Ajax-loader

'argentin szerző' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Jorge Bucay - Az ​autodependencia útja
"A ​szerelem megengedi, hogy az, akit szeretek, egyre kevésbé függjön tőlem." Apa és fia beszélget egymással. Az apa hosszasan magyarázza, hogy vannak helyzetek, amikor egyszerűen szót kell fogadni a felnőtteknek, mert azok okosabbak. A kisfiú végül váratlanul megkérdezi: Mondd, apu, ki találta fel a telefont? A telefont, fiam, feleli az apa, Bell találta fel. Mire a kisfiú: És miért nem az apukája találta fel, ha egyszer ő okosabb volt? Jorge Bucay, a világhírű argentin pszichoterapeuta, mint már megszokhattuk, ebben a könyvében is ilyen gondolatébresztő anekdotákkal, mesékkel, kis elbeszélésekkel illusztrálja mondandóját - ezúttal legfőképpen azt, hogy az ember ugyan nem lehet teljesen önálló vagy független, de csak akkor találhatja meg igazi útját az életben, ha a benne lévő gyermek nem függ senki mástól, csak saját érett, felnőtt énjétől. Az önismeret útján ezt a felnőtt énünket kell megtalálnunk, s aztán minden körülmények között, akár azt is vállalva, hogy sokaknak nem tetszik, ragaszkodni hozzá, hogy azok legyünk, akik vagyunk. S akkor, írja Bucay: "Soha nem függök mások szavaitól, de mindig meghallgatom őket. Soha nem engedelmeskedem mások tanácsainak, de mindig figyelembe veszem őket. Soha nem függök a külvilág véleményétől, de mindig tisztán akarom látni, mit gondolnak rólam." Ezzel a könyvvel indítjuk el a szerző Camino-sorozatát, amely öt részből áll: Az autodependencia útja, A találkozás útja, A könnyek útja, A boldogság útja és A spiritualitás útja. (a Kiadó)

Covers_18166
Morel ​találmánya Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - Morel ​találmánya
Morel ​olyan gépezetet talál fel, amely valósághűen reprodukálja a térben az ember életének egy bizonyos időbeli metszetét. Ebben az értelemben tehát az ember küzdelme a halhatatlanságért végre győzelemre vezetett. Csakhogy... Aki vállalja ezt a halhatatlanságot, szörnyű ára fizet: le kell mondania a valóságos - bár mulandó - életről.

Jorge Luis Borges - A ​halál és az iránytű
A ​"Körkörös romok" hőse "meg akar álmodni egy embert: a legapróbb részletességgel megálmodni és átvinni a valóságba". "A babilóniai sorsjáték" világában minden csak "végtelen hazárdjáték". A "Pierre Ménard, a Don Quijote szerzőjé"-nek író főhőse élete fő feladatának tartja, hogy egy másik nyelven megírja, újjáteremtse Cervantes művét, ám gondoskodik róla, hogy munkájából semmi se maradjon fenn az utókornak. A "Bábeli könyvtár" kozmikus víziójában a világegyetem szíve a Könyvtár, melyben minden lehetséges könyv megtalálható - de vajon az esztelenség az úr benne (s az ésszerűség csodálatos kivétel), vagy e végtelen szövegsokaság nem tartalmaz egyetlen abszolút ostobaságot sem? A "Tlön, Uqbar, Orbius Tertius"-ban megismerhetünk egy bolygót, melynek lakói született idealisták, s azt gondolják, hogy "a metafizika a fantasztikus irodalom egyik ágazata". És így tovább: Borges korai elbeszélései mindannyiszor leleményes ötletre épülnek (mert "az irodalommal járó sokféle gyönyör közül - írja egyik művében - a leleményesség a legmagasabb rendű"), s az olvasó így mindig új és meghökkentő nézőpontból szembesülhet a létezés olyan nagy kérdéseivel, mint a valóság mibenléte és álomszerűsége, a véletlen szerepe az életben és a világegyetemben, a megismerés és a gondolkodás célja és működése... s mindezen bölcseleti problémák mögött: az emberi lélek rejtelme s az emberi szív dobogásának ritmusa. Jorge Luis Borges magyar nyelvű életműsorozata eredetileg a szerző születésének századik évfordulójára jelent meg 1998-1999-ben; most, a száztizedik évforduló közeledtével újra elindítjuk a XX. század meghatározó alkotójának minden jelentős írását tartalmazó sorozatot, melynek első kötetében a Fikciók (1941), a Fortélyok (1944) és az Alef (1949) című elbeszéléskötetek teljes anyaga szerepel.

Ernesto Che Guevara - Guerrilla ​Warfare
The ​definitive, authorised version of Che's manifesto on revolution, including his final revisions, completed just before his death. It is both an incisive handbook and an invaluable historical source. 'Home will be the open sky…each guerrilla fighter is ready to die not just to defend an idea, but to make that idea a reality.' Ernesto ‘Che’ Guevara remains one of the world's most iconic political and revolutionary figures. Fascinating to admirers and adversaries alike, he captured the minds of millions with his leadership and his belief in guerrilla warfare as the only effective agent to achieve political change. Here, in his own classic text on revolution, Che draws on his first-hand experience of the Cuban campaign to document all aspects of guerrilla warfare, from its aims to its organisation and training. He analyses how in Cuba, against all odds, a small band of dedicated fighters grew in strength with the support of the people to defeat a dictator's army. --This text refers to an alternate Paperback edition. Show Less Frequently Bou

Ricardo Piglia - Az ​eltűnt város
Valamikor ​a Videla-diktatúra idején a kihalt, de örökké kivilágított Buenos Airesben egy angol felmenőkkel bíró újságíró, Junior nyomozni kezd egy titokzatos gép után, amelyet Borges mestere teremtett dantei erőfeszítéssel, hogy megőrizze magának elvesztett, imádott feleségét. A gépet fordításra tervezték, azonban mikor beletáplálják Poe William Wilsonját, teljesen újraírja azt. A mesélőgép ezrével kezdi el gyártani a történetvariánsokat, melyek szamizdatként kezdenek terjedni, ezzel pedig egyszerre keltik fel a titkosrendőrség és az újságok figyelmét. Junior útja koreai gengszter-filozófusokon, metadonnal seftelő angolprofesszorokon, és persze rengeteg történeten át egy szigetre vezet, ahol a papok a Finnegan ébredéséből prédikálnak, és ahol sosem lehet tudni, az ember óangolul vagy flamandul szólal meg legközelebb...

Rafael Pinedo - Plop
Egy ​Cormac McCarthyt idéző, kegyetlen, apokalipszis utáni világban maroknyi túlélő vándorol ide-oda a folyton zuhogó esőben és soha el nem fogyó sárban, hogy össze-összetalálkozva újra meg újra élet-halál harcot folytasson a radioaktív rozsdavidék egyre fogyatkozó erőforrásaiért. Már emlékeik sincsenek a családról, szeretetről vagy kultúráról: darwini világukban a gyengéket "újrahasznosítják", a Messiások pedig félkarúan végzik. Ebbe a minden reménytől megfosztott, részvétlen sár-világba pottyan bele Plop, akit anyja vonulás közben hoz világra, majd rögtön magára is hagy. Vajon milyen sors várhat rá ebben a végletekig elembertelenedett, disztópikus univerzumban, míg maga is sárrá nem lesz?

Ricardo Piglia - Money ​to Burn
Love ​and betrayal complicate a robbery gone wrong in this edgy true-crime novel based on a 1965 Argentine bank robbery. There's the drama of the botched raid itself, followed by a blowout afterparty, an attempted double-crossing of the corrupt local authorities, and a final shootout where, as a last act of rebellion, the robbers burn all the loot. This gritty tale has been adapted for a major motion picture by renowned Argentine director Marcelo Piñeyro.

Ricardo Piglia - Plata ​quemada
Esta ​novela cuenta una historia real, un caso de la cronica policial de 1965: el asalto a un banco en la provincia de Buenos Aires, en el que estaban involucrados politicos y policias. Pero en la huida, los maleantes decidieron traicionar a sus socios y escapar con todo el dinero. El autor, que tuvo acceso a materiales confidenciales, relata el dramatico asedio policial a los atracadores, que antes que entregarse decidiran quemar el dinero. Una historia de amor, traiciones y heroismo con personajes inolvidables.

Covers_169028
Latin-amerikai ​elbeszélők Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Latin-amerikai ​elbeszélők
Ez ​a kötet nem harsány trópusi színeket köt szokványos csokorba Latin-Amerika nálunk alig ismert és jobbára félreismert világából, hanem megpróbál hű és viszonylag átfogó képet adni egy izgalmasan erjedő, fiatal prózai művészetről és közvetlen előzményeiről, melynek eddig inkább csak időszerű társadalmi nyugtalanságáról vettünk tudomást, pedig egyetemes érvényét és hitelét sokasodó nemzetközi elismerés, akár Nobel-díj jelzi. A faji és szociális elnyomás ellen tiltakozó, olykor sajátos, exotikus-erotikus töltetű latin-amerikai realizmus és naturizmus mellett, jelentősége arányában megszólal itt minden figyelemre méltó irányzat, a modern észak-amerikai és európai ihletésű lélektani irodalom, a groteszk, a látomás, a nagyon is kifejező képtelenség művészete. A magyar olvasó több ismerős névvel találkozik ebben az elbeszélésgyűjteményben: Asturias burjánzó költői szó- és képtenyészetével, Carpentier lenyűgöző antilai neobarokkjával, a magyarul is sikeríró Amadó pajzán kópéderűjével, Fuentes valóságban fogant, éber révületével, Ramos magvas-pontos politikia-pszchopatológiai látleletével, Cortázar titkokkal teli képleteivel, Casey szorongó nosztalgiáival. Új - de világhírű - nevekkel is találkozik: Borgessszel, a fantasztikum élő klasszikusával; az ősvadon kirobbanó erejű Quirogájával: a paraszti életkép epikusával Guimaraes Rosával; a hegylakó indián nyugalmas erejű megjelenítőjével, Alegriával; a kamaszlélekben szenvedélyesen a felnőttek már tolakodó, de talán még alakítható kisvilágát kutató Vagas Llosával; a képruhába öltöztetett, feszes értelem Lezamájával és másokkal, tizennégy ország huszonkilenc elbeszélőjével.

Ernesto Sabato - Abaddón ​el exterminador
Abaddón ​el exterminador cierra la trilogía iniciada en El túnel y proseguida en Sobre héroes y tumbas. Desarrollando en su más amplio registro la metáfora del «Informe sobre ciegos», esta insólita y profunda novela hace ingresar a Ernesto Sabato en el ámbito mismo de la escritura, y lo incorpora como personaje en una compleja construcción técnica cuyo juego de perspectivas remite a la vez a la realidad de un tiempo de apocalipsis y a las simas anímicas donde bucea el poder visionario del acto creador. Así, en la cúspide de su grandeza, esta vasta obra totalizadora culmina y comprende todo el arte sabatiano y la hondura de su indagación existencial. Abaddón el exterminador fue galardonado en París como el mejor libro extranjero publicado en Francia en 1976. «Una vasta novela onírica, visionaria, profética.» Le Figaro «Sabato se impone como uno de los más grandes escritores latinoamericanos de todos los tiempos.» Les Nouvelles Littéraires «Sabato es un escritor impresionante.» La Stampa «Obra grandiosa, introducción al reino de los demonios que están dentro y fuera de nosotros.» Die Welt «Una de las más deslumbrantes obras sobre la crisis de nuestro tiempo.» El Tiempo

Samanta Schweblin - Pájaros ​en la boca
Entre ​la noche insomne y la vigilia, los cuentos hipnóticos de Pájaros en la boca, horadan lo real con una crueldad aterradora. Crudos, extraños,insolitos: lo raro se impone en ellos a veces con una sospecha trivial y silenciosa. Otras, con una densidad violenta e irreversible, como en una película de David Lynch, o en una pesadilla kafkiana. Un cavador fanático, un hombre solo con su mujer muerta en el piso de la cocina, la ruta, ruidos, cacerías en la estepa, la furia de las pestes, la tensión, la desesperación. Ganador del premio Casa de las Americas 2008, este libro de relatos se mueve en la delgada linea que separa lo fantástico de lo real, lo sobrenatural de lo cotidiano, en un estilo fluido y preciso. Una visión particular del mundo que confirma a Samanta Schweblin como una de las más importantes y originales de su generación.

Samanta Schweblin - Siete ​casas vacías
Las ​casas son siete, y están vacías. La narradora, según Rodrigo Fresán, es «una científica cuerda contemplandolocos, o gente que está pensando seriamente en volverse loca». Y la cordura, como siempre, es superficial.Samanta Schweblin nos arrastra hacia Siete casas vacías y, en torno a ellas, empuja a sus personajes a explorar terrorescotidianos, a diseccionar los miedos propios y ajenos, y a poner sobre la mesa los prejuicios de quienes, entre el extrañamientoy una «normalidad» enrarecida, contemplan a los demás y se contemplan. La prosa afilada y precisa de Schweblin, su capacidad paracrear atmósferas intensas y claustrofóbicas, y la inquietante gama de sensaciones que recorren sus siete cuentos hanhecho a este libro merecedor del IV Premio Internacional de Narrativa Breve Ribera del Duero.El jurado, del que formaron parte los escritores Pilar Adón, Jon Bilbao, Guadalupe Nettel, Andrés Neuman y que estuvo presidido porRodrigo Fresán, valoró en Siete casas vacías la precisión de su estilo, la indagación en la rareza y el perverso costumbrismo quehabita sus envolventes y deslumbrantes relatos.

Jorge Bucay - Silvia Salinas - Seguir ​sin ti
Irene ​es una prestigiosa terapeuta de parejas que ha dedicado toda su carrera profesional a investigarsobre los mecanismos del amor y ayudar a sus pacientes a recuperar la confianza en sí mismos después de una ruptura. Suvida familiar y personal, aparentemente ordenada y tranquila, se ve truncada el día en que, desoyendo las sabias einquietantes palabras de su abuela Justina cuando decía «jamás busques lo que no debes, porque puedes encontrar lo queno quieres», descubre en un bolsillo de la chaqueta de su marido Luis la factura de un hotel en el que estuvoacompañado de otra mujer. A partir de ese momento, la vida profesional e íntima de Irene confluyen para empezar unproceso como el que ella ayuda a recorrer a sus pacientes: el de la separación, la aceptación de que su relación conLuis ha terminado y el camino hacia el encuentro del nuevo amor, un camino que la lleva a vivir situaciones que lepermitirán descubrirse a sí misma y, ante todo, aprender a elegir. Con inteligencia, sabiduría y grandes dosis desentido del humor, los autores de Amarse con los ojos abiertos nos ofrecen en esta obra las claves para escuchar anuestro corazón y descubrir la autenticidad en nuestras relaciones.

Jorge Bucay - Cartas ​para Claudia
Componen ​este libro los escritos que, durante más de tres años de trabajo terapéutico, Jorge Bucay dedicó asus pacientes. Con el tiempo, ellos mismos empezaron a compartir y distribuir estas cartas, hasta que un día, en vistadel éxito que obtenían, sugirieron a Jorge Bucay que las divulgara. Con sus propios recursos y la ayuda de algunosbuenos amigos, Jorge Bucay publicó este libro en 1986 con el título de Cartas para Claudia. En esta correspondenciaimaginaria, Claudia, una amiga muy querida por el autor, es la destinataria de un correo revelador que despejará muchasde sus dudas sobre el autoconocimiento, el amor, la belleza de la vida y los secretos de la psicología. Esta obra se haconvertido ya en todo un clásico de la autoayuda.

Jorge Bucay - Comienza ​siempre de nuevo
Jorge ​Bucay consigue dar de nuevo con los temas que más nos preocupan y nos conmueven: la autoestima, el amor, el sentido de la vida… A través de sus palabras inspiradoras, poemas, historias, cuentos y anécdotas, al puroestilo Jorge Bucay, vamos disfrutando del trayecto y consiguiendo nuevas herramientas para avanzar en nuestro crecimiento personal. En esta nueva antología ha elegido, actualizado y comentado todos estos fragmentos para cumplirahora con otro objetivo: ofrecernos otro punto de mira. Volver a empezar quiere acompañarte en el camino que arranca tras cada cambio o cada pérdida que nos trae la vida.

Jorge Bucay - Cuenta ​conmigo
Han ​transcurrido veinte años. Demián, el entrañable protagonista de Déjame que te cuente..., ha cumplido yalos cuarenta. Hace mucho tiempo que dejó de tener contacto con el Gordo, el psicoterapeuta que le enseñó a enfrentarsea la vida por medio de los cuentos. Pero, al alcanzar la madurez, se encuentra en un momento de crisis: su matrimonioha fracasado y tiene que emprender nuevos caminos. Un reto profesional le lleva a trasladarse a un país distinto, larelación con su familia da un vuelco y, además, aparece en su vida una mujer muy importante para él. Demián no puedeolvidar la ayuda que Jorge le brindó en su juventud y siente la necesidad de buscarle. Finalmente, consigue encontrarle,aunque esta vez tendrá que confiar más en sus propios recursos...

Jorge Bucay - La ​felicidad de los días tristes
Este ​es un libro escrito contra el miedo. Una herramienta que da respuesta a los interrogantes sobre la independencia de Cataluña. Claves para que podamos debatir sobre el país que queremos construir entre todos. Claves pensadas desde la convicción de que solo un Estado propio puede garantizar la continuidad de la nación catalana, y escritas desde el respeto a la verdad y los datos cotejados. Claves que nos ofrecen catorce entidades de la sociedad civil catalana para imaginar cómo dar forma a este país libre que, ahora, nos hemos propuesto hacer posible.

Jorge Luis Borges - Jól ​fésült mennydörgés
„Hat- ​vagy hétéves lehettem, amikor írni kezdtem. Klasszikus spanyol szerzőket igyekeztem utánozni, például Miguel de Cervantest. Összeállítottam elég hitvány angolsággal egy görög mitológiai kézikönyvfélét, nyilvánvalóan Lempriére-től puskáztam. Talán ez volt az első irodalmi kalandom. Az első elbeszélésem egy Cervantes stílusában írt, meglehetősen badar írás volt, amolyan régimódi szerelmes történet, La visera fatal (A végzetes sisak) volt a címe. Iskolai füzetekbe, szép betűkkel írtam le ezeket a szövegeket. Apám sosem avatkozott közbe. Azt akarta, hogy kövessem csak el a magam hibáit; egyszer pedig ezt mondta: »A gyerekek nevelik a szülőket, nem fordítva.« Talán kilencéves lehettem, amikor lefordítottam spanyolra Oscar Wilde-tól A boldog herceget, amit kiadott egy Buenos Aires-i napilap, az El País. Szerzőként csak »Jorge Borges« volt megadva, így az emberek természetesen apám fordításának vélték.” A Jól fésült mennydörgés különleges kötet; először olvashatók benne Jorge Luis Borges összegyűjtött novellái, az azokhoz készült, különböző kiadásokban megjelent elő- és utószavakkal; valamint szerző önéletírása, melyet a The New Yorker hasábjain, 1970-ben publikált.

Jorge Bucay - A ​bölcsesség útja
Jorge ​Bucay argentin pszichológus könyveiből emberek százezrei merítenek erőt és bölcsességet életproblémáik megoldásához. Az ötrészesre tervezett Camino-sorozat az önismeret útján kíséri végig az olvasót. Eddig megjelent kötetei: Az autodependencia útja, A találkozás útja, A könnyek útja és A boldogság útja.

Jorge Luis Borges - Labyrinths
The ​groundbreaking trans-genre work of Argentinian writer Jorge Luis Borges (1899-1986) has been insinuating itself into the structure, stance, and very breath of world literature for well over half a century. Multi-layered, self-referential, elusive, and allusive writing is now frequently labeled Borgesian. Umberto Eco's international bestseller, The Name of the Rose, is, on one level, an elaborate improvisation on Borges' fiction "The Library," which American readers first encountered in the original 1962 New Directions publication of Labyrinths. This new edition of Labyrinths, the classic representative selection of Borges' writing edited by Donald A. Yates and James E. Irby (in translations by themselves and others), includes the text of the original edition (as augmented in 1964) as well as Irby's biographical and critical essay, a poignant tribute by André Maurois, and a chronology of the author's life. Borges enthusiast William Gibson has contributed a new introduction bringing Borges' influence and importance into the twenty-first century.

Rafael Pinedo - Plop ​(spanyol)
Plop ​es un objeto de precisión construido con desechos: como las vidas de sus personajes, es fruto de un trabajo de reciclado. En un paisaje terminal, donde sólo puede beberse el agua que cae del cielo, Plop, un niño parido en el barro, apela a una astucia atávica para ascender hasta la jefatura de un férreo grupo de supervivientes. Al igual que los demás, el clan al que Plop pertenece ha reemplazado casi todos los tabúes de nuestra civilización por otros igualmente estrictos. En su mundo no hay escritura y la sociedad tal como la conocemos no existe. El intrincado ascenso de Plop, jalonado de imaginación, terquedad y atrocidades, parece reflejar lejanas parábolas del poder, como si los hombres no pudieran repetirse. Pero solo lo parece. De un escenario informe surgen personajes insólitos que no pueden sino inventar sus destinos. Lejos de los habituales temas de la tecnología moderna, Plop es ciencia rudimentaria y ficción de las ruinas. En 2002 Plop obtuvo el Premio de Novela Casa de las Américas. Una década después ya es un clásico de culto.

Covers_233347
1

Ismeretlen szerző - Hispán-amerikai ​költők tára
Ez ​a gyűjtemény az amerikai földrész spanyol nyelven írt költészetét mutatja be. Öt évszázad líráját ismerheti meg belőle az olvasó. 17 ország 318 költőjét. Első ízben jelenik meg gazdag anyag a 16., 17., 18. század latin-amerikai lírájából. Kötetünk jelentősen bővíti az Újvilág függetlenségi háborúinak költészetéről kialakított hazai képet, az ecuadori José Joaquín de Olmedo, a venezuelai Andrés Bello, a kubai José María de Heredia, az ugyancsak kubai José Martí verseinek reprezentatív választékával, és nem feledkezik meg Latin-Amerika vallásos költészetéről sem. A huszadik század legnagyobbjai, a nicaraguai Rubén Darío, aki költői pályáját még a 19. században kezdte, a chilei Gabriela Mistral, a perui César Vallejo, az argentin Jorge Luis Borges, a kubai Nicolás Guillén, a chilei Pablo Neruda, a mexikói Octavio Paz, a nicaraguai Ernesto Cardenal szinte kötetnyi verssel van jelen. A válogató, Simor András, a vele kortárs-nemzedék tagjai közül a legjelentősebbeket, így a kubai Fayad Jamíst, a guatemalai Otto René Castillót, a salvadori Roque Daltont, a venezuelai Víctor Valera Morát, az argentin Juan Gelmant az antológiákban szokásosnál nagyobb anyaggal szerepelteti. A gyűjtemény felvillantja a legújabb nemzedék tagjainak líráját is. Az olvasó tájékozódását életrajzi jegyzetek és jegyzetszótár segítik.

Kollekciók