Ajax-loader

'csiga' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Bartos Erika - Bogyó ​és Babóca karácsonya
A ​mostani két történet az izgalmas télapóvárás és a karácsonyi ajándékozás körül forog. Bogyó, aki alig várja a nagyszakállú télapót, még a csizmáját is fényesre pucolja, ám az túl kicsinek bizonyul, ezért a télapó a másik ablakba teszi az ajándékát...

Dr. Krolopp Endre - Csigák, ​kagylók
A ​Búvár Zsebkönyvek kalauzok az erdőt-mezőt járó kisdiák kezében. A sorozat eddig megjelent, nagy sikerű kötetei madarak, vadvirágok, gombák, halak, lepkék, dísznövények pontos ábrázolását és leírását hozták. Újabb kötetünk 29 tábláján 105 hazai csiga- és kagylófajt mutat be kedvet csinálva a csiga- és kagylógyűjtéshez.

Bartos Erika - Bogyó ​és Babóca
A ​sorozat első könyvében Bogyó, a csigafiú, és Babóca, a katicalány megismerkedéséről olvashatsz. Megtudhatod azt is, mit kapott Bogyó a harmadik születésnapjára.

Podani János - Trópusi ​csigák, kagylók
Az ​élővilág formagazdagsága és színbeli változatossága a trópusi tájakon a legfeltűnőbb. Jól példázzák ezt a csigák, kagylók és lábasfejűek; összefoglaló nevükön puhatestűek. Bár a trópusok messze esnek tőlünk, az ott élő puhatestűek színes világának hírmondóival olykor mi is találkozunk, gondoljunk csak a lakásdíszként őrizgetett pompás csiga- és kagylóhéjakra. A távoli tájakra eljutó szerencsésebbek pedig nem mulasztják el az alkalmat, hogy különös formájú héjakat gyűjtsenek örök emlékül a tengerparti fövenyen.

Patricia Highsmith - Tizenegy
A ​Holistic Kiadó 2007-ben induló Remek-Művek sorozatának első kötete Tizenegy címmel jelenik meg, s Patricia Highsmith remekbe szabott novelláit tartalmazza, Baló András Márton fordításában. „Highsmith nem annyira a félelem, mint inkább a rettegés mestere… Ezekben a rövid történetekben nem az olvasó lassú körülfonása, hanem gyors leterítése a célja, és bámulatos terepismerettel cserkész be minket” – állapítja meg Graham Green a Tizenegy c. novelláskötethez írt előszavában. A Publishers Weeklyben ezt olvashatjuk a kötetről: „Ez a novellagyűjtemény egyrészt szórakoztató olvasmány, másrészt minden pszichológiát tanuló diák számára kötelezővé kellene tenni.” „Highsmith csúcsformában. Lépésről lépésre építi fel a rögeszmék vagy nyomasztó érzések sorozatát, egészen addig, amíg az erőszak elkerülhetetlenné válik, sőt majdhogynem érthetőnek tűnik. Zseniálisan írja le a gyilkosságok indítékait, anélkül hogy igazolná azokat, vagy éppen úgy tenne, mintha teljesen megértené azokat. Ez az, amiért nem sorolható be a rejtélyeket felvonultató krimiírók közé (ami egyébként gyakran megtörténik), ugyanúgy, ahogy Dosztojevszkij, Faulkner és Camus sem. W. W. Nortonnak köszönhetjük, hogy Highsmith ismét elérhetővé vált számunkra, és hogy megtapasztalhatjuk az írónő különös, bölcs és gyönyörűségesen nyugtalanító világát” – írja Joan Smith a Los Angeles Times hasábjain P. H. válogatott novelláiról.

S. Peter Dance - Csigák ​és kagylók
A ​Határozó kézikönyvek segítik Önt a természet tisztább és pontosabb megismerésében. Használatukkal könnyedén eligazodhat az állat és növényfajok, valamint az ásványok világában. Ez a kötet több mint 500 tengeri puhatestű faj házának vagy héjának a fotóját tartalmazza, tömör leírás kíséretében. A Határozó kézikönyveket egyszerű használni, élvezet nézegetni. Minden korosztály természetismereti könyvtárában helyük van.

Alex Arthur - Csigák
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Graham D. Saunders - Csigák ​és kagylók
Ha ​meglátunk egy csigát vagy kagylót, nem tudunk úgy elmenni mellette, hogy ne csodáljuk meg. A puhatestűek több évmillió alatt, különbözd fejlődési vonalakon alakultak ki. Ez a könyv a puhatestűek öt osztályából mutat be példákat, és segít a világon előforduló sok ezer héjas közül a legismertebbek meghatározásában. A színes képek mellett megadjuk a magyar nevet, a tudományos nevet, az elterjedést és a héjak színének, alakjának általános leírását.A sorozatban megjelenő könyvek áttekinthető felépítésű, nagyszerűen illusztrált kalauzok, amelyek segítenek megérteni a természet csodáit. Rengeteg hasznos információt kapunk arról, hogyan induljunk felfedező útra, hol és hogyan tájékozódjunk a bennünket körülvevő világban. A legtöbb könyv végén pontszámgyűjtő játék is található.

Graham D. Saunders - Kagylók
Szakértők ​által írt, gondosan illusztrált, könnyen forgatható Spotter's Gude a természetbarátok nélkülözhetetlen zsebkönyve. - A részletes leírások segítségével több mint 200-féle kagylófajtát azonosíthatsz be. - A Beazonosított fajokat bejelölheted a zsebkönyvben, és nyomon követheted sikereidet. - Az internet linkek segítségével további izgalmas felfedezéseket tehetsz a kagylók világában.

Meszlényi Attila - Csigakalauz
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Soós Lajos - Csigák ​I. - Gastropoda I.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Soós Lajos - Csigák ​II. - Gastropoda II.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Wolfgang Funke - Harc ​a meztelencsigákkal
A ​palántáit, a friss leveleit bontogató salátáit, az éppen érő szamócaszemeket féltő kertészkedőknek ad segítséget ez a könyv abban a küzdelemben, amit a meztelencsigák ellen lehet vívni. Miért kell megismerni a csigák szaporodási módját, a csigatojások bölcsőjét, a csigák kedvenc rejtekhelyeit, táplálkozási szokásait, életmódját? Csak akkor tudunk hatékonyan fellépni a csúszómászók jelenléte, kártétele ellen, ha ismerjük „gyenge pontjait”, aminek segítségével visszaszoríthatjuk őket. Számos csigaelhárító és védekező módszert találunk a könyvben, és megismerhetjük azokat a haszon- és dísznövényeket, amelyeket a csigák megkímélnek. A stratégiához ez az ismeret is hatékony lehet. A szerző több évtizedes tapasztalatait teszi közzé a csigák életének rejtélyes világáról könnyed stílusban, azok számára, akik a csigák elleni küzdelemben már elvesztették türelmüket.

Németh Zoltán - Állati ​férj
Egy ​szerelmes kékbálna hátán Vanuatu partjainál. Jennifer Jarvis gumikalapácsa. Szőrtelen embriógyár a föld alatt. Gyakran szeretkeztünk fönt, meglovagolva szelet, vitorlázva a meleg áramlatokon. Egy barnamedve, akit a gőzölgő vér látványa mindig megindított. Még az embrió is spirál alakú. A bíborvörös vulva nyelvtana. Németh Zoltán új verseskötete.

Schmidt Egon - Bécsy László - Hol ​laknak az állatok?
Minden ​állat lakik valahol. Az egyik faodúban hajtja álomra a fejét esténként, a másik művészi fészket épít, a róka hosszú alagutat, kotorékot ás magának, a csiga a házába húzódik, a lepkék a fatörzsön vagy a fű között pihennek. Könyvünkben különböző állat tanyahelyét, fészkét, vackát, odúját mutatjuk be szép fényképek kíséretében. De erdőn és mezőn, a vizek mentén, parkokban, kertekben rajtuk kívül még nagyon sok más állat is él. Ők is laknak valahol, de hogy hol, azt már nektek kell meglesnetek. A természet akár egyetlen kiskertben is rengeteg titkot rejteget, és ha sok időt töltötök a szabadban és nyitott szemmel jártok a réten és a fák között, valamennyit megfejthetitek.

Erika Bartos - Berry ​and Dolly's Christmas
The ​beloved Berry and Dolly series finally in English! There are two stories in the book: Santa Claus and Christmas. Santa always brings presents for good children but Berry can't find his! He gets all upset and goes for a walk on his own. Where did Santa leave it? In the second story Berry and Dolly find a chilly centipede in the forest. They take him home and he ends up spending Christmas with the friends. What can you give a centipede for Christmas?

Giovanni Avagnina - Csigatenyésztés
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Giorgio Gabbi - Kagylók ​és csigák
Használták ​őket pénzérmeként, gyűjtik, mint a drágaköveket, van, aki amulettként tiszteli őket. A kagylók és csigák az óceán titokzatos úrnői: színesek és csillogóak, cizelláltak vagy simák, s imádják őket a búvárok és a gyűjtők. E könyv - rengeteg csodálatos víz alatti fényképével, rajzával, biológiai ábráival - azoknak szól, akik szeretik e tengeri drágaköveket, és fel szeretnék fedezni ezernyi titkukat.

Bunjamin Dharma - Siput ​dan Kerang Indonesia / Indonesian Shells
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Bunjamin Dharma - Siput ​dan Kerang Indonesia / Indonesian Shells II.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Brandon Sanderson - Escuadrón
El ​mundo lleva siglos en guerra; la humanidad está atrapada en un planeta constantemente atacado por unos alienígenas decididos a destruirla. Los pilotos son los únicos héroes dispuestos a combatir al enemigo. Spensa es una joven que siempre ha soñado con convertirse en piloto y defender a la Tierra. Pero su destino se cruza con el de su padre, un piloto que fue asesinado tras abandonar a su equipo, anulando sus opciones de asistir a la escuela de vuelo. De pronto, el ataque alienígena ha hecho duplicar la flota aérea de los humanos, facilitando que Spensa ahora sí pueda volar al espacio...

Axel Scheffler - A ​barátságos csiga
Polli ​olyan hangosan játszik, hogy Pipp kis csigája ijedten bújik a házába. Pipp nagyon dühös lesz. Pedig hangoskodni néha igazán hasznos! Polli megvédi a kis csigát a bajban, és a barátok kibékülnek. Hiszen a barátság a legfontosabb!

Piazza Gabriella - Hoitsy György - Rákok, ​kagylók, csigák, tintahalak
A ​rákok, kagylók, csigák, tintahalak című könyv a halak és halételek párdarabjaként a tenger gyümölcseit és édesvízi társaikat szeretné megismertetni és megszerettetni a magyar olvasókkal az előző kötetből már megismert módon: a gasztronómiai lexikont ételreceptekkel megspékelve és színes fotókkal fűszerezve. A könyv bevezetője számos érdekes és hasznos ismeretet, valamint pótolhatatlan gyakorlati tanácsot tartalmaz. Olvashatunk benne: - a tenger gyümölcseinek dicséretéről, - a rákok, kagylók, csigák, tintahalak élőhelyéről és biológiájáról, - az állatok kifogásának és piacra szállításának módjáról, - a vásárláskor figyelembe veendő szempontokról, - a tisztítás és előkészítés mikéntjéről (fázisfotókkal illusztrálva), - a lehetséges hőkezelési eljárásokról és fűszerezésről, - valamint a borválasztás szempontjairól. A könyv második részében a mintegy 40 faj részletes leírásához 70 ételrecept társul, amelyeket színes ételfotók illusztrálnak. A kötet szerzője Piazza Gabriella Olaszországban élő magyar gasztroblogger. Szerzőtársa Hoitsy György halbiológus, pisztrángtenyésztő.

Luis Sepúlveda - Storia ​di una lumaca che scoprì l'importanza della lentezza
"Un ​grande narratore capace di cogliere i dettagli più profondi nel magistrale artigianato del raccontare."La Stampa"Sepúlveda ha il senso della narrazione concisa ed efficace, il gusto delle immagini finemente cesellate, un grande dono dell'evocazione che gli permette di rendere semplici, stilizzandoli, gli esseri e gli avvenimenti più complicati."Le MondeUNA FAVOLA DI LUIS SEPÚLVEDA PER I LETTORI DI TUTTE LE ETA'.Le lumache che vivono nel prato chiamato Paese del Dente di Leone, sotto la frondosa pianta del calicanto, sono abituate a condurre una vita lenta e silenziosa, a nascondersi dallo sguardo avido degli altri animali, e a chiamarsi tra loro semplicemente "lumaca". Una di loro, però, trova ingiusto non avere un nome, e soprattutto è curiosa di scoprire le ragioni della lentezza. Per questo, nonostante la disapprovazione delle compagne, intraprende un viaggio che la porterà a conoscere un gufo malinconico e una saggia tartaruga, a comprendere il valore della memoria e la vera natura del coraggio, e a guidare le compagne in un'avventura ardita verso la libertà. Un nuovo indimenticabile personaggio entra nella galleria del grande scrittore cileno. Un'altra storia memorabile che insegna a riscoprire il senso perduto del tempo.

Russell Punter - Snail ​brings the mail
A ​lively story with humorous illustrations, ideal for children who are beginning to read for themselves, or for reading aloud together. With simple rhyming text and phonic repetition, this book is specially designed to develop essential language and early reading skills. Also includes guidance notes for parents at the back of the book.

Strausz László - Magyarországi ​miocén-mediterrán csigák határozója
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Patricia Highsmith - Eleven
From ​the eerily outlandish to the dark and brutal, Eleven presents a gallery of bizarre characters, each driven by strange unspoken urges, whose cumulative effect is at least as unsettling as any of Highsmith's previous novels. Contains: -The Snail-Watcher -The Birds Poised to Fly -The Terrapin -When the Fleet was in at Mobile -The Quest for "Blank Claveringi" -The Cries of Love -Mrs. Afton, Among Thy Green Braes -The Heroine -Another Bridge to Cross -The Barbarians -The Empty Birdcage

R. A. D. Cameron - Margaret Redfern - British ​Land Snails
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Robert Cameron - Land ​Snails in the British Isles
This ​fully illustrated AIDGAP identification guide should enable most beginners to identify all the land snails found in the field in Great Britain. Like all other AIDGAP keys, the guide was extensively tested during preparation; this the first published edition, has been produced in the light of feedback from testers. The Filed Studies Council is grateful to the Linnean Society of London and the Royal Entomological Society for support during the testing and production of this guide.

Erika Bartos - Nikolaustag ​und Weihnachten mit Ria und Ralf
Erinnert ​ihr euch noch an Ria und Ralf? Das Marienkäfer-mädchen und dei- Schneckenjunge warten zusammen auf den Nikolans und bereiten sich dann Voller Vorfreude auf das Weihnachtsfest vor.

Erika Bartos - Die ​Abenteuer von Ria und Ralf
Hallo, ​hört mal her! Da stehen zwei liebenswürdige| Wesen vor der Tür: Ria, das Marienköfermädchen, und Ralf, der Schneckenjunge Lasst sie rein, und Ihr werdet bestimmt viel Spaß mit ihnen haben!

Sue Hendra - Paul Linnet - Norman ​The Slug Who Saved Christmas
Norman ​the slug is very excited when a huge sack of presents lands THWACK by his stocking. But he soon discovers the presents aren't for him! How will Norman get the presents to the family they are meant for? Can one little slug save Christmas?

Kollekciók