Ajax-loader

'azeri szerző' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Elcsin - Az ​ezüstfurgon
Elcsin ​neve nem ismeretlen a magyar olvasók előtt, hisz a mai azerbajdzsán elbeszélőket közreadó Repülő csészealj-ban két írásával is szerepelt. Most két kisregény és öt elbeszélés segítségével az író szűkebb hazájába: az Apseron-félszigetre és ezen belül Baku városába kalauzoljuk olvasóinkat, ahol néha különös dolgok esnek meg egy piros mackóval vagy egy sárga kordbársony zakóval, néha pedig semmi sem történik. Ez azonban senkit se tévesszen meg, mert egy rebbenés mögött esetleg valóságos tragédia rejlik, egy találkozásban pedig az igazság pillanatát éli át két ember. De nem is a történés a fontos a színek, hangok, árnyalatok önmagukért beszélnek Elcsin írásaiban.

Natig Raszul-Zade - Lovas ​az éjszakában
"Király ​vagyok!" - kiáltja diadalmasan, torkaszakadtából játék közben a tízéves Zorik. Király vagyok, az élet királya, érezheti a harminckét éves Zohrab, a "nagy organizátorok vitathatatlan fejedelme, amíg be nem csukódik mögötte a börtönajtó. A két időpont között történetekről pedig "kórrajzot" ír a fiatal szerző, aki a szemünk láttára, elevenen boncolja fel a csillapíthatatlan becsvágyú kisfiúból életet habzsoló felnőtté lett hősét, és kegyetlen logikával vezeti a történetet a végkifejlet felé, ami után, meglehet, még mindig következik valami...

Covers_85860
Repülő ​csészealj Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Repülő ​csészealj
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Essad Bey - Mohamed
Afrika ​északkeletén fekszik Egyiptom, a kék folyó, a zöld síkság és a sárga sivatag országa. A sivatag körülzárja mind a folyót, mind a síkságot. Keskeny földnyelv köti össze Egyiptomot Ázsia világával és nagy kiterjedésű sivatag választja el a két nagy folyam, az Eufrat és Tigris környékétől. Egyiptomban a fáraó uralkodott. Az Eufrat és Tigris mentén két hatalmas birodalom terült el: Assziria és Babilon. Közöttük nem volt egyéb, mint sivatag, vadon és barbárság. A nagy folyamok mentén elterülő világ hatalmasai nem sokat törődtek a vadonnal. A sivatag szélén egymással hadakozó államokat alapítottak, időről-időre büntető expediciókat küldtek ki és rémregényeket meséltek a sivatag rablásból élő lakosságának vigasztalan életéről. Egy öreg, tapasztalt egyiptomi így oktatta fiát: „Ne menj a sivatagba fiam, ott még senki sem találta meg a szerencséjét. Hamarosan olyan leszel ott, mint egy fa, amely elvesztette kérgét és féreg rágódik rajta."

Kollekciók