Ajax-loader

'prostitúció' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Colette - Chéri ​(francia)
Léa ​de Lonval, une courtisane de prés de cinquante ans, est la maîtresse de Fred Peloux, appelé Chéri. A mesure qu'elle éprouve le manque de conviction croissant de son jeune amant, Léa ressent avec un émerveillement désenchanté et la lucidité de l'amertume, les moindres effets d'une passion qui sera la dernière. Pourtant il suffira à Chéri d'épouser la jeune et tendre Edmée pour comprendre que la rupture avec Léa ne va pas regrets. La peinture narquoise d'un certain milieu mondain, l'analyse subtile de l'âme féminine, les charmes cruels de la séduction, l'humour un peu triste de la romancière font de Chéri une des oeuvres les plus attachantes et le plus célèbres de Colette.

Dr. Áldor Viktor - A ​prostitúció
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Don Winslow - Germany
Privatermittler ​Frank Decker ist ein Meister seines Fachs: Er findet Menschen, die vermisst werden. Keiner hat seine Härte, seine Besessenheit und seine Unnachgiebigkeit. Hat er einen Fall angenommen, verfolgt er ihn erbarmungslos. Als die atemberaubend schöne Frau seines Freundes verschwindet, ihr Auto verlassen in den Ghettos von Miami, und die Polizei im Dunkeln tappt, setzt er sich auf die Fährte. Die Spur führt ihn aus dem sonnenverwöhnten Florida ins kalte Deutschland. Decker kennt Deutschland: Hier hat er die schönste Zeit seines Leben verbracht. Doch das soll sich bitter rächen. Nun lernt er das Deutschland der Rotlichtbezirke, des Mädchenhandels und der Drogen kennen. „Eine fesselnde Serie mit einem unnachgiebigen Ermittler.“ WDR

Eszter Szabolcs - Hamuba ​zárt életek
Figyelem! ​Erotikus részeket valamint trágár kifejezéseket tartalmaz! Krisztus után 79. augusztus 24-én iszonyatos földrengés rázta meg a ókori Campania vidékét. A Vezúv, Itália egyik legaktívabb vulkánja kitört, és maga alá temette a két virágzó várost, Pompejt és Herculaneumot. A környéket még ezerötszáz évig csak úgy hívták, „a város”, bár pontos helyét a hamuba zárt romoknak nem tudták. Mikor először felfedezték, a világ elámult, hisz a városokat a vulkáni törmelék olyan állapotban őrizte meg, amilyen a kitörés pillanatában volt. Az épületek falain, amforákon és egyéb tárgyakon több mint tízezer firkát találtak, amely bepillantást enged az ókori rómaiak szexuálisan túlfűtött és gazdag életébe. Akkoriban ez hasonló célt szolgált, mint napjainkban a közösségi háló. A műben ezen graffitik némelyikét idézve próbálom bemutatni az akkori szokásokat és életmódot. A főhősök mindegyike nevük megváltoztatása nélkül kerültek az ókori falakról e könyv lapjaira, beleértve a két barátot, Gaiust és Aulust, akik szerencsét próbálva érkeznek a városba, mit sem sejtve a közelgő veszélyekről.

Fay Weldon - Praxis
Raised ​by a mad mother and a half-mad sister, abandoned by her father, Praxis Duveen is a master of the art of survival. Her life, indeed, has been full: two marriages, unsuccessful; a brief but profitable career as a prostitute; a little dabbling in incest; a mercy killing; and an inadvertent reign as both apostle and victim of the women’s movement.

Poppy Z. Brite - Exquisite ​Corpse
To ​serial slayer Andrew Compton, murder is an art, _the most intimate art_. After feigning his own death to escape from prison, Compton makes his way to the United States with the ambition of bringing his art to new heights. Tortured by his own perverse desires, drawn to possess and destroy young boys, Compton inadvertently joins forces with Jay Byrne, a dissolute playboy who has pushed his art to limits even Compton hadn't previously imagined. Together, Compton and Byrne set their sights on an exquisite young Vietnamese-American runaway, Tran, whom they deem to be the perfect victim. Swiftly moving from the grimy streets of London's Piccadilly Circus to the decadence of New Orleans French Quarter, Poppy Z. Brite dissects the landscape of torture and invites us into the mind of a killer. _Exquisite Corpse_ confirms Brite as a writer who defies categorization. It is a novel for those who dare trespass where the sacred and profane become one.

Noma Hirosi - Légüres ​övezet
Kitanit, ​Noma Hirosi védekezni képtelen, kiszolgáltatott hősét, soha senki nem szerette, csak Hanae, a bordélyház életfogytiglani rabságában élő utcalány. Ez a szerelem okozta közvetlenül Kitani vesztét, a szeretője utáni vágyakozás csinált belőle tolvajt, és a szeretett leány emléke segíti át a tengernyi szenvedésen. Ez az érzés kíséri el Kitanit a háború borzalmaiba, a majdnem biztos halálba is. A regény lapjain Kitani úgyszólván nem is lépi át a kaszárnya, a "légüres övezet" küszöbét, csak képzeletben járja be a boldogság tájait, a kaszárnyafalakon túl létező elérhetetlen, elveszített világot. A híres japán író ezt a világot is elénk vetíti, Kitani emlékeiben, az őt körülvevő emberek mindennapjaiban, ez az élet alig különbözik a kaszárnya, a börtön világától, mert - Noma Hirosi művészi hitelességgel mutatja meg - a "légüres övezet" nem szűnik meg a komor falaknál: rettenetes, szörnyű nyomással vesz körül mindent, és a kietlen sötétségbe csak néha világít be a remény tétova, gyenge sugara.

Doina Ruști - Lizoanca ​tizenegy évesen
Egy ​kislány, aki kilencéves korától árulja testét, a faluja lakói pedig úgy tesznek, mintha nem tudnának erről - ezt a témát kapta fel évekkel ezelőtt a romániai bulvársajtó, és ezt a vidéki környezetben megtörtént drámát dolgozta fel regényében Doina Ruşti. A hír a tizenegy éves lányról, aki egy egész falut megtöltött szifilisszel, 2007-ben kavarta fel a kedélyeket. A szerző e történet mellé különböző szereplőket kreált, akiket életre keltve megalkotta e regényt. A mű, bár javarészt fikció, mégis hihetően mutat be egy olyan környezetet-települést, ahol efféle aberráció megtörténhet, és amelyet képzeletben sokfelé el lehet helyezni Kelet-Közép-Európa szegényebb, leszakadt vidékein. Sajátos szerzői lelemény, hogy e könyv egy sokfiókos szekrényhez hasonló: a regényben a fő szál mellett tizenhárom különálló, személyes történet van elhelyezve - ezek képezik az eseményeknek a gyökérzónáját, ezek segítenek feltérképezni mindazon korábbi események hálózatát, amelyek Lizoanca prostitúciójához vezettek. A 2009-ben megjelent regényt több nyelvre is lefordították. A könyv 2011-ben elnyerte a Román Akadémia rangos Ioan Creangă-díját.

Pietro Aretino - Beszélgetések, ​avagy a Hat nap
Pietro ​Aretino (1492-1556) vitathatatlanul a reneszánsz egyik legsokoldalúbb egyénisége: politikus, több pápa tanácsadója, bizalmasa, mai fogalmaink szerint minisztere. Érdemeit, amikor szakított a politikai tevékenységgel, III. Gyula pápa a legmagasabb egyházi kitüntetéssel, a Szent Péter Lovagja kitüntetéssel ismerte el; irodalmi munkássága is sokoldalú: minden műfajt kipróbált, még a kalendáriumszerkesztést jóslatokkal is; sokan a modern újságírás ősének tartják. Az olasz irodalom klasszikusává azonban az 1534-1539 között publikált Beszélgetés és Párbeszéd tette: mindkét mű regényideje 3-3 nap, így jött létre az igazában egyetlen alkotás végleges címe, a Hat nap. Fő művét is sokféleképpen értelmezte az utókor: pornográfia, stílusparódia, a képmutatás leleplezése, szexuális felvilágosító munka stb. A kiadása óta eltelt több mint négyszázötven év tanúsága szerint maradandó alkotás. Simon Gyula fordítása az olasz irodalomtörténet klasszikusaként interpretálja: aki Nanna alakját formálta meg; az emberábrázolás mesterét: utolérhetetlen művészettel, példamutató emberséggel, emberszeretettel és emberismerettel, olyan stílussal, amely csak az irodalom legnagyobbjainak van a birtokában.

Evangeline Anderson - Pursued
Elise ​is fractured inside, stained by a past she refuses to remember. Merrick is scarred both inside and out, a half-breed with a brutal background, at home nowhere in the universe. Now they are tied together by an unstable bond which could kill them both. Their journey will take them to the lawless planet of Rageron—the wildest of all the Kindred worlds. There, in the deep blue jungles of an alien world, Elise must bare her soul and relive the horror that nearly killed her. Can she and Merrick make each other whole or will Elise run from her pain? If she does, Merrick cannot help but chase her…Elise is being Pursued.

Molnár Andrea - Ne. ​Érj. Hozzám.
Egy ​család, ahol sosincs helye a békének. Egy apa, aki mindenek felett állónak képzeli magát. Egy elhagyatott ház, amit a törvénytelenség és erkölcstelenség ural. Egy kocsma és egy lány – a megtisztulás zálogai. Orsolya cédasága gyerekkorában kezdődik, amikor anyja halála után az alkoholista apja az utcasarokra állítja, hogy míg a lánya fizetésért szeretkezik, ő lógathassa a lábát és ihasson. A lány kemény árat fizet ezért: iskolába nem járhat, a tanulástól eltiltják, nem lehet saját élete és szabadsága, apja teljes fogságában vergődik. Kezdetben beletörődik, hogy erre a sorsra hivatott, és igyekszik mindent megtenni a családi egység fenntartásáért, ám egy nap koppan a tégla a homlokán. Egy kis kocsmában meglát egy lányt, aki azonnal elsöprő vihart kavar Orsolya életében. Orsolya tart az idegen lánytól, de vágyik is rá, hogy beszélgethessen vele és végre valakinek kiönthesse a szívét. Ismeretségük akadozva alakul ki, de gyorsan mélyül a barátság, ezzel párhuzamosan Orsolyát egyre jobban beszippantja a félelem és fájdalom mókuskereke…

Dorothy Koomson - The ​Woman He Loved Before
Libby ​has a nice life with a gorgeous husband and a big home by the sea. But over time she is becoming more unsure if Jack has ever loved her and if he is over the death of Eve, his first wife. Then fate intervenes in their relationship.

Carol K. Carr - India ​Black and the Widow of Windsor
Black ​is back! Her Majesty's favorite spy is off to Scotland in this new adventure to ensure the Queen doesn't end up getting killed. When Queen Victoria attends a séance, the spirit of her departed husband, Prince Albert, insists she spend Christmas at their Scottish home in Balmoral. Prime Minister Disraeli suspects the Scottish nationalists plan to assassinate the Queen-and sends the ever resourceful India and the handsome British spy, French, to the Scottish highlands. French will take the high road, looking for a traitor among the guests-and India will take the low road, disguised as a servant in case an assassin is hiding among the household staff. India is certain that someone at Balmoral is determined to make this Her Majesty's last Christmas...

Michel Faber - The ​Crimson Petal and the White
Gripping ​from the first page, this immense novel is an intoxicating and deeply satisfying read. Faber's most ambitious fictional creation yet, it is sure to affirm his position as one of the most talented and brilliant writers working in the UK. Sugar, an alluring, nineteen-year-old whore in the brothel of the terrifying Mrs Castaway, yearns for a better life. Her ascent through the strata of 1870's London society offers us intimacy with a host of loveable, maddening and superbly realised characters. At the heart of this panoramic, multi-layered narrative is the compelling struggle of a young woman to lift her body and soul out of the gutter. _The Crimson Petal and the White_ is a big, juicy, must-read of a novel that will delight, enthral, provoke and entertain young and old, male and female.

David Peace - Nineteen ​Seventy-Seven
Half-decent ​copper Bob Fraser and burnt-out hack Jack Whitehead would be considered villains in most people's books. They have one thing in common, though. They're both desperate men dangerously in love with Chapeltown whores. And as the summer moves remorselessly towards the bonfires of Jubilee Night, the killings accelerate, and it seems as if Fraser and Whitehead are the only men who suspect or care that there may be more than one killer at large.

2025852_5
Az ​evolúció árnyoldala Ismeretlen szerző
8

Ismeretlen szerző - Az ​evolúció árnyoldala
„Az ​evolúció árnyoldala a különböző nem tipikus (alternatív) emberi viselkedésformákat, devianciákat, illetve egyes patológiainak tekintett állapotokat mutatja be az evolúciós pszichológia nézőpontjából. A könyv jól illeszkedik a Pécsi Evolúciós Pszichológia Kutatócsoport korábbi köteteinek sorába: egyszerre betölti a magas szintű ismeretterjesztő mű, az informatív tankönyv és a tudományos szakkönyv funkcióját. A téma igen aktuális, hiszen olyan pszichológiai szempontból is érdekes kérdéseket érint (pl. depresszió, szenvedélybetegség, étkezési zavar, homoszexualitás, prostitúció), amelyek közel állnak a hétköznapi emberhez. Ezekről a jelenségekről a médiában számos botcsinálta »szakember« is terjeszt különböző nézeteket. Ezért a tudományos álláspont megismerése fontos tájékozódási pontot jelenthet." Prof. Miklósi Ádám az MTA doktora ••• A kötet szerzői: Bereczkei Tamás, Birkás Béla, Gyuris Petra, Jánosi Anna, Kelemen Oguz, Kéri Szabolcs, Láng András, Meskó Norbert, Paál Tünde, Pléh Csaba, Tisljár Roland, Túry Ferenc

Szeder Réka - Puncsapuk
Pénzes ​férfiak mesélnek ebben a könyvben arról, miért tartanak el náluk sokkal fiatalabb lányokat. A kötet 22 sugar daddy véleményét, tapasztalatait, élményeit és csalódásait gyűjti össze, amit jószerivel a mélyen megosztó Puncs társkereső oldalon indult kapcsolataikban gyűjtöttek össze. Hogy néznek ki, és hogyan viselkednek ezek a titokzatos, pénzes (úri?)emberek? Egyáltalán mi motiválja őket? Tényleg azt hiszik, hogy pénzzel bármit meg lehet venni? Vagy csak szexet vennének? Esetleg valami másra is vágynak? És valóban megvásárolható mindenki? Réka, a kötet szerzője 22 éves pesti lány, aki profi kézilabdás Csurgón, biológia szakos Szegeden, nagyon szereti a kortárs irodalmat, slam poetry előadó versenyeken vesz részt, és francia verseket fordít. Egy éve kapott kedvet, hogy puncsapukkal interjúzzon, és a kiadó segítségével elkészítse ezt a kötetet."

Marc Almond - The ​End of New York
A ​new collection of poetry and prose inspired by New York City, with a series of extraordinary photomontages and a CD on which the author reads his work. The End of New York will appeal to all Marc's fans and to anyone interested in the city's sexual subcultures. With a cast list of addicts, hustlers, go-go dancers, and locations in the clubs and lounges of the city, this is at once a violent, sleazy and glamorous world.

Nguyễn Du - Kju ​regénye
Az ​itt olvasható verses regény a vietnami irodalom máig legnagyobb klasszikus alkotása és egyben az ázsiai irodalmak páratlan remekműve, amelyben a _Rómeó és Júliá_ra emlékeztető szerelmi szenvedély a klasszikus kínai regények társadalomábrázolásával párosul. A vietnami eredetiből készült prózai fordítás alapján született verses változat a _Kju regény_ének első _formahű_ magyar fordítása.

Philipp Vandenberg - A ​Hetéra
A ​romantikus történet a maratoni csatamezőn indul, ahol görög katonák egy perzsa fogságból szökött fiatal görög lányt találnak. A gyönyörű és okos Daphnét Arisztidész hadvezér parancsára a kultikus célokat is szolgáló prostituáltak, a hetérák veszik magukhoz. Daphnét az athéni arisztokrácia kedvence lesz. Ám egy hetéra vagy a szívét, vagy a testét adhatja egy férfinak...

Rena Olsen - Egy ​szót se szólj!
Rena ​Olsen nagysikerű pszichológiai thrillerében, melyet a BookPage a 2016-os év regényének jelölt mystery kategóriában, egy fiatal nőnek szembe kell néznie a kétségbeejtő kérdéssel: mi van, ha mindaz, amit életében normálisnak és igaznak gondolt - nem volt az? Clara Lawsont egy pillanat alatt szakítják ki megszokott életéből, fegyveresek rohanják le az otthonát, ahol férjével lakik. Az utolsó, amit - miközben elhurcolják - férje szájából hallhat: ne mondj nekik semmit! A fiatal írónő első regénye, mely a nemzetközi gyermekkereskedelem és a prostitúció világát mutatja be, pontosan olyan dühös kiáltás a nők alávetettsége ellen, mint A lány a vonaton vagy Fiona Barton Az özvegy című regénye. Letehetetlen, rabul ejtő thriller, egy ismeretlen és fékezhetetlenül vad világból.

Két vén Kakas - A ​pesti tyúk
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók