Ajax-loader

'pakisztáni szerző' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Mohsin Hamid - Nyugati ​kijárat
A ​polgárháború felé sodródó, de még élhető városban felfigyel egymásra két fiatal. Megisznak egy kávét, egymásra mosolyognak, együtt vacsoráznak. Nadja és Szaid között szerelem szövődik, és ők megpróbálnak megfeledkezni a bombák éjszakáról éjszakára egyre közelebbről hallatszó hangjáról, a rádióból harsogó új törvényekről, a nyilvános kivégzések zajáról. Eközben hozzájuk is eljut a város titkos pontjain feltűnő fekete ajtók híre, amelyek Londonba, San Franciscóba, Görögországba vagy éppen Dubajba nyílnak. Hamarosan elérkezik az idő, amikor a fiatal pár megkeresi az egyik ajtót, hogy a menekülők tömegéhez csatlakozva elhagyják az összeomló várost, és a kilátástalan helyzet ellenére is reménykedve megkeressék helyüket a világban. Az előző könyvéért Man Booker-díjra jelölt amerikai Mohsin Hamid új könyve határokon és földrészeken átívelő utazás egy lehetséges jövőbe, szerelmi történet a vihar magjában, hitvallás remény és együttérzés, bátorság és hűség mellett. A Nyugati kijárat alapvetően emberi minőséget érint meg bennünk, valami továbbra is élő és lélegző dolgot, amit a romok sem temethetnek el.

Kamila Shamsie - Istent ​a kőben
Ritkán ​áll módunkban a történelem egy adott szakaszát két ennyire ellentétes nézőpontból szemügyre venni. A nagy háborúban Kajjum a brit hadseregben harcol, de megsebesül, egyik szemét elveszítve hazatér, és az indiai erőszakmentes mozgalom híve lesz. Vivet eleinte csak a régészet és főleg a vonzó Tashin bej érdekli, de ahogy a történet eseményei sűrűsödnek, egyre jobban megérti és képviseli azt a nézetet, hogy egymás kultúráját tisztelni kell, védeni, akár a saját kultúránk ellenében is. A világ éppen attól lesz élhető hely, ha a különbségek nem ellentét forrásai, hanem a közös kincsestár egyformán felbecsülhetetlen darabjai. A történet Törökországban kezdődik az I. világháború előtt, és az indiai Pesavár városába érkezünk meg. Ez a Pesavár, Shamsie városa csupa élet, lüktető szíve a bazár, a "Mesélők utcája", ahol a pastu történelem íródik a gyakran inkább másra figyelő közönség szeme láttára. A történet csúcs- és gócpontja az 1930. április 23-i tömeggyilkosság a Mesélők Bazárjában. Négyszáz embert lőttek agyon, a vértelen és fegyvertelen ellenállás itt vált országos mozgalommá, mikor zavargástól tartva megtagadták a várostól, hogy tisztességgel eltemethesse halottait. Az Istent a kőben magával ragadó történet barátságról és árulásról. Világ körüli utazás elbukott és leigázott birodalmak szívébe, emlékeztető, hogy mindannyiunknak megvan a helyünk a történelem káoszában, és hogy milyen sok minden veszett el, de nem merülhet feledésbe sosem. A huszadik század első felében járunk, de visszanyúlunk a perzsa Dáriosz idejébe, a régészek egy abból a korból fennmaradt, csodálatos fejéket keresnek. Az indiai Kajjum és az angol Viv két szálon futó, össze-összetalálkozó ikertörténete mégsem csak a szépirodalmi igényű forrásmunkák palettáját gazdagítja. Barangolunk Pesavárban, járunk a Mesélők utcáján, hallunk versbe szedett legendás történetet, látjuk a piacot, az írástudók asztalait, a tiltott házak hölgyeit, tanúi leszünk emberi sorsoknak, gyerekek tudásért, nők emberi jogokért folytatott küzdelmének. És annak is, hogyan vonulnak ki az országból a brit katonák az erőszakmentes mozgalom híveinek lemészárlása után. Figyeljük a pakisztáni nemzeti hőst, a határvidék Ghandiját, aki nem akarja, hogy Pakisztán önálló állam legyen, mert fontosabbnak tartja, hogy India egységes maradjon. Érezzük a piac fűszeres illatát, az olajfákkal párbajozó szellőt.

Malala Juszufzai - Christina Lamb - Én ​vagyok Malala
A ​lány, aki harcolt, hogy tanulhasson, és lelőtte egy tálib katona. Amikor a tálibok elfoglalták a Szvát-völgyet, egy kislány kiállt saját jogaiért. Malala Juszufzai nem tűrte, hogy el akarják némítani, és harcba szállt azért, hogy tanulhasson. 2012. október 9-én mindezért kis híján az életével fizetett. Ezen a napon Malala épp az iskolából hazafelé tartott, amikor megtámadták és közvetlen közelről fejbe lőtték. Nem sokan bíztak felépülésében. Malala mégis talpra állt. Csodával határos gyógyulása a távoli Pakisztán egy eldugott részéből az ENSZ New York i székházáig repítette. Így vált tizenhat évesen világszerte az erőszakmentes tiltakozás példaképévé, és ő lett a valaha élt legfiatalabb hős, akit Nobel-békedíjra jelöltek. Az Én vagyok Malala nem csupán egy magával ragadó történet a családról, melynek életét felforgatta a terrorizmus, hanem megható példázat a szülők rendíthetetlen szeretetéről egy olyan kultúrában, ahol csak a fiúkat veszik emberszámba. Ez a könyv megmutatja, hogy egyetlen ember is elég ahhoz, hogy jobbá tegye a világot. Malala Juszufzai akkor került a figyelem középpontjába, amikor a BBC urdu nyelvű honlapján naplót kezdett írni az életéről a tálib megszállás idején. A Gul Makai álnéven közölt írásaiban gyakran beszél arról, családja mennyit küzd azért, hogy a Szvát-völgyben a Malalához hasonló korú lányok tanulhassanak. 2012 októberében egy tálib katona megtámadta a lányt: közvetlen közelről lőtte fejbe. Malala azonban a csodával határos módon felépült, és tovább folytatja a lányok tanuláshoz való jogáért vívott harcát. Malala bátorságát és állhatatosságát 2011-ben Pakisztánban a Nemzeti Ifjúsági Békedíjjal tüntették ki, majd ugyanebben az évben a Nemzetközi Gyermek Békedíjra is jelölték. Ő lett 2013-ban minden idők legfiatalabb Nobel-békedíj várományosa. Egy éven belül kétszer szerepelt a Time magazin címlapján, másodjára azén a lapszámén, amelyben a Világ 100 Legbefolyásosabb Embere listáját közölték. Ugyancsak a befutók közt szerepelt Az Év Embere-díj várományosai közt 2012-ben. A Malala Alapítvány segítségével amelynek Angelina Jolie az egyik szóvivője, aki 200.000 dollárral támgatta az alapítvány működését Malala továbbra is a lányok tanuláshoz való jogáért folytatott küzdelem élharcosa. Ez a nonprofit szervezet a közösségi szinten megszervezett oktatást és világszerte az oktatásügyért küzdők támogatását tűzte ki céljául. A könyv társszerzője, Christina Lamb a világ egyik legismertebb külügyi tudósítója, aki 1987 óta tudósít Pakisztánról és Afganisztánról. Oxfordban és a Harvardon végezte tanulmányait, öt könyv szerzője, öt alkalommal nyerte el az Év Brit Külügyi Tudósítója-díjat, valamint neki ítélték a Prix Bayeux-t, a haditudósítóknak járó legrangosabb európai díjat is. 2007-ben részt vett Karacsiban Benazír Bhuttó kampánykörútján, ahol több tucat ember lett öngyilkos bombamerénylők áldozata. Jelenleg a Sunday Timesnak dolgozik, férjével és fiával London és Portugália között ingázik.

Malala Yousafzai - Christina Lamb - I ​Am Malala
When ​the Taliban took control of the Swat Valley in Pakistan, one girl spoke out. Malala Yousafzai refused to be silenced and fought for her right to an education. On Tuesday, October 9, 2012, when she was fifteen, she almost paid the ultimate price. She was shot in the head at point-blank range while riding the bus home from school, and few expected her to survive. Instead, Malala's miraculous recovery has taken her on an extraordinary journey from a remote valley in northern Pakistan to the halls of the United Nations in New York. At sixteen, she has become a global symbol of peaceful protest and the youngest nominee ever for the Nobel Peace Prize. I AM MALALA is the remarkable tale of a family uprooted by global terrorism, of the fight for girls' education, of a father who, himself a school owner, championed and encouraged his daughter to write and attend school, and of brave parents who have a fierce love for their daughter in a society that prizes sons. I AM MALALA will make you believe in the power of one person's voice to inspire change in the world.

Nabeel Qureshi - Allahot ​kerestem, Jézusra találtam
„Mert ​ez nem rólad szól” – hallja miértjeire Nabeel a döbbenetes választ, és ezzel gyógyul ki jogosnak tűnő önsajnálatából. Egy szenvedélyes apologéta nem apologetikus, hanem személyes vallomásán át éri el szívünket-agyunkat: ezért hiteles, ezért emberi, és ezért isteni ez a könyv. Qureshi Allahot keresve Jézust találta meg – így igazi önmagát is –, könyve tehát rólad és rólam szól. _Horváth Levente lelkész, a Református Mentő Misszió és a Bonus Pastor Alapítvány vezetője_ A fiatalon elhunyt Nabeel Qureshi könyve intim betekintést nyújt egy pakisztáni származású, nyugaton letelepedett muszlim család életébe. A tengerésztisztként dolgozó apa ʼUmar ibn al-Khattábig, a négy kalifa egyikéig vezeti vissza származását, és Nabeel édesanyja is neves muszlim hittérítő felmenőkkel büszkélkedhet. Így hatalmas tragédiaként élik meg fiuk növekvő érdeklődését a kereszténység iránt. Minden tiltakozásuk ellenére azonban Nabeel egyre közelebb sodródik a végleges-végzetes döntéshez. A muszlim hittérítőből lett keresztény egyetemista srác életútja nemcsak arra döbbent rá, hogy milyen kockázatokkal kell számolnia annak, aki muszlimként enged Jézus hívásának, hanem személyes tapasztalatai révén mutatja be a két hitrendszer és vallásgyakorlat közötti különbségeket. Belső és külső küzdelmei, álmai és sajátos istenélményei mellett lenyűgöző annak az egy-két keresztény barátnak az őszinte szeretete és állhatatos ragaszkodása, amellyel kitartottak mellette a legsötétebb órákban is.

Sabatina James - Eurábia
Iszlámoktatás ​a német iskolákban. Nyilvános felhívások a máshitűek megölésére. A sáría németországi bevezetésének követelése. Mekkora veszélyt jelentenek a valóságban a radikális iszlamisták a demokráciára, az európai jogrendre? Sabatina James, a muszlim családba született keresztény aktivista könyvében felhívja a figyelmet a korlátlan tolerancia következményeire, s magas színvonalon, mégis érthetően magyarázza el, hová vezethet a meggondolatlan cselekvés. Sabatina James 1982-ben Pakisztánban született, muszlim családban. 10 éves korában a család Ausztriába költözött. Sabatinát nem sokkal később házasságra akarták kényszeríteni egy unokabátyjával, majd amikor megtagadta az engedelmességet, a család halálos ítéletet mondott ki rá. Azóta titkos helyeken én, rendőri védelmet kap. Az általa alapított Sabatina Egyesület iszlám országokból és muszlim családokból származó nőknek nyújt segítséget.

Sabaa Tahir - A ​Reaper at the Gates
Beyond ​the Empire and within it, the threat of war looms ever larger. The Blood Shrike, Helene Aquilla, is assailed on all sides. Emperor Marcus, haunted by his past, grows increasingly unstable, while the Commandant capitalizes on his madness to bolster her own power. As Helene searches for a way to hold back the approaching darkness, her sister’s life and the lives of all those in the Empire hang in the balance. Far to the east, Laia of Serra knows the fate of the world lies not in the machinations of the Martial court, but in stopping the Nightbringer. But while hunting for a way to bring him down, Laia faces unexpected threats from those she hoped would aid her, and is drawn into a battle she never thought she’d have to fight. And in the land between the living and the dead, Elias Veturius has given up his freedom to serve as Soul Catcher. But in doing so, he has vowed himself to an ancient power that will stop at nothing to ensure Elias’s devotion—even at the cost of his humanity.

Sabaa Tahir - An ​Ember In The Ashes (indonéz)
Laia ​seorang budak. Elias seorang prajurit. Keduanya bukan orang merdeka. Saat kakak laki-laki Laia ditahan dengan tuduhan pemberontakan, Laia harus mengambil keputusan. Dia rela menjadi mata-mata Komandan Blackcliff, kepala sekolah militer terbaik di Imperium, demi mendapatkan bantuan untuk membebaskan kakaknya. Di sana, dia bertemu dengan seorang prajurit elit bernama Elias. Elias membenci militer dan ibunya, Sang Komandan yang brutal. Pemuda ini berencana untuk melarikan diri dari Blackcliff, menanggung risiko dicambuk sampai mati jika ketahuan. Dia hanya ingin bebas. Elias dan Laia. Keduanya akan segera menyadari bahwa nasib mereka akan saling silang, dan keputusan-keputusan mereka akan menentukan nasib Imperium, dan bangsa mereka.

Sabaa Tahir - Die ​Herrschaft der Masken
Wie ​überlebt man in einer Welt, in der Männer mit silbernen Masken jeden Tag den Tod bringen können? Wie kann man sich selbst treu bleiben, wenn die Herrschenden des Imperiums alles dafür tun, voller Grausamkeit ein ganzes Volk zu unterjochen? Elias und Laia stehen auf unterschiedlichen Seiten. Und doch sind ihre Wege schicksalhaft miteinander verknüpft. Während Elias in der berühmten Militärakademie von Schwarzkliff dazu ausgebildet wird, als Elite-Krieger die silberne Maske der Macht voller Stolz und ohne Erbarmen zu tragen, muss Laia täglich die Willkür der Herrschenden fürchten. Als ihre Familie ermordet wird und ihrem Bruder die Hinrichtung droht, schließt sie sich dem Widerstand an. Als Sklavin getarnt, dringt sie in das Innerste von Schwarzkliff vor. Dort trifft sie auf Elias, den jungen Krieger, der eigentlich ihr Feind sein müsste ... Eine mitreißende Geschichte, in der es buchstäblich um Leben und Tod geht

Sabaa Tahir - Eine ​Fackel im Dunkel der Nacht
Die ​lang erwartete Fortsetzung von Elias & Laia - Die Herrschaft der Masken. Das Schicksal hat Elias und Laia zueinander geführt und im Kampf gegen das Imperium geeint. Laia hat Elias vor der Hinrichtung bewahrt, und als Gegenleistung hilft Elias ihr, durch die Tunnel unterhalb von Schwarzkliff zu fliehen. Der Plan: Sie wollen die Stadt verlassen und den weiten Weg durch die Wüste bis nach Kauf einschlagen. Dort sitzt Laias Bruder im Gefängnis. Um ihn zu befreien, braucht Laia Elias' Hilfe. Auf ihrer Flucht bleibt kaum Zeit für die Frage, was sie außer dem gemeinsamen Feind noch miteinander teilen. Doch noch immer ist da dieses Gefühl, das sie vom ersten Moment zueinander hingezogen hat ...

Sabaa Tahir - In ​den Fängen der Finsternis
Wo ​Leben ist, ist Hoffnung Das Martialenimperium steht am Abgrund: Imperator Marcus überzieht das Land mit dem Blut der Unschuldigen, während Blutgreif Helena diese zu schützen versucht. Weit im Osten weiß Laia, dass sie den Nachtbringer aufhalten muss, und das ohne Elias. Denn Elias ist nun als Seelenfänger an die Zwischenstatt, das Geisterreich, gebunden. Dazu verdammt, einer uralten Macht bedingungslos zu dienen - auch wenn dies bedeutet, die Frau aufzugeben, die er liebt.

Sabaa Tahir - Le ​prix du sang
" ​LA DOULEUR EST UN CHOIX. SUCCOMBES-Y ET TU ÉCHOUERAS. DÉFIE-LA ET TU TRIOMPHERAS. " Helene Aquilla, la Pie de sang, est assaillie de toute part, elle doit protéger les habitants de l'Empire contre les forces du mal et déjouer les plans de la Commandante. Au même moment, à l'est, Laia cherche à éliminer le terrible Semeur de Nuit et reçoit des menaces inattendues de la part de ses alliés. Quant à Elias Veturius, quelque part entre le monde des morts et celui des vivants, il rejoint les Attrapeurs d'Âmes, sacrifiant sa liberté et son humanité. Au sein de l'Empire et au-delà, la guerre est imminente...

Sabaa Tahir - Una ​antorcha en las tinieblas
Tras ​el desenlace de la cuarta prueba, Laia y Elías se ven obligados a huir de la ciudad de Serra perseguidos por un ejército de máscaras. Ahora, su única esperanza es Darin, el hermano de Laia, cuyos conocimientos sobre el acero sérrico son la clave para el futuro de los académicos. Pero Darin se encuentra encerrado en la prisión de Kauf, la más inexpugnable y peligrosa de todo el imperio. A pesar del riesgo que supone, Laia está decidida a liberar a su hermano y Elias resuelto a seguir a su lado, aunque ello suponga renunciar a su propia libertad. Juntos tendrán que luchar a cada paso para llegar a su destino y burlar a todos sus enemigos: el cruel Comandante, los soldados del Imperio, el sádico guardián de Kauf, y sobre todo, a Helene Aquilla, sometida a la voluntad de Marcus, el retorcido nuevo líder del Imperio. La que una vez fue amiga y compañera tendrá que hacer frente a una misión tan clara como indeseada: encontrar al traidor Elias Veturius y a su compañera... y matarlos a los dos.

Sabaa Tahir - Una ​llama entre cenizas
En ​un mundo regido por la ley marcial de la Roma Antigua, el precio de la desobediencia es la muerte. Laia y su familia sobreviven en los callejones más pobres, sin cuestionar el orden establecido. Han visto lo que les pasa a quienes se atreven a desafiarlo. Cuando encarcelen a su hermano por traición, Laia se verá obligada a acudir a la resistencia. A cambio de su ayuda, deberá espiar para ellos en la Academia Militar. Allí conocerá a Elias, el soldado más prometedor del Imperio y también su mayor opositor. Laia es esclava, Elias es soldado. Ninguno de los dos es libre. Solo uniendo sus destinos podrían cambiar el de todos.

Sabaa Tahir - Une ​braise sous la cendre
Quand ​Games of Thrones rencontre Hunger Games ! Dans un monde où l'armée a pris le pouvoir, l'obscurantisme domine, mais deux adolescents vont s'unir pour tenter de renverser ceux qui ont imposé ce règne de la force. Autrefois le royaume était savant et cultivé. Il était partagé entre les Scholars (ceux qui détiennent le savoir) et les Martials (les soldats qui tirent leur puissance de la force brute). Jusqu'au jour où les Martials ont pris violemment le dessus et écrasé les Scholars. Désormais, quiconque est trouvé avec un livre ou en train d'écrire risque la prison ou la mort. Le royaume a sombré dans l'obscurantisme et les Scholars ont peu à peu oublié leurs connaissances... Laia, une Scholar de 16 ans, voit sa famille assassinée car son frère, qui détenait un carnet mystérieux, est accusé de trahison. Pour venger sa famille et empêcher que son frère ne soit exécuté, Laia rejoint la résistance. Celle-ci l'envoie en mission d'espionnage dans l'école militaire de Blackcliff qui forme l'élite de l'armée, où elle devient vite l'esclave de la terrible directrice. De son côté, Elias, jeune Martial de 20 ans, fils de la directrice et possible futur empereur, rêve d'échapper à son destin tant il hait les exactions du pouvoir en place... et sa mère despotique. Dans cette école-prison, les chemins de Laia et d'Elias se croisent. Ensemble, ils vont tenter de gagner leur liberté... et rejoindre la rébellion.

Benazir Bhutto - Reconciliation
Benazir ​Bhutto returned to Pakistan in October 2007, after eight years of exile, hopeful that she could be a catalyst for change. Upon a tumultuous reception, she survived a suicide-bomb attack that killed nearly two hundred of her countrymen. But she continued to forge ahead, with more courage and conviction than ever, since she knew that time was running out—for the future of her nation, and for her life. In Reconciliation, Bhutto recounts in gripping detail her final months in Pakistan and offers a bold new agenda for how to stem the tide of Islamic radicalism and to rediscover the values of tolerance and justice that lie at the heart of her religion. With extremist Islam on the rise throughout the world, the peaceful, pluralistic message of Islam has been exploited and manipulated by fanatics. Bhutto persuasively argues that America and Britain are fueling this turn toward radicalization by supporting groups that serve only short-term interests. She believed that by enabling dictators, the West was actually contributing to the frustration and extremism that lead to terrorism. With her experience governing Pakistan and living and studying in the West, Benazir Bhutto was versed in the complexities of the conflict from both sides. She was a renaissance woman who offered a way out. In this riveting and deeply insightful book, Bhutto explores the complicated history between the Middle East and the West. She traces the roots of international terrorism across the world, including American support for Pakistani general Zia-ul-Haq, who destroyed political parties, eliminated an independent judiciary, marginalized NGOs, suspended the protection of human rights, and aligned Pakistani intelligence agencies with the most radical elements of the Afghan mujahideen. She speaks out not just to the West, but to the Muslims across the globe who are at a crossroads between the past and the future, between education and ignorance, between peace and terrorism, and between dictatorship and democracy. Democracy and Islam are not incompatible, and the clash between Islam and the West is not inevitable. Bhutto presents an image of modern Islam that defies the negative caricatures often seen in the West. After reading this book, it will become even clearer what the world has lost by her assassination.

Sabaa Tahir - Une ​flamme dans la nuit
Dans ​un monde où l'armée a pris le pouvoir, l'obscurantisme domine, mais deux adolescents vont s'unir pour tenter de renverser ceux qui ont imposé ce règne de la force. "Tu as compris, Laia,
Ils nous pourchassent. Il n'y a aucun moyen
de quitter la ville. La peur est notre meilleur guide,
elle nous maintiendra en vie." Elias a toujours voulu quitter Blackcliff pour enfin devenir libre. Mais ce rêve a un prix : Laia, une jeune résistante, lui permettra de fuir s'il l'aide à faire évader son frère, enfermé dans la pire prison de Blackcliff. Malgré le risque, Elias n'hésite pas une seconde et décide de forcer son destin. Traqués par les Martiaux, les fugitifs ignorent que ce voyage les conduira jusqu'au cœur de l'Empire, où des dangers plus périlleux encore les attendent...

Sabaa Tahir - A ​Torch Against the Night
THE ​ASTONISHING SEQUEL TO THE INSTANT _NEW YORK TIMES_ BESTSELLER, AN _EMBER IN THE ASHES_! Elias and Laia are running for their lives. Following the events of the Fourth Trial, an army led by Masks hunts the two fugitives as they escape the city of Serra and journey across the vast lands of the Martial Empire. Laia is determined to break into Kauf—the Empire’s most secure and dangerous prison—and save her brother, whose knowledge of Serric steel is the key to the Scholars' future. And Elias is determined to stay by Laia’s side...even if it means giving up his own chance at freedom. But Elias and Laia will have to fight every step of the way if they’re going to outsmart their enemies: the bloodthirsty Emperor Marcus, the merciless Commandant, the sadistic Warden of Kauf, and, most heartbreaking of all, Helene—Elias’s former friend and the Empire’s newest Blood Shrike. Helene’s mission is horrifying, unwanted, and clear: find the traitor Elias Veturius and the Scholar slave who helped him escape...and kill them both.

Rowan_routh_eight_%e2%80%8bghosts
Eight ​Ghosts Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Eight ​Ghosts
Rooted ​in place, slipping between worlds - a rich collection of unnerving ghosts and sinister histories. Eight authors were given after hours freedom at their chosen English heritage site. Immersed in the history, atmosphere and rumours of hauntings, they channelled their darker imaginings into a series of extraordinary new ghost stories. Sarah Perry's intense tale of possession at the Jacobean country house Audley End is a work of psychological terror, while Andrew Michael Hurley's story brings an unforgettably shocking slant to the history of Carlisle Castle. Within the walls of these historic buildings each author has found inspiration to deliver a new interpretation of the classic ghost story. Relish the imagined terrors at these exhilarating locations: Kate Clanchy, Housesteads Roman Fort Stuart Evers, Dover Castle Mark Haddon, York Cold War Bunker Andrew Michael Hurley, Carlisle Castle Sarah Perry, Audley End Max Porter Eltham Palace Kamila Shamsie, Kenilworth Castle Jeanette Winterson, Pendennis Castle

Sabatina James - Fátyol ​nélkül soha
1. ​Csak az igazság kimondása tehet szabaddá 2. Életem az Iszlám és a kereszténység vonzásában "Az Iszlám és a keresztény kultúrát egyaránt a magaménak érzem. Tudom, milyen Pakisztánban élni, és pakisztáni nőként idegenben, a nyugati világba beilleszkedni." Naponta kényszerítik szülők kényszerházasságba a lányaikat, nemcsak az arab világban, hanem Európa kellős közepén is. Sabatinát is ez a sors fenyegette, de ő hihetetlen bátorsággal ellenszegült. Azóta az egyesülete segítségével harcol a muszlim nőkért, akikre ugyanez a sors vár. Elnyomás, erőszak, megtagadott integráció - egyre jobban látja a Németországban élő muszlimok sajátságosan elkülönülő világát. Ebben a könyvében Sabatina nyíltan beszél: nemcsak az Iszlámot bírálja, hanem arra is biztat, hogy ne bújjunk a tolerancia ürügye mögé, inkább ismerjük fel, hogy a szabadság ajándék, amelyet szünet nélkül védelmeznünk kell.

Covers_363163
The ​Many Voices of English Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - The ​Many Voices of English
Auf ​der ganzen Welt entsteht Literatur in Englischer Sprache. Dieser Band enthält eine Kurzgeschichtensammlung namhafter Autorinnen und Autoren von der Kolonialzeit bis zur Gegenwart. - Eine fundierte Einführung in das Thema zeigt, wie aktuell postkoloniale Literatur heute erlebt werden kann. - Kurzbiographien führen in die Lebenbswelt und das Werk der Autorinnen und Autoren ein. - Ausführliche Worterklärungen und Erläuterungen am Fuß der Seite erleichtern das Lesen. - Ergänzendes Hintergrundmaterial zu den Kurzgeschichten bietet ein breites Spektrum an Diskussionsstoff. - Hinweise auf weiterführende Literatur und Websites dienen der Vorbereitung von Präsentationen, Essays und Referaten. - Karten veranschaulichen die Verbreitung der englischen Sprache und Kultur.

サバアタヒア - 仮面の帝国守護者 ​(Kamen no Teikoku Guardian)
反逆罪で帝国に兄を捕らえられたライアは、抵抗組織に兄を救出してもらう代わりに、女校長の動向を探るため、帝国守護者である仮面兵の養成所――軍学校に密偵として潜入した。だがささいな過失から冷酷な女校長によって虐待を受ける。そんな彼女を助けたのは、数十年に一人の逸材と称され、最優秀の成績を誇る軍学校最上級生のエリアスだった……ブラッククリフ軍学校を舞台にした、恋と友情と戦いの異世界ファンタジー!

Ismeretlen szerző - Star ​Wars - From a Certain Point of View
Forty ​years. Forty stories. In honor of the fortieth anniversary of Star Wars: A New Hope, this collection features Star Wars stories by bestselling authors, trendsetting artists, and treasured voices from Star Wars literary history. More than forty authors have lent their unique vision to forty “scenes,” each retelling a different moment from the original Star Wars film, but with a twist: Every scene is told from the point of view of a background character. Whether it’s the X-wing pilots who helped Luke destroy the Death Star or the stormtroopers who never quite could find the droids they were looking for, Star Wars: From a Certain Point of View places the classic movie in a whole new perspective, and celebrates the influence and legacy of the unparalleled cultural phenomenon, Star Wars. Contributors include: Ben Acker and Ben Blacker • Renee Ahdieh • Tom Angleberger • Meg Cabot • Rae Carson • Zoraida Cordova • Delilah S. Dawson • Paul Dini • Alexander Freed • Jason Fry • Christie Golden • Claudia Gray • E. K. Johnston and Ashley Eckstein • Paul Kemp • Mur Lafferty • Ken Liu • Griffin McElroy • John Jackson Miller • Nnedi Okorafor • Daniel José Older • Mallory Ortberg • Madeleine Roux • Gary D. Schmidt • Cavan Scott • Sabaa Tahir • Glen Weldon • Chuck Wendig • Gary Whitta • And more!

Sabatina James - Apám ​a halálomat akarja
Hogyan ​illeszkedik be zökkenő nélkül egy általános iskolás, pakisztáni kislány egy osztrák falu közösségébe, hogyan érzi magát igazán otthon a linzi középiskolában, az osztrák tinik életmódjában, ami ugyancsak különbözik a muszlim vallás megkövetelte erkölcsi normáktól. Nem is beszélve fundementalista szüleinek szintén az iszlám táplálta könyörtelen kegyetlenségétől, amelyet mindig a vallás nevében követnek el saját gyermekük ellen.Sabatina szerencsétlenségére lány, így gyakorlatilag nem számít embernek, csak egy tárgynak, amellyel kényük-kedvük szerint bánnak a szülök. Sabatinának. nem lehetnek saját vágyai, nem valósíthatja meg álmait, nem lehet maga választotta szerelme és voltaképpen az élete sem az övé, mert a vallás előírásai szerint akár meg is ölhetik, ha nem engedelmeskedik a szülői akaratnak. Sabatina európai szemmel hihetetlen sorsa nem egyedi eset. Újságok rendszeresen adnak hírt arról, hogy a még Európában is elkövetnek a bevándorlók úgynevezett becsületgyilkosságokról, amikor egy-egy muszlim család halállal bünteti azt a tagját,többnyire lánygyermekét, aki nem hajlandó alávetni magát a saría: az iszlám törvénykezés parancsainak. A férfiak megtagadhatják a házasságkötést a szüleik által kiszemelt lánnyal, a nő azonban nem. Ha ellenszegül, netán még a kereszténységre is áttér, mint ahogy Sabatina tette, a büntetése halál. Ez elől menekül és bujkál családja elől már évek óta ennek az izgalmas visszaemlékezésnek az írója, aki álnéven írta ezt a megrázó és napjaink egyik központi kérdésére választ kereső könyvét. A kérdés ugyanis az, hogy összeegyeztethető-e két egymástól messze eső kultúra, lehet-e ki- és megegyezés két különböző világ között. Sabatina igennel válaszol a kérdésre, a családja válasza viszont határozott nem. Vajon hova vezet mindez?

Mohsin Hamid - How ​to get Filthy Rich in Rising Asia
"Mr. ​Hamid reaffirms his place as one of his generation's most inventive and gifted writers." -Michiko Kakutani, "The New York Times" "A globalized version of "The Great Gatsby ." . . [Hamid's] book is nearly that good." -Alan Cheuse, NPR "Marvelous and moving." -"TIME Magazine" From the internationally bestselling author of "The Reluctant Fundamentalist," the boldly imagined tale of a poor boy's quest for wealth and love . . . His first two novels established Mohsin Hamid as a radically inventive storyteller with his finger on the world's pulse. "How to Get Filthy Rich in Rising Asia" meets that reputation--and exceeds it. The astonishing and riveting tale of a man's journey from impoverished rural boy to corporate tycoon, it steals its shape from the business self-help books devoured by ambitious youths all over "rising Asia." It follows its nameless hero to the sprawling metropolis where he begins to amass an empire built on that most fluid, and increasingly scarce, of goods: water. Yet his heart remains set on something else, on the pretty girl whose star rises along with his, their paths crossing and recrossing, a lifelong affair sparked and snuffed and sparked again by the forces that careen their fates along. "How to Get Filthy Rich in Rising Asia "is a striking slice of contemporary life at a time of crushing upheaval. Romantic without being sentimental, political without being didactic, and spiritual without being religious, it brings an unflinching gaze to the violence and hope it depicts. And it creates two unforgettable characters who find moments of transcendent intimacy in the midst of shattering change.

Malala Yousafzai - Christina Lamb - Eu ​sou Malala
Eu ​sou Malala é a história de uma família exilada pelo terrorismo global, da luta pelo direito à educação feminina e dos obstáculos à valorização da mulher em uma sociedade que privilegia filhos homens. Quando o Talibã tomou controle do vale do Swat, uma menina levantou a voz. Malala Yousafzai recusou-se a permanecer em silêncio e lutou pelo seu direito à educação. Mas em 9 de outubro de 2012, uma terça-feira, ela quase pagou o preço com a vida. Malala foi atingida na cabeça por um tiro à queima-roupa dentro do ônibus no qual voltava da escola. Poucos acreditaram que ela sobreviveria. Mas a recuperação milagrosa de Malala a levou em uma viagem extraordinária de um vale remoto no norte do Paquistão para as salas das Nações Unidas em Nova York. Aos dezesseis anos, ela se tornou um símbolo global de protesto pacífico e a candidata mais jovem da história a receber o Prêmio Nobel da Paz. Eu sou Malala é a história de uma família exilada pelo terrorismo global, da luta pelo direito à educação feminina e dos obstáculos à valorização da mulher em uma sociedade que valoriza filhos homens. O livro acompanha a infância da garota no Paquistão, os primeiros anos de vida escolar, as asperezas da vida numa região marcada pela desigualdade social, as belezas do deserto e as trevas da vida sob o Talibã. Escrito em parceria com a jornalista britânica Christina Lamb, este livro é uma janela para a singularidade poderosa de uma menina cheia de brio e talento, mas também para um universo religioso e cultural cheio de interdições e particularidades, muitas vezes incompreendido pelo Ocidente.

Malala Yousafzai - Christina Lamb - Yo ​soy Malala
«¿QUIÉN ​ES MALALA?», PREGUNTÓ EL HOMBRE QUE EMPUÑABA EL ARMA. YO SOY MALALA. ÉSTA ES MI HISTORIACuando los talibanes tomaron el control del valle de Swat, una niña luchó por su derecho a la educación. El martes 9 de octubre de 2012 estuvo a punto de pagar el gesto con su vida cuando le dispararon en la cabeza a quemarropa.El extraordinario periplo de Malala Yousafzai la ha llevado desde un valle remoto en el norte de Pakistán hasta las Naciones Unidas en Nueva York. Se ha convertido en un símbolo global de protesta pacífica y es la persona más joven de la historia en recibir el Premio Nobel de la Paz." Yo soy Malala" nos hace creer en el poder de la voz de una persona para cambiar el mundo. «Emocionante y reveladora.»Observer «La historia de un coraje y una convicción inmensos.»Independent #IAmMalala

Malala Yousafzai - El ​lápiz mágico de Malala
Malala ​Yousafzai, icono internacional, activista en pro del derecho a la educación y la persona más joven en haber recibido el Premio Nobel de la Paz, relata una historia inspiradora de lo que fue crecer en una región desgarrada por la guerra y, sin embargo, ver la magia de la esperanza adondequiera que mirase. Cuando Malala era niña en Pakistán quería tener un lápiz mágico. Lo usaría para:-poner un pestillo en su puerta; así sus hermanos no podrían molestarla. -detener el tiempo para dormir una hora más cada mañana.-borrar el olor del basurero que había cerca de su casa. Pero, con el tiempo, su mundo cambió, lo mismo que sus deseos. Su derecho a ir a la escuela se vio amenazado... simplemente porque era una niña. En vez de un lápiz mágico, Malala cogió uno de verdad. Sola en su habitación, escribió sobre los desafíos a que se enfrentaba, pero sus palabras llegaron a gente de todo el mundo.

Malala Yousafzai - El ​llapis mágic de la Malala
La ​veritable història d' una nena que desitjava un món millor. Guanyadora del Premi Nobel de la PauQuan la Malala era nena al Pakistan desitjava un llapis màgic. Ella el faria servir per... -dibuixar un forrellat a la seva porta perquè els seus germans no la molestessin.-aturar el temps i així poder dormir una hora més cada matí. -eliminar la pudor de l' abocador que hi havia al costat de casa seva. Però la Malala va créixer, el seu món va canviar i també van canviar els seus desitjos. El seu dret d' anar a escola va ser amenaçat –simplement, per ser nena–. En lloc d' un llapis màgic, va agafar-ne un de debò. I va escriure tota sola a la seva habitació sobre els desafiaments als quals s' enfrontava, i arreu del món moltes persones van llegir les seves paraules. I els desitjos de la Malala van començar a fer-se realitat.MALALA YOUSAFZAI, símbol internacional, activista per l' educació, i la guanyadora més jove del Premi Nobel explica la inspiradora història d' una nena que va créixer en una regió esquinçada per la guerra sense deixar d' apreciar la màgia de l' esperança en tot allò que l' envoltava.

Malala Yousafzai - Jeg ​er Malala
Da ​Taliban tok kontroll over Swat-dalen, var det en jente som nektet å la seg kneble. Malala Yousafzai tok opp kampen for sin rett til utdanning. Tirsdag 9.oktober 2012 kostet det henne nesten livet. På bussen på vei hjem fra skolen ble hun skutt i hodet, og få trodde hun ville overleve. Jeg er Malala er den utrolige historien til en familie som må forlate sitt hjemland på grunn av terrorisme, om kampen for jenters rett til utdanning og om foreldrenes sterke kjærlighet til sin datter i et samfunn som favoriserer sønner. "Malala er en god forteller, som skriver varmt om det hverdagslige, reflektert om samfunnsspørsmål, og engasjert om verdiene hun kjemper for." Sten Inge Jørgensen, VG "Malala vant verdens øre. Men kampen pågår fortsatt. Hun vil vekke alles samvittighet, og leseren av denne boken vil en gang for alle forstå viktigheten av retten til utdanning." Eskil Skjeldal, Vårt Land

Sabaa Tahir - An ​Ember in the Ashes
Set ​in a terrifyingly brutal Rome-like world, An Ember in the Ashes is an epic fantasy debut about an orphan fighting for her family and a soldier fighting for his freedom. It’s a story that’s literally burning to be told. LAIA is a Scholar living under the iron-fisted rule of the Martial Empire. When her brother is arrested for treason, Laia goes undercover as a slave at the empire’s greatest military academy in exchange for assistance from rebel Scholars who claim that they will help to save her brother from execution. ELIAS is the academy’s finest soldier— and secretly, its most unwilling. Elias is considering deserting the military, but before he can, he’s ordered to participate in a ruthless contest to choose the next Martial emperor. When Laia and Elias’s paths cross at the academy, they find that their destinies are more intertwined than either could have imagined and that their choices will change the future of the empire itself. Vow your blood and body to the empire. Keep your heart for yourself.

Malala Yousafzai - Nincs ​más út
A ​Nobel-békedíjas Malala Yousafzai már gyerekként belső menekült lett a hazájában, Pakisztánban. Később, nemzetközi aktivistaként, a világ bármely pontjára eljuthatott, egy helyet kivéve: a saját hazáját. Fiataloknak és felnőtteknek szóló könyvében nemcsak saját, megrázó élettörténetét meséli el, hanem más lányokét is, akik a világ különböző pontjairól menekültek el az erőszak, a háború és a bűnözés elől. Menekültek ők is, akik a hozzájuk hasonló milliókkal együtt gyakran láthatatlanok maradnak a statisztikák és hírek közönyös tengerében. A Nincs más út című könyv felnyitja a szemünket: a világ 68,5 millió menekültje semmiben sem különbözik tőlünk. Hétköznapi emberek ők is, akiknek nem volt más választásuk, mint elhagyni az otthonukat. Mert ez a választás életről és halálról szól.

Kollekciók