Ajax-loader

'alvás' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Arianna Huffington - Az ​alvás forradalma
A ​világszerte több millió példányban elkelt sikerkönyvet az "Alvás bibiliájaként" tartják számon. A világon milliókat érintő egyre súlyosabb probléma az álmatlanság. Egyre többen küszködnek vele, gyógyszerekkel, esetleg terápiás kezelésekkel próbálnak enyhíteni a helyzeten. A legtöbbször eredménytelenül. Mindenki tudja, hogy a kialvatlanságnak súlyos következményei lehetnek, nemcsak rányomja rosszkedvű bélyegét mindennapjainkra de számtalan betegség kiinduló forrása is. Arianna Huffington a világhírű amerikai médiaszemélyiség, az egészséges élet hírvivője. Könyvében tudományos alapossággal de közérthető, olvasmányos formában foglalkozik az alvás problematikájával. Forradalmi javaslatait kiáltványként közli és arra biztat bennünket: kövessük útmutatásait és higgyük el, hogy sokkal könnyebb megvalósítani azt, amire már annyira várunk. Röviden: a pihentető, testet lelket erősítő alvást.

Marcie Jones - Sandy Jones - Kérdések ​és válaszok az altatásról
A ​hullafáradt anyuka karján nyűgös gyerekével reggel elköszön a kialvatlanságtól ingerült, munkába induló apukától. Nincs olyan szülő, aki ezt a jelenetet képzelte el magának, amikor még csak álmodozott arról, hogy egyszer gyereke lesz. Aztán amint megérkezik a kis jövevény, hamar kiderül, hogy a nyugodt éjszaka az élet egyik legnagyobb ajándéka. Ez a könyv lényegre törő útmutató álmos szülőknek. Túlélési stratégiákat mutat be, melyekkel kezelhetjük saját alváshiányunkat, és sorra veszi azokat a praktikákat, melyekkel elérhetjük, hogy gyermekünk végigaludja az éjszakát. A legújabb kutatások eredményeit ismertetve szól az újszülöttek, a kisgyermekek és a felnőttek eltérő alvási ritmusáról. Gyakorló szülők osztják meg velünk, milyen módszerekkel érik el, hogy kipihenjék magukat. - Aludjunk a babával egy szobában, netalántán egy ágyban? - Mindig vegyük fel a kicsit, ha sír? - Legyen gyermekünknek szigorú napirendje? - Hagyjuk a csöppséget elaludni szoptatás közben? - Milyen eredményre vezetnek jelenlegi altatási módzsereink? - Számos fontos kérdésre kaphatnak választ a leendő és gyakorló szülők.

Konrád Gábor - Megoldásaim ​a stresszre, alvászavarra, depresszióra és pánikbetegségre
A ​szerző újszerű tudományos megközelítéssel ad magyarázatot korunk pszichés betegségeink kialakulására és ijesztő mértékű terjedésére. Őszintén meséli el pokoljárását, kíméletlenül szembenéz saját hibáival és megosztja az olvasóval gyógyulásának hiteles történetét, mindazt a tudást és tapasztalatot, amit hosszú évek elszánt kutatásai során szerzett meg. A tudományosan alátámasztott információk segítségével megértjük, miért és hogyan borul fel egészségünk egyensúlya, hogyan hatottak életünk korábbi történései jelenünkre illetve miként állíthatjuk talpra feje tetejére áll világunkat, hogyan szerezzük vissza pszichés egészségünket és váljunk kiegyensúlyozott és boldog emberré, olyanná, akit a környezete kedvel és megbecsül. Múlt és jelen találkozik a könyv lapjain: több ezer éves ősi módszer és a modern tudomány legújabb felfedezései együtt vezetnek el gyógyszerek nélküli, végleges gyógyuláshoz.

Daniela Arbter-Öttl - Végre ​elaludt a gyerek!
Hajnali ​három - sírás a gyerekszobából! Sok kisgyerekes szülő számára ez ismétlődik minden éjszaka. A gyermekek alvási magatartásával kapcsolatos legújabb ismeretek alapján ez a könyv bemutatja, milyen szabályokat kell bevezetnünk, és hogyan lehet azokat alkalmaznunk. A tanácsadás érdeme, hogy nem egyetlen módszert kínál, hanem különféle eljárásokat ismertet az alvási problémák kezelésére, leírja azok előnyeit és hátrányait. Nagy segítséget jelent ez a szülőknek és a tanácsadók szakembereinek az egyéni megoldási mód kidolgozásában és következetes végrehajtásában.

Bódizs Róbert - Novák Mária - Köves Péter - Dr. Halász Péter - Az ​alvás- és ébrenléti zavarok diagnosztikája és terápiája
Kiváló ​és hiánypótló pszichiátriai szakkönyv a magyar irodalomban. Több szerző munkáját foglalja egy kötetbe.

Schirilla György - Változz ​meg szeretetből!
Az ​ismert sportember és természetgyógyász Édesapja nyomdokait követve, hosszú évek óta járja az országot (és világot), hogy megtanítsa az embereknek az egészséges életmód tényezőit. Tapasztalatait összegyűjtve olvasmányosk, érdekes történeteket is bemutató példa értékű könyvéből könnyen megtanulhatjuk a helyes életmód teljeskörű receptjét. Főbb témakörök: táplálkozás, mozgás, alvás, a természettel való kapcsolat.

Dr. William Sears - Éjszakai ​gondoskodás
Szülőnek ​lenni több, mint bármilyen főálllású munkavégzés: a nap huszonnégy óráját öleli fel. Dr. William Sears amerikai gyermekgyógyász, nyolcszoros édesapa és többszörös nagypapa azért írta az Éjszakai gondoskodást, hogy megkönnyítse a szülők dolgát, segítsen megtalálni a módszert, mellyel a család minden tagja a lehető legjobban tud aludni.

Berg Judit - Maszat ​alszik
Maszat ​és Hóchóc az asztalnál ülve kártyázik. Kint sötét van már - és egyszer csak a szobában is sötét lett. Áramszünet van, és Maszat fél az áramszünettől. Szerencsére ott van vele Hóchóc, aki megmutatja: ilyenkor lehet a legjobb játékokat kitalálni. Milyen kár, hogy nem tartott tovább az áramszünet! Hóchóc akkor is segít, amikor Maszat nem tud elaludni, mert mindig kinyílik a szeme. De ha sorban elmondjuk, mi minden és ki mindenki alszik, talán Maszatnak is sikerül elaludnia. Sőt, még Hóchócnak is.

Dr. Eduard Estivill - Sylvia de Béjar - Aludj ​jól, gyermekem!
Ez ​a kis kézikönyv, mely olvasmánynak is kellemes, de szigorúan tudományos kritériumok alapján készült, nemcsak arra tanítja meg a szülőket, hogy ők hogyan tanítsák meg aludni gyermekeiket, hanem arra a módszerre is, amelynek segítségével egyszer s mindenkorra megszabadulhatnak a gyermekkori álmatlanság problémáitól.

Gál Éva - Kemény János - Aludj ​velem!
Dr. ​Harmat György lektori véleményéből "A könyv elsősorban szülők, védőnők, gyermekekkel közvetlenül foglalkozók számára íródott. A külföldi hasonló tárgyú munkák fordításaival szemben (...) e munka az olvasót felnőttként, egyenrangú partnerként kezeli. (...) segédtankönyvként is használható lenne védőnők, óvónők, diplomás ápolók tanulmányai során." A Kiadó ajánlása A szerzők vállalkozása a hazai szak- és ismeretterjesztő irodalomban úgyszólván előzmények nélkülinek mondható, úttörőnek számít. A Madarász utcai Gyermekkórház alvásrendelésén folytatott, több éves praxisuk birtokában jogosan írhatták: "Mi magunk, hosszú gyermekgyógyász gyakorlatunkon, saját szülői, nagyszülői tapasztalatainkon kívül Ferber professzor bostoni iskolájának követőiként az általunk legjobbnak ítélt és legjobb eredményeket hozó módszereket ismertettük." Az olvasót közvetlenül megszólító, szakszerűségével együtt is könnyed stílus, valamint a sok nagyon kedves kép vonzó olvasmánnyá teszi a karcsúsága ellenére is igen tartalmas könyvet.

Sheila Lavery - A ​gyógyító alvás
A ​könyv segít az alvásbarát étrend és testedzési program összeállításában. Hagyományos és önsegélyező gyógymódokat ajánl. Bepillantást nyújt az álmok titokzatos szimbólumvilágába.

Dr. Paula Elbirt - Linda Lee Small - 365 ​ötlet altatáshoz
Nehéz ​gyermekünket rávenni az esti lefekvésre? Felriad és sír éjjelenként? Fél a sötéttől? A könyv rengeteg hasznos tanácsot ad, hogy könnyebben birkózzunk meg az altatás sokszor erőt próbáló feladatával. A 365 tipp között szemezgetve biztosan találunk kedvünkre valót, s olyat, amelynek segítségével végül a baba és mi is megérdemelten pihenhetünk. Legyen szó síró újszülöttről, nyűgös csecsemőről, rossz álmokkal küzdő kis óvodásról, kötetünk kitűnő útmutató azoknak a szülőknek, akik könnyebben és gond nélkül szeretnék átvészelni a nyugtalan éjszakákat.

Timothy Ferriss - The ​4-Hour Body
Thinner, ​bigger, faster, stronger... which 150 pages will you read? Is it possible to: - Reach your genetic potential in 6 months? - Sleep 2 hours per day and perform better than on 8 hours? - Lose more fat than a marathoner by bingeing? Indeed, and much more. This is not just another diet and fitness book. The 4-Hour Body is the result of an obsessive quest, spanning more than a decade, to hack the human body. It contains the collective wisdom of hundreds of elite athletes, dozens of MDs, and thousands of hours of jaw-dropping personal experimentation. From Olympic training centers to black-market laboratories, from Silicon Valley to South Africa, Tim Ferriss, the #1 New York Times bestselling author of The 4-Hour Workweek, fixated on one life-changing question: For all things physical, what are the tiniest changes that produce the biggest results? Thousands of tests later, this book contains the answers for both men and women. From the gym to the bedroom, it’s all here, and it all works. YOU WILL LEARN (in less than 30 minutes each): - How to lose those last 5-10 pounds (or 100+ pounds) with odd combinations of food and safe chemical cocktails. - How to prevent fat gain while bingeing (X-mas, holidays, weekends) - How to increase fat-loss 300% with a few bags of ice - How Tim gained 34 pounds of muscle in 28 days, without steroids, and in four hours of total gym time - How to sleep 2 hours per day and feel fully rested - How to produce 15-minute female orgasms - How to triple testosterone and double sperm count - How to go from running 5 kilometers to 50 kilometers in 12 weeks - How to reverse “permanent” injuries - How to add 150+ pounds to your lifts in 6 months - How to pay for a beach vacation with one hospital visit And that's just the tip of the iceberg. There are more than 50 topics covered, all with real-world experiments, many including more than 200 test subjects. You don't need better genetics or more discipline. You need immediate results that compel you to continue. That’s exactly what The 4-Hour Body delivers. About the Author: TIMOTHY FERRISS, nominated as one of Fast Company’s “Most Innovative Business People of 2007,” is author of the #1 New York Times, Wall Street Journal, and BusinessWeek bestseller, The 4-Hour Workweek, which has been published in 35 languages. Wired magazine has called Tim “The Superman of Silicon Valley” for his manipulation of the human body. He is a tango world record holder, former national kickboxing champion (Sanshou), guest lecturer at Princeton University, and faculty member at Singularity University, based at NASA Ames Research Center. When not acting as a human guinea pig, Tim enjoys speaking to organizations ranging from Nike to the Harvard School of Public Health.

Annette Kast-Zahn - dr. H. Morgenroth - Minden ​gyerek megtanul aludni!
E ​könyv bemutatja, mit kell tudni a gyermeki alvásról, és egyben hatékony segítséget nyújt abban, hogyan kerülhetők el és hogyan kezelhetők a gyermekek alvászavarai. Egy kezelési terv segítségével és a szülők támogató szeretetével a gyerekek néhány nap alatt megtanulnak egyedül elaludni, és végigalusszák az éjszakát.

Georg Fink - Gyermekálmok
Mi ​rejlik az eleinte oly kuszának tűnő gyermekálmok mögött? Mit olvashatunk ki belőlük? Sok aggódó szülő teszi fel ezeket a kérdéseket, különösen akkor, ha gyermekük átizzadva és félelemtől reszketve ébred. E könyv segítségével a szülők és nevelők megtanulhatják, hogyan érthetik meg az álmokat, és hogyan fejthetik meg óvatosan a lélek üzeneteit, hogy ezzel segíthessenek a gyermekek félelmei és problémái leküzdésében.

Tenzin Wangyal Rinpócse - Az ​álom és alvás tibeti jógája
Az ​álom és alvás tibeti jógája részletes útmutatást ad az álomjóga gyakorlására, beleértve a nappal végzendő alapgyakorlatokat is. Az álomjógát az alvás jógája követi, melyet a tiszta fény jógájának is nevezünk. Ez haladó gyakorlat, hasonló a legtitkosabb tibeti gyakorlatokhoz. A cél, hogy éberek maradjunk mély alvás közben, mikor a durva fogalmi és az érzékszervi tudatosságok működése szünetel. A gyakorlatok eredményeképpen nagyobb boldogságot és szabadságot tapasztalunk mind ébrenléti, mind álombeli állapotunkban. Az álom és alvás tibeti jógája hatékony módszerekkel szolgál ahhoz, hogy a megszabadulás ösvényén haladni tudjunk.

Elizabeth Pantley - Békés ​álom - könnyek nélkül
Kialvatlanságtól ​szenvedő szülők vagyunk? Kétségbeesetten próbálkozunk elzárkózni az afféle könyörtelen tanácsok elől, hogy hagyjuk sírni a kisbabánkat? Ez a könyv bebizonyítja, hogy igenis lehetséges szeretetteljesen altatni gyermekünket, továbbá megtanítani őt arra, hogy egész éjjel aludjon.

Michelle Kennedy - Ebadta ​kölyke nem alszik
Néha ​minden szülő rettegve várja az estét: most vajon sikerül-e minden gond nélkül lefektetni drága kis csemetéjét. Végre egyszer átalussza az éjszakát, vagy váratlanul meglátogatja szüleit, mert megijedt az ágya alatt lakó szörnyektől? Érdemes felhasználni mások ismereteit, és a magunk számára egy kicsit megkönnyíteni a nehéz helyzetek megoldását. Az ötletek és javaslatok segítenek megnyugtatni és elaltatni örökmozgó, rosszat álmodó, és holtfáradtan "nem vagyok álmos"-t dünnyögő drágaságunkat.

Siobhan Stirling - Az ​alvás
Alvás. ​Az ember egészen természetes jelenségnek véli. amíg meg nem születik elsö gyermeke - ekkor aztán egy csapásra központi problémává növi ki magát. Hányszor találkoztunk már álmosságtól összeragadó szemű szülőkkel késő éjszakai bevásárlókörútjukon valamelyik nagyáruházban. csillogó szemű. élénk csecsemőjük vagy kisgyermekük kíséretében? A szülök nyilván abban reménykedtek. hogy az éjszaka csendesen mormoló zajai eIőbb-utóbb álomba ringatják a csöppségeket. Ugye sokszor hallgattunk mar végig újdonsült apukákat a munkahelyen. akik épp azt taglaltak. hogy apró kis szárnyas angyalkájuk hányszor verte fel őket az éjszaka folyamán? Talán nem mondunk újdonságot. ha azt állítjuk, hogy az alvás egyfajta Szent Grál az elsőgyerekes szülök szemében. A szülővé válás csodálatos és izgalmas esemény ugyanakkor viszont rendkívül fárasztó is, A terhesség és a szülés fizikailag és érzelmileg is megviseli a szülőket (apukákat és anyukákat egyaránt). de amikor hazaérkezünk a babával, akkor jön csak a nehéz munka java. Az új jövevény a nap huszonnégy órájában törődést igényel. és bizony a mi feladatunk. hogy megfeleljünk ennek az elvárásnak.

Goldschmidt Dénes - Dr. Halász Péter - Alvás, ​álom, álmatlanság
Ismétlődő ​álmainkban gyakran élünk át újból és újból egy, a múltban lejátszódott kellemetlen, kínos eseményt. Ilyenkor valami hasonló történik, mint éber álmodozásainkban vagy éber fantáziánkban. Valahol kudarcot szenvedünk, alulmaradunk. Ilyenkor "fantáziamozinkba" befűzzük ugyanazt a filmet, és lepergetjük az esemény különböző változatait, különböző befejezésekkel. Találunk is megfelelő megoldást. Egyrészt a történet átszínezésével, mely így nem marad olyan fájdalmas számunkra, másrészt olyan megoldás kiválasztásával, mely megfelelőbb magatartás kialakítására készít elő, hasonló jövőbeli szituációban.

Michael Jouvet - Alvás ​és álom
Miért ​is álmodunk? Miért is látott el a fejlődés bennünket olyan anyaggal, amely periodikusan megtervez bennünk egy egész világot, s amely fantasztikus képekből épül fel? Michael Jouvet egész életét az álombeli tudat és az álommechanizmus tanulmányozásának szentelte. Ő fedezte fel és jellemzte először azt, amit ő maga azután "paradox alvásnak" nevezett, az agyműködés funkcióinak harmadik állapotát. Elméletének, kutatásainak és tapasztalatainak legfontosabb aspektusait tárja elénk. Mi lenne, ha mi emberek nem rendelkeznénk olyan képességekkel, hogy éberen jobbak legyünk, mint gyakorta álmainkban? Ilyen és hasonló kérdésekre kaphatunk választ e több kiadást is megért nagysikerű mű első magyar nyelvű kiadásából. A szerző Michael Jouvet a Francia Tudományos Akadémia tagja, a CNRS (a Nemzetközi Tudományos Kutatóintézet) aranyérmes kitüntetettje jelenleg Lyonban annak a laboratóriumnak az igazgatója, amely az alvás- és az álomkutatásra specializálódott.

Dr. Halász Péter - Alvás ​és alvászavarok
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Peter Spork - Életadó ​alvás
Az ​alvás életünk közel egyharmadát kitölti. Mennyisége és minősége ébren töltött óráinkat alapvetően meghatározza. A tudományos igényű, olvasmányos kötet átfogó képet fest az alváskutatás eddigi eredményeiről, valamint számos elméleti és gyakorlati kérdésre keresi és találja meg a választ. Foglalkozik az alkalmi és a krónikus alvászavarok orvoslásával, a későn fekvő és a korán kelő emberek, a "baglyok" és a "pacsirták" nehézkes együttélésének összehangolásával, és megvilágítja az alvás biológiája és pszichológiája közötti kapcsolatot is. Az állatok alvási szokásairól is sok érdekességet tudhatunk meg: például hogyan pihennek a muslicák és a madarak, vagy miért "féloldalas" a delfinek és a bálnák alvása. Peter Spork 1965 neurofiziológiából doktorált tudományos újságíró, népszerű német ismeretterjesztő magazinok munkatársa, több biológiai és pszichológiai témájú bestseller szerzője.

Ismeretlen szerző - Stressz, ​pánik és alvászavar kezelése homeopátiával
Kis ​zsebkönyv a stressz, pánik és az alvászavar homeopátiás kezeléséről.

Dr. Eke Károly - Lélek ​és test
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

J. Paul Caldwell - Alvászavar
Közérthetően, ​de ugyanakkor szakértő megfogalmazásban dr. Caldwell elmagyarázza, hogy mitől alszunk jól vagy rosszul, áttekintést nyújt arról a sok rendellenességről, amelyek az alvásunkat befolyásolhatják, és világos útmutatást ad arra, hogyan lehet jobban aludni. A következő témaköröket tárgyalja: miért nem vagyunk képesek eleget aludni - a táplálkozás, a mozgás, a nemi élet hatása; a több műszakos munka, repüléskor az időeltolódás okozta fáradtság, az időszakos érzelmi rendellenességek; alvászavaros gyerekek és öregek; a gyógyszerek és az alvás: a nem benzodiazepinek, a zaleplon és a zopiklon. Az informatív esettanulmányokkal, táblázatokkal stb. kiegészített kötet az Ön igazi útmutatója.

Rüdiger Dahlke - Az ​alvás mint ősi energiaforrás
Az ​alvás mindannyiunk számára óriási lehetőséget jelent. Ha helyesen használjuk, egészségesebbek és kiegyensúlyozottabbak lehetünk. A szerző tanácsait betartva, reggelenként szárnyalva ébredünk, ami egész napunkra jó hatással lesz, hiszen amilyen a kezdet, olyan a befejezés. Már a tartalomjegyzékből kiderül, hogy egy különlegesen részletes, mindenre kiterjedő, izgalmas útmutatót kapunk ahhoz, hogy valóban kellemessé, és élvezetessé tegyük az alvást, legfontosabb természetes erőforrásunkat.

Fedor Anna - Mint ​a bunda
"...innentől ​minden áldott éjjel 11 órát aludt egyhuzamban. Nem hiszem, hogy hosszan kell magyaráznom, miként változtatta ez meg az életünket. Onnantól, hogy biztosra vehettem, a kislányom minden este héttől aludni fog, visszakaptuk az estéinket. Együtt vacsorázhattunk, filmeket nézhettünk, végre eljárhattam edzeni, sőt akár el is mehettünk otthonról, hiszen, születése óta először, bébiszitterre is rá tudtam bízni az estéket." Mit csinál egy elméleti biológus, ha nem alszik a gyereke? Kutatni kezd! Rákeres az interneten, könyveket rendel, beleássa magát a tudományos szakirodalomba. Fedor Anna is ezt tette, amikor elsőszülöttje órákon át ébren volt éjszakánként, és semmivel sem lehetett megnyugtatni. Sok szülőhöz hasonlóan azt tapasztalta, hogy a babaalvás témája igen megosztó: ellentmondó tanácsok és érvek ütköznek egymással, míg a szélsőséges elveket valló szakértők azzal riogatják a szülőket, hogy bármelyik lépésükkel örökre elronthatják a gyereküket. A szakirodalom és a tapasztalatok azonban nem támasztják ezt alá. A szerző célja éppen ezért az volt, hogy feloldja ezeket az ellentmondásokat, és ítélkezés nélkül összefoglalja azokat a módszereket, amelyek valóban működnek. A Mint a bunda azoknak a szülőknek szól, akik szeretnének javítani gyermekük alvásán, szeretnének többet megtudni az egészséges alvásról, vagy felkészülnének a később jelentkező problémákra. A kötet a szerző által kidolgozott - a téma szakértőinek konszenzusán alapuló - PEACE alváscoaching-módszer lépésein vezeti végig az olvasót, lefedve minden alvásproblémát. A megvalósítást a könyv végén található praktikus munkafüzet is segíti.

Anna Black - Mindfulness ​and Sleep
Do ​you worry about the fact that you are awake when you want to be asleep, and how tired you will feel during the day? You are not alone. One in three of us experiences problems sleeping—often triggered by stress, illness, and getting older. However, practicing mindfulness meditation regularly can help. We can learn to become less reactive and more accepting of being awake, which in turn reduces our anxiety around not sleeping. This may mean we drift off to sleep, but even if we are still awake, the mind is quieter. In Mindfulness and Sleep Anna Black introduces mindfulness and explains how it can help change your relationship to sleep as well as reduce stress. There are 25 practices and activities that introduce mindfulness and how to practice it. These include meditations for night- and daytime, as well as everyday activities that shine a light on our habitual patterns and behaviors and help create better habits to support the body’s self-regulating sleep system. Learn how to keep a sleep diary, too, which allows you to make notes about what you discover when you pay attention to what helps and hinders you in sleeping.

Katja Reider - Nyuszicsalád ​aludni megy
A ​kisgyermekes családok életében az alvás mindennapos problémává nőheti ki magát: ennek megelőzésében-megoldásában talán ez a kis könyv is segítséget nyújthat… hiszen a nyuszicsaládban is aludni mennek a kisnyuszik, még ha nem is mindig a legnagyobb örömmel. A bájos illusztrációkkal ellátott verses történet (Varró Dániel magyarításában) a kicsik fő esti meséjévé válhat. „Nyuszipapa indul aludni. De hoppá! Hiányzik neki még valami hozzá! Mi lehet az, amit ennyire keres, hogy még a kanapé alá is beles? Székeket forgat el, huzigat át, míg meg nem találja… …Na, vajon kicsodát?”

Holló András - Janszky József - Szűcs Anna - Alvásmedicina ​a gyakorlatban
"Az ​alvással és az alvászavarokkal kapcsolatos ismeretek bővítése és elterjesztése az orvosok (háziorvosok, felnőtt és gyermek neurológusok, pszichiáterek), pszichológusok, neuropszichológusok, és biológusok körében - ami ennek a könyvnek alapvető célja - sok szempontból támasztható alá. Az alvásmedicina hazánkban még mindig gyermekcipőben jár, noha azt már valamennyien tudjuk, hogy az inszomnia, vagy az alvási apnoe-hiperszomnia szindróma népbetegségek, és számos belgyógyászati ill. pszichiátriai vonzatuk is van. Az is nyilvánvaló már, hogy az alvásnak igen sok olyan rendellenessége van, amelyek nem feltétlenül betegségek de kellemetlen tünetekkel, időnként veszélyekkel ill. életminőséget rontó hatással rendelkeznek. Ilyenek pl. a különböző paraszomniák a szomnambulizmus, pavor nocturnus ill. night terror, vagy az enuresis nocturna, amelyek ismét csak széles populációt érintenek. Hasonlóan jelentős és tömegesen előforduló problémát jelent a civilizációs ártalmak körébe is sorolható alvás-ébrenlét rendellenesség kör: a cirkadián ritmus zavarai a jet lagtől a különböző alvásfázis eltolódásokig. Noha a könyv teljes mértékben az alvásorvoslás gyakorlatát kívánja elősegíteni és ennek meggyőződésem szerint meg is felel, most mégis egy más aspektust szeretnék kiemelni és az olvasó szíves figyelmébe ajánlani. Szeretném ugyanis felfedni és a könyvnek azt a nem explicit-, de markánsan jelen lévő vonulatát, amit úgy is lehetne összefoglalni, hogy az alvás eszköz az agy további megismeréséhez és eszköz az agyi megbetegedések teljesebb megismeréséhez is..."

Kathryn Nicolai - Álmodj ​szépeket!
"Ezeknek ​a bájos történeteknek köszönhetően pihentető az alvás." - Booklist A folyton zakatoló elmének is jár a pihenés Ha csak nagy nehezen tudsz elaludni, vagy felébredsz az éjszaka közepén, vagy ha szorongva végzed a napi teendőidet, Kathryn Nicolai Álmodj szépeket! című kötetében remek módszert találsz az elme elalvás előtti megnyugtatására, amely a klasszikus esti mesék örökérvényű vonzerején alapszik. Az Álmodj szépeket! több millió podcasthallgató által már jól ismert és kedvelt történetei az öröm és az ellazulás apró, édes pillanatait veszik sorra. Valaki tavasszal orgonát csen egy elhagyatott tanyaház kertjéből. Valaki a szentjánosbogarak röptét figyeli a teraszról egy nyári éjen. Milyen egy kirándulás a közeli almaborpréshez ősszel? Milyen részt venni barátainkkal a karácsonyfa égőinek ünnepi meggyújtásán a parkban? Évtizedes jógatanári és meditációvezetői tapasztalatára hagyatkozva Kathryn Nicolai létrehoz egy világot, ahová az olvasó otthonosan beléphet, amely tele van az érzékszervekhez szóló, tudatosságra és önszeretetre tanító élménnyel, és amely világba lépve a zilált idegek lecsillapodnak, majd kialakulnak a pihentető alvást eredményező, jó szokások. A kötetet kissé hóbortos illusztrációk, hasznos receptek és meditációk is tarkítják.

Kollekciók