Ajax-loader

'kóma' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


785566_5
elérhető
3

Robin Cook - Kóma
"A ​parkoló körül nem látott semmi gyanúsat. Behúzta a függönyt, égve hagyta a villanyt, és bezárta az ajtót. A folyosón megállt, és ahogy a filmekben látta, a padlótól pár centire összehajtogatott papírdarabot dugott az ajtó hasadékába. A kollégium alagsorát folyosó kötötte össze az Anatómiai és Kórélettani Intézettel. Itt futottak a központi fűtés csövei, az elektromos kábelek, és rossz idő esetén a diákok is erre jártak át. Susan nem tudta, nem követik-e, csak azt tudta, hogy ha igen, nem adja meg könnyen magát, és igyekszik lerázni az illetőt. A legtekervényesebb úton haladt. Az Anatómiai Intézet főépületéből átment egy átjárón a központi épületbe, s onnan a könyvtáron keresztül ki a Huntington Avenue-ra, ahol taxiba vágta magát. Pár száz méter után szól a sofőrnek, hogy forduljon meg, és vigye vissza oda, ahol felvette. A kocsiban maradt, felhajtotta a kabátgallérját, hogy ne ismerjék fel, és körülnézett, nem követik-e. Nem követték. Megnyugodott ás szólt a sofőrnek, hogy vigye a Memorial kórházba." Mit keres Susan Wheeler orvostanhallgató a Memorial kórházban? És az Anatómiai Intézetben? Robin Cook, a világhírű amerikai író Bostonban játszódó kórházregénye ám ezekre, és sok más rejtélyes kérdésre is választ ad. A regényből készült filmet Magyarországon is nagy sikerrel játszották.

Julien Sandrel - A ​csodák könyve
Louis ​tizenkét éves. Ma reggel meg akarja osztani az anyjával a legfontosabb titkát: hogy életében először szerelmes. Thelma azonban, mint mindig, a munkájával van elfoglalva. A dühös és csalódott fiú felpattan a gördeszkájára, és leszáguld egy lejtőn. Az alján azonban belerohan egy teherautóba. A prognózis komor. Ha négy héten belül Louis nem tér magához a kómából, már nem várható javulás az állapotában. Thelma kétségbeesve tér haza a kórházból, és a fia szobájában talál egy kis füzetet. Benne Louis felsorolta az összes ,,csodáját"", vagyis azokat a tapasztalatokat, amelyeket az életében át szeretne élni. Thelma úgy dönt, hogy oldalról oldalra haladva elvégzi ezeket a csodákat. Ha Louis meghallja a kalandjait, meglátja, milyen szép az élet.

Baleset
elérhető
2

Danielle Steel - Baleset
Page ​Clarke jó anya, jó feleség és olyan barát, akire mindenki vágyik. Családja az amerikai középosztály eszményképe lehetne. Nagyon vigyáz két gyermekére, a hétéves Andyre és a tizenöt éves Allysonra, ám mindentől mégsem tudja megvédeni őket. A tinédzser Allyson a szárnyait próbálgatja. Azt hazudja anyjának, hogy az estét barátnőjével, Chloe-val fogja tölteni, ám a lányok igazából két idősebb fiúval találkoznak. A jól sikerült randi után vidám hangulatban kocsikáznak hazafelé, amikor bekövetkezik a tragédia... A kórházban Page találkozik Chloe elvált apjával, és mivel férjét nem tudja utolérni, az idegen férfi erejére támaszkodva próbálja átvészelni a várakozás drámai óráit. Vajon Allyson túléli-e? És a többiek? Lehet, hogy a fiatalok ittak? Vagy drogoztak? Ki volt a hibás? És hol van a férje? Tökéletesnek gondolt élete egy röpke pillanat alatt összeomlik. De az írónő ismét meggyőz bennünket arról, hogy túl lehet élni ezt is, hiszen a szeretet, a remény, a belső tartás erejével a legnehezebb próbatételeket is átvészelhetjük.

Alice Feeney - Időnként ​hazudok
A ​nevem Amber Reynolds. Három dolgot kell tudnotok rólam: 1. Kómában vagyok. 2. A férjem már nem szeret. 3. Időnként hazudok. Félelmetes, fordulatos, különleges lélektani thriller. A könyv, amelyről a legtöbbet beszélnek 2017-ben, tökéletes a _Zárt ajtók_ mögött és a _Lány, akinek nincs múltja_ rajongóinak. A regényből televíziós sorozat készül. "Magával ragadó regény." _B. A. Paris_, a Zárt ajtók mögött szerzője

Helena Silence - Enigma
A ​szülei halála után Lena Wall a bűntudatban fuldokolva utazik sosem látott nagybátyjához, hogy új életet kezdhessen. Mélyen magába zárja a titkot, amely fokozatosan felemészti: képes lett volna megakadályozni a tragédiát, ha hallgat az álmaira. A meggyötört lány nem tud felejteni, amit csak súlyosbít feltartóztathatatlanul éledező képessége, mely örökre az őrületbe taszíthatja. Megtagadja önmagától az emberi érintés melegét, mert retteg a következményektől, de új gondviselője ráébreszti, nem kell többé rácsok mögé bújnia. Lena lassanként erősebb lesz, és igazi érzővé válik. Egyetlen érintéssel belelát múltba, jelenbe, jövőbe. Biztos támaszra, barátra lel, majd ott, ahol nem is képzelné, a szerelem is rátalál. Sokáig úgy tűnik, minden egyenesbe jön, de aztán történik valami. Egy kisfiú sikolya töri meg az erdő csendjét. Lena iszonyúan fél, de elhatározza, soha többé nem hagyja, hogy a szeretteit baj érje. Ha kell, a saját élete árán is megvédi az övéit.

Clélie Avit - Itt ​vagyok
Elsa ​nem érez hideget, szomjúságot, éhséget. Egy hegymászó baleset után kómába zuhanva, hónapok óta érzéketlenül fekszik egy kórházi ágyon. Illetve nem teljesen érzéketlenül. Hall. Csak ezt senki sem tudja. Thibault az édesanyját kíséri be a kórházba az öccséhez, ő viszont nem hajlandó bemenni hozzá. Neheztel rá a halálos baleset miatt, amit okozott. A kórházban bolyongva véletlenül Elsa szobájába téved. Ahová ettől kezdve rendszeresen visszatér...

Robin Cook - Coma
They ​call it "minor surgery," but Nancy Greenly, Sean Berman, and a dozen others, all admitted to Memorial Hospital for routine procedures, are victims of the same inexplicable, hideous tragedy on the operating table. They never wake up again. Some traceless error in anesthesia has cased irreversible brain death, leaving each of them in a hopeless coma.

Eben Alexander - A ​mennyország létezik
Több ​ezer embernek volt már halálon túli élménye, de a természettudományok kutatói mindezidáig azon az állásponton voltak, hogy túlvilág nincsen. Dr. Eben Alexander idegsebész is ezen tudósok közé tartozott. Tisztában volt azzal, hogy a halálközeli élmény létező jelenség, de úgy gondolta, csupán a trauma által megviselt idegpályák terméke. Egy szép napon viszont az ő agyát is megtámadta egy ritka betegség. A homloklebenye, amely az érzelmekért és gondolatokért felelős, teljesen leállt. Dr. Alexander hét napig kómában feküdt, majd amikor az orvosai már feladták a reményt, egyszer csak kinyitotta a szemét, és visszatért az életbe. Gyógyulását orvosi csodának tartják, de az igazi csoda nem csupán erre korlátozódik. A kóma alatt dr. Alexander megjárta a túlvilágot, és találkozott egy angyalszerű lénnyel, aki bevezette a testentúli létezés legapróbb rejtelmeibe. Az orvos útja során az univerzum isteni forrásával is találkozott. Dr. Alexander története nem a fantázia műve. Betegsége előtt képtelen volt természettudományos nézeteit összeegyeztetni az istenhittel, a lélekbe és a túlvilágba vetett hitével. Ébredése óta azon orvosok közé tartozik, akik úgy gondolják, a teljes egészséget csak azáltal lehet elérni, ha tudatosul bennünk: Isten és a lélek létező dolgok, és a halál nem minden dolgok vége, csupán egy következő állomás kapuja. Ez a történet az egész világnézetünket felforgathatja. Sem a tudósok, sem a hívők nem intézhetik el egyetlen kézlegyintéssel. Mert aki elolvassa, annak meg fogja változtatni az életét. „Dr. Alexander idegsebészi karrierje során azt tanulta, hogy a halál közeli élmények csupán illúziók, amelyeket az agy hoz létre, ugyanakkor a személyes élményeire nem talált magyarázatot. Őszinte erőfeszítése, hogy értelmezze felejthetetlen utazását, magával ragadó és egyedülálló a spirituális élmények irodalmán belül, így képes megváltoztatni azt, hogyan tekintünk az univerzumban betöltött szerepünkre.” Dr. Bruce Greyson, a The Handbook of Near-Death Experiences (A halálközeli élmények kézikönyve) társszerkesztője „Ebben a fontos könyvben megvan a potenciál arra, hogy több tudományos tabut ledöntsön.” Dr. Pim van Lommel, a „Consciousness Beyond Life” (Tudatosság az életen túl) szerzője

Martin Pistorius - Néma ​üvöltés
A ​12 éves Martint egy ritka és kíméletlen betegség támadta meg. Először elvesztette a hangját, később kómás állapotba került, majd kerekesszékbe kényszerült. Az orvosok tanácstalanok voltak. Martin aggódó szüleivel közölték, hogy egy gyógyíthatatlan degeneratív betegség következtében a kisfiú értelmi képességei egy csecsemő szintjére zuhantak vissza, és legfeljebb 2 éve van hátra. Egy súlyosan beteg gyermekekkel foglalkozó intézménybe utalták, miközben Martin látszólag fel sem fogta mi történik vele. Nem beszélt, még csak nem is pislogott. Amit azonban senki nem sejtett, hogy a mozgásképtelen test börtönében egy érző és gondolkodó fiú lakott, élve eltemetve... Martin szülei az orvosok ítélete ellenére sem adták fel a küzdelmet. Mindent feláldoztak, hogy újra mosolyogni lássák az egykor eleven és tehetséges gyermeküket. És a csoda megtörtént. Tíz évvel később Martin teste lassan ,,felébredt" hibernált állapotából, és ami még meglepőbb, kiderült, hogy a fiuk értelmes, gondolkodó felnőtt lett. Gyermek és férfi egyszerre, két lélek egy testben, aki nem emlékezett a betegsége előtti időkre, de a számítógép segítségével újra megtanult beszélni. Azóta megtalálta élete szerelmét, megnősült és sikeres vállalkozást indított. Mert élni jó, és a csodák megtörténnek, ha hiszünk bennük! A _Néma üvöltés_ végtelenül megható, őszinte és lélekemelő vallomás egy csodás felépülésről és a szeretet erejéről. Martin újjászületésének igaz története fontos üzenet minden érző ember számára, hogy értékeljük saját életünk minden percét, és az emberi akaraterő csodáját.

Jean-Philippe Domecq - Szirének ​és szirénák
Az ​a baleset... Először várni kellett, és közben a lángok már a vezetőülésben az arca körül villogtak. Ő meg sem moccant: öntudatlan volt, majd kómás állapotba került. Nemcsak az arca sérült meg súlyosan, a gázok miatt a tüdeje is károsodott. Végre a mentők is befutottak. Először a valamilyen csoda folytán épen maradt lábáról próbálták lefejteni a rászorult acéllemezeket... A képenyőn a mentőautó villogó kék fényén és a versenykocsiból kifolyó lángoló benzinpatakon semmi nem látszott. A mentősök a kameráikkal közeledő operatőröknek integetéssel tiltották meg, hogy közelebb menjenek. Homályosan kis lehetett venni a fején levő védőálarcot. Sisakja leesett, a védőkorlát mögött találták meg. Valahányszor megrántottak egy acéllapot, mellére csügő feje ingadozni kezdett.

Barbara Delinsky - Parti ​út
Barbara ​Delinsky legújabb regényében Észak-Kalifornia dús, színes, eleven szép vidékére viszi az olvasót. Rachel Keats és Jack McGill képzőművészek nagyon szeretik egymást, amikor összeházasodnak. Tíz év házasság után aztán elválnak útjaik. Jack San Franciscoban marad, Rachel két lányukkal a Big Sur-i partvidékre költözik. Hat évvel később, egy éjszakai telefonhívás nyomán, Jack sűrű munkaprogramját és jól menő építészi karrierjét otthagyva, volt felesége kórházi ágyához rohan. Míg Rachel kómában fekszik, Jack mellette virraszt, miközben új barátai, a lányai elbeszéléséből és Rachel művészete által jobban megismeri egykori hitvesét, mint valaha.

Nalini Singh - Angyalcsók
A ​vámpírvadász, Elena Deveraux álma valóra vált: angyallá változott – de időre van még szüksége, hogy megerősödjön és szárnyra kaphasson. Pedig éppen ideje nincs: gyorsan fel kell készülnie a legrosszabbakra. Lijuan, a legősibb arkangyal, aki már a halálon is uralkodni akar, rettenetes meglepetést készít elő a lány számára. Rejtélyes bűncselekmények jelzik: valaki ki akarja használni, hogy az arkangyalok között megbomlott a hatalmi egyensúly – a felderítéshez is szükség lenne Elena vadász képességeire. A lányt nem csak saját gyengesége bosszantja: azt sem tűrheti, hogy bárki irányítsa őt – lenyűgöző és veszélyes arkangyal szerelme, Raphael azonban már túlságosan hozzászokott az uralkodáshoz. Szerelmük megkérdőjelezhetetlen, de a gyakorlatban halálos is lehet.

Nalini Singh - Archangel's ​Kiss
Vampire ​hunter Elena Deveraux wakes from a year-long coma to find herself changed—an angel with wings the colors of midnight and dawn—but her fragile body needs time to heal before she can take flight. Her lover, the stunningly dangerous archangel Raphael, is used to being in control—even when it comes to the woman he considers his own. But Elena has never done well with authority… They’ve barely begun to understand each other when Raphael receives an invitation to a ball from the archangel Lijuan. To refuse would be a sign of fatal weakness, so Raphael must ready Elena for the flight to Beijing—and to the nightmare that awaits them there. Ancient and without conscience, Lijuan holds a power that lies with the dead. And she has organized the most perfect and most vicious of welcomes for Elena…

Alice Feeney - Sometimes ​I Lie
My ​name is Amber Reynolds. There are three things you should know about me: 1. I'm in a coma 2. My husband doesn't love me anymore 3. Sometimes I lie

Kristin Hannah - Fly ​Away
_Once, ​a long time ago, I walked down a night-darkened road called Firefly Lane, all alone, on the worst night of my life, and I found a kindred spirit. That was our beginning. More than thirty years ago. TullyandKate. You and me against the world. Best friends forever. But stories end, don’t they? You lose the people you love and you have to find a way to go on_... Tully Hart has always been larger than life, a woman fueled by big dreams and driven by memories of a painful past. She thinks she can overcome anything until her best friend, Kate Ryan, dies. Tully tries to fulfill her deathbed promise to Kate--to be there for Kate’s children--but Tully knows nothing about family or motherhood or taking care of people. Sixteen-year-old Marah Ryan is devastated by her mother’s death. Her father, Johnny, strives to hold the family together, but even with his best efforts, Marah becomes unreachable in her grief. Nothing and no one seems to matter to her... until she falls in love with a young man who makes her smile again and leads her into his dangerous, shadowy world. Dorothy Hart - the woman who once called herself Cloud - is at the center of Tully’s tragic past. She repeatedly abandoned her daughter, Tully, as a child, but now she comes back, drawn to her daughter’s side at a time when Tully is most alone. At long last, Dorothy must face her darkest fear: Only by revealing the ugly secrets of her past can she hope to become the mother her daughter needs. A single, tragic choice and a middle-of-the-night phone call will bring these women together and set them on a poignant, powerful journey of redemption. Each has lost her way, and they will need one another - and maybe a miracle - to transform their lives. An emotionally complex, heart-wrenching novel about love, motherhood, loss, and new beginnings, Fly Away reminds us that where there is life, there is hope, and where there is love, there is forgiveness.

Abbi Glines - Álmomban ​szerettelek
A ​nap, amikor Vale McKinley és barátja, Crawford átvették az érettségi bizonyítványukat, tragédiába torkollott, amikor egy szörnyű autóbaleset után a fiú kómába került. Az egész nyarat a fősuli tervezgetésével kellett volna tölteniük, majd pedig együtt indulhattak volna el a lehetőségekkel teli, ragyogó jövő felé. Ők ketten – hiszen ezidáig senki más nem számított. Ehelyett Vale minden napját Crawford kórházi ágya mellett tölti, reménykedve, hogy a fiú, akit gyerekkora óta szeret, felébred. Slate Allen, Vale bátyjának jó barátja, aki nem mellesleg igazi nőcsábász, szintén abban a kórházban tengeti a napjait, haldokló nagybátyjának nyújtva támogatást. Amikor találkozik a lánnyal, Vale nem tagadhatja az azonnal érzett perzselő, tiltott vonzalmat. Próbálja figyelmen kívül hagyni ezt, de nem tud sokáig ellenállni – reményei Crawford iránt azonban még nem hunytak ki, így Slate-tel szép lassan barátság alakul ki közöttük. Azonban Crawford nem ébred fel… Vale-nek rá kell jönnie, hogy muszáj megpróbálnia folytatni az életét a fiú nélkül, így egyedül vág bele a főiskola nyújtotta új kalandokba, melyek során útjai folyton összefutnak az észvesztően dögös Slate-ével. Barátságuk tagadhatatlanul átalakul, és szenvedélytől lázas kapcsolatuk nemsokára nem várt fordulatot vesz.

Erin Watt - Omladozó ​királyság
Mióta ​Hartley Wright találkozott Easton Royallal, az élete fenekestül felfordult. Minden sarok mögött ellenség, minden ajtó mögött veszély rejlik. Amikor beüt a tragédia, ami elragadja az emlékeit, a lány már senkiben sem bízhat, még a kék szemű fiúban sem, aki azt ígéri, minden rendben lesz. Mert míg Hartley emlékei tele vannak fehér foltokkal, az ösztönei azt súgják, hogy Easton veszélyes. Képtelen eldönteni, hogy a fiú vajon a kígyó az édenkertben, vagy az esélye a megváltásra. A káoszt, ami vele jár, képtelenség kezelni, az érzések pedig, amiket őbenne kelt, túl zavarosak ahhoz, hogy kibogozza őket. Easton azt akarja, hogy a lány emlékezzen. Hartley szerint jobb felejteni. És talán igaza van. Tragédia. Árulás. Bizalom. Hartley-nak szembe kell néznie a tényekkel – a Royalok elől képtelenség menekülni. Tanulj meg a szabályaik szerint élni, vagy a vesztedet okozzák.

Georgia Le Carre - You ​Don't Own Me 2.
The ​conclusion to Zane and Dahlia's story. The sexy Russian, Zane, has taken my heart, but kept his intact. I never knew a man like him existed, let alone that I would become part of his life. A man who can make a girl's heart pound like a freaking drum by his presence alone. He's the reason for the madness my life has become. The more we are together the more my heart and soul cries out for him. Olga says I am the one for him if I can learn to fly. Now I wake up each day with only one thought. Fly Dahlia, Fly ... Dahlia Fury was the perfect toy. Beautiful, sassy, sexy. I thought I could immerse myself in her flesh. I didn't expect the taste of her sweet nectar to become a drug in my veins. Now I'm fighting hard to keep control. She has no idea that there's nothing more I want than to be with her. She carries a lamp into my darkness and makes me feel alive in ways I've never felt. I can leave the life of crime and be anything I want to be, she tells me. Maybe she's right. Maybe all I need is a reason. Maybe the reason is her ...

Eben Alexander - Proof ​of Heaven
A ​SCIENTIST’S CASE FOR THE AFTERLIFE Thousands of people have had near-death experiences, but scientists have argued that they are impossible. Dr. Eben Alexander was one of those scientists. A highly trained neurosurgeon, Alexander knew that NDEs feel real, but are simply fantasies produced by brains under extreme stress. Then, Dr. Alexander’s own brain was attacked by a rare illness. The part of the brain that controls thought and emotion—and in essence makes us human—shut down completely. For seven days he lay in a coma. Then, as his doctors considered stopping treatment, Alexander’s eyes popped open. He had come back. Alexander’s recovery is a medical miracle. But the real miracle of his story lies elsewhere. While his body lay in coma, Alexander journeyed beyond this world and encountered an angelic being who guided him into the deepest realms of super-physical existence. There he met, and spoke with, the Divine source of the universe itself. Alexander’s story is not a fantasy. Before he underwent his journey, he could not reconcile his knowledge of neuroscience with any belief in heaven, God, or the soul. Today Alexander is a doctor who believes that true health can be achieved only when we realize that God and the soul are real and that death is not the end of personal existence but only a transition. This story would be remarkable no matter who it happened to. That it happened to Dr. Alexander makes it revolutionary. No scientist or person of faith will be able to ignore it. Reading it will change your life.

Erin Watt - Cracked ​Kingdom
These ​Royals will ruin you. Ever since Hartley Wright met Easton Royal, her life hasn’t been the same. There are enemies behind every corner and dangers beyond each door. When tragedy strikes and steals her memories, she can’t trust anyone, not even the blue-eyed boy who promises her that everything will be all right. Because while Hartley’s memory is full of gaps, her instincts tell her Easton is dangerous. She doesn’t know if he’s the snake in the garden or her chance at salvation. The chaos he brings wherever he goes is too much to handle, the intense feelings he evokes are too confusing to unravel. Easton wants her to remember. Hartley thinks it’s better to forget. She might be right. Tragedy. Treachery. Trust. Hartley has to face the facts—in this world, you can’t escape the Royals. Either you live by their rules or you die by them.

Martin Pistorius - Ghost ​Boy
In ​January 1988, aged twelve, Martin Pistorius fell inexplicably sick. Within eighteen months he was mute and wheelchair-bound, being cared for at centres for severely disabled children. What no-one knew is that while Martin's body remained unresponsive, his mind slowly woke up, yet he could tell no-one, a prisoner inside his own body. During this time, he suffered abuse of a kind that is barely imaginable, yet still he kept the spirit of hope alive. It wasn't until he was twenty-three that a gentle therapist realised he was alert to everything and, along with his parents, assisted his road to recovery. Since then, against all odds, he has fallen in love, married, and now runs a thriving web design business. Martin's extraordinary story is a deeply moving account of the power of love.

Mészáros Gyula - Ébredj ​fel!
Szandra ​nővérként minden segítséget megad a felügyelete alá tartozó betegeknek, azonban amikor az egyik kómában fekvő páciens barátnője különös dologra kéri, maga is megdöbben. A nő azt állítja, hogy kapcsolatba tud lépni a kómás férfival, és Szandra segítségét kéri, hogy fel tudja ébreszteni. Lehetséges a visszatérés az örök álom birodalmából? És ha az illető nem akarja? Miért száműzte magát önkéntesen? Elég-e Szandra jó szándéka és segítőkészsége, hogy kimozdítsa a férfit halálos letargiájából?

Dani Atkins - Amíg ​én a csillagokkal álmodtam
Mi ​van, ha valaki más élheti meg a te boldogságodat? Amikor Maddie felébred a kórházi ágyon, nem emlékszik rá, mi történt. A vőlegényét szeretné látni. Abban a hitben van, hogy pár nap múlva lesz az esküvője, és más örömök is várnak rá, de úgy tűnik, minden összekuszálódott, amíg kómában volt. Maddie számára olyan, mintha csak egy napja esett volna ki, miközben hat év telt el. Hat év, amely mindenki életét gyökeresen megváltoztatta. A díjnyertes író, Dani Atkins megindító regénye egy szívmelengető történetben mutatja be egy tragikus esemény hatásait két nő nézőpontján keresztül, akik ugyanazt a férfit szeretik.

Dani Atkins - While ​I Was Sleeping
I ​don't remember what happened or what has changed. I can still hear your voices but you can't seem to hear me. I was about to be married and had everything to look forward to. Now I have to find a way back - to you, to our family, to us.

Nalini Singh - El ​beso del Arcángel
EN ​UN MUNDO dominado por los ángeles y sus sirvientes, los vampiros, hay una sola mujer dispuesta a enfrentarse a las malignas critauras: Elena Deveraux. Sin embargo, al despertar de un largo coma, Elena descubre que el arcángel Rafael la ha convertido en ángel para evitar su muerte. En la corte angelical, la cazavampiros tendrá que lidiar con los celos de la bella y fría arcángel Micaela, aunque pronto topará con una enemiga más poderosa: Lijuan, la pérfida arcángel de Pequín, que ha logrado crear un poderoso ejército de renacidos sedientos de carne humana.

Nalini Singh - Engelszorn
Nachdem ​die Vampirjägerin Elena Deveraux ein Jahr lang im Koma lag, muss sie bei ihrem Erwachen feststellen, dass sie in einen Engel verwandelt wurde. Noch sind ihre Wunden nicht ganz verheilt und ihr Körper muss sich von der Umwandlung erholen. Da wird ihr Geliebter, der atemberaubend gut aussehende Erzengel Raphael, von der Unsterblichen Lijuan zu einem Ball geladen. Die Einladung abzulehnen wäre ein Zeichen von Schwäche. Deshalb müssen Raphael und Elena so schnell wie möglich nach Peking fliegen. Doch Lijuan empfängt die beiden keineswegs freundlich ...

Julien Sandrel - La ​Chambre des merveilles
Louis ​a 12 ans. Ce matin, alors qu’il veut confier à sa mère, Thelma, qu’il est amoureux pour la première fois, il voit bien qu’elle pense à autre chose, à son travail sûrement. Alors il part, fâché et déçu, avec son skate, et traverse la rue à fond. Un camion le percute de plein fouet. Le pronostic est sombre. Dans quatre semaines, s’il n’y a pas d’amélioration, il faudra débrancher le respirateur de Louis. En rentrant de l’hôpital, désespérée, Thelma trouve un carnet sous le matelas de son fils. À l’intérieur, il a dressé la liste de toutes ses « merveilles », c’est-à-dire les expériences qu’il aimerait vivre au cours de sa vie. Thelma prend une décision : page après page, ces merveilles, elle va les accomplir à sa place. Si Louis entend ses aventures, il verra combien la vie est belle. Peut–être que ça l’aidera à revenir. Et si dans quatre semaines Louis doit mourir, à travers elle il aura vécu la vie dont il rêvait. Mais il n’est pas si facile de vivre les rêves d’un ado, quand on a presque quarante ans…

Julien Sandrel - The ​Book of Wonders
Thelma ​and Louis, it's always just been the two of them, Thelma and her beloved son, Louis. But when Louis is involved in an accident, their lives are turned upside down, as Louis falls into a coma. Feeling lost without him by her side, Thelma finds Louis' book of wonders - a bucket list of all the things he wants to accomplish in his life. She suddenly sees a way to feel close to him: she will fulfil Louis' dreams, living them out for him, in the hope that it will inspire him to survive. Thelma is about to set off on the adventure of a lifetime... and in a way, so is Louis...

Okváth Anna - Antihygge, ​avagy áldatlan állapotok
Mit ​áldoznál fel, hogy az álmaidnak élhess? Vajon a bimbónak nem fáj, amikor kinyílik? Vajon a pillangó nem szenved, ahogy kihámozza magát abból a szűk bábból, amiben korábban nyomorgott? Vajon, ha már nincs mit veszítened, miért félsz attól, hogy továbblépj? Kati mesebelinek látszó, boldog élete egy motorbaleset miatt darabjaira hullik. A férje kómába kerül, a munkahelyén áskálódnak ellene, és ha ez nem lenne elég, még a lakása is elúszik. Az igazi áldatlan állapotok között gyerekkori barátja, a vörös hajú, gátlásos, ám csupaszív Iggi segít neki. Csakhogy Iggivel együtt járnak a gyerekkori emlékek és a felismerés: Katiból mára kiveszett az a vagány, vadóc kislány, aki festőnek készült, és sosem élt volna megalkuvó életet. Vajon Kati vissza tud térni egykori önmagához? Képes szárnyakat adni művészénjének? Vajon a szeretet ereje legyőzheti a szerencsétlenségek árját? Történet egy bátor nőről, aki nem fél szembenézni a felfoghatatlannal, és vállalkozik a legveszedelmesebb utazásra: az öntudatra ébredésre. Te mit tennél, ha mindaz, amit igazinak és boldognak hittél, semmivé foszlana? Mit áldoznál fel azért, hogy az álmaidnak élhess? Mernél továbblépni? Indulj el erre az érzelmes utazásra, és találd meg önmagad! Mélyedj el! Kapcsolj ki! Légy jelen!

Abbi Glines - Ein ​Moment für die Ewigkeit
Vale ​hatte schon immer ein Faible für große Liebesgeschichten. Sie glaubt an die eine wahre Liebe, und als Crawford ihr sein Herz schenkt, kann sie ihr Glück kaum fassen. Seither sind sie ein Paar und teilen alles miteinander – Sorgen, Geheimnisse, Träume, aber vor allem viele Schmetterlinge im Bauch. Als sie die Highschool abschließen, erwartet sie ein Sommer voller Möglichkeiten. Doch was, wenn das Leben plötzlich eine Abzweigung nimmt, mit der man nie gerechnet hätte, und sich alle Wünsche und Pläne in einem einzigen Moment zerschlagen?

Abbi Glines - As ​She Fades
First ​there was an accident. What happened next changed everything. On the night of her high school graduation, Vale McKinley and her boyfriend Crawford are in a terrible car accident. They were supposed to spend the summer planning for college, for a bright future full of possibility. Together. Instead, Vale spends long days in the hospital, hoping Crawford will awaken from a coma. Slate Allen, a college friend of Vale’s brother, has been visiting his dying uncle at the same hospital. When he and Vale meet, she can’t deny the flutter of an illicit attraction. She tries to ignore her feelings, but she’s not immune to Slate’s charm. Slowly, they form a cautious friendship. Then, Crawford wakes up… with no memory of Vale or their relationship. Heartbroken, Vale opts to leave for college and move on with her life. Except now, she’s in Slate’s territory, and their story is about to take a very strange detour. Abbi Glines’ millions of fans will adore As She Fades, a novel as romantic as it is full of twists and unexpected turns.

Kristin Hannah - Dincolo ​de stele
Tully ​Hart a avut întotdeauna visuri mărețe, fiind, în același timp, bântuită de amintirile unui trecut dureros. Crede că poate depăși orice, până când cea mai bună prietenă a sa, Kate Ryan, moare. Tully încearcă să îndeplinească promisiunea pe care i-a făcut-o lui Kate când aceasta era pe patul de moarte – să le fie alături copiilor lui Kate –, dar nu știe nimic despre familie sau despre maternitate, sau despre cum să ai grijă de alții. Marah Ryan are șaisprezece ani și este distrusă de durere la moartea mamei sale. Tatăl ei, Johnny, se străduiește să țină familia unită, dar pentru Marah, nimic și nimeni nu pare să conteze… până când se îndrăgostește de un tânăr care o face să zâmbească din nou și o poartă în lumea lui plină de pericole. Dorothy Hart se află în miezul trecutului tragic al lui Tully. A părăsit-o în mod repetat pe fiica ei pe când era copilă, dar acum se întoarce, într-un moment în care Tully se simte complet singură. În cele din urmă, Dorothy trebuie să se confrunte cu un adevăr dureros: numai prin dezvăluirea secretelor trecutului său poate spera să devină mama de care fiica ei are nevoie. Un roman emoționant despre iubire, maternitate, pierdere și noi începuturi, _Dincolo de stele_ ne amintește că acolo unde există viață, există speranță, și unde există iubire, există iertare. O poveste plină de forță care demonstrează, o dată în plus, de ce Kristin Hannah este una dintre cele mai iubite scriitoare contemporane. _„Un roman care va ajunge direct la inimile cititorilor.“ Huffington Post_ _„Talentul de povestitoare al lui Hannah te face să nu poți lăsa din mână această carte.“ Kirkus Reviews_

Kollekciók