Ajax-loader

'amerikai indián' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Douglas Preston - Lincoln Child - Az ​eltűnt város
A ​sziklavárosokat és bonyolult úthálózatot építő anaszázik történetét mindmáig rejtély övezi. Az indiánok körében számtalan legenda keringett arról, hogy a kanyonok között valahol egy mesés aranykincsekkel telezsúfolt ősi város, Quivira romjai rejtőznek. Nora Kelly, a fiatal régésznő - akinek amatőr régész édesapja tizenhat évvel ezelőtt titokzatos módon eltűnt - egy nap különös levél birtokába jut. Az elallódott levél arról számol be, hogy Nora apja a legendás város romjaira bukkant. Nora azonnal expedíciót szervez Quivira felkutatására, és elindul, hogy kiderítse, mi történt az apjával. A kalandos vállalkozást azonban már az első pillanattól titokzatos és baljós előjelek kísérik...

John Smith - John ​Smith kapitány utazásai és cselekedetei 1580-1631
A ​legszórakoztatóbb és legkevésbé szavahihető utazó kétségkívül John Smith kapitány volt. Smith kapitány azok közé tartozik, akiknek neve az észak-amerikai irodalom történetének kezdetét jelöli. Kalandos életének második felében Smith az igazi kalandokban való aktív részvételét felváltotta e kalandok leírásának passzívabb, de sokkalta jövedelmezőbb tevékenységével. Ekkoriban vetette papírra azt a munkáját The True Travells, Adventures and Observations of Captain John Smith (Igaz beszámoló John Smith kapitány utazásairól, kalandjairól és megfigyeléseiről, 1630) , amelyben érdekesen ír Magyarországról. Az egyes szám harmadik személyben íródott könyv névtelen történészének elmondása szerint John Smith kapitány 1601-ben érkezett Magyarországra, ahol csatlakozott Duc de Mercoeur (akit Duke of Mercuryként, vagyis Higanyként emleget) seregébe, ez a francia nemesember ugyanis a törökök ellen harcolt hazánkban. Smith kapitány több magyar város ostrománál is kitüntette magát az általa feltalált katonai fényjelek sikeres alkalmazásával. Kalandjainak legérdekesebb fejezete azonban Erdélyhez kapcsolódik, ahol felajánlotta szolgálatait Báthory Zsigmond fejedelemnek. A Székely Mózes (könyvünk Moyses Zachelnek mondja) vezette erdélyi sereg régóta Regall várát ostromolta. A törökök, akik már nagyon unták az ostromot, végül is kiüzentek az erdélyi csapatok parancsnokának, hogy a hölgyek örömére, akik ugyancsak vágyakoztak már valamilyen úri szórakozásra, Turbasa úr párviadalra hívja ki bármelyik kapitányt, akire egy század vezényletét rábízták, s aki merészel vele megvívni életre-halálra.

Oliver Bowden - Assassin's ​Creed - Árulás
„Kiváló ​kardforgató vagyok, arra születtem, hogy osszam a halált. Örömet ugyan nem lelek benne, viszont igen jól csinálom.” London, 1735. Haytham Kenwayt azóta vívásra tanították, amióta csak elbírta a kardot. Amikor fegyveresek rontanak a családi otthonra, hogy meggyilkolják apját és elrabolják nővérét, a gyermek, anyja védelmében, végez az egyik támadóval. A magára maradt fiút, akit bosszúvágy emészt, titokzatos mentor veszi magához, és kíméletlen gyilkost farag belőle, hogy felhasználhassa saját céljaira. Küldetései során Haytham nem bízhat senkiben, és mindent meg kell kérdőjeleznie, amiben valaha is hitt. Az összeesküvések és árulások kibogozhatatlan szövevénye magával rántja Haythamet az orgyilkosok és a templomosok évszázados harcába. Talán nem is azt az utat járja, amelyet apja, Edward szánt neki?

Anna Jürgen - Az ​irokézek fia
"Az ​erdő ott volt, mindig ott volt. Már az ősrégi időkben keletkezett, amikor még nyoma sem volt embernek a földön. Akkoriban történt, hogy a Nagy Szellem vándorútra kelt. Be akarta járni a világot, hogy művében gyönyörködjék. Így mesélik az indiánok... A Nagy Szellem előbb kiküldött egy fehér madarat. Ez teleszívta csőrét a mennyei forrásból és vízcseppeket permetezett a földre. Ahová a csöppek lehullottak, mindenütt patakok és folyók keletkeztek - keresztül-kasul járták az erdőt, mint az erek a jávorfa levelét. Azokat a tájakat, ahol nem csobog a víz és nem susog az erdő, a Nagy Szellem vándorútján elkerülte, nem látogatta meg. De az indiánok földje nem ilyen táj - ott ősidők óta olyan sűrűn nőnek a fák, mint a prérin a fűszálak. Számtalan nyár és számtalan tél vonult el az erdő fölött. Az a kevés indián, aki ott élt, nem zavarta az erdő nyugalmát. Az állatok sem bántották az erdőt, úgy hozzá tartozik, mint a fákhoz a levelek. Egy nap fehérbőrű emberek bukkantak fel és vasfejszéikkel lyukakat vágtak az erdő zöld takarójába. Előbb csak parányi lyukakat, olyan kicsiket, hogy alig észrevenni."

Sting - Jean-Pierre Dutilleux - Sting ​Amazóniában
Több ​millió rajongó ismeri a dalait és a lemezeit. De Sting, az angol popbálvány, a Police együttes egykori vezetője több, mint korunk egyik legnépszerűbb rockzenésze. Amióta Sting 1987-ben először látogatott meg az Amazonas-vidéken egy indián falut, és ott barátságot kötött Raonival, a törzsfőnökkel, amióta a helyszínen tapasztalta, milyen rendszeres alapossággal irtják a trópusi erdőket, és milyen gátlástalanul áldozzák fel e természeti kincset a gazdasági érdekek miatt, azóta szenvedélyesen elkötelezte magát a dél-amerikai őserdő megmentése mellett. Jean-Pierre Dutilleux-vel, a neves francia fényképésszel együtt írták ezt a könyvet, amelyben nem csupán személyes élményeiket osztják meg az olvasóval, nem csupán elmesélik az esőerdővel és annak lakóival történt találkozásaikat, hanem megkísérlik felmutatni a trópusi esőerdő megmentésének lehetséges módjait. A harc az esőerdőért tehát éppen úgy egy elkötelezett popénekes személyes dokumentuma, mint a világunk "zöld tündérjének" megmentésére szólító, felrázó kiáltvány.

Karl May - Az ​olajkirály
A ​May-regények megszokott színhelyén vagyunk, rövidesen az is kiderül, hogy sorra megérkeznek a korábbi regényekből jól ismert szereplők: Old Shatterhand és Winnetou, Bicegő Frank, Sam Hawkins és mások. A történet magva szélhámosság: egy bankárra rá akarnak sózni egy állítólagos olajlelőhelyet. A csalás majdnem sikerül, de csak majdnem, hiszen közbelép Old Shatterhand, a nagy igazságtevő. Két indián törzs és egy kivándorló társaság is érdekes szerepet játszik a történetben. Az izgalmas regényt Szinnai Tivadar átdolgozásában olvashatjuk.

John Grisham - A ​súgó
Greg ​Myers, a homályos múltú, börtönviselt exügyvéd panaszbeadvánnyal fordul a Bírák Fegyelmi Tanácsához: azt állítja, Amerikai történelmének legsúlyosabb korrupciós ügyére bukkant rá. Lacy Stoltznak és Hugo Hatchnek, a Tanács nyomozóinak azt kell kideríteniük, vajon megalapozott-e vád, miszerint a floridai McDover bírónőt megvásárolta egy szervezett bűnözői banda. A maffiózók a kaszinót működtető tappakola indiánok becstelen vezetőivel szövetkezve sötét ügyletekbe bonyolódtak, és nagy szükségük van a bírónő "jóindulatára". Hosszú évek óta tartó együttműködésük során már eddig is sok-sok millió dollárral rövidítették meg a tappakolákat meg az államot. Lacy és Hugo nem rendőr, hanem jogász, munkájuk abból áll, hogy olyan bírók ügyében vizsgálódjanak, akik etikai vétséget követnek el. Se fegyverük, se jelvényük, nincsenek felkészülve arra, hogy szervezett bűnözői bandákkal vegyék fel a harcot, pedig már a nyomozás kezdeti időszakában kiderül, hogy a biztonságukat, de akár az életüket is kockáztatják. John Grisham, a jogi thriller nagymestere legújabb történetével nem csak szórakoztat, hanem lenyűgöz és megdöbbent.

Karl May - A ​sivatag szelleme
Bizonyára ​emlékszik még az olvasó A Medveölő fiára. Néhány onnan ismerős szereplő története folytatódik ebben a regényben is. Gyanútlan utazók a sivatagi banditák kezébe kerülnek, ami ezen a vidéken egyenlő a biztos halállal. Derék fehérek és indiánok fognak össze az utazók megmentésére, sőt megjelenik a színen maga Old Shatterhand is. Mennyi mindennek kell történnie, míg hőseink - az életükért küzdő áldozatokkal együtt - végére jutnak a történetnek! A részleteket azonban hagyjuk meg az olvasónak, aki - akár olvasta A Medveölő fiát, akár nem - izgalommal kíséri végig a regényt.

Wittman Tibor - Latin-Amerika ​története
Latin-Amerika ​első magyar nyelvű történeti összefoglalását kapja az olvasó ebben a tömör megfogalmazású műben. Alapos felkészültséget kíván a történésztől, ha idegen országm sőt jelen esetben egy földrész történetének megírására vállalkozik önálló kutatások alapján.

Dana Ransom - Szerelmem, ​Dakota
A ​választás - főként sorsdöntő kérdésekben - mindannyiunk számára erőpróba. A regény két főhőse is ilyen nehéz helyzetbe kerül. Scott, a félig indián férfi vajon melyik életet választja? A fehér emberét Bostonban, egy jómódú családból származó úrilány oldalán, vagy inkább indiánnak érzi magát, s az ő nehéz sorsukkal vállal közösséget Dakota varázslatos földjén? És Gena, a bostoni társasági hölgy vajon a nagyvárosban éli tovább megszokott életét? Belénevelt gátlások, társadalmi korlátok rabságában? Lehet, hogy fel tudja adni a biztonságot? - a szabadságért? - a testi szerelem szabadságáért is? Kettőjük egymásért folytatott küzdelméről szól a történet, mely bővelkedik izgalmas, nemegyszer érzelmes fordulatokban is.

Kéri András - Chile ​népei / A maják titkai
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Jennifer Blake - Tüzes ​éden
Elise ​meg volt győződve arról, hogy minden férfi kegyetlen, s akkor találkozott Reynaud Chavalier-vel... A gyertyafény aranysugárként ömlött szét Elise haján. Édes arcát s nyakát cirógatták a gyertyaláng árnyai, melyek még jobban kiemelték ajkának érzéki vonalait. Királynői tartásban ült, szoknyája ragyogó palástként terült szét körülötte. Gyönyörű jelenség volt. A férfin erőt vett a vágy, hogy mindig mellette lehessen, megóvja a veszélytől és szeretettel övezze.

Janice Kaiser - Tiltott ​szerelem
Öt ​hosszú évig ült börtönben ártatlanul a félvér Ethan. Gyilkosság miatt ítélték el, de valójában a seriff akarta félreállítani az útból, mert szerinte a fiatalember mindig is nyughatatlan bajkeverő volt. Ráadásul Jake Rawley, a befolyásos gazdálkodó is szerette volna rács mögött látni Ethant, mivel az elcsábította és teherbe ejtette a lányát. Kiszabadulása után a férfi mindent elkövet, hogy apja lehessen sosem látott kisfiának…

Karl May - A ​Medveölő fia
Baumann, ​a vadnyugati vadász a medvék esküdt ellensége; egy medve ölte meg a feleségét, és csaknem elpusztította a fiát is. Azóta ha meghallja, hogy valahol egy medve kószál, nem nyugszik addig, amíg meg nem öli. Innen kapta nevét is: Medveölő. A sziú indiánok egy csoportja, az ogallalla harcosok elfogják Medveölőt és barátait. Biztos halál vár rájuk, hiszen fel akarják áldozni őket a Pusztító Tűz sírján. A hír hallatára Martin elindul néhány barátjával, hogy kiszabadítsa a foglyokat. Útjuk során fölbukkannak a May-regényekből már jól ismert, klasszikus figurák: Old Shatterhand és Winnetou.

Stan Hoig - The ​Sand Creek Massacre
Sometimes ​called "The Chivington Massacre" by those who would emphasize his responsibility for the attack and "The Battle of Sand Creek" by those who would imply that it was not a massacre, this event has become one of our nation’s most controversial Indian conflicts. The subject of army and Congressional investigations and inquiries, a matter of vigorous newspaper debates, the object of much oratory and writing biased in both directions, the Sand Creek Massacre very likely will never be completely and satisfactorily resolved. This account of the massacre investigates the historical events leading to the battle, tracing the growth of the Indian-white conflict in Colorado Territory. The author has shown the way in which the discontent stemming from the treaty of Fort Wise, the depredations committed by the Cheyennes and Arapahoes prior to the massacre, and the desire of some of the commanding officers for a bloody victory against the Indians laid the groundwork for the battle at Sand Creek.

Stan Hoig - Tribal ​Wars of the Southern Plains
Tribal ​Wars of the Southern Plains is a comprehensive account of Indian conflicts in the area between the Platte River and the Rio Grande, from the first written reports of the Spaniards in the sixteenth century through the United States-Cheyenne Battle of the Sand Hills in 1875. The reader follows the exploits and defeats of such chiefs as Lone Wolf, Satanta, Black Kettle, and Dull Knife as they signed treaties, led attacks, battled for land, and defended their villages in the huge region that was home to the Wichitas, Comanches, Cheyennes, Arapahos, Kiowas, Osages, Pawnees, and other Indian nations.

Marék Veronika - Lassú ​Víz, Sebes Patak
Lassú ​Víz és Sebes Patak tökéletesen kiegészítik egymást: egyikük a kéz, másikuk az ész. A két testvér együtt indul útnak Fehér Hódhoz, hogy megszerezzék a medvefüvet beteg édesanyjuknak. Ám a különleges gyógynövényre Mosómedve is igényt tart… Vajon a testvérek képesek kicselezni egy tolvajt egymás nélkül? Mire képes a kéz, ha nincs vele az ész?

R. Douglas Hurt - The ​Ohio Frontier
From ​the Back Cover In the first major reassessment of the Ohio frontier period in more than fifty years, R. Douglas Hurt provides a sweeping narrative of the major military, social, economic, and political developments in the region from the arrival of the first Native American settlers to the end of the frontier period. He traces the settlement of the Shawnees, Delawares, and Wyandots among other Native American groups and discusses their culture and adaptation to white society. He also details the military expeditions of Arthur St. Clair, Josiah Harmar, Anthony Wayne, and William Henry Harrison during the bloody conflicts fought to determine which people would control the land north of the Ohio River. Hurt also traces the survey of the Seven Ranges and discusses the settlement of the Ohio Company's lands, the Western Reserve, the Miami Purchase, the Virginia Military Tract, and the French village of Gallipolis. The Ohio frontier also lured those seeking a religious haven. Although many frontier people - such as the Shakers, Quakers, and Zoarites - wanted little more than to believe as they pleased and to be left alone, strong Protestant and utopian sects made Ohio their home. This study also discusses the major political concerns of the territorial and early statehood periods, including the War of 1812 and the presidential elections of 1824 and 1828. About the Author R. Douglas Hurt is the editor of Agricultural History and Professor and Director of the Graduate Program in Agricultural History and Rural Studies at Iowa State University. He has written and edited more than a dozen books.

Sally Sheppard - Indians ​of the Plains
Describes ​the history, daily life, people, and culture of the various Indian tribes living on the Plains and discusses their present day life on the reservation.

Wally Lamb - Ez ​minden, amit tudok
Felejthetetlen ​remekmű. A kapcsolódás és az elidegenedés, a hatalom és a bántalmazás, a pusztulás és a megújulás története, ami hol vidám, hol tragikus, hol titokzatos – és mélységesen emberi. 1990. október 12-én délután az ikertestvérem, Thomas belépett Connecticut állam Three Rivers városának közkönyvtárába, elvonult az egyik hátulsó olvasófülkébe, és imádkozni kezdett, hogy Isten fogadja el az áldozatot, amit meghozni készül. Dominick Birdsey, a negyvenéves szobafestő visszafogott életét mélyen feldúlja paranoiás skizofrén ikertestvére, Thomas megdöbbentő tette. Dominicknak gondoskodnia kell a testvéréről, és egyben szembeszállni a sötét titkokkal és fájdalommal, amelyeket mélyen eltemetett. Küzd, hogy megbocsátást találjon, és talán megbékéljen életével és származásával. Wally Lamb megrázó történetéből díjnyertes HBO-minisorozat is készült, Mark Ruffalo káprázatos kettős alakításával.

Daniel K. Richter - Facing ​East from Indian Country
In ​the beginning, North America was Indian country. But only in the beginning. After the opening act of the great national drama, Native Americans yielded to the westward rush of European settlers. Or so the story usually goes. Yet, for three centuries after Columbus, Native people controlled most of eastern North America and profoundly shaped its destiny. In Facing East from Indian Country, Daniel K. Richter keeps Native people center-stage throughout the story of the origins of the United States. Viewed from Indian country, the sixteenth century was an era in which Native people discovered Europeans and struggled to make sense of a new world. Well into the seventeenth century, the most profound challenges to Indian life came less from the arrival of a relative handful of European colonists than from the biological, economic, and environmental forces the newcomers unleashed. Drawing upon their own traditions, Indian communities reinvented themselves and carved out a place in a world dominated by transatlantic European empires. In 1776, however, when some of Britain's colonists rebelled against that imperial world, they overturned the system that had made Euro-American and Native coexistence possible. Eastern North America only ceased to be an Indian country because the revolutionaries denied the continent's first peoples a place in the nation they were creating. In rediscovering early America as Indian country, Richter employs the historian's craft to challenge cherished assumptions about times and places we thought we knew well, revealing Native American experiences at the core of the nation's birth and identity.

Boglár Lajos - Kovács Tamás - Indián ​művészet Mexikótól Peruig
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Beverly Hungry Wolf - The ​Ways of My Grandmothers
A ​young Native American woman creates a hauntingly beautiful tribute to an age-old way of life in this fascinating portrait of the women of the Blackfoot Indians. A captivating tapestry of personal and tribal history, legends and myths, and the wisdom passed down through generations of women, this extraordinary book is also a priceless record of the traditional skills and ways of an ancient culture that is vanishing all too fast. Including many rare photographs, _The Ways of My Grandmothers_ is an authentic contribution to our knowledge and understanding of Native American lore -- and a classic that will speak to women everywhere.

Theodore Roosevelt - The ​Winning of the West
Defeated ​politically and running out of money after a ranch deal gone bad, Theodore Roosevelt began writing his epic history of the conquest of the American West in 1888. He wove a sweeping drama, well documented and filled to the brim with Americans fighting Indian confederacies in the north and south while dealing with the machinations of the British, French, and Spanish and their sympathizers. Roosevelt wanted to show how backwoodsmen such as Daniel Boone and Simon Kenton, followed by hardy pioneer settlers, won the United States the claim to land west of the Alleghenies. Heroism and treachery among both the whites and the Indians can be seen in his rapidly shifting story of a people on the move in pursuit of their manifest destiny. By force and by treaty the new nation was established in the east, and when the explorers and settlers pushed against the Mississippi, everything west of the river was considered part of that nation. This complete set is a must-have for anyone with an interest in the history of the United States. Theodore Roosevelt, one of the greatest minds in American history, was himself a fighting, riding, conquering man who spent much of his life in the wilderness. Truly there is no one else better suited to write about the politics, the fighting, and the bravery of these men than Theodore Roosevelt himself. Skyhorse Publishing, as well as our Arcade imprint, are proud to publish a broad range of books for readers interested in history--books about World War II, the Third Reich, Hitler and his henchmen, the JFK assassination, conspiracies, the American Civil War, the American Revolution, gladiators, Vikings, ancient Rome, medieval times, the old West, and much more. While not every title we publish becomes a New York Times bestseller or a national bestseller, we are committed to books on subjects that are sometimes overlooked and to authors whose work might not otherwise find a home.

Ruby Saw - A ​rezervátum titka
Valószínűleg ​senki sem hiszi, hogy egy telefonhívás képes megváltoztatni az életét. Flower Patét egyik nap felkeresi rég látott édesapja, és hazahívja beteg édesanyjához. A nő hátrahagyja addigi gondtalan életét, és elindul a Helena város melletti Sad Bear indiánrezervátumba. Öt év után a család örül a lányuknak, ám nem mindenki van ezzel így a környéken. Flower ex-férje, Ralph, akivel haragban váltak el útjaik, nem repes az örömtől. Gabriel, a Paté család régi ismerőse és a helyi kocsma csaposa azonnal rég látott barátja segítségére siet. A gyerekkori barátok között hamar szikra pattan, de ezt beárnyékolja a férfi titka, illetve a környéken történt megmagyarázhatatlan események, valamint Ralph jelenléte is. Miután Flower egykori sógornője, Cheyenne eltűnik, békét köt ex-férjével, és segítséget, támaszt nyújt a férfinak, ám olyan mélységekbe nyer betekintést, amire a legrosszabb álmaiban sem számított. Szaporodnak a különös jelenségek. Victor Butler fegyvert fog az alkalmazottaira. Flower édesapja óva inti lányát a várostól. Vajon mi és ki állhat az eltűnések hátterében? Flower élete tényleg veszélyben van? Kiderül, hogy mit titkolnak a sad bear-i öregek?

Velma Wallis - Two ​Old Women
An ​Athabascan Indian of Alaska's Yukon flats, author Velma Wallis retells a classic legend wherein two old women are abandoned by their tribe during a brutal winter famine and must survive on their own or die trying. A wise and simple story now in paperback. Winner of a 1993 Western State Book Award.

Jerome_rothenberg_america_%e2%80%8ba_prophecy
America ​a Prophecy Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - America ​a Prophecy
When ​Thoreau wrote in his Journal in 1841, Good poetry seems so simple and natural a thing that when we meet it we wonder that all men are not always poets, and when Whitman describes Leaves of Grass as a language experiment, they are expressing an approach to poetry that never ceased and has grown continuously during recent decades. This ground-breaking anthology of the early 1970s takes such an approach in presenting the poetry of the North American continent. It includes many recognized poets of the period, though appearing here in often unexpected contexts, and others who have been overlooked but whose contributions to the development of poetry are revolutionary. Starting from their own moment, the editors have read back into the more distant past and selected from broad American traditions works that had thitherto been considered outside the realm of poetry proper: the native poetry of the American continent, African-American sermons, blues and gospels, and the sacred, often innovative poetry of such radical religious groups as the Shakers. The book takes its title from William Blake's poem presenting the American Revolution as not only a powerful, promising and problematic historical event but the birth of a new development in man's consciousness-one that finds complex expression in the poetry of a continent. Selections mostly appear non-chronologically in juxtapositions suggesting what T. S. Eliot called the simultaneous order of all poetries of all times.

Jerome Rothenberg - Shaking ​the Pumpkin
In ​the aftermath of Technicians of the Sacred (1968) the next step Jerome Rothenberg took toward the construction of an experimental ethnopoetics was an assemblage of traditional works and commentaries thereon focused entirely on one of the world's still surviving and incredibly diverse deep cultures. The resultant work, Shaking the Pumpkin: Traditional Poetry of the Indian North Americas, is the Mount Rushmore not only of literary archeology but also for understanding the forms, conditions and promise of being American, which Walt Whitman, among others, holds is being a poet.

Robbie Robertson - Hiawatha ​and the Peacemaker
Born ​of Mohawk and Cayuga descent, musical icon Robbie Robertson learned the story of Hiawatha and his spiritual guide, the Peacemaker, as part of the Iroquois oral tradition. Now he shares the same gift of storytelling with a new generation. Hiawatha was a strong and articulate Mohawk who was chosen to translate the Peacemaker's message of unity for the five warring Iroquois nations during the 14th century. This message not only succeeded in uniting the tribes but also forever changed how the Iroquois governed themselves-a blueprint for democracy that would later inspire the authors of the U.S. Constitution. Caldecott Honor-winning illustrator David Shannon brings the journey of Hiawatha and the Peacemaker to life with arresting oil paintings. Together, the team of Robertson and Shannon has crafted a new children's classic that will both educate and inspire readers of all ages. Includes a CD featuring an original song written and performed by Robbie Robertson.

Melvin R. Gilmore - Prairie ​Smoke
Early ​in the spring, when the snow has scarcely melted, the Northern Great Plains are covered with gray-blue flowers that look like smoke hovering over the prairie. These are the fuzzy pasque flowers--"very brave little flowers," say the Cree Indians, "that arrive while it is still so cold that they must come wearing their fur coats." This book takes its evocative title from that flower. Prairie Smoke tells the traditional stories and describes the lifeways of some of the first people of the Plains: the Pawnee, Sioux, Hidatsa, Mandan, Arikara, and Omaha Indians. Through these stories, we learn of the essential ties native peoples have to the land that gave them life.

Ray Young Bear - Manifestation ​Wolverine
The ​definitive collection from a groundbreaking Native American poet whose work traces the fault lines between past and present, real and surreal, comedy and tragedy to unveil a transcendent new vision of the world Hailed by the Bloomsbury Review as “the nation’s foremost contemporary Native American poet” and by Sherman Alexie as “the best poet in Indian Country,” Ray Young Bear draws on ancient Meskwaki tradition and modern popular culture to create poems that provoke, astound, and heal. This indispensable volume, which contains three previously published collections—Winter of the Salamander (1979), The Invisible Musician (1990), and The Rock Island Hiking Club (2001)—as well as Manifestation Wolverine, a brilliant series of new pieces inspired by animistic beliefs, a Lazy-Boy recliner, and the word songs Young Bear sang to his children, is a testament to the singularity of the poet’s talent and the astonishing range of his voice.

Robert V. Hine - John Mack Faragher - Frontiers
Published ​in 2000 to critical acclaim, The American West: A New Interpretive History quickly became the standard in college history courses. Now Robert Hine and John Mack Faragher offer a concise edition of their classic, freshly updated. Lauded for their lively and elegant writing, the authors provide a grand survey of the colourful history of the American West, from the first contacts between Native Americans and Europeans to the beginning of the twenty-first century. Frontiers introduces the diverse peoples and cultures of the American West and explores how men and women of different ethnic groups were affected when they met, mingled, and often clashed. Hine and Faragher present the complexities of the American West - as frontier and region, real and imagined, old and new. Showcasing the distinctive voices and experiences of frontier characters, they explore topics ranging from early exploration to modern environmentalism, drawing expansively from a wide range of sources. With four galleries of fascinating illustrations drawn from Yale University's premier Collection of Western Americana, some published here for the first time, this book will be treasured by every reader with an interest in the unique saga of the American West.

Kollekciók