Ajax-loader

'pókok' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Ezekiel Boone - Kirajzás
A ​perui dzsungel mélyén egy fekete, gyorsan haladó áradat elnyel egy amerikai turistát. Több ezer kilométerrel odébb Minneapolisban egy FBI ügynök egy repülőgép-katasztrófa maradványait vizsgálva ijesztő felfedezést tesz. Az indiai Kanpurban szokatlan szeizmikus mintákat észlelnek egy földrengések előrejelzésével foglalkozó laborban. A kínai kormány balesetnek álcázva atomrobbantást végez az ország egy elszigetelt régiójában. A Washingtoni Egyetemre egy rejtélyes csomag érkezik Dél-Amerikából. Az események nem csak rövid időn belül következnek be egymás után, de mint kiderül, össze is függnek. Ezekiel Boone debütáló regényében egy ősi, szunnyadó faj ébredése apokaliptikus katasztrófa felé sodorja a világot. A _Kirajzás_ a horror egyik klasszikus témáját gondolja újra ötletesen – ahogy Peter Benchley a cápákkal, Michael Crichton a dinoszauruszokkal és James Herbert a patkányokkal keltette életre az ember egyik legősibb és legbensőbb félelmét, úgy Boone most a sokak által rettegett nyolclábúakkal mesél el egy hátborzongató történetet.

Szalkay József - Pókok, ​skorpiók
Földünkön ​mintegy övenezer pókszabású állat él. Számuk hazánkban is megközelíti a kétezret. Pókszabásúak a skorpiók, az álskorpiók, kaszáspókok, valódi pókok és az atkák. Skorpiók ugyan nem élnek nálunk, de a Földközi-tenger vidékén már néhány fajukkal találkozhatunk. A pókokat mindig valamiféle babonás félelem, hagyományosan tovább élő rémmesék, már a kicsi gyerekekbe beoltott ellenszenv kísérik, osztályrészük pedig a kíméletlen üldözés. A legendás hírű tarantella pókot és a "fekete özvegyet" ezért is mutatja be kötetünk, bár nálunk csak gyűjteményekben, állatkerti viváriumokban lehet látni.

Heinz Sielmann - Pókok
Az ​állatoknak szinte nincs még egy olyan, emberközelben élő csoportja, amelytől olyan sokan viszolyognának, mint a pókoktól. Ám aki egyszer jobban megismeri őket, el lesz ragadtatva tőlük! Hogyan találják meg a zsákmányukat? Melyik pók vadászik lasszóval? Kinek ajándékoz a hímpók "ételcsomagot"? A szerzőknek sikerült izgalmas, egyúttal szakmailag megalapozott áttekintést adnia erről a gyakran félreismert állatcsoportról. Van olyan fejezet, amely kísérletezésre és megfigyelésekre ösztönöz, melyek során még többet tudhatunk meg a pókok fantasztikus világáról.

Vadak
elérhető
5

Jacob Grey - Vadak
Jacob ​Grey rejtélyes figura. Kevesen ismerik őt személyesen. Azt beszélik, az Egyesült Államok egyik nagyvárosában él, éjjelente pedig az utcákat rója, így találja ki sötét hangulatú, izgalmas történeteit. ,,Az idegen kopogtat, majd elfordítja a fejét. Egyenesen Krára néz. Most a varjak is elmentek, és a világon senki nincs itt, csak Kra és az idegen. A fiú egy aranygyűrűt pillant meg a férfi mutatóujján. Az ékszer ovális felületére valamilyen képet véstek. Egy pók potrohának és nyolc lábának éles vonalait. A férfi alig mozgó ajkakkal suttogja: - Érted jöttem!"

Adrian Tchaikovsky - Pókfény
A ​Fény és a Sötétség örök harcában mindig is egy prófécia segített legyőzni a gonosz seregeit. Egy ilyen jóslat utasításait követve próbálja hősök egy kis csapata megszabadítani a világot Darveziantól, a Sötét Úrtól. Hosszú, kalandos útjukon szembe kell nézniük szörnyekkel, óriási pókokkal, véráldozatra szomjazó őrült szektákkal, és saját gyengeségeikkel. A pókok erdejéből a Szent Városon keresztül a gonosz tornyáig szokatlan vezetőt követnek: egy óriáspókot, amit a csapat mágusa kényszerűségből emberré változtatott. Legalábbis... nagyjából. Adrian Tchaikovsky, _Az idő gyermekei_ és a _Hadállat_ szerzője ebben az első látásra klasszikus alapokra épülő, mégis modern, sötét humorral átszőtt fantasy regényében ugyanazokat a témákat dolgozza fel merőben más fényben, mint amelyekért a magyar olvasók is annyira megkedvelték. Emberség és emberiesség, empátia és gyűlölet, felelősség és álnokság - minderre egy nem ember szereplő látószögén át tart görbe tükröt.

Alexandra Parsons - Csudálatos ​pókok
Láttál-e ​már valaha akkora pókot, mint a kezed? * Néztél-e már tarantella szemébe - egyszerre mind a nyolcba? * Elgondolkoztál-e már azon, hogy a pók miért nem ragad bele a saját hálójába, vagy hogy miért halálos a fekete özvegy? * Tudod-e, hogy volt egyszer egy kislány, Mónika, aki darált pókot evett? Ezeken kívül még sok érdekeset megtudhatsz a könyvből. Gyönyörű közelképeken és színes rajzokon tárulnak eléd a Csudavilág valódi csodái!

Volker Von Wirth - Madárpókok
Tartalom: ​Ismerkedés Az ismeretlen madárpók; A leggyakoribb fajok; Mire figyeljünk vásárláskor; Kérdések és válaszok. Megfelelő terráriumok A fán lakók otthona; Luxusotthon talajlakó pókoknak; Luxusotthon tárnalakóknak; Kérdések és válaszok. Felfedezés és megfigyelés Anatómia és külső megjelenés; Ilyen a madárpók; Viselkedési kalauz; Utódok a láthatáron; Kérdések és válaszok. Egészségvédelem Ez ízlik a pókoknak; A gondozás alapjai; A madárpók betegségei ; Kérdések és válaszok. A jó közérzet garanciája - 10 jó tanács a gondozáshoz

Nicholas Edwards - Arachnophobia
Az ​emberben ősi félelem és banonás tisztelet él a pókokkal szemben. Egy pókhálókkal átszőtt padlás vagy pince látványa már önmagában borzongást vált ki mindenkiből, de különösen olyasvalakiből, aki a "hagyományos" félelmen felül még arachnofóbiában, azaz pókiszonyban is szenved! Ross Jennings (Jeff Daniels) kisfiú kora óta retteg a pókoktól, és pont őt éri az a kellemetlen meglepetés, hogy a farmján álló pajtában különös póktenyészet alakul ki. Rossnak szembe kell néznie félelmeivel, hogy leszámolhasson a pókokkal!

Bálint Ágnes - Micsoda ​pók a vízipók!
Volt ​egyszer egy kisfiú, aki csuda dolgot kapott születésnapjára: egy egész víziországot. Nem volt túl nagy területe ennek az országnak, mindössze egy parányi tavacska a kertben. Ám ahogyan a tulajdonos büszkeségével figyelte a kisfiú különös országát, egyre népesebbnek látta. A víznek szinte minden köbcentiméterében élt, mozgott valamilyen kis élőlény, természetesen mit sem tudva arról, hogy egy kisfiú alattvalója. Bálint Ágnes segítségével ti többet megtudhattok erről a titokzatos országról, mindenekelőtt persze "legfontosabb" polgáráról, Vízipók úrfiról, akinek története nem fejeződött be az általatok is jól ismert tv-sorozatban. Itt, a könyv lapjain éli tovább az életét; majdnem életveszélyes kirándulást tesz egy szomszédos víziországba, megmenti a tavirózsa levelét, amely nélkülözhetetlen oxigént termeli a tavacskának, viaskodik a legfőbb bajkeverővel, a hátonúszó poloskával. A legfontosabb dolog is megesik az életében: szerelmes lesz, aztán persze meg is házasodik. A természet minden kis élőlényének megvan tehát a saját története, a saját sorsa. Csak okosan kell megfigyelni, és akkor megmutatkozik előtted is. Szabó Szabolcs nagyszerű grafikái segítenek ebben.

David Manning - Egzotikus ​kedvencek kézikönyve
Az ​Egzotikus kedvencek kézikönyve széles körű áttekintést és gyakorlati útmutatást nyújt, illetve szakértő tanácsokat ad mindazoknak, akik szeretnének nem hétköznapi állatokat tartani otthonukban. David Manning értékes tanácsokkal szolgál a legelterjedtebb kétéltűek, hüllők és gerinctelenek tartásához. A tárgyalt állatok mindegyike beszerezhető fogságban nevelt almokból. A könyv gyakorlati tanácsokat ad az állatok elhelyezéséről, étrendjéről, gondozásáról és tenyésztéséről. A több mint 120 színes fényképpel készült kötetet lenyűgöző tények, hasznos információk és tippek teszik teljessé.

Neil Gaiman - Anansi ​fiúk
Kövér ​Charlie Nancy normális élete abban a pillanatban zökken ki, ahogy apja meghal egy karaokeszínpadon Floridában. Charlie nem tudta, hogy az apja egy isten. És nem is sejtette, hogy van egy testvére. Ez a testvér most bekopogtat hozzá, hogy sokkal érdekesebbé tegye Kövér Charlie életét. És sokkal, de sokkal veszélyesebbé... Az olvasó Daniel Egnéus illusztrációival, új szerkesztésben tartja a kezében a könyvet.

George C. McGavin - Rovarok ​pókok és más szárazföldi ízeltlábúak
A ​Határozó Kézikönyvek a természet megismerésében segítik az olvasót. A gondosan összeválogatott színes fényképek, a rövid, lényegre törő leírások segítséget nyújtanak élő és élettelen környezetünk, a növények, az állatok, a gombák, az ásványok és kőzetek világának megismeréséhez. A könnyen használható, szép kivitelű és tartalmas Határozó Kézikönyvek egyetlen természetet kedvelő Olvasó könyvtárából sem hiányozhatnak.

Haui József - Kertész György - Szervusz, ​Vízipók!
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Turcsányi Ervin - Nyolclábú ​vadászok
Izgalmas ​vadászatok szemtanúja lehet az olvasó maga is, ha a könyvben szereplő kis diákkal együtt megpróbálja megfigyelni a "nyolclábú vadászok" - a pókok életét a padlássarokban, a virágos réten, a liget bokrosaiban, a folyóparton - s amire nem is gondolnánk -, a tó vizében! Itt lesnek zsákmányra, itt vívnak roppant harcokat ellenségeikkel a "nyolclábú vadászok". Csak meg kell őket jobban nézni szorgos hálószövögetésük közben, csak szemügyre kell venni pompás rajzolatú kis testüket, s kiderül, hogy milyen nevetséges és oktalan az iszonyodás ezektől a nagyon hasznos, igazán érdekes állatoktól.

Ismeretlen szerző - Első ​enciklopédiám - Rovarok, pókok
Az ​Első enciklopédiám sorozat kötetei élvezetes ismeretszerzést nyújtva nevelik rá a gyerekeket, milyen izgalmas időtöltés lehet a játékos tanulás. Ez nagy segítséget jelent a későbbiekben, hiszen a modern, változó világ megköveteli a folyamatos tanulást, fejlődést, és ennek a világnak sokkal könnyebb megfelelni, ha valaki nem tehernek, hanem szórakoztató kihívásnak fogja fel a tanulást. Az ismeretek feldolgozását megkönnyítik a gyerekek figyelmét felkeltő, szemléletes, színes képek és ábrák. Azt ajánljuk, a szülő gyermekével együtt forgassa a köteteket, és beszéljék meg az olvasottakat. A közös, játékos, vidám tanulás értékes lehetőség a szülő-gyermek kapcsolat mélyítésére, mely egyben megkönnyíti a gyermek számára az ismeretszerzést.

Gordon Riley - Michael Chinery - Ízeltlábúak
Több, ​mint 430 ízeltlábú színes ábrája, leírása, élőhelyük, életciklusuk ismertetése nyújt segítséget a gyakoribb fajok felismeréséhez.

Rod Preston-Mafham - Pókok ​és skorpiók
Az ​emberek egy része szereti a pókokat, mások esetleg elszánt igyekezettel próbálnak borzongani tőlük - a természettudósok számára pedig aligha van a pókoknál izgalmasabb állatcsoport. Még a gyakoribb pókfajok között is akad olyan, amelyiknek alig ismerjük az életmódját és a viselkedését. A Pókok és skorpiók nagyszerű bevezetést nyújt ebbe a sokszínű világba, és megismertet csaknem mindennel, amit a pókokról tudni érdemes: törzsfejlődésüktől kezdve egészen addig, hogy miképpen védekeznek az ellenségeikkel szemben. A könyv első fejezetei a pókok eredetével, kialakulásával, testük külső és belső felépítésével, valamint osztályozásukkal foglalkoznak, illetve kitérnek a pókszabásúak egyéb csoportjaira is, mindenekelőtt a skorpiókra. Ezt követően áttekinthetjük a pókok viselkedésének fontosabb elemeit: a párválasztást, az udvarlást, az utódok nevelését, a zsákmányszerzést és a védekezést. Az általános ismeretek mellett az érdekesebb fajok különös szokásairól is tudomást szerezhetünk. A rengeteg színes fénykép kivétel nélkül természetes környezetükben ábrázolja a pókokat. Művészi kiviteIű festményeken láthatunk példákat néhány jellegzetes élőhely- így a sivatag, a trópusi őserdő vagy a vízpart - pókfaunájáról. Tanácsokat kapunk arról, hogy miképpen tanulmányozhatjuk és fényképezhetjük a pókokat, illetve mit tehetünk védelmük érdekében. A könyv a fontosabb pókcsaládok rövid jellemzésével, kislexikonnal és tárgymutatóval zárul. A Pókok és skorpiók színes, olvasmányos könyv, amely semmiképpen sem hiányozhat a természetet kedvelők polcáról. De azok is haszonnal forgathatják, akik elhatározták: most végre legyőzik a pókokkal szembeni félelmüket.

Lissek Rezső - Székely Gabriella - Madárpókok ​a terráriumban
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Laurence Mound - Rovarok
Fedezd ​fel bolygónk legnépesebb állatcsoportjának sokszínű világát. Tanuld meg azonosítani a rovarokat. Figyeld meg, hogyan táplálkoznak a szipókások. Fedezd fel az illat szerepét a lepkék párválasztásában. A Szemtanú sorozat segít kialakítani az önálló olvasás szokását, ismerteti a témával kapcsolatos alapvető tudnivalókat, bővíti a szókincset, táplálja a gyerekek kíváncsiságát környező világunk iránt.

Eugene Bruins - Terráriumok ​enciklopédiája
A ​terráriumtulajdonosok számára nélkülözhetetlen kötet fontos információkkal szolgál: - a hüllők (gyíkok, kígyók, teknősök és krokodilok); - a kétéltűek (békák, gőték és szalamandrák); - a rovarok (imádkozósáskák, rózsabogarak, sáskák, rablópoloskák, csótányok, botsáskák); - a százlábúak és ezerlábúak; - a pókok, skorpiók és rokonaik tartásáról; - elhelyezésükről (terráriumtípusok és építésük); - etetésükről (takarmányállatok tenyésztése, vitamin- és ásványianyag-ellátás) és kézbevételükről; - a gyakori betegségekről és problémákról. Valamennyi állatcsoportnál részletes tenyésztési útmutató olvasható!

Michael Lohmann - Bogarak, ​szitakötők, pókok és más ízeltlábúak
Képes ​ismertető több mint 200 ízeltlábúról.

Szinetár Csaba - Pókok
Az ​Élővilág Könyvtár a nagyközönség számára mutatja be a Kárpát-medencében honos legkülönfélébb élőlénycsoportokat. A tematikus kötetek sorra veszik a jellegzetes hazai növény-, gomba- és állatcsoportokat. Segítenek abban, hogy a természetet járó diákok és felnőttek a kirándulásokon megfigyelt élőlényeket meghatározhassák, és a fajleírásokból minél jobban megismerhessék az adott fajok életmódját. A gazdagon illusztrált kishatározókban a színes fényképek és részletrajzok együtt segítik a fajok minél pontosabb felismerését. A sorozat kötetei összegyűjtve átfogó képet adnak Magyarország élővilágáról. Az Élővilág Könyvtár Pókok c. kötete a Kárpát-medence 125 pókfaját mutatja be színes fényképek segítségével. A határozó segítségével a természetjárók beazonosíthatják a kirándulás közben látott fajokat, és rácsodálkozhatnak a pókok színpompás és formagazdag világára.

Neil Gaiman - Anansi ​Boys
God ​is dead. Meet the kids. When Fat Charlie's dad named something, it stuck. Like calling Fat Charlie "Fat Charlie." Even now, twenty years later, Charlie Nancy can't shake that name, one of the many embarrassing "gifts his father bestowed - before he dropped dead on a karaoke stage and ruined Fat Charlie's life. Mr. Nancy left Fat Charlie things. Things like the tall good-looking stranger who appears on Charlie's doorstep, who appears to be the brother he never knew. A brother as different from Charlie as night is to day, a brother who's going to show Charlie how to lighten up and have a little fun...just like Dear Old Dad. And all of a sudden, life starts getting very interesting for Fat Charlie. Because, you see, Charlie's dad wasn't just any dad. He was Anansi, a trickster god, the spider-god. Anansi is the spirit of rebellion -- he is able to overturn the social order, create wealth out of thin air, and baffle the devil. Exciting, scary, and deeply funny, Anansi Boys is a kaleidoscope journey deep into myth, a wild adventure, and a fierce and unstoppable farce, as Neil Gaiman shows us where gods come from, and how to survive your family.

George C. McGavin - Rovarok ​és pókok
Európai ​rovarok, pókszabásúak és egyéb ízeltlábúak képes határozókönyve.A lényegre törő, könnyen kezelhető határozókönyv szemléletes közelképek segítségével több mint 700 rovar, pókszabású és egyéb ízeltlábú fajt mutat be.A kötet tökéletes útitárs minden természetjáró számára, korra és képzettségre való tekintet nélkül.

Ismeretlen szerző - Ki ​mit tud... a világról? - Rovarok, lepkék, pókok
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Haui József - Kertész György - Vízipók
Szabó ​Szabolcs, Szombati Szabó Csaba és Haui József filmje nyomán. Alkotótársnak kérik a szerzők e könyv olvasóját. A szereplők kiszínezésével Vízipók, Keresztespók és társaik története elevenedik meg a lapokon. A borítón látható rajzok segítenek a színek megválasztásában, elhelyezésében. Célszerű először csak a figurákat kiszínezni, a környezetet csak az utolsó kép befejezése után, így biztosítható az egységes színvilág. A türelemtől és kitartástól függően a különböző árnyalatokat természetesen egyszerűsíteni is lehet. Ajánlatos ceruzát használni, a rostirón átüt a papíron.

Szalay László - Pókszabásúak ​I.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ismeretlen szerző - Rovarok, ​pókok és más apróságok
Ebből ​a matricás füzetből számos érdekességet tanulhatsz a rovarokról, pókokról és más apró állatokról. Tudtad például, hogy a svábbogarak képesek heteken át fej nélkül élni, vagy hogy egyes skorpiók egy évig is kibírják táplálék nélkül? Az 50 érdekesség mindegyikéhez tartozik egy-egy matrica. Keresd meg a megfelelőt, és ragaszd a helyére!

Michael J. Roberts - Spiders
Spiders ​are the most obvious group of animals - they share with us our houses and gardens. They also have some of the most fascinating colours, behaviour and biology. This book is designed to aid identification of these animals, without using any complicated keys or equipment. Each of the 450 species covered is illustrated in colour, with paintings of all the common colour variations and differences between the sexes, and described in detail in the text. The general features of each family are also described, with information on courtship, hunting and web-making behaviour. A key to spiders' webs is also included in the introduction. Each species has illustrations of its genitalia - to allow conclusive identification of the species.

Bancsi Péter - Az ​ízeltlábúak világa
A ​Mi világunk sorozat legújabb tagjaként ez a kötet arra vállalkozik, hogy Földünk élővilágának a legnagyobb törzsét mutassa be. Célja, hogy átfogó képet adjon az ízeltlábúakról, közelebb hozza őket az olvasókhoz. Ha az „ízeltlábú” szót halljuk, akkor eszünkbe juthat egy gyermekkorunkban megtanult „nagy igazság”, miszerint „minden bogár rovar, de nem minden rovar bogár”. Ez betűről betűre így van, ám az ízeltlábúak nem csupán ennyit jelentenek bolygónk számára. A könyv készítőinek szándéka, hogy az olvasó ezekről az állatokról olyan információkat kapjon, amelyek révén sokkal nagyobb rálátása lesz a témára. Ezért indul a kötet az ízeltlábúak általános jellemzőinek (eredetének, testfelépítésének) ismertetésével, majd folytatódik a fajok bemutatásával. Rovarok, pókok, skorpiók, rákok, soklábúak szerepelnek a könyvben, és az érdekes, rajzos ábrákon túl több száz színes fotó illusztrálja a szöveget. A kiadvány azt akarja elősegíteni, hogy ezekre az állatokra a jövőben egyre többen felelősségérzettel és egy kicsit biológusi szemmel tekintsenek.

Adrian Tchaikovsky - Az ​idő gyermekei
Ki ​örökli az általunk teremtett új világot? Az emberi faj maradéka elhagyja a haldokló Földet, és kétségbeesetten kutat új otthon után a csillagok között. Ősei nyomában járva az egykori aranykor legnagyobb kincsére bukkan: egy olyan bolygóra, amelyet annak idején terraformálással tettek alkalmassá az emberi élet fenntartására. Ám az új édennel valami nincs rendben. Az évezredeken át magára hagyott bolygó élővilága ellenőrizetlenül fejlődött, és ez katasztrofális eredménnyel járt. A bolygó nem várja tárt karokkal az érkezőket, nem érintetlen, és főleg nem lakatlan. Az uralkodó faj az emberiség rémálmává változtatta a menedékül szánt új Földet. Két civilizáció kerül ütközési pályára, és mindkettő a határait feszegeti. Mindkettőnek meg kell fontolnia, mit tehet meg a túlélése érdekében. Mivel a tét a faj fennmaradása, korántsem mindegy, ki lesz az új Föld birtokosa. Igazi ötletparádé, a rangos Arthur C. Clarke díj győztese 2016-ban, az utóbbi évek egyik legkiugróbb sikerévé vált a tudományos-fantasztikus irodalomban.

Arthur V. Evans - Insects ​and Spiders
"Grzimek's ​Student Animal Life Resource: Insects and Spiders" offers readers comprehensive and easy-to-use information on Earth's bugs. Entries are arranged by taxonomy, the science through which living things are classified into related groups. Each entry includes sections on physical characteristics; geographic range; habitat; diet; behavior and reproduction; insects, spiders and people; and conservation status. Family entries are followed by one or more species accounts and a range map and photo or illustration for nearly every species. Entries conclude with a list of books, periodicals, and Web sites that may be used for further research. Each volume of "Grzimek's Student Animal Life Resource: Insects and Spiders" includes a pronunciation guide for scientific names, a glossary, an overview of insects and spiders, a list of species in the set by biome, a list of species by geographic location, and an index. The two volume set has 250 full-color maps, photos, and illustrations to enliven the text, and sidebars provide additional facts and related information.

Kollekciók