz lemezcsomag (2 db lemez + kiegészítő füzet) vásárolható, amely a programozói könyvtár valamennyi rutinját unit-okban szervezve tartalmazza és rövid tesztprogramokkal segíti elő azok alkalmazását.

Gazsó Zoltán - Adatbáziskezelés ​FoxPro-ban
Adatbáziskezelés ​FoxPro-ban

Gazsó Zoltán - Adatbáziskezelés ​dBASE 5.0 for Windows rendszerben
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Tringer Éva - Fodor Ildikó - Adatbázis-kezelés
Egyedül ​is megy című sorozatunk új kiadása az ECDL (Európai Számíhasználói Jogosítvány) vizsgákon 2004. február elsejétől érvényes új követelmények, azaz a Syllabus 4.0 előírásainak megfelelően készült. A kötetek a Windows 2000 és Windows XP operációs rendszerek használatával történő felkészüléshez íródtak a korábbi - Windows 95/98/ME-kompatibilis - kiadáshoz képest megnövelt terjedelemben. Az ECDL ismereteinek köre nagyon közel áll az Országos Képzési Jegyzékben szereplő számítástechnikai szakmák gyakorlatias követelményrendszeréhez, ezért az OKJ-vizsgákra való felkészülésre is alkalmas. Kötetünkből az olvasó felkészülhet az ECDL ötödik moduljának vizsgájára. Az adatbázis-kezelési vizsgafeladatok sikeres megoldása érdekében részletesen bemutatjuk az Access 2002 program használatát. A Kossuth Kiadó honlapjáról letölthetők a könyv gyakorlatainak elvégzéséhez szükséges kiinduló adatbázisok, továbbá - az összehasonlításhoz - ezek feldolgozott állapota fejezetenként és végső formájukba. A megszerzett ismeretek önállóan megoldandó feladatokkal ellenőrizhetők, ezek megoldása a kötet végén található. A kiadvány az Access korábbi változatai (95,97,2000) kezelésének elsajátítására is alkalmas. A SOROZAT KÖTETEI Daró Ildikó: Az információtechnológia fogalmai Bárány Márta: Operációs rendszerek Mogyorósi Istvánné: Szövegszerkesztés Mészáros Tamásné: Táblázatkezelés Tringer Éva-Fodor Ildikó: Adatbázis-kezelés Jókúti György: Prezentáció Csórián Sándor: Információ és kommunkáció

Dedinszky Ferenc - Clipper ​a gyakorlatban
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

James Martin - Kathleen K. Chapman - Lokális ​hálózatok
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Váradi Zsolt - Adatbázis-kezelési ​alapismeretek - B
A ​könyvből megismerhetjük az adatbázis-kezelő rendszerek lehetőségeit. A konkrét példák és lépések bemutatásához az Access 2000-et választottuk, mint a leginkább elterjedt irodai adatbázis-kezelőt. Feltételezzük, hogy az olvasó elsajátította az Adatbázis-kezelési ismeretek, a kötetben lévő ismereteket, valamint alapszinten ismeri a Windows operációs rendszert. A könyvben megtalálható tananyag megfelel az új OKJ követelményeknek.

Kollekciók