Ajax-loader

'Rhode Island' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Michelle Hodkin - The ​Unbecoming of Mara Dyer - Mara Dyer eszmélése
Mara ​Dyer azt hiszi, az élete furcsább már is nem lehet, miután egy kórházban tér magához, és nem emlékszik, hogy került oda. Pedig lehet. Amnéziája ellenére meggyőződése, hogy a barátait megölő, őt viszont titokzatos módon életben hagyó baleset nem egyszerű véletlen volt. Tényleg nem. Nem hiszi, hogy mindazok után, amin keresztülment, lehet még szerelmes. Nagyon téved.

Jodi Picoult - My ​Sister's Keeper
Anna ​is not sick, but she might as well be. By age thirteen, she has undergone countless surgeries, transfusions, and shots so that her older sister, Kate, can somehow fight the leukemia that has plagued her since childhood. The product of preimplantation genetic diagnosis, Anna was conceived as a bone marrow match for Kate - a life and a role that she has never questioned… until now. Like most teenagers, Anna is beginning to question who she truly is. But unlike most teenagers, she has always been defined in terms of her sister - and so Anna makes a decision that for most would be unthinkable… a decision that will tear her family apart and have perhaps fatal consequences for the sister she loves. My Sister's Keeper examines what it means to be a good parent, a good sister, a good person. Is it morally correct to do whatever it takes to save a child's life… even if that means infringing upon the rights of another? Is it worth trying to discover who you really are, if that quest makes you like yourself less?

Jodi Picoult - A ​nővérem húga
Amerika ​keleti partvidékén egy tipikus kertvárosi házban él egy tipikusnak korántsem mondható háromgyermekes család. A legidősebb testvér, Jesse már a "sötét oldalon" jár, a középső lány súlyos leukémiás, akinek életben maradásáért a két szülő ádáz küzdelmet vív; a húg, Anna pedig - a tudomány jóvoltából - eleve azért született, hogy genetikailag megfelelő donor legyen nővére számára. Amikor a beteg Kate körül forgó családi élet ellen lázadó tizenhárom éves Anna beperli szüleit, hogy önrendelkezési jogot nyerjen a saját teste fölött, minden megbolydul. A lelki örvények egyre lejjebb húzzák a jogászból lett főállású anyát, a tűzoltó-mentős-amatőr csillagász apát, a kényszerűen koraérett gyereket, sőt még az Annát képviselő fiatal ügyvédet és annak elveszettnek hitt kedvesét is. A krízishelyzetet a népszerű írónő felváltva láttatja a hét szereplő szemével, bravúrosan váltogatva az idősíkokat is. Miközben egy lebilincselő, gyors léptű regény fejezetein nevethet-zokoghat az olvasó, olyan hitelesen elevenedik meg előtte a kertvárosi otthon, a kórház, a tárgyalóterem és a tűzoltólaktanya világa, mintha dokumentumfilmet nézne. A végkifejlet pedig majdnem akkora meglepetéseket tartogat, mint egy krimi.

Jhumpa Lahiri - Mélyföld
Jhumpa ​Lahiri rendkívüli regénye, Indiában és Amerikában játszódik. Két testvér tragédiával összekötött története, egy nagyszerű asszonyé, akit kísért a múltja, egy országé, amelyet szétszakított a forradalom, és egy szerelemé, amely messze túléli a halált. Subhash és Udayan Mitra, akik között csupán tizenöt hónap van, elválaszthatatlan testvérek, gyakran összetévesztik őket Calcutta környékén, ahol felnőnek. De ugyanakkor egymás ellentétei is, akikre eltérő jövő vár. Az 1960-as években járunk, és a karizmatikus és lobbanékony Udayan belesodródik a Naxalita mozgalomba, abba a lázadásba, amely céljául tűzte ki az egyenlőtlenség és a szegénység felszámolását. Udayan a meggyőződéséért mindent feláldoz, mindenkit kockára tesz. Subhash, a kötelességtudó fiú, nem osztja testvére szenvedélyes politikai elhivatottságát, hanem elhagyja az otthonát, hogy Amerika egyik csöndes, tengerparti szegletében tudományos kutatásnak szentelje az életét. De amikor megtudja, mi történt a testvérével, visszatér a mélyföldre, Indiába, azt remélve, hogy talpra állíthat egy széthullott családot, és begyógyíthatja a sebeket, amelyeket Udayan hagyott maga után. A Mélyföld mesterien fölépített, feszültséggel teli, metszően bensőséges, bonyolult érzelmeket tükröző mű. Egy elmélyült családregény és a történelembe ágyazott történet, amely nemzedékeken, földrajzi helyeken tökéletes hitelességgel ível át. Jhumpa Lahiri valóban eljutott írói munkásságának a csúcsára.

Jamie McGuire - Az ​őrző
A ​Rhode Island-i Providence városának békebeli árnyékában Nina Grey váratlanul Menny és Pokol összecsapásának középpontjába csöppen. Miközben keservesen igyekszik megbirkózni édesapja nemrégiben bekövetkezett halála miatti gyászával, véletlenül – vagy legalábbis ő ezt hiszi – megismerkedik Jared Ryellel. Bár a fiatalember lehengerlően jóképű megjelenése és titokzatos képességei kellemesen elterelik a figyelmét, hamarosan világossá válik, hogy Jared többet tud Nináról, mint a Brown Egyetemen a barátai. Amikor már több a kérdés, mint a válasz, Jared mindent kockára tesz, hogy megtartsa a lányt, akinek megmentésére született, éspedig úgy, hogy elárulja a titkot, amelynek megőrzésére felesküdött. Amikor Nina apjának korábbi társai követni kezdik Ninát a sötétben, a lány ráébred, hogy az apja nem az az ember volt, akinek hitte, hanem egy tolvaj, aki démonoktól lopott. Szeretné kideríteni, mi az igazság apja halála körül, s eközben olyasmire bukkan, amire álmában sem gondolt, és amire a Pokolnak égető szüksége van, a kulcs azonban egyedül Nina birtokában van… A Sötétség és Fény angyalai trilógia első része.

Luanne Rice - Téli ​szerelem
Neve ​Halloran és a lánya azóta szeretik szenvedélyesen a festői szépségű Rhode Islandet, amióta Neve először irányította Mickey babalépteit a homokos parton. Most, hogy Mickey tinédzserré cseperedett, Neve-nek pedig az utolsó reménye is szertefoszlott arra, hogy a lánya imádott, de megbízhatatlan apjával, aki elhagyta őket, még valaha is boldogok legyenek, mindketten azért küzdenek, hogy új életet kezdjenek ezen a szélfútta tájon, mely a menedéket nyújtja számukra. Elbűvölve e törékeny természetvédelmi területtől, Mickey egy magányos fiú társaságában érik nővé, akire átragad Mickey partmenti élőlények iránti ösztönös szeretete. Neve pedig azon kapja magát, hogy egy olyan férfihoz vonzódik, aki egész életét ennek a vadvédelmi tájnak szentelte, de aki képtelen megszabadulni a múlt fájdalmaitól - s kibékülni az apjával, aki még mindig magán viseli a második világháború sebeit. Ahogy a tél utat enged a tavasznak, a tavasz pedig a nyárnak, egy titok kerül napvilágra, mely évtizedeken át hevert eltemetve a mélyben, egy titok, mely felvillanyozza a tengerparti kisváros közösségét. Lírai, sugárzó, elragadó. A The Edge of Winter Luanne Rice legelmélyültebb és legbehatóbb regénye, megható kutatása a bennünket formáló és felszabadító kötelékeknek.

Jodi Picoult - Gyere ​haza
Zoe ​Baxter sikeres és elismert zeneterapeuta, hangszereivel és énekével számtalan beteg embernek segít a gyógyulásban. Számára mégiscsak egy dolog igazán fontos: az hogy számtalan sikertelen próbálkozás után végre anya lehessen. Amikor újra bekövetkezik a tragédia, férje helyett újonnan megismert barátnője, Vanessa lesz az, aki kiáll mellette, kapcsolatuk pedig őszinte szerelemmé alakul. Szembe kell nézniük azonban a kirekesztettséggel és azzal, hogy milyen mérhetetlen akadályokat kell leküzdeniük ahhoz, hogy a társadalom családként tekintsen rájuk. A szerző hetedik magyarul megjelenő regényében ismét szívhez szólóan ábrázolja e különös szerelem rezdüléseit és a legőrjítőbb fájdalmat, amit egy anya átélhet: ha le kell mondania gyermekéről.

Jodi Picoult - Sing ​You Home
Zoe ​Baxter has spent ten years trying to get pregnant, and after multiple miscarriages and infertility issues, it looks like her dream is about to come true – she is seven months pregnant. But a terrible turn of events leads to a nightmare – one that takes away the baby she has already fallen for; and breaks apart her marriage to Max. In the aftermath, she throws herself into her career as a music therapist – using music clinically to soothe burn victims in a hospital; to help Alzheimer’s patients connect with the present; to provide solace for hospice patients. When Vanessa – a guidance counselor -- asks her to work with a suicidal teen, their relationship moves from business to friendship and then, to Zoe’s surprise, blossoms into love. When Zoe allows herself to start thinking of having a family, again, she remembers that there are still frozen embryos that were never used by herself and Max. Meanwhile, Max has found peace at the bottom of a bottle – until he is redeemed by an evangelical church, whose charismatic pastor – Clive Lincoln – has vowed to fight the “homosexual agenda” that has threatened traditional family values in America. But this mission becomes personal for Max, when Zoe and her same-sex partner say they want permission to raise his unborn child. SING YOU HOME explores what it means to be gay in today’s world, and how reproductive science has outstripped the legal system. Are embryos people or property? What challenges do same-sex couples face when it comes to marriage and adoption? What happens when religion and sexual orientation – two issues that are supposed to be justice-blind – enter the courtroom? And most importantly, what constitutes a “traditional family” in today’s day and age? Also – in a very unique move – readers will get to literally hear Zoe Baxter’s voice. I am collaborating with Ellen Wilber, a dear friend who is also a very talented musician, to create a CD of original songs, which will correspond to each of the chapters. This CD will be packaged with each hardcover book. So – literally – stay tuned!

James Fenimore Cooper - A ​Vörös Kalóz
A ​XVIII. század második felében járunk. Nem kell sok idő, hogy Anglia újvilágbeli gyarmatai kivívják majd önállóságukat. Egyelőre azonban még csak kevesek álmaiban él az Amerikai Egyesült Államok képe. Ilyen ember a Vörös Kalóz is, aki részben személyes bosszúvágyból, részben a "gyarmatok" mielőbbi önállóságának reményében dézsmálja Amerika partjai mentén az anyaországbeli flottákat. Ilyen kalózútja során találkozik először össze egy fiatalemberrel és annak védencével, két kedves nővel. A kalandos találkozást páratlan izgalmasságú tengeri kalandok követik. Iszonyú vihar, és két hajó rettentő csatája a tengeren... amelyből végül is a jó ügy szolgálói kerülnek ki győztesen. Cooper, akit az ifjúság főképpen klasszikus indiánregényeiből ismer, a Vörös Kalóz történetével bebizonyította, hogy nemcsak a prériken, hanem a tengerek és a kikötők világában is otthonosan mozog.

Cecily K. Wolfe - Throne ​of Grace
Josie ​is content as a maid in a rich cottager's mansion along the Cliff Walk of beautiful Newport, Rhode Island, but the arrival of her employer's handsome, pensive son tempts her into a relationship that while chaste, is forbidden between their social classes in the Gilded Age of 1893. After travels abroad have led Arthur in search of a deeper connection with his Lord, he returns home to find love with his mother's maid, a Christian girl with a heart full of love and charity. Can they overcome their families' refusal to accept their attachment, _or is their relationship doomed from their very first meeting on the romantic Cliff Walk?_

Jamie McGuire - Providence
In ​the old world shadows of Providence, Rhode Island, Nina Grey finds herself the center of a war between Hell and Earth. Struggling with her father’s recent death, Nina meets Jared Ryel by chance…or so she believes. Although his stunning good looks and mysterious talents are a welcome distraction, it soon becomes clear that Jared knows more about Nina than even her friends at Brown University. When questions outnumber answers, Jared risks everything to keep the woman he was born to save—by sharing the secret he was sworn to protect. When her father’s former associates begin following her in the dark, Nina learns that her father is not the man she thought he was, but a thief who stole from demons. Searching for the truth behind her father’s death, Nina stumbles upon something she never expected—something Hell wants—and only she holds the key.

Michelle Hodkin - The ​Unbecoming of Mara Dyer
Mara ​wakes up from a coma with no memory of the accident that caused the deaths of her best friend, boyfriend, and boyfriend's sister. The doctors tell her parents that starting over in a new state, a new school will be good for her and to let the memories come back on their own. But Mara's new start is anything but when she sees the faces of her dead friends everywhere and her world is falling apart. And then she begins to see people's deaths before they happen - at least she thinks that is what is happenning. On top of that, the most beautiful boy she has ever seen can't seem to leave her alone, but is his agenda more than he leads on?

Marie Force - Deceived ​by Desire
From ​New York Times bestselling author Marie Force comes a glittering tale of star-crossed romance set amid the lavish mansions and decadent lifestyles of early 20th century Newport, Rhode Island. But even in an age of great fortune, the heart has its own idea of true riches . . . Wealthy American industrialist Aubrey Nelson has invited the Duke and Duchess of Westbrook to visit his family’s Newport seaside “cottage” for the summer. With his parents’ departure from New York delayed, Aubrey’s mother sends him ahead to oversee preparations for their guests. But when he arrives, he’s surprised to find the house and staff in disarray . . . With much to do and little time, Aubrey comes to rely on the housekeeper, a lovely young Irish woman named Maeve Brown. And when he also finds himself confiding in Maeve about more personal matters, he tells himself it’s merely their close proximity that draws him to the compassionate, hard-working beauty. Yet when he suspects Maeve is in danger, Aubrey realizes his feelings for her have grown much deeper than they should have. For what will his mother, who dreams of a society match for her son, have to say when she arrives to discover he’s lost his heart to a girl of the working class? Praise for Duchess by Deception “Force has crafted a masterpiece with the perfect amount of romance.” —Publishers Weekly, STARRED REVIEW

Tina Reber - Love ​Unrehearsed
There ​is no rehearsal for true love. When A-list film actor Ryan Christensen ducked into her pub to escape his screaming fans, never in a million years did Taryn Mitchell think her life was about to change forever. But now, eight months later, after a whirlwind romance, Taryn wakes up in Ryan’s Hollywood hotel room to find a diamond to die for on her left ring finger—and her face splashed across the cover of every gossip magazine. Ryan’s very public proposal is catnip to the tabloids, his management team is worried, and Taryn must figure out how a small town girl like her fits into his glittering world. What does it take to make a relationship work amidst telephoto lenses, daily on-set temptations, and jealous fans who will stop at nothing to keep you from walking down the aisle with the man of your dreams? With no script to follow and no chance for a dress rehearsal, Taryn and Ryan will be forced to take the plunge and risk everything to make their love last.

Michelle Hodkin - Čo ​sa stalo Mare Dyerovej?
Mara ​Dyerová neverí, že by jej život mohol byť ešte viac zamotaný. Nielenže si vôbec nepamätá, ako sa dostala do nemocnice, kde sa práve prebrala, ale nevie nič ani o nehode, pri ktorej zomreli jej najlepší priatelia a frajer. Mare sa však takmer nič nestalo. Lekári sa domnievajú, že nový začiatok v novom meste pre ňu bude tým najlepším riešením, a spomienky tak môžu pomaly vyplávať na povrch. Marin nový život sa však stále viac komplikuje. Tváre mŕtvych priateľov má pred očami denno-denne. A potom... zrazu...vidí aj smrť ľudí naokolo iba chvíľu pred tým, než sa to stane. Je jej jasné, že sa asi zbláznila. A keď si je už istá, že to ani nemôže byť horšie, Noah Shaw, najkrajší chlapec, akého kedy videla, ju odmieta nechať na pokoji... Čo má vlastne za lubom?

Penelope Ward - RoomHate
From ​New York Times Bestselling Author, Penelope Ward, comes a new standalone novel. Sharing a summer house with a hot-as-hell roommate should be a dream come true, right? Not when it’s Justin…the only person I’d ever loved…who now hates me. When my grandmother died and left me half of the house on Aquidneck Island, there was a catch: the other half would go to the boy she helped raise. The same boy who turned into the teenager whose heart I broke years ago. The same teenager who’s now a man with a hard body and a hardass personality to match. I hadn’t seen him in years, and now we’re living together because neither one of us is willing to give up the house. The worst part? He didn’t come alone. I’d soon realize there’s a thin line between love and hate. I could see through that smug smile. Beneath it all…the boy is still there. So is our connection. The problem is…now that I can’t have Justin, I’ve never wanted him more. Author's note – RoomHate is a full-length standalone novel. Due to strong language and sexual content, this book is not intended for readers under the age of 18.

Jodi Picoult - Oma ​õe hoidja
Anna ​pole haige, aga võiks sama hästi olla. Kolmekümnendaks eluaastaks on ta üle elanud lugematuid operatsioone, vereülekandeid ja süste, et tema õde Kate saaks võidelda leukeemiaga, mis on teda lapsepõlvest peale vaevanud. Eostamiseelse geneetilise diagnoosi tulemusena sündinud Anna loodi Kate'ile luuüdidoonoriks - elu ja roll, mida Anna kunagi pole kahtluse alla seadnud... kuni tänaseni. Sarnaselt enamiku teismelistega hakkab Anna huvi tundma, kes ta tegelikult on. Aga erinevalt enamikust teismelistest on ta end alati määratlenud oma õe kaudu - ja Anna teeb otsuse, mis enamiku jaoks tundub mõeldamatu, otsuse, mis rebib tema perekonna koost ja millel võivad olla saatuslikud tagajärjed tema armastatud õe jaoks.

Jhumpa Lahiri - The ​Lowland
Two ​brothers bound by tragedy; a fiercely brilliant woman haunted by her past; a country torn by revolution: the most powerful and ambitious novel yet from the Pulitzer Prize-winning, multi-million copy bestselling author of The Namesake and Unaccustomed Earth.

Jodi Picoult - Á ​ég að gæta systur minnar?
Anna ​er ekki veik, en hún gæti allt eins verið það. Aðeins þrettán ára gömul hefur hún gengist undir ótal skurðaðgerðir, blóðtökur og sprautur svo að eldri systir hennar, Kate, geti tekist á við hvítblæði sem hefur herjað á hana frá barnæsku. Hún hefur aldrei sett spurningarmerki við þetta hlutverk sitt … þar til nú að hún tekur ákvörðun sem mun splundra fjölskyldu hennar og líklega verða systurinni sem hún elskar að fjörtjóni. Bókin hefur trónað í efstu sætum metsölulista beggja vegna Atlantsála enda er hér á ferð mögnuð saga sem fjallar um áleitin siðferðisleg málefni.

Emily M. Danforth - Plain ​Bad Heroines
The ​Favourite meets The Haunting of Hill House in this highly imaginative and original highbrow horror-comedy centered around a cursed New England boarding school for girls, a wickedly whimsical celebration of the art of storytelling, sapphic love, and the rebellious female spirit—and the highly-anticipated adult debut from the award-winning author of The Miseducation of Cameron Post. Our story begins in 1902, at The Brookhants School for Girls. Flo and Clara, two impressionable students, are obsessed with each other and with a daring young writer named Mary MacLane, author of a scandalous bestselling memoir that transforms these acolytes into bold rebels. To show their devotion to Mary, the girls establish their own private club and call it The Plain Bad Heroine Society. They meet in secret in a nearby apple orchard, a seeming paradise, the setting of their wildest happiness and, ultimately, of their macabre deaths. This is where their bodies are later discovered, a copy of Mary’s book splayed beside them, the victims of a swarm of stinging, angry yellow jackets. Less than five years later, the School for Girls closes its doors forever—but not before three more people mysteriously die on the property, each in a most troubling manner. Over a century later, the now abandoned and crumbling Brookhants is back in the news when wunderkind writer, Merritt Emmons, publishes a breakout book celebrating the queer, feminist history surrounding the “haunted and cursed” gilded-age institution. Her bestseller inspires a controversial horror film adaptation starring celebrity actor and lesbian it girl Harper Harper playing the ill-fated heroine Flo, opposite B-list actress and former child star Audrey Wells, as Clara. But as Brookhants opens its gates once again, and our three modern heroines arrive on set to begin filming, past and present become grimly entangled—or perhaps just grimly exploited—and soon it’s impossible to tell where the curse leaves off and Hollywood begins. A story within a story within a story and featuring black-and-white period illustrations, Plain Bad Heroines is a devilishly haunting, modern masterwork of metafiction that manages to combine the ghostly sensibility of Sarah Waters with the dark imagination of Marisha Pessl and the sharp humor and incisive social commentary of Curtis Sittenfeld into one laugh-out-loud funny, spellbinding, and wonderfully luxuriant read.

Jodi Picoult - Een ​goede moeder
Zoe ​Baxter probeert al tien jaar zwanger te worden. Net als het ernaar uitziet dat haar droom in vervulling zal gaan, verlaat haar man Max haar. Zoe stort zich op haar werk als muziektherapeut op een school en krijgt een relatie met de decaan, Vanessa Shaw. Zoe en Vanessa willen een gezin stichten, met behulp van de ingevroren embryo’s van Zoe en haar ex. Maar ze hebben zíjn toestemming nodig om zijn kind op te voeden…

Jodi Picoult - Eve ​Dönüş Şarkısı
Onlarca ​dilde milyonlarca okurun sevgilisi. Son 10 yılın tüm dünyada en çok okunan yazarı. Çoğu eleştirmene göre 21. yüzyılın en etkili romancısı. Jodi Picoult'tan çok tartışılacak bir öykü: Eve Dönüş Şarkısı Hayatınız bir film olsa, eve dönüş yolunda hangi parça çalar? Bütün dünya size cephe almışken... Ellen DeGeneres'in yakın zamanda filme çekeceği Eve Dönüş Şarkısı, kimlik, aşk, evlilik ve aile kavramlarını daha önce kimsenin cesaret edemediği şekilde tartışıyor. Jodi Picoult, kendi hariç herkesten kaçan bir çocuğun hikayesini ruhumuza bilim ve edebiyat eşliğinde işliyor. "Picoult yine bir şaheserle okurlarının karşısında. Bilim, aile ve ilişkiler üzerine bir destan bu." -People- "Eve Dönüş Şarkısı insanların fikirlerini değiştirme gücüne sahip bir yazarın, ustalık dönemi işi." -AfterEllen.com- "Picoult gay ve lezbiyen haklarına dair efsane bir roman kaleme almış." -Booklist- (Tanıtım Bülteninden)

Jodi Picoult - L'altra ​famiglia
Zoe ​Baxter ha cercato disperatamente di avere un figlio ma lo perde prima del parto e il suo matrimonio con Max non regge di fronte a questo dolore. Zoe si rifugia nella sua professione di musicoterapeuta e insieme alla collega Vanessa cerca di aiutare un adolescente che ha tentato il suicidio. Fra le due nasce un’amicizia profonda, destinata a diventare amore. Al punto che Zoe spera di poter costruire una nuova famiglia e di avere con Vanessa quel figlio tanto desiderato, grazie agli spermatozoi conservati da lei e Max in una banca del seme. Ma Max si oppone con tutte le sue forze. Il caso finisce in tribunale, dove si scontreranno non solo Zoe e Max, ma anche due concezioni diverse e opposte della famiglia, fino all’inatteso e sorprendente finale.

Penelope Ward - Hate ​You, Love You
Liebe ​und Hass - zwei Seiten einer Medaille Als ihre Großmutter stirbt, erbt Amelia ihr Häuschen direkt am Meer - allerdings nur die Hälfte. Sie muss es sich mit Justin teilen, dem Jungen, dem sie mit fünfzehn das Herz gebrochen hat. Und der sie seitdem hasst! Als sie sich nach zehn Jahren das erste Mal wieder gegenüberstehen, ist unter der Abneigung die alte Verbundenheit zu spüren. Doch Justin hat für seinen Urlaub am Atlantik seine Freundin mitgebracht ... "Wow! Was für eine Geschichte! Süchtig machend und absolut unmöglich, aus der Hand zu legen!" AESTAS BOOK BLOG Eine prickelnde und gleichzeitig gefühlvolle Liebesgeschichte von Bestseller-Autorin Penelope Ward

Мишель Ходкин - Неподобающая ​Мара Дайер
Раньше ​Мара Дайер думала, что нет ничего хуже, чем очнуться в больнице, не помня, кто ты, откуда и как здесь оказалась. Но жизнь очень быстро развеяла это заблуждение. Несчастный случай, гибель друзей, собственное чудесное спасение не давали Маре покоя с первого дня пребывания в клинике, а тут еще вмешалась внезапная и нелепая в данной ситуации влюбленность… Означает ли любовь конец страданиям Мары или, быть может, все еще только начинается?

Jodi Picoult - Kelias ​namo
Nebijanti ​aštrių temų ir diskusijas visuomenėje keliančių klausimų populiari rašytoja Jodi Picoult šįkart atsigręžia į tokias temas kaip tapatybė, meilė, santuoka, motinystė. Kas atsitinka, kai artimiausi žmonės ir visuomenė brutaliai pasikėsina į svarbiausią dalyką – troškimą turėti šeimą? Ir kas turi teisę spręsti, kokia ta šeima turi būti? Zoja Bakster beveik dešimt metų gyveno viltimi susilaukti kūdikio, tačiau kai iki šio troškimo išsipildymo liko visai nedaug, visas viltis sugriovė skaudi nelaimė: Zoja prarado kūdikį, netrukus nutrūko ir santykiai su vyru. Norėdama pamiršti skaudžius išgyvenimus Zoja pasineria į naują veiklą – pradeda dirbti muzikos terapeute. Jos metodais susidomi su paaugliais dirbanti Vanesa ir pakviečia dirbti kartu. Tarp moterų greit užsimezga ne tik darbiniai santykiai, bet ir šilta draugystė, kuri, didelei Zojos nuostabai, perauga į... meilę. Meilė moteriai trikdo Zoją, tačiau susigyvenusi su naujais jausmais ji vėl ima svajoti apie šeimą ir vaikus. Moteris supranta, kad vienintelė galimybė jų susilaukti – dirbtinis apvaisinimas. Ir nors vaisingumo klinikoje vis dar saugomi trys jos ir buvusio vyro Makso pradėti embrionai, Zoja jaučia, kad šia galimybe pasinaudoti nebus paprasta. Tie vaikai galėtų gimti tik gavus buvusio vyro sutikimą, bet šis, po skyrybų paguodos ieškojęs taurelėje, išsigelbėjimą galiausiai rado evangelikų bažnyčioje, smerkiančioje dirbtinį apvaisinimą ir juo labiau – netradicines šeimas. Kiekvienam žmogui itin brangaus dalyko – šeimos – trokštančiai Zojai teks nueiti ilgą kelią, susiduriant ir ištveriant artimiausių žmonių, visuomenės, religinės bendruomenės pasipriešinimą ir nesupratimą. Šiai knygai buvo sukurta muzika, padedanti pasakoti Zojos istoriją. Vienas garso takelis atitinka vieną skyrių. Muziką sukūrė ir dainas atlieka Ellen Wilber, žodžiai Jodi Picoult

Michelle Hodkin - La ​oscura verdad de Mara Dyer
Mara ​Dyer está convencida de que lo más extraño que le puede suceder es despertar en un hospital sin acordarse de por qué ni cómo ha llegado hasta allí. Está equivocada. Sospecha que la Policía en realidad no sabe nada del accidente en el que murieron sus amigos y que ella no puede recordar. Está en lo cierto. Mara Dyer cree que después de todo lo que le ha pasado es imposible que se vuelva a enamorar. Se equivoca de nuevo.

Michelle Hodkin - Was ​geschah mit Mara Dyer?
Als ​Mara aus einem mehrtägigen Koma erwacht, erfährt sie, dass über ihr ein altes verlassenes Haus zusammengestürzt ist. Ihre beiden Freundinnen konnten nur tot geborgen werden, die Leiche ihres Freundes Jude wurde nicht gefunden. Mara hat keine Erinnerung an jene Nacht und begreift nicht, warum sie die Katastrophe als Einzige überlebt hat. Seit dem Unglück hat sie Albträume und Visionen – immer wieder sieht sie ihre toten Freunde, bis sie nicht mehr weiß, was Realität ist und was Einbildung. Als sich die mysteriösen Todesfälle in ihrer unmittelbaren Nähe mehren, sucht sie Hilfe bei ihrem Mitschüler Noah. Doch der hat ein eigenes dunkles Geheimnis...

Benedict Walker - Isabel Albiston - Amy C. Balfour - Lonely ​Planet New England
Lonely ​Planet's New Englandis your passport to the most relevant, up-to-date advice on what to see and skip, and what hidden discoveries await you. Mount spectacular summits and drive ocean roads, tantalize your taste buds with succulent seafood and sweet maple syrup, and relish history and high culture - all with your trusted travel companion. Get to the heart of New England and begin your journey now! Inside Lonely Planet's New England: NEW pull-out, passport-size 'Just Landed' card with wi-fi, ATM and transportation info - all you need for a smooth journey from airport to hotel NEW Accommodations feature gathers all the information you need to plan where to rest your head NEW Where to Stay in Boston map is your at-a-glance guide to accommodation options in each neighbourhood Colour maps and images throughout Highlightsand itineraries help you tailor your trip to your personal needs and interests Insider tips to save time and money and get around like a local, avoiding crowds and trouble spots Essential infoat your fingertips - hours of operation, phone numbers, websites, transit tips, prices Honest reviews for all budgets - eating, sleeping, sightseeing, going out, shopping, hidden gems that most guidebooks miss Cultural insights give you a richer, more rewarding travel experience - history, people, music, landscapes, wildlife, cuisine, politics Covers Boston, Cape Cod, Nantucket & Martha's Vineyard, Central Massachusetts & the Berkshires, Rhode Island, Vermont, Maine The Perfect Choice: Lonely Planet's New England is our most comprehensive guide to New England, and is perfect for discovering both popular and off-the-beaten-path experiences.

Jodi Picoult - Ein ​Lied für meine Tochter
Zoe ​Baxter wünscht sich nichts sehnlicher als ein Kind. Sie und ihr Mann Max tun alles, um endlich eine Familie zu gründen. Vergeblich. Als ihre Ehe zerbricht, findet Zoe Trost in der Musik - und in einer neuen Liebe. Mit der Psychologin Vanessa will sie noch einmal von vorne beginnen. Sie träumt von einem gemeinsamen Kind mit ihr. Doch Max ist fest entschlossen, dieses Familienglück zu verhindern. Er gerät in die Fänge einer radikalen christlichen Gemeinde, die seit Jahren gegen Homosexualität kämpft.

Jodi Picoult - Tam ​gdzie ty
Po ​dziesięciu latach małżeństwa i długotrwałych bezskutecznych staraniach o dziecko, Zoe i Max Baxter postanawiają się rozstać. Zoe, ku własnemu zaskoczeniu, znajduje szczęście u boku kobiety, Max szuka pocieszenia w kościele. Lecz marzenie o dziecku trwa, i to, co wydawało się być na wyciągnięcie ręki, przeradza się w starcie światopoglądów i przekonań religijnych, w którym nie ma miejsca na sentymenty. „Tam gdzie ty” to powieść o trudnych, często bardzo bolesnych wyborach oraz o tym, że każdy ma prawo do szczęścia. Ale czy na pewno? Do książki dołączony jest prezent w postaci płyty – każda z piosenek odpowiada jednemu rozdziałowi powieści, ale jak sugeruje autorka, można dowolnie łączyć lekturę z muzyką.

Jodi Picoult - Uma ​Melodia Inesperada
Zoe ​Baxter passou dez anos a tentar engravidar e, quando parece que este sonho está prestes a realizar-se, a tragédia destrói o seu mundo. Como consequência da perda e do divórcio, Zoe mergulha na carreira como terapeuta musical. Ao trabalhar com Vanessa, o relacionamento profissional entre as duas transforma-se numa amizade e depois, para surpresa de Zoe, em amor. Quando Zoe começa a pensar de novo em formar família, lembra-se de que ainda há embriões dela e de Max congelados que nunca foram usados.

Kollekciók