Ajax-loader

'denevér' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Sebők Éva - Denevérkönyv
Mi ​is a denevér? Furcsa, röpülő, titokzatos állatka. De Sebők Éva nem egy választ ad erre a kérdésre. "Denevér-négyesének" első történetében a bőregér még nem lép ki a természetből: valódi állat. Második és harmadik részében viszont a két lírai hangulatú mese már távolabbra visz: a denevérek mintegy varázspálca érintésére mesefigurákká változnak át, szokatlan utak, kalandok felé indulnak, s közben mindaz, amihez már a természettudományak nem lehet szava, kitárul. Búcsúzásképp ezek a különös lények személytelenül, verssé finomodva, mint a megfoghatatlan suhanás mesterei köszöntenek ránk. A kis olvasó így valóságot is kap, mesét is, mindent megtud a denevérekről, s végül e kétféle, újszerű élmény hatására szívébe zárja őket. Szecskó Tamás ihletett, szép rajzai még közelebb hozzák ezt az eddig félelmetesnek vélt állatkát.

Korky Paul - Valerie Thomas - Winnie ​és a denevérek
Winnie ​boszi vállalkozó kedvében van! Kipróbálja a kötéltáncot, a buboréklovaglást, páratlan kincsek után kutat és pompás ebédet ígér nővérének.

Veronica Podesta - Vidorka, ​a kis denevér
Vidorka, ​a vidám kis denevér mély álmából éktelen hangzavarra ébredt. Peti kérte a segítségét, mert az iskolát ellepték a szúnyogok. Ennyi vérszívót még Vidorka sem látott. Vajon sikerül megmentenie a gyerekeket és a tanító nénit? A kedves történetből a kisgyerekek megismerkedhetnek az olyan hasznos élőlényekkel, mint a denevérek.

Kollekciók