'inzulinrezisztencia' címkével ellátott könyvek a rukkolán
Vrábel Krisztina - 160 grammos szénhidrátdiéta 2.
Cukorbetegség, inzulinrezisztencia vagy akár fogyókúra is lehet az oka annak, ha valakinek 160 grammos diétát írnak elő az orvosok.
Receptgyűjteményünkben bemutatjuk, hogyan tudjuk az előírt napi 160 gramm szénhidrátbevitelt betartani úgy, hogy az étrendünk lemondások nélküli, ínycsiklandó fogásokból álljon és változatos legyen.
Egyszerűen elkészíthető fogások pontosan kiszámolt szénhidrát- és kalóraértékekkel, elkészítési idővel, új receptekkel.
Török Eszter - Viszlát, cukor és fehér liszt!
Egészséges receptek cukor és fehér liszt nélkül.
Szénhidrátokra szükségünk van, de egyáltalán nem mindegy, mikor, mennyit és milyet fogyasztunk belőle. A helytelen táplálkozás rontja a közérzetünkte és teljesítőképességünket, ráadásul hozzájárul az inzulinrezisztencia kialakulásához, ami a lakosság felénél kimutatható és a cukorbetegség előszobája. Az ezzel összefüggő PCOS a magyar nők közel egyötödét érinti, ez ma meddőség legőbb foka.
Dietetikai szaktudása és széleskörű tapasztalatai révén Török Eszter olyan jól használható szakácskönyvet állított össze, amellyel könnyűvé válik az egészséges táplálkozás, a vércukorszint egyenletesen tartása, a megfelelő minőségű és mennyiségű szénhidrát bevitele. A könyv nagy előnye, hogy a fotókon látható dolgok a ténylegesen elfogyasztandó mennyiséget mutatják, így a kitálalásnál nem kell külön lemérni az ételeket.
Szerzőnk sok éve tervez már étrendeket, így garantáltan finom, változatos és egészséges alternatívát kíván mindazoknak, akik számára fontos a helyes táplálkozás.
"Ajánlom a könyvet mindenkinek, aki szeretne egészséges ételeket fogyasztani. Kismamáknak a várandósság és a szoptatás hónapjai alatt, valamint azoknak, akik inzulinrezisztencia, PCOS vagy terhességi cukorbetegség miatt diétára szorulnak."
_Dr. Cseh Erika szülész-nőgyógyász szakorvos_
"Eszterrel évek óta dolgozom együtt, és nagyon tisztelem a hozzáértését. Több életmódváltó projektünk is volt már közösen, és személyi edzéses tanítványaimnak is őt szoktam ajánlani. Tudására valódi garanciát jelent, hogy az embereken szemmel látható a változás."
_Pálos Attila okleveles testépítés-fitnesz szakedző_
Török Eszter - 100% egészség, 0% cukor!
Ki ne fogadta volna már meg, hogy holnaptól minden más lesz, és egészségesen táplálkozik? Ha ez az érzés ismerős, íme egy segítség a megvalósításhoz: Török Eszter legújabb szakácskönyvében 71 ínycsiklandozó receptet mutat be, mindegyik étel egytől-egyig cukormentes és rostban gazdag, ráadásul szuper ízletes!
Nagy segítség lehet a fogyókúrában, de különösen ajánlott inzulinrezisztencia, PCOS, cukorbetegség, reflux, székrekedés esetén vagy várandósság alatt. A könyv tartalmaz egy rövid leírást a diéta alapelveiről, illetve külön fejezetben mutatja be a reggelire, ebédre, vacsorára és kisétkezésre javasolt ételeket. Minden recept mellett fel van tüntetve, hogy mely ételek gluténmentesek, és pontosan ki vannak számolva a tápanyagértékek, így a diétázó könnyen követni tudja mennyi kalóriát vagy szénhidrátot fogyasztott el egyszerre.
Török Eszter dietetikusként már több ezer páciensnek segített az életmódváltozásban, nagy gyakorlata van az étlaptervezésben, főzőiskolában is oktatott. Ez a kötet a nagy sikerű első szakácskönyvének folytatása.
Ismeretlen szerző - Alacsony szénhidráttartalmú ételek
Egyre többen tudatosan figyelünk az egészségünkre - ehhez természetesen hozzátartozik a rendszeres étkezés is. A rendkívül sikeres TV Paprika-könyvek sorozatban megjelenõ kiadvány ezúttal nem csupán a finom ízeket helyezi elõtérbe, de azt is szem elõtt tartja, hogy az étel megfelelõ alapanyagokból készüljön és emellett egészséges is legyen - megõrizve ezzel karcsú vonalainkat és egészségünket is. A receptek végén közlik az étel tápanyag-, kalória-, zsír-, szénhidrát-, és fehérjetartalmát. A kiadványt hasznos tálalási javaslatok, fõzési praktikák és étvágygerjesztõ fotók teszik még vonzóbbá mind az olvasni, mind a fõzni vágyók számára
Andrási Nóra - Mindenmentes
A Boook Kiadó eladási listákat vezető szakácskönyve, a Viszlát cukor és fehér liszt! és a Viszlát laktóz! után hamarosan megjelenik a kiadó egészségtudatos sorozatának harmadik tagja, a Mindenmentes, amelynek szerzője Dr. Andrási Nóra, eredetileg gyógyszerész, kutató, a Nóri mindenmentes konyhája blog írója.
Napjainkban egyre több információ áll rendelkezésünkre arról, hogy a mindennapi étkezésünk és életmódunk mekkora hatással van az egészségünkre, ráadásul egyre többeket érint a különböző alapanyagoktól, élelmiszer-összetevőktől mentes étrend. A teljes értékű táplálkozás érdekében azonban nem mindegy, hogy az ételek egyes összetevőit hogyan, mivel helyettesítjük.
Ez a különleges gyűjtemény 70 olyan receptet ismertet meg az Olvasóval, amely valamennyi étel esetében cukor-, glutén-, tejtermék, és tojásmentes, a 160 gramm szénhidrátos diétába illeszthető, és vegán is egyben. A Mindenmentes természetesen nem egyenlő az ízek, a zamatok, az egészséges összetevők hiányával. Ellenkezőleg, a sok "mentes" címke között az ételek tartalmasságán van a hangsúly, teljes értékű, tápláló alapanyagok ajánlásával.
Szerzője - a korábbi egészségtelen életmódot felszámolva - maga is végigment ezen az úton, és ma már egy sokkal teljesebb, minőségibb életet él. A személyes példán alapuló könyve mindazoknak szól, akik végre örömmel, kockázatok nélkül szeretnének alkotni a konyhában, és akik szeretnének egészségesen, táplálékérzékenység okozta problémák nélkül, aktív életet élni.
Gerő László - Dr. Jermendy György - Inzulinanalógok
Amikor az 1980-as évek elején megjelent hazánkban az első humán inzulin sokan azt hittük, hogy ez a csúcs, az inzulin kliniko-farmakológiájában. Hiszen az emberi inzulinnal azonos kémiai szerkezetű molekulánál jobbat már aligha lehet előállítani. Természetesen tévedtünk, kiderült, hogy az inzulint alkotó; peptidláncokon történő manipulációk alaposan megváltoztatják a hatás beálltának idejét az inzulinok hatásának kinetikáját. Az inzulin B-láncán történő aminosav-manipulációk azt eredményezték, hogy ezek az analógok sokkal gyorsabban disszociálnak di-, ill. monomer inzulinokká, azaz gyakorlatilag azonnal felszívódva kerülnek a keringésbe. Az ultragyors hatású inzulinokkal a betegek életminősége tovább javult, életmódjuk rugalmasabbá vált, beteljesült a régi kívánság, nem az életet adaptáljuk az inzulin beadásához, hanem fordítva.
A jelenlegi könyv kitűnően foglalja össze az inzulinanalógok alkalmazásának javallatait a mindennapi klinikai gyakorlat aspektusából, de egyúttal élvezetes áttekintést nyújt az inzulinkezelés történetéről, az analógok bevezetésétől várható további előnyökről, ugyanakkor kritikusan elemzi az analógok széles körű alkalmazását. A szerzők felhívják a figyelmet, hogy ezen készítmények széles körű bevezetése önmagában még nem jelent feltétlenül sokkal jobb anyagcsere-állapotot. Elcsépelt ugyan az a fordulat, hogy ez a könyv „hézagpótló", mégis, nem tudom mellőzni e jellemzést. Inzulinanalógokról összefoglaló munka magyar nyelven eddig még nem jelent meg, jóllehet e készítményeket egyre nagyobb számban alkalmazzuk, nem biztos, hogy mindig megfelelő indikációk alapján, megfelelő módon. Ezért is üdvözlendő ennek a monográfiának a megjelenése. A szerzők a hazai (és az európai) diabetológia jól ismert szaktekintélyei, akik tapasztalattal is rendelkeznek e téren, tehát szakmai hitelességükhöz kétség sem férhet.
Patrick Holford - Mondj nemet a cukorbetegségre!
A világszerte elismert dietetikus szakember ezúttal is az étrend felől közelít meg egy fontos népbetegséget, a diabéteszt, ami a köznyelvben cukorbetegségként ismert. Három típusát tartják számon: inzulinrezisztencia (a betegség előszobája), 1-es típusú diabétesz, 2-es típusú diabétesz. Kialakulásának okai között ott találjuk az egyoldalú táplálkozást és az elhízást is. Ez az a betegség, melynél a tünetek előfordulását és súlyosságát valóban az étrend befolyásolja, mivel a diabétesz kóros állapotát az inzulin-glükóz szint felborult egyensúlyi helyzete okozza. Éppen ezért a megelőzésnek és a kezelésnek is egyaránt étrendi alapúnak kell lennie. A cél a glükóz-inzulin egyensúly beállítása, így egy általános vércukorszint fenntartása. A szerző a 2-es típusú cukorbetegség és az inzulinrezisztencia esetében teljes gyógyszermentességet, az 1-es típusú diabétesszel kezelt betegek esetében is jelentős javulást, kevesebb gyógyszerbevitelt garantál. Kezdjük el az életmódváltást már holnap!
Rákóczi Gabi - Fogyás és az inzulinrezisztencia
„Nem érted, miért nem tudsz lefogyni, pedig szinte alig eszel? Eleged van a különféle csodadiétákból? Inzulinrezisztens vagy, és nem tudod, mi lehet a kiút ebből az állapotból? Akkor ez a könyv neked szól! Az itt bemutatott kísérleteim által nem titkolt célom az, hogy megmutassam, hogyan alakítsd úgy a tested, ahogyan csak szeretnéd. A mérések bárki által elvégezhetők, semmi más nem kell hozzájuk, csak egy otthoni vércukorszintmérő. Olvass figyelmesen, és én bebizonyítom, hogy a különböző tápanyagok elfogyasztási sorrendje milyen jelentős hatást gyakorol az étkezés utáni vércukorszintedre, ennél fogva a kedvedre, a szív- és érrendszeredre, a testtömeged alakulására, az öregedésed sebességére, a demencia és a rák kialakulásának kockázatára. Mindenkit arra bíztatok, hogy tegyen egy próbát, és tapasztalja meg, mire képes egy egészen apró változtatás az életmódbeli és az étkezési szokásaiban.
8 napos programom segítségével elindítalak a változás útján, csupán ennyi szükséges ahhoz, hogy megtapasztald, milyen az, amikor igazán jól érzed magad a bőrödben.” – Rákóczi Gabi MSc
Babiczky-Pfliegel Dóra - Ép testben 2 lélek
PCO szindróma, inzulinrezisztencia, endometriózis – a teherbe esés nagy ellenségei. Az Ép testben két lélek egy különleges szakácskönyv, gerincét a terhesség előtti és alatti problémák és kellemetlenségek adják. Adott téma körbejárása után étrendi ajánlás, hasznos házi praktikák nyújtanak megoldást az olvasónak. A receptek válogatott alapanyagokból, magas vitamin- és tápanyagtartalmú hozzávalókból készülnek, könnyen elkészíthetőek.
Vrábel Krisztina - 160 grammos szénhidrátdiéta
Cukorbetegség, inzulinrezisztencia vagy akár fogyókúra is lehet az oka annak, ha valakinek 160 grammos diétát írnak elő az orvosok.
Receptgyűjteményünkben bemutatjuk, hogyan tudjuk az előírt napi 160 gramm szénhidrátbevitelt betartani úgy, hogy az étrendünk lemondások nélküli, ínycsiklandó fogásokból álljon és változatos legyen.
Kelemen Brigitta - Diabetikusan finomat!
Napjainkra a cukorbetegség a világ egyik vezető egészségügyi problémájává vált. Világszerte 280 millió a diabéteszesek száma. Magyarországon 700 ezer cukorbeteget tartanak számon, de vélhetően még egyszer ennyi azoknak a száma, akiknek vércukorszintje már az egészségesnél magasabb, így a cukorbetegség előszobájában vannak.
Aki diabétesz táplálkozásra szorul, annak nélkülözhetetlen ez a remek könyv. A receptek segítségével gyorsan, finom ételeket főzhetünk, a diétát is betartva, sőt még élvezhetjük is az ízletes falatokat. Ha szükséges, akkor a család egyéb cukorbeteg tagjainak is.
Az ételek teljes kiőrlésű lisztekből és természetes édesítőkkel készülnek, melyek az egészséges életmód alapjai, így kiválóan beilleszthetők a fogyókúrás étrendekbe is.
Gyönyörű kiállítású, nélkülözhetetlen „kézikönyv”.
Iklódi Dóra - Cukormentes örömök
_Teljes értékű ételek cukor nélkül!_
Amikor valaki megtudja, hogy cukorbetegségben vagy inzulinrezisztenciában szenved, az első gondolatok egyike, hogy mennyi lemondással jár majd az életmódváltás. A szerző megmutatja, hogy a cukor és egyéb finomított élelmiszerek elhagyása az étkezésből nem egyenlő az önsanyargatással!
Iklódi Dóra - a Wander. Food. Wonder bloggere, aki maga is IR-es - hetven, többségében hagyományos fogás receptjét gondolta újra a cukormentesség és az egészségtudatosság jegyében. Reggelik, tízóraik és uzsonnák, péksütemények, saláták, főételek és desszertek: egyszerűen és gyorsan összeállítható finomságok könnyen beszerezhető, szezonális alapanyagokból, hogy a rohanó hétköznapokon is saját
készítésű, ízletes és egészséges ételekkel kényeztethessük magunkat és családunkat.
A kötetet cöliákiában, laktózintoleranciában vagy tejfehérjeérzékenységben szenvedők is haszonnal forgathatják, hiszen számos tej- és gluténmentes recept is helyet kapott benne. Emellett ajánljuk a 160 gramm szénhidrát diétát követők részére is.
Carla Bardi - Alacsonyszénhidrát-diéta
A szénhidrát korlátozása nemcsak a cukorbetegek és az inzulinrezisztensek számára hasznos, hanem a fogyókúrázók és minden életmódváltó sikerrel alkalmazhatja, aki szeretne egészségesebben élni.
Ebben a szakácskönyvben több mint 100 finom, alacsony szénhidráttartalmú étel receptje található, a reggelitől a vacsoráig. Minden recept mellett egy kék körben feltüntettek az egy adagra kiszámított szénhidráttartalmat.
Könyvünk szinte minden receptje egyszerűen kivitelezhető. Hogy segítsünk a választásban, jelöltük, mennyire nehéz az elkészítésük: 1 (nagyon egyszerű), 2 (egyszerű), 3 (van benne kihívás).
Vrábel Krisztina - 160 grammos szénhidrátdiéta - Villámgyors vacsorák
Az az elhatározásunk, hogy diétázni fogunk, gyakran inog meg egy-egy fárasztó munkanap után. Farkaséhesen hazaérve ránk tör az ismerős "azonnal ennem kell valamit" érzés. Ilyenkor bizony hajlunk arra, hogy a gyors- és készételeket válasszuk, amelyek ritkán egészségesek. Ez a könyv - 5-30 peres vacsorareceptjeivel, gyakorlati tanácsaival, bevásárlólistáival - segít felkészülni az ilyen esetekre úgy, hogy az esti étkezés finom, kiegyensúlyozott, laktató, és ami a legfontosabb: villámgyorsan elkészíthető legyen. Az egyszerű krémektől a szendvicseken, tápláló leveseken és salátákon át a komplett főételekig megtalálunk benne mindent, s minden fogás pontosan kiszámított szénhidrátértékét is.
Vrábel Krisztina főzési stílusa nem véletlenül lett népszerű a fogyókúrázók és az egészséges életmód híveinek körében. Könnyen elkészíthető receptjeit követve, egyszerűen beszerezhető alapanyagokból készíthetünk ínycsiklandó, látványos fogásokat. A könyvben szereplő minden étel teljes értékű, természetes alapanyagokból áll. Segítségükkel száműzhetjük a feldolgozott élelmiszereket és az adalékokat.
Nagyon mai, nagyon gyors, nagyon egészséges.
Vrábel Krisztina - 160 grammos szénhidrátdiéta - Desszertek könnyebben
A nagysikerű, több mint 100.000 példányban eladott 160 grammos szénhidrátdiéta-sorozat következő kötete csak a desszertekről szól!
Édességek inzulinrezisztensen, cukorbetegen?
A süteményeknek helye van az egészséges táplálkozásban, akkor sem kell lemondanunk róluk, ha kiegyensúlyozottan, tudatosan szeretnénk étkezni. Sőt, akkor sem, ha valamilyen szénhidrátanyagcsere-zavar vagy fogyókúra kényszerít minket fegyelmezettebb életmódra.
A kötetben minden alkalomra találunk recepteket, legyen az uzsonnára pár perc alatt összedobható villámgyors édesség, magunkkal vihető tízórai, egy átalakított klasszikus kedvenc vagy akár egy ünnepi alkalomhoz illő látványos desszert. Továbbá megtalálható benne az összes alaprecept (piskóta, kelt tészta, pite tészta, égetett tészta, stb.) és számtalan további tipp a kalóriák csökkentésre.
„Nem hiszek abban, hogy egy IR-es desszert attól lesz jó, hogy pusztán lecserélem a megszokott receptúrában a cukrot édesítőszerre, a fehérlisztet pedig csökkentett szénhidráttartalmú lisztre. Számomra ez jóval többről szól. Folyamatosan szem előtt tartom, hogyan lehet tápanyagösszetétel szempontjából teljes értékű, eközben finom desszerteket készíteni, hol lehet azokon még többet javítani: csökkenteni a szénhidráttartalmukat, csökkenteni a zsírtartalmukat, összességében pedig csökkenteni a kalóriatartalmukat.”
Vrábel Krisztina
Andrási Nóra - Mindenmentes 2.
A 2016-ban kiadott, első Mindenmentes kötet hazai olvasói sikere után – melyet 2017-ben egy rangos nemzetközi versenyen, a Gourmand World Cookbook Awards-on a vegán és a diétás könyvek kategóriájában elért két harmadik helyezés koronázott meg – a második kötet is azt szeretné bemutatni, hogy a „mindenmentes” korántsem az ízek, a zamatok hiányát, hanem a teljes értékű, egészséges és tápláló alapanyagokból készült ételeket jelenti a mindennapokban.
Szerzője, az eredetileg gyógyszerész és kutató dr. Andrási Nóra, a Nóri mindenmentes konyhája blog írója újabb 70 receptet gyűjtött össze, amelyek beilleszthetők cukor-, glutén-, tejtermék- és tojásmentes, valamint a 160 gramm szénhidrátos diétába. A receptek a házilag készült pékáruk és vegán tejtermékek mellett könnyen elkészíthető útravalókat, hétköznapi és hétvégére való főételeket, illetve desszerteket sorakoztatnak fel.
Az egymást kiegészítő, személyes példán alapuló Mindenmentes szakácskönyvek nemcsak azoknak segítenek, akiknek száműzniük kell az étrendjükből bizonyos alapanyagokat, élelmiszer-összetevőket, ám örömmel, kockázatok nélkül szeretnének alkotni a konyhában.
A receptek olyan olvasóknak is inspirációként szolgálnak, akiket szerencsés módon nem érint a táplálékallergia vagy az inzulinrezisztencia-étrend, de szeretnének egészségesebben, tudatosabban táplálkozni.
4990 Forint helyett 3750 Forint
Nemes Dóra - Mentes Anyu szakácskönyve
„Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás. Ezt a lányaim mellett megtanultam. Ebbe a kötetbe olyan recepteket válogattam, amelyekből akár többhetes menü is összeállítható, gyorsan elkészíthető, így bőven jut idő a családra is. Minden étkezésre és alkalomra található benne szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. A könyvvel elsősorban a sorstárs mentes anyukák életét szeretném megkönnyíteni, de mindenki más is rengeteg hasznos ötletet meríthet belőle."
Nemes Dóra újságíró, a Dívány szerzője, a Mentes Anyu megálmodója, de mindenekelőtt kétgyerekes anyuka. Mentes receptekkel először „csak” meggyőződésből kísérletezett, majd a családban felbukkanó inzulinrezisztencia és gluténérzékenység óta kötelezően és elszántan foglalkozik.
Nemes Dóra - Mentes Anyu szakácskönyve 2.
„Ebbe a kötetbe is a családi kedvenc – természetesen mentes – recepteket válogattam, elsősorban azokat,vamelyek az inzulinrezisztensek, cukorbetegek, vagy életmódváltók étrendjébe passzolnak. A receptek tehát mind kipróbáltak, de a legnagyobb segítséget talán mégis az jelenti, hogy minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva. A közel hatvan recept között teljes kiőrlésű pékáruk, ízletes reggelik, izgalmas levesek és főfogások, sütik és nassolnivalók is akadnak, így a legnagyobb kihívást jelentő étkezésekre, vagyis a tízóraira és uzsonnára is szuper ötleteket lehet találni. Ez a szakácskönyv minden sorstársnak – aki gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, vegetáriánus vagy vegán étrendet követ – iránytű lehet, amelyre bármikor támaszkodhat, így nemcsak pénzt, de időt és energiát is spórolhat.”
Nemes Dóra újságíró, a Dívány szerzője, a Mentes Anyu megálmodója, de mindenekelőtt kétgyerekes anyuka. Mentes receptekkel először „csak” meggyőződésből kísérletezett, majd a családban felbukkanó inzulinrezisztencia és gluténérzékenység óta kötelezően és elszántan foglalkozik.
Van Noortwijk Laurien - Sándor Lőrinc - Szakácskönyv PCOS-, Inzulinrezisztencia-, Pajzsmirigy és Alacsony FODMAP-protokollokhoz
A Táplálkozás Beállítás eddig 10 éves pályafutása során ügyfeleinél leggyakrabban emésztőrendszeri diszkfunkciókkal, pajzsmirigy-, és anyagcsere zavarokkal (pl. Hashimoto thyreoiditis, inzulinrezisztencia) találkozik. Bartha Ákos és szakmai csapata évek óta szervez előadásokat és fórumesteket az említett témában. Ez a könyv azért született meg, hogy a mindennapokba beépíthető receptek és ötletek által nyújtsunk segítséget a gyógyuláshoz vezető úton.
A szakácskönyv két részre oszlik, az első fejezetben az Alacsony FODMAP-étrendé a főszerep (a bélrendszer természetes mikroflórájának helyreállításához javasolt étrend), a második fejezetben pedig a pajzsmirigy- és inzulinrezisztencia protokoll követői számára alkottunk recepteket. A könyvben található 90 recepttel szeretnénk
megmutatni, hogy ez a fajta étkezés igenis lehet sokszínű, változatos és legfőképpen: finom.
Galambos Orsolya - Diabetikus finomságok
A szerző által összegyűjtött, átalakított és kipróbált sütemények receptúrái megfelelnek a diétás előírásoknak, szénhidrátszegények, és sok egészséges alapanyagot tartalmaznak. Ajánlom mindenkinek, aki fontosnak tartja azt, hogy megfelelően táplálkozzon, akár cukorbeteg, akár csak szeretné megelőzni annak kialakulását. - Kovácsné Oszlánczki Judit, diabetológiai szakápoló
Vrábel Krisztina - Koszta Ágnes - Töllösy Judit - 160 grammos szénhidrátdiéta - Az életmódkönyv
160 grammos szénhidrátdiéta az egészségért!
Öt éve követem a ma már egyre ismerősebben csengő 160 grammos szénhidrátdiétát. Kezdetben, egy friss inzulinrezisztencia-diagnózissal a zsebemben, orvosi utasításra alakítottam át az étrendemet, és ami a legfontosabb, változtattam az életmódomon.
Ennek köszönhetően szervezetem egyensúlya helyreállt, így ma már nem kellene e szabályok szerint étkeznem, mégis örömmel folytatom a „diétát”. Úgy érzem, ennél jobbat nem tehetek étkezés terén a szervezetemmel.
Miért? Mert a 160 grammos szénhidrátdiéta – nevével ellentétben – NEM DIÉTA abban az értelemben, amit e szóról elsőre gondolunk. Nem vonunk meg a szervezetünktől semmilyen nélkülözhetetlen tápanyagot. Olyan életmódról van szó, amely a teljes értékű étkezésen, a testmozgáson és persze a megfelelő pihenésen alapul. A 160 g változatos étrendet takar, amelynek alapjai a lassú felszívódású, összetett szénhidrátok (zöldségek, teljes értékű gabonák), a fehérjék és a zsiradékok. Ügyelve arra, hogy fő energiaforrásunk, a szénhidrát a nap során folyamatosan és meghatározott arányban elosztva kerüljön a szervezetünkbe.
Az étrend kerüli mindazt, amire szervezetünknek nincs szüksége ahhoz, hogy egészségesen működjön: a finomított szénhidrátokat, mint pl. a cukor, fehér liszt és az élelmiszeripari adalékanyagokat.
Mindezért ajánlható mindenkinek, aki egészségesen, aktívan szeretne élni, „jó formában” maradni, vagy épp abba kerülni.
E könyv, az előző két részhez képest bővebb tartalmilag. A bevált recepteken túl saját tapasztalataimmal is segítem az olvasót az életmódváltásban. Szerzőtársaim, Dr. Töllösy Judit sportorvos és Koszta Ágnes dietetikus pedig szakmai oldalról mutatják be a helyes táplálkozást, szerethető módon: átfogóan de közérthető nyelvezettel. :)
Azt szeretnénk, hogy mire az olvasó a könyv végére ér, jobban megismerje szervezetének működését. Ébredjen rá arra, miért nem működött eddig egyik fogyókúra sem.
Miért jött vissza mindig több kiló, mint amennyit kínnal-keservvel leadott? Bízunk benne, segítségünkkel mindenki könnyen elsajátítja, miként étkezzen lemondások nélkül, úgy, hogy egészséges maradjon, vagy éppen fogyni tudjon.
Vrábel Kriszta
Vrábel Krisztina - 160 grammos szénhidrátdiéta - Kedvencek könnyebben
A kezedben tartott könyvben a kedvenc hazai ételeket alakítottam át úgy, hogy azok ízükből, jellegükből ne veszítsenek, ellenben kalóriatartalmuk alacsonyabb legyen a megszokott elkészítési módhoz képest. Az összetevőiket pedig úgy válogattam, hogy azok megfeleljenek az inzulinrezisztenseknek és cukorbetegnek ajánlott 160 grammos szénhidrátdiéta alapelveinek. Energiadús, ellenben tápanyagban szegény, ipari élelmiszereken élünk, nagyon gyakran túlesszük magunkat, miközben nem fogyasztunk elég friss zöldséget és gyümölcsöt, és sajnos nem mozgunk eleget. Hogy felállj a kanapéról, abban (közvetlenül) nem tudok segíteni, de abban, hogy átalakítsd az étkezésed, igen! Megmutatom, hogy az egészséges étkezéssel nem kell lemondanod semmilyen finomságról, és egyáltalán nem kell „fogyókúráznod”, azaz koplalnod, még akkor sem, ha fogyni szeretnél.
Tűű László - Erdélyi-Sipos Alíz - Inzulinrezisztencia az orvosi gyakorlatban
Az inzulinrezisztencia fogalma az utóbbi években jelentősen megváltozott. Számtalan tudományos publikáció született a témában, melyek sajnos sok esetben nem adnak a mindennapi gyakorlatban használható útmutatást. Az orvos szerző ezért kicsit más szemlélettel közelíti meg a témát, kihangsúlyozza a vércukor-szabályozás rendszerének összetettségét, előtérbe he-lyezi a hormonális rendszerek interakcióit, egymásra kifejtett hatásait. Újszerű megközelítése segít rendszerbe foglalni a kórképet kísérő szerteágazó tüneteket, eligazodni a diagnosztika útvesztőjében, és a szükséges terápiás lépések elindításában is támpontot nyújt. A könyv a terjedelmi korlátok miatt nem törekszik teljességre, ugyanakkor a mindennapi betegellátásban könnyen hozzáférhető segítséget nyújt a szénhidrát-anyagcsere korai zavarainak felismeréséhez, adekvát kivizsgálásához és a helyes terápiás lépések elindításához. A könyv külön értéke, hogy az inzulinrezisztens (IR) betegek kezelési mintájának is tekinthető módon, az orvos szerző mellett kiválóan képzett diete-tikus kolléga segíti az IR-diéta beállítását, követését. Ajánljuk a könyvet a betegellátás frontvonalában dolgozó kollégáknak (háziorvosoknak, nő-gyógyászoknak)
Kollekciók
- Angol nyelvű könyvek 120737
- Egyéb idegennyelvű könyvek 13170
- Ezotéria 13600
- Fantasy 32739
- Felnőtt 18+ 12711
- Gyermek 23640
- Humor 13624
- Ifjúsági 37338
- Kortárs 47929
- Krimi 15856
- Kultúrtörténet, elemzések/tanulmányok 16439
- Képregény 21622
- Novellák 13244
- Romantikus 50823
- Sci-fi 14763
- Szórakoztató irodalom 45488
- Tudomány és Természet 28741
- Történelem 16348
- Vallás, mitológia 19799
- Életrajzok, visszaemlékezések 16807