Ajax-loader

'maláj szerző' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Tan Twan Eng - Az ​Esti ködök kertje
Malajzia ​hegyei között, a teaültetvények szomszédságában bújik meg Jugiri, az Esti Ködök kertje. Gazdája a megközelíthetetlen Aritomo, a japán császár hajdani kertésze, aki a japánkertek tervezésének művészi fogásain kívül számos más titok őrzője is. Mellé szegődik Jün-ling, a fiatal kínai lány, akinek a lelkét súlyos emlékek terhelik. Kettejük lassan és nehezen kibontakozó kapcsolatáról szól a könyv, amelyet eleinte csupán megállapodás tart össze, később azonban az egyre szorosabbra fűződő barátság vagy valami annál is több…

Lillian Too - Feng ​shui-praktikák
Lillian ​Too, a világhírű feng shui-szakértő ebben a rendkívül sokféle problémára megoldást kínáló könyvében megosztja velünk 168 legkedvesebb feng shui-tippjét. Tanácsai segítségével életünk minden területén sikeresek lehetünk, a családunk és a barátaink körében ugyanúgy, mint a gazdagság és a karrier területén. Lillian Too egyéni tippjei között praktikus tanácsokat találunk otthonunk és kertünk pozitív energiáinak hasznosítására. Elmondja, hogyan lendíthetjük fel szerelmi életünket, és milyen egyszerű technikákkal tehetjük sikeressé üzleti vállalkozásunkat, vehetjük kezünkbe karrierünk irányítását. Ebben a gyönyörűen illusztrált könyvben minden információt megtalálhatunk közvetlen környezetünk kellemesebbé és hasznosabbá tételéhez, hogy egészségesebbek, gazdagabbak és boldogabbak lehessünk.

Vishen Lakhiani - A ​csodálatos elme kódja
Tanulj ​meg úgy gondolkodni, mint korunk legkreatívabb elméi – megkérdőjelezni, górcső alá venni a szeretetről, spiritualitásról, munkáról, boldogságról és a dolgok értelméről való elképzeléseidet – és új szabályokat alkotni a régiek helyett. Ne kövesd a konvenciókat – A csodálatos elme kódja megtanít, hogyan érj el sikereket a saját feltételrendszered szerint. Függetlenül attól, honnan indulsz, rendkívüli életet építhetsz és nyomot hagyhatsz az univerzumban. Ebből a könyvből megtanulhatod, hogyan görbítsd meg a valóságot, kérdőjelezd meg az ökörszabályokat, lépj túl a kultúrideológián, írd át a valóságról alkotott modelljeidet, találd meg az utad, tervezd meg a tudatodat, élj harmomániában, félelemmentesen, légy meg(f)ingathatatlan és mozdítsd előre az emberiséget. Vágjunk bele! „Ez a könyv arra késztet, hogy megkérdőjelezz mindent, amit eddig az életedről tudtál – vagy legalábbis azt gondoltad. A boldogságtól az egészségig, a céltól a hatalomig ez egy új modell arra, hogyan válhatsz legjobb, legkiválóbb önmagaddá, pont.” − Dave Asprey, biohekker, a Bulletproof Exec és Bulletproof Coffee alapítója „Vishen Lakhiani – a tudása és azon képessége, hogy ezt a tudást tisztán átadja és gyakorlatba ültesse – a legkiválóbb, akivel valaha találkoztam ebben a szakmában.” − Jack Canfield, a New York Times bestsellere, az Erőleves a léleknek című könyv társszerzője VISHEN LAKHIANI korunk egyik legmeghatározóbb személyisége az önfejlesztés terén. Szoftvermérnöknek tanult, az oktatástechnológia egyik megújítója, és a 200 főt foglalkoztató Mindvalley tulajdonosa. Tanulási modelleket, digitális platformokat és applikációkat fejleszt a tanulás megreformálása céljából. A Mindvalley elsősorban a személyiségfejlesztésre, az éberségre, a tudatosságra, a jóllétre, a hatékonyságra fókuszál. Tagja a Transformational Leadership Councilnak és az XPrize Alapítvány Innovációs Bizottságának. Lakhiani célja világszinten forradalmasítani az oktatást új modellek révén, ezáltal tágítva az emberi teljesítőképesség határait és iskolát építeni az Emberiség 2.0 számára.

279_xl
Galaktika ​279 XL Ismeretlen szerző
8

Ismeretlen szerző - Galaktika ​279 XL
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Lillian Too - A ​kinai jövendőmondás titkai
A ​kínai jövendőmondás titkainak megfejtése kaput nyit ahhoz az élő hagyományhoz, melyet a kínai emberek évszázadok óta alkalmaznak életük és sorsuk feltérképezéséhez, de a kisebb horderejű dilemmák megválaszolásának technikáját is megmutatja. Fedezzük fel a jövendőmondás ősi tradícióját: - pace (nyolc karakter) születési képletet - pacét kiegészítő asztrológiai kifejtést - tenyérből, arcból és testből való jóslást - az éves és a havi frissítéseket, amelyek napi problémáink megoldásához adnak tanácsot, és a jó, illetve rossz napokra - alapoznak egy sor további jóslási technikát, köztük a Ji csinget, a Ven-su orákulumot és a tealevelekből történő jóslást. A kínai sorselemzés lehetővé teszi, hogy körültekintően járjunk el a nehéz időszakokban, és bátran vállaljunk kockázatot, amikor ránk mosolyog a szerencse. Ha évről évre, hónapról hónapra, mi több naprakészen figyelemmel kísérjük, milyen kedvező vagy kedvezőtlen hatásoknak vagyunk kitéve, a lehető legjobban irányíthatjuk életünket.

Lillian Too - Bőségteremtés ​feng shuival
A ​feng shui szakértő Lillian Too számára a bőségteremtés sokkal többről szól, mint csupán pénzcsinálásról - az életünket elmélyítő és kiterjesztő összes dolgot felölelő gazdagságról szól. A Kelet legjobb feng shui stratégiáit képszerűsítésekkel, mantrákkal, meditációkkal és más gyakorlati technikákkal együtt kínálva megmutatja, hogy az életet értelmessé tevő alábbi nyolc kulcsterületen hogyan találjunk bőséget: anyagi javak, kapcsolatok, családi élet, egészség, elismerés, személyes fejlődés, énkép, siker. Ez az elbűvölő könyv a feng shui királynőjétől megmutatja, hogyan váljunk - az élet szokatlan és mélyreható megváltoztatásával - a minket körülvevő világra mindinkább érzékennyé és hogyan vegyük körül magunkat boldogsággal és bőséggel, amit megérdemlünk.

Tan Twan Eng - Esőcsináló
1939, ​Pinang, Malajzia. A tizenhat éves Philip Hutton mindig is számkivetettnek érezte magát: angol édesapja és kínai édesanyja gyermekeként nem tartozott igazán egyik nemzethez sem. Ezen a nyáron azonban véget ér a magány időszaka: megismer egy japán diplomatát, Hajató Endót, aki mestere lesz. Philip körbevezeti Endo szant a szigeten, megmutatva mindent, ami fontos és kedves számára, Endo szan pedig harcművészetre és a japánok gondolkodásmódjára tanítja a fiút. Az újonnan szerzett tudásnak és barátságnak azonban óriási ára van. Endo szant kötelessége a sajátjaihoz fűzi, amire Philip csak akkor döbben rá, amikor a japánok megszállják Malajziát. A fiatalember kénytelen szembenézni a ténnyel, hogy mestere, akinek ő feltétlen hűséget és engedelmességet fogadott, olyan titkokat rejteget, amelyek Philip egész világát romba dönthetik. Mindent kockára kell tennie, hogy megmentse azokat, akiket akaratlanul is halálos veszélybe sodort.

Lillian Too - Belső ​feng shui
A ​feng shui szóhasználatot napjainkban még mindig sokan csak a lakberendezéssel társítják. Valóban a legtöbb e témában megjelent könyv kisarkítja a magyarázatot és ezt a négyezer évnél is régebbre visszanyúló tudományt csupán a tarrendezés művészeteként mutatja be az olvasónak. A feng shui több évezredes tapasztalatai egy életfilozófiát kínálnak művelői számára. Egy olyan utat, mely a harmóniát hivatott helyreállítani az ember életében. Így semmiképpen sem sarkítható le csupán a bútorok elrendezésére, az csak mint végeredmény jelentkezik egy hosszú folyamat táróelemeként. A feng shui útját járó személyeknek tisztában kell lenniük belső világukkal. Konkrét életfeladataik megoldásához és életcéljaik megvalósításához nem csupán a szakmai tudásukat, hanem elsősorban intuíciójukat kell használják. Mindenkinek saját ritmusa szerint kell alkalmaznia a feng shui tanításait annak érdekében, hogy külső környezete, valamint belső, lelki világa harmonikus egységet képezve a teljesség érzésének megtapasztalását nyújtsa számára. Nem elég csupán az egyik oldal erősítése. Hiába követünk el mindent azért, hogy a bennünket körülvevő környezet, lakásunk, esetleg munkahelyünk ápolt és rendezett legyen, ha eközben lelkünkben káosz uralkodik. Ezek a diszharmonikus elemek lassan beköltöznek életterünkbe, lakásunk részévé válnak és a látszólagos rendet folyamatosan szétzilálják. Végezzünk tehát alapos nagytakarítást kívül, belül. Ne csak a régi, esetleg elromlott dolgainktól szabaduljunk meg, hanem a lelki feng shui alkalmazásával tisztítsunk ki minden belsőnkben rejlő fájó, kellemetlen emléket. Azáltal, hogy megbocsátunk magunknak és azoknak az embertársainknak, akik kellemetlenséget, bosszúságot és fájó sebeket okoztak nekünk, lelkünk is megkönnyebbül. Lehetőségünk adódik új, pozitív történések befogadására, céljaink tisztább és világosabb megfogalmazásával pedig jövőképünk rezgéseit terelhetjük kedvezőbb irányba.

Lillian Too - Hogyan ​szerezzük meg első milliónkat
IGAZÁN ​GAZDAG AKAROK LENNI! Ha ilyesmit mondunk a barátainknak, akkor ez igazán nekünk való könyv. Az írónõ Ázsiában elsõként lett egy bank vezérigazgató-nõje (Grindlays Dao Heng Hong-Kongban). Lillian Too-t késõbb kinevezték a Dickson Concepts Group helyettes ügyvezet elnõkévé, és sikeresen eladta a Dragon Seed Áruházcsoportot, melynek elnõkeként üzletköt szakmai tapasztalatát felhasználva dollármilliókat szerzett magának. A kilencvenes évek elején mindent eladott, pénzzé tett és könyveket kezdett írni. Az évtized végén nemzetközi sikerkönyvszerzõként újra megcsinálta szerencséjét és valószínleg a világ legnépszerûbb feng shui tekintélye lett. A feng shui egyszerûen szólva a környezetbõl jó szerencsét hasznosító kínai gyakorlat. Ebben a csodálatosan ösztönzõ, mégis gyakorlatias könyvben Lillian Too kifejti a pénzkezelés alapjait, az emberi perspektívát, leírja a kockázat területeit és egy cég építésében, vagy nulláról indításában a siker összes kulcstényezjét végigtárgyalja. Azt is megmutatja, hogy környezetünkbõl hogyan gyûjtsük be a jó szerencsét – és hogyan jussunk krõzusi gazdagsághoz!

Kristin Hannah - Jeffery Deaver - Patrick Taylor - Shamini Flint - Téli ​kert / Csók és ölelés / A dublini medikus / Egészen rendkívüli malajziai gyilkosság
Kristin ​Hannah: Téli kert Ánya Whistont a lányai mindig rideg asszonynak tartották. Gondoskodott a gyermekeiről, de tényleg nem szerette őket? Az apjuk halála után Meredith és Nina meg akarják tudni, milyen az anyjuk valójában, és mit titkol a múltjából. Jeffery Deaver: Csók és ölelés Kayleigh Towne countryénekesnőnek Az árnyékod című dala nagyon sikeres, de van egy titkos rajongója, aki a dal szövegét titkos üzenetnek tekinti. Aztán emberek halnak meg, és a dalszövegben kell keresni az indítékokat. Patrick Taylor: A dublini medikus Az 1930-as években Fingal O’Reilly orvostanhallgató kemény kihívásokkal szembesül a kórházban. Döntenie kell, hogy a szenvedések elviselése miatt megkeményítse-e a szívét, vagy szeretettel gondoskodjon a betegekről. Shamini Flint: Egészen rendkívüli malajziai gyilkosság Singh felügyelő Poirot-hoz hasonlóan az ösztöneire hallgatva oldja meg a bűnügyeket, magára haragítva ezzel a helyi rendőrséget Kuala Lumpurban.

Lillian Too - Feng ​Shui
A ​Feng shui jelentése: szél és víz. Célja, hogy az ember harmóniában éljen környezetével, és így gazdagabb és boldogabb lehessen. Ezt az ősi kínai tudományt ma már Keleten és Nyugaton egyaránt széles körben alkalmazzák. A feng shui híveinek tábora napról napra nő. Lillian Too gazdagon illusztrált könyvéből megismerhetjük a térrendezés művészetének elveit és gyakorlatát. Megtudhatjuk, mit kell tennünk annak érdekében, hogy egészségesebbek, közvetlenebbek, gazdagabbak és sikeresebbek legyünk. Mindehhez csupán egyet kell tennünk: megteremteni otthonunk és tágabb környezetünk harmóniáját.

279
Galaktika ​279. Ismeretlen szerző
4

Ismeretlen szerző - Galaktika ​279.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Lillian Too - Feng ​Shui - Út a sikerhez
A ​FENG SHUI, a térrendezés ősi kínai művészete egyre népszerűbb az egész világon. A feng shui eredményeként pozitív energia áramlik az otthonunkban, elősegíti, hogy az egészségre, gazdagságra, boldogságra és harmóniára irányuló törekvéseink valóra váljanak. Lillian Too a feng shui módszereit a kínai asztrológiával ötvözi, és megmutatja, hogyan vehetjük a kezünkbe életünk alakítását, és biztosíthatjuk, hogy ránk mosolyogjon a szerencse. A könyv ismerteti a feng shui alapelveit; megmutatja, hogyan állapíthatjuk meg a szerencse és balszerencse jelenlétét az otthonunkban és a munkahelyünkön. A kedvező és kedvezőtlen helyek és időtartamok tudatában egyszerűen alakíthatjuk a szerencsénket minden hónapban, minden évben. A feng shui-technikák alkalmazása meglepően egyszerű, és hamarosan magunk is felfedezhetjük, hogy mennyire eredményesek és sikeresek.

Lillian Too - Az ​új Ji Csing
Terveink ​megvalósításának sikere leginkább attól függ , hogy helyesen választjuk-e meg a cselekvés megfelelő idejét. A több mint 5000 éve nagy tiszteletben tartott Ji Csing évszázadok óta segít a tökéletes időzítés megválasztásában, és az emberek életének irányításában. Lillian Too elmondja ebben a könyvben, hogyan használhatjuk a Ji Csinget a Szilvafavirág Jóslás módszerével. E jóslási módszer pontos válaszokat ad, és azon a meggyőződésen alapul, hogy nincsenek véletlenek. Meglepő találkozások, váratlan telefonhívások, ha hirtelen meggondoljuk magunkat, és teljesen másképpen cselekszünk- ennek mind különleges jelentése van. Az új Ji Csing megtanít bennünket a világegyetem üzeneteinek észlelésére és megfejtésére.

Rani Manicka - A ​kígyó szíve
Laksmi ​tizennégy évesen hagyja maga mögött szülőföldjét, Ceylon szigetét, és utazik a távoli Malájföldre, hogy a felesége legyen egy nálánál sokkal idősebb férfinak. A vagyon és a könnyű élet reményével elcsalt leány azonban kénytelen szembesülni a ténnyel, hogy Ayah-val az élet nem egészen olyan, mint amilyennek elképzelte. A mítoszokkal és varázslattal átszőtt történet egy figyelemre méltó asszony életét meséli el a 20. századi Malajziában. Lakshmi és családjának tagjai lírai hangon beszélnek nevetésről és bánatról, szeretetről és megcsalásról, kizsákmányolásról és lealacsonyításról. Történetük szárnyán az olvasó más időbe, más helyre csöppen: az egzotikus szépség kegyetlen világába, ahol az élet apró örömei kárpótolnak az elképzelhetetlen borzalmakért. Az eleven, színes, költői stílusban megírt regény célja nem kevesebb, mint a becsukódó ajtón át bepillantást nyújtani egy, a miénktől olyannyira eltérő, mégis sokban ismerős más világba, ahol a vallás kéz a kézben jár a babonával, s szellemek, istenek kérnek ma is feltétlen helyet az emberek életében.

Zen Cho - The ​True Queen
When ​sisters Muna and Sakti wake up on the peaceful beach of the island of Janda Baik, they can't remember anything, except that they are bound as only sisters can be. They have been cursed by an unknown enchanter, and slowly Sakti starts to fade away. The only hope of saving her is to go to distant Britain, where the Sorceress Royal has established an academy to train women in magic. If Muna is to save her sister, she must learn to navigate high society, and trick the English magicians into believing she is a magical prodigy. As she's drawn into their intrigues, she must uncover the secrets of her past, and journey into a world with more magic than she had ever dreamed.

Covers_679195
Sárkányok ​könyve Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Sárkányok ​könyve
Mint ​arról rengeteg mítosz és legenda tanúskodik, a sárkányok régóta, Kínától Európáig, Afrikától Észak-Amerikáig megragadják a képzeletünket. Akár bátor hősökkel harcba szálló fenevadakról, akár az embereket értékes tudással ellátó bölcsekről van szó, ezek a teremtmények számos eredet- és kalandtörténet nélkülözhetetlen szereplői, akik generációk óta óriási népszerűségnek örvendenek. Az elismert ausztrál szerkesztő ebben a kötetben közel harminc novellát és verset gyűjt össze napjaink legnagyszerűbb science fiction- és fantasyszerzőitől, akik élénk fantáziával, egyedi meglátásaikkal egészen új fényben mutatják meg a sárkányokat.

Sok Fong Ho - Lake ​Like a Mirror
By ​an author described by critics as 'the most accomplished Malaysian writer, full stop'. Lake Like a Mirror is a scintillating exploration of the lives of women buffeted by powers beyond their control. Squeezing themselves between the gaps of rabid urbanisation, patriarchal structures and a theocratic government, these women find their lives twisted in disturbing ways. In precise and disquieting prose, Ho Sok Fong draws her readers into a richly atmospheric world of naked sleepwalkers in a rehabilitation centre for wayward Muslims, mysterious wooden boxes, gossip in unlicensed hairdressers, hotels with amnesiac guests, and poetry classes with accidentally charged politics - a world that is peopled with the ghosts of unsaid words, unmanaged desires and uncertain statuses, surreal and utterly true.

Zen Cho - Black ​Water Sister
Jessamyn ​Teoh is closeted, broke and moving back to Malaysia, a country she left when she was a toddler. So when Jess starts hearing voices, she chalks it up to stress. But there's only one voice in her head, and it claims to be the ghost of her estranged grandmother, Ah Ma. In life Ah Ma was a spirit medium, the avatar of a mysterious deity called the Black Water Sister. Now she's determined to settle a score against a gang boss who has offended the god--and she's decided Jess is going to help her do it. Drawn into a world of gods, ghosts, and family secrets, Jess finds that making deals with capricious spirits is a dangerous business. As Jess fights for retribution for Ah Ma, she'll also need to regain control of her body and destiny. If she fails, the Black Water Sister may finish her off for good.

Shamini Flint - A ​Most Peculiar Malaysian Murder
Inspector ​Singh is in a bad mood. He's been sent from his home in Singapore to Kuala Lumpur to solve a murder that has him stumped. Chelsea Liew – the famous Singaporean model – is on death row for the murder of her ex-husband. She swears she didn't do it, he thinks she didn't do it, but no matter how hard he tries to get to the bottom of things, he still arrives back at the same place – that Chelsea's husband was shot at point blank range, and that Chelsea had the best motivation to pull the trigger: he was taking her kids away from her. Now Inspector Singh must pull out all the stops to crack a crime that could potentially free a beautiful and innocent woman and reunite a mother with her children. There's just one problem – the Malaysian police refuse to play ball...

Rani Manicka - The ​Rice Mother
Nothing ​in Lakshmi's childhood, running carefree and barefoot on the sun-baked earth amid the coconut and mango trees of Ceylon, could have prepared her for what life was to bring her. At fourteen, she finds herself traded in marriage to a stranger across the ocean in the fascinating land of Malaysia.  Duped into thinking her new husband is wealthy, she instead finds herself struggling to raise a family with a man too impractical to face reality and a world that is, by turns, unyielding and amazing, brutal and beautiful. Giving birth to a child every year until she is nineteen, Lakshmi becomes a formidable matriarch, determined to wrest from the world a better life for her daughters and sons and to face every new challenge with almost mythic strength. By sheer willpower Lakshmi survives the nightmare of World War II and the Japanese occupation -- but not unscathed. The family bears deep scars on its back and in turn inflicts those wounds on the next generation. But it is not until Lakshmi's great-granddaughter, Nisha, pieces together the mosaic of her family history that the legacy of the Rice Mother bears fruit. 

Shamini Flint - The ​Singapore School of Villainy
Inspector ​Singh is home - and how he wishes he wasn't. His wife nags him at breakfast and his superiors are whiling away their time by giving him his usual 'you're a disgrace to the force' lecture. Fortunately for Singh, there is no rest for the wicked when he is called out to the murder of a senior partner at an international law firm, clubbed to death at his desk. Unfortunately for Singh, there is no shortage of suspects - from the victim's fellow partners to his wife and ex-wife - or motives, as many of the lawyers have secrets they would kill to protect. And very soon Singh finds himself heading up an investigation that rips apart the fabric of Singapore society and exposes the rotten core beneath. Perhaps coming home wasn't such a good idea, after all...?

Zen Cho - The ​Order of the Pure Moon Reflected in Water
Zen ​Cho returns with a found family wuxia fantasy that combines the vibrancy of old school martial arts movies with characters drawn from the margins of history. A bandit walks into a coffeehouse, and it all goes downhill from there. Guet Imm, a young votary of the Order of the Pure Moon, joins up with an eclectic group of thieves (whether they like it or not) in order to protect a sacred object, and finds herself in a far more complicated situation than she could have ever imagined.

Zen Cho - The ​Terracotta Bride
A ​tale of first love, bad theology and robot reincarnation in the Chinese afterlife. In the tenth court of hell, spirits wealthy enough to bribe the bureaucrats of the underworld can avoid both the torments of hell and the irreversible change of reincarnation. It's a comfortable undeath… even for Siew Tsin. She didn't choose to be married to the richest man in hell, but she's reconciled. Until her husband brings home a new bride. Yonghua is an artificial woman crafted from terracotta. What she is may change hell for good. Who she is will transform Siew Tsin. And as they grow closer, the mystery of Yonghua's creation will draw Siew Tsin into a conspiracy where the stakes are eternal life – or a very final death.

Hanna Alkaf - The ​Girl and the Ghost
I ​am a dark spirit, the ghost announced grandly. I am your inheritance, your grandmother’s legacy. I am yours to command. Suraya is delighted when her witch grandmother gifts her a pelesit. She names her ghostly companion Pink, and the two quickly become inseparable. But Suraya doesn’t know that pelesits have a dark side—and when Pink’s shadows threaten to consume them both, they must find enough light to survive . . . before they are both lost to the darkness.

Hanna Alkaf - The ​Weight of Our Sky
A ​music loving teen with OCD does everything she can to find her way back to her mother during the historic race riots in 1969 Kuala Lumpur, Malaysia, in this heart-pounding literary debut. Melati Ahmad looks like your typical movie-going, Beatles-obsessed sixteen-year-old. Unlike most other sixteen-year-olds though, Mel also believes that she harbors a djinn inside her, one who threatens her with horrific images of her mother’s death unless she adheres to an elaborate ritual of counting and tapping to keep him satisfied. But there are things that Melati can't protect her mother from. On the evening of May 13th, 1969, racial tensions in her home city of Kuala Lumpur boil over. The Chinese and Malays are at war, and Mel and her mother become separated by a city in flames. With a 24-hour curfew in place and all lines of communication down, it will take the help of a Chinese boy named Vincent and all of the courage and grit in Melati’s arsenal to overcome the violence on the streets, her own prejudices, and her djinn’s surging power to make it back to the one person she can’t risk losing.

Ismeretlen szerző - Az ​év legjobb science fiction és fantasynovellái 2019
Jonathan ​Strahan, a fantasztikus műfajok neves szakértőjének sorozata, amely 2016-ban mutatkozott be Magyarországon, még merészebb és elgondolkodtatóbb novellákkal folytatódik. Ebben a gazdag válogatást kínáló könyvben már befutott, hazánkban is ismert és pályájuk elején járó szerzők 2018-ban megjelent legjobb sci-fi és fantasy írásait olvashatjuk, amelyek egyszerre tanúskodnak lenyűgöző képzelőerőről és mély emberismeretről. Jonathan Strahan 1964-ben született Belfastban. Közel harminc éve dolgozik sci-fi és fantasy szerkesztőként, ez idő alatt tízszer is jelölték Hugo-díjra, 2010-ben pedig megkapta munkásságáért a World Fantasy-díjat. Szerkesztőként több tucat antológiát és szerzői novelláskötetet jegyez. Nyugat-Ausztráliában él feleségével és két lányával.

Sue Lynn Tan - Daughter ​of the Moon Goddess
A ​captivating debut fantasy inspired by the legend of the Chinese moon goddess, Chang’e , in which a young woman’s quest to free her mother pits her against the most powerful immortal in the realm and sets her on a dangerous path—where choices come with deadly consequences, and she risks losing more than her heart. Growing up on the moon, Xingyin is accustomed to solitude, unaware that she is being hidden from the powerful Celestial Emperor who exiled her mother for stealing his elixir of immortality. But when Xingyin’s magic flares and her existence is discovered, she is forced to flee her home, leaving her mother behind. Alone, untrained, and afraid, she makes her way to the Celestial Kingdom, a land of wonder and secrets. Disguising her identity, she seizes an opportunity to learn alongside the Crown Prince, mastering archery and magic, even as passion flames between her and the emperor’s son. To save her mother, Xingyin embarks on a perilous quest, confronting legendary creatures and vicious enemies across the earth and skies. When treachery looms and forbidden magic threatens the kingdom, however, she must challenge the ruthless Celestial Emperor for her dream—striking a dangerous bargain in which she is torn between losing all she loves or plunging the realm into chaos. Daughter of the Moon Goddess begins an enchanting, romantic duology which weaves ancient Chinese mythology into a sweeping adventure of immortals and magic, of loss and sacrifice—where love vies with honor, dreams are fraught with betrayal, and hope emerges triumphant.

Rani Manicka - The ​Japanese Lover
Parvathi ​leaves her native Ceylon for Malaya and an arranged marriage to a wealthy businessman. But her father has cheated, supplying a different girl's photograph, and Kasu Marimuthu, furious, threatens to send her home in disgrace. Gradually husband and wife reach an agreement, and the naive young girl learns to assume the air of sophisticated mistress of a luxurious estate. She even adopts his love child and treats Rubini as her own daughter - a generous act which is rewarded by a long-wished-for son. But it is a life without passion, and Parvathi dreams of loving - and being loved - with complete abandon. When the Japanese invade Malaya, in WW2, they requisition the estate. Marimuthu dies and Parvathi is forced to accept the protection of the Japanese general who has robbed her of her home. For the first time, she experiences sexual passion. And gradually, her sworn enemy becomes the lover she has always yearned for . . .

Ismeretlen szerző - The ​Best Science Fiction and Fantasy of the Year 13.
The ​finest short science fiction and fantasy, from the master anthologist Science fiction is a portal that opens doors onto futures too rich and strange to imagine; fantasy takes us through doorways of magic and wonder. For more than a decade, award-winning editor Jonathan Strahan has pored through tens of thousands of stories to select the best, the most interesting, the most engaging science fiction and fantasy to thrill and delight readers.

Zen Cho - Spirits ​Abroad
Nineteen ​sparkling stories that weave between the lands of the living and the lands of the dead. Spirits Abroad is an expanded edition of Zen Cho’s Crawford Award winning debut collection with nine added stories including Hugo Award winner “If at First You Don't Succeed, Try, Try Again.” A Datin recalls her romance with an orang bunian. A teenage pontianak struggles to balance homework, bossy aunties, first love, and eating people. An earth spirit gets entangled in protracted negotiations with an annoying landlord, and Chang E spins off into outer space, the ultimate metaphor for the Chinese diaspora.

Lillian Too - The ​Buddha Book
This ​is a work of sacred geography. Lillian Too introduces us to over 50 of the most important and well-known Buddhist deities, presenting their major characteristics, functions, and histories, along with the prayers, meditations, visualizations, and special rituals and blessings associated with each.

Kollekciók