Ajax-loader

'bűvészet' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Thomas Mann - Mario ​és a varázsló
Furcsa, ​torz, gonoszarcú emberke érkezik egy olasz városkába. Cipolla, a bűvész, a varázsló. Démoni tekintetével, gúnyosan sértő hangjával és suhogó korbácsának erejével hatalmába keríti egész közönségét, fellobbantja a nemtelen szenvedélyeket, derék, tisztes polgárok, feddhetetlen életű asszonyok, marionett figurákként rángatják tagjaikat, miközben arcukat megdermeszti a rémület. A fasizmus, ez a szadista szörny végzi itt fertelmes bűvészmutatványait, az hozza fel a mélyből az emberben rejtőző állati ösztönöket. De Thomas Mann nemcsak azért írta meg 1930-ban ezt a remekművét, hogy az emberiesség, a humanista erkölcs nevében tiltakozzék az emberhez méltatlan világ ellen, hanem azért is, hogy megmutassa: a világon mindenütt vannak Mariók, akik tiszták és beszennyezhetetlenek, akik a maguk egészséges erejével végül mégis ellenállnak és elpusztítják a gyűlölt varázslót.

Dan Brown - A ​megtévesztés foka
Amikor ​a NASA egy bámulatosan ritka tárgyra lel az Északi-sark jégtakarója alatt, a hibát hibára halmozó űrkutatási ügynökség végre diadalról adhat hírt, amelynek messzemenő következményei lesznek a NASA jövőjét és a közelgő amerikai elnökválasztás kimenetelét illetően. A lelet valódiságát ellenőrizendő, a Fehér Ház Rachel Sexton hírszerzési elemzőt hívja segítségül. Rachel szakértők - köztük a karizmatikus tudós, Michael Tolland - társaságában a Sarkvidékre utazik, és valami hihetetlenre bukkan: egy tudományos csalás bizonyítékaira, egy merész bűvészmutatványra, amely, ha kiderül, az egész világot megoszthatja. Ám mielőtt figyelmeztethetnék az elnököt, Rachelt és Michaelt orvgyilkosok veszedelmes csapata támadja meg. Sivár és életveszélyes vidéken kell menekülniük, és egyetlen reményük a túlélésre, ha kiderítik, ki áll a mesteri terv mögött. A megoldás mind közül a legdöbbenetesebb hazugság.

Dynamo - Semmi ​sem lehetetlen
"Éjt ​nappallá téve gyakoroltam - már-már megszállottan. A varázslat az életem!” Steven Frayne, ismertebb nevén Dynamo napjaink legnagyobb illuzionistája! Ezt minden túlzás nélkül állíthatjuk, hiszen trükkjeivel hollywoodi hírességeket éppúgy elkápráztat, mint az utca emberét. Ránézésre átlagos fiatal srác, aki imádja a hip-hopot és lelkes focirajongó. Gyerekkorában sokat csúfolták gyakori betegeskedése miatt, de tehetségével, no és a nagyapjától ellesett fantasztikus kártyatrükkökkel egyre több rajongót szerzett. Az igazi áttörésre New Yorkban került sor, amikor egy Houdini emlékesten ő is fellépett, és a közönség soraiból valaki hangosan bekiabált: Ez a srác tisztára olyan, mint egy dinamó! Nos, ezzel a névválasztást is kipipálhatjuk, innentől kezdve ugyanis Dynamo néven bűvöli a közönséget. Az újabb mérdföldkő London, ahol videóra vette néhány mutatványát – az utcán és rapper barátainak egy-egy fellépésekor, a kulisszák mögött. Nem telt bele egy év, és a sztárvilágban híre ment elképesztő show-jainak : Snoop Dogg, Ian Brown, a Coldplay és a Gorillaz tagjai kifejezetten Dynamót kérték fel, hogy szórakoztassa őket a turnékon, később pedig a Foo Fighters-ös srácoknak, Nelly Furtadónak és Will Smithnek is leesett az álla a produkciója láttán. Ha ennyi nem lenne elég, azt is eláruljuk, hogy Robbie Williams is ódákat zeng tehetségéről, és miért is ne tenné, hiszen Dynamo a szeme láttára varázsolt bankjegyet egy sportfogadási szelvényből. Sőt, egész Anglia a lábai előtt hever, amióta bebizonyította: nem csak a földön állja meg a helyét, hanem a vízen is; 2011-ben ugyanis a vízen - konkrétan a Temzén - járt. Ennek fényében nem csoda, hogy egymillió rajongója van a Facebookon, debütáló TV-sorozata, mely nálunk a Discovery Channelen látható Varázslat a világ körül címmel, nézettségi rekordot döntött. Első könyvében lélegzetelállítóan izgalmas utazásra hív, melyben az élete igaz története mellett azt is elmeséli, hogyan lesz hóból gyémánt, hogyan kerül pénzérme a kólás dobozba, na és azt is, hogyan találja ki, mire gondol a másik. Ahogy Dynamo mondja: Semmi sem lehetetlen! És mi hiszünk neki.

Erin Morgenstern - Éjszakai ​cirkusz
Az ​éjszakai cirkuszban nincs porondmester, aki hangszóróján keresztül bejelentené a következő számot, sem bohóc, aki gúnyt űzne a közönségből. Ezekben a fekete-fehér sátrakban páratlan élmény vár rád: az öt érzék ünnepe! A varázslat és a szemfényvesztés hátterében ádáz küzdelem folyik: a két fiatal mágust, Celiát és Marcót kisgyermekkoruktól fogva azért tanították, hogy mágikus erejük segítségével győzelmet arassanak a másik felett. Amikor Celia véletlenül rájön, hogy Marco az ellenfele, együtt lenyűgöző varázslatba kezdenek. Erejüket ettől kezdve csak arra használják, hogy örömet szerezzenek vele a másiknak, és az új játék közben észrevétlenül egymásba szeretnek. Mély és varázslatos érzéseiktől hunyorogni kezdenek a lámpák, és a helyiséget elönti a forróság. Sokáig nem is sejtik, hogy olyan játszmába kényszerítették őket, amelynek a végén csak egyikük maradhat életben. Mikor mestereik megelégelik, hogy kicsúszott kezükből az irányítás, közbelépnek. Celiáék rádöbbennek, hogy nem kerülhetik el a játszma végkifejletét. Csak egyetlen megoldás marad számukra, de ahhoz minden tehetségükre szükség lesz... Az Éjszakai cirkusz lenyűgözött. Játékos és elképesztően ötletgazdag - Erin Morgenstern megteremtette azt a cirkuszt, amire mindig is vágytam. AUDREY NIFFENEGGER Az időutazó felesége szerzője A CIRKUSZ VÁRATLANUL ÉRKEZIK JÖVETELÉT NEM HIRDETI SEMMI EGYSZERŰEN CSAK ITT VAN, HOLOTT TEGNAP MÉG NYOMA SEM VOLT EZ A VILÁG EGYSZERRE RAGYOGÓ ÉS SÖTÉT, NEM AKARSZ MAJD KILÉPNI BELŐLE

Daniel Wallace - Mr. ​Sebastian és a Fekete Mágus
Valahol ​az amerikai délen a huszadik század közepén egy vándorcirkusz kétes dicsőséggel büszkélkedhet: fekete mágusa van, akinek titokzatos története mindenkit lázba hoz. Henry Walker életének meséje azonban sokkal különösebb, mint ahogy azt eltünése napján barátai gondolnak. Kalandjai akkor kezdődnek, amikor kisgyermekként szövetséget köt az ördöggel, s cserébe a varázslás képességét kapja. Csakhogy meddig tart a valóság és hol kezdődik a képzelet? Egy dolog biztos Henry életében: semmi sem az, aminek látszik.

Isaac Bashevis Singer - A ​lublini mágus
"Remekmű ​egy ember harcáról a gonosszal és az érzékiséggel" - írja a regényről egy kritikus. Valóban: ennek a műnek is alapja és magva ez az állandóan visszatérő Singer-téma. A színhely az író kedvenc színhelye: az 1800-as évek legvégének Lengyelországa. A főhős, Jasa Mazur - _A rabszolga_ Jákobjával ellentétben - minden idealizálástól mentes, gyarló, esendő ember, talán ezért is érezzük közelebb magunkhoz. A tehetséges mágust a nők viszik vesztébe: a hűséges feleség, a bigottan vallásos özvegy, a keresztény parasztlány, az előkelő polgárasszony, akik mind össze akarják kötni Jasával a sorsukat - az erőtlen, befolyásolható férfi nyugalmát, karrierjét s végül becsületét is feláldozva őrlődik megoldhatatlan problémái között. S amikor leginkább úgy tűnik, hogy nincs kiút a számára, akkor lesz elegendő ereje ahhoz, hogy szakítson addigi életével, hazatérjen szülővárosába, és ott - jellegzetes singeri katarzis - vállalja az önkéntes bűnhődést, a megtisztulást, majd végül a szent embert övező tiszteletet.

Ismeretlen szerző - Bűvészkönyv ​kicsiknek és nagyoknak
Ez ​a könyv könnyű, de annál látványosabb bűvészmutatványokat mutat be. Olyan jó trükköket, melyeket percek alatt bárki elsajátíthat, és rövid gyakorlás után máris előadhat. Bárhol és bármikor családi körben vagy partikon, barátok és idegenek között, iskola, vagy munkatársai előtt!

Walter B. Gibson - Csodák ​könyve, avagy vigyázat, csalók!
A ​szerző, Walter B. Gibson bűvész volt, akit ugyanaz a szándék vezetett, mint minden idők legnagyobb szabadulóművészét, a magyar származású Harry Houdinit: éles határt vonni az emberi ügyességen és találékonyságon alapuló, a szórakoztatást szolgáló színpadi mágia meg a misztikumba burkolt, a természetfölötti szerepében tetszelgő szélhámosság és csalás között.

Alex Stone - Szedjük ​rá Houdinit!
A ​bűvészet a megtévesztés tudománya. Lebilincselő utazás a tudatosság határait és az emberi elme rejtélyeit vizsgáló színes világba. Alex Stone sorsa megpecsételődött, amikor ötéves korában apja bűvészkészlettel lepte meg. A megszállottak és zsenik titokzatos világa magával ragadta. Minden vágya az volt, hogy bekerüljön a mesterbűvészek elit körébe. Végigjárta New York évszázados bűvészklubjainak hátsó termeit, a legmodernebb pszichológiai laboratóriumokat, a csillogó Las Vegas-i kaszinókat és megismerte a világ legkiválóbb hamiskártyását. Tudományos precizitással és remek humorral megírt könyve azonban több a trükkökről, fellépésekről és fanatikusokról szóló mesénél. A pszichológia, az idegtudomány, a fizika, a történelem, de még a bűnözés kevésbé ismert területeit is a csalás és az illúzió lencséjén keresztül vizsgálva egy sor elképesztő felismerésre jut az agy működéséről.

Petőcz András - Kalandjaim ​a mágusképzőn
Gőgh ​megfordult, meglátta kezemben az aranypálcát. Egyszerre lendült a két bűvészpálca. Úgy éreztem a párbaj elkerülhetetlen, amikor villanásnyira felidéződtek bennem Bagyula szavai: "Vigyázz, Tajtékos! Ez nem valami Harry Potter -történet, és mi nem vagyunk varázslók!Nehogy nekem párbajozni kezdj Gógh Lajos bűvészpálcájával!

Enrico Pezzoli - Dace Pecoli - Bűvésztrükkök
Ebből ​a könyvből nemcsak rengeteg varázstrükk titkát tanulhatod meg, de rájössz, hogy maga a könyv is varázslat - ennek a könyvnek ugyanis titka van! A bemutatott trükköket három csoportba soroltuk, a közönség ideális létszáma szerint. Ez a felosztás lehetővé teszi, hogy varázslói képességeidet először csak egyetlen barátodnak mutasd be. Később, a trükkök elsajátítása és szorgalmas begyakorlása után már nagyobb közönséget is szórakoztathatsz. Minden egyes szekcióban nehézségi fokok szerint rendeztük el a mutatványokat, a legbonyolultabb trükkök a fejezetek végére kerültek. Ez segít abban, hogy először az egyszerű varázslatokat sajátítsd el, aztán a jóval nehezebbeket, hogy végül igazi varázslómesterré válj.

Tolnai Simon - A ​bűvészet könyve
Elüljáró ​beszéd Hölgyeim és uraim! Van szerencsém önöknek jó estét kivánni és egyben szives engedelmüket kérni, hogy bűvész-előadásomat minden hosszadalmas bevezetés nélkül, azonnal elkezdhessem. Nézzék, itt van a kezemben egy könyv. Olyan, mint a többi: egymás mellé füzött ivek, betükkel és képekkel telinyomott papiros; de ha forgatni kezdem a lapjait, minden oldaláról csakugy omlik elénk a tömérdek sok csodálatos furcsaság... Ni, mennyi tarka golyó, virág, lámpás, madár, aranyhal, karika, legyező hullik ide... És mindjárt el is tünik, csak azt kell mondanom: hókusz, pókusz!... ne méltóztassanak csodálkozni... Ez csak a kezdet... Mostan következnek a kifogyhatatlan palackok, a kincsesládák, az eleven bábuk... És ha jobban megrázom ezt a könyvecskét, lapjai közül még külömb holmik is kerülnek ki. Mintha csak a Guy de Maupassant rejtelmes vándorló butorainak kelt volna lába: asztalok, székek bukfenceznek kifelé a maréknyi papirosból. Ha pedig végigpörgetem ujjaim között az utolsó lapokat: olyasvalami hallatszik, mint a hársfák zizegése őszi éjszakán, végigborzongat bennünket valami hűvös fuvalom és komor árnyékok kergetőznek a levegőben... Teringette, nem jó az ilyen boszorkányos könyvvel játszani!... Becsapom... De ahogy becsaptam, kiugrik belőle egy fekete frakkos, jóképü ur, a kezében varázspálca és módosan meghajlik önök előtt...

Nicholas Einhorn - Bűvészkedés ​- Varázslatos trükkök nagykönyve
- ​Feltárja több mint 120 bűvésztrükk titkát - A kezdő bűvész a legkülönfélébb mutatványok közül válogathat. Találkozunk a kötetben kártyatrükkökkel, asztali bűvészkedéssel, gyufával, zsineggel, zsinórral, kötéllel, selyemmel, gyűszűvel, papírral és pénzzel bemutatott bűvésztrükkökkel, valamint gondolatolvasó elmevarázslattal - Fotókkal illusztrálva áttekinti a bűvészet történetét, az egyiptomi kezdetektől a 19-20. századon át egészen napjainkig, a legújabb sztárokig, amilyen Siegfried és Roy, David Copperfield és David Blaine - A trükkök elsajátítását több mint 1000 színes fénykép segíti, amelyek a közönség és a bűvész szemszögét egyaránt megmutatják.

Covers_75876
A ​világ legnagyobb mágusai Ismeretlen szerző
3

Ismeretlen szerző - A ​világ legnagyobb mágusai
Mágusok ​valószínűleg azóta léteznek, amióta az ember öntudatra ébredt... A XXI. század küszöbén hajlamosak vagyunk arra, hogy technikai tudásunk és materializmusunk birtokában fölényesen mosolyog a történelem hajnalán élt mágusok és varázslók trükkjein. Pedig ők nem lehettek elveszett emberek, hiszen rájöttek, hogy társadalmi igényt elégítenek ki működésükkel, ráadásul ezzel megkönnyíthették saját életüket is. Remekül megéltek abból, hogy istenekkel, földöntúli erőkkel álltak összeköttetésben. Ezek - illetve ezek tisztelete - aztán meg is védte őket, és a törzs többi tagja kellő áhítattal és megfelelő mennyiségű ajándékkal igyekezett elnyerni a varázsló jóindulatát. Az idő múlásával természetesen ez a státusz fejlődött, finomodott s gyakran az emberek feletti uralomra tört. Nem hiába mondják, hogy a tudás hatalom... A mágiát általában két különböző szemszögből szokták vizsgálni. A tudósok szakirányú kérdésekkel foglalkozó művei speciális típusokra, korszakokra vonatkoznak s általában a tudományos igényű olvasóknak íródnak. A másik csoportba azon kiadványok tartoznak, amelyek nem a tényekre alapozott eszméket ismertetnek, hanem az igazságot egy sajátos, szűk rendszerbe terelik. Ezek az úgynevezett okkult könyvek. Jelen művünk egyik csoportba sem kíván tartozni, noha bemutatunk néha tudományos igényű magyarázatokat, és elvétve elkalandozunk az okkultizmus birodalmába is. Célunk azonban nem más, mint viszonylag tárgyilagos munka keretében bemutatni néhány olyan mágust - vagy mozgalmat - amelyek befolyással bírtak az emberi gondolkodás történelmére.

Rodolfo - Bűvészkönyv
Csodálkozunk ​a bűvészek mutatványai láttán: rejtélyesen eltüntetnek dolgokat, amelyeket aztán mintha a semmiből varázsolnának ismét elő; meg tudják mondani, hogy mire gondoltunk, titokban milyen kártyalapot választottunk; elmorzsolják a kétforintost; elvágják, és mégis egyben marad a kötél stb., stb. Mintha a bűvészek olyasmit is meg tudnának tenni, amire senki más nem képes. Ámuldozva kérdezzük, mi lehet a titkuk? A gyerekek között pedig nem is egy akad, akik maguk is szívesen bűvészkednének. A híres bűvész, Rodolfo könyvében több mint száz bűvészmutatványra derít fényt, s felfedi, hogy minden bűvész titka: az ügyesség, a gyakorlás, az éles megfigyelés és a jó emlékezet. Olyan bűvészmutatványokra tanítja olvasóit, amelyek minden különösebb előkészület, felszerelés nélkül is elvégezhetők. Azok, akik e könyvet elolvassák, olyan bűvészmutatványokkal szórakoztathatják társaikat, amelyeken mindenki ámulni fog.

Tolnai Simon - A ​bűvészet könyve / A leleplezett spiritizmus
A ​baranyai Tolnai Simon munkája közel száz évvel ezelőtt jelent meg először. A könyv nem elsősorban a hivatásos bűvészeknek, sokkal inkább a nagyközönségnek készült. A szerző stílusos, igényes nyelvezettel avatja be az olvasót a bűvészet titkaiba, megismertetve a kellékeket, a különféle szakmai fogásokat, számtalan rajzzal, ábrával - melyek ma is igazi élményt jelenthetnek laikusnak, szakembernek egyaránt. Különösen, hogy ilyen alapos és kifejezetten a rekvizitumokkal foglalkozó munka azóta sem jelent meg magyar nyelven. A technikai forradalom csodái, a videotrükkök, a korlátlan technikai lehetőségek sem tudják igazán pótolni a bűvészet közvetlen hatását, az "itt és most" hangulatát, az emberi találékonyság nagyszerű megnyilvánulásait - az ember örök játékörömét.

David Merlini - Szabadíts ​ki!
Ha ​meg akarsz ismerni, bontsd fel a csomagolást, és nyisd ki a könyvet záró ördöglakatot. Sikerülhet, csak ne erőltesd, hisz úgy semmi sem jó. Ha még ezek után is szeretnél játszani velem, fejtsd meg az _UAHX OOT XTLAXL NÓX SZKXA LÁO OLDX ÓAÓXZDLT_, akarom mondani, _az utolsó oldalon található kódot_, ahogyan ebben a példában, ahol a jelszó a könyv címe. Minden a rendelkezésedre áll hozzá. A feltöréshez szükséges kulcs bárhol lehet. A számzárat a megfejtés középső szavának betűi, illetve ezek számszerinti elhelyezkedése az angol ábécében nyitja. Ha jó munkát végeztél, elsőre sikerül majd kinyitnod az Alexandra Könyvesházban elhelyezett páncélszekrényt, amit az első sikeres megfejtésig a hét minden napján 10 és 22 között próbálhatsz meg az 1075 Budapest, Károly körút 3/C szám alatt, és kiveheted belőle, amit a részedre konzerváltam. Jó fejtörést!

Thomas Mann - Tonio ​Kröger / Mario und der Zauberer
Zwei ​gegensätzliche Erzählungen Thomas Manns faßt dieser Band zusammen: :Tonio Kröger9, eine "Prosa-Ballade" aus dem Jahre 1903, die die "intellektuelle und radikale Jugend, die den Radikalismus damals freilich noch nicht politisch meinte", als "ihr gemäß" "ergriff", und :Mario und der Zauberer9 aus dem Jahre 1930, "eine stark ins Politische hinüberspielende Geschichte, die mit der Psychologie des Faschismus - und derjenigen der :Freiheit9, ihrer Willenslehre, die sie gegen den robusten Willen des Gegners so sehr in Nachteil setzt, innerlich beschäftigt ist". Damit ist Möglichkeit gegeben, sich beispielhaft mit dem Phänomen Literatur auseinanderzusetzen und zu erkennen, daß nicht die äußere Handlung, sondern Ansatz, Entwicklung und Durchführung eines Themas - bei Thomas Mann fast immer durch persönliche Distanz und vor allem durch skeptische Ironie geprägt - entscheidende Kriterien zu ihrer Interpretation sind.

Christopher Priest - A ​tökéletes trükk
Szédítő, ​viktoriánus hangulatú, díjnyertes regény két bűvészről és halálos ellentétükről, mely családjaik több nemzedékére hatással van. Vitájuk középpontjában egy bámulatos trükk áll, amit mindketten előadnak műsorukban. A varázslat titka egyszerű, ám az ellenfelek számára a valódi rejtély sokkal mélyebben rejtőzik. A regényből nagy sikerű film készült.

Rodolfo - Vigyázat ​csalok!
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Rodolfo!!!!!!
Rodolfo Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Rodolfo
Száz ​év? Hihetetlen!... Bárcsak most is belépne az egyik stúdióba, hozná az addig be nem mutatott bűvészmutatványokat, és újra csodálkozhatna a közönség: hát ezt meg hogyan csinálta? HORVÁTH ÁDÁM Csak csoda van. Megfejthetetlen, igazi varázslat. Pedig csak a kezét ellett figyelni. Hiszen előre megmondta, hogy csal. Bárcsak manapság is mindenki csak így csalna! RÓZSA GYÖRGY Rodolfo számomra sosem válik személlyé, eleven lénnyé, legenda marad, önmaga utolérhetetlen mutatványa. PARTI NAGY LAJOS

Christopher Priest - The ​Prestige
Two ​19th century stage illusionists, the aristocratic Rupert Angier and the working-class Alfred Borden, engage in a bitter and deadly feud; the effects are still being felt by their respective families a hundred years later. Working in the gaslight-and-velvet world of Victorian music halls, they prowl edgily in the background of each other's shadowy life, driven to the extremes by a deadly combination of obsessive secrecy and insatiable curiosity. At the heart of the row is an amazing illusion they both perform during their stage acts. The secret of the magic is simple, and the reader is in on it almost from the start, but to the antagonists the real mystery lies deeper. Both have something more to hide than the mere workings of a trick.

Massimo Polidoro - A ​nagy Houdini
Az ​isteni Sarah Bernhardt azt kérdezte Houdinitól, hogy varázslással vissza tudja-e növeszteni az amputált lábát. Roosevelt elnök arról győzte meg magát, hogy ennek az embernek rendkívüli médiumi képességei vannak. Mivel olvasott a gondolataiban. Conan Doyle arra a következtetésre jutott, hogy legendás szabaduló mutatványait azért tudja végrehajtani, mert elveszítette anyagi mivoltát, és Bernard Shaw szívesen ismételgette, hogy a mágus hírneve csak Jézus Krisztuséhoz mérhető. De Houdini neve még napjainkban, a fejlett technológia korában is a varázslat és a rejtély szinonímája. Ő volt az, aki előtt börtönajtó soha nem maradt zárva, az egyetlen, aki az egész világ rendőrségét mozgósítani tudta, és minden elképzelhető csapdából megszökött. De az is ő volt, aki leleplezte a csaló médiumokat és a sarlatán spiritisztákat. Milliók lelkesedtek a szabaduló mutatványaiért, ahogy dacolt a halállal. És amikor valóban meghalt - október 31-én, halloween éjszakáján, amikor a kelta hagyományok szerint a halottak visszatérnek a földre -, sokan voltak, akik azt mondták, ha létezik ember, aki a túlvilágról is képes megszökni, az nem más, mint Harry Houdini. Elsősorban szabadulóművész volt. Egyedülálló és utolérhetetlen. Magyar származású, Budapesten született, egy rabbi fiaként, Weiss Erik néven. Művésznevét egy híres francia elődjétől kölcsönözte.

Walter B. Gibson - A ​bűvészet alapjai
A ​varázslás tudománya többé már nem csak a nagy bűvészek titka! Ebből a kiadványból megtanulhatja majd azokat a titkokat, melyeket a nagy varázslók csak tanítványaikkal osztottak meg eddig. Az itt található több mint 100 trükkből néhány már a haladókhoz szól, de ennek ellenére a kezdők is könnyedén elsajátíthatják azokat a hozzájuk fűzött magyarázatok és illusztrációk segítségével. A kötet megtanítja Önt, hogyan: • Állítsa össze saját előadását • Kápráztassa el családját, barátait látszólag megmagyarázhatatlan trükkök segítségével • Lepje meg a közönséget varázslatos ügyességével.

Covers_280835
Vidám ​bűvészet Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Vidám ​bűvészet
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Jókai Mór - Magnéta
"Tündér ​volt. A föld delejességének a szülötte. Igy mondta a reklám. Igy látta a publikum. Látta mint a két hemiszfériumon Chicagotól elkezdve Szentpétervárig. Égbenjáró tündér volt. Én is azok közé a százezrek közé tartozom, a kik lefizették a három frankot azért, hogy Magnétát a légben repülni lássák a hold felé, dusgazdag hajával előre, fölfelé emelkedve s aztán megint fejjel lefelé alászállni a földre s a kik aztán még egyszer lefizették a három frankot, - a kilépéskor a kasszánál, - egy momentfölvételü fényképért. Ötször megnéztem, mind az ötször megvettem a fényképét - más-más poseban. Most is megvannak nálam: bebizonyithatom velük, hogy nem álmodtam a tüneményt."

Rodolfo - Vigyázat, ​most nem csalok!
És ​csodák csodájára a nadrágtartóját is sikerült eltávolítanom. Amikor véget ért a szám, kezdtem visszaadogatni a dolgait. Tárca... Fésű... Notesz... Majd, amikor már ment volna a helyére, visszahívtam. - Ez is az öné uram? - kérdeztem, és büszkén előhúztam a világ legkoszosabb, legszakadtabb, biztosítótűvel összetűzött nadrágtartóját. Az utolsó mutatvány is sikerült. Talán egy kicsit csalt, de jól csinálta. Most bizonyára együtt van a régi társasággal, abban a régi-régi cirkuszban. Nicsak! A Jancsi bohóc! Lám, itt van Ódry úr is! Meg a két Latabár! És a kis Fokker. Olga néni kávét főz. Kálmán felidézi a nagy számot a Fel a fejjel-ből. Rodolfo előkapja a kártyát, és önfeledten mutatja legújabb trükkjét. És újra boldog...

Bártfai László - Bűvész ​könyv
Ha ​figyelmesen áttanulmányozzuk ezt a könyvecskét, akkor nemcsak a bűvészet történetével, világhírű szemfényvesztőkkel ismerkedhetünk meg dióhéjban, hanem számos fogást el is sajátíthatunk, mégpedig kártyatrükköket és madzaggal, kendőkkel, poharakkal, cilinderrel végzetteket egyaránt. Az egyes mutatványok elsajátítását szemléletes ábrák, rajzok könnyítik meg, de azért még így is ügyeskednünk kell, hogy attrakciónk sikerüljön; elsőre gyakran csak kétbalkezességünkről adunk tanúbizonyságot. Felnőttnek, gyereknek igazán kiváló mulatság ez a könyv, mely azoknak szól,a kik szeretnek önfeledten szórakozni, és némi kézügyességük is van.

Hegyi-Füstös István - Jó ​játék a pénz, a gomb, a gyűrű
Ha ​szereted a mókás beugrató játékokat,netán bűvészkedésre érzel hajlandóságot , feltétlenül olvasd el Hegyi-Füstös István vidám játékleírásait. Megtudhatod , hogyan keressétek meg az inkák kincsét, ,miért nem mászik le a giliszta az ólomlapra fektetett rézpénzről,át lehet-e pofozni egy pénzérmét az asztal lapján de a szerző útmutatása nyomán azt is kipróbálhatod, ki tudod-e járni a sántaiskolát a lábfejeden egy-egy pénzdarabbal, sőt elolvashatod itt néhány titkos jeladás receptjét bűvészmutatványokhoz - a közönség átejtésére. A szórakoztató játékokhoz Puszta Péter készített vidám rajzokat.

Darren Shan - Gyilkos ​születik
Az ​első a legnehezebb… A XIX. század elejének legsötétebb pillanataiban járunk, Angliában. Larten Crepsley egy koldusszegény munkáscsalád sokadik gyermeke — nincs tízéves, de már napi tizennyolc órát dolgozik iszonyatos körülmények között egy selyemgyárban. Egy nap történik valami, és a kisfiúnak menekülnie kell. Egyedül az egész világ ellen – senkire sem számíthat. Aztán megismerkedik a titokzatos Seba Nile-lal, aki egy új, lehetőségekkel teli világot mutat meg neki. Seba mellett átélheti azokat a kalandokat, amelyekről annyit álmodozott, csakhogy ehhez vámpírrá kell válnia. Vajon képes-e Larten mindörökre hátat fordítani az emberiségnek, és átlépni abba a világba, ahonnan nincs visszatérés?

James Gelsey - Scooby-Doo ​és a maszkos mágus
Hiszel ​a varászlatban? Bozont és Scooby biztosan! A csapat meglátogatja a Varázspalotát, azt a különleges birodalmat, ahol a bűvészek tizenkét fogásos vacsorát varázsolnak az asztalra - nyami! De azután a híres Maszkos Mágus eltüntet egy gyémánt nyakláncot. Vajon rájön a banda, hogy ki és mi áll a trükk hátterében, mielőtt még a mágus úgy dönt, hogy Bozont és Scooby is a mutvány része lesz?

Gács Judit - Rodolfo ​így csinálja!
Születésének ​90. évfordulóján egyik legsikeresebb és legolvasmányosabb kötetének hasonmás kiadásával emlékezünk rá, amely jó szórakozást és sok érdekes bűvészmutatványt ígér minden régi és új olvasónak, azoknak is, akik ismerték és szerették, de azoknak is, akiknek a RODOLFO név már csak fogalom...

Kollekciók