Ajax-loader

'analitikai kémia' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Kékedy László - Műszeres ​analitikai kémia 2.
A ​monográfia a modern műszeres analitikai kémia válogatott eljárásait mutatja be a legújabb irodalmi adatok alapján. Olyan, újabban kifejlesztett eljárásokat is, amelyek ismertetése még nem jelent meg magyar nyelven. „Nagy hiányt pótol a könyv, mert magyar nyelven évek óta nélkülözzük a korszerű műszeres analitikai tankönyv jellegű könyveket. Nagyon hasznos és jól használható könyvek mind az oktatásban, mind az analitikai gyakorlatban." (Magyar Kémiai Folyóirat) „Hazai viszonylatban is hézagpótlónak számító, kitűnő könyvek." (Görög Sándor) Szerkesztőtárs: Kékedy Nagy László

Kékedy László - Műszeres ​analitikai kémia 3.
A ​monográfia a modern műszeres analitikai kémia válogatott eljárásait mutatja be a legújabb irodalmi adatok alapján. Olyan, újabban kifejlesztett eljárásokat is, amelyek ismertetése még nem jelent meg magyar nyelven. „Nagy hiányt pótol a könyv, mert magyar nyelven évek óta nélkülözzük a korszerű műszeres analitikai tankönyv jellegű könyveket. Nagyon hasznos és jól használható könyvek mind az oktatásban, mind az analitikai gyakorlatban." (Magyar Kémiai Folyóirat) „Hazai viszonylatban is hézagpótlónak számító, kitűnő könyvek." (Görög Sándor) Szerzőtárs: Kékedy Nagy László

Mohsin Qureshi - Handbook ​of Chromatography - Inorganics I.
A ​comprehensive handbook valuable when doing routine analysis or developing new methods of chromatography of organic materials. Section I presents the principles, techniques, quantitative determi-nations and detection methods used in chromatographic analysis. In the major part of the book, Section II summarized data in volumi-nous tabular/graphic form on paper, thin layer, liquid and gas chro-matography. Section III lists important books on eletrophoreses, gel permeation chromatography, and ion exchange, in addition to the other forms of chromatography mentioned above.

Burger Kálmán - Az ​analitikai kémia alapjai
A ​tudományterület alapvető törvényszerűségeinek és módszertanának olyan szintű összefoglalása, amely nemcsak a tárgy megtanulását könnyíti meg, de megteremti a specializálódás alapjait a részterületeken is. Ezért a könyv - ha röviden is - az analitikai kémia lehetőleg teljes területét lefedi a klasszikus gravimetriás és titrálásos eljárásoktól az elektrokémiai és spektroszkópiai, röntgen és magkémia módszereken keresztül az automatikus elemzésig. Az egyes módszerek kapcsán az alkalmazási kör bemutatása mellett kitér a korlátokra is. Ez tette lehetővé, hogy az egyes feladatok megoldásával kapcsolatban felmerülő �hogyan�-nal kezdődő kérdések mellett sok �miért�-tel kezdődőre is megtalálja a választ az olvasó és segítséget kapjon ahhoz is, hogy a rendelkezésre álló eljárások közül ki tudja választani az adott elemzési feladat megoldásának optimális módját.

V. L. Ljovsin - Folyékony ​és szilárd anyagok fotolumineszcenciája
Ez ​a monográfia szovjet tudósoknak a folyékony és szilárd testek fotolumineszcenciájának területén végzett kutatásait tartalmazza. Tárgyalja a lumineszkálás törvényeit, az egyszerű, az összetett komplex molekulák, ezek ionjai és a kristályfoszforok világítását. Megemlíti a lumineszkálás alkalmazásait a világítástechnikában, a röntgenográfiában, a kémiai analízisben és a nemzetgazdaság, a technika és a tudomány más területein. Ez a könyv a lumineszkálás területén dolgozó kutatók és mindazok számára készült, akik meg akarnak ismerkedni a lumineszkálás fizikai alapjaival. Igen sok fejezet igényt tart a nevelők, a mérnökök és az egyetemek, a főiskolák felső tagozatát látogató hallgatók érdeklődésére is.

Ismeretlen szerző - Liquid ​Scintillation Counting - Recent Applications and Development 2.
Liquid ​Scintillation Counting: Recent Applications and Development, Volume II. Sample Preparation and Applications documents the proceedings of the International Conference on Liquid Scintillation Counting, Recent Applications and Development, held on August 21-24, 1979 at the University of California, San Francisco. The conference brought together 180 scientists from 15 countries who share a common interest in promoting a better understanding of liquid scintillation science and technology. Liquid scintillation counting is one branch of nuclear metrology that many scientists of various disciplines use in tracing and quantification in their investigatory studies. The proceedings, consisting of 14 sections, include 76 of the 77 invited and contributed papers presented at the conference. The first volume contains 37 papers mainly dealing with the physical aspects of liquid scintillation science and technology. The present volume contains papers that cover sample preparation, flow counting, and emulsion (solgel) counting. It also includes studies on applications of liquid scintillation counting, such as chemiluminescence and bioluminescence, environmental monitoring, and biomedical and radioimmunoassays.

Kollekciók