Ajax-loader

'utazás' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Dara O. Briain - Tickling ​the English
Nostalgia, ​identity, eccentricity, gin drinking and occasional violence...these are just some of the themes that stand-up comedian Dara O Briain explores in "Tickling the English". O Briain moved to England many years ago, but when he takes his show on tour around the country - from deserted seaside towns and remote off-shore islands, to sprawling industrial cities and sleepy suburbs - it's clear to him that his adopted home is still a bit of an enigma. Why do the English pretend to be unhappy all the time? Why can't they accept they rank about 5th, in everything? And what's with all the fudge? But this Irishman loves a challenge; he's certainly got the gregarious personality and the sure-fire wit to bring down the barriers of that famous English reserve, and have a good old rummage inside. Swapping anecdotes with his audiences and spending time wandering in their hometowns, this nosy neighbour holds England up to the light while exploring some of the attitudes he brought over here with him too. As Dara goes door-to-door in search of England in this part tour diary, part travelogue, the result is an affectionate, hilarious and often eye-opening journey through the Sceptred Isle.

Horváth Csaba - Baffia György - Jachtnavigátor ​I-II.
"... ​A könyv, amit a kezében tart, megítélésem szerint az eddig megjelent legjobb magyar nyelvű tankönyv, amelyből a tengeri kishajózás elmélete elsajátítható. Kurzusaimon ezt javaslom hallgatóimnak, és rendszeresen felhasználom az órákra való felkészülésemben. De ott van vitorlásom fedélzetén is, hogy bármikor elővehessem, ha frissíteni kell emlékezetemet..." - Gál József, St. Jupát és Equator expedíció A Jachtnavigátor az első magyar nyelven megjelent és a teljes témakört felölelő hajózási kézikönyv tengeri sporthajósok számára. A könyv tartalmazza mindazokat a tudnivalókat, amelyek ismerete a tengeri sporthajósok számára a gyakorlatban elengedhetetlenül fontosak és amelyeket a hazai vizsgakövetelmények előírnak. Így mindazok eredményesen forgathatják a könyvet, akiknek a tengeri hajózás eddig még ismeretlen terület volt, illetve akik már több-kevesebb gyakorlatot szereztek a tengereken hajózva. Mind a part menti és az óceáni navigáció, mind a tengeri hajózás egyéb kérdéseinek elsajátításához megtalálja az olvasó a szükséges ismereteket. A részletes, egyben könnyen olvasható szöveget számtalan fotó, rajz és térképrészlet illusztrálja. Jachtnavigátor I.: Földrajzi navigáció; Csillagászati navigáció; Elektronikus navigáció; Tengeri meteorológia és tengerrajz. Jachtnavigátor II.: Tengeri kommunikáció; Hajózási szabályok; Nemzetközi jog; Útvonaltervezés; Egészség- és környezetvédelem; Biztonság és veszély a tengeren; Hajóbérlés; Hajómanőverek; Térképjelek és rövidítések; Angol-magyar hajózási szótár; Feladatgyűjtemény; Vizsgakérdések. A Jachtnavigátort a Közlekedési Főfelügyelet oktatási tansegédletként jóváhagyta.

Chris Bradley - Kairó
Benne ​van minden információ, ami egy élményteli utazáshoz kell: • Kairó látványosságai: Az ókori kincsek, a piramisok és más csodák átfogó bemutatása • Programok: A bevásárlástól a bazárban a nílusi felukka-útig a szabadidő eltöltésének izgalmas módjai • Kulturális javaslatok: Fáraók, mecsetek és koptok: hozzásegítjük Kairó örökségének alaposabb megértéséhez • Gyakorlati útmutató: Hol szálljunk meg, hol étkezzünk, és hogyan közlekedjünk: megbízható tanácsok és szakszerű úti tippek

Fraser McAlpine - Stuff ​Brits Like
As ​the lead writer for BBC Anglophenia, Fraser McAlpine (a man assembled from almost every region of the UK*) spends his life explaining Brits to foreigners. Now he lifts the lid on our Marmite pot of nations and takes you on a journey from the Isle of Wight to Inverness, Belfast to Bangor, exploring the joyful enthusiasms (and pet hates) of an endlessly multifarious Britain. STUFF BRITS LIKE celebrates why we like puns and pedantry, decorum and drawing willies on things, Trainspotting and Downton Abbey, apologizing needlessly (sorry) and cocking a snook. We cheer both the underdog and the bad guy, we adore melancholy types like Morrissey and grumpy Eeyore...and we love being told off by scolds. Meet mythical beasts from the Scottish Nuckelavee to the Cornish Knocker; the branch of the WI called the Iron Maidens, and the British Cheese Board (yes, it is really called that); find out which eccentric lord would only eat his meals in his swimming pool, why postboxes are bright red (it's health and safety gone mad) and the origin of weird traditions such as the Burning of the Clocks. STUFF BRITS LIKE takes you through why Doctor Who could only have come from Britain, why cricket is a form of siege warfare in whites, and why we argue about the best five British films or what makes The Great British Guitar Band...

Dee Dumas - Marokkói ​szerelem
A ​nevem Colette, hastáncosnő vagyok. Franciaországban születtem, s itt talált rám a szerelem is. Megismerkedtem egy marokkói férfival, aki egy mesés élet lehetőségével kecsegtetett. Rögvest szülőhazájába vitt és fenekestül felforgatta a világomat. Egy reggel arra ébredtem, hogy egy másik országba, más emberek közé, más kultúrába csöppentem. Azonban a gyönyörű tündérmesém rémalommá, az életem egyik pillanatról a másikra pokollá változott. Szabadulni akartam... Elmesélem azt az utat, amit egy naiv, boldogságra és szerelemre vágyó európai nőnek, egy számára ismeretlen arab országban be kellett járnia. Vajon sikerül-e a szabadulás Colette-nek? Kiderül DEE DUMAS izgalomban és szerelemben gazdag kalandos történetéből.

L. Kelemen Gábor - Pihenjen ​a világ legszebb tájain
Az ​útikönyv a világ minőségi turistaközpontjait, téli- és nyári üdülőhelyeit tárja az olvasók elé. Sok ember járja a világot, de gyakran nem is tudja, hogy milyen szép helyek, s fantasztikus szolgáltatásokat nyújtó vendéglátóegységek vannak, s milyen gyönyörű, élményekben dús kirándulásokat lehet tenni a különböző városokban, térségekben, ahol megfordul. Az exkluzív kivitelű könyv 70 ország 170 turistaparadicsomába kalauzol el, beleértve Budapestet is

Obsuszt Roland - A ​rázósabb úton
Útikönyv? ​Motoros ponyva? Napló, vagy esetleg életmód-tanácsadás? Csak nézőpont kérdése, hisz mindenki megtalálhatja benne amit keres, ahogyan én is megtaláltam azt túráim során. Egy veterán merev vázas Harley-Davidson nyergében több, mint 100 000 kilométeren és 34 országon keresztül hajszoltam a célom, az utazást. Ellátogattam Skandinávia motorépítő műhelyeibe, Csernobil sugárfertőzött területére, a bajkonuri űrközpontba pedig egészen egyszerűen bemásztam. Sokáig gondolkodtam, vajon van-e értelme belekezdeni egy ilyen útikönyv megírásába. A biztatások és pozitív visszajelzések aztán megerősítettek benne, igenis van. Most, kilenc hónap kihordási idő után megszületett a Rázósabb Úton, melyben tizenhárom év kalandjai elevenednek meg. Utam során sok nehézségbe ütköztem, de valahogy mindig arra kellett rájönnöm, hogy ezeknek célja és értelme volt. Ha nem fogy ki a benzinem a sivatag közepén, talán sosem találkozom Sylviával és Karstennel, a két német hippivel, akik akkor már nyolc hónapja úton voltak. Ha nem kell két napot eltöltenem a tarazi rendőrségen, sosem futok össze Ruszlánnal, aki egyedüliként épített Harley-val jár Kazahsztánban. Ha pedig Karstenék nem kapnak defektet a találkozásunk után három héttel, bizonyára ők sem találkoznak Ruszlánnal, és nem tudtak volna jót derülni sörözés közben a közös magyar ismerősükön. Sok hasonló történet bontakozik majd ki, fény derül a mexikói szörny, a Chupacabra titkára, megismerkedhetsz az Európa peremén élő buddhistákkal, és kiderül az is, hogyan másztam be a világ egyik legszigorúbban őrzött űrállomására. Tarts velem és fedezzük fel merev vázon a világot – hátfájás nélkül!

Jacek Hugo-Bader - Fehér ​láz
"Jártam ​már a Szovjetunióban többször is, 1991-ben és 1992-ben, többet nem akartam oda menni. Az emberek fantasztikusak, de csődöt mond a józan ész. Nagyszerű műalkotások árnyékában megalázó módon, leeresztett nadrággal kutathatunk legalább egy kis fecni vécépapír után. A z építészet bámulatos, de kétemeletnyi szemétdombra néz az ablak. Akkor nem volt bennem elég riporteri megértés, elfogyott az elszántságom. Jacek Hugo-Bader viszont elmegy helyettem a birodalomba. Mert a riportjait olvasva úgy érzem, külön az én kedvemért, az olvasó kedvéért éli át mindezeket a kalandokat. Mintha az én nevemben élné át őket. Tudom, hogy mások is ugyanígy gondolják: olvassák, és érzik, hogy az ő emberük írta, aki eljutott oda. És bekúszik oda is, ahova én nem mernék bekúszni. Ryszard Kapuscinski madártávlatból írta le a birodalmat; bemutatta a gondolkodás, a viselkedés, a folyamatok mechanizmusát. Hugo-Bader a kóbor kutya perspektívájából írja le a birodalmat; bemutatja a gondolkodás, a viselkedés, a folyamatok mechnanizmusát, de még a patkány farkát is megragadja." (Mariusz Zczygiel) A Kapuściński-iskola más képviselőihez hasonlóan Hugo-Badernek is megvan az az erénye, hogy újságíróként szakosodott egy régióra (Oroszországra és Kelet-Európára), tökéletes a helyismerete. Csakhogy ő nem külpolitikai újságíróként, hanem inkább utazó antropológusként gyűjti az ismereteket - és mindebből képes igényes és rendkívül olvasmányos beszámolókat írni.

139461181?1514848514
Moszkva ​barangoló Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Moszkva ​barangoló
Az ​ismert útikönyvsorozat legfrissebb kiadása, aktuális információkkal. Barangoljon velünk Moszkvában. Útikönyvünk minden olyan információt magában foglal, amire szüksége van erről a virágzó fővárosról - a Kremlről, az ország szellemi és művészeti kincseiről, a Vörös térről és a Boldog Vazul-székesegyház ikonikus kupoláiról. Könyvünkben minden lényeges háttérinformációt megtalál, köztük egy rövid áttekintést Moszkva viharos történelméről, de megtalálhatóak benne a város legjobb éttermei és szállodái is.

Eiichiro Oda - One ​Piece 60.
As ​a child, Monkey D. Luffy dreamed of becoming King of the Pirates. But his life changed when he accidentally gained the power to stretch like rubber...at the cost of never being able to swim again! Years, later, Luffy sets off in search of the "One Piece," said to be the greatest treasure in the world...With the epic Paramount War now over, the scene shifts back to when a young Luffy first met Ace. Luffy, Ace and their friend Sabo get into all types of trouble as they grow up in a tumultuous time. Then, back in the present, Luffy will need to find the strength to recover from the loss of his brother.

Nicole Trilivas - Girls ​Who Travel
A ​hilarious, deftly written debut novel about a woman whose wanderlust is about to show her that sometimes you don’t have to travel very far to become the person you want to be… There are many reasons women shouldn’t travel alone. But as foul-mouthed, sweet-toothed Kika Shores knows, there are many more reasons why they should. After all, most women want a lot more out of life than just having fun. Kika, for one, wants to experience the world. But ever since she returned from her yearlong backpacking tour, she’s been steeped in misery, battling rush hour with all the other suits. Getting back on the road is all she wants. So when she’s offered a nanny job in London – the land of Cadbury Cream Eggs – she’s happy at the prospect of going back overseas and getting paid for it. But as she’s about to discover, the most exhilarating adventures can happen when you stay in one place… Wise, witty, and hilarious, Girls Who Travel is an unforgettable novel about the highs and lows of getting what you want—and how it’s the things you least expect that can change your life.

Ann Brashares - The ​Second Summer of the Sisterhood
With ​a bit of last summer's sand in the pockets, the Traveling Pants and the Sisterhood that wears them embark on their 16th summer. Bridget: Impulsively sets off for Alabama, wanting to both confront her demons about her family and avoid them all at once. Lena: Spends a blissful week with Kostos, making the unexplainable silence that follows his visit even more painful. Carmen: Is concerned that her mother is making a fool of herself over a man. When she discovers that her mother borrowed the Pants to wear on a date, she's certain of it. Tibby: Not about to spend another summer working at Wallman's, she takes a film course only to find it's what happens off-camera that teaches her the most

John Gimlette - At ​the Tomb of the Inflatable Pig
A ​wildly humorous account of the author's travels across Paraguay–South America's darkly fabled, little-known “island surrounded by land.” Rarely visited by tourists and barely touched by global village sprawl, Paraguay remains a mystery to outsiders. Think of this small nation and your mind is likely to jump to Nazis, dictators, and soccer. Now, John Gimlette’s eye-opening book–equal parts travelogue, history, and unorthodox travel guide–breaches the boundaries of this isolated land,” and illuminates a little-understood place and its people. It is a wonderfully animated telling of Paraguay's story: of cannibals, Jesuits, and sixteenth-century Anabaptists; of Victorian Australian socialists and talented smugglers; of dictators and their mad mistresses; bloody wars and Utopian settlements; and of lives transplanted from Japan, Britain, Poland, Russia, Germany, Ireland, Korea, and the United States. The author travels from the insular cities and towns of the east, along ghostly trails through the countryside, to reach the Gran Chaco of the west: the “green hell” covering almost two-thirds of the country, where 4 percent of the population coexists–more or very-much-less peacefully–with a vast array of exotic wildlife that includes jaguars, prehistoric lungfish, and their more recently evolved distant cousins, the great fighting river fish. Gimlette visits with Mennonites and the indigenas, arms dealers and real-estate tycoons, shopkeepers, government bureaucrats and, of course, Nazis. Filled with bizarre incident, fascinating anecdote, and richly evocative detail, At the Tomb of the Inflatable Pig is a brilliant description of a country of eccentricity and contradiction, of beguilingly individualistic men and women, and of unexpected and extraordinary beauty. It is a vivid, often riotous, always fascinating, journey.

Ismeretlen szerző - Atlas ​of Pilot Charts: North Pacific Ocean
PUB ​108 covers the North Pacific Ocean from the Bering Strait between Alaska and Russia down to the equator, including the eastern coasts of China and the Philippines and the western coast of North America. There is also information about drifting objects on the ocean. The chart is divided by each month of the year. Pilot Charts depict averages in prevailing winds and currents, air and sea temperatures, wave heights, ice limits, visibility, barometric pressure, and weather conditions at different times of the year. The information used to compile these averages was obtained from oceanographic and meteorologic observations over many decades during the late 18th and 19th centuries. The Atlas of Pilot Charts set is comprised of five volumes, each covering a specific geographic region. Each volume is an atlas of twelve pilot charts, each depicting the observed conditions for a particular month of any given year. The charts are intended to aid the navigator in selecting the fastest and safest routes with regards to the expected weather and ocean conditions. The charts are not intended to be used for navigation.

Denise Hunter - Married ​'til Monday
With ​a big anniversary party in the works for her parents, Ryan will pretend to be Abby's husband for just one last weekend. Ryan McKinley has tried to move on from his ex-wife, Abby. He’s sulked, he’s gotten angry, and ultimately he bought her dream house. Big mistake. Living alone in the massive 2-story has only made him miss her more. When her parents call him out of the blue about their anniversary party in Summer Harbor, Maine, Ryan believes God has dropped a golden opportunity straight in his lap. Abby McKinley never exactly told her parents about the divorce. A strained relationship with her dad has culminated in a distant relationship with her parents, but she’s finally succumbed to her mom’s pressure to make the drive for their 35th-anniversary party. Then Ryan shows up on her doorstep, looking as devastatingly handsome as ever. When he insists he’s going to Seabrook, with or without her, Abby knows she can’t say no. Her parents still think they’re married and now Ryan knows it too. Besides, he only wants to check in with his best friend from college - her cousin Beau, who just lost his dad. It’s just a one-week road-trip with the man who broke her heart. What could possibly go wrong?

Toni Morrison - Song ​of Solomon
This ​is the story of Macon ''Milkman'' Dead, as he makes a voyage of rediscovery, travelling southwards geographically and inwards spiritually. Through the enlightenment of one man the novel recapitulates the history of slavery and liberation.

Fejős Éva - Utazz ​velem!
Fejős ​Éva regényeit nemcsak az izgalmas történetvezetés miatt kedvelik az olvasók, hanem szívesen kalandoznak a hősnőkkel ismeretlen, sokszor egzotikus tájakra, olvasás közben úgy érzik, mintha ők is ott járnának a távoli országokban. A szerző most egy kreatív színezőkönyv segítségével idézi fel kedvenc regényhelyszíneit. Az olvasók meditatív színezőkirándulásra indulhatnak Bali szigetére, a Karib-térségbe, Mexikóba, Kubába, Bangkokba, Hongkongba vagy éppen Argentínába. A tíz regényhelyszín valós motívumait bemutató könyv egy-egy fejezetét a szerző személyes írásai vezetik be, a rajzok kiszínezése közben az olvasók ismét együtt barangolhatnak a regényhősnőkkel a távoli tájakon, miközben kikapcsolódnak a mindennapi rohanásból.

Tom Cunliffe - The ​Complete Yachtmaster
The ​Complete Yachtmaster has been a bestseller since first publication and has established itself as the standard reference for Yachtmaster students as well as skippers of all levels of experience. In this fully revised seventh edition, Tom Cunliffe brings together all the essentials of modern cruising in one volume. Subjects include an analysis of what makes a good skipper, the theory and practice of sailing, seamanship, navigation including chart plotters and PCs, meteorology, heavy weather, yacht stability and coping with emergencies. The Complete Yachtmaster promotes each subject as an integral part of the whole. It guides examination candidates as authoritatively and reassuringly through the RYA syllabus as a sea pilot bringing a ship to harbor. Required reading for all skippers whether on board or in the classroom. "An illuminating read." - Practical Boat Owner, 1st August 2008 "If you're seeking to gain your (yachtmaster) qualification, read this book: it'll make you a far better skipper, while also helping you to pass the exam" - Sailing Today, 1st November 2008 "A must for the student and a useful addition to have on any bookshelf " - The Nautical Magazine, January 2009

Matt Kepnes - How ​to Travel the World on $50 a Day
No ​money? No problem. You can start packing your bags for that trip you’ve been dreaming a lifetime about. For more than half a decade, Matt Kepnes (aka Nomadic Matt) has been showing readers of his enormously popular travel blog that traveling isn’t expensive and that it’s affordable to all. He proves that as long as you think out of the box and travel like locals, your trip doesn’t have to break your bank, nor do you need to give up luxury. How to Travel the World on $50 a Day reveals Nomadic Matt’s tips, tricks, and secrets to comfortable budget travel based on his experience traveling the world without giving up the sushi meals and comfortable beds he enjoys. Offering a blend of advice ranging from travel hacking to smart banking, you’ll learn how to: * Avoid paying bank fees anywhere in the world * Earn thousands of free frequent flyer points * Find discount travel cards that can save on hostels, tours, and transportation * Get cheap (or free) plane tickets Whether it’s a two-week, two-month, or two-year trip, Nomadic Matt shows you how to stretch your money further so you can travel cheaper, smarter, and longer.

Olivia Laing - To ​The River
To ​the River is the story of the Ouse, the Sussex river in which Virginia Woolf drowned in 1941. One idyllic, midsummer week over sixty years later, Olivia Laing walked Woolf's river from source to sea. The result is a passionate investigation into how history resides in a landscape - and how ghosts never quite leave the places they love.

Lucy Diamond - Summer ​at Shell Cottage
Summer ​at Shell Cottage is another delightful summer read from Lucy Diamond, author of the bestselling The Beach Cafe. A seaside holiday at Shell Cottage in Devon has always been the perfect escape for the Tarrant family. Beach fun, barbecues and warm summer evenings with a cocktail or two - who could ask for more? But this year, everything has changed. Following her husband's recent death, Olivia is struggling to pick up the pieces. Then she makes a shocking discovery that turns her world upside down. As a busy mum and GP, Freya's used to having her hands full, but a bad day at work has put her career in jeopardy and now she's really feeling the pressure. Harriet's looking forward to a break with her lovely husband Robert and teenage daughter Molly. But unknown to Harriet, Robert is hiding a secret - and so, for that matter, is Molly ...

Póli Róbert - Csillaglélek
Első ​önálló kötetem a Csillaglélek. 144 versemet tartalmazza, a kezdetektől (amikor alig múltam 13), a legfrisebbekig. Egy utazás, a születéstől a felnövésen és felnőtt életen át az elmúlásig, és azon túl, szerelemmel, erotikával fűszerezve. A könyvbe bele is lehet lapozni lentebb, vagy a honlapomon is van egy lapozható változat. A kötet 12 fekete-fehér illusztrációt tartalmaz, amiket részben a lányaim készítettek.

Covers_125297
Földrajzi ​világatlasz Ismeretlen szerző
8

Ismeretlen szerző - Földrajzi ​világatlasz
A ​világatlasz Földünket valósághű, festői felszínábrázolással, növénytakaró szerinti színezéssel mutatja be, a magyar földrajzi nevek legteljesebb feltüntetésével, részletes Magyarország-térképekkel és Kárpát-medence térképpel. A térképes részt országlexikon követi, amelyben a betűrendben szereplő országok zászlói, címerei, olimpiai, autós és internetes betűjelzései, részletes adatsorai, földrajzi, történeti, gazdasági leírásai és gyönyörű fotók találhatók, valamint zászlókkal, adatokkal, leírásokkal és áttekintőtérképekkel a fontosabb nemzetközi szervezeteket is bemutatjuk. Az atlaszt több mint 40 ezer nevet tartalmazó névmutató zárja. A reprezentatív kivitelű kiadvány gyermek és felnőtt, egyszerű érdeklődő és szakember számára egyaránt ajánlható. 61 térkép, 40 ezer név, 240 fotó

John Muir - My ​First Summer in the Sierra
Picturesque ​descriptions and sketches by one of America's most important and influential naturalists describes the author's 1869 stay in California's Yosemite River Valley and the Sierra Mountains. Muir's engaging journal describes majestic vistas, flora and fauna, as well as the region's other breathtaking natural wonders. 21 black-and-white illustrations.

Selma Lagerlöf - Csodálatos ​utazás
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_58776
Álomvárosok ​Európában Ismeretlen szerző
4

Ismeretlen szerző - Álomvárosok ​Európában
Adja ​át magát London forgatagának! Várják Önt elegáns bevásárlóközpontjai, nyüzsgő bolhapiacai, patinás klubjai és hangulatos pubjai. Fedezze fel Velence álmodozásra csábító sikátorait, szálljon be gondolatban a gondolába, és onnan csodálja meg a Szent Márk-templomot és a Rialto hidat! Gyönyörködjék a cárok egykori palotáinak barokk pompájában, és élvezze Bécs kedélyes kávéházait! Ez a könyv az élmények könyve. Ha utazásra készülünk, már a tervezéskor ráhangolódhatunk egy-egy városra. Ha csak lapozgatjuk, mintha színes kaleidoszkópba néznénk, amelyben meghitten szemünk elé tárulnak álomvárosunk csodái.

Ismeretlen szerző - Но́вгород ​- Путеводитель
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Andrzej Stasiuk - Dojczland
German ​and Polish stereotypes and prejudices are examined and satirized in this darkly humorous and yet thought-provoking fictional tale about a Polish author traveling throughout Germany.

Terry Pratchett - The ​Compleat Ankh-Morpork
Greetings, ​adventurer! We lay before you this most comprehensive gazetteer encompassing all the streets of Ankh-Morpork, as well as information on its principal businesses, hotels, taverns, inns, and places of entertainment and refreshment, enhanced by the all-new and compleat map of our great city state. Our city has grown well beyond its ancient walls, but the remit of this commission from the honourable Guild of Merchants was to 'map the city', the pulsing organ of commerce and culture, the heart as opposed to the body, and this we have done. In spades. We ask that when you pore over this glorious work you spare some thought for the humble cartographers and surveyors who made journeys into the darker corners of our metropolis - no less dangerous than the wilds of Skund or Bhangbhangduc. To some the only memorial is the map you now possess. Others, in their quest for knowledge, paid the highest price that scholarship demands, which is to say, a day off in lieu. And so we dedicate this map and these accompanying words to the officers, councilors and members of the Merchants' Guild and to all who will find in its pages paths yet to tread and places yet to explore within the magnificent wonder that is the city of Ankh-Morpork.

Peter Carey - His ​Illegal Self
Raised ​in isolated privilege by his New York grandmother, Che, the precocious son of 60s radicals, just wants to see his parents. But first he must become an outlaw himself, fleeing to a hippy commune in the jungle of tropical Queensland, where he is forced to slowly, bravely, confront his life. His Illegal Self is an achingly beautiful and emotional story of the love between a young woman and a little boy, and a wonderful journey of self-discovery.

Yoshihiro Togashi - Hunter ​x Hunter 8.
Gon's ​going home to share his Hunter success with Aunt Mito but Whale Island has a surprise in store for Gon--a message from his father to "come and find me." The only clues Gon has to go on are a strange ring and a JoyStation memory card for the video game Greed Island. But the game is so rare it can only be found at the Yorknew auction--for an astronomical price. And anyone who plays gets sucked into the game, never to return! Is that where Ging has gone? Gon needs to earn enough money to make a bid on the game, but there's not much time left. And the evil Phantom Troupe have plans of their own for the auction…

Magyar_utaz%c3%b3k
Magyar ​utazók lexikona Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - Magyar ​utazók lexikona
Sokaknak ​szíve vágya: utazni, világot látni, de csak keveseknek adatik meg, hogy utazóvá váljanak. Róluk, az egzotikus tájak, vadidegen népek, vagy a felderítetlensége és rossz útjai miatt éppoly egzotikusnak számító magyar haza, magyar kutatóiról szól ez a könyv. Felfedező expedíciókról, melyek távoli földrészek ismeretlen vidékeit járták be. Szegény vándorokról, melyek távoli földrészek ismeretlen vidékeit járták be. Szegény vándorokról, akik olyan híres kutatókat előztek meg, mint Cook kapitány, Livingstone vagy Humboldt. Néhányukat az őshaza megtalálásának vágya ösztönzött, másokat tudományos kutatószomj hajtott növények és állatok gyűjtésére. Egyeseket kalandvágy vezérelt, mint a bajai szabólegényt, akit majdnem felfaltak a kannibálok, míg ellenkezőleg: egy magyar gróf elnyerte az "egyetlen európai emberevő" címet. Kevesen tudják, hogy volt magyar Robinson is, és hogy magyarok motorozták körül először a Földet. Nem hiányoznak a nők sem: egyikük a Nílus eredetét kutatta, a másik 15 évet töltött a pápuák közt, a harmadik eljutott a Déli sarkvidékre. Sok érdekesség, hasznos információ található a magyar utazók első életrajzi lexikonában, mely nélkülözhetetlen kézikönyv tanárnak, diáknak és mindazoknak, akiket érdekel az utazás.

Kollekciók