Ajax-loader

'Kelet-Afrika' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Höhnel Lajos - Teleki ​Sámuel gróf felfedező útja Kelet-Afrika egyenlítő vidékein 1887-1888-ban
Az ​író Höhnel Lajos, tulajdonképpen nem is író, hanem Teleki Sámuel kérésére, útitársaként lejegyzetelte az utazás alatt történteket és így került kiadásra könyv alakban először német nyelven, majd 1891-ben magyar nyelven is füzetes formában. " A sötét kontinens, azon földrész, amely átkutatásának legtovább állott ellen, végre feltárta titkait, amelyeket oly gondosan meg tudott őrizni. Századunk dicsősége, hogy ezen szfinx le van győzve, hogy ő küldötte ki azon vándorokat, akiknek végre sikerült rejtélyeit megoldaniuk."

Ignácz Rózsa - Zebradob-híradó
Az ​idő alatt, amit Kelet-Afrikában - Kenyában, Tanzániában és Uganda határán - tölthettem, a természet sok lenyűgöző csodája kápráztatott: a trópusi ég júniusban, mikor egyszerre látható odafönt a Göncöl meg a Dél Keresztje. Láthattam havas Egyenlítőt, a Kilimindzsáró csillogását, piros zúzmarát Kenya havasán. Figyeltem a gyarmati sorból felszabadult afrikaiak új életformáját vajúdó küzdelmeit: az egyetemet végzett, vezető állásban dolgozó asszony életét, aki feleségtársként él nagyvároson: a földmívelő luo férfi helyzetét a többnejű társadalomban. Kölyöklánykorom óta vágyakoztam és készültem a szelídíthetetlen elefántok, búskomor orrszarvúak, az egykor emberevő, mára már alig-alig makrancos filmsztárokká szelídült oroszlánok Eldorádójába. Évtizedek óta Kenyában élő, gyerekkori barátnőm, egykori földim Mrs. H. White, Köllő Ilonka hívott meg 1966-ban, hogy megmutassa második hazáját, Afrikát, amit oly igen nagyon szeret, hogy "soha Zágont nem feledheti". Kissé íródeákja is lettem a Zebradob-híradóban barátnőmnek, egyben továbbítója is nép- és természetrajzi tanulmányainak. Híradás ez Kelet-Afrikáról, ahol a narancsszínű neonfényben úszó Nairobiban éjszaka rőzsetüzek égnek az aszfalton, s Mombasában a szervezett afrikai dokkmunkás - miután meghallgatta rádióján a legaktuálisabb világpolitikai híradást - éjjel előveszi az ősi zebratőr dobot, és véleményét a hallottakról dobszó jelekkel, zebradob-híradással adja tovább.

Joy Adamson - Shaba ​királynője
A ​Shaba királynője az írónő utolsó könyve. Életének, kísérletének, vadvédelmi munkájának végső, 1976-1979 közé eső szakaszát foglalja magában. Penny, az árva leopárdkölyök 3 hónapos korában kerül Joy Adamsonhoz, aki szeretettel neveli és tanítja, s közben fáradhatatlanul keresi azt az ideális helyet, ahol fokozatosan visszavezetheti a szabad életbe. ezt a párducparadicsomot Észak-Kenya Shaba Rezervátumában találta meg a szerző. A könyv nemcsak Penny, a fiatal nőstény leopárd életét, kalandjait mutatja be, hanem a mai Kelet-Afrika akácialigetekkel tarkított szavannáinak lakóival, életével is megismertet.

Galla-Kovács Ágnes - Nem ​vadásztam Tanzániában
Könyvünk ​szerzője, Galla-Kovács Ágnes újságíró, a Magyar Távirati Iroda tudósítójaként másfél évet töltött Tanzániában, ebben a távol kelet-afrikai országban, amelynek életéről eddig jobbára csak Afrika-vadászok kalandos visszaemlékezéseiből szerezhettünk tudomást. A mi szerzőnk nem hős vadász, aki bátran szembenéz a szavannák urával, az oroszlánnal, egyáltalán nem az: ő még a természetvédelmi terület szelídnek mondott elefántja elől is megfutamodik... Szembe mer és akar nézni azonban az afrikai valósággal, s arra vállalkozik, hogy megismertessen bennünket egy a mienktől nemcsak földrajzilag távol eső világgal, egy olyan országgal, amely a maga sajátos és ellentmondásos módján keresi a legmélyebb elmaradottságból a felemelkedéshez vezető utat. Amikor a szerző a jelent vizsgálja, újból és újból visszatér a történelmi gyökerekhez, amelyek ismerete mindannyiunk számára könnyebbé teszi a tanzániai élet és a sokszor bonyolult politikai állásfoglalások megértését. A szerző, az újságíró Afrikában is nő és anya maradt, s ez megkönnyítette neki, hogy valóban közelről megismerje a tanzániai embereket. E könyv lapjainak forgatásakor gyakran fakasztanak mosolyt, sőt időnként hangos nevetést öniróniával átszőtt visszaemlékezései arról, hogyan is bukdácsolt a számára oly szokatlan világ mindennapjaiban.

Kittenberger Kálmán - Kelet-Afrika ​vadonjaiban
KELET-AFRIKA ​VADONJAIBAN Könyvét a szerző három évvel halála előtt állította össze, élményeiből kiemelve legizgalmasabb vadászkalandjait, legértékesebb megfigyeléseit. Kittenberger 1902-től - rövid megszakításokkal egészen az első világháborúig - földünk legdúsabb és legváltozatosabb vadászterületén tartózkodott. Akkoriban még Kelet-Afrika a nagy vadászati lehetőségek és a kiszámíthatatlan vadászesélyek hazája volt. Legnagyobb vonzóereje, a nagy és veszélyes vadak - még a tökéletes fegyverek korában is - kockázatos vadászata volt. A kötet történeteinek középpontjában mindig egy-egy nagyvad (oroszlán, elefánt, a kafferbivaly különböző fajtái, leopárd és az orrszarvú) elejtése áll. Külön fejezetekben mesél a kelet-afrikai fauna más nevezetességeiről - köztük a vízilóról, a hiénákról, antilopokról, madarakról, krokodilusokról és kígyókról. (Ez utóbbiak közt is akadtak hírhedt emberölők, mint például egy fekete mamba, amely három év alatt 11 embert ölt meg.) A könyvet különösen érdekessé teszik a vadállatok életmódjáról, a vadonban élő négerek szokásairól szóló leírások. Kittenberger mesél a "múzeumi gyűjtő" hétköznapjairól is, a preparálás munkájáról, továbbá érdekes portrét rajzol bennszülött munkatársairól és két gyermekbarátjáról. A kitűnő írói erényeket is felmutató szerző művét elsősorban a természetkedvelő ifjúságnak ajánlja, de 12 éves kortól az olvasók széles körében is népszerű.

Veér András - Kenya ​/ Tanzánia
"Amikor ​Afrikáról beszélek e könyv lapjain, az Olvasó majd látja, hogy elsősorban az egyenlítői Afrikáról, azon belül is Kelet-Afrikáról, sőt hogy tovább szűkítsem, Kenyáról és Tanzániáról - régebbi nevén Tanganyikáról - lesz szó. E két ország vadvilága, éghajlata, természeti tüneményei, tájainak szépsége és lakói évtizedek óta vonzottak, hajtottak megismerésük felé. Gyermekkorom óta foglalkoztatott ez a földrész, s nagy öröm volt, amikor végül, ha nem is fiatalon, de eljuthattam >>az ígéret földjére<<... Fiammal három alkalommal a két ország különböző vadas parkjait tanulmányozva összesen két hónapot töltöttünk Kenyában és Tanzániában. Most mégis úgy tárom az Olvasó elé e három utazás történeteit, mintha egyetlen hosszú út élményeit mesélném el. A csalás enyhe és talán megbocsátható..."

Melissa Fay Greene - Nélküled ​nem létezem
A ​megrendítő, felemelő hangvételű könyv Haregovin Teferra, a szerény anyagi körülmények között élő etiópiai nő történetét meséli el, aki néhány évvel ezelőtt megnyitott az otthonát az addisz-abebai AIDS-árvák előtt. Az asszony ma egy árvaházat és nappali gondozót vezet, és az etióp árvák örökbefogadását próbálja szorgalmazni szerte a világon.

Vojnits András - Utazás ​a rejtelmes Kelet-Afrikában
Teleki ​Sámuel nyomában Az 1998. évi Magyar Tudományos Afrika Expedíció krónikája Teleki Sámuel száz évvel ezelőtt indult nevezetes kelet-afrikai útjára. A centenárium alkalmából tíztagú magyar tudományos expedíció kelt útra, hogy bejárja a Teleki által felkeresett helyeket, és zoológiai, botanikai, ásványtani és néprajzi anyagot gyűjtsön. Erről a hallatlan érdekes, kalandokban gazdag expedícióról szól könnyed, humoros stílusban a csoport zoológusa - több sikeres könyv szerzője - által írt mű. Az expedícióról szóló filmet a televízió is sugározza.

Joy Adamson - Queen ​of Shaba
Story ​of Penny the Leopard. Queen of Shaba records Joy's life with Penny, a female leopard whom she raised at her home at Lake Naivasha, with the intent to release her to the wild in Shaba (in Kenya, East Africa) when Penny reached maturity. Splendid photographs, document the beauty and gracefulness of the leopard and admirably complement the text.

Kittenberger Kálmán - Vadász- ​és gyűjtőúton Kelet-Afrikában
Kittenberger ​Kálmán írásai minden kétséget kizáróan magukon viselik a feltétlen megbízhatóság, a tudományos alaposság és a kínos lelkiismeretesség minden bélyegét, hiszen másként nem is lehetett volna könyvének olyan igazi nagy sikere. A több nagyszabású, bő másfél évtizednyi idő alatt tett vadászútja összefoglalójának, e mára legendássá vált, először 1927-ben megjelent könyvnek, új, teljes kiadását - annak eredeti, a maga nemében páratlannak mondható fényképanyagával - most ismét kézbe veheti az Olvasó.

Régi Tamás - Nomádok ​között Kelet-Afrikában
Ez ​a könyv arról a három hónapos antropológiai kutatóútról szól, melyet az észak-kenyai Chalbi-sivatagban és a dél-etiópiai Omo-medencében tettem. Egyedül vándoroltam, csomagjaimat legtöbbször magam cipeltem, a helyiekkel együtt aludtam, ettem, legeltettem az állataikat. Ha elfáradtam, szamarakat vagy biciklit béreltem, stoppoltam, hajóra vagy teherautóra ültem. Antropológiai szempontból leginkább az érdekelt, hogy milyen viszonyban vannak a 21. század elején a sivatagban élő nomád népek a sivatag határán létrejött városokkal és a kormányokkal. Tisztában voltam azzal, hogy a választ csak úgy kaphatom meg, ha minél több helyre eljutok. Sivatagok mélyére, isten háta mögötti porfészkekbe, ahol nem ritkák a fegyveres nomád rablóportyák és a nőrablások sem. De megfigyeléseimet megpróbáltam függetleníteni a mindennapi kényszerű kalandoktól. Az olvasóra bízom, hogy ez mennyiben sikerült.

Ismeretlen szerző - A ​kaméleon és az Isten felesége
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Lóránt Attila - Kelet-Afrika
"Jiri ​Hanzelka és Miroslav Zikmund 1947-ben indultak világkörüli útjukra Prágából... A két, fényképezőgépekkel is felszerelt mérnök átszelte Afrikát, megörökítették a változó kontinens ezernyi népét, cseppet sem burkoltan sajnálkozva azon, hogy a hagyományos Afrikának vége. Kittenberger Kálmán szintén arról panaszkodik, hogy mennyit változott a fekete kontinens néhány évtized alatt. Ebből számomra két dolog tűnik biztosnak. A világ, s benne Afrika állandóan változik, valamint ennek a folyamatos változásnak mindig vannak nyertesei és vesztesei. A vesztesek mellé azonban mindig odaállt, odaáll és oda fog állni egy-két tisztaszívű ember, hogy megpróbálja menteni a menthetőt..." Miként Hanzelka, Zikmund, Kittenberger és Lóránt Attila is. (Kincses Károly)

Rick Ridgeway - A ​Kilimandzsáró árnyéka
Az ​olvasóközönség körében nagy sikert aratott kalandbeszámolóban a szerzô ötszáz kilométeres gyalogtúrára invitál minket a Kilimandzsáró jeges csúcsáról indulva, a híres kenyai Tsavo nemzeti parkokon keresztül, egészen az Indiai-óceán partjáig. A könyv páratlanul izgalmas bepillantást enged a Föld egyik utolsó, még érintetlen ôsvadonjába, ahol Ridgeway és társai szemtôl-szembe kerülnek oroszlánnal és bivallyal, elefánttal és krokodillal. Az út során a szerzô lélegzetelállító tájakban gyönyörködhet, és megfigyelheti a vadvilág teljes pompáját az elefánttól egészen a legapróbb madárkáig. A Kilimandzsáró lábánál elterülô hatalmas bozótvidék egykoron oly gazdag állatvilágának megritkulása és a fajok számának csökkenése miatt érzett szomorúságában Ridgeway a gyarmatosítás, a vasútépítés, a vadászszafarik, az orvvadászat, a törzsi hagyományok, az éghajlati változások valamint a turizmus hosszú távú hatásairól elmélkedik, és eltöpreng azon is, hogy miért hajlamos az ember, természeténél fogva, a kihalásig gyilkolni egyes állatfajokat. Ridgeway több híres, Kenyáról író szerzô, úgymint Hemingway és Blixen, Patterson és Theodore Roosevelt müveinek felidézésével számol be útjáról, és áttekinti az ember és a kelet-afrikai vadvilág viszonyának alakulását a 19. századi misszionáriusok utazásaitól kezdve, a brit gyarmat kialakulásának és a két háború közötti aranykorának időszakán át, a második világháborút követô kenyai nemzeti parkrendszer létrehozásáig, majd az ország függetlenné válása utáni küzdelméig, hogy a fejlődő nemzet megtalálja helyét a modern világban.

Matt Fletcher - David Wenk - Mary Fitzpatrick - Trekking ​in East Africa
Trek ​East Africa's finest - tackle towering snowcapped Kilimanjaro, explore the remote, mysterious Rwenzoris and clamber among tropical glaciers on Mt Kenya. Challenge yourself to soaring peaks, rugged volcanic craters and primeval forests with this comprehensive guide. 27 detailed trek descriptions in Tanzania, Kenya and Uganda. Practical advice on hiring guides and porters, plus tips on independent trekking. Clear two-color maps for every trek. Illustrated section on East Africa's extraordinary flora and wildlife. Essential information on equipment, safety, health, language, accommodation and food.

Régi Tamás - Hogyan ​gondolkodnak a "bennszülöttek" ... például a turistákról
A ​kötet a Dél-Etiópiában élő murszik külvilággal való kapcsolatáról szól. A murszik egy félnomád közösség, akiket az utóbbi két évtizedben egyre több külföldi turista látogat meg, főleg azzal a céllal, hogy ajaktányéros murszi asszonyokat fényképezzenek. A turisták megjelenése teljesen új helyzet elé állította ezt az addig aránylag hagyományos életmódot folytató közösséget. Hirtelen olyan tárgyak és eszmék jelentek meg közöttük, amik addig csak nagyon csekély mértékben voltak jelen a murszi mindennapokban. A készpénz, az alkohol, a bérmunka, a fotográfia, az idegen nyelv különböző módokon hatottak az emberek gondolkodására. A kötet ezekre a folyamatokra, mindenekelőtt a murszi társadalomra koncentrál, a turizmus csak belépőpontul szolgál gondolkodásuk megértéséhez. Olyan tágabb kérdések megválaszolására szolgál, mint a globalizáció, vagy éppen az afrikai kontinensen végbemenő modernizáció. A szerző közel húsz éve kezdte meg kutatásait a murszik között, és hazai viszonylatban az egyetlen afrikanista, aki ilyen hosszú terepmunka révén kísérte végig egy afrikai nép történetét és társadalmi változásait. A kötet hasznos tanulságokkal szolgál az antropológusok, néprajzkutatók, a turizmussal, a globalizációval és a fotográfiával foglalkozók számára egyaránt. RÉGI TAMÁS (sz. 1975) kulturális antropológus, a Kodolányi János Egyetem főiskolai docense. Fő kutatási területe a kelet-afrikai nomadizmus és az általános turizmuselméletek.

Nigel Redman - Terry Stevenson - John Fanshawe - Birds ​of the Horn of Africa
Birds ​of the Horn of Africa is widely regarded as the best field guide to the more than 1,000 species of resident, migrant, and vagrant birds found in northeast Africa―and it just got even better. Now fully revised and expanded, this comprehensive, easy-to-use guide has been updated with the latest information on distribution, identification, and taxonomy. New vagrants to the region have been added; color plates, illustrations, and distribution maps have been thoroughly updated and improved; and much more―making this still the must-have guide for birders, naturalists, and travelers in the region. Covers Ethiopia, Eritrea, Djibouti, Somalia, and the Socotra archipelago Features more than 2,600 illustrations on 213 stunning color plates Provides a color distribution map for every species Detailed species accounts on facing pages describe key identification features, similar species, geographical variation, habitat, status, and voice Includes a glossary, identification tips, and information about habitats Key identification features are shown more prominently in the text Now includes an annotated distributional checklist by country and a comparison table for large white-headed gulls

David Andrew - Susan Rhind - Watching ​Wildlife: East Africa
Ready ​to watch the world's greatest game show? This innovative, all-in-one safari guide will help you to find, identify and understand East Africa's amazing wildlife. Where? discover what's there and where to find it pinpoint directions and inside tips for East Africa's top destinations 58 colour maps, including all the famous parks What? hundreds of colour wildlife photos show you what's what easy-to-read background information on animal behaviour and ecology How? the lowdown on planning, itineraries, techniques and equipment expert advice on photography, safaris, gorilla-tracking, birdwatching and snorkelling

Richard Trillo - The ​Rough Guide to Kenya
The ​Rough Guide to Kenya is the ultimate guide to East Africa's best known destination. From the live music in Nairobi to the Turkana overland safaris, the 24-page, full-colour section introduces all of the country's highlights. The guide includes details for all the best places to stay, eat and drink, to suit every budget, plus the new 'Author's Picks' feature to highlight the very best options. There is plenty of practical advice on getting the most out of Kenya, from the well-known safari parks to the little-known reserves. The guide looks at Kenya's history, politics and culture and comes complete with maps and plans for every region.

Harald Lange - Kelet-Afrika ​állatparadicsomában
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Nicholas Drayson - A ​Guide to the Birds of East Africa
A ​charming love triangle in Nairobi, Kenya, forms the center of a novel that manages to be both sweet and gripping. Mr. Malik, a quiet widower guided by a naïve crush, spends his Tuesdays on bird walks led by Rose Mbikwa, the Scottish widow of a Kenyan politician, whom he secretly wishes to escort to the Nairobi Hunt Club Ball. Enter Harry Khan, Mr. Malik's playboy nemesis, who also takes a liking to Rose. Mr. Malik's social club organizes a bet—whoever can spot the most bird species in one week earns the right to ask Rose to the ball. While Harry heads off on expensive safaris, Mr. Malik is beset by a plague of problems, including the theft of his car and bird-watching notebook, and an ambush by renegade Somalis. The competition takes on a surprising page-turning urgency, thanks largely to Mr. Malik's delightful nature and his unexpected secrets. With captivating character sketches and glimpses into Kenyan life and politics, Drayson meets the inevitable comparisons to Alexander McCall Smith without breaking a sweat.

Malcolm Largen - Stephen Spawls - The ​Amphibians and Reptiles of Ethiopia and Eritrea
This ​book is the first attempt to summarise what appears to be known about the amphibians and reptiles of Ethiopia and Eritrea in a single volume. Much of this information is already available in scientific journals, but is widely scattered in papers that are sometimes difficult to obtain and often present the data in a highly technical form. In contrast, we hope that this book will provide rapid, easy access to a range of useful information and nothing would repay our efforts more than the knowledge that this was helpful to local naturalists working within the local environment. Ethiopia has a unique fauna. In its recently uplifted highlands, surrounded and isolated by a great expanse of arid land, some remarkable evolution has taken place, giving rise to a considerable number of distinctive endemic species. These include conspicuous birds, such as the Blue-winged Goose and Wattled Ibis, mammals like the Ethiopian Wolf, Gelada Baboon and Mountain Nyala, together with a host of less familiar animals. More than 30 new species of amphibians and reptiles have been described from our area since 1970 and over 40 % of all Ethiopian frogs are found nowhere else in the world.

Szentes Tamás - Kelet-Afrika ​a szabadság útján
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ole Seehausen - Lake ​Victoria Rock Cichlids
This ​is the first popular book about Lake Victoria cichlids, and it reports about a species assemblage that is largely new to aquarists and scientists alike. The 173 species discussed constitute a Mbuna-like species assemblage of Lake Victoria cichlids, that was previously believed not to exist! The "new" cichlid assemblage carries a great potential both for biological research and for the aquarium hobby. The purpose of this book is to give a first introduction to this newly discovered fauna, and to make researchers, hobbyists, and conservationists aware of ist riches. Most emphasis is laid upon the presentation of the various species complexes and species, with much new information about distribution, ecology, and behaviour in their natural environment. For this purpose, underwater work using SCUBA was done for the first time in Lake Victoria. High time therefore, to look at Lake Victoria's rock cichlids more carefully.

Rick Ridgeway - The ​Shadow of Kilimanjaro
This ​work is an incredible journey on foot from the summit of Mount Kilimanjaro to the Indian Ocean, offering a rare view of East Africa as it is today and how it once was before the incursion of European civilisation.

John Arcudi - Predator ​- Prey to the Heavens
The ​world's attention is focused painfully on a brutal third-world civil war, a merciless sectarian conflict sparing neither soldier nor civilian, grandmother nor child. But amidst the terror and carnage, where great nations and powerful interests jockey for position and advantage, another blood feud rages in the shadows, one no more humane but decidedly less human. Two warring tribes from the stars have chosen Earth's killing fields as their arena, with each clan sworn to eradicate the other... and all who stand between them. Each is the other's prey, each the other's Predator.

Johary Ravaloson - Return ​to the Enchanted Island
In ​this exhilarating prize-winning novel—only the second to be published in English from Madagascar—a young man comes of age amidst the enchanted origin myths of his island country. Named after the first man at the creation of the world in Malagasy mythology, Ietsy Razak was raised to perpetuate the glory of his namesake and expected to be as illuminated as his Great Ancestor. But in the chaos of modernity, his young life is marked only by restlessness, maddening insomnia, and an adolescent apathy. When an unexpected tragedy ships him off to a boarding school in France, his trip to the big city is no hero’s journey. Ietsy loses himself in the immediate pleasures of body and mind. Weighed down by his privilege and the legacy of his name, Ietsy struggles to find a foothold. Only a return to the “Enchanted Island,” as Madagascar is lovingly known, helps Ietsy stumble toward his destiny. This award-winning retelling of Madagascar’s origin story offers a distinctly twenty-first-century perspective on the country’s place in an ever-more-connected world.

Hans G. Schabel - Forest ​Entomology in East Africa
East ​African forests, among the world’s most biologically rich and diverse, are subject to multiple pressures, including insects. As the first work to focus exclusively on East African forest insects, this monograph distils 135 years of scientific and historical literature extending from before the colonial era to the present into an authoritative survey of this region’s major pests of trees and wood, as well as their antagonists.

Thomas Goltz - Shakespeare ​Afrikában
1976-ban ​Thomas Goltz, az akkor huszonegy éves, naív fiatalember elindul, hogy megkeresse Afrikában kóborló öccsét, s utazása során egyszemélyes Shakespeare-előadásokat tart a kontinens kisebb-nagyobb városaiban. A hirtelen támadt elhatározást követően bejárja Kelet-, Közép- és Dél-Afrika városait és falvait. Miután autóstoppal átvág Kelet-Európán és a Közel-Keleten, megérkezik a háború dúlta Etiópiába. Találkozik bűnözőkkel, misszionáriusokkal, gerillákkal, prostituáltakkal, eszes utcagyerekekkel, viszonzatlan szerelmekkel, és természetesen Shakespeare-t szerető, egyszerű afrikai emberekkel.

Trevor Jenner - Mammals ​of Ethiopia, Eritrea, Djibouti and Somalia
This ​long awaited Field Guide to the Larger Mammals of the Horn of Africa depicts some of the world's rarest mammals. All of the larger mammals of Ethiopia, Eritrea, Djibouti and Somalia are described together with identification notes. In full colour, all of the endemic species, and distinctive sub-species, are covered by up to two pages of text with a distribution map and four images, showing the main characters of the mammal and its habitat. Almost all of the other species each occupy a full page with two images and a distribution map. Each species carries details of its distribution, IUCN status, typical localities, local or alternative name, size, description, habitat, similar species and behaviour. The descriptions of the specialties and endemic mammals, including many endangered and little known species, carry additional information including history, threats, status, future outlook and more behavioural details. Experts around the world, who are specialists in their field, have contributed data to ensure a wide and up to date coverage. 366 illustrations including distribution maps and high quality images, designed to show aspects of the mammal's character and habitat, are presented in a pleasing format which has been designed to be easy to use and to enable quick reference to each species. The book is designed for nature lovers, animal lovers, researchers and broadcasters associated with the natural world. Travellers, tourists, naturalists, mammal watchers, animal scientists and tour guides, travelling to or resident in the countries of the Horn of Africa, will find the field guide of help in locating and identifying the larger mammals. Other topics covered include: Country information, additional information about the endemic mammals, where to find mammals, use of local names, spelling, place names; Topographical regions, biospheres, vegetation, habitats, climate, altitudes, Taxonomy - subspecies, geographical and individual variations; Sources of data, how to use the book, acronyms, abbreviations, map key; National Parks, nature reserves, Great Rift Valley, conservation, mammal lists by Horn of Africa and by country; Bibliography, acknowledgements, four indexes: general, English names, local names and scientific.

Fodor Réka - Afréka
Ez ​nem egy útikönyv, útleírás. Olyan magyar embereknek szóló könyv, akik keresik a kihívást az önmeghaladásra, az adás lehetőségét, a belső fejlődés valós színtereit, az értelmes életet... "Világokat tud megváltoztatni, ha csak egyetlen embernek is adunk álmot" - szól a könyv egyik legerősebb üzenete. Én hiszem, hogy Afrikán túl, itthon Magyarországon is ilyen hatású lesz ez a történet, e könyv erején keresztül. _Balogh Ottó_ /bestseller író, extrém sportoló, Afrika utazó és Afrika támogató/

Veronica Roodt - The ​Tourist Travel & Field Guide of the Serengeti National Park
This ​is an all-in-one travellers' guide to the Serengeti National Park - the vast, iconic reserve in the heart of East Africa. The book offers detailed maps, travel information and a photographic field guide in a single, handy volume. The scope of this guide is rich and encompassing: after a general introduction to the Serengeti, it discusses the history and people of the region; the landscape, geology and soils; tourist information, including recommended routes, best season, safaris offered and booking details; and it describes the important places to see. Detailed maps indicate tourist routes and what to look out for. The field guide section includes substantial check lists and colour photos of the vegetation (trees, flowers, grasses), mammals, reptiles, amphibians and birds one is likely to see. It includes info on the habits and behaviours of the animals described. Packed with interesting facts, maps and images, and with a comprehensive index for easy reference, this is an essential guide for visitors and tourists to the Serengeti National Park.

Kollekciók