Ajax-loader

'antológia' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


264
Galaktika ​264. Ismeretlen szerző
elérhető
0

Ismeretlen szerző - Galaktika ​264.
A ​Galaktika magazin márciusi számában befejeződik Colin Kapp izgalmas folytatásos kisregénye, a „Felhőépítők”. A központi téma egy olaj nélküli jövő lehetőségét vizsgálja. A novellafelhozatal igen változatos, köszönhetően annak is, hogy az irodalmi terjedelem közel 20%-kal nőtt: George R. R. Martin egy modern, baljós prófétáról mesél, Nemere István egy idegen bolygóra látogat, Connie Willis megkísérli továbbgondolni a klasszikus Csipkerózsika-történetet, Alekszandr és Szergej Abramov egy totalitárius Amerikába visz, ahol még az álmokat is szabályozzák, Melissa Mia Hall gyermekeket pottyant egy lidércálom kellős közepébe, Pap Viola a Teremtés alapkérdésein gondolkodtat el, míg Robert L. Forward egy aszteroidabányászt kísér el útjára. A lap megemlékezik a nemrégiben elhunyt John Christopherről, a havi retro pedig Andrew J. Offutt szatirikus időutazós elbeszélése. Exkluzív sztárinterjú szólaltatja meg Robert Downey Jr.-t, a „Vasember”-filmek hősét, a filmrovat is az ő munkásságával foglalkozik, az Intelligens dizájn csókközvetítő robotokról ír, a tudományos hírek között pedig olvasható még cikk hőtárolós naperőművekről, egy szuperliftről, egy napelemes sísisakról és egy atomtáskára emlékeztető USB-elosztóról.

Pajkosenekek
Pajkos ​énekek Ismeretlen szerző
elérhető
4

Ismeretlen szerző - Pajkos ​énekek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

282
Galaktika ​282. Ismeretlen szerző
elérhető
4

Ismeretlen szerző - Galaktika ​282.
A ​Galaktika magazin szeptemberi számában Poul Anderson elbeszélése Orpheusz és Eurüdiké történetének „modern” feldolgozása. Kristine Kathryn Rusch az emlékek eltűnésével és egy furcsa találkozással kapcsolatban késztet gondolkodásra. Tanith Lee novellája az emberiség egyik alapvető mítoszát írja át. Ken Liu szövege töredékes vallomásokkal próbálja megállítani a rohanó életidőt. Patricia McKillip műve Rómeó és Júlia halálának körülményeibe enged bepillantást. Alfred Bester elbeszélésében háború dúl az „Amerikai Álomért: a civilizáció eszméjéért, a kultúráért, a költészetért, az álmok túléléséért…” László Zoltán, a nagy sikerű KERINGÉS szerzője egy jól megtervezett Kommunáról ír, ahol persze akad valaki, aki másképp gondolkodik… A havi retró „Litkei B. Mihály lassújáratú űrkompvezető levele kedveséhez…” Dévényi Tibortól. A Beszélő némaság újabb izgalmas „utazást” tartogat a képzőművészet világában – van Gogh rejtélyes festménye kapcsán. „Vas világ a rend” címmel új képregény indul. A Kapcsolatfelvétel rovat az Axe Apollo Space Academy Közép-Európai Űrtáboráról számol be egy résztvevő szemével. A filmajánló témája történelem és science fiction „házassága”. A tudományos főanyag az „Élet a halál után” kérdését próbálja körüljárni. A lapban olvashatók még érdekes cikkek egy robotszínészről, elektromos autópályákról, a szélerőművek forradalmáról és még sok minden másról.

254
Galaktika ​254. Ismeretlen szerző
elérhető
2

Ismeretlen szerző - Galaktika ​254.
A ​Galaktika magazin májusi számában folytatódik az izraeli Lavie Tidhar folytatásos kisregénye, a „Héberpunk”. Ez az igazi kuriózumnak számító írás a héber misztikumot ötvözi a 20. század első felének népszerű noir krimijeivel. A hónap központi tudományos témája arra a kérdésre keresi a választ, mikortól lesz a szélesebb tömegek számára is elérhető egy nyaralás a világűrben. A novellák egy része is a világűrrel foglalkozik: Robert Willey álnév alatt a világhírű rakétatudós, Willy Ley mesél egy idegen inváziós kísérletről, Erneszt Marinyin egy idegen bolygó rendkívül egzotikus civilizációjába enged bepillantást, Vittorio Curtoni pedig olyan emberekről ír, akik megpróbálnak alkalmazkodni egy távoli világ nem mindennapi körülményeihez. Hozzánk közelebbi témák lebegnek a két magyar szerző, Moskát Anita és Kis Zoltán szeme előtt: előbbi hőse egy vallási szekta leleplezésén fáradozik, utóbbiban pedig egy egyszerű komputervírus-támadás vezet egészen bizarr helyzetekhez. A havi retro Brian W. Aldiss elbeszélése a fejlődés pusztító erejéről. Az interjú a hazánkban járt Robert J. Sawyert szólaltatja meg, a Nebula-díjas LÉLEKHULLÁM és a FLASHFORWARD szerzőjét. A játékrovat a legújabb „LEGO Star Wars”-ot mutatja be, a filmajánló a Titanic Filmfesztivál fantasztikus darabjairól, valamint a „Trónok harca” című új HBO-sorozatról számol be, a tudományos hírek között pedig olvasható még cikk egy futurisztikus kompakt konyháról és a játékelmélet alkalmazhatóságáról a biztonságtechnikában.

1-dbe1882585
Galaktika ​241. Ismeretlen szerző
elérhető
3

Ismeretlen szerző - Galaktika ​241.
Galaktika ​241, a Galaktika 2010. áprilisi lapszáma A Galaktika magazin áprilisi számában folytatódik Lucius Shepard amerikai kultszerző Hugo-, Nebula- és World Fantasy-díjra egyaránt jelölt kisregénye, a „Kövön átszüremlő csillagok”. A hónap központi témája a repülés jövője, ehhez kapcsolódik David H. Keller klasszikus novellája, „A vértelen háború”, mely a robotrepülőgépek ötletét előlegezte meg, már 1928-ban. A Nemzetközi Könyvfesztiválra hazánkba látogató Robert J. Sawyernek is olvasható egy írása a lapban, „A Sas leszállt” címmel – ez akár dedikáltatható is lesz a szerzővel április 24-én, a Millenárison. Lovas Lajos új elbeszélése maró szatíra az oktatásügy jelenéről-jövőjéről, míg a lapszám másik magyar írója, Kánai András egy rendkívül szokatlan szuperhős-történettel áll elő. A retro-rovat Theodore Sturgeon „Az ember, aki elveszítette a tengert” című gyönyörű, drámai írását közli újra, és két megemlékezés is helyet követelt magának ezúttal: William Tenn amerikai szerzőt „Fel, keletre!” című elbeszélése búcsúztatja, Robert T. McCall festőt pedig a lap illusztrációs anyaga. Ebben a hónapban az interjú Rafael Marínt szólaltatja meg, a SHERLOCK HOLMES ÉS AZ EINSTEIN-GYÁR íróját. Olvashatók még cikkek többek közt egy internetes Star Trek-játékról, a „9” című új animációs filmről, egy könyvről, ami a 101 legfontosabb SF-filmet veszi sorra; az energiatakarékosság jegyében a lap bemutat még egy ökokonyhát, egy különleges komputer-egeret és egy nem kevésbé rendhagyó, hintaszék által működtetett lámpát.

240
Galaktika ​240. Ismeretlen szerző
elérhető
4

Ismeretlen szerző - Galaktika ​240.
A ​Galaktika magazin 240., 2010. márciusi lapszáma A Galaktika magazin márciusi számában folytatódik Lucius Shepard amerikai kultszerző Hugo-, Nebula- és World Fantasy-díjra egyaránt jelölt kisregénye, a „Kövön átszüremlő csillagok”. A hónap központi témájául a mutánsokat választotta. Ehhez kapcsolható több novella is, hiszen Suzy McKee Charnas „Bögyös”-e egy éppen divatos mutációfajtáról, a likantrópiáról szól, de Henry Kuttner írása, az „Ez a ház kiadó” szintén különleges lényeket mutat be, a francia Denis Labbé pedig szinte őskori szintre visszakorcsosult embereket. K. Varga Beáta „Inga” című elbeszélése a kollektív tudat normáinak változékonyságára keres magyarázatot, míg Kate Wilhelm egy férfi tudatának mélyére fúr le álmain keresztül. Mihail Puhov ugyanakkor a törzsfejlődés folyamatát mutatja be meglepő szemszögből. A lap megemlékezik a nemrégiben elhunyt Fekete Gyuláról, a retro-rovat novellája is tőle származik. Olvashatók még cikkek a „Dark Void” című komputerjátékról, egy japán animéról, az „Égenjárók”-ról, a Discovery Channel SF-vonatkozású műsorairól és érdekes technikai újdonságokról. Befejeződik Hargitai Henrik sorozata az SF és a planetológia viszonyáról, interjú készült Marina és Szergej Gyacsenkóval, az ALEKSZANDRA ÉS A TEREMTÉS NÖVENDÉKEI című sikerkönyv szerzőpárosával, és a könyvrovat is visszatér egy igazi modern ritkaság bemutatásával.

239
Galaktika ​239. Ismeretlen szerző
elérhető
3

Ismeretlen szerző - Galaktika ​239.
A ​Galaktika magazin februári számában új kisregény indul, Lucius Shepard amerikai kultszerző Hugo-, Nebula- és World Fantasy-díjra egyaránt jelölt írása, a „Kövön átszüremlő csillagok”. A hónap központi témája a jövő építészeti trendjeivel foglalkozik, és ehhez kapcsolódik J. G. Ballard klausztrofóbiás novellája, a „Billennium”. Silvio Sosio „Ketamá”-ja is a jövő városában játszódik, ez az elbeszélés azonban inkább amolyan SF-noir, egy magánnyomozót kísér el megbizatására, amely messzebbre vezeti, mint eleinte gondolta volna. Regényi Huba története azzal szembesíti olvasóját, vajon hogyan reagálunk mi, magyarok egy közelgő katasztrófára. Brian W. Aldiss időutazójával a távoli múltba látogathatunk el, hogy megismerkedjünk egy régi kínai költő örök érvényű bölcsességeivel. Szomorú apropóból közöl a lap egy Robert Holdstock-novellát, a hazánkban szinte teljességgel ismeretlen angol szerző ugyanis nemrég hunyt el. A retro-rovat Wolfgang Jeschke hangulatos „Tizenkét perc és még néhány”-ával idézi meg a régi Galaktika 66. számát. Tovább folytatódik Hargitai Henrik érdekes cikke az SF és a planetológia viszonyáról. A játékajánló ebben a hónapban 2010 legjobban várt SF-játékai közül mazsoláz, a filmrovat a 3D-mozik forradalmáról ír, olvasható továbbá cikk az elitképzés jövőjéről, egy futurisztikus autótervről, kivetíthető komputer-billentyűzetről, tériszonyosoknak nem ajánlott kerékpárútról, gőzpunk fényképezőgépről, valamint egy interjú is a német bestsellerszerzővel, Andreas Eschbachhal, akinek HAJSZŐNYEGSZÖVŐK című regénye nemrég jelent meg a Galaktika Fantasztikus Könyvek sorozatában.

1-d4588735a3
Galaktika ​237. Ismeretlen szerző
elérhető
3

Ismeretlen szerző - Galaktika ​237.
A ​Galaktika magazin decemberi számában új kisregény indul, Samuel R. Delany Hugo- és Nebula-díjas „Az idő mint féldrágakövek spirálja” című műve. A hónap központi témája a Merkúr bolygó kutatása, és két novella is a Naprendszer legbelső bolygóján játszódik, egy Larry Niventől és egy Alan E. Nourse-tól. A lapszám egy fontos része a tíz éve elhunyt Kuczka Péterről emlékezik meg. Munkatársak és a család idézik meg emlékezetét, sőt kuriózumként két kevéssé ismert Kuczka SF-novella is helyet kapott a magazinban. Mayer István „Élők” című elbeszélése tudományos alapon keres választ a jövő megismerhetőségének kérdésére, a retro-rovatban C. J. Cherryh „Kasszandrá”-ja ugyanezt a témát érzelmesebb szemszögből idézi meg. Olvasható továbbá a lapban Hargitai Henrik tanulmányának első része az SF és a planetológia viszonyáról, cikkek új játékokról, A majmok bolygója című film készülő újabb változatáról, a nyelvújítás szerepéről az SF-ben, egy hipermodern sátorról és sok minden más érdekességről.

Galaktika228
Galaktika ​228. Ismeretlen szerző
elérhető
3

Ismeretlen szerző - Galaktika ​228.
Tartalom: Niven, ​Larry - Az alakváltó fegyver (2. rész) Filmajánló - A jövő hírnökei (magyar sci-fi filmek) Matheson, Richard - Csatornák A hónap témája - A tévé jövője Filmajánló - Tintaszív Goss, Theodora - Abora hegyéről dalol Megemlékezés - John Updike Updike, John - A szemérmes planéta Filmajánló - Watchmen Interjú - Szélesi Sándor Szélesi Sándor - Vér és verejték Megvalósult sci-fi - Figaro, a robot / Vuzix wrap Bulicsov, Kir - A répa Megvalósult sci-fi - Édes anyanyelvünk - Lol, thx, bb Wilhelm, Kate - Nagy voltál, bébi!

214
Galaktika ​214. Ismeretlen szerző
elérhető
2

Ismeretlen szerző - Galaktika ​214.
A ​Galaktika XXIX. évfolyam, 214. számának tartalma (2008. január): 6 Vonda N. McIntyre: Arcocskák (elsõ rész) 16 Játék... és Google 18 Grace Dugan: Valahol Közép-Queenslandben 24 Özönvíz 32 Daniel G. Keohane: Bõség 42 Filmajánló 44 Kasztovszky Béla: Vissza az erdõbe! 54 Megvalósult sci-fi 56 Michael K. Iwoleit: Planck-idõ 74 „Elkápráztat a történelem” – interjú Stephen Baxterrel 78 Megvalósult sci-fi 80 Harlan Ellison: Esõ, esõ, állj tova! 85 Könyvajánló 86 Wiktor Zwikiewicz: Égi gyújtogatók

211
Galaktika ​211. Ismeretlen szerző
elérhető
3

Ismeretlen szerző - Galaktika ​211.
A ​Galaktika XXVIII. évfolyam, 211. számának tartalma (2007. október): 6 Robert Reed: Milliárdnyi Éva (befejező rész) 20 Játék... és finanszírozás 22 Richard Wilson: Szülőváros 24 Műhold-jubileum 32 James Stoddard: Csillag-vezére hányt-vetett... 40 Filmajánló: A DeLorean 42 Antal József: Végítélet-variációk 46 Kasztovszky Béla portréja 50 China Miéville: A londoni különös események... 64 Megvalósult sci-fi 66 F. Tóth Benedek: Pillanatfelvétel 76 Megvalósult sci-fi 78 John Shirley: Háromszázad év 84 Könyvajánló 86 Keith Laumer: Üzenet egy idegennek

210
Galaktika ​210. Ismeretlen szerző
elérhető
2

Ismeretlen szerző - Galaktika ​210.
6 ​Robert Reed: Milliárdnyi Éva (2. rész) 22 Játék... és vezetés 24 Kir Bulicsov: Így kezdődnek az árvizek 30 Újratöltve 38 Michael Marrak: Quo vadis, Armageddon? 56 Filmajánló 58 Zsoldos Dávid: Apám emlékére 60 Zsoldos Péter: Severus 70 Az író és egy tudós találkozásai 74 Megvalósult sci-fi 76 Lewis Shiner: A Fehér Város 82 Megvalósult sci-fi 84 Bruce McAllister: Rokon lekek 90 Könyvajánló 92 Szeberényi Lehel: A poara nép eredete és vándorlása

209
Galaktika ​209. Ismeretlen szerző
elérhető
4

Ismeretlen szerző - Galaktika ​209.
Tartalma: Robert ​Reed: Milliárdnyi Éva (1. rész) Játék... és gyógyítás Elizabeth Hand: Ekhó Túlélés Robert Silverberg: Amikor elmentünk... Filmajánló Fedina Lídia: Hazatérés Megvalósult sci-fi Neil Gaiman: Hogyan beszélgessünk lányokkal... Szárított hús és laptop a Góbi-sivatagban Rodolfo Martínez: Hamis lapokkal játszva Megvalósult sci-fi Fred Saberhagen megemlékezés Fred Saberhagen: A műpártoló Szélesi Sándor: Guberálók Könyvajánló Andrew M. Stephenson: Teljes készültség

208
Galaktika ​208. Ismeretlen szerző
elérhető
2

Ismeretlen szerző - Galaktika ​208.
A ​Galaktika XXVIII. évfolyam, 208. számának tartalma (2007. július): 6 Catalin Sandu: Párbaj 20 Játék... és függőség 22 Arthur C. Clarke: Bűntény a Marson 26 Bűn és bűnhődés 34 Terry Pratchett: Rendszerhiba az „örök világossághoz” 44 Filmajánló 46 Képes Gábor: A közös nevezõ 50 Patrick Raveau: A fa emléke 55 Dr. Horváth András: Élet a Marson 60 Robert David: Az ikertornyok 68 Megvalósult sci-fi 70 Karawynn Long: És a Holdon még állítsunk kicsit 84 ifj. Hegedüs Sándor: A lélekbúvár

207
Galaktika ​207. Ismeretlen szerző
elérhető
2

Ismeretlen szerző - Galaktika ​207.
A ​Galaktika XXVIII. évfolyam, 207. számának tartalma (2007. június): 6 Wolfgang Jeschke: A kösöntyű 22 Játék... és divat 24 Ian R. MacLeod: Elmúlt varázs 34 A tökéletes másolat 42 Greg Egan: Az extra 54 Filmajánló 56 Michael T. Cricket: Az Elveszettek Kocsmája 60 Megvalósult sci-fi 62 Kurt Vonnegut-megemlékezés 63 Kurt Vonnegut Jr.: Állhatatosság 74 Megvalósult sci-fi 78 Könyvajánló 80 Megvalósult sci-fi 84 Brian Aldiss: A valószínűtlen csillag

Covers_33464
Galaktika ​205. Ismeretlen szerző
elérhető
2

Ismeretlen szerző - Galaktika ​205.
6 ​ Murray Leinster: Oldalvást az időben (2. rész) 20 Játék... és gazdagság 22 Andrew Weiner: Az idegen a tóban 28 Idegenek 36 Joe Haldeman: Kilakoltatás 46 Filmajánló 48 Képes Gábor: Megálló 52 Megvalósult sci-fi 54 Szergej Lukjanyenko: A profi 56 Megvalósult sci-fi 58 Michael Swanwick: Scherzo Tyrannosaurusszal 66 „Kell, hogy legyen odakint valaki!” 70 Szélesi Sándor: Asbóth helikoptere 74 Oleg Ovcsinnyikov: Csillag ajándékba 80 Könyvajánló 82 Ben Bova: A sugárzók

Gal204
Galaktika ​204. Ismeretlen szerző
elérhető
2

Ismeretlen szerző - Galaktika ​204.
6 ​ Murray Leinster: Oldalvást az időben (első rész) 16 Játék... és második élet 18 Robert Sheckley: Űrmadár 32 Gépesített háború 40 Fred Saberhagen: Gondolkodás nélkül 48 Filmajánló 50 James Morrow: A Szövetség 56 Megvalósult sci-fi 58 László Zoltán: Százezer Armstrong 66 Megvalósult sci-fi 68 Stephen Baxter: Gravitációs kút 74 Szűcs László: Eredetmítoszok eljövendõ vallások… 76 A digitális légytől az intelligens porig 78 H. H. Hollis: Mese a matematikusról és a kardokról 86 Könyvajánló 88 Isaac Asimov: Az utolsó kérdés

202
Galaktika ​202. Ismeretlen szerző
elérhető
2

Ismeretlen szerző - Galaktika ​202.
6 ​ A. és B. Sztrugackij: Út az Amaltheára (2. rész) 20 Játék... szimulált valóság 22 David Langford: Okok és okozatok 29 Rubecz Mihály: Új nemzedék 30 Újratöltve 38 Jack Williamson megemlékezés 39 Jack Williamson: A lelet 56 Filmajánló 58 Posta Alíz: Álom, rólad 60 Megvalósult sci-fi 62 Walter Kubilius: Az út vége 70 Mihalik László: Tévelmélet 72 Megvalósult sci-fi 74 Brian Sableford: Az élet bútorai 88 Könyvajánló 92 Sam J. Lundwall: Árnyak

Galaktika-200
Galaktika ​200. Ismeretlen szerző
elérhető
5

Ismeretlen szerző - Galaktika ​200.
Tartalom ​(csak a novellák): W. J. Williams: Léthé (harmadik rész) Ph. K. Dick: James P. Crow B. Aldiss: Szuperjátékok más évszakokban Lőrincz L. L.: Ítélet a Paradicsomban J.-C. Dunyach: Az Agnus Dei űrállomás T. Bisson: Billy és a hangyák M. T. Cricket: Azon az éjjelen... H. W. Franke: A kalciumfaló

199
Galaktika ​199. Ismeretlen szerző
elérhető
4

Ismeretlen szerző - Galaktika ​199.
6 ​Walter Jon Williams: Léthé (2. rész) 14 Somlai Nóra: Köldökzsinór 16 Játék... és hadsereg 18 Murray Leinster: Hosszú az út a Plútóig 26 Új Naprendszer? 34 David D. Levine: Tk’tk’tk 48 Filmajánló 50 A. Bertram Chandler: Az ismerős módszer 66 Megvalósult sci-fi 68 Walter M. Miller: Hozzám hasonlók 80 Megvalósult sci-fi 82 Dale Bailey: Özönvíz 88 Könyvajánló 92 Mihail Puhov: Az építők tüzei

Covers_110049
Galaktika ​198. Ismeretlen szerző
elérhető
2

Ismeretlen szerző - Galaktika ​198.
A ​Galaktika XXVII. évfolyam, 198. számának tartalma (2006. szeptember): 6 Walter Jon Williams: Léthé (első rész) 16 Játék... és virtualitás 18 H. Ellison – J. Blish: Város az örökkévalóság peremén 30 40 év az űrben 34 A Star Trek-hatás 38 M. Shayne Bell: Az életért érdemes élni 54 Filmajánló 56 Jerry Oltion: A szemtanú 62 Megvalósult sci-fi 64 James Tiptree Jr.: Sugározzanak haza! 74 Megvalósult sci-fi 76 Szélesi Sándor: Az egyik ajtón belépünk 82 Könyvajánló 86 Roger Zelazny: Autódafé 90 Juan G. Atienza: Három- vagy négymilliárd kivándorló

Galaktika197
Galaktika ​197. Ismeretlen szerző
elérhető
2

Ismeretlen szerző - Galaktika ​197.
A ​Galaktika XXVII. évfolyam, 197. számának tartalma (2006. augusztus): 6 Stanley G. Weinbaum: A parazitabolygó (befejező rész) 16 Játék... és virtuális kedvencek 18 Garry Kilworth: Utazzon a Golgotára! 26 Digitális turizmus 34 Stephen Dedman: Idegenforgalom 42 Filmajánló 44 Douglas Smith: Sikoltó Angyal 62 Megvalósult sci-fi 64 Nick DiChario: Sárkányfej 66 Képes Gábor: Morzsa 68 Marina és Szergej Gyacsenko: Kosárlabda 78 Megvalósult sci-fi 82 Colin P. Davies: A védelmezők 86 Könyvajánló 88 Alfred Leman – Hans Taubert: Potyautas

195
Galaktika ​195. Ismeretlen szerző
elérhető
2

Ismeretlen szerző - Galaktika ​195.
A ​Galaktika XXVII. évfolyam, 195. számának tartalma (2006. június): 6 Kasztovszky Béla: Nóva Bellatrix (befejező rész) 16 Békés játékok 18 Ovidiu Bufnila: Három háború 24 A jövő ismert fegyverei 32 Michael Haulica: Mi, az égett szeműek 46 Filmajánló 48 Harry Harrison: A Vízesés 54 Michael T. Cricket: Semmi sem változik 56 Magánközlekedés a XXI. században 60 Ian Watson: A nagyon lassú időgép 78 Képregény: Mint a madár 81 Könyvajánló 84 Clifford D. Simak: Kertészkedés

194
Galaktika ​194. Ismeretlen szerző
elérhető
2

Ismeretlen szerző - Galaktika ​194.
A ​Galaktika XXVII. évfolyam, 194. számának tartalma (2006. május): 6 Kasztovszky Béla: Nóva Bellatrix (2. rész) 18 Játék... és erőszak 20 Ray Russell: Emberkomplexus 26 Gondolkodás, hit, vallás 34 Antal József: Kiűzetés a Paradicsomból 36 Megvalósult sci-fi 38 Filmajánló: X-Men – Az ellenállás vége 40 Octavia E. Butler megemlékezés 41 Octavia E. Butler: Amnesztia 60 Megvalósult sci-fi 62 Robert J. Sawyer: Levedlett bőr 74 Filmajánló: Silent Hill – A halott város 76 Stanislaw Lem megemlékezés 77 Stanislaw Lem: Sötétség és penész 88 Képregény: Prototí­pus 92 Fredric Brown: Veszendőbe ment nagy felfedezések

Covers_110345
Galaktika ​192. Ismeretlen szerző
elérhető
2

Ismeretlen szerző - Galaktika ​192.
A ​Galaktika XXVII. évfolyam, 192. számának tartalma (2006. március): 6 Walter Jon Williams: Zöld Leopárd-pestis (3/3. rész) 22 Játék... és játékelmélet 24 Brian Aldiss: Szuperjátékok télvíz idején 30 Digitális otthon 38 Paul Di Filippo: Hogyan talált egymásra a tál és a kanál 50 Vaáchy Miklós: Egy film apropóján… 52 START! novellapályázat eredményhirdetés 53 Flórián Judit: Kétmilliárd és nyolc év 58 Sipőcz Ágnes: Na jó, csak még egyszer... 61 Sánta Balázs: A jövő városa 68 Megvalósult sci-fi – tudományos kishírek 70 Joan Slonczewski: Batktérium az ENSZ új tagja 72 Megvalósult sci-fi – tudományos kishírek 74 William Shunn: A Végsõ Fájdalomcsillapító 78 Képregény: Balszerencse 1. 84 Pót-lap (elõzõ számunkban közölt Livio Horrakh-elbeszélés kimaradt részlete) 85 Könyvajánló 88 Gary Wright: Jégtükör

191
Galaktika ​191. Ismeretlen szerző
elérhető
2

Ismeretlen szerző - Galaktika ​191.
A ​Galaktika XXVII. évfolyam, 191. számának tartalma (2006. február): 6 Walter Jon Williams: Zöld Leopárd-pestis (2/3. rész) 20 Nina Kiriki Hoffman: Jelenetek egy házasságból 22 Játék... és valóság 24 Regényi Huba: Kihagyhatatlan ajánlat 28 Szex, sci-fi, jövõ 36 Elisabetta Vernier: Origami 48 Megvalósult sci-fi – tudományos kishírek 50 Filmajánló 52 Robert Sheckley megemlékezés 53 Robert Sheckley: Kenny 60 Livio Horrakh: Bölcsõbõl koporsó 67 Első Galaktika közönségszavazás eredményhirdetés 68 Megvalósult sci-fi – tudományos kishírek 70 Mayer István: Árnyékban 75 Kiss Ferenc: A magyar SF képregény története 4. 78 Képregény: Vasárnapi szafari 2. 84 Könyvajánló 86 Wolfgang Jeschke: Hasadás a hegyen (retro)

Charles Baudelaire - Paul Verlaine - Arthur Rimbaud - A ​romlás virágai
"Ki ​tudja, mi történik a lélekben, amikor szembetalálkozik valamivel, ami mindannak a tökéletes ellenkezője, amit addig elfogadott, a világ rendjének, értelmének tartott? Talán az, hogy ezt az újat, mást, rögtön el is utasítja, mert fél tőle, mert megsejti, hogy az az erkölcsi létét fenyegeti. Vagy éppen az, hogy megérzi benne a szabadság lehetőségét, azt, hogy túlhaladhat önmagán: ismeretlen világok felé. Baudelaire egész költészete a válasz erre, de különösképpen azok a versek, amelyekben a vonzás mellett, illetve azzal szemben ott lappang valami nehezen megokolható taszítás is. A szépség, az emelkedettség, a finomság erejével szemben az immorális, a szeretettel együtt a gyűlölet, a fölemelkedés vágya mögött a bukás, a szédülés, az elkárhozottság tudata. Ezekben a versekben tárul föl Baudelaire kettős természetének, s ennek következtében kettős vállalkozásának lehetetlensége: az, hogy a világot, a létet a maga rossz s egyúttal szép, üdvözítő, megtisztító mivoltában fedezze föl és fejezze ki. A lehetetlenség pedig maga is elég esztétikai élmény ahhoz, hogy a költő szándéka előtt meghajoljunk..."

139380502
Pokoli ​báléjszakák Ismeretlen szerző
elérhető
80

Ismeretlen szerző - Pokoli ​báléjszakák
Áll ​a bál, de para! Az öt izgalmas történet középpontjában a bál áll, pontosabban afféle para-bál, ahol aztán pokoli táncot lejtenek mindenféle lények. Délután, amikor még azon görcsöltél, hogy kétballábas vagy, és leginkább a ruhásszekrényed szegényessége aggasztott, eszedbe sem jutott, hogy maga a Nagy Kaszás visz majd táncba... Márpedig ő nem azért kért fel, hogy a toiletted dicsérje... Némely estély akciódússá fajul, olykor kivégeznek egy harapós kedvű vámpírt, angyalok csapnak össze démonokkal, szóval valamivel izgalmasabbak, mint egy retro öltönyös DJ szövegelése, és a lakásból sem kell kimozdulnod. Az ajtóval ne bajlódj, vagy bejönnek, vagy nem... Szóval, engedd el magad! Rémes estéd lesz!

Covers_191863
Szép ​versek 1987 Ismeretlen szerző
elérhető
0

Ismeretlen szerző - Szép ​versek 1987
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_149900
Csillagok ​órája Ismeretlen szerző
elérhető
0

Ismeretlen szerző - Csillagok ​órája
Hatvan ​év költészetét öleli fel antológiánk, anyagát tizenöt szovjet köztársaság több mint kétszáz költőjének verseiből válogattunk. A huszonhat nép, nemzetiség alkotói a szovjet költészet fő áramába tartoztak, de a magyar olvasó többjük nevével e kötet lapjain találkozik először. A versek olykor messzi tájak emberének érzéseiről, sorsáról vallanak, de e sokszínű költői dallamvilágban korunk emberének egyetemes gondjaival találkozunk. Reméljük, a felfedezés örömével ismerkedik az olvasó a keleti hagyományokat folytató azerbajdzsán, kazah, kirgiz, tadzsik, türkmén, üzbég lírikusokkal, a nyugat-európai hatásokat befogadó baltikumi költőkkel és a keleti-nyugati hatásokat ötvöző grúz, örmény lírával. A magyar műfordítás-irodalom és könyvkiadás hagyományait folytatva beszámolunk arról, ami a Kardos László szerkesztette, 1955-ben megjelent A Szovjet Költészet Antológiája című válogatás után a szovjet költészet és a magyar költői fodítás találkozásából született.

Covers_84053
Szép ​szerelmes szavak Ismeretlen szerző
elérhető
0

Ismeretlen szerző - Szép ​szerelmes szavak
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

261
Galaktika ​261. Ismeretlen szerző
elérhető
2

Ismeretlen szerző - Galaktika ​261.
A ​Galaktika magazin decemberi számában folytatódik Karl-Herbert Scheer „A Stardust-küldetés” című kisregénye Perry Rhodan őrnagy és társai holdbéli kalandjairól. A lapszám központi témája a Dyson-gömb, ez az igen vad SF-ötlet az emberiség életterének kiterjesztésére. Vajon megvalósítható lesz-e valaha? Robert J. Sawyer novellája is egy Dyson-gömbön játszódik, azt vizsgálva, milyen gyökeresen megváltoztatná egy ilyen környezet lakóinak világnézetét. A lapszám többi elbeszélése között megtalálható László Zoltán gőzpunk írása az 1848–49-es szabadságharc egy döntő pillanatának alternatív változatáról, Mayer István az emberi tudat gépi másolatának életképességét fontolgatja, Ursula K. Le Guin klasszikus Szigetvilágába is ellátogathat az olvasó, az ünnepek jegyében pedig egy nem mindennapi karácsonyi füzért nyújt át a szerkesztőség Edward Bryant, Connie Willis, Dan Simmons és Steve Rasnic Tem tollából. A havi retro Ian Watson novellája az álmok szép új világáról. Az interjúban Golubeff Róbert mesél az Intel mikroprocesszorainak 40 évéről, a filmajánló a mmozis női karakterek fejlődésével foglalkozik, a játékrovat a „Spiderman: Edge of Time”-ot ismerteti, a tudományos hírek között pedig olvasható még cikk Star Trek-köntösökről, 3D-s karóráról és egy repülő áramfejlesztőről.

Kollekciók