Ajax-loader

'vállalat' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Fülöp Sándor - Példatár ​a vállalkozások gazdaságtanához
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Boris Vian - Venyigeszú ​és a plankton
A ​kiadó Vian-sorozatának második kötete, a Venyigeszú és a plankton egyfelől két, irigylésre méltó profizmussal megszervezett, fergetegesen erkölcstelen házibuli történetét kínálja az olvasóknak, másfelől pedig betekintést nyújt annak az agyalágyult bürokratákkal teli Hivatalnak a hétköznapjaiba, amelyet egy rövid időre az ifjú, friss mérnöki diplomás Boris Vian is kénytelen volt munkahelyéül elfogadni. A regény szereplői – a szívderítően nimfomán lányok, a holt laza jampecek, a minden őrültségre kész zenészek, a szinte fájón röhejes aktakukacok, az inkontinens vadászblézer, az álnok Venyigeszú, az Alvilágjárókból már jól ismert Antiochio-Őrnagy páros és ez utóbbi jegyese, Óvadóc de la Petrence – valamennyien a szving lüktető ritmusától hajtva rohannak elkerülhetetlen végzetük felé. „Boris, aki kortársai többségéhez hasonlóan igyekezett nem tudomást venni a tragikus valóságról, e struccpolitika kiegészítéseként a passzív ellenállás egy igencsak kellemes formáját választotta: csatlakozott a Franciaország (és különösen a francia ifjúság) erkölcsi megújulásának szükségességét hirdető Vichy-kormány bornírt prédikációra fittyet hányó, feltűnő, hóbortos ruhadarabokat viselő, a jazzt és főleg a szvinget szinte vallásos áhítattal imádó zazou-khoz (jampecok). Nem túlzás kijelenteni, hogy a németek által megszállt Franciaországban, ahol a túlbuzgó kollaboránsok még a germán félisteneknél is szigorúbban ítélték meg és el a jazzt, ezt az „erkölcstelen és értéktelen”, ráadásul „zsidó-néger-amerikai” zenét, a New Orleans-i stílus vagy a szving iránti rajongás – és főleg e zenei műfaj művelése – az ellenállás egy formája volt.” Takács M. József

Sophie Kinsella - Csörögj ​rám!
„Elveszítettem. ​Az egyetlen tárgyat a világon, amit nem lett volna szabad elveszítenem. A jegygyűrűmet. Ha azt mondom, hogy ez a gyűrű különleges, az nem fejezi ki a helyzet súlyosságát. A gyűrű három nemzedék óta vándorol Magnus családjában. Három hónapja hordom az ujjamon, éjszakára szertartásosan egy porcelán tálba helyezem az ágyam mellett, napközben félpercenként ellenőrzöm, hogy megvan-e még… erre most, pont aznap, amikor Magnus szülei visszatérnek, elveszítem. Pont ma. Nyugi. Csak semmi pánik, Poppy. Gondolkodj pozitívan!! ” Poppy Wyatt élete legboldogabb napjára készül, alig egy hét van hátra az esküvőjéig, amikor barátnőivel pezsgőzni megy egy elegáns szállodába. De az álomból hirtelen rémálom lesz, amikor egy tűzriadó miatti kavarodásban a gyűrű eltűnik, majd Poppy telefonját is ellopják. Pánikba esve járkál fel-alá a szálloda halljában, amikor váratlanul eldobott mobiltelefont pillant meg a szemetesben. Hurrá, mégis van telefonszáma, amit meghagyhat a szálloda személyzetének arra az esetre, ha megtalálnák a gyűrűjét! Egyetlen apró bökkenő van csak: a telefon tulajdonosa, Sam Roxton egyáltalán nem lelkesedik az ötletért. Vissza akarja kapni a telefonját, és annak sem örül, hogy Poppy olvasgatja az üzeneteit, sőt, némelyikre még válaszol is a nevében… Sophie Kinsella ezúttal sem okoz csalódást rajongóinak, legújabb regénye fergeteges szórakozást nyújt mindenkinek, aki szereti a romantikus történeteket és a kacagtató jeleneteket.

Morita Akio - Made ​in Japan
"Közvetlenül ​a második világháború után egy kis csapatnyi ember gyűlt össze a lerombolt Tokió egyik kiégett épületében. Új céget készültek alapítani olyan technológiák kifejlesztésére, amelyek segítségével helyre lehetne állítani a japán gazdaságot. Köztük volt egy fiatal, huszonötéves mérnök, Morita Akio is. Ma ez a cég - a Sony - az egyik leghatalmasabb multinacionális vállalat s az elnöke nem más mint Morita Akio. Nevüket kiválló minőségű áruk és fantázaidús marketingstragéiák sora fémjelzi - Morita ugyanis rájött hogy új, addig sosem látott termékeikhez például a Sony Walkmanhez nekik maguknak kell megteremteniük a piacot. És nem is csak Japánban, hanem szerte a világon."

Vahl Tamás - A ​zsiráf nyaka
Vahl ​Tamás elismert magyar üzletember életének húsz évét a multinacionális cégek világában töltötte. A zsiráf nyaka két évtized tapasztalatát fogalmazza meg fordulatos, szórakoztató és közérthető nyelven - egyszerre szól leendő munkavállalókhoz, multiknál dolgozókhoz, a cégek vezetőihez és a politikai döntéshozókhoz. Vahl Tamás saját tapasztalatain túl más cégvezetők tanácsát és véleményét is kikérte, így A zsiráf nyaka olyan sűrű információ és véleménygyűjtemény, melyre korábban nem volt még példa a magyar gazdasági életben. Ez a könyv annak szól, aki - jövendőbeli munkavállaló: ez a könyv ad néhány orientációs pontot, ami megkönnyíti elviselni következő évtizedek betanuló időszakát, ha multihoz szegődne, - tulajdonos: minden multinak megvan az a pontja, ahol sebezhető, de sokkal nagyobb esély van megtalálni azokat a területeket, ahol van mód az együttműködésre, - politikus: használhatja, ami jó, okos szabályozással pedig korlátozhatja, ami káros egy adott társadalom boldogulásának szempontjából.

Kukla László - Gerlei Tamás - Lovász György - Kukla László - Lovász György - Az ​Ikarus évszázados története
E ​könyv keretein belül a magyar ipartörténet egy megismételhetetlen korszakának nemzetközileg is méltán elismert műszaki vívmányait mutatjuk be időrendi sorrendben, közérthető, olvasmányos módon. Az egy évszázad során megalkotott számtalan típuson keresztül igyekszünk szemléltetni az Ikarus gyár sikerekben és kudarcokban egyaránt gazdag történetét.

%c3%89lelmiszeripari_%e2%80%8bv%c3%a1llalatgazdas%c3%a1gtan
elérhető
0

Ismeretlen szerző - Élelmiszeripari ​vállalatgazdaságtan
Mindennapi ​életünkben is gyakran használt kifejezések a vállalkozás, vállalat, vállalkozó. Környezetünkben különféle vállalkozásokkal találkozhatunk, amelyeknek egy része prosperál, nyereségesen gazdálkodik, másik része veszteséges, kudarcra van ítélve. Vajon miért lesznek sikeresek egyesek és miért mennek csődbe mások? Ennek megértéséhez meg kell ismerni a vállalkozások lényegét, működési mechanizmusát. Könyvünk elsősorban az élelmiszermérnök Bsc képzésben résztvevő hallgatók számára készült. A mérnöki munkában a döntéshozatal során ugyanis a műszaki- és természettudományos ismeretek mellett elengedhetetelen a gazdálkodástudományi szempontok mérlegelése. Műszakilag lehet egy megoldás kiváló, de ha nem valósítható meg gazdaságosan vagy a piacon nem realizálható (nem adható el), akkor a termelő (a vállalat) tönkremegy. Célunk, hogy a mérnökhallgatók elsajátítsák azokat az alapvető vállalatgazdasági ismereteket, amelyeket majd gyakorlati munkájuk során hasznosítani tudnak, hogy döntéseikben a műszaki- és gazdasági szempontok egyaránt érvényesüljenek.

Tasmina Perry - Divatdiktátorok
Luxus. ​Hatalom. Gyönyör. Árulás. A gazdagok világában a divatnak nagy ára van… Saul Milford lenézett a teraszról oda, ahol a két unokahúga, Emma Bailey és Cassandra Grand játszott. A hétéves Emma Bailey a Jane Eyre egyik példányát tartotta a kezében, okos szemében kérdések csillogtak; tizenkét éves unokanővére, aki imádta a csinos szoknyákat és a gyöngyöket, vörös lakkot kent vaskos, szögletes körmeire. Huszonhárom évvel később a két gyönyörű nő Saul temetésén találkozik újra. Emma ekkor már elismert menedzser, míg Cassandra a divatvilág egyik híressége. A család tagjai előtt rejtély, hogy a félelmetesen gazdag Saul kire hagyta hatalmas vagyonát, a világmárkának számító céget és a Winterfold kastélyt. A két lányon kívül Elizabeth, a titokzatos műkereskedő, Tom, a playboy, és a sikerre éhes Roger is a végrendelet felolvasására vár. Ez az elátkozott nap a legsötétebb gyűlölködések és cselszövések sorát indítja el a család tagjai között, akik az árulástól, sőt még a gyilkosságtól sem riadnak vissza, hogy megkaparinthassák a mesés vagyont. Az Örökösnők, az Apuci lányai és az Eredendő bűn írónője legújabb bestsellerében a káprázatos luxusdivat világába viszi el olvasóit, ahol a hatalom és a pénz a korlátlan úr, ahol a tisztesség, a barátság, a becsület nem számít, ahol a drog és a szex körül forog minden, és ahol az aljasságot elrejti a csillogás.

Schuster Klaus - A ​cégvezetés 11 főbűne - amelyek kerülendők
Minden ​vállalatnál találkozhatunk olyan menedzserrel, aki legszívesebben mindent maga csinálna, hiszen a többiek "sajnos semmihez nem értenek". Valamennyi információ valóságos államtitok, a munkatársak motiválása felesleges lelkizés. Így lesz egy hétköznapi munkahely maga a pokol. Aztán van az a típus is, aki akkor "happy", ha naponta legalább két nagy horderejű feladatot kioszthat, amelyeket egy hét alatt meg is kell oldani. De van olyan is, aki azt hiszi, hogy a beosztottjai automatikusan értik őt, hiszen azonos nyelven beszélnek. Jobb lenne, ha "kínaiul" mondaná, akkor legalább nem kellene úgy tenni! Tanulság: Nem a beosztottnak kell megértenie a főnöket, hanem a főnöknek kell törekednie arra, hogy érthető legyen! Hiszen semmi sem motiválja jobban a munkatársakat, mint amikor kinyithatják a szájukat. A szerző egykor maga is egy nemzetközi bankcsoport vezetőségének tagja volt. Ellenállhatatlan humorral írja le a vezetői mindennapok tizenegy leggyakoribb bűnét. Történeteket mesél el, azaz konkrét példákkal mutatja be, hogy másképp is lehet!

Bert A. Spector - A ​horizontális vállalati modell
"Spector ​könyve valószínűleg sok-sok cég életét menti meg." Archie Norman, cégvezető, ASDA Válságos időket élünk, ezt még a legvirágzóbb nagyválallatok is időről időre megtapasztalhatják. Ha viszont romlanak az eredmények, ha a cégstatégiát többé nem "igazolja vissza" a piac, valamit szükségszerűen meg kell változtatni a vállalat működésében. De mit, és hogyan? A cégtulajdonosok zöme krízishelyzetben valóságos "vérfürdőt" rendez, sokan ugyanis csupán a radikális elbocsájtásokat tartják az egyedüli gyógymódnak. Bert A. Spector, a Harvard University professzora világhírű könyvében a hatékony, emberséges és sikeres átszervezések receptjét írja fel. Példái igazolják, hogy kritikus helyzetben is lehetséges a fejlődés, de csak akkor, ha cégünk energiáit ésszerűen mozgósítjuk. Ellenkező esetben... "Térkép, amely eligazít a cégszervezés és válságkezelés dzsungelében." Charles Perry, The Wharton School

Hans Weiss - Klaus Werner - Márkacégek ​feketekönyve
Adidas, ​Bayer, Donna Kara, Nike, Siemens, Shell... melyik kedvenc márkánk alapul az emberek kizsákmányolásán, a gyerekmunkán, a környezetszennyezésen vagy az állatkínzáson? A márkák feketekönyve egy Németországban, Ausztriában és Svájcban indult sikeres program kezdete. Fellebbenti a fátylat a nagy konszernek mesterkedéseiről, eladási praktikáiról. Részletesen bemutat ötven céget, és azok terméklistáit. Konkrét ötleteket ad a vásárlóknak: mit tehetnek, hol és mit vásároljanak

Mike Losey - Sue Meisinger - Dave Ulrich - A ​HR jövője
Az ​emberierőforrás-menedzsment tudománya és a HR-szakma folyamatos változásban van: eddig nem ismert problémák, társadalmi jelenségek teszik próbára a szakemberek megújulási képességét. A tudásmunkások és a távmunka kezelésének újszerű kérdései, a HR-tevékenységek jobb mérhetőségének kialakítása, a munkaerő és a beszállítók sokféleségének következményei - ilyen és még egy sor hasonlóan érzékeny, bonyolult feladat vár megoldása a HR-szakemberekre a vállalatoknál. Korunk HR-vezetői már nem biztosíthatják sikeres pályájukat pusztán a régi értelemben vett, túlnyomórészt adminisztratív jellegű „személyzetis" munkával: a mai szervezeti igények azt követelik tőlük, hogy aktív résztvevői legyenek a vállalati vezetői döntéshozatal folyamatainak. Hogyan lehet megfelelni ilyen összetett elvárásnak, ami napjainkra már a cég működésének szinte minden kulcsfontosságú területére kiterjedt? Könyvünk az egyes problematikus pontokhoz legjobban értő szakírók önálló tanulmányaival próbál meg válaszolni erre a nehéz kérdésre. A könyv szerkesztői maguk is a legelkötelezettebb HR-vezetők soraiból kerültek ki, óriási tapasztalatuk biztosítja, hogy a könyv a legtanulságosabb esetekkel ismertethesse meg a szakembereket vagy az érdeklődő olvasót.

Fata László - Cafeteria ​barkácskészlet
Hogyan ​takaríts meg legálisan néhány milliót a munkabérek közterheiből? ...ráadásul úgy, hogy a dolgozóid is szívesen fogadják a béren kívüli juttatásokat. Megfordult már a fejedben, hogy túl sok adót és járulékot fizetsz a munkabérek után? Akkor mielőbb olvasd el ezt a könyvet! Ezek a közterhek már zavaróak, vagy nehezítik az üzletmenetet? Akkor bizony meg is kell valósítanod ezeket a megtakarítási tippeket. Az elmúlt évben a könyvírás mellett béren kívüli juttatási rendszereket építettem, és a Cafeteria NET országos hálózatának tanácsadóit készítettem fel a szakértői munkára. Valljuk be, nem könnyű a változó törvényi környezetben, a különböző munkavállalók igényeihez igazodva béren kívüli juttatási rendszereket működtetni. Ez a könyv azonban nem erről szól. Nem a nyafogásról, nem arról, mit nem lehet megcsinálni. Arról olvashatsz, hogyan indíts be, működtess egy nálad életképes béren kívüli juttatási rendszert.

Chikán Attila - Bevezetés ​a vállalatgazdaságtanba
A ​könyv a vállalati működés elvi alapjait és gyakorlati problémáit tárgyalja, s ezek magyarázatát adja. Törzsét a vállalati küldetésből és stratégiából levezetett folyamatok és funkciók vizsgálata képezi: egységes szerkezetben tárgyalja a marketing, az innováció, az emberi erőforrás menedzsment, az információmenedzsment, az értékteremtő folyamatok (termelés, szolgáltatás, logisztika) és a vállalati pénzügyek kérdéseit. Jelentős teret szentel e mellett a vállalatok társadalmi szerepének, a piaci és állami szabályozás, a globalizáció, a civil társadalom keretébe foglalva a vállalati működést. A könyv alapvető elvi problémákat (így például a fogyasztói és tulajdonosi értékteremtés harmonizálását, vagy a vállalati értékláncok és ellátási láncok viszonyait) éppúgy tárgyalja, mint a tényleges vállalati döntések mechanizmusait, következményeit. A tartalom kifejtését a gyakorlati vállalati működés szakirodalmából vett nagy számú példa segíti.

Dr. Katits Etelka - Pénzügyi ​döntések a vállalat életciklusában
A ​könyv célja hogy segítséget, támogatást nyújtson a társas vállalkozások pénzügyi döntéshozatali folyamatához a vállalati menedzsment szempontjából, a befektető-finanszírozó, mérlegelő, a könyvelő és könyvvizsgáló elemző tevékenységéből kiindulva. E könyv egy újszerű megközelítésben - a vállalati életciklus szakaszai mentén haladva - vizsgálja a legfontosabb pénzügyi döntéseket, pénzügyi módszereket. Az egyes életszakaszokat a cégalapítás és -beindítás, a növekedés, a működés megőrzése, a válság, tőkekivonás és fúzió sorrendben tekinti át. Elsősorban a nagy tőkelekötésű részvénytársaságokat vizsgálja, de a leírtak érvényesek a korlátolt és korlátlan felelősségű társaságokra is a megfelelő üzleti kategóriák használata mellett. Annak érdekében, hogy a pénzügyi döntéseket még megalapozottabban hozhassák meg, a vállalat perspektíváit figyelembe vevő, korszerű pénzügyi-finanszírozási technikákat tartalmazó újabb eszközök és koncepciók kialakítására van szükség.

Mary J. Cronin - Az ​internet üzleti alkalmazásai
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

David A. Vise - Mark Malseed - A ​Google sztori
Két ​lelkes diák megváltoztatja a világot 1988-ban a moszkvai születésű Szergej Brin és az amerikai Larry Page nem kisebb tervvel hagyták maguk mögött a Stanford Egyetemet, mint hogy - az ő szavaikkal - egy kiterjedt keresőrendszer alkalmazásával megváltoztassák a világot. Az elképzelés: a világháló minden egyes információját rendszerbe foglalni és ingyenesen elérhetővé tenni. E pergő beszámoló lelkiismeretes kutatásokra és a Google-lal való kivételes kapcsolatra támaszkodva bepillantást enged ennek az emberközeli cégnek az alapításába és terjeszkedésébe, melynek szokatlan módszerei lehetővé tették, hogy megtörje a Microsoft dominanciáját, felrázza a Wall Streetet és - lévén egy 130 billiós óriás - átírja a hirdetés szabályait. A Google Story bemutatja a cég nagyratörő és sokat vitatott terveit - beleértve a titkos terveket is, melyek egy kutatható genetikai adatbázis létrehozására vonatkoznak - csakúgy, mint azokat a zavaros személyi kérdéseket, melyek az alapítók vezérelvét is tesztelhetnék: Ne légy gonosz! "Magával ragadó…részletes…érdekfeszítő…. Még ha úgy is gondolod, hogy már semmi újat nem hallhatsz a Google-ról, akkor is biztos, hogy tud vadonatúj dolgokkal szolgálni erről a fontos cégről." (Houston Chronicle) "Érdekes olvasmány egy jelentős cégről… Ha még semmit sem olvastál napjaink egyik legbefolyásosabb cégéről, most meg kell tenned. Ha nem olvasod el a Google Storyt, ritka élvezettől fosztod meg magad." (USA Today)

Jeremy Scahill - Blackwater
2007. ​szeptember 16-án gépfegyvertűz ropogott Bagdadban, s nyomában tizenhét iraki civil vesztette életét a Niszúr téren, köztük nők és gyerekek. A "Bagdad véres vasárnapjaként" ismertté vált pusztítást nem iraki felkelők és nem is az amerikai hadsereg katonái vitték végbe. Egy titokzatos zsoldos vállalkozás, a Blackwater Worldwide magánkatonái lőttek. E társaság, amelynek a szó szoros értelmében robbanásig feszült története bő egy évtizede az észak-karolinai Moyockban kezdődött, a "terror elleni háború" egyik leghatalmasabb szereplőjévé vált. Ebben a lebilicselő - és nagy közönségsikert arató - könyvben Jeremy Scahill a véráztatta iraki utcákból a hurrikán sújtotta New Orleanson át Washingtonba, a hatalom bugyraiba vezeti az olvasót, hogy bemutassa a Blackwatert mint az Egyesült Államok hadigépezetének ijesztő, új arcát.

Ismeretlen szerző - Nemzetközi ​vállalatgazdaságtan
"Ez ​az ízig-vérig gyakorlatias és modern felfogásban megírt, alapos, szakszerű s jól olvasható könyv sokkal többet nyújt, mint amit a cím ígér. Így működik a modern világgazdaság lehetne a könyv alternatív címe azoknak, akik igényes magyar szakmai olvasmányra vágynak, de már nem feltétlenül ütnének fel tankönyveket. A szerzők nagy érdeme, hogy sikeresen próbálnak hidat verni a közgazdaságtan és az üzleti tudományok manapság egymástól talán eltávolodó, ám valójában mindinkább egymásra utalt szakterülete között." - Török Ádám, az MTA rendes tagja, az MTA IX. Gazdaság- és Jogtudományok Osztályának elnöke, egyetemi tanár Pannon Egyetem és BME "A magyar olvasó annyifélét hallott már a nemzetközi vállalatokról, a multikról, hogy végképp nem tudja, hova rakja őket. A Nemzetközi vállalatgazdaságtan egyszerre színvonalas tankönyv, amelyet könnyű tanulni és tanítani, és a témát a nagyközönség által is nagyrészt követhetően bemutató szakkönyv, amely a nemzetközi vállalatokkal kapcsolatos tévhitek eloszlatásában is segít. Mindezt úgy teszi, hogy közben a téma bonyolult tolvajnyelvét érthető magyarra fordítja le." - Kalotay Kálmán, az UNCTAD tanácsosa, a World Investment Reportokat készítő szakértői csoport tagja "Nagy segítséget ígér nekünk, gyakorló vállalatvezetőknek is ez a könyv. Jobban láthatjuk helyünket, lehetőségeinket az anyavállalat rendszerében, és újra átgondolhatjuk, hogyan tudjuk, és mivel kell még segítenünk nekünk, a mi leányvállalataink fejlődését. Mindez tudományos keretben, izgalmas gyakorlati példákkal, gazdag irodalom- és internetes forrásjegyzékkel." - Marosffy László, vezérigazgató-helyettes, Egis Gyógyszergyár

Horváth Győző - Válságmenedzselés ​a gyakorlatban
A ​könyv célja, hogy az egyébként jól képzett és vezetésben jártas menedzsereknek jól használható mankót adjon ahhoz, hogy egy, a vállalatuk sajátságaihoz adaptált, hatékony válságmenedzselési tervet dolgozhassanak ki, illetve legalább egyszer végiggondolják, hogy hogyan is cselekednének ők egy esetleges válsághelyzetben. Ebben a tekintetben hiánypótló szerepet szolgál, hiszen - bár elméleti jellegű könyvek fellelhetők - a témát gyakorlati szempontból megközelítő mű nem található a magyar menedzsmentirodalomban. A mű a válság kialakulásának, a válság elemzésének, a válságkezelési stratégiának és a válságkezelés folyamatának elméleti alapjait és gyakorlati megoldásait mutatja be, mindezeket "életből vett példák" (nemzetközi és hazai esettanulmányok) bemutatásával és elemzésével. Kiemelten foglalkozik a válságkezelés fontos részével, a médiakommunikációval is.

Ismeretlen szerző - Cégvezetés ​és marketing az e-korban
Sokan ​hiszik, hogy az e-kor nem más, mint hogy jobb, új eszközökkel dolgozhatunk. Ez igaz, de a legfontosabb különbség bennünk van! Az új eszközökhöz nekünk is változni kell. Másképp vezetni, vezetés közben másképp gondolkodni, gondolatainkban gyorsabban dönteni. Az új eszközök más képességű és nagyobb tudású alkalmazót is igényelnek. Olvasta, hogy választásokat nyertek a Facebookkal? Ön is alkalmazza már az üzleti életben? Hallotta, hogy vállalatok tevékenységüket a számítástechnika segítségével irányítják, hogy minimalizálják a tévedéseket? És Ön alkalmazza már a számítástechnikát? Tudta, hogy a reklámköltségek hatékonysága ma már jól mérhető? Ön méri? Lehet-e hagyományosan céget vezetni a korszerű eszközökkel, a tegnapi tudással eredményesen alkalmazni a holnap eszközeit? Kötetünket a kkv – szektor tulajdonosainak, vezetőinek, vezető beosztású dolgozóinak ajánljuk. Olyanoknak, akik elég bátrak, hogy kérdezzenek, elég kíváncsiak a válaszokra, elég nyitottak, hogy az új ismereteket befogadják, és elég nagy az elszántságuk, hogy az új ismereteik alapján változtassanak. Nekik tudunk segíteni!

Marketing Medve - A ​sikeres vállalkozás szupertitkos medvenciklopédiája
Gratulálok! Azzal, ​hogy a kezedben tartod ezt a könyvet, a sikerhez vezető út 1%-át már meg is tetted! Már csak el kell olvasnod (a következő 1%) és utána meg kell valósítanod a benne rejlő bölcsességeket (ez a fennmaradó 98%). Viszont van egy még ennél is jobb hírem! Mivel az ország legjobb kisvállalkozás szakértőit kértem fel, hogy írják meg ennek a könyvnek a fejezeteit, egy dologban biztos lehetsz: az út, amin elindulsz, a jó irányba vezet — a céljaid, és az azok elérésére alkalmas vállalkozás felépítése felé. Ml a két legnagyobb bűn, amit elkövethetsz ezzel a könyvvel? 1. Nem olvasod el, 2. Elolvasod, majd folytatod, amit a könyv elolvasása előtt csináltál, ugyanúgy. Ebben az esetben jobban jársz, ha az 1. főbűnt választod, azzal gyorsabban megvagy és ugyanaz az eredménye. Ebben a könyvben bevált módszereket találsz. Azok a szakemberek, akik nem csak egy vállalkozásra látnak rá, hanem több százzal vagy több ezerrel dolgoztak már, a rengeteg gyakorlati tapasztalatukat egy-egy érthető, megvalósítható iránymutatás formájában megírt fejezetben adják át Neked. Miért jó ez? Azért, hogy Neked már ne kelljen azokat a szarvashibákat elkövetned, amelyeket az a több ezer ügyfél elkövetett, akiknek a példájából ők már tanultak. Ez a könyv események sorozatát fogja mozgásba lendíteni a vállalkozásodban, amelyek elvezetnek oda, ahol egy vagy két év múlva majd tartani fogsz. Az, hogy hol fogsz tartani néhány év múlva, most fog eldőlni, a következő néhány pillanatban. Leteszed a könyvet és folyatod úgy, ahogy eddig? Vagy elkezded olvasni, és elindulsz azon az úton, amin az ország legjobb szakemberei szeretnék, hogy haladj (mert történetesen arra van az alagút vége)? Ha egy tanácsot elfogadsz egy medvétől, akkor az legyen ez: soha ne legyél annyira elfoglalt, hogy nem jut időd a jövőd megálmodására és felépítésére. Sok sikert az úton: Barátod, a MarketingMedve

Richard L. Brandt - Egyetlen ​kattintás
Vajon ​honnan jött az ötlet? Hogyan repítette Jeff Bezos, a cég alaptója és vezérigazgatója, az Amazont az online kereskedelem élére? Hogyan lett a számítógépes geekből az üzleti világot átformáló vállalkozó? Richard L. Brandt elismert újságíró több mint húsz éve publikál a Szilícium-völgy innovatív szerepéről. Ebben a könyvében Bezosszal, valamint versenytársaival és kollégáival készített interjúk alapján hitelesen tárja fel az Amazon sikerének titkát, és ábrázolja Bezos rendkívüli személyiségét és vezetői képességét.

Douglass C. North - Intézmények, ​intézményi változás és gazdasági teljesítmény
A ​jelent és a jövőt a társadalom intézményeinek folyamatossága kapcsolja össze a múlttal: a jelenbeli és a jövőbeli döntéseket befolyásolják a múltbeli döntések. A múltat – legalábbis Douglass North amerikai közgazdász és gazdaságtörténész szerint – az intézményi változások történeteként érthetjük meg. Az intézmények fogalmának integrálása a gazdaságelméletbe és a gazdaságtörténetbe jelentős lépés a történelem alaposabb megértése felé vezető úton. North ez irányú törekvéseinek elismeréseként 1993-ban – Robert Fogellel megosztva – közgazdasági Nobel-díjat kapott. Rendkívül gazdag munkásságában mérföldkőnek számít az Intézmények, intézményi változás és gazdasági teljesítmény című kötet, mely ugyan késve, de aktualitásából nem sokat veszítve kerül a magyar olvasóközönség elé. Könyvében folytatja a gazdasági szerkezetek dinamikus elemzését, s olyan analitikus keretet dolgoz ki, melynek segítségével értelmezhetővé válik az intézmények és intézményi változások gazdasági teljesítményt befolyásoló hatásmechanizmusainak készlete. Az intézmények létezését az emberi interakciókban rejlő bizonytalansággal kapcsolja össze, szerepét pedig a társadalmi kölcsönhatások szerkezetbe foglalásában jelöli meg. A különböző intézmények eltérő módon hatnak a gazdaságok teljesítőképességére: míg az egyik gazdaságban növekedést és fejlődést, addig a másikban stagnálást vagy akár hanyatlást eredményező intézményi berendezkedés alakul ki. North tisztázza a termelési és tranzakciós költségeknek az intézmények változásában betöltött szerepét, bemutatja hogyan eredményez adott intézményi berendezkedés ösztönzőket a gazdaságban, valamint rávilágít arra, hogyan aknázzák ki a szervezetek az intézmények kínálta lehetőségeket. Érinti a tudásnak és az útfüggőségnek a gazdasági fejlődés irányában játszott szerepét. Gondolatmenetét több ízben gazdaságtörténeti anyaggal illusztrálja. North klasszikus munkája nemcsak a gazdaságtörténet iránt érdeklődő közgazdászok, de a szociológia, a politikatudomány és a modern politikai gazdaságtan művelői, az intézmények kérdései iránt érdeklődő egyetemi hallgatók és szakpolitikusok számára egyaránt rendkívül hasznos olvasmány.

Sophie Kinsella - I've ​Got Your Number
_I’ve ​lost it. :( The only thing in the world I wasn’t supposed to lose. My engagement ring. It’s been in Magnus’s family for three generations. And now the very same day his parents are coming, I’ve lost it. The very same day! Do not hyperventilate, Poppy. Stay positive :) !!_ Poppy Wyatt has never felt luckier. She is about to marry her ideal man, Magnus Tavish, but in one afternoon her “happily ever after” begins to fall apart. Not only has she lost her engagement ring in a hotel fire drill but in the panic that follows, her phone is stolen. As she paces shakily around the lobby, she spots an abandoned phone in a trash can. Finders keepers! Now she can leave a number for the hotel to contact her when they find her ring. Perfect! Well, perfect except that the phone’s owner, businessman Sam Roxton, doesn’t agree. He wants his phone back and doesn’t appreciate Poppy reading his messages and wading into his personal life. What ensues is a hilarious and unpredictable turn of events as Poppy and Sam increasingly upend each other’s lives through emails and text messages. As Poppy juggles wedding preparations, mysterious phone calls, and hiding her left hand from Magnus and his parents . . . she soon realizes that she is in for the biggest surprise of her life.

James P. Womack - Daniel T. Jones - Lean ​szemlélet
A ​veszteségmenetes, jól működő vállalat alapja A szerzőpáros alapműve egyfajta szemléletet mutat be: azt, hogyan tehetünk szert a folyamatos fejlesztés képességére, hogyan alakíthatjuk folyamatainkat a valós vevői igényekhez, és hogyan teremthetünk minőségorientált, rugalmas szervezetet, amely a teljes ellátási lánc mentén a valódi értékteremtésre koncentrál. Ráadásul mindezt egyre kevesebb ráfordítással. Ha sikeresen elsajátítjuk e szemléletet, megtanulhatunk elérni "egyre kevesebből egyre többet". A Lean Thinking 2003-as kiadásának előszava is érinti az akkori válságot: "Az érdeklődés hatalmas lendületet vett, amikor végül mégis beigazolódott az előrejelzés: 2001-ben recesszió, majd 2002-ben pénzügyi hanyatlás következett be. A lean szemlélet 2001-ben - közel öt évvel a megjelenése után és mindennemű népszerűsítés nélkül - újra felkerült a Business Week népszerűségi listájára az üzleti könyvek kategóriájában. Kiadónk szerint ez példa nélküli eset volt." A nemzetközi tapasztalat tehát azt mutatja, hogy a szerzők biztos útmutatóval szolgálnak ahhoz, hogy a vállalatok hogyan tudják túlélni a nehéz időszakokat, és ami még fontosabb, hogyan tudnak felkészülni a jövőben az ehhez hasonló helyzetekre. A könyv szerzői rengeteg adat, esettanulmány és teljesítmény elemzésével kezdték munkájukat, küldetésüknek tekintve a klasszikus tömegtermelés paradigmái között rekedt vállalatok fejlesztését. Bebizonyosodott, hogy a tömegtermelés kevésbé hatékony módszerei, elvei és szokásai megértek a váltásra, és kibontakozóban van egy új irányzat, amely már nem pusztán új módszerek és technikák alkalmazását jelenti. A szerzők, James P. Womack és Daniel T. Jones különféle vállalatok tapasztalatait elemezve kereste azokat az általános érvényű szabályokat, amelyek technológiától, terméktől és piaci tevékenységtől függetlenül sikerre vezették azokat. Munkájuk eredményeképpen letisztult az az öt alapelv, amelyek ma a lean szemlélet alappilléreit jelentik. Meglátjuk majd a könyvben, hogy a recept viszonylag egyszerű, és egyúttal ebben rejlik annak nehézsége is. A könyv számtalan gyakorlati példája utat mutat a sikeres alkalmazáshoz, összefoglalva az esetleges buktatókat és nehézségeket is.

Grósz Györgyné - Üzleti ​Gazdaságtan II. - 5. modul
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Pünkösti Árpád - Pofa ​be!
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ébli Györgyné - A ​biztosítás üzemgazdasági alapjai
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Dr. Lázár Piroska - Dr. Páliné Kincses Márta - Kissné Kovács Katalin - Gazdasági ​környezetünk II.
A ​gazdasági jellegű szakmai tantárgyak oktatásának folyamatában kiemelkedő jelentőséggel bír az alapozó ismeretek megértése és feldolgozása. Az új kerettanterv felismerve ennek fontosságát a szakmai orientáció keretében a 9. és 10. évfolyamon is lehetőséget biztosít a gazdasági környezetünk tanulmányozására. Ennek a koncepciónak a jegyében, a gazdasági szolgáltató szakmacsoporthoz tartozó iskolák számára készítettük ezt a jegyzetet, amellyel a gazdasági környezetünk tantárgy 9. évfolyamon folyó oktatását kívánjuk könnyebbé tenni. Az ismeretanyag összeállításában és elrendezésében az érvényes tantervi követelmények vezéreltek bennünket, a könyvben szereplő ismeretanyag mégis sok vonatkozásban felülmúlja a minimális szintként értelmezhető követelményeket. A tanítandó gazdasági kategóriák körét magyarázatokkal, vagy adatokkal, vagy továbbgondolkodásra ösztönző szemelvényekkel és feladatokkal bővítettük és egészítettük ki. Ezeket a kiegészítéseket gyakran dőlt betűvel szedtük, egy részüket pedig elkülönítve a Függelékben helyeztük el. A tanulást megkönnyítendő a definíciókat kiemeltük a szövegből. A fontosabb és iránymutató összefüggéseket, szabályokat pedig félkövér betűkkel szedtük. A tanterv előírásai szerinti teljes ismeretanyagot 4 különálló részre bontottuk. Ebből a 9. évfolyamra előírt követelmények csak az első két részhez kapcsolódnak. A 10. évfolyamra szóló könyvben folytatódik tovább a megkezdett rendszerezésben az ismeretek leírása. A nagyobb anyagrészek előtt a bevezetőben hívjuk fel a figyelmet a későbbiekben tisztázandó kérdésekre, majd a részletes tematikus kifejtés végén összefoglaljuk a fontosabb tudnivalókat. Minden fejezet ellenőrző kérdésekkel zárul. Nagyon sok feladat szerepel a könyvben, ezeket igyekeztünk úgy elhelyezni, hogy közvetlen az elsajátítandó ismeretanyaghoz illeszkedjenek. Sok esetben célszerű a feladatokat előbb megoldani, azután a tankönyv segítségével ellenőrizni a feltárt összefüggéseket. E feladatok különböző fajsúlyúak, különböző természetűek. Sokféleségük reméljük arra is lehetőséget ad, hogy az órák azt színesebbé tegye, és tényleg látható közelségbe hozza a feladatot elvégzők számára a gazdaság egy-egy részletét, és ezáltal a gazdasági környezet hatásait érzékelni tudják. Abban reménykedünk, hogy munkánkkal sikerült hozzájárulni a szakmai érdeklődés felkeltéséhez, és felébreszteni a gazdasággal foglalkozó tudományok iránti tudásvágyat.

Hetyei József - Vezetői ​döntéstámogató és elektronikus üzleti megoldások Magyarországon
Jelen ​könyvünk elsősorban azoknak a szervezeteknek a vezetői és szakemberei számára készült, melyek már eredményesen alkalmazzák valamelyik korszerű erőforrás-tervező rendszert, és most versenyképességük fejlesztése, új kompetenciák megszerzése, piacaik megtartása, növekedésük biztosítása végett szeretnék megvalósítani a menedzsmentfolyamatok, az ügyfélkapcsolat-menedzsment, az ellátásilánc-menedzsment, az értékesítés, a beszerzés korszerű, elektronikus támogatását. Célunk, hogy a különböző szervezetek vezetőinek, szakembereinek és más érdeklődőknek a legkorszerűbb megoldások egy jelentős részének bemutatásával és a vállalati megvalósításához szükséges, legfontosabb feladatok rövid áttekintésével hasznos, előremutató szakmai információkat nyújtsunk a feladataik, problémáik megoldását leghatékonyabban támogató megoldások kiválasztásához, sikeres megvalósításához, s hogy hozzájáruljunk a legkorszerűbb eszközök és megoldások minél szélesebb körű elterjedéséhez. Ennek érdekében megkíséreljük összefoglalni azokat a legfontosabb kihívásokat és az e kihívásokból adódó feladatokat, amelyekkel napjainkban a különböző szervezetek menedzsmentje leggyakrabban találkozik, s bemutatni azoknak az eszközöknek, alkalmazásoknak egy jelentős részét, amelyek e feladatok megoldását a leghatékonyabban támogathatják. Bemutatjuk, hogy ezek a megoldások képesek valós idejű adatokat szolgáltatni a szervezet valamennyi, stratégiai fontosságú aspektusáról, támogatják a vállalati teljesítmények és a profitabilitás elemzését bármilyen részletességgel és bármely terület vonatkozásában, segítségükkel szimulálható és tervezhető a jövőbeni fejlődés, felismerhetők az új üzleti, piaci lehetőségek, dinamikus válasz adható napjainak magas követelményeket támasztó piacai, az egyre fokozódó verseny kihívásaira.

Jámbor Gyula - Volt ​egyszer egy MALÉV
„Azt ​gondoltam: ha ez megtörtént, ebben az országban minden megtörténhet.” Az itt következő oldalakon a Malév csődbe omlásának nem hivatalos, de annál személyesebb történetét követheti végig az olvasó. Úgy, ahogy azok látták, akik jelen voltak a fontos pillanatokban. Egy mesét sokféleképp el lehet mesélni. Egy mesét sokféleképp el lehet mesélni. Azt remélem, hogy az én mesémet a csak kevesek által ismert dokumentumok és a személyes élmények hitelesítik. Jámbor Gyula a Magyar Nemzet újságírója http://jamborgyula.szerzo.info

Kollekciók