Ajax-loader

'Shirley Jackson-díj' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Stephen King - Rémálmok ​bazára
Harmincöt ​évvel az _Éjszakai műszak_ című novelláskötete után a hátborzongató történetek nagymestere új elbeszélésgyűjteménnyel lepte meg Hűséges Olvasóit. A _Rémálmok bazára_ húsz, kötetben korábban nem közölt történetet tartalmaz, s King mindegyikhez rövid bevezetőt írt, amelyben feltárja az írások születésének körülményeit és a maga személyes motivációit. A történetek között izgalmas kapcsolatok, közös vonások fedezhetők fel: erkölcs, utóélet, bűntudat, mit tennénk másként, ha a jövőbe látnánk vagy éppen kijavíthatnánk a múltban elkövetett hibáinkat. Némelyik novella szereplője az élete végéhez közeledve felidézi bűneit és vétkeit; mások ráébrednek, hogy természetfeletti képességekkel rendelkeznek; és vannak, akik vesztükre egyenesen az ördöggel paktálnak. King kirakodóvásárában igazán változatos a kínálat egy autónak látszó szörny (à la _Christine_), egy ember, aki gyászjelentésekkel gyilkol, egy e-könyv-olvasó, amely párhuzamos világokra nyit ablakot, és persze az örök favorit, az emberiség végpusztulása... Minden olvasó megtalálhatja itt a maga kedvencét de a szerző figyelmeztet, hogy a portékáját óvatosan kell kezelni, mert "a legjobbaknak foguk van".

Jeff VanderMeer - Expedíció
Az ​X Térséget a kormányzat már harminc éve környezeti katasztrófa sújtotta övezetnek álcázza, így mostanra az érintetlen és burjánzó vadonnak látszó terület csupa misztikum és rejtély az emberek szemében. A Déli Végek nevű titkos ügynökség ez idő alatt számos expedíciót küldött a hely felderítésére - szinte mindegyik tragikus véget ért. Most indul útnak a tizenkettedik expedíció. A kutatócsoport négy nőből áll: egy antropológusból, egy geodétából, egy pszichológusból és egy biológusból. A küldetésük felderíteni a terepet és mintákat gyűjteni, feljegyezni minden tudományos megfigyelést a környezetről és egymásról, valamint mindenek felett elkerülni az X Térség természetfeletti hatását. Az expedíció mindenre felkészülve indul útnak, és hamar megdöbbentő felfedezéseket tesz - például talál egy megmagyarázhatatlan topográfiai jelenséget és olyan életformákat, amik meghaladják a megértés képességét -, de mégsem ezek, hanem a tagok egymás elől gondosan elrejtett titkai változtatnak meg mindent. Jeff Vandermeer Déli Végek-trilógiájának az első kötete szépirodalmi magasságokba emelkedő, sodró lendületű, mélyen elgondolkodtató sci-fi, ami az ismeretlennel való szembenézésről szól. Mind a világban, mind magunkban legbelül.

A_%e2%80%8bl%c3%a1nyok
elérhető
12

Emma Cline - A ​lányok
Észak-Kalifornia, ​a hatvanas évek vége. A tizennégy éves, kallódó tinédzser, Evie Boyd nyáron megpillant egy csapat lányt a parkban. Mágnesként vonzza veszedelmes szabadságuk, féktelenségük, és legfőképp Suzanne, az egyik idősebb lány. Evie hamarosan útnak is indul vele arra a farmra, amely egy szekta karizmatikus vezetőjének bázisa. Evie varázslatosnak tartja a hegyek rejtette, hátborzongató ranchet, pedig a házban és környékén minden rohad. A magányos kamasz kétségbeesetten vágyik rá, hogy befogadják. Miközben egyre több időt tölt távol otthonától, és rajongása Suzanne iránt egyre nő, szinte észrevétlenül sodródik a szekta által elkövetett véres eseményekbe. Emma Cline első regényében lebilincselő és emberközeli emléket állít a Manson-gyilkosságoknak. Ez a könyv az ártatlanság, a vakhit és a kiábrándulás sokkoló története.

Robert Jackson Bennett - Horzsolások
Mona ​Bright, a volt zsaru lelkét csúnya horzsolások csúfítják. Az anyja kilenc éves korában egy sörétessel vetett véget az életének, az apja pedig egy igazi rohadék, akitől jó messzire kellett menekülnie, hogy ha már boldog nem is lehet többé, de legalább valamiféle békével teli életet élhessen. Most azonban mégis szembe kell néznie a múltjával, az öreg ugyanis beadta a kulcsot. Ráadásul kiderül, hogy Mona ezzel örökölt egy házat, ami még az anyjáé volt fiatalon. Fiatalon és boldogan egy olyan korszakban, amiről ő semmit nem tud. Kíváncsisága csillapíthatatlan, hiszen a boldogságot sosem ismerte, de talán a múltban most megtalálhatja. Mona két nagy akadállyal szembesül: a ház az új-mexikói Winkben található, ami viszont egyetlen térképen sem szerepel. Ezt az akadályt még sikerül leküzdenie. A másik viszont annál nehezebb: épp egy rejtélyes gyilkosság után érkezik a klasszikus amerikai álmot megtestesítő, idilli kisvárosba, amit hamarosan egy újabb követ. Ráadásul nem csak az emberek viselkednek vele roppant furcsán, hanem a város létezésében is kifejezetten aggasztó dolgokat vél felfedezni, melyek végül rádöbbentik: léteznek horzsolások, melyek sokkal súlyosabbak és fájóbbak annál, mint amit ember ép ésszel elviselhet. "Stephen King és Neil Gaiman rajongóinak tökéletes választás." _Library Journal_ _A mindössze harminc éves, de már Shirley Jackson- és Edgar-díjas, valamint Philip K. Dick-különdíjas Robert Jackson Bennett nagyregénye az amerikai délvidék kietlen tájain vezeti keresztül az olvasót egy látszólagos édenbe, ahol a tökéletesnek tűnő házak mélyén soha nem látott borzalmak rejlenek. A thrillerek kedvelt helyszínéül szolgáló rejtélyes kiváros témáját nem csak hibátlanul dolgozza fel, de úgy gondolja tovább, ahogy előtte még senki - zsigeri érzékét a horrorhoz Stephen King és Ray Bradbury munkásságához hasonlítják._

27_keptelen_tortenet_01
27 ​képtelen történet Ismeretlen szerző
160

Ismeretlen szerző - 27 ​képtelen történet
A ​legjobb kortárs angolszász szerzők vadonatúj novellái akár a képzelet legkülső határairól merítik témájukat, akár a mindennapokból, egy közös bennük: különlegesek. Vannak köztük olyanok, melyek megborzongatnak a forróbb napokon is, mások pedig megmelengetik a lelket, ha hűvös az idő. Mesék ezek egy varázslatos, néha félelmetes, néha megmosolyogtató világról, amely a mi világunk. Mesék felnőtteknek.

Stephen King - The ​Bazaar of Bad Dreams
The ​next short story collection containing many of the previously published but hard-to-find short stories published since Just After Sunset.

Carmen Maria Machado - A ​női test és más összetevők
_A ​női test és más összetevők_ Carmen Maria Machado irodalmi diadalmenete, mely során látványosan lerombolja az önkényesen felhúzott falakat a pszichológiai realizmus és a disztópia, a komédia és a horror, a fantasy és a fabulizmus között. Sokszor szürreális és provokatív könyvében e műfajok felhasználásával elképesztő narratívákat alkot, melyek bemutatják a nők mindennapi életét és azokat a külső erőket, amelyek hatással vannak a testükre. A kötetet a 2017-es megjelenése után díjesővel honorálták: elnyerte a Shirley Jackson- és Lambda-díjat, valamint a Brooklyni Közkönyvtár irodalmi díját és az Amerikai Könyvkritikusok John Leonard-díját, ezenkívül pedig jelölték a nemzeti könyvdíjra, valamint a PEN/Robert W. Bingham-, Dylan Thomas- és World Fantasy-díjakra. Egy feleség visszautasítja a férje kérését, hogy levegye azt a zöld szalagot, amit állandóan a nyakán hord. Egy nő beszámol a szexuális együttléteiről, miközben egy járvány lassan az egész emberiséggel végez. Egy plázában dolgozó ruhabolti eladó rémisztő felfedezést tesz a ruhák varrásának körülményeiről. Egy zsírleszívás után nem várt vendég jelenik meg a lakásban. Ezek a hol földhözragadt, hol a világunktól elszakadt, csábító és szexi, ugyanakkor bizarr és maró, humoros és halálosan komoly történetek minden oldalukról megmutatják a nőket. A kötet novelláinál eredetibb hangvételű, izgalmasabb és felkavaróbb történetekkel rég találkozhatott az olvasó.

Ellen_datlow_poe
Poe Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Poe
1. ​Features Hugo, Edgar, Tiptree, Nebula and British Fantasy Award winners 2. To commemorate the second centenary of Poe's birth - January 19, 1809 and the 160th anniversary of his death in Oct 1849. 3. Compiled by multi-award winning editor Ellen Datlow 4. Each story is based on a EA Poe story. 5. Original stories the above are based on will be available as a download from our website Compiled by multi-award winning editor, Ellen Datlow, this collection commemorates the second centenary of Edgar Allan Poe's birth. It features Poe-inspired tales by some of the finest talents in the field, including Kim Newman, Pat Cadigan, Sharyn McCrumb, Lucius Shepard, Laird Barron, Suzy McKee Charnas and others. This all-star line-up has several Hugo, Edgar, Tiptree and British Fantasy Award winners.

Yoko Ogawa - The ​Diving Pool
Beautiful, ​twisted and brilliant - discover Yoko Ogawa. A lonely teenage girl falls in love with her foster-brother as she watches him leap from a high diving board into a pool - sparking an unspoken infatuation that draws out darker possibilities. A young woman records the daily moods of her pregnant sister in a diary, but rather than a story of growth the diary reveals a more sinister tale of greed and repulsion. Driven by nostalgia, a woman visits her old college dormitory on the outskirts of Tokyo. There she finds an isolated world shadowed by decay, haunted by absent students and the disturbing figure of the crippled caretaker.

Laird Barron - Occultation ​and Other Stories
Laird ​Barron has emerged as one of the strongest voices in modern horror and dark fantasy fiction, building on the eldritch tradition pioneered by writers such as H. P. Lovecraft, Peter Straub, and Thomas Ligotti. His stories have garnered critical acclaim and been reprinted in numerous year's best anthologies and nominated for multiple awards, including the Crawford, International Horror Guild, Shirley Jackson, Theodore Sturgeon, and World Fantasy Awards. His debut collection, The Imago Sequence and Other Stories, was the inaugural winner of the Shirley Jackson Award. He returns with his second collection, Occultation. Pitting ordinary men and women against a carnivorous, chaotic cosmos, Occultation's eight tales of terror (two never before published) include the Theodore Sturgeon and Shirley Jackson Award-nominated story "The Forest" and Shirley Jackson Award nominee "The Lagerstatte." Featuring an introduction by Michael Shea, Occultation brings more of the spine-chillingly sublime cosmic horror Laird Barron's fans have come to expect.

Gemma Files - Experimental ​Film
Experimental ​Film is a contemporary ghost story in which former Canadian film history teacher Lois Cairns-jobless and depressed in the wake of her son's autism diagnosis-accidentally discovers the existence of lost early 20th century Ontario filmmaker Mrs. A. Macalla Whitcomb. By deciding to investigate how Mrs. Whitcomb's obsessions might have led to her mysterious disappearance, Lois unwittingly invites the forces which literally haunt Mrs. Whitcomb's films into her life, eventually putting her son, her husband and herself in danger. Experimental Film mixes painful character detail with a creeping aura of dread to produce a fictionalized "memoir" designed to play on its readers' narrative expectations and pack an existentialist punch.

Robert Jackson Bennett - American ​Elsewhere
Some ​places are too good to be true. Under a pink moon, there is a perfect little town not found on any map. In that town, there are quiet streets lined with pretty houses, houses that conceal the strangest things. After a couple years of hard traveling, ex-cop Mona Bright inherits her long-dead mother's home in Wink, New Mexico. And the closer Mona gets to her mother's past, the more she understands that the people of Wink are very, very different ... From one of our most talented and original new literary voices comes the next great American supernatural novel: a work that explores the dark dimensions of the hometowns and the neighbors we thought we knew.

Kevin Wilson - Tunneling ​to the Center of the Earth
Kevin ​Wilson's characters inhabit a world that moves seamlessly between the real and the imagined, the mundane and the fantastic. "Grand Stand-In" is narrated by an employee of a Nuclear Family Supplemental Provider—a company that supplies "stand-ins" for families with deceased, ill, or just plain mean grandparents. And in "Blowing Up On the Spot," a young woman works sorting tiles at a Scrabble factory after her parents have spontaneously combusted. Southern gothic at its best, laced with humor and pathos, these wonderfully inventive stories explore the relationship between loss and death and the many ways we try to cope with both.

Victor LaValle - The ​Ballad of Black Tom
People ​move to New York looking for magic and nothing will convince them it isn't there. Charles Thomas Tester hustles to put food on the table, keep the roof over his father's head, from Harlem to Flushing Meadows to Red Hook. He knows what magic a suit can cast, the invisibility a guitar case can provide, and the curse written on his skin that attracts the eye of wealthy white folks and their cops. But when he delivers an occult tome to a reclusive sorceress in the heart of Queens, Tom opens a door to a deeper realm of magic, and earns the attention of things best left sleeping. A storm that might swallow the world is building in Brooklyn. Will Black Tom live to see it break?

Christopher Barzak - Before ​and Afterlives
Discover ​the haunting stories of Crawford Award-winning author Christopher Barzak in his new collection Before and Afterlives. These are tales of relationships with unearthly domesticity and eeriness: a woman falls in love with a haunted house; a beached mermaid is substituted for a lost missing daughter; the imaginary friend of a murdered young mother stalks the streets of her small town; a teenage boy is afflicted with a disease that causes him to vanish; a father exploits his daughter's talent for calling ghosts to her; and a wife leaves her husband and children to fulfill her obligations to a world from which she escaped

Emma Cline - Fetele
Vara ​anului 1969. Evie, o adolescentă în vârstă de 14 ani, duce o viaţă anostă, într-un orăşel de provincie din America, şi se străduieşte din răsputeri să le câştige atenţia părinţilor, care abia au divorţat. Totul se schimbă însă pentru ea atunci când o întâlneşte pe misterioasa Suzanne. Aceasta o atrage pe adolescenta în căutare de senzaţii tari în lumea tulbure a unui cult, condus de un nebun charismatic. Romanul este o meditaţie asupra puterii şi a sacrificiului.

Emma Cline - Las ​chicas
California. ​Verano de 1969. Evie, una adolescente insegura y solitaria a punto de adentrarse en el incierto mundo de los adultos, se fija en un grupo de chicas en un parque: visten de un modo descuidado, van descalzas y parecen vivir felices y despreocupadas, al margen de las normas. Días después, un encuentro fortuito propiciará que una de esas chicas?Suzanne, unos años mayor que ella?la invite a acompañarlas. Viven en un rancho solitario y forman parte de una comuna que gira alrededor de Russell, músico frustrado, carismático, manipulador, líder, gurú. Fascinada y perpleja, Evie se sumerge en una espiral de drogas psicodélicas y amor libre, de manipulación mental y sexual, que le hará perder el contacto con su familia y con el mundo exterior. Y la deriva de esa comuna que deviene secta dominada por una creciente paranoia desembocará en un acto de violencia bestial, extremo?Esta novela es obra de una debutante que, dada su juventud, ha dejado boquiabierta a la crítica por la inusitada madurez con la que cincela la compleja psicología de sus personajes. Emma Cline construye un retrato excepcional de la fragilidad adolescente y del tormentoso proceso de hacerse adulto. También aborda el tema de la culpa y las decisiones que nos marcarán toda la vida.

Emma Cline - Le ​ragazze
«Non ​appena mi cadde l'occhio sulle ragazze che attraversavano il parco, la mia attenzione restò fissa su di loro. Quella dai capelli neri con le sue accompagnatrici, la loro risata un rimprovero alla mia solitudine. Stavo aspettando che succedesse qualcosa, senza sapere cosa. E poi ecco». Evie voleva solo che qualcuno si accorgesse di lei. Come tutte le adolescenti cercava su di sé lo sguardo degli altri. Un'occasione per essere trascinata via, anche a forza, dalla propria esistenza. Ma non aveva mai creduto che questo potesse accadere davvero. Finché non le vide: le ragazze. Le chiome lunghe e spettinate, i vestiti cortissimi. Il loro incedere fluido e incurante come di «squali che tagliano l'acqua». Poi il ranch, nascosto tra le colline. L'incenso, la musica, i corpi, il sesso. E, al centro di tutto, Russell. Russell con il suo carisma oscuro. Ci furono avvertimenti, segni di ciò che sarebbe accaduto? Oppure Evie era ormai troppo sedotta dalle ragazze per capire che tornare indietro sarebbe stato impossibile?

Emma Cline - The ​Girls
Northern ​California, during the violent end of the 1960s. At the start of summer, a lonely and thoughtful teenager, Evie Boyd, sees a group of girls in the park, and is immediately caught by their freedom, their careless dress, their dangerous aura of abandon. Soon, Evie is in thrall to Suzanne, a mesmerizing older girl, and is drawn into the circle of a soon-to-be infamous cult and the man who is its charismatic leader. Hidden in the hills, their sprawling ranch is eerie and run down, but to Evie, it is exotic, thrilling, charged—a place where she feels desperate to be accepted. As she spends more time away from her mother and the rhythms of her daily life, and as her obsession with Suzanne intensifies, Evie does not realize she is coming closer and closer to unthinkable violence.

Elizabeth Hand - Generation ​Loss
Cass ​Neary made her name in the seventies as a photographer embedded in the burgeoning punk movement in New York City. Her pictures of the musicians and the hangers-on, the infamous, the damned, and the dead, earned her a brief moment of fame. Thirty years later she is adrift, on her way down, and almost out when an old acquaintance sends her on a mercy gig to interview a famously reclusive photographer who lives on an island in Maine. When she arrives Down East, Cass stumbles across a decades-old mystery that is still claiming victims, and she finds one final shot at redemption. Patricia Highsmith meets Patti Smith in this mesmerizing literary thriller.

Carmen Maria Machado - Her ​Body and Other Parties
In ​Her Body and Other Parties, Carmen Maria Machado blithely demolishes the arbitrary borders between psychological realism and science fiction, comedy and horror, fantasy and fabulism. While her work has earned her comparisons to Karen Russell and Kelly Link, she has a voice that is all her own. In this electric and provocative debut, Machado bends genre to shape startling narratives that map the realities of women’s lives and the violence visited upon their bodies. A wife refuses her husband’s entreaties to remove the green ribbon from around her neck. A woman recounts her sexual encounters as a plague slowly consumes humanity. A salesclerk in a mall makes a horrifying discovery within the seams of the store’s prom dresses. One woman’s surgery-induced weight loss results in an unwanted houseguest. And in the bravura novella “Especially Heinous,” Machado reimagines every episode of Law & Order: Special Victims Unit, a show we naïvely assumed had shown it all, generating a phantasmagoric police procedural full of doppelgängers, ghosts, and girls with bells for eyes. Earthy and otherworldly, antic and sexy, queer and caustic, comic and deadly serious, Her Body and Other Parties swings from horrific violence to the most exquisite sentiment. In their explosive originality, these stories enlarge the possibilities of contemporary fiction.

Jeffrey Ford - A ​Natural History of Hell
Emily ​Dickinson takes a carriage ride with Death. A couple are invited over to a neighbor's daughter's exorcism. A country witch with a sea-captain's head in a glass globe intercedes on behalf of abused and abandoned children. In July of 1915, in Hardin County, Ohio, a boy sees ghosts. Explore contemporary natural history in a baker's dozen of exhilarating visions. Jeffrey Ford was born on Long Island in New York State in 1955 and grew up in the town of West Islip. He studied fiction writing with John Gardner at S.U.N.Y. Binghamton. He's been a college English teacher of writing and literature for thirty years. He is the author of eight novels including The Girl in the Glass and four short story collections. He has received the World Fantasy, Nebula, Edgar, and Shirley Jackson awards. He lives with his wife Lynn in a century old farm house in a land of slow clouds and endless fields.

Samanta Schweblin - Fever ​Dream
“A ​wonderful nightmare of a book: tender and frightening, disturbing but compassionate. Fever Dream is a triumph of Schweblin’s outlandish imagination.” –Juan Gábriel Vasquez, author of The Sound of Things Falling and Reputations A young woman named Amanda lies dying in a rural hospital clinic. A boy named David sits beside her. She’s not his mother. He's not her child. Together, they tell a haunting story of broken souls, toxins, and the power and desperation of family. Fever Dream is a nightmare come to life, a ghost story for the real world, a love story and a cautionary tale. One of the freshest new voices to come out of the Spanish language and translated into English for the first time, Samanta Schweblin creates an aura of strange psychological menace and otherworldly reality in this absorbing, unsettling, taut novel.

Jeffrey Ford - Crackpot ​Palace
“Jeffrey ​Ford is one of the few writers who uses wonder instead of ink in his pen….A rare and wonderful talent.” —Jonathan Carroll, author of The Wooden Sea Eclectic is certainly an adjective that can be used to describe the work of the phenomenal Jeffrey Ford—along with imaginative, provocative, mesmerizing, and brilliant. His powerful dark fantasy, The Physiognomy, was a New York Times Notable Book of the Year; his novel, The Girl in the Glass, won the Edgar® Award, mystery and crime fiction’s most prestigious prize. Crackpot Palace is Ford’s fourth superb collection of short fiction, and in it, his prodigious talent shines as brightly as ever. Here are twenty tales both strange and wonderful, filled with mad scientists, vampires, lost souls, and Native American secrets, from an author who has been glowingly compared to Kafka, Dante, and Caleb Carr (The Alienist).

Daryl Gregory - Mind ​remekül megvagyunk
Harrison ​a Szörnydetektív, gyerekkönyvek hőse, jelenleg a harmincas évei közepén jár, és ideje nagy részét azzal tölti, hogy nem alszik. Stan kisebbfajta híresség lett, miután majdnem felfalta egy kannibálcsalád. Barbarát a csontjaiba vésett ábrák kísértik. Greta talán tömeggyilkos gyújtogató, talán nem. Martin pedig valami oknál fogva soha nem veszi le a napszemüvegét. A környezetük nem meglepő módon egyikük borzalmas történetét sem hiszi el, egy nap azonban megkeresi őket Dr. Jan Sayer. Ezek a valószínűleg eszelős kívülállók csoportterápiába kezdenek: együttes erővel megpróbálják kideríteni, az életüket megkeserítő szörnyetegek közül melyek rejtőznek odabent és melyek leselkednek rájuk odakint.

Koji Suzuki - Edge
_Edge_ ​begins with a massive and catastrophic shifting of the San Andreas fault. The fears of California someday tumbling into the sea--that have become the stuff of parody--become real. But even the terror resulting from this catastrophe pales in comparison to the understanding behind its happening, a cataclysm extending beyond mankind's understanding of horror as it had previously been known. The world is falling apart because things are out of joint at the quantum level, about which of course there's never been any guarantee that everything has to remain stable. Koji Suzuki returns to the genre he's most famous for after many years of "not wanting to write any more horror." As expected from Suzuki, the chills are of a more cerebral, psychological sort, arguably more unsettling and scary than the slice-and-dice gore fests that horror has become known in the U.S. Never content to simply do "Suzuki"--as it were--but rather push the envelope on what horror is in general and for which readers have come to know him, _Edge_ borders on being cutting-edge science fiction. The author himself terms this novel, which he has worked on for some years, a work of "quantum horror."

Stories-uk
Stories Ismeretlen szerző
5

Ismeretlen szerző - Stories
One ​hell of a huge book of great, exciting stories which will become a uniting force for readers of all forms of imaginative fiction. Rather than being dictated by genre, for co-editors Gaiman and Sarrantonio there is only one true distinction in fiction: the one dividing realistic and imaginative fiction. STORIES is a collection of the very best original fiction from some of the most imaginative writers in the world, as well as a showcase for some of fiction's newer stars. Contributors include: Roddy Doyle; Joyce Carol Oates; Joanne Harris; Neil Gaiman; Michael Marshall; Smith; Joe R. Lansdale; Walter Mosley; Richard Adams; Jodi Picoult; Michael Swanwick; Peter Straub; Lawrence Block; Jeffrey Ford; Chuck Palahniuk; Diana Wynne Jones; Stewart O'Nan; Gene Wolfe; Carolyn Parkhurst; Kat Howard; Jonathan Carroll; Jeffrey Deaver; Tim Powers; Al Sarrantonio; Kurt Andersen; Michael Moorcock; Elizabeth Hand; Joe Hill

Victor LaValle - Big ​Machine
Ricky ​Rice is a middling hustler with a lingering junk habit, a bum knee, and a haunted mind. A survivor of a suicide cult, he scrapes by as a porter at a bus depot in Utica, New York, until one day a mysterious letter arrives, summoning him to enlist in a band of paranormal investigators comprised of former addicts and petty criminals, all of whom had at some point in their wasted lives heard what may have been the voice of God. Infused with the wonder of a disquieting dream and laced with Victor LaValle’s fiendish comic sensibility, Big Machine is a mind-rattling mystery about doubt, faith, and the monsters we carry within us.

Victor LaValle - Fekete ​Tom balladája
Az ​emberek azért mennek New Yorkba, hogy mágiára leljenek, és semmi sem győzheti meg őket arról, hogy ott nem fogják megtalálni. Charles Thomas Tester csaló és svindler, akit Harlemtől Red Hookig mindenki jól ismer. Tom tudja, milyen varázsereje van egy öltönynek, hogy hogyan tegye magát láthatatlanná egy gitártokkal, és hogy miféle fekete mágia borítja a bőrét, amitől a gazdag fehérek és a rendőrök árgus szemmel bámulják, ha eléjük kerül. Azonban amikor elvisz egy okkult kötetet egy félelmetes varázslónőnek Queens szívébe, Tom előtt feltárul az igazi mágia kapuja, és ezzel olyan dolgok figyelmét irányítja magára, amelyeket soha sem lett volna szabad felébreszteni sötét szendergésükből. Brooklyn egén gyűlnek a felhők, és Fekete Tom nyomában olyan vihar szele támad, amely az egész világot készül elnyelni.

Robert Jackson Bennett - Mr. ​Shivers
It ​is the time of the Great Depression. The dustbowl has turned the western skies red and thousands leave their homes seeking a better life. Marcus Connelly seeks not a new life, but a death - a death for the mysterious scarred man who murdered his daughter. And soon he learns that he is not alone. Countless others have lost someone to the scarred man. They band together to track him, but as they get closer, Connelly begins to suspect that the man they are hunting is more than human. As the pursuit becomes increasingly desperate, Connelly must decide just how much he is willing to sacrifice to get his revenge.

Nathan Ballingrud - North ​American Lake Monsters
Nathan ​Ballingrud's Shirley Jackson Award winning debut collection is a shattering and luminous experience not to be missed by those who love to explore the darker parts of the human psyche. Monsters, real and imagined, external and internal, are the subject. They are us and we are them and Ballingrud's intense focus makes these stories incredibly intense and irresistible. These are love stories. And also monster stories. Sometimes these are monsters in their traditional guises, sometimes they wear the faces of parents, lovers, or ourselves. The often working-class people in these stories are driven to extremes by love. Sometimes, they are ruined; sometimes redeemed. All are faced with the loneliest corners of themselves and strive to find an escape. Nathan Ballingrud was born in Massachusetts but has spent most of his life in the South. He worked as a bartender in New Orleans and New York City and a cook on offshore oil rigs. His story "The Monsters of Heaven" won the inaugural Shirley Jackson Award. He lives in Asheville, North Carolina, with his daughter.

Stephen Graham Jones - The ​Only Good Indians
The ​creeping horror of Paul Tremblay meets Tommy Orange’s There There in a dark novel of revenge, cultural identity, and the cost of breaking from tradition in this latest novel from the Jordan Peele of horror literature, Stephen Graham Jones. Seamlessly blending classic horror and a dramatic narrative with sharp social commentary, The Only Good Indians follows four American Indian men after a disturbing event from their youth puts them in a desperate struggle for their lives. Tracked by an entity bent on revenge, these childhood friends are helpless as the culture and traditions they left behind catch up to them in a violent, vengeful way

Kollekciók