Ajax-loader

'pakisztáni szerző' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Sabaa Tahir - Szunnyadó ​parázs
Laia ​rabszolgalány az írástudók népéből. Elias katonanövendék a harcosok közül. Egyikük sem szabad: mindketten a birodalom könyörtelen rendjének rabjai. A harcosok birodalmában az ellenszegülést halállal büntetik. Akik nem kínálják fel életüket és vérüket a császárnak, azok azt kockáztatják, hogy szeretteiket kivégzik, a birodalom elpusztít mindent és mindenkit, ami és aki kedves számukra. Ebben a kíméletlen világban él Laia, akit a bátyjával együtt nagyszüleik nevelnek. A kis család szegényesen tengődik napról napra. Igyekeznek kerülni a birodalom figyelmét, hiszen sokszor tanúi lehettek annak, mi történik az olyanokkal, akik szembeszegülnek a hatalommal. Ám amikor Laia bátyját lázadás vádjával lefogják, a lány nehéz döntésre kényszerül. Az Ellenállás titkos csoportjának tagjai segítséget ígérnek neki testvére kiszabadításához, de cserébe azt kérik, hogy legyen a kémjük a harcosokat kiképző Sötétszirt katonai akadémián, ahová a kegyetlen parancsnoknő szolgájaként kerül be. Munkája során Laia megismerkedik Eliasszal, aki évfolyamelső az akadémián, az avatás küszöbén áll. Mégis szökésre készül, pedig pontosan tudja, hogy ezért kínzás és halál jár. Ám Elias már nem hisz abban, hogy a harcosok kegyetlensége a birodalom érdekén kívül egyéb ügyet is szolgálna, és meg akar szabadulni a zsarnokságtól, melynek fenntartására kiképezték. Laiával hamar ráébrednek, hogy a sorsuk szálai összefonódtak, és hogy a döntéseik akár a birodalom jövőjét is megváltoztathatják. Vajon összeütközik és harcban szétrobban, vagy éppen eggyé olvad a két fiatal világa? "Lebilincselő, mint Az éhezők viadala, képzeletgazdag, mint a Harry Potter, és kegyetlen, mint a Trónok harca." (Public Radio International)

Malala Juszufzai - Christina Lamb - Én ​vagyok Malala
A ​lány, aki harcolt, hogy tanulhasson, és lelőtte egy tálib katona. Amikor a tálibok elfoglalták a Szvát-völgyet, egy kislány kiállt saját jogaiért. Malala Juszufzai nem tűrte, hogy el akarják némítani, és harcba szállt azért, hogy tanulhasson. 2012. október 9-én mindezért kis híján az életével fizetett. Ezen a napon Malala épp az iskolából hazafelé tartott, amikor megtámadták és közvetlen közelről fejbe lőtték. Nem sokan bíztak felépülésében. Malala mégis talpra állt. Csodával határos gyógyulása a távoli Pakisztán egy eldugott részéből az ENSZ New York i székházáig repítette. Így vált tizenhat évesen világszerte az erőszakmentes tiltakozás példaképévé, és ő lett a valaha élt legfiatalabb hős, akit Nobel-békedíjra jelöltek. Az Én vagyok Malala nem csupán egy magával ragadó történet a családról, melynek életét felforgatta a terrorizmus, hanem megható példázat a szülők rendíthetetlen szeretetéről egy olyan kultúrában, ahol csak a fiúkat veszik emberszámba. Ez a könyv megmutatja, hogy egyetlen ember is elég ahhoz, hogy jobbá tegye a világot. Malala Juszufzai akkor került a figyelem középpontjába, amikor a BBC urdu nyelvű honlapján naplót kezdett írni az életéről a tálib megszállás idején. A Gul Makai álnéven közölt írásaiban gyakran beszél arról, családja mennyit küzd azért, hogy a Szvát-völgyben a Malalához hasonló korú lányok tanulhassanak. 2012 októberében egy tálib katona megtámadta a lányt: közvetlen közelről lőtte fejbe. Malala azonban a csodával határos módon felépült, és tovább folytatja a lányok tanuláshoz való jogáért vívott harcát. Malala bátorságát és állhatatosságát 2011-ben Pakisztánban a Nemzeti Ifjúsági Békedíjjal tüntették ki, majd ugyanebben az évben a Nemzetközi Gyermek Békedíjra is jelölték. Ő lett 2013-ban minden idők legfiatalabb Nobel-békedíj várományosa. Egy éven belül kétszer szerepelt a Time magazin címlapján, másodjára azén a lapszámén, amelyben a Világ 100 Legbefolyásosabb Embere listáját közölték. Ugyancsak a befutók közt szerepelt Az Év Embere-díj várományosai közt 2012-ben. A Malala Alapítvány segítségével amelynek Angelina Jolie az egyik szóvivője, aki 200.000 dollárral támgatta az alapítvány működését Malala továbbra is a lányok tanuláshoz való jogáért folytatott küzdelem élharcosa. Ez a nonprofit szervezet a közösségi szinten megszervezett oktatást és világszerte az oktatásügyért küzdők támogatását tűzte ki céljául. A könyv társszerzője, Christina Lamb a világ egyik legismertebb külügyi tudósítója, aki 1987 óta tudósít Pakisztánról és Afganisztánról. Oxfordban és a Harvardon végezte tanulmányait, öt könyv szerzője, öt alkalommal nyerte el az Év Brit Külügyi Tudósítója-díjat, valamint neki ítélték a Prix Bayeux-t, a haditudósítóknak járó legrangosabb európai díjat is. 2007-ben részt vett Karacsiban Benazír Bhuttó kampánykörútján, ahol több tucat ember lett öngyilkos bombamerénylők áldozata. Jelenleg a Sunday Timesnak dolgozik, férjével és fiával London és Portugália között ingázik.

Sabatina James - Apám ​a halálomat akarja
Hogyan ​illeszkedik be zökkenő nélkül egy általános iskolás, pakisztáni kislány egy osztrák falu közösségébe, hogyan érzi magát igazán otthon a linzi középiskolában, az osztrák tinik életmódjában, ami ugyancsak különbözik a muszlim vallás megkövetelte erkölcsi normáktól. Nem is beszélve fundementalista szüleinek szintén az iszlám táplálta könyörtelen kegyetlenségétől, amelyet mindig a vallás nevében követnek el saját gyermekük ellen.Sabatina szerencsétlenségére lány, így gyakorlatilag nem számít embernek, csak egy tárgynak, amellyel kényük-kedvük szerint bánnak a szülök. Sabatinának. nem lehetnek saját vágyai, nem valósíthatja meg álmait, nem lehet maga választotta szerelme és voltaképpen az élete sem az övé, mert a vallás előírásai szerint akár meg is ölhetik, ha nem engedelmeskedik a szülői akaratnak. Sabatina európai szemmel hihetetlen sorsa nem egyedi eset. Újságok rendszeresen adnak hírt arról, hogy a még Európában is elkövetnek a bevándorlók úgynevezett becsületgyilkosságokról, amikor egy-egy muszlim család halállal bünteti azt a tagját,többnyire lánygyermekét, aki nem hajlandó alávetni magát a saría: az iszlám törvénykezés parancsainak. A férfiak megtagadhatják a házasságkötést a szüleik által kiszemelt lánnyal, a nő azonban nem. Ha ellenszegül, netán még a kereszténységre is áttér, mint ahogy Sabatina tette, a büntetése halál. Ez elől menekül és bujkál családja elől már évek óta ennek az izgalmas visszaemlékezésnek az írója, aki álnéven írta ezt a megrázó és napjaink egyik központi kérdésére választ kereső könyvét. A kérdés ugyanis az, hogy összeegyeztethető-e két egymástól messze eső kultúra, lehet-e ki- és megegyezés két különböző világ között. Sabatina igennel válaszol a kérdésre, a családja válasza viszont határozott nem. Vajon hova vezet mindez?

Mohsin Hamid - Nyugati ​kijárat
A ​polgárháború felé sodródó, de még élhető városban felfigyel egymásra két fiatal. Megisznak egy kávét, egymásra mosolyognak, együtt vacsoráznak. Nadja és Szaid között szerelem szövődik, és ők megpróbálnak megfeledkezni a bombák éjszakáról éjszakára egyre közelebbről hallatszó hangjáról, a rádióból harsogó új törvényekről, a nyilvános kivégzések zajáról. Eközben hozzájuk is eljut a város titkos pontjain feltűnő fekete ajtók híre, amelyek Londonba, San Franciscóba, Görögországba vagy éppen Dubajba nyílnak. Hamarosan elérkezik az idő, amikor a fiatal pár megkeresi az egyik ajtót, hogy a menekülők tömegéhez csatlakozva elhagyják az összeomló várost, és a kilátástalan helyzet ellenére is reménykedve megkeressék helyüket a világban. Az előző könyvéért Man Booker-díjra jelölt amerikai Mohsin Hamid új könyve határokon és földrészeken átívelő utazás egy lehetséges jövőbe, szerelmi történet a vihar magjában, hitvallás remény és együttérzés, bátorság és hűség mellett. A Nyugati kijárat alapvetően emberi minőséget érint meg bennünk, valami továbbra is élő és lélegző dolgot, amit a romok sem temethetnek el.

Kamila Shamsie - Istent ​a kőben
Ritkán ​áll módunkban a történelem egy adott szakaszát két ennyire ellentétes nézőpontból szemügyre venni. A nagy háborúban Kajjum a brit hadseregben harcol, de megsebesül, egyik szemét elveszítve hazatér, és az indiai erőszakmentes mozgalom híve lesz. Vivet eleinte csak a régészet és főleg a vonzó Tashin bej érdekli, de ahogy a történet eseményei sűrűsödnek, egyre jobban megérti és képviseli azt a nézetet, hogy egymás kultúráját tisztelni kell, védeni, akár a saját kultúránk ellenében is. A világ éppen attól lesz élhető hely, ha a különbségek nem ellentét forrásai, hanem a közös kincsestár egyformán felbecsülhetetlen darabjai. A történet Törökországban kezdődik az I. világháború előtt, és az indiai Pesavár városába érkezünk meg. Ez a Pesavár, Shamsie városa csupa élet, lüktető szíve a bazár, a "Mesélők utcája", ahol a pastu történelem íródik a gyakran inkább másra figyelő közönség szeme láttára. A történet csúcs- és gócpontja az 1930. április 23-i tömeggyilkosság a Mesélők Bazárjában. Négyszáz embert lőttek agyon, a vértelen és fegyvertelen ellenállás itt vált országos mozgalommá, mikor zavargástól tartva megtagadták a várostól, hogy tisztességgel eltemethesse halottait. Az Istent a kőben magával ragadó történet barátságról és árulásról. Világ körüli utazás elbukott és leigázott birodalmak szívébe, emlékeztető, hogy mindannyiunknak megvan a helyünk a történelem káoszában, és hogy milyen sok minden veszett el, de nem merülhet feledésbe sosem. A huszadik század első felében járunk, de visszanyúlunk a perzsa Dáriosz idejébe, a régészek egy abból a korból fennmaradt, csodálatos fejéket keresnek. Az indiai Kajjum és az angol Viv két szálon futó, össze-összetalálkozó ikertörténete mégsem csak a szépirodalmi igényű forrásmunkák palettáját gazdagítja. Barangolunk Pesavárban, járunk a Mesélők utcáján, hallunk versbe szedett legendás történetet, látjuk a piacot, az írástudók asztalait, a tiltott házak hölgyeit, tanúi leszünk emberi sorsoknak, gyerekek tudásért, nők emberi jogokért folytatott küzdelmének. És annak is, hogyan vonulnak ki az országból a brit katonák az erőszakmentes mozgalom híveinek lemészárlása után. Figyeljük a pakisztáni nemzeti hőst, a határvidék Ghandiját, aki nem akarja, hogy Pakisztán önálló állam legyen, mert fontosabbnak tartja, hogy India egységes maradjon. Érezzük a piac fűszeres illatát, az olajfákkal párbajozó szellőt.

Mohsin Hamid - Kétkedő ​fundamentalista
Egy ​lahori kávézóban egy pakisztáni férfi leül az egyik asztalnál feszengő amerikaihoz. Végzetes találkozás az övék: Changez az emigránsok álmát éli Amerikában. Mint princetoni évfolyamelsőre, lecsap rá egy elit cég. Lubickol a mozgalmas New York-i életben, míg a szépséges Erica iránti szerelme belépést ígér Manhattan jobb társasági köreibe. Álmait azonban maguk alá temetik a Világkereskedelmi Központ romjai. A New York elleni terrortámadás után megbélyegzetté válik abban az országban, amely addig a tenyerén hordozta. Ericával folytatott kapcsolatát pedig beárnyékolják a lány múltjának újra feltámadó kísértetei. Changez ekkor újra tükörbe néz, és egy másik ember néz vissza rá. Egy olyan pakisztáni fundamentalista, aki nevetve nézi végig a tornyok összeomlását, aki nem tud, de nem is akar az Egyesült Államok polgára lenni, aki otthontalanul bolyong, és fennhangon kiáltja a világba fájdalmát, és akit titkos hatalmak el akarnak hallgattatni...

Benazir Bhutto - A ​Kelet Lánya
Ma ​még nem tudjuk, hova vezet Benazir Bhutto útja. Nem sejthetjük, hogy a napi híradót nézve jó vagy tragikus hír fogad bennünket vele kapcsolatban. Egy biztos: A Kelet lánya egy milliók életére döntő hatással levő nő titokzatos életébe, gondolataiba, mindennapjaiba enged nem mindennapi bepillantást. "Az én életem nem egy hétköznapi élet. ...A minket ért nehézségek és csapások mellett azonban nagy áldásnak tartom , hogy a hagyomány bástyáit bevéve én lehettem az iszlám első szabadon választott női miniszterelnöke." Benazir Bhutto "Kemény nő, igazi harcos" Independent "Torokszorító történet, szerelem, dráma és önfeláldozás" Evening Standard

Malala Yousafzai - Christina Lamb - I ​Am Malala
When ​the Taliban took control of the Swat Valley in Pakistan, one girl spoke out. Malala Yousafzai refused to be silenced and fought for her right to an education. On Tuesday, October 9, 2012, when she was fifteen, she almost paid the ultimate price. She was shot in the head at point-blank range while riding the bus home from school, and few expected her to survive. Instead, Malala's miraculous recovery has taken her on an extraordinary journey from a remote valley in northern Pakistan to the halls of the United Nations in New York. At sixteen, she has become a global symbol of peaceful protest and the youngest nominee ever for the Nobel Peace Prize. I AM MALALA is the remarkable tale of a family uprooted by global terrorism, of the fight for girls' education, of a father who, himself a school owner, championed and encouraged his daughter to write and attend school, and of brave parents who have a fierce love for their daughter in a society that prizes sons. I AM MALALA will make you believe in the power of one person's voice to inspire change in the world.

Mukhtar Mai - Megbecstelenítve
A ​Pakisztán középső részén található kis faluban, Meerwalában élő Mukhtar Mai története az egész világot megdöbbentette. A fiatal nőt a pakisztáni falusi klán borzasztó ítélettel: csoportos nemi erőszakkal sújtotta. A barbár szokásjog szerint ezzel az ítélettel kívánták kiköszörülni a klánjuk becsületén esett állítólagos csorbát. Ám Mukhtar Mai - akit azóta az Év Asszonya címmel is kitüntettek - nem tört meg. "Két választásom volt: az elvárásoknak és az íratlan szabályoknak megfelelően öngyilkosságot követek el, vagy harcolok az igazamért. Én az utóbbit választottam" - nyilatkozta a Newsweek magazin tudósítójának. Ő hazájában az első nő, aki - iskolázatlanul és védtelenül - felemelte szavát a törzsi hagyomány ellen, és harcba szállt becsülete helyreállításáért. Mukhtar Mai jelkép lett: a kegyetlen pakisztáni asszonysors és a bátor kiállás szimbóluma.

Sabaa Tahir - All ​My Rage
From ​#1 New York Times bestselling author Sabaa Tahir comes a brilliant, unforgettable, and heart-wrenching contemporary YA novel about family and forgiveness, love and loss, in a sweeping story that crosses generations and continents. Lahore, Pakistan. Then. Misbah is a dreamer and storyteller, newly married to Toufiq in an arranged match. After their young life is shaken by tragedy, they come to the United States and open the Cloud’s Rest Inn Motel, hoping for a new start. Juniper, California. Now. Salahudin and Noor are more than best friends; they are family. Growing up as outcasts in the small desert town of Juniper, California, they understand each other the way no one else does. Until The Fight, which destroys their bond with the swift fury of a star exploding. Now, Sal scrambles to run the family motel as his mother Misbah’s health fails and his grieving father loses himself to alcoholism. Noor, meanwhile, walks a harrowing tightrope: working at her wrathful uncle’s liquor store while hiding the fact that she’s applying to college so she can escape him—and Juniper—forever. When Sal’s attempts to save the motel spiral out of control, he and Noor must ask themselves what friendship is worth—and what it takes to defeat the monsters in their pasts and the ones in their midst. From one of today’s most cherished and bestselling young adult authors comes a breathtaking novel of young love, old regrets, and forgiveness—one that’s both tragic and poignant in its tender ferocity.

Sabaa Tahir - An ​Ember in the Ashes Quartet
Journey ​deep into the Martial Empire and into “one of the best fantasy series of the last decade” (Buzzfeed) with the complete An Ember in the Ashes quartet by #1 New York Times bestselling author Sabaa Tahir. For the first time together, all in one place, this ebook bind-up includes each complete book of the beloved epic series: • An Ember in the Ashes, One of Time Magazine’s 100 Best Fantasy Books of All Time • A Torch Against the Night, A New York Times bestseller, A USA Today bestseller, A Wall Street Journal bestseller • A Reaper at the Gates, An Entertainment Weekly Summer Reads pick • A Sky Beyond the Storm, One of Amazon’s Best Young Adult Books of 2020

Sabaa Tahirová - Iskra ​v popole
V ​ríši vojakov sa odpor trestá smrťou. Tí, čo nezaprisahajú svoju krv a telo cisárovi, riskujú popravu svojich blízkych a skazu všetkého, čo im je drahé.V tomto krutom svete sa životom ťažko prebíja otrokyňa Laia, ktorá žije so starými rodičmi a starším bratom Darinom v pokútnej štvrti. Rodina živorí a vedie biednu existenciu. Nikto z nich sa nestavia na odpor proti ríši, lebo videli, ako dopadli tí, čo tak urobili. Jedného dňa k nim však vtrhnú vojaci, zabijú starkých a Lainho brata zatknú za zradu. Laii sa podarí utiecť a vyhľadá pomoc rebelov, ktorí jej prisľúbia, že zachránia jej brata, zato však bude musieť pre nich robiť špiónku v najväčšej vojenskej akadémii v ríši. Laia sa tam stretne so synom krutej generálky Eliášom – najlepším vojakom školy, ktorý však v kútiku duše celú ríšu i armádu hlboko nenávidí. Túži iba po tom, aby sa oslobodil spod tyranie, ktorou si ríša vynucuje poslušnosť. On aj Laia čoskoro zistia, že ich osudy sú prepletené a že ich činy môžu zmeniť osud celej ríše. Iskra v popole ponúka miestami temný a príliš drsný príbeh, ktorý sa vzdialene inšpiruje životom v starovekom Ríme. Osudy hlavných hrdinov a neustále gradované napätie vás vtiahnu do rozprávkovo-fantazijného sveta, v ktorom sa zvádza večný boj medzi dobrom a zlom, kde však dobro často ťahá za kratší koniec.

Sabaa Tahir - A ​Reaper at the Gates
Beyond ​the Empire and within it, the threat of war looms ever larger. The Blood Shrike, Helene Aquilla, is assailed on all sides. Emperor Marcus, haunted by his past, grows increasingly unstable, while the Commandant capitalizes on his madness to bolster her own power. As Helene searches for a way to hold back the approaching darkness, her sister’s life and the lives of all those in the Empire hang in the balance. Far to the east, Laia of Serra knows the fate of the world lies not in the machinations of the Martial court, but in stopping the Nightbringer. But while hunting for a way to bring him down, Laia faces unexpected threats from those she hoped would aid her, and is drawn into a battle she never thought she’d have to fight. And in the land between the living and the dead, Elias Veturius has given up his freedom to serve as Soul Catcher. But in doing so, he has vowed himself to an ancient power that will stop at nothing to ensure Elias’s devotion—even at the cost of his humanity.

Sabaa Tahir - A ​Torch Against The Night (indonéz)
Elias ​dan Laia masih buron, kabur dari Serra menuju ke pusat Imperium. Laia bertekad untuk membobol Penjara Kauf-penjara paling berbahaya-untuk menyelamatkan kakaknya, satu-satunya kunci untuk kebebasan kaum Scholar. Sementara itu, Elias bertekad membantu Laia meski itu berarti dia harus membayar dengan kemerdekaannya. Namun, tampaknya kekuatan dunia ini dan dunia lain bergerak bersama-sama untuk meghalangi keduanya. Kaisar Mareus yang haus darah. Komandan yang kejam, dan yang paling parah, Blood Shriker Helene, teman terbaik Elias yang ditugaskan untuk membunuh mereka berdua. Akankah mereka selamat kali ini?

Sabaa Tahir - Die ​Herrschaft der Masken
Wie ​überlebt man in einer Welt, in der Männer mit silbernen Masken jeden Tag den Tod bringen können? Wie kann man sich selbst treu bleiben, wenn die Herrschenden des Imperiums alles dafür tun, voller Grausamkeit ein ganzes Volk zu unterjochen? Elias und Laia stehen auf unterschiedlichen Seiten. Und doch sind ihre Wege schicksalhaft miteinander verknüpft. Während Elias in der berühmten Militärakademie von Schwarzkliff dazu ausgebildet wird, als Elite-Krieger die silberne Maske der Macht voller Stolz und ohne Erbarmen zu tragen, muss Laia täglich die Willkür der Herrschenden fürchten. Als ihre Familie ermordet wird und ihrem Bruder die Hinrichtung droht, schließt sie sich dem Widerstand an. Als Sklavin getarnt, dringt sie in das Innerste von Schwarzkliff vor. Dort trifft sie auf Elias, den jungen Krieger, der eigentlich ihr Feind sein müsste ... Eine mitreißende Geschichte, in der es buchstäblich um Leben und Tod geht

Sabaa Tahir - Eine ​Fackel im Dunkel der Nacht
Die ​lang erwartete Fortsetzung von Elias & Laia - Die Herrschaft der Masken. Das Schicksal hat Elias und Laia zueinander geführt und im Kampf gegen das Imperium geeint. Laia hat Elias vor der Hinrichtung bewahrt, und als Gegenleistung hilft Elias ihr, durch die Tunnel unterhalb von Schwarzkliff zu fliehen. Der Plan: Sie wollen die Stadt verlassen und den weiten Weg durch die Wüste bis nach Kauf einschlagen. Dort sitzt Laias Bruder im Gefängnis. Um ihn zu befreien, braucht Laia Elias' Hilfe. Auf ihrer Flucht bleibt kaum Zeit für die Frage, was sie außer dem gemeinsamen Feind noch miteinander teilen. Doch noch immer ist da dieses Gefühl, das sie vom ersten Moment zueinander hingezogen hat ...

Sabaa Tahir - In ​den Fängen der Finsternis
Wo ​Leben ist, ist Hoffnung Das Martialenimperium steht am Abgrund: Imperator Marcus überzieht das Land mit dem Blut der Unschuldigen, während Blutgreif Helena diese zu schützen versucht. Weit im Osten weiß Laia, dass sie den Nachtbringer aufhalten muss, und das ohne Elias. Denn Elias ist nun als Seelenfänger an die Zwischenstatt, das Geisterreich, gebunden. Dazu verdammt, einer uralten Macht bedingungslos zu dienen - auch wenn dies bedeutet, die Frau aufzugeben, die er liebt.

Christina Lamb - Malala Yousafzai - Eu ​sînt Malala
Povestea ​fetei care a luptat pentru educatie si a fost impuscata de talibani M-am nascut intr-o tara care a luat fiinta la miezul noptii. Cind am fost atit de aproape de moarte, abia trecuse de miezul zilei. Cind talibanii au ocupat Valea Swat din Pakistan, printre foarte putinii care au indraznit sa protesteze a fost si o fata. Malala Yousafzai a refuzat sa taca si a luptat pentru dreptul ei la educatie. In ziua de marti, 9 octombrie 2012, la cincisprezece ani, Malala aproape ca a platit cu viata aceasta indrazneala. In timp ce se afla in autobuzul care o aducea acasa de la scoala, a fost impuscata in cap de la mica distanta. Desi aproape nimeni nu mai credea ca va trai, Malala s-a insanatosit, iar fetita nascuta intr-o regiune din nordul Pakistanului a ajuns sa tina discursuri in salile sediului ONU din New York. La saisprezece ani, Malala este un simbol al protestelor pasnice si cea mai tinara persoana nominalizata vreodata la Premiul Nobel pentru Pace. Eu sint Malala este povestea extraordinara a unei familii dezradacinate de terorismul global, o poveste despre lupta pentru dreptul fetelor la educatie, despre un tata care, infiintind el insusi o scoala, si-a incurajat permanent fiica sa se exprime liber si sa continue sa invete. Totodata, este marturia curajului unor parinti care isi iubesc cu ardoare fiica intr-o societate care pretuieste fiii. Eu sint Malala ne intareste credinta in puterea oamenilor de a schimba lumea.

Sabaa Tahir - Le ​prix du sang
" ​LA DOULEUR EST UN CHOIX. SUCCOMBES-Y ET TU ÉCHOUERAS. DÉFIE-LA ET TU TRIOMPHERAS. " Helene Aquilla, la Pie de sang, est assaillie de toute part, elle doit protéger les habitants de l'Empire contre les forces du mal et déjouer les plans de la Commandante. Au même moment, à l'est, Laia cherche à éliminer le terrible Semeur de Nuit et reçoit des menaces inattendues de la part de ses alliés. Quant à Elias Veturius, quelque part entre le monde des morts et celui des vivants, il rejoint les Attrapeurs d'Âmes, sacrifiant sa liberté et son humanité. Au sein de l'Empire et au-delà, la guerre est imminente...

Sabaa Tahir - Una ​antorcha en las tinieblas
Tras ​el desenlace de la cuarta prueba, Laia y Elías se ven obligados a huir de la ciudad de Serra perseguidos por un ejército de máscaras. Ahora, su única esperanza es Darin, el hermano de Laia, cuyos conocimientos sobre el acero sérrico son la clave para el futuro de los académicos. Pero Darin se encuentra encerrado en la prisión de Kauf, la más inexpugnable y peligrosa de todo el imperio. A pesar del riesgo que supone, Laia está decidida a liberar a su hermano y Elias resuelto a seguir a su lado, aunque ello suponga renunciar a su propia libertad. Juntos tendrán que luchar a cada paso para llegar a su destino y burlar a todos sus enemigos: el cruel Comandante, los soldados del Imperio, el sádico guardián de Kauf, y sobre todo, a Helene Aquilla, sometida a la voluntad de Marcus, el retorcido nuevo líder del Imperio. La que una vez fue amiga y compañera tendrá que hacer frente a una misión tan clara como indeseada: encontrar al traidor Elias Veturius y a su compañera... y matarlos a los dos.

Sabaa Tahir - Una ​llama entre cenizas
En ​un mundo regido por la ley marcial de la Roma Antigua, el precio de la desobediencia es la muerte. Laia y su familia sobreviven en los callejones más pobres, sin cuestionar el orden establecido. Han visto lo que les pasa a quienes se atreven a desafiarlo. Cuando encarcelen a su hermano por traición, Laia se verá obligada a acudir a la resistencia. A cambio de su ayuda, deberá espiar para ellos en la Academia Militar. Allí conocerá a Elias, el soldado más prometedor del Imperio y también su mayor opositor. Laia es esclava, Elias es soldado. Ninguno de los dos es libre. Solo uniendo sus destinos podrían cambiar el de todos.

Rowan_routh_eight_%e2%80%8bghosts
Eight ​Ghosts Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Eight ​Ghosts
Rooted ​in place, slipping between worlds - a rich collection of unnerving ghosts and sinister histories. Eight authors were given after hours freedom at their chosen English heritage site. Immersed in the history, atmosphere and rumours of hauntings, they channelled their darker imaginings into a series of extraordinary new ghost stories. Sarah Perry's intense tale of possession at the Jacobean country house Audley End is a work of psychological terror, while Andrew Michael Hurley's story brings an unforgettably shocking slant to the history of Carlisle Castle. Within the walls of these historic buildings each author has found inspiration to deliver a new interpretation of the classic ghost story. Relish the imagined terrors at these exhilarating locations: Kate Clanchy, Housesteads Roman Fort Stuart Evers, Dover Castle Mark Haddon, York Cold War Bunker Andrew Michael Hurley, Carlisle Castle Sarah Perry, Audley End Max Porter Eltham Palace Kamila Shamsie, Kenilworth Castle Jeanette Winterson, Pendennis Castle

Amir Husain - John Rutherford Allen - Robert O. Work - August Cole - Paul Scharre - Bruce Porter - Wendy R. Anderson - Jim Townsend - Hyperwar
The ​Hyperwar era is upon us. The fusion of distributed artificial intelligence with highly autonomous military systems ushers in a type of lightning-quick conflict that has never been seen before. Yet this is more than a revolution in military affairs; it is a revolution in human affairs that will transform the 21st century defense and security environment. Advances in AI will fundamentally change the human condition, and with it, a profoundly human undertaking, war. Hyperwar: Conflict and Competition in the AI Century, gathers essays by leading experts in artificial intelligence explore the operational, technological, ethical, and professional military dimensions of this new era in which US dominance is no longer assured. “’Hyperwar’ doesn’t just admire the problem of AI-fueled warfare, it offers concrete approaches to help U.S. policymakers and our allies prepare. It is a ‘must read’ for all humans seeking to be ‘in the loop or on the loop’ before these technologies outpace our capacity to make ethical, strategic and secure decisions about our future.”

Covers_363163
The ​Many Voices of English Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - The ​Many Voices of English
Auf ​der ganzen Welt entsteht Literatur in Englischer Sprache. Dieser Band enthält eine Kurzgeschichtensammlung namhafter Autorinnen und Autoren von der Kolonialzeit bis zur Gegenwart. - Eine fundierte Einführung in das Thema zeigt, wie aktuell postkoloniale Literatur heute erlebt werden kann. - Kurzbiographien führen in die Lebenbswelt und das Werk der Autorinnen und Autoren ein. - Ausführliche Worterklärungen und Erläuterungen am Fuß der Seite erleichtern das Lesen. - Ergänzendes Hintergrundmaterial zu den Kurzgeschichten bietet ein breites Spektrum an Diskussionsstoff. - Hinweise auf weiterführende Literatur und Websites dienen der Vorbereitung von Präsentationen, Essays und Referaten. - Karten veranschaulichen die Verbreitung der englischen Sprache und Kultur.

Kamila Shamsie - A ​fiúk hazatérnek
Isma ​szabad. Anyjuk halála után évekig nevelte két ikertestvérét, és most folytathatja régóta dédelgetett álmát - Amerikában tanulhat. Mégis egyre nyugtalankodik Londonban élő, szép és önfejű húga, Aneeka miatt, és a fivérük, Parvaiz miatt, akinek nyoma veszett, aki méltóvá akar válni sosem látott, dzsihádista apja sötét örökségéhez. És belép a nővérek életébe Eamonn. Nagy hatalmú brit muszlim politikus fia, neki is fel kell nőnie születési előjogához - vagy szembe kell szállnia vele. A két család sorsa kibogozhatatlanul, gyilkosan egybefonódik ebben a szenvedélyes hangvételű, perzselő regényben. A fiúk hazatérnek Szophoklész Antigoné című tragédiájának elsöprő erejű modern feldolgozása. Shamsie szívszorító beleérzéssel, ádázul és makacsul teszi fel újra meg újra a kérdést: Ki mondja meg, mi helyes és mi nem, amikor az embert darabokra szaggatja a szeretet és a politika összeférhetetlensége? És miféle áldozatokra vagyunk képesek a szeretetért?

Ismeretlen szerző - Star ​Wars: From a Certain Point of View
Forty ​years. Forty stories. In honor of the fortieth anniversary of Star Wars: A New Hope, this collection features Star Wars stories by bestselling authors, trendsetting artists, and treasured voices from Star Wars literary history. More than forty authors have lent their unique vision to forty “scenes,” each retelling a different moment from the original Star Wars film, but with a twist: Every scene is told from the point of view of a background character. Whether it’s the X-wing pilots who helped Luke destroy the Death Star or the stormtroopers who never quite could find the droids they were looking for, Star Wars: From a Certain Point of View places the classic movie in a whole new perspective, and celebrates the influence and legacy of the unparalleled cultural phenomenon, Star Wars. Contributors include: Ben Acker and Ben Blacker • Renee Ahdieh • Tom Angleberger • Meg Cabot • Rae Carson • Zoraida Cordova • Delilah S. Dawson • Paul Dini • Alexander Freed • Jason Fry • Christie Golden • Claudia Gray • E. K. Johnston and Ashley Eckstein • Paul Kemp • Mur Lafferty • Ken Liu • Griffin McElroy • John Jackson Miller • Nnedi Okorafor • Daniel José Older • Mallory Ortberg • Madeleine Roux • Gary D. Schmidt • Cavan Scott • Sabaa Tahir • Glen Weldon • Chuck Wendig • Gary Whitta • And more!

Malala Yousafzai - Christina Lamb - Yo ​soy Malala
«¿QUIÉN ​ES MALALA?», PREGUNTÓ EL HOMBRE QUE EMPUÑABA EL ARMA. YO SOY MALALA. ÉSTA ES MI HISTORIACuando los talibanes tomaron el control del valle de Swat, una niña luchó por su derecho a la educación. El martes 9 de octubre de 2012 estuvo a punto de pagar el gesto con su vida cuando le dispararon en la cabeza a quemarropa.El extraordinario periplo de Malala Yousafzai la ha llevado desde un valle remoto en el norte de Pakistán hasta las Naciones Unidas en Nueva York. Se ha convertido en un símbolo global de protesta pacífica y es la persona más joven de la historia en recibir el Premio Nobel de la Paz." Yo soy Malala" nos hace creer en el poder de la voz de una persona para cambiar el mundo. «Emocionante y reveladora.»Observer «La historia de un coraje y una convicción inmensos.»Independent #IAmMalala

Malala Yousafzai - Christina Lamb - Jeg ​er Malala
Da ​Taliban tok kontroll over Swat-dalen, var det en jente som nektet å la seg kneble. Malala Yousafzai tok opp kampen for sin rett til utdanning. Tirsdag 9.oktober 2012 kostet det henne nesten livet. På bussen på vei hjem fra skolen ble hun skutt i hodet, og få trodde hun ville overleve. Jeg er Malala er den utrolige historien til en familie som må forlate sitt hjemland på grunn av terrorisme, om kampen for jenters rett til utdanning og om foreldrenes sterke kjærlighet til sin datter i et samfunn som favoriserer sønner. "Malala er en god forteller, som skriver varmt om det hverdagslige, reflektert om samfunnsspørsmål, og engasjert om verdiene hun kjemper for." Sten Inge Jørgensen, VG "Malala vant verdens øre. Men kampen pågår fortsatt. Hun vil vekke alles samvittighet, og leseren av denne boken vil en gang for alle forstå viktigheten av retten til utdanning." Eskil Skjeldal, Vårt Land

Dekameron-projekt
Dekameron-projekt Ismeretlen szerző
elérhető
1

Ismeretlen szerző - Dekameron-projekt
Giovanni ​Boccaccio az 1348-as, végzetes fekete pestisből merített ihletet: fő művében, a _Dekameron_ban egy csapat fiatal férfi és nő Firenze mellett, egy villában mesékkel szórakoztatja egymást, amíg arra várnak, hogy a járvány elvonuljon. 2020 márciusában a The New York Times Magazine elindította A Dekameron-projektet - egy novellagyűjteményt, amelynek történeteit egytől egyig a közelmúlt meghatározó eseménye, a Covid-19 vírusjárvány ihleti. A kötet világhírű alkotói (többek közt Margaret Atwood, Mona Awad, Tommy Orange, EdwidgeDanticat vagy David Mitchell) ugyanabban a helyzetben találják magukat, mint Boccaccio szereplői, azzal a különbséggel, hogy történeteik szó szerint az egész világnak szólnak. A történetmesélés kordokumentum és gyógyír a korszakos sokkra, amelyet a járvány világszerte sok millió embernek okozott. A huszonkilenc illusztrált történet vírusos korunk időtlen lenyomata.

Ismeretlen szerző - Star ​Wars: Bizonyos szemszögből
Negyven ​év, negyven történet. 1977. május 25-én a világ megismerte Hant, Luke-ot, Leiát, egy droidpárost, egy öreg varázslót, egy feketébe öltözött gonosztevőt, és egy lehetőségekkel teli galaxist. A Star Wars negyven éven át páratlan kulturális jelenség maradt, rajongók és alkotók generációit inspirálta és befolyásolta. A gazdag történetmesélés tüzét egyetlen film lobbantotta fel, részben azért, mert a Star Wars galaxis elevennek érződik. Furcsa és csodálatos szereplők jelennek meg a mozivásznon, és elgondolkodtatnak minket... De vajon mi lehet az ő saját történetük? 43 író adta a vízióit ahhoz, hogy újra elmeséljük az eredeti Csillagok háborúja filmet. A negyven novella mindegyike újra bemutatja a film valamelyik jelenetét úgy, ahogyan azt egy-egy mellékszereplő látta. A Bizonyos szemszögből kiváló és sikeres szerzők és a Star Wars irodalom elismert mesélőinek írásait tartalmazza: - Gary Whitta áthidalja a rést a Zsivány Egyes és az Egy új remény között, Antilles kapitány szemszögéből. - Beru néni megtalálja a hangját Meg Cabot bensőséges karaktertanulmányában. - Nnedi Okorafor méltóságot és mélységet ad a legkülönösebb szereplőnek: a hulladékzúzóban élő szörnynek. - Pablo Hidalgo borzongató bepillantást nyújt Tarkin nagymoff elméjébe. - Wil Wheaton elevenbe vágó mesét szőtt a Yavinon hátrahagyott felkelőkről. - És még harmincöt derűs, szívszaggató és megdöbbentő novella. Tapasztaljuk meg a Csillagok háborúja történetét egy sor egészen új szemszögből!

Malala Yousafzai - Nincs ​más út
A ​Nobel-békedíjas Malala Yousafzai már gyerekként belső menekült lett a hazájában, Pakisztánban. Később, nemzetközi aktivistaként, a világ bármely pontjára eljuthatott, egy helyet kivéve: a saját hazáját. Fiataloknak és felnőtteknek szóló könyvében nemcsak saját, megrázó élettörténetét meséli el, hanem más lányokét is, akik a világ különböző pontjairól menekültek el az erőszak, a háború és a bűnözés elől. Menekültek ők is, akik a hozzájuk hasonló milliókkal együtt gyakran láthatatlanok maradnak a statisztikák és hírek közönyös tengerében. A Nincs más út című könyv felnyitja a szemünket: a világ 68,5 millió menekültje semmiben sem különbözik tőlünk. Hétköznapi emberek ők is, akiknek nem volt más választásuk, mint elhagyni az otthonukat. Mert ez a választás életről és halálról szól.

Zulfikar Ghose - The ​Triple Mirror of the Self
A ​novel by the author of "A New History of Torments", "The Fiction of Reality" and "Figures of Enchantment". It features the character Urim who wanders the world, and yet in finding the end of his journey, he sees the mirror image of its beginning.

Kollekciók