Ajax-loader

'időgazdálkodás' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Michael Ende - Momo
Momo ​története a fantázia világában játszódik, a Soha és a Sehol birodalmában, avagy a kitágított, időtlen jelenben. Nem királyfiak, tündérek és varázslók népesítik be ezt a birodalmat, helyszíne egy modern nagyváros, valahol Dél-Európában. De ha ezt a világot Momónak és barátainak a szemével látjuk, kiderül, hogy a mi korunk sem szegényebb csodákban és titkokban, mint a rég letűntek. Egy kísérteties társaság, a szürke urak csoportosulása hatalmába keríti az embereket, és arra ösztönzi őket, hogy takarékoskodjanak az idővel. De az idő maga az élet, és az élet a szívben lakozik. Minél inkább takarékoskodnak tehát az emberek vele, annál szegényebb, sivárabb és hidegebb lesz a jelenük, és annál idegenebbé válnak önmaguk számára is. A gyerekek szenvednek leginkább ettől a fogyatkozó szeretettől és életkedvtől. Tiltakozásukat azonban senki nem hallja meg. Amikor a szükség a legnagyobb, és úgy tűnik, a világ már végképp a szürke uraké. Hora mester, az Idő titokzatos ura közbelép, de szüksége van egy embergyerek segítségére. A világ megállt, és Momo, ennek a történetnek borzas kis hősnője egyedül veszi fel a harcot a szürkék seregével, semmi más nem segíti őt ebben, csak egy szál virág a kezében és egy teknősbéka a karjában. Csodálatos módon győznek ők hárman. Minden életidő visszatér tehát az emberekhez, akiktől azt csalással elorozták. A reménytelenül betegnek tűnő világ gyógyítható. Mese? Így is lehet nevezni, ha ezt a fogalmat úgy értjük, mint a romantikusok. Hiszen mindennapiság és álom játszanak át költői módon egymásba.De egyúttal a mai és a jövőbeli valóságunk kérdései is, amelyek sokszínű figurákban és sorsokban tükröződnek. Tehát olyasmi, mint a regény? Mondjuk hát így: meseregény.

Stephen B. Douglass - A ​hétköznapok menedzsere
Ismerős ​az érzés, amikor úgy érezzük, hogy - nem elég a nap 24 órája - elvesztegettük az időnket lényegtelen dolgokra - a sürgőset elintéztük, de a fontosat nem? Életünk minden percében mi döntjük el, hogy mit teszünk! Döntésünket befolyásolják a körülmények, más emberek, kötelességtudatunk, szokásaink, az elvárások és a hagyományok, a kényszerítő körülmények stb. Időnként lustaságunk, döntésképtelenségünk vagy a megszokás akadályoz minket. Gyakran pedig egyszerűen hagyjuk, hogy magukkal sodorjanak az események. Akár akarjuk azonban, akár nem, döntéseket mindig kell hoznunk, és ezeket Isten számon kéri rajtunk. Döntéseink következményeivel pedig előbb-utóbb szembekerülünk. Könyvünk abban kíván segítséget nyújtani, hogy felismerjük Isten tervét az életünkben, és annak fényében megtanuljunk átgondolt, céltudatos döntéseket hozni.

Mitch Albom - Az ​Idő Ura
Amióta ​az ember elkezdte mérni az időt, az élet egyszerű öröme odalett. Mindez az Idő Atyja, Dor lelkén szárad. Meg is kapta érte méltó büntetését: egy barlang falai között kell hallgatnia az emberiség szüntelen zokszavát. Az emberek egyetlen dolgot akarnak mindennél jobban: időt. Amikor az Idő Ura már feladja a reményt és lélekben megtörik, felvillan előtte a szabadulás lehetősége. Ehhez annyit kell tennie, hogy teljesíti a rá kiszabott küldetést, és megtanítja két embernek, mit is jelent az idő valójában. Dor visszatér a Földre, az állandó időhiányban szenvedő emberek közé, és megkezdi utazását két lélek - egy reménytelenül szerelmes tizenéves lány és egy örök életre vágyó rákbeteg milliomos - oldalán. Ahhoz, hogy Dor sorsa beteljesedhessék, meg kell változtatnia az életüket. A szívhez szóló, izgalmas regény arra készteti az olvasót, hogy eltöprengjen, mit is jelent számára az idő, és talán át is értelmezze mindazt, amit eddig gondolt róla.

David Allen - Hatékonyságnövelés ​stresszmentesen - GTD
Valóban ​stresszmentesen növelhetjük hatékonyságunkat, ha megtanuljuk tudatosan kisöpörni elménkből a figyelemelterelő tényezőket? A munkában és a magánéletben nem az időhiány az igazi probléma, bármennyire ezt gondoljuk is, hanem sokkal inkább az, hogy nem látjuk tisztán és nem határozzuk meg pontosan a feladatot és a szükséges lépéseket. Emiatt élünk állandó stresszben (még ha nem is valljuk be magunknak), és már el sem tudjuk képzelni, hogy másként is lehetne. A GTD®(Getting Things Done)-módszer abban segít, hogy ne csak az idővel gazdálkodjunk, hanem a gondolataink között is rendet tegyünk. David Allen könyvének, amely a Time szerint „az évtized legjobb önsegítő műve”, átdolgozott és bővített kiadása számos technikát kínál elménk tehermentesítéséhez, hogy növelni tudjuk hatékonyságunkat és oldjuk belső feszültségeinket. DAVID ALLEN vezetési tanácsadó és tapasztalt coach, a GTD-módszer atyja, a személyes hatékonyság témájának egyik legbefolyásosabb kutatója. Több multinacionális cégnél és nemzetközi szervezetnél dolgozott már tanácsadóként. Évente több ezer vállalatvezetőnek és magánembernek tart szemináriumokat és tréningeket. Cikkei sorra jelennek meg a Fast Company, a Fortune, a Los Angeles Times, a The New York Times, a The Wall Street Journal hasábjain. Könyve eddig 30 országban több mint 2 millió példányban jelent meg. Jelenleg Amszterdamban él. „Már egy tucat embernek javasoltam a Preziben, hogy alakítsa ki a saját GTD-rendszerét. Aki megteszi, produktívabb, sikeresebb ember lehet. Ez egyszerű, mint a GTD. Halácsy Péter, a Prezi társalapítója, technológiai igazgatója „A GTD az információs kor vallása, amely kétségtelenül megváltoztatja az emberek munkastílusát és életmódját.” Wired „Az egész megközelítés nemcsak a hatékonyságomat fokozta, de a közérzetemen is javított. Elképesztő, mennyire megvetette a lábát ez a módszer szerte a világon. Olyan, mint egy igazi mozgalom!” Daniel H. Pink, a Motiváció 3.0 című könyv szerzője

Pongor-Juhász Attila - Szabadítsd ​ki magad a vállalkozói mókuskerékből!
"Vállalkozóként ​mindig rengeteg feladatom volt (és van a mai napig), és rendszerint úgy éreztem, soha nem jutok a végére. Mára ez már nem így van. Kezedben tartod a könyvet, amiben leírom, hogyan érheted el ezt az eredményt Te is. Nincs más dolgod, mint minden reggel egyetlen fejezetet elolvasni és az azokban leírt gyakorlatokat elvégezni. De ami a legfontosabb: alkalmazd őket! Alkalmazd a munkád során, a vállalkozásodban, a magánéletedben, hogy több időd maradjon a szeretteidre és a hobbijaidra!"

Alan Lakein - Hogyan ​gazdálkodjunk időnkkel és életünkkel?
Állandóan ​"el vagyunk foglalva", mégsem jutunk semmire? Alan Lakein lényegre törő, gyakorlatias könyve segít, hogy megtanuljunk eredményesen gazdálkodni az időnkkel. Bemutatja, · hogyan tűzzünk ki rövid és hosszú távú célokat, · hogyan állapítsuk meg a prioritásokat · hogyan készítsünk feladatterveket, · hogyan ismerhetjük meg és módosíthatjuk időgazdálkodási szokásainkat. A szerző eredményességfejlesztési szakértőként olyan cégekkel dolgozott együtt, mint az IBM, az AT&T, de tanácsai sok ezer üzletembernek, mérnöknek, jogásznak, orvosnak segítettek, hogy jobban gazdálkodjanak a világ legdrágább "árucikkével", az idővel és céljaikkal összhangban éljék életüket.

Lothar Seiwert - Időmenedzsment
Nincs ​elég ideje a feladatai elvégzésére, ráadásul az Ön számára valóban fontos dolgok háttérbe szorulnak? Ez a könyv öt lépésben vezet el a sikeres időmenedzsmenthez. Bebizonyítja, hogy következetes tervezéssel igenis rendszerezhető és megoldható a feladatok áttekinthetetlennek tűnő áradata! Olvassa el, hogyan • ismerheti fel az időrabló elfoglaltságokat és találhat motiváló célokat; • állíthat fel prioritásokat; • nyerhet feladatátruházás révén több időt, amit aztán a valóban lényeges dolgokra fordíthat.

David Allen - Intézz ​el mindent
A ​tegnap módszerei már egyszerűen nem működnek. David Allen, tapasztalt vezető és tanácsadó, most a stresszmentes eredményességhez elengedhetetlen, forradalmian újszerű módszereit mutatja be, melyeket már több tízezer emberrel osztott meg világszerte. A könyvből megtanulhatod: hogyan alkalmazd az "elvégezni / delegálni l elhalasztani / kuka" szabályt, hogy bejövő postafiókodat kiüríthesd, hogyan értékeld át céljaidat, hogy még zavaros helyzetekben se veszítsd el fókuszodat, hogyan élhetsz békében azzal, amit épp nem csinálsz. "Valakinek, akinek éveken keresztül jobbnál jobb lehetőségeket kellett kihagynia a sok teendő miatt, az Intézz el mindent! a lehető legjobbkor jött. David Allen stratégiái napi munkánk hatékony elvégzésére felbecsülhetetlen értékkel bírnak. Ezt a könyvet feltétlenül olvasd el! - Ken Blanchard, Az egyperces menedzser társszerzője David Allen elnöke a David Allen Company-nak, és több mint két évtizednyi tapasztalata van menedzsment tanácsadóként, vezetői trénerként és oktatóként. A produktivitás témájában olyan szervezetek munkáját segítette, mint a Merck, a Ford Alapítvány, a Világbank és a New York Life.

Horányi Katalin - Időzavar
"Ha ​elolvassa a regényemet, ígérem, másképpen fogja látni a világ dolgait, helyesebben mondva a saját életét, szerelmeit, vívódásait. Ha elolvassa a regényemet, belső kényszert fog érezni, hogy jobban megértse a múltját, s újraértékelje azokat a társadalmi, politikai körülményeket, amelyekbe született. Remélem, könyvem önvizsgálatra készteti, de talán arra a belátásra is, hogy valamennyien veszítettünk is, ha itt éltünk Magyarországon. S még gyorsan egy kérés: ha elolvasta a regényemet, adja tovább, adja egy barátja kezébe, hadd gondolkoztassanak el másokat is regényhőseim."

Mark H. McCormack - Ha ​vinni akarod valamire...
"Vajon ​szükség van-e minden szituációban üzleti fortélyokra? Mindig makacsul keresem-e a dolgok nyitját, hogy előnyre tegyek szert? Maximálisan hasznot kell-e húznom minden kapcsolatból? Valóban olyan könyörtelen vagyok-e, mint amilyennek mondom magam? Igen is, meg nem is. Igen, hiszek a leírt tanácsaimban. Nem, nem alkalmazom őket mindig a gyakorlatban - mert legtöbbször nincs rá szükségem". - vallja Mark H. McCormack, a világhírű amerikai üzletember. A világ leghíresebb sportolóit - köztük Ivan Lendlt, Arnold Palmert, Alain Prostot - menedzselő ügynökségi hálózat vezetője legendás munkabírású, célratörő, fegyelmezett, újításra és megújulásra mindig kész, sikeres üzletember. Van-e, és ha igen, mi a titka a fényes karrierútnak? Kedves Érdeklődő, Ha vinni akarod valaimre... feltétlenül olvasd el ezt a könyvet! A párizsi Michel Lafon kiadóval szinte egyidőben kerül sor a magyarországi kiadásra. E neves szerző harmadik könyve méltán tarthat számot ugyanolyan sikerre a magyar könyvpiacon, mint az első kettő. Nemcsak a management iránt érdeklődőknek érdekes olvasmány, hanem a sportrajongók számára is.

Patrick Forsyth - Hatékony ​időgazdálkodás
Hogyan ​tervezzük meg a munkaidőnket? Melyek a legfontosabb feladataink? Hogyan csoportosítsuk, milyen sorrendben végezzük el azokat? Hogyan kezeljük az időrabló tényezőket? Mit kezdjünk az apró-cseprő teendőinkkel? Hogyan szabaduljunk meg a papírhegyektől? Hogyan működjünk együtt másokkal? Hogyan álljunk ellen az időnket "elrabló" embereknek? Hogyan tudunk a legfontosabb vezetői feladatainkra koncentrálni? Patrick Forsyth Hatékony időgazdálkodás című könyve a fenti kérdésekre ad választ. A könyv minden sora arról tanúskodik, hogy a szerző otthonosan mozog a témában. Vállalatvezetői és tanácsadói tapasztalatai alapján a hétköznapokban azonnal felhasználható gyakorlati fogásokat ajánl az olvasónak. Hitelességét bizonyítja, hogy mindezt röviden, ám mégis olvasmányosan teszi.

Megay László - Hány ​perced van?
Hány ​perced van? Van akinek úgy tűnik, sok - van, akinek úgy - kevés van csak belőle. Mi ez? - kérdezem. A pénz vagy az idő - vágod rá gondolkodás nélkül. - Ez is fogy, az is fogy - mondod. - A pénzemet elrabolhatják tőlem, az időmet is. Igen, a pénz elfogy, de az idő is? A pénzt megszámlálhatod, kézbe veheted, de az időt is? No, ezen már lehetne kicsit töprengeni. Ismerkedjünk az idővel, az idő mérésével, régi és új órákkal, naptárakkal könyvünkben, amelynek végén még egy napórát is találsz. Ha követed a rajzos útmutatást, megtudod: hány óra van. Csak egy madzag kell hozzá, ragasztó, no meg a nap.

John C. Maxwell - Mesternap
Hogyan ​bizonyosodhatsz meg arról, hogy valóban a lehető legteljesebben kihasználod a napodat a szebb holnap megteremtése érdekében? Ebben a tömör és gyakorlatias kézikönyvben John Maxwell olyan napi gyakorlatokat kínál, melyekkel minimális idő alatt maximális hatást érhetsz el. A szerző bemutatja, hogyan válhatsz képessé prioritásaid tisztázására, valamint egy sikeresebb és elégedettebb élet kialakítására azáltal, hogy meghozol tizenkét sorsfordító döntést, majd e döntéseket naponta alig néhány perc alatt átülteted a gyakorlatba. Tanuld meg, hogyan ellenőrizheted a napirendedet, tágíthatod ki a kreativitásod és a gondolkodásod határait, gazdálkodhatsz hatékonyabban a pénzeddel, fejlesztheted és építheted kapcsolataidat, mozdíthatod elő személyiségfejlődésedet - és még sok minden mást. Vágj bele most rögtön - amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra!

Pongor-Juhász Attila - Az ​időmilliomos vállalkozó
"Több ​éves időhatékonysági praktikák és technikák tanulmányozása után összeállítottam egy rendszert, amelynek köszönhetően Te is elérheted, hogy időmilliomos vállalkozóvá válj, és a céljaid eléréshez szükséges életed éld! A könyvben olyan produktivitási és időhatékonysági praktikákat mutatok meg neked amelynek köszönhetően megtudhatod: Hogyan szüntesd meg a teljes szétesés érzését, nap mint nap! Hogyan delegálj, ellenőrizz és oszd be hatékonyan saját idődet! Hogyan szabadíts fel magadnak extra szabadidőt úgy, hogy közben a vállalkozásod eredménye növekszik! Hogyan válj a saját időd urává!"

David Allen - Getting ​Things Done
Allen, ​a management consultant and executive coach, provides insights into attaining maximum efficiency and at the same time relaxing whenever one needs or wants to. Readers learn that there is no single means for perfecting organizational efficiency or productivity; rather, the author offers tools to focus energies strategically and tactically without letting anything fall through the cracks. He provides tips, techniques, and tricks for implementation of his workflow management plan, which has two basic components: capture all the things that need to get done into a workable, dependable system; and discipline oneself to make front-end decisions with an action plan for all inputs into that system. In short, do it (quickly), delegate it (appropriately), or defer it. While an infomercial for the author's consulting practice, this road map for organizational efficiency may help many who have too much to do in too little time, both professionally and in their personal lives.

Vidi Rita - Hagyd ​a dagadt ruhát másra!
"Amikor ​egy férfi azt mondja: Nincs időm semmire!", akkor valójában csak nem tud fókuszálni. A férfiaknak elég a megoldáshoz egy menedzsernotesz, és egy naptár. Amikor viszont egy nő mondja ugyanezt - Nincs időm semmire! -, akkor mindannyian tudjuk, ez tényleg így van. A nők 24 órás szolgálatban állnak szinte egész életükben, és ha adódik is egy kis szabadidejük, azt bűntudattal telve töltik el, mert annyi mindent lehetne csinálni abban a néhány szabad órában is, ahelyett, hogy lazsálunk! Ismerős gondolatok? Mi nők, olyan magasra tesszük a mércét, amit szinte sosem tudunk teljesíteni, ha mégis sikerül, akkor pedig nem vesszük észre, hogy eredményt értünk el. Az életünk mókuskerék és taposómalom egyben: csináljuk, mert mindig is így csináltuk - mókuskerék -, és csináljuk, mert különben nem lesz ellátva a család étellel, itallal, tiszta ruhával, rendezett családi körülményekkel - taposómalom. A Hagyd a dagadt ruhát másra! - A Női időgazdálkodás c. könyv nőknek szól, és csupa olyan tippet, ötletet és módszert mutat meg, amelyeknek alkalmazása a külvilág számára szinte észrevehetetlen. Mégis, a tippek, ötletek, módszerek bevetése után, jócskán csökken a nyomás az olvasón, sokkal könnyebb lesz megtalálni az egyensúlyt a család, a munka és az önmegvalósítás között. Mert ez a lényeg: nem kell, hogy bármi, amit megvalósítunk, amiben valamilyen eredményt érünk el, az valami másnak a kárára történjen! Ez a könyv a harmóniáról szól, egy egészen más megközelítésben: kizárólag a gyakorlati oldal tükrében. Ez után a könyv után sosem fog elhangzani az a nők szájából, hogy: "Nincs rá időm.", mert ez a könyv megmutatja: tényleg mindenre van időnk, amire csak akarjuk!

Tóth Gábor - Kézben ​tartott idő
A ​legtöbb ember nyugtalan. Az idő szorításában éli rohanó hétköznapjait, tanul, dolgozik, házat épít, hiteleket törleszt és gyermekeket nevel. A felvállalt terhek azonban idővel meghaladják erejét, s felmorzsolják fizikai és lelki tartalékait. Feladatai egymásra tornyosulnak, restanciája egyre nő, jóhiszeműen tett ígéreteit nem tudja teljesíteni, és állandósuló belső feszültségei egyre jobban kimeri tik idegrendszerét. Ennek fő oka a helytelen életidő- és életerő-gazdálkodás. Józan önértékeléssel, az életidő és életerő helyes beosztásával megtehetjük a lelki nyugalom felé vezető első lépéseket. Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani számos konkrét tanáccsal, a kérdés elméleti és gyakorlati oldalát egyaránt vizsgálva. Miről szól tehát ez a könyv? Az időbeosztás zsákutcáiról, a gyorséttermek "kivetett hálóiról", az időzavar okozta stressz hatásairól, az ember"három arcáról", az idő "rablóiról", az elhullatott időmorzsákról, a bőbeszédűségről, a munkacsapdáról és az eredményes csoportmunka feltételeiről. Emellett szó esik a lelki és fizikai megfáradás okairól, a fölösleges és veszteségidőkről, az idő- és munkatervről, az önfényképezésről, valamint az idő etikai vonatkozásairól. Egyszóval a könyv rohanó világunk "stresszes" emberéről, azaz rólunk szól. A TUDOMÁNY ÉS ÉLETMÓD könyvsorozat legújabb kötete elsősorban nem menedzsereknek és igazgatóknak, hanem minden, időzavarral küzdő embernek íródott, beleértve a fiatal családanyát, a munkáját megszállottan végző családfőt, és az unokái jólétéért munkálkodó nyugdíjast is. Ugyanis nincs kivétel: az életidő- és életerő-gazdálkodás mindenkit közvetlenül érint. Ezért került ez a létfontosságú témakör az életmódról szóló kiadványok sorába.

Stefan Klein - Az ​idő titkos lüktetése
Mi ​is az idő tulajdonképpen? Hogyan érzékeljük? Hogy viszonyulunk hozzá? Einstein volt az, aki felismerte, hogy az idő relatív. Az agykutatók mostanra tökéletesítették az einsteini forradalmat: felfedezték, hogy létezik az úgynevezett belső idő. Stefan Klein különleges utazásra repít bennünket saját tudatunk világában. Az idő érzékelése ugyanis az emberi elme egyik legcsodálatosabb teljesítménye. Szinte minden agyfunkció közrehat – fizikai érzetek és érzékelés, érzések és tudat, emlékek és az a képesség, hogy terveket kovácsolhatunk a jövővel kapcsolatban. Mindenkori kultúránk is befolyásolja, hogy miként éljük meg az órák és percek múlását. A szerző rávilágít arra, hogyan tudjuk figyelmesebben észlelni és jobban kihasználni az időt. A külső körülmények ugyanis korántsem annyira meghatározóak időérzékelésünk szempontjából, mint gondolnánk, időérzékünket pedig könnyebben meg tudjuk változtatni, mint bármilyen más folyamatot, amely agyunkban játszódik. Életünk filmje fejünkben keletkezik, és mi magunk rendezzük. Stefan Klein, a német sikerkönyvíró elárulja nekünk, hogyan tanulhatjuk meg, hogy ne csak észleljük az életünket alkotó pillanatokat, hanem élvezzük is.

Mitch Albom - The ​Time Keeper
In ​this stunning new novel, the inventor of the world's first clock is punished for trying to measure time. He is banished to a cave for centuries and forced to listen to the voices of all who come after him seeking more years for themselves. At last, with his soul nearly broken, Father Time is granted his freedom, along with a mission: a chance to redeem himself by teaching two earthly people the true meaning of time. He returns to our world - now dominated by the obsession with time he so innocently began - and commences a journey with two unlikely partners: one a teenage girl who is about to give up on life, the other a wealthy old businessman who wants to live forever. To save himself, he must save them both. And stop the world to do so. Gripping, simply told and filled with deep human truth, this unforgettable story will inspire readers everywhere to reconsider their own notions of time, how they spend it and how precious it truly is.

Dan S. Kennedy - Időgazdálkodás ​vállalkozóknak - mellébeszélés nélkül
_Anyámasszony ​katonái, vigyázat!_ Ez a könyv nem a gyengéknek, áludvarias, vagy rettentően-akarom-hogy-szeressenek embereknek készült. Ez a könyv azoknak íródott, akik egyszerre _több lovat_ akarnak _megülni_; akiknek sokkal több ötlete van, mint ideje és lehetősége, hogy megvalósítsa ezeket az ötleteket; és végül azoknak, akiknek az élete csupa _rohanás_ (és nem sétálgatás). Az idő a _vállalkozó_ legértékesebb kincse. Idő felfedezni, alkotni, gondolkodni és tervezni. Idő arra, hogy összegyűjtsük, és rendszerezzük az információkat. _Idő az üzletre_, idő a munkatársakra, idő a hálózat fejlesztésére. Valószínűleg mindennap előfordul, hogy félretolsz valamit, felsóhajtasz, és azt mondod: Ha csak egy órám lenne még, hogy ezen dolgozzam, hatalmas különbséget jelentene az üzletnek. Nos, én megadom neked ezt a _plusz órát_! Dan S. Kennedy

Cinzia Sasso - Susanna Zucchelli - Csak ​egy órácskát kérek!
E ​könyv azoknak szól, akik naponta közelharcot vívnak a naptárral, az órával, azon igyekezve, miként tudnák összebékíteni az előttük tornyosuló bokros teendőikkel, feladataik tömkelegével. Nem lehetetlen vállalkozás, hogy napjainkat működőképessé tegyük, és elvégezzünk mindent, amit akartunk, vállaltunk: csak meg kell találnunk a megfelelő módszert. A kötetben kilenc egyszerű szabály található, amely minden cselekedetünket segít gyümölcsözővé tenni. Az idő legyőzhető, és sikerülhet kiborulás nélkül is megoldani a feladatokat: elkészíteni a sültet, befizetni a csekkeket, elolvasni egy jó könyvet, évszakváltáskor átpakolni a szekrényt, időben odaérni az üzleti találkozóra, eljutni a konditerembe...

Michael Ende - Momo ​(angol)
At ​the edge of the city, in the ruins of an old amphitheatre, there lives a little homelss girl called Momo. Momo has a special talent which she uses to help all her friends who come to visit her. Then one day the sinister men in grey arrive and silently take over the city. Only Momo has the power to resist them, and with the help of Professor Hora and his strange tortoise, Cassiopeia, she travels beyond the boundaries of time to uncover their dark secrets.

Ray Josephs - Időgazdálkodás ​vezetőknek
Ki ​ne szeretne huszonöt órás napot? Ez a könyv hozzásegít az áhított többletórához. Világszerte két és fél millió olvasó a hatékony időgazdálkodás bibliájaként dicséri Ray Josephs immár klasszikus művét, mely most a kilencvenes évek viszonyaihoz igazított kiadásban jelent meg - magyarul második kiadásban. Bármikor, bármely szakterületen kevesebb idő alatt többet érünk el, ha: -íróasztalunkat időmegtakarító munkaállomássá alakítjuk -nem hagyjuk, hogy az otthoni gondok megzavarják időbeosztásunkat -hasznossá tesszük az utazással eltöltött időt -hozzáértően delegálunk -meghatározzuk legtermékenyebb óráinkat, és azokat eredményesen használjuk ki -naponta szakítunk időt önmagunk fejlesztésére. Japánban 1992-ben már a nyolcvanadik kiadában jelent meg!

Michael Ende - Momo ​(román)
Vara ​trecută, am făcut pătura cu poveşti. În luna august, cînd căldurile încă nu slăbiseră, într-un apartament de bloc, am pus pe covor o pătură: spaţiul pentru poveşti. Acolo, am citit cu găluşca Teo Hobbitul. A trebuit să-i explic multe, dar mai ales ce este cu Gollum, de care-i era frică. A trebuit să-i explic cum a fost devorat, măcinat de obsesia pentru inelul preţios şi cum a devenit o creatură subterană. A trebuit să-i explic multe. Şi mi-a plăcut. Cel mai tare mi-a plăcut că pe spaţiul păturii eram noi două şi o poveste. Şi mi-am adus aminte cît de mult îmi plăcea să mă ascund cu o carte de poveşti în vie şi să mănînc struguri direct de pe viţe. Via era bătrînă şi stufoasă şi stăteam acolo ca sub un umbrar. Vara asta, am dat peste Momo. Momo, ce este Momo?, am fost întrebată. E Momo de Michael Ende, am răspuns. Mai aveam puţin şi spuneam: cum, n-o cunoşti pe Momo, fetiţa care le-a înapoiat oamenilor timpul furat? Basmul-roman de Michael Ende, destul de diferit de Poveste fără sfîrşit, a fost apropiat de realismul magic, dar cred că avem de-a face mai degrabă cu un roman […]

David Allen - Bármire ​készen
Allen ​összegyűjtött alapelvei, amelyek egyszerre hatékonyak és egyszerűek, segítenek elsajátítani a produktivitás szellemi játszmáját. A Bármire készen oldalait olvasva rájössz, hogy időd beosztása nem a tennivalók listája, az életmódod, vagy egy szigorú rendszer által van szabályozva. Sokkal inkább arról szól, hogy miként vagy képes megtanulni a nagy célok iránti vágyakozást, és hogyan tudod bármely adott pillanatot kihasználva minden energiádat és figyelmedet arra a célra összpontosítani.

Michael Ende - Momo ​(német)
Weltbestseller, ​Klassiker, Kultbuch – in neuem Gewand Momo lebt am Rande einer Großstadt in den Ruinen eines Amphitheaters. Sie besitzt nichts als das, was sie findet oder was man ihr schenkt, und eine außergewöhnliche Gabe: Sie hat immer Zeit und ist eine wunderbare Zuhörerin. Eines Tages treten die grauen Herren auf den Plan. Sie haben es auf die kostbare Lebenszeit der Menschen abgesehen und Momo ist die Einzige, die ihnen noch Einhalt gebieten kann ... Ab 12 Jahren

Bill Quain - Győzzük ​le az időhiányt
Mi ​a legnagyobb probléma manapság? Az, hogy semmire nem jut elég időnk! Mindenki erről beszél. Mindenki ezen aggódik, de senki nem tudja, mi lenne a megoldás. Miért futnak ki az emberek az időből? Mivel pénzre van szükségük, eladják az idejüket. A munkahelyükön pénzre cserélik. És mivel egyre több pénzre van szükségük, egyre több időt áldoznak fel. És egyszer csak azt veszik észre, hogy olyan sok időt töltenek pénzkereséssel, hogy másra már nem is marad. Mi tehát a megoldás? Ne pénzre, hanem tőkére cseréljük az időnket! Ezzel a tőkével aztán megteremthetjük az álmainkhoz szükséges jövedelmet. Az így felszabaduló időben pedig pihenhetünk, együtt lehetünk a családunkkal, a barátainkkal, élvezhetjük az életet. Bill Quain könyve alapmű. Rávilágít arra, miért is nincs elég idejük az embereknek. Tanácsait megfogadva legyőzhetjük az örökös időhiányt és kevesebb munkával nagyobb vagyont halmozhatunk fel.

Michael LeBoeuf - Az ​önszervezés iskolája
Gyakran ​fordul elõ, hogy délutánra kimerültnek és csalódottnak érzi magát, mert aznapi munkájának nem volt kézzelfogható eredménye? - E könyvbõl megtanulhatja, hogyan lehet néhány egyszerû ötlet segítségével minden napot értékessé tenni úgy, hogy közben idõt és energiát takarít meg. Elõfordult már, hogy agyonhajszoltan igyekezett betartani határidõket, mégis egyik válságból a másikba zuhant? - E könyv megmutatja, hogyan tarthatja a határidõket, és hogyan szakíthat a kapkodással. Gyakran fordul elõ, hogy képtelen szót érteni kollégáival, s felesleges konfliktusokba keveredik velük? - E könyvbõl megismerheti a leggyakoribb kommunikációs csapdákat és azokat a módszereket, ahogyan elkerülheti õket. Michael LeBoeuf, Ph.D. A New Orleans-i Egyetem professzora, a vezetéstudomány kiemelkedõ képviselõje, nemzetközi hírû szerzõ és elõadó. Tanácsadóként sok ismert cég vette igénybe szakértelmét a vezetõi tevékenység eredményességének növelésére. Az önszervezés iskolája több nyelven is megjelent, és mindenütt nagy sikert aratott.

Michael Ende - Momo ​(francia)
Il ​y avait une fois Momo, une petite fille sauvage qui, à l'aide d'une fleur merveilleuse et d'une tortue magique, allait donner ou redonner espoir et joie de vivre à tous. Jusqu'au jour où arrivèrent les hommes en gris,acharnés à voler le temps des hommes, à éliminer le plaisir et le superflu. Alors la vie devint monotone et glaciale. Mais Momo saura se battre pour le droit à la fantaisie et au rêve...

Stephen R. Covey - Először ​a fontosat!
Kevesebb ​idő alatt többet végzek el… de hol vannak a gazdag kapcsolatok, a belső béke, az önbizalom – hogy azt teszem, ami fontos, és azt jól is teszem? Kísért téged ez a gyötrő kérdés, még akkor is, ha úgy érzed, a tőled várható maximális hatékonysággal dolgozol? Ha így van, a könyv segít megértened, miért oly gyakori, hogy nem a legfontosabb dolgokkal kezdesz. Az Először a fontosat! nem egy újabb órát kínál, hanem egy iránytűvel ajándékoz meg, mivel az, hogy merre indulsz, fontosabb, mint az, hogy milyen gyorsan haladsz. „Jelentős mű. Nem tudok elképzelni olyasvalakit, akinek ne válna javára, hogy elolvasta.” – Larry King „A munka új módszereihez hozzátartozik, hogy életünket újfajta módon irányítsuk. Stephen Covey és társai megmutatják az utat, melyet bölcsességgel és éleslátással világítanak meg.” – Dr. Michael Hammer, a Re-Engineering the Corporation társszerzője „A mély értelmű és nagyon hatásos Először a fontosat! ragyogó fénnyel árasztja el az időmenedzselési technikák félhomályos világát. Nem életünk egyes töredékeit látjuk, hanem az egységes egészet. Ez a könyv olyan segéd-eszköz, amellyel az egész életedet megváltoztathatod.” – Scott deGarmo, a Success magazin főszerkesztője

Laura Vanderkam - What ​the Most Successful People Do Before Breakfast
What ​the Most Successful People Do Before Breakfast is a powerful book about high productivity from bestselling author Laura Vanderkam. We're all busy. But we all waste time. What are the secrets of using every hour productively? How do the most successful people spend their time? In this brilliant accessible book, Laura Vanderkam inspires you to rethink your morning routine and jump-start your day. If you use your mornings wisely, you can build habits that will lead to a happier, more productive life. She also helps you to rethink your weekends. She explains why doing nothing can be more exhausting than doing something, how to balance work and play, and why Sunday nights are crucial. Finally she challenges you to make the most of your time at the office. Focusing on matching your to-do list to your natural body clock, she shows you how to maximize your productivity so you can accomplish more in less time. By blending stories of fascinating people with cutting-edge scientific research, Vanderkam shows us how to maximize our valuable mornings, make the most of our working hours, and enjoy the results with deeply satisfying weekends. Laura Vanderkam is the author of 168 Hours and All the Money in the World. Her work has appeared in the Wall Street Journal, CBS MoneyWatch, USA Today, and Fortune, among others.

Máté Brigitta - Ötlettől ​a megvalósításig
NŐ, ​ANYA, HÁZTARTÁSBELI, VÁLLALKOZÓ, BARÁT, ELLENSÉG, HAVER, TESTVÉR. Ez csak pár szerep azok közül, amelyeket minden nap élek. Hogyan valósul meg mindez egyszerre? És mi történik, ha beléd csap a mennykő, és megtalálod álmaid hivatását? A tettek mezejére lépsz, és... ...az álmaid elvesznek a mindennapokban. A rutin, az évek, a helyzetek,a mások véleménye, és a sztorid. Sehol egy csipetnyi szenvedély és stragégia. Tapasztalatból beszélek: jelenleg nyolc éves a kislányom, egyedül nevelem, voltam alkalmazott, és mondták rám, hogy értéktelen, aki nem képes semmire. Eldöntöttem, hogy másképp lesz, és elindultam az úton, de még hogy! Akkor döbbentem rá, mennyire sokan lehetnek ugyanígy... A könyvvel a saját eszköztáram, és a megvalósítás kulcsát adom át neked, hogy használd és változtass, és hozd létre magadnak minden idők legjobb vállalkozását! Ehhez kellesz Te, a szakértelmed, a motivációd, és a kitartásod. E mellett egy jó stratégia marketinggel fűszerezve, valamint önmagad nagyfokú ismerete, azaz, hogy addig menj, ameddig tudsz, és egyáltalán ráébredj, hogy ez mit takar számodra. A fejezetekben erre találsz vonalvezetőt, valamint rajtam kívül négy fantasztikus ember mondja el azt, ő hogyan tudta megcsinálni, amikor erre semmi remény nem volt. Voltál már Te is így? Ha igen, akkor ne habozz! Lépj velem a következő lépcsőfokra, ehhez pedig a történeteken túl olyan fontos és hasznos instrukciókat kapsz, feladatokkal együtt, amelyek ebben fognak téged segíteni!

Kollekciók