Ajax-loader

'állat főszereplő' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Fekete István - Kele
Megsebesül ​egy gólya, nem tarthat a többiekkel Afrikába. Hogyan veszi gondjába az ember, hogyan szokik össze a háziállatokkal, hogyan vészeli át a telet, milyen ösztönöket ráz fel benne a tavasz és a nyár - ezt mondja el vonzóan és költőien Fekete István, a természeti világ és falusi élet avatott ismerője. Nemcsak a vadon élő és ősidők óta emberhez szelídült állatok találkozásáról van szó azonban. Nemcsak a házörző kutya, a csacsi és a ló meg a tehén tárgyalja meg életének apró-cseprő gondját és baját Kelével, a sérült szárnyú és következésképpen túlzottan érzékeny, szilajul gyanakvó gólyával. Itt az ember is a természet egészének szerves részeként él falusi környezetében. Az ötödik kiadásban megjelenő könyvet Csergezán Pál illusztrációi díszítik.

1
elérhető
178

Berg Judit - Rumini
Hallottatok ​már Pelevárról? Ott található a világ legnagyobb kikötője és a híres bazár. Sehol máshol nem lehet zsugorító meg növesztő port kapni; van itt láthatatlanná tevő kalap, látószelence, a régi pajzsokról, késekről, fegyverekről, kincses ládákról és csodakenőcsökről nem is beszélve. A Szélkirálynő nevű hajó éppen Pelevárba tart, fedélzetén két mindenre elszánt hajósinassal, a két jóbaráttal, Ruminivel és Balikóval. Az út hosszú és veszedelmes, a Szélkirálynő egyik veszélyből a másikba sodródik. Miért félelmetes hírű a Ragacs-tenger? Hogy lehet átkelni a rettegett Sárkány-szoroson? Mit rejt a lakatlan sziget, ahol vízért szállnak partra? És hová tűnt Rumini?

Felix Salten - Bambi
Bambi ​a rengeteg legmélyén, mogyorócserjék, som- és kökénybokrok, magas juhar- meg bükkfák védte zugban született. A kis őz botladozó lábakkal indult el az erdő úttalan útjain, és mind távolabb merészkedett. Bambival együtt tanul meg az olvasó önfeledten játszani és száguldani, élvezni a szabadságot. De megtanulunk félni is és keserűen tudomásul venni minden élet halandóságát. Salten költői prózája egyszerre szól gyermekekhez és felnőttekhez - mindannyiunk okulására és gyönyörűségére.

Berg Judit - Rumini ​és a négy jogar
Rumini ​ezúttal nyugatra utazik, ahol az Arany-tenger szigetvilágát négy nemzet lakja: a hódok, kígyók, teknősök és fénylények. Eddig békében éltek egymás mellett, de az egyik nép királya aljas csellel le akarja igázni korábbi szövetségeseit. Ruminiék a viszály kellős közepébe csöppennek. Hamarosan kiderül: egyetlen reményük van csak a hazajutásra: ha a hódító ellen fordulva segítenek békét hozni a Hódszövetség négy népének. De mit kell tenni akkor, ha saját társaik is ellenséggé válnak?

Berg Judit - Rumini ​Zúzmaragyarmaton
Berg ​Judit IBBY-díjjal kitüntetett Ruminije folytatódik! A Szélkirálynő nevű hajó ezúttal Zúzmaragyarmatra indul, ahol az egerek sosem látott bonyodalmakba keverednek: eltévednek, fekete sirályok és más alattomos lények támadnak rájuk, egy időre Negró lesz a kapitány, és Rumini megint eltűnik...

Tóth Bálint Péter - A ​párduc útja
Képzelje ​el a Kedves Olvasó, mit érezne akkor, ha egyszer csak elsötétülne a világ, és a következő pillanatban hazájától sok ezer kilométerre, egy őserdőben ébredne fel. Nincsenek barátai, ismerősei, családjáról sem tud semmit. Papírjai, pénze, hasznosítható tapasztalati szintén nicsenek. Tanácstalanul, döbbenten néz körül a titokzatos, fenyegető világban, amelyről azt sem tudja, mely pontján van a földnek. Egyetlen vágya van: ki innen minél előbb, hazajutni, ha lehetséges. Talán sikerül. Hősünk pontosan ilyen helyzetben kerül. Elindul hazafelé. Izgalmas, veszélyes kalandok, olykor megható élmények kísérik útján, amelynek már az elején elbukott volna, ha nincsenek emberfeletti, különös képességei...

Erin Hunter - Dovewing's ​Silence
In ​this seventy-page novella from the world of Erin Hunter's #1 nationally bestselling Warriors series, discover what happened to Dovewing after the events of the fourth Warriors arc, Omen of the Stars. The Dark Forest has been defeated—but Dovewing's powers are gone. Will she able to adjust to life as an ordinary warrior? Warriors: Dovewing's Silence also includes a teaser to Warriors Super Edition: Bramblestar's Storm.

Berg Judit - Rumini ​Tükör-szigeten
"Tükör-sziget ​közvetlen szomszédságában áll egy ugyanolyan sziget. Egyik a másiknak a tükörképe. De melyik az igazi? Annyi biztos, hogy mindkettőn furcsa dolgok történnek. A Szélkirálynő először csak azért kanyarodik Tükör-sziget felé, hogy orvosságot szerezzenek Sajtos Rozi betegségére, de hamarosan mindannyiuk élete veszélybe kerül, miközben még az sem biztos igazán, hogy a menekülés kulcsát Tükör-szigeten vagy a mellette emelkedő tükörképén találják-e."

Ward Greene - Lady ​and the Tramp
Some ​years ago James Thurber remarked, "I am not a dog lover. To me a dog lover is a dog who is in love with another dog." This book is about dog lovers in the Thurber sense. It is about a carefully nurtured, beautifully pedigreed little cocker spaniel named Lady, and a raffish, freedom-loving wanderer of a dog who wares no man's collar named Tramp. There are several other minor characters, such as human beings, but they are really important only to advance the plot. You will find out yourself that it is a wonderful story, but if you need any proof, Lady and the Tramp is going to be Walt Disney's major full-length feature picture next year

Jill Tomlinson - Die ​Katze, die nach Hause wollte
Viele ​Versuche scheitern, ehe es der kleinen Katze Susi gelingt,nach Hause zu kommen. Denn sie muß übers Meer.

Jill Tomlinson - More ​Favourite Animal Tales
Three ​tales of discovery highlight the challenges and fun of growing up. The first story depicts Pongo, a young, mischievous African gorilla who wants to grow up to be brave and clever like his dad. But it’s not until his sister, Whoopsie, is born that Pongo discovers growing up isn’t just about chest-thumping. Secondly, as the first penguin chick to be born this year, it’s Otto's job to look after all the other young penguins. But out in the snow and ice of Antarctica, there’s a lot to learn, and Otto has to discover for himself how to swim, dive, and catch fish before he can teach anyone else. In the third tale, a baby aardvark named Pim wonders what exactly it means to be an aardvark! He decides to find out. He’s disappointed when he discovers that aardvarks can’t climb trees, but as time goes by, Pim realizes there are some advantages to being an aardvark after all.

Kollekciók