Ajax-loader

'Fülöp-szigetek' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Balázs Dénes - Tájfun ​Manila felett
E ​könyv majdani olvasói közt bizonyára többen is akadnak, akik a címet olvasva nem vágják rá, hol is van Manila, de miután végigolvasták Balázs Dénes mindvégig lebilincselő, kalandos vándorlásáról szóló beszámolóját, ismerősként gondolnak majd vissza a Csendes-óceánban elterülő Fülöp-szigetekre, az egzotikus archipelagus-ra és annak szép, barátságos, jóindulatú lakosságára. Az ismert geográfus szerző, jóformán csak egy hátizsákkal felszerelve, jórészt saját erőforrásaira támaszkodva, tudományos „kíváncsiságát" kielégítendő utazott a Fülöp-szigetekre, hogy a maga részéről, saját kutatásaival, helyszíni megfigyeléseivel is hozzájáruljon annak a tudományos kérdésnek az eldöntéséhez, hogy milyen törvényszerűségek határozzák meg a mészköves vidékek (karsztok) fejlődését, különleges tájformáik kialakulását. A szerző hosszú, kalandokban bővelkedő utazást tett a szigetvilágban: gyalogolt, hajózott, repült; megkínálták sült macskafejjel, látott kakasviadalt, tudja, milyen a ni-dóleves, evett papáját és kasszavát, ivott tubát és kókusztejet, átélt egy hatalmas tájfunt, megmászta a „csokoládéhegyeket", csónakázott a föld alatti folyóban, ahonnan csak „életmentő halak" segítségével jutott ki, és vad vihar közepette nézett bele egy vulkán füstölgő kráterébe. Balázs Dénes útikalandjairól igen sok érdekes, a szigetvilágot sokrétűen bemutató fényképet is készített, ezekből a kötet mellékleteként ízelítőt kap az olvasó. Tudományos megfigyeléseit (pl. a szigeteket az ázsiai kontinenssel összekötő szárazföldi híd létezését) térképekkel is bizonyítja. Egy „megszállott" tudós izgalmas felfedező útja bontakozik ki az olvasó előtt a könyv lapjain.

Leslie L. Lawrence - A ​gyűlölet fája
Leslie ​L. Lawrence, a híres keletkutató és rovartudós Manilába, a Fülöp‑szigetek fővárosába érkezik, hogy megvásároljon egy értékes lepkegyűjteményt. Rövidesen kiderül azonban, hogy a gyűjtemény gazdája halott; a gyűjteménynek nyoma veszett; a manilai repülőtér majdnem felrobban; felbukkan Robert McKinley, aki nem kábítószercsempész, csak karatézik; Mr. Vu, aki sokat borotválkozik, és kést hajigál; továbbá jó pár nyughatatlan holttest, és Paz‑Marin, a cipőtalp puhaságú rendőrkapitány. Csakhogy Leslie L. Lawrencet nem olyan fából faragták, hogy visszarettenjen e csip‑csup apróságoktól. Fogai közé szorítja pipáját, kezébe veszi .38‑as Smith and Wessonját, és irány Mindanao, a rejtélyes sziget…

Ismeretlen szerző - Hogyan ​rakott fészket a galamb?
Vajon ​tudjátok-e, miért rágják meg a fák kérgét a nyulak, miért nincs a varjúnak fehér tolla, és mitől kék a sisakos kauzár feje? No és hogyan lettek a tengeri csikók, a krokodilok meg a tűzpiros kakaduk? Kötetünk állatmeséiből mindezt megtudhatjátok. Koleszár Erzsébet hangulatos, színes rajzai érdekesnél érdekesebb állatokat varázsolnak elétek.

Alex Garland - Hiperkocka
Naplemente ​Manilában. A város "rossz" oldalán, egy elhagyatott szállodában Seannak találkozója van Don Pepével, a mestizo gengszterrel, aki irányítása alatt tartja a Dél-kínai-tenger összes hajózási útvonalát. Miközben Sean tétlenül várakozik, észreveszi, hogy vérfoltok vannak a lepedőjén, a telefonja süket, és valaki egy fémlapot szerelt az ajtó kémlelőnyílására... A város egy másik pontján Rosa, a doktornő, férjét várja haza. Mialatt a gyerekeit próbálja lefektetni, felidézi magában a kis tengerparti falut, ahol felnőtt, és a fiút, aki mindig megvárta iskolába menet. Eközben a Roxas sugárúton Vincente, a tizenhárom éves kis koldus, némi pénz reményében végigjárja a légkondicionált autókat, majd felkeresi azt a különös férfit, aki a város legdrágább toronyházában lakik, és megvásárolja az utcagyerekektől álmaikat... Ma este e különféle sorsok egyetlen megrázó fináléban találkoznak.

Belinda Alexandra - Fehér ​gardénia
Elsöprő, ​epikus és történelmi részletekben gazdag regény kitartásról, bátorságról, szerelemről, tragédiákról és a diadalról. A valós történeten alapuló lebilincselő családregény hiteles, érzelmekben gazdag karakterei hitelesen tárják elénk, hogyan hatnak a megrázó történelmi események az emberek életére és személyiségére. A Fehér gardénia kulturákon és kontinenseken kalauzol Sanghaj csillogó éjszakai mulatóitól az 1960-as évek hidegháborús Szovjetuniójáig, egy elhagyatott csendes-óceáni szigettől a háború utáni Ausztrália új világáig. Harbin város egyik kerületében, ami a bolsevik forradalom elől menekülő fehérorosz családok menedéke, Alina Kozlovának szívet tépő döntést kell meghoznia, hogy egyetlen gyermeke, Ánya túlélje a második világháború végső napjait. Lánynak is, anyának is áldozatot kell hoznia, de vajon nem lesz-e túl magas az ár? S ami a legfontosabb, vajon viszontláthatják-e valaha egymást? A Fehér gardénia egy erőteljes írótehetség bemutatkozása. Elevenen ábrázolja anyák és lányaik erős, egész életre szóló kötelékét. - Paullina Simons Elbűvölő. - Daily Telegraph Szenvedélyes és erőteljes családregény. - Australian Women's Weekly Lehetetlen letenni. - NW Belinda Alexandra kiadványai nagy népszerűségnek örvendenek Ausztráliában, Új-Zélandon, Franciaországban, Németországban, Hollandiában, Lengyelországban, Norvégiában és Görögországban. Orosz anya és ausztrál apa lánya, aki fiatalkora óta rettenthetetlen utazó. Más kultúrák és nyelvek iránti szeretete hazája, Ausztrália iránti szenvedélyével teljesedik ki, ahol önkéntes életmentő és az NSW Wildlife Information és Rescue Service (WIRES) állatgondozója. A szerző előkészületben lévő művei: Toszkán rózsa, Vad levendula, Az arany fülbevaló

Ismeretlen szerző - Hogyan ​építettek kunyhót a majmok?
Ebben ​a könyvben "majmos meséket" gyűjtöttünk össze a világ minden tájáról. Van mesénk okos, ravasz, ügyes majmokról, majommá varázsolt királylányról és királyfiról, állatkertben és őserdőben élő majmokról; van tréfás és tanulságos mesénk a messzi Fülöp-szigetekről, Indiából, Afrikából. Aki szereti a majmokat - márpedig melyik gyerek ne szeretné -, biztosan élvezettel olvassa majd ezt a mesekönyvet.

Covers_70331
A ​csodálatos fa Ismeretlen szerző
2

Ismeretlen szerző - A ​csodálatos fa
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Larry Hicks - A ​Sas Kommandó
A ​Fülöp-szigeteken Skull parancsnok kommunista gerillái megszállják a sziget északi részét és a demokratikus kormány fegyveres megdöntésére készülnek. Aquino az USA elnökéhez fordul titkos támogatásért. Az elnök a manilaiak megsegítésére a szigetországba küldi a legmodernebb csúcstechnológiát képviselő AH-64 típusú Apache helikopterek raját. Az akció megszervezésével és kivitelezésével az indokínai veteránt, a legendás és félelmetes hírű Grundy alezredest bízzák meg. Grundy összeszedi az ázsiai harcokban edződött legkeményebb harcosait, és a Sas kommandó útjára indul. Épp időben érkeznek, mert a baloldali megszállott gerillavezér döntő csapásra készül a kormányerők és az amerikai bázisok ellen... A könyvet az a Larry Hicks írta, aki maga is nyolc évet szolgált Vietnamban, Laoszban és Kambodzsában, és számos titkos bevetésben vett részt.

Leon Wolff - Little ​Brown Brother
Although ​nearly forgotten today, the U.S. annexation of the Philippines came at the end of a bloody and highly controversial war that claimed hundreds of thousands of lives, cost six hundred million dollars, and set America firmly on the path of imperial expansion. In [this book], Leon Wolff tells the full story, revealing how and why the U.S. went from aiding Filipino independence to forcefully annexing the islands for themselves. Combining rich historical knowledge with a compelling narrative style, Wolff offers a masterful portrait of the insurrection, including revealing sketches of key figures such as U.S. governor-general William H. Taft and Filipino leader Emilio Aquinaldo. In addition, he provides a memorable look at the fierce debate raging back home. On the side of the empire were the nation's leading Republicans, including President William McKinley, Senator Henry Cabot Lodge, and New York's famously pugnacious governor, Theodore Roosevelt, who declared that 'the clamor of the peace faction has convinced me that the country needs a war.' On the opposing side stood an equally influential group, including labor leader Samuel Gompers, industrialist Andrew Carnegie, and celebrated author Mark Twain, all of whom joined the Anti-Imperialist League. How it all came about and how the U,S. subdued his 'little brown brother' are mordantly told in this landmark work that presents an unforgettable portrait of America at the dawn of her global empire.

Wayne Santos - The ​Difficult Loves of Maria Makiling
Maria ​is, in no particular order: a concept artist at a videogame studio, the goddess of Mount Makiling in the Philippines, and in love. And when Maria falls in love, tragedy and death follow. It’s going to take everything a goddess, her newly-befriended demon-horse, and Canadian national treasure Margaret Atwood have to break the cycle.

Belinda Alexandra - White ​Gardenia
In ​a district of the city of Harbin, a haven for White Russian families since Russia's Communist revolution, Alina Kozlova must make a heartbreaking decision if her only child, Anya, is to survive the final days of World War II. White Gardenia sweeps across cultures and continents, from glamorous nightclubs of Shanghai to the harshness of Cold War Soviet Russia in the 1960s, from a desolate island in the Pacific Ocean to a new life in post-war Australia. Both mother and daughter must make sacrifices, but is the price too high? Most importantly of all, will they ever find each other again? Rich in incident and historical detail, this is a compelling and beautifully written tale about yearning and forgiveness.

The_%e2%80%8bagta_of_northeastern_luzon
0

Ismeretlen szerző - The ​Agta of Northeastern Luzon
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Zalka Csenge Virág - A ​kalóz királylány
"Mi ​a királyfi mestersége?" - kérdi a hősnő a lánykérőbe érkezett küldönctől mindjárt az első mesében. A többi történetben is bőven akad efféle jogos kérdés és izgalmas válasz lányokról, fiúkról - rólunk. 2020-ban dr. Zalka Csenge Virág kapta az ÉV GYEREKKÖNYVE DÍJAT a _Ribizli a világ végén_ című mesegyűjteményért. _A kalóz királylány_ a díjnyertes könyv párja. Az első kötet a magyar, a második pedig a nemzetközi népmesekincsből kínál történeteket merész lányokról, gondoskodó fiúkról és más változatos szereplőkről, akiknek viselkedése a közhelyes nemi szerepek újragondolására biztat. A szerző gyakorlott mesemondó, aki a mai közönség érdeklődésének megfelelően válogat a hagyományból. Közérthető nyelven adja tovább a történetek eredeti cselekményét, gazdag szimbólumvilágát és a hol humoros, hol lenyűgözően fordulatos kalandok mélyén rejlő, ma is fontos kérdéseket.

William Henry Scott - The ​Discovery of the Igorots
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Antonio Pigafetta - Magellan's ​Voyage
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Philippine_%e2%80%8bred_data_book
Philippine ​Red Data Book Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Philippine ​Red Data Book
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Maren Gaulke - The ​Herpetofauna of Panay Island, Philippines
Illustrated ​field guide with additional information on the geology, biogeography of fauna and flora, climate, conservation issues and legislation.

Maia Tañedo - Adrian Constantino - Trinket Constantino - Robert Hutchinson - A ​Naturalist's Guide to the Birds of the Philippines
This ​easy-to-use identification guide to the 280 bird species most commonly seen in the Philippines is perfect for resident and visitor alike. High quality photographs from some of the Philippines’ top nature photographers are accompanied by detailed species descriptions which include nomenclature, length, plumage, distribution, habits and habitat. The user-friendly introduction covers geography, climate, habitat types, biogeography, the main sites for viewing the listed species and tips for identifying birds in the field. Also included is an all-important checklist of all of the birds of the Philippines encompassing, for each species, its common and scientific names as well as vernacular names, and its global status.

Anthony Grey - Kalózkeringő
Elsüllyedt ​kincsek után kutatni napjainkban is rendkívül veszélyes tevékenység. Még veszélyesebb a dolog, ha mindezt a modernkori kalózoktól hemzsegő Fülöp-szigetek környékén teszi valaki. Ennél már csak az lehet veszélyesebb, ha az illető rá is bukkan a kincsre. És mit tehet a gazdag szingapúri üzletember, ha a kincs megvan, de a fiát elrabolják? Természetesen hívja a két kalandvágyó, amerikai magánnyomozót, Anthony Greyt és Mike Darmsot, hogy szabadítsák ki a srácot. Hőseink felkerekednek, ám amint megérkeznek a tengerparti luxusüdülőbe, nyomban az egymással rivalizáló kalózbandák kereszttüzébe kerülnek. Ráadásul a bűnözőknek valószínűleg beépített emberük van az üdülő alkalmazottai között, sőt vélhetően a vendégek egy része sem ártatlan. Talán épp valamelyik igéző tekintetű szépség az, amelyik a legnagyobb bajt hozhatja a magánnyomozókra?

Syed Hussein Alatas - The ​Myth of the Lazy Native
The ​Myth of the Lazy Native is Syed Hussein Alatas’ widely acknowledged critique of the colonial construction of Malay, Filipino and Javanese natives from the 16th to the 20th century. Drawing on the work of Karl Mannheim and the sociology of knowledge, Alatas analyses the origins and functions of such myths in the creation and reinforcement of colonial ideology and capitalism. The book constitutes in his own words: ‘an effort to correct a one-sided colonial view of the Asian native and his society’ and will be of interest to students and scholars of colonialism, post-colonialism, sociology and South East Asian Studies.

Chris Rowthorn - Greg Bloom - Michael Day - Michael Grosberg - Lonely ​Planet Philippines
Lonely ​Planet: The world's leading travel guide publisher Lonely Planet's Philippines is your passport to the most relevant, up-to-date advice on what to see and skip, and what hidden discoveries await you. Pick your strip of pearly white sand, snorkel with gentle whale sharks at Donsol or dive at Puerto Galera, and cruise through the reefs and islands of the Bacuit Archipelago - all with your trusted travel companion. Get to the heart of Philippines and begin your journey now! Inside Lonely Planet's Philippines: Colour maps and images throughout Highlights and itineraries help you tailor your trip to your personal needs and interests Insider tips to save time and money and get around like a local, avoiding crowds and trouble spots Essential info at your fingertips - hours of operation, phone numbers, websites, transit tips, prices Honest reviews for all budgets - eating, sleeping, sightseeing, going out, shopping, hidden gems that most guidebooks miss Cultural insights provide a richer, more rewarding travel experience - covering history, wildlife, landscapes, arts, daily life, food, people Covers Manila & Around, Mindoro, Palawan, Boracay, Western Visayas, Mindanao, Cebu, Eastern Visayas, Southeast Luzon, North Luzon, and more The Perfect Choice: Lonely Planet's Philippines is our most comprehensive guide to the country, and is designed to immerse you in the culture and help you discover the best sights and get off the beaten track.

Jack Jackson - The ​Dive Sites of the Philippines
One ​of a series describing dive sites of the world, this volume covers the coast of the Philippines. A varied range of topics is discussed, including general diving conditions in the Philippines, learning to dive, tips and techniques as well as equipment.

Howard T. Fry - A ​History of the Mountain Province
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Yong Ding Li - Low Bing Wen - The ​100 Best Bird Watching Sites in Southeast Asia
Southeast ​Asia has a vast diversity of birdlife, comprising roughly one fifth of the world’s 10,000 living species, and of which over 850 are endemic, making the region a richly rewarding destination for birdwatchers. This fully illustrated guide describes the 100 best sites for viewing both common and rare species. Divided into the four biodiversity hotspots of Indo-Burma; Sundaland; Philippines and Wallacea, the book covers sites in Myanmar, Thailand, Lao PDR, Cambodia, Vietnam, Malaysia, Singapore, Brunei, Indonesia, the Philippines and Timor Leste. Alongside a map of each area, detailed descriptions of each site cover the type of terrain and specific spots at which certain species are likely to be encountered. Other sections cover access and possible accommodation, as well as important indicators to conservation issues. A fact file for each site lists the nearest town; the type of habitat; key lowland, montane and winter species to be seen as well as other wildlife specialities, and the best time to visit. The book is edited by Yong Ding Li and Low Bing Wen who have brought together a team of contributors, each with in-depth experience of the sites presented.

Tim Fisher - Nigel Hicks - A ​Photographic Guide to Birds of the Philippines
This ​pocket-sized, easy-to-use bird identification guide - fully revised and complete with new species listings - is a must for any birdwatcher visiting the Philippines. From the central plains of Luzon to the marshlands of Candaba, with this book you will know exactly where to go and which birds to look for. With easy-to-read thumbnail colour tabs referencing each family of bird, authoritative and informative text and stunning full-colour photograph of each specimen, this is an essential companion for visiting birdwatchers.

Bruce M. Beehler - Lost ​Worlds
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Douglas_newton_arts_%e2%80%8bof_the_south_seas
Arts ​of the South Seas Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Arts ​of the South Seas
Drawing ​on the famous collections of the Musee Barbier-Mueller this unusual and beautifully illustrated book brings together these cultures to demonstrate the astonishing aesthetic similarities between civilizations located far apart in both space and time. While the arts of the Easter Islands and Maori civilizations have been well known for some years the creativity of the inhabitants of Borneo, Sulawei, and Sumatra is less familiar, and is scarcely represented in the major public collections.On the basis of the linguistic consonance between the thousand or more modern languages spoken in Oceania, anthropologists and archaeologists have begun to trace the cultural links throughout this area, in particular through the rituals and beliefs which are often the inspiration for the forms and functions of the artifacts. Masks in human or animal form, made of tortoiseshell, wood, dried leaves or clay; drums, shields, and batons; multicolored clothing for war and peace; intricate jewelry; as well as awide variety of everyday containers and implements -- all the treasures in this collection display a sophistication of ornament and technical expertise which rival the products of ancient European civilizations.Scholarly essays by over thirty international experts focus on each island or civilization and form a fascinating study which will certainly become the standard work in this field, of interest to both students and the general reader.

James F. Eder - On ​the Road to Tribal Extinction
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

David Dalton - The ​Rough Guide to The Philippines
The ​Rough Guide to The Philippines is the ultimate companion for exploring this stunning Southeast Asian archipelago. From the sun-kissed islands of the Visaya to the lagoons of Palawan and the tribal villages of the northern Cordilleras, the full-colour section introduces the best the Phillippines has to offer. This revised 2nd edition includes detailed and opinionated listings and essential information on where to stay, eat, drink, dance, surf, trek, kayak and sail plus a brand-new diving section packed with practical advice on world-class dive sites and operators. You’ll find improved in-depth coverage of major destinations such as Boracay and emerging destinations such as Palawan. The guide features informative background on Filipino history, culture, society, music and politics, and comes complete with new maps and plans for every area. The Rough Guide to The Philippines is like having a local friend plan your trip.

Flor Hanewald - Roland Hanewald - Tagalog ​for Travelers
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ken Kassem - Eric Madeja - The ​Coral Triangle
The ​Coral Triangle, the area between the Pacific and Indian Oceans, is one of the greatest centres of biodiversity on Earth. Deep sea basins, shallow continental shelves and warm, shallow waters support the largest concentration of coral reefs in the world, along with their abundance of marine life. Published in association with WWF-Malaysia, this important book describes the uniqueness of the Coral Triangle region's marine biodiversity, its conservation importance and the stories, successes and struggles of the drive to maintain its rich marine life. The book gives a big-picture overview of threats and solutions as well as personal experiences from the people in the region affected by conservation. The stories come from the work that the world's largest conservation organizations - World Wide Fund for Nature (WWF), The Nature Conservancy (TNC), Conservation International and Wildlife Conservation Society (WCS) - as well as governments of the region, local communities and the private sector are carrying out. As the earth's single greatest repository of marine life, the Coral Triangle is also a great draw for SCUBA divers. Chapters cover an introduction to the region; the rich habitats of the Coral Triangle and a survey of each country within it - Indonesia, Malaysia, Papua New Guinea, The Philippines, The Solomon Island and Timor Leste - describing the endangered species and the status of conservation work. Eric Madeja's photographs capture the majesty of the underwater life, the magnificence of the corals and the vibrancy of the people who make their living from the seas.

Covers_14692
A ​majomkirályfi Ismeretlen szerző
4

Ismeretlen szerző - A ​majomkirályfi
Vércse ​Miklós biztos kézzel válogatott a Fülöp-szigeteken fennmaradt és továbbélő népmesék között, melyek jó része nem is annyira mese, mint inkább a filippinó ősök mítoszainak és legendáinak feldolgozása, a teremtéstörténettől kezdve az évezredek során szájról szájra járó okos "példamesékig".

Kollekciók