Ajax-loader

'epikus fantasy' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


J. R. R. Tolkien - A ​Gyűrűk Ura
A ​Gyűrűk Ura tündérmese. Mégpedig - legalábbis terjedelmét tekintve - alighanem minden idők legnagyobb tündérmeséje. Tolkien képzelete szabadon, ráérősen kalandozik a három vaskos könyvben, amikor a világ sorát még nem az ember szabta meg, hanem a jót és szépet, a gonoszat és álnokot egyaránt ember előtti lények, ősi erők képviselték. Abban az időben, amikor a mi időszámításunk előtt ki tudja, hány ezer, tízezer esztendővel a Jó kisebbségbe szorult erői szövetségre léptek, hogy a Rossz erőit legyőzzék: tündék, féltündék, az ősi Nyugatfölde erényeit őrző emberek, törpök és félszerzetek, erdőtündék fogtak össze, hogy a jó varázslat eszközével, s a nagy mágus, Gandalf vezetésével végül győzelmet arassanak, de épp e győzelem következtében elenyésszen az ő idejük, s az árnyak birodalmába áthajózva átadják a földet új urának, az ember fajnak. Különös világ ez az emberfölötti - vagy emberalatti - lényekkel benépesített Középfölde. Anyagi valósága nincs. Baljós, fekete várai, csodás fehér tornyai, fullasztó, sűrű erdei, gyilkos hegyei, sötét mélységei gondoskodnak róla, hogy egy pillanatig ne érezzük magunkat a fogható valóság közegében. Különös, hisz ebben a mesevilágban, ahol oly ékesen virágoznak a lovagi erények, véletlenül sem találkozunk az emelkedett eszményeket hirdető kora középkori lovagvilág fonákjával, az eszmények máza alatt a könyörtelen társadalmi tagozódással, elnyomással, nyomorral, létbizonytalansággal; ebben a külsőre feudálisnak tetsző világban jó is, rossz is vele születik a szereplőkkel, ott rejlik a szívük mélyén; a könyv személytelen szereplője a morál, az pedig kiben-kiben belső parancs.

Adrian Tchaikovsky - Pókfény
A ​Fény és a Sötétség örök harcában mindig is egy prófécia segített legyőzni a gonosz seregeit. Egy ilyen jóslat utasításait követve próbálja hősök egy kis csapata megszabadítani a világot Darveziantól, a Sötét Úrtól. Hosszú, kalandos útjukon szembe kell nézniük szörnyekkel, óriási pókokkal, véráldozatra szomjazó őrült szektákkal, és saját gyengeségeikkel. A pókok erdejéből a Szent Városon keresztül a gonosz tornyáig szokatlan vezetőt követnek: egy óriáspókot, amit a csapat mágusa kényszerűségből emberré változtatott. Legalábbis... nagyjából. Adrian Tchaikovsky, _Az idő gyermekei_ és a _Hadállat_ szerzője ebben az első látásra klasszikus alapokra épülő, mégis modern, sötét humorral átszőtt fantasy regényében ugyanazokat a témákat dolgozza fel merőben más fényben, mint amelyekért a magyar olvasók is annyira megkedvelték. Emberség és emberiesség, empátia és gyűlölet, felelősség és álnokság - minderre egy nem ember szereplő látószögén át tart görbe tükröt.

Stephen King - A ​Setét Torony - A harcos
A ​világmindenség roppant misztériuma talán csak az emberi agy véges felfogó természetében rejlik, hogy ami minket körülvesz, csak alig épp, hogy fel tudjuk dolgozni. És ami azon túl nyúlik, az az óriási hatalmas valami, amit már nem érthetünk. Pont ezt a hatalmas káprázatot hivatott kissé meseszerűen feldolgozni Stephen King A harcos műve. Egy modern Harry Potter sorozat, mely a felnőtteknek íródott. Egy sorozat, mely dallamos, összecsengő elején versszerű balladisztikus folytatásban meseszerű mágikus realizmus műfaj egybe gyúrva a hamisítatlan író sajátos hangulatú cseppnyi iróniával átszőtt horror műfajjal. A rejtélyek kulcsa, avagy a végső cél, mit rejt, és hol leledzik a titokzatos Setét Torony? Roland végül megtalálja? Egy páratlan sorozat Stephen King tollából, ami utat nyit az olvasó fantáziájának, kiragadja az unalmas hétköznapok súlya alól.

Brandon Sanderson - Elantris
Elantris ​gyönyörű… volt. Az istenek városának, a hatalom, a ragyogás, a mágia lakhelyének nevezték. Aki ott járt, állítja, építőkövei is valamiféle belső fénnyel izzottak, s a város csodálatos és kiismerhetetlen varázslatok otthona volt. Éjjel ezüstös láng­oszlopként már messziről láthatóan világított. Ám bármennyire fényűző volt is Elant­ris, lakói túlszárnyalták: hajuk csillogóan fehér, bőrük már-már fémesen fénylő ezüst – úgy ragyogtak, akár a város maga. A legendák szerint halhatatlanok vagy szinte azok voltak: gyorsan gyógyultak, s óriási erővel, szellemi és testi fürgeséggel áldották meg őket. Kezük egyetlen intésével varázslatot idéztek, s Opé­lon minden részéből zarándokoltak az emberek Elant­ris­ba, hogy gyógyulást, élelmet vagy éppen bölcsességet kérjenek a helyiektől. Istenségek voltak. És bárki ilyenné válhatott. Saód­nak nevezték, átalakulásnak. Váratlanul és véletlenül következett be – általában éjjel, azokban a titokzatos órákban, amikor az élet lelassul és megpihen. Koldus, mesterember, nemes vagy harcos: bármelyiket elérhette. A saód­dal a szerencsés kiválasztott élete véget ért, majd újrakezdődött; az illető maga mögött hagyta korábbi, közönséges létét, és Elant­ris­ba költözött. Elant­ris­ba, ahol boldogan élhetett, bölcsen uralkodhatott, és egy örökkévalóságon át imádták. Az örökkévalóság tíz évvel ezelőtt ért véget. _Brandon Sanderson nagy sikerű első regényének jubileumi újrakiadását tartja kezében az olvasó – átdolgozva és kibővítve, korábban elvetett szemelvényekkel és egy ráadás novellával gazdagítva._

Brandon Sanderson - A ​Végső Birodalom 1-2.
Ezer ​éve már, hogy hamueső hullik az égből, hogy egyetlen virág sem bontotta ki szirmait. Ezer éve már, hogy a szkák nyomorult rabszolgákként, örökös félelemben robotolnak. Ezer éve már, hogy az Uralkodó, a Végtelenség Szilánkja isteni legyőzhetetlenségben, általános rettegéstől övezve trónol tökéletes hatalma csúcsán. Ám mikor már a remény emléke is végképp elenyészni látszik, egy sebhelyekkel borított, összetört szívű félrabszolga ismét rátalál arra az Uralkodó legpokolibb tömlöcének mélyén. Kelsierben, a tolvajban elpattan valami, és felfedezi magában a ködszerzetek erejét, az allomancia varázslatos tehetségét. Majd született vezérként minden képességét a végső, legnagyobb terv szolgálatába állítja, magát az Uralkodót szemelve ki a lázadás célpontjaként. Fiatal kora ellenére Brandon Sanderson a modern fantasy világhírű, kiemelkedő tehetségű képviselője. A már első regényével, az Elantrisszal nagy sikert aratott szerző Ködszerzet-trilógiájában a következő merész, ám igen egyszerű kérdéssel feje tetejére állítja a fantasy egész zsánerét: mi történik akkor, ha a próféciákban megjövendölt hős elbukik a Sötét Úrral szemben?

Margaret Weis - Tracy Hickman - Az ​őszi alkony sárkányai
Barátságuk ​egy életre szólt, ám hosszú évekre különváltak útjaik. Most ismét összegyűlnek, bár mindegyikük titkokat rejt a szíve mélyén. Mesélnek egymásnak a háború árnyékába vesző világról, különös szörnyekről, mítoszokról, legendák szülötteiről, de titkaikról mindaddig hallgatnak, amíg nem találkoznak egy gyönyörű, bánatos nővel, aki kristálypálcája fényénél egyre mélyebbre vezeti hőseinket az árnyakba, és mindörökre megváltoztatja életüket és a világ sorsát.

Brandon Sanderson - Elantris ​(angol)
Elantris ​was built on magic and it thrived. But then the magic began to fade and Elantris began to rot. And now its shattered citizens face domination by a powerful Imperium motivated by dogged religious views. Can a young Princess unite the people of Elantris, rediscover the lost magic and lead a rebellion against the imperial zealots? Brandon Sanderson's debut fantasy showed his skill as a storyteller and an imaginer of baroque magical systems to be fully developed from the start.

J. R. R. Tolkien - The ​Lord of the Rings
J ​R. R. Tolkien THE FELLOWSHIP OF THE RING In a sleepy village in the Shire a young hobbit is entrusted with an immense task. He must make a perilous journey across Middle-earth to the Cracks of Doom, there to destroy the Ruling Ring of Power - the only thing that prevents the Dark Lord's evil...

J. R. R. Tolkien - Der ​Herr der Ringe
1. ​Teil: Die Gefährten 2. Teil: Die zwei Türme 3. Teil: Die Wiederkehr des Königs Das legendäre Buch der Westmark ist längst verschollen, und nur Teile davon existieren in verschiedenen späteren Abschriften. Eigentlich war es Bilbos Tagebuch, das er nach Bruchtal mitnahm und das später Frodo zusammen mit eigenen Notizen ins Auenland zurückbrachte. Diese Fragmente und Anhänge, vor allem die Hobbits betreffend, und dazu einzelne Lieder und Gedichte, die häufig an den Rand der Manuskriptseiten gekritzelt waren, sind die wichtigsten Quellen für die Geschichte des Ringkriegs.

Margaret Weis - Tracy Hickman - Drachenzwielicht
Fünf ​Jahre nachdem die sechs Freunde Tanis, Sturm Feuerklinge, Raistlin, Caramon, Flint und Tolpan Barfuß einen Eid geschworen hatten, mehr über die alten Götter herauszufinden, treffen sie sich in dem Wirtshaus “Zur letzten Bleibe”wieder. Dort begegnen sie Goldmond und Flußwind, die von den barbarischen Völkern aus dem Norden kommen. Goldmond trägt einen Stab bei sich, hinter dem einige Leute her sind. Eine abenteuerliche Flucht beginnt, die sie nach Xak Tsaroth, eine Stadt, die von einem unglaublichen Wesen beherrscht wird, führt. Drachenzwielicht ist der erste Teil der mittlerweile mehr als 35 Bände umfassenden Serie um die Drachenlanze von Margaret Weis und Tracy Hickman. Im Prinzip ist der Roman kaum mehr als ein beschriebenes Rollenspiel. Das Innenleben der Figuren und ihre Vorgeschichte werden nur schemenhaft gezeichnet. Die Autorinnen beschränken sich auf eine plastische Schilderung der Ereignisse. Diese sind jedoch in eine interessante und spannende Handlung eingebettet, und es macht Spaß, das Buch zu lesen. Einige Schwächen weist das Buch jedoch in Bezug auf die Logik von Entfernungen und Reisezeiten auf. So gehen Reisen in dieser Welt doch seltsam schnell vonstatten, und die Karte zu Beginn des Buches entspricht nicht den Gegebenheiten, die im Laufe des Romans geschildert werden.

J. R. R. Tolkien - In ​de Ban van de Ring
Hobbits ​hebben niets geheimzinnigs. Alleen als er grote domme lieden langs komen stampen, die lawaai maken als een olifant, zijn ze in staat heel stilletjes en snel te verdwijnen. De hobbit is Tolkiens wereldberoemde verhaal over de avontuurlijke reis van Bilbo Balings 'daarheen en weer terug'. De lezer maakt kennis met het rijk Midden-Aarde, de Hobbits en de Toverring, waarover uitvoeriger wordt verteld in de befaamde trilogie In de ban van de Ring.

Brandon Sanderson - The ​Way of Kings
Roshar ​is a world of stone and storms. Uncanny tempests of incredible power sweep across the rocky terrain so frequently that they have shaped ecology and civilization alike. Animals hide in shells, trees pull in branches, and grass retracts into the soiless ground. Cities are built only where the topography offers shelter. It has been centuries since the fall of the ten consecrated orders known as the Knights Radiant, but their Shardblades and Shardplate remain: mystical swords and suits of armor that transform ordinary men into near-invincible warriors. Men trade kingdoms for Shardblades. Wars were fought for them, and won by them. One such war rages on a ruined landscape called the Shattered Plains. There, Kaladin, who traded his medical apprenticeship for a spear to protect his little brother, has been reduced to slavery. In a war that makes no sense, where ten armies fight separately against a single foe, he struggles to save his men and to fathom the leaders who consider them expendable.

Brandon Sanderson - A ​Megdicsőülés Kútja 1-2.
A ​gonosz legyőzetett - de a háború csak most kezdődik. Mégis sikerült véghezvinni a lehetetlent: az Uralkodó - az ember, aki évezredekig istenkirályként trónolt rettenetes elnyomás alatt tengődő népe felett - semmivé lett. Ám Kelsier, az Uralkodót megdöntő lázadás szülőatyja szintén halott. Az új világ megteremtésének csodálatos feladata ifjú pártfogoltjára, Vinre - az utcagyerekből lett ködszerzetre -, és a lány kedvesére, Elend Venture-re - az idealista álmokat dédelgető fiatal nemesre - maradt. Az istenkirály hajdani Végső Birodalma részeire hullott: a néhai fővárosból kormányzó Elendet, a Középső Uradalom királyát egy választott testület, a Nagygyűlés ellenőrzi, míg a többi részek önjelölt királyai - köztük Elend kegyetlen apjával, Straff Venture-rel - jóval kíméletlenebb módon kormányoznak. És mindannyian azt lesik, miként keríthetnék hatalmukba Luthadelt. Szaporodnak az Elend ellen megkísérelt orgyilkossági kísérletek, és rövidesen már több hadsereg is táborozik a főváros falai alatt. De Vint nem csupán ez aggasztja: az akarata ellenére köré szerveződő vallás mellett maga a köd is egyre furcsábban, egyre tudatosabban kezd viselkedni. Sőt, olykor mintha még alakot is öltene, hogy őt kísértse. Az emberi és nem emberi seregek szorítása egyre fojtóbbá válik, Luthadel polgárai pedig vajmi kevéssé értenek a harchoz. Úgy tűnik, az ostromlottaknak csupán egy reményük maradt: a Megvilágosodás Kútjáról, és az általa nyerhető erőről szóló ősi legenda. Ám még ha létezik is a Kút, senki sem tudja, hol keresse, vagy hogy miként lehetne felhasználni az erejét. Az események egyetlen, könyörtelen tényre világítanak rá: az Uralkodó elpusztításának feladata csupán könnyű kezdetnek nevezhető - az igazi kihívást a bukása által előidézett káosz sikeres túlélése jelenti.

Peter V. Brett - Das ​Erbe des Kuriers
»Das ​Erbe des Kuriers« knüpft an die Ereignisse aus »Das Lied der Dunkelheit« an. Angst beherrscht die Welt, denn immer nachts machen Dämonen Jagd auf alles, was lebt. Nur die Kuriere wagen sich noch auf die lebensgefährlichen mehrtägigen Reisen von Dorf zu Dorf und Stadt zu Stadt. Als der alte Ragen, der seine Kurierrouten an den jungen Arlen Bales abgetreten hat, jedoch erfährt, dass der Sohn seines Jugendfreundes verschwunden ist, macht er sich auf seine letzte, beschwerliche Reise. Hinaus in die Wildnis, wo die Dämonen warten …

Lindsay Buroker - Blood ​Ties
Recently ​appointed Crown Agents Jev and Zenia must prove that they're worthy of their new jobs and young King Targyon’s trust. Their mission? To research the strange “disease of the blood” that killed Targyon’s three cousins and left him unexpectedly ruling an entire kingdom at barely twenty years of age. There are just a few problems. If someone was responsible for creating that disease, that person could still be in the city, forcing Zenia and Jev to deal with someone very smart and very dangerous. Meanwhile, since Targyon has the same blood flowing through his veins that his cousins had, he’s at risk of becoming the next victim. And as it so happens, Jev shares some of that blood too. Might he become a target before Targyon? When Jev and Zenia signed on for this job, they didn’t realize how deadly it might become.

Greg Keyes - Vérlovag
A ​Hangakirály útjában pusztulás és őrület jár. Félig elfelejtett, alig értett jövendölések szerint Anne Dare, Crotheny trónjának fiatal örökösnője lehet a világ egyetlen reménye. Csakhogy Anne-t a trónbitorló Robert seregei üldözik – Roberté, akinek sírból való visszatérése elmosta a határokat élet és halál között, és minden addiginál sötétebb erőknek nyitott utat. Maga Anne is olyan hatalommal rendelkezik, amit nem ért és nem is képes egészen az irányítása alá vonni, mostanra pedig eljött az ideje, hogy lányból nővé, trónörökösből uralkodóvá érjen. További menekülés helyett egy hadsereg élére áll, hogy visszaszerezze a királyságot, vagy belehaljon a próbálkozásba. Csakhogy egy rejtélyes orgyilkos követi, aki olyan tehetséggel járja a dessrata halálos vívótáncát, hogy még Anne barátja és védelmezője, a párbajhős Cazio sem állhat meg előtte… ahogyan felesküdött lovagja, az ifjú Neil MeqVren sem. Ami Anne többi társát illeti – Fehér Aspart, a király berkészét, aki a birtokában lévő nyílvesszővel leteríthetné a Hangakirályt, vagy Stephent, a szerzetest, aki kürtszavával felébresztette azt –, ők most nem segíthetnek rajta. Az ő útjuk még mélyebbre vezet a mítoszok és a mágia halálos útvesztőjében, ahonnét talán sosem bukkannak majd elő. Muriele királyné pedig továbbra is a hamis király foglya, és nem számíthat senki másra, csak egy megnyomorított zenészre, aki maga is rab, és egy szolgálólányra, aki egyszerre több és kevesebb annál, aminek látszik. Muriele ezúttal csupán bábu Robert sakktábláján – és fegyver, ami arra vár, hogy tulajdon lánya ellen fordítsák.

S. A. Chakraborty - Rézkirályság
_S. ​A. Chakraborty folytatja a _Bronzvárosban _megkezdett elsöprő kalandot. Megteremt egy olyan világot, ahol a dzsinnek egyetlen csettintéssel lángokat idéznek, a vizeket pedig áthatja az ősi mágia; ahol a vér ugyanolyan veszélyes lehet, mint bármelyik bűbáj, és egy eszes kairói szélhámos átformálja egy királyság sorsát._ Nahri élete mindörökre megváltozott abban a pillanatban, amikor az egyik svindlije közben véletlenül megidézte Dárát, a félelmetes, rejtélyes dzsinnt. A lány kairói otthonából elragadva bekerült Dévábád fényűző királyi udvarába, ahol sebesen ráébredt, hogy a szélhámosi tehetsége nélkül nem sokáig marad életben. A csatát követően, mely során Dára odaveszett Ali herceg kezétől, Dévábád bezárkózott. Nahri kénytelen új utat törni magának, méghozzá a szívét elrabló testőr védelme és a barátjának tekintett herceg bölcsessége nélkül. Ám miközben elfogadja az örökségét és a vele járó hatalmat, tudja, hogy igazából aranyketrecbe zárták: a király az egykor az ő családjának kijáró trónusról tartja szemmel, és egyetlen ballépés a törzse végét jelentheti. Mindeközben Alit száműzték, amiért szembe mert szállni az apjával. Orgyilkosoktól üldöztetve hányódik ősei földjének könyörtelen rézszín homokján, és kénytelen azokra a félelmetes képességekre támaszkodni, amikkel a máridok – a kiszámíthatatlan vízszellemek – ajándékozták meg. De mindez azzal fenyeget, hogy feltárja a családja egy rég eltemetett titkát. Az új évszázad közeledtével a dzsinnek ünneplésre gyűlnek Dévábád égig érő bronzfalai közt, ezalatt egy láthatatlan fenyegetés fortyog a sivár északon. Ez az erő egyenesen a város kapujára zúdítaná tűzviharát… és egy olyan harcos segítségét keresi, aki a világok között ragadt, és meghasonlott az elkerülhetetlen erőszakos kötelessége és a talán kiérdemelhetetlen béke között.

R. F. Kuang - Mákháború
Nikant ​elárasztja az ópium, amelyet a Mugeni Föderáció juttatott el a birodalom partjaihoz. A drog folyton emlékeztet a velük folytatott háborúra, amelynek csak a trifektaként elhíresült három hős – a Nőstényvipera, a Sárkánycsászár és a Kapuőr – tudott véget vetni. Ezen legendás lények mindegyike istenszerű hatalommal bírt, ők egyesítették a birodalom hadurait a Föderációval szemben. Azóta viszont évtizedek teltek el, és a trifekta felbomlott: a Sárkánycsászár meghalt, a Kapuőr eltűnt, egyedül a Nőstényvipera ül a trónon. Béke uralkodik, de az ópiumtól nem sikerült megszabadulni. Amikor Zsin kiváló eredményt ér el a kedzsun – a birodalmi vizsgán, amely a legtehetségesebb fiatalokat válogatja ki az akadémiákra – mindenki megdöbben: a vizsgáztatók, akik képtelenek elfogadni, hogy egy Kakas tartományban élő háborús árva csalás nélkül teljesítheti a vizsgát; Zsin nevelőszülei, akik azt hitték, végre kiházasíthatják a lányt, és ezzel további üzleti előnyökre tehetnek szert; és maga Zsin is, aki ekkor jön rá, hogy végre búcsút inthet az addigi életét meghatározó rabszolgaságnak és kétségbeesésnek. Még nagyobb meglepetést okoz, hogy Zsin Nikan legkiválóbb katonai iskolájába, a Szinegardba nyer felvételt. Közben a keskeny tengeren túl ismét mozgolódik a Mugeni Föderáció, az újabb háborúhoz már csak egy szikra kell… és lehet, hogy egyedül Zsin mentheti meg az országa népét. A lány ugyanis a Szinegardban rájön, hogy halálos, földöntúli erővel bír, tehetsége van a sámánizmus szinte mitikus művészetéhez. Pszichoaktív szerek és egy látszólag eszement tanár segítségével próbálja feltárni képessége mélységeit, és közben megtanulja, hogy a rég halottnak hitt istenek nagyon is élnek, ráadásul a hatalmuk uralása nemcsak az emberi mivoltát veszélyezteti, de egy teljes nemzet elpusztításával fenyeget.

Adrian Tchaikovsky - Spiderlight
The ​Church of Armes of the Light has battled the forces of Darkness for as long as anyone can remember. The great prophecy has foretold that a band of misfits, led by a high priestess will defeat the Dark Lord Darvezian, armed with their wits, the blessing of the Light and an artifact stolen from the merciless Spider Queen. Their journey will be long, hard and fraught with danger. Allies will become enemies; enemies will become allies. And the Dark Lord will be waiting, always waiting… Spiderlight is an exhilarating fantasy quest from Adrian Tchaikovsky, the author of Guns at Dawn and the Shadows of the Apt series.

Crystal Ash - Dragon ​Valley
Their ​choice is simple. Fight together or die by a weapon that makes dragons fall from the sky. As a Dragon Rider, Nadiyah loves the sky, thirsts for adventure, and breaks all the rules. Not even sparks flying with Azel, the Chief’s son, will make her submit to dragon clan traditions. Her dragon’s flames are ready to incinerate the army marching on their sacred valley. But this army doesn’t demand war. Instead, they need powerful allies. Nadiyah finally has a chance to explore with the help of Caden, a handsome lieutenant. But, scarred by civil war, the world outside Dragon Valley may be more than what she bargained for. The true battleground is in her heart. Azel may die in the gruesome trial to become the next Chief. Caden will never be accepted by her people. Now, Nadiyah only wants the impossible: to keep the men she loves, and unite the army and dragon clans against a common enemy hellbent on destroying them all. Dragon Valley is the first volume in an epic fantasy romance trilogy. The heroine will have multiple love interests and will not have to choose between them.

N. M. Howell - Amethyst ​of Destiny
My ​name is Rhealyn Graystone, and I was born heir to a throne I did not want. A throne of the gods responsible for the destruction of my realm. Daughter of the evil god king, I witnessed first hand the atrocities the gods - a race so powerful we share our souls with our own demigod guardians - inflicted on my realm. When my mother, guardian to my evil god king father, was killed when I was ten years old, I escaped into the human world before the darkness took hold of me, too. I now go by Rhea. A silent nobody hidden among the street kids of Detroit, far away from the cursed life of the gods. It's not a perfect life, but at least I'm safe from my father's rule. I'd escaped my fate, and I was never going back. At least, that was my plan. After six years on the streets, my time of refuge was over. On my sixteenth birthday, my five demigod guardians came bearing news. News I'd fought the last six years to hide from. My father had been killed. And they were here to bring me home. Previously released as Shattered Heir, Amethyst of Destiny is the first of seven books in the young adult epic fantasy series, Dawn of the Gods. All seven books to be released in 2019.

Greg Keyes - The ​Born Queen
In ​The Kingdoms of Thorn and Bone, Greg Keyes has crafted a brilliant saga of magic, adventure, and love set against a backdrop of clashing empires and an ancient, reawakened evil. Now, with The Born Queen, Keyes brings his epic to a masterly close, gathering the strands of plot and character into a stunning climax that both completes and transcends all that has gone before. The Briar King is dead, and the world itself follows him to ruin. Aspar White, wounded and tired, must embark on one last quest to save the forest and the people he loves, but he has little hope of success. Anne Dare at last sits on the throne of Crotheny, but for how long? The Church, now led by the corrupt and powerful Marché Hespero, has declared a holy war against her, giving the king of Hansa the pretext he needs to unleash his vast might on the young queen and her unready army. But Hansa is the least of Anne's worries. The Hellrune, war seer of Hansa, strikes at her through vision and prophecy. The Kept'"last of the elder Skasloi lords'"weaves his own dark webs. Anne's teacher and ally in the sedos world might also be her worst enemy, and Anne's own mounting strength compels her toward madness. Surviving these dangers and mastering her eldritch abilities are merely prelude to the real struggle. There are many'"some with power matching or even exceeding Anne's own'"who are willing to kill in order to seize control. For whoever sits upon the throne will have the ultimate command to bring about the world's salvation'"or its apocalypse.

Samantha Shannon - El ​priorato del naranjo
La ​Casa de Berethnet ha gobernado Inys durante mil años. Aún sin casar, la reina Sabran IX debe concebir una hija para proteger a su reino de la destrucción. Pero los asesinos cada vez están más cerca. Ead Duryan es una intrusa en la corte. A pesar de que se ha posicionado como dama de compañía, es leal a una sociedad oculta de magos. Ead vigila a Sabran, protegiéndola en secreto con magia prohibida. Al otro lado del mar oscuro, Tane ha entrenado toda su vida para ser una jinete de dragón, pero se ve obligada a tomar una decisión que podría romper su vida en añicos. Mientras tanto, el Este y el Oeste siguen divididos. Cada región tiene una religión diferente basada en los sucesos acaecidos mucho tiempo atrás. Los que adoran a los dragones, los que los detestan y quienes adoran al Sin Nombre aparentemente nunca se pondrán de acuerdo. Y las fuerzas del caos se despiertan de su letargo y parecen estar a punto de llegar.

Samantha Shannon - Zakon ​Drzewa Pomarańczy
Rozdarty ​świat. Królowiectwo bez dziedziczki. W trzewiach ziemi pradawny wróg budzi się z tysiącletniego snu. Dom Berethnet włada Inys od stuleci. Wciąż niezamężna królowa Sabran IX musi wydać na świat córkę, by uchronić swoje królowiectwo przed zgubą – lecz u jej wrót kłębią się skrytobójcy. Ead Duryan, choć jest na dworze od lat i wyniesiono ją do rangi damy dworu, pozostaje lojalna jedynie wobec tajemniczej organizacji czarodziejek. Ma za zadanie strzec Sabran przed zakazaną magią. Po drugiej stronie mrocznego morza Tané jest gotowa poświęcić wszystko, by zostać jeźdźcem smoków, ale los zmusza ją do podjęcia decyzji, która może zniszczyć jej życie. Wschód i Zachód nie potrafią się wyzbyć wzajemnej wrogości nawet w obliczu wzbierających sił chaosu, żądnych na zawsze odmienić oblicze świata. Wydanie jednotomowe.

Lindsay Buroker - Decrypted
Professor ​Tikaya Komitopis knew that bringing Admiral Rias Starcrest home to meet her family wouldn’t be easy, not when he led the fleet that decimated her nation during the war. She isn’t surprised when people believe she’s been brainwashed, that Rias is still loyal to the empire, and that he has nefarious plans for her homeland. She is, however, surprised when Rias’s designs to build a submarine lead them to stumble across an ancient secret shrouded in mystery, time, and lies. If revealed, this secret could mean devastation for Tikaya’s entire nation. It could also mean choosing between her people... and the man she loves. Decrypted is the sequel to Encrypted and is loosely tied in with the author's "Emperor's Edge" series.

Lindsay Buroker - Dragon ​Tear
Now ​that Jev is no longer obligated to marry a manipulative noblewoman, Zenia can finally pursue a relationship with him. But there’s something else she must deal with first. She’s learned that the magical dragon-tear gem she wears around her neck is linked to a living dragon, one that is being held prisoner and tortured. Zenia owes her life several times over to the creature. She must set aside personal desires and lead a team to the distant and dangerous continent where the dragon is imprisoned. But it took someone—or something—very powerful to capture such a great creature in the first place. Zenia, Jev, and their friends may not have the magic or might necessary to free their scaled ally. If they fail, the dragon will be enslaved forever by a cruel master, and Zenia and Jev may never see their homeland again.

Lindsay Buroker - Elven ​Fury
Jev ​Dharrow is trying to convince his father to cancel his arranged marriage so he can wed Zenia, the woman he loves. But when elven assassins arrive in the city, all his personal problems must be set aside. They are after his good friend, Lornysh, an elf who has saved Jev's life a dozen times over the years. The assassins consider Lornysh to be a traitor to their people, and they’ll kill anyone who stands at his side. They wield great magic as well as their swords, and they have the power to destroy half the city as they chase after their target. With the arranged marriage looming and elven assassins on the warpath, Jev is running out of time to save his friend—and his own future.

Jenn Lyons - Királyok ​Veszte
_Nincs ​mit tenni, ha hív a végzet..._ Egy dalnok inasaként Kihrin legendás tettek meséin nőtt fel. Közben tolvajként azért küzd, hogy elég pénzt gyűjtsön, és kijusson a Főváros nyomornegyedéből. Egyszer azonban rossz házat foszt ki, felfigyel rá egy démon, és az élete gyökeresen megváltozik. Kihrin szorult helyzete magára vonja az egyik uralkodóház figyelmét, akik azt állítják, hogy ő a züllött hercegük rég elveszett fia, és maguk közé fogadják. Az ifjú, akinek az élete ezzel korántsem vesz örömteli fordulatot, belekeveredik új családja kegyetlen törekvéseinek hálójába, és hamar rájön, hogy rég elveszett hercegnek lenni egyáltalán nem olyan, mint a mesékben. A helyzet csak tovább romlik, amikor Kihrin megszökik kincsekkel teli börtönéből. Megtudja ugyanis, hogy ő áll egy ősi, rettenetes jóslat középpontjában, és az istenektől a démonokig, a sárkányoktól a mágusokig minden oldal a saját céljai érdekében akarja felhasználni őt. Kihrin kénytelen szembesülni azzal, hogy a gyerekkorában hallott régi mesék elég sok mindenről hazudtak. Főképp arról, hogy a történet végén mindig a hős győzedelmeskedik. De Kihrin talán nem is hős, hiszen nem az a végzete, hogy megmentse a világot. Hanem az, hogy elpusztítsa.

Harry Turtledove - The ​Tale of Krispos
The ​dazzling story of a boy who rises from poverty and hardship to become the greatest leader his world has ever known KRISPOS RISING Born a ragged peasant, Krispos lives on the family farm until crushing taxes drove him from the land he calls home. With only a single gold piece to his name–a gift from a nomad chieftain who claimed it carried magic–Krispos heads for the imperial capital, Videssos, and into a world of peril and possibility. KRISPOS OF VIDESSOS Krispos’ reign as emperor of Videssos shows every sign of being brief and very bloody–for trouble is brewing. Civil war has erupted, and as rebel troops take the field against the untried emperor, outland raiders are sweeping down from the northlands in a tide of carnage. How long can Krispos hope to keep head and crown together? KRISPOS THE EMPEROR A strange heresy has taken root in the land and soon dissent flares into open revolt as Krispos faces his greatest challenge: To save his empire from tearing itself apart, he wages an evermore desperate war against an implacable foe, setting brother against brother and father against son.

Jordan Rivet - The ​Watermight Thief
Welcome ​to Pendark, a city of murky canals, brutal gladiator fights, and sorcerers who feud over access to the silvery magical substance known as Watermight. Tamri is a scrappy magic thief who’s trying to get her grandmother out of this festering swamp of a city. But when a quick score involving a dragon goes wrong, she’s shipped off to a distant mountaintop kingdom where the legendary Fire Queen is starting a school for magic wielders. The King of Pendark suspects the Fire Queen is up to something more dangerous than training young wielders, and he orders Tamri to find out the truth. If she fails, neither she nor her grandmother will survive the school year. Return to the world of Steel and Fire in this all new adventure set five years after Night of Flame. AUTHOR'S NOTE: You don’t need to read the Steel and Fire books to enjoy The Watermight Thief, but it does contain spoilers for the original series.

Samantha Shannon - The ​Priory of the Orange Tree
From ​the internationally bestselling author of The Bone Season, a trailblazing epic fantasy about a world on the brink of war with dragons—and the women who must lead the fight to save it. A world divided. A queendom without an heir. An ancient enemy awakens. The House of Berethnet has ruled Inys for a thousand years. Still unwed, Queen Sabran the Ninth must conceive a daughter to protect her realm from destruction—but assassins are getting closer to her door. Ead Duryan is an outsider at court. Though she has risen to the position of lady-in-waiting, she is loyal to a hidden society of mages. Ead keeps a watchful eye on Sabran, secretly protecting her with forbidden magic. Across the dark sea, Tané has trained all her life to be a dragonrider, but is forced to make a choice that could see her life unravel. Meanwhile, the divided East and West refuse to parley, and forces of chaos are rising from their sleep.

S. A. Chakraborty - Bronzváros
Nahri ​sosem hitt a mágiában, de megvan a tehetsége hozzá: a 18. századi Kairó utcáin nem találni nála kiválóbb szélhámosnőt. Ám mindenkinél jobban tudja, hogy amivel a kenyerét keresi – tenyérjóslás, zár-szertartások, gyógyítás –, az egytől egyig szemfényvesztés, bűvészmutatvány, tanulható képesség. Eszköz arra a csodás célra, hogy kizsebelhesse az oszmán nemeseket. De amikor Nahri véletlenül megidézi maga mellé Dárát, a hozzá hasonlóan dörzsölt és sötéten rejtélyes dzsinn harcost, akkor kénytelen elismerni, hogy a varázsvilág – melyről szentül hitte, hogy csupán a gyerekmesékben létezik – valódi. Mert Dára megoszt vele egy lélegzetelállító történetet: a tűz lényeitől hemzsegő forró, szélfútta sivatagon és a rejtélyes máridok nyughelyének otthont adó folyókon, az egykor szemkápráztató emberi világvárosok romjain és a hegyeken túl – ahol még az égben köröző ragadozó madarak sem azok, aminek látszanak – terül el Dévábád, a legendás bronzváros, melyhez Nahrit eltéphetetlen kötelék fűzi. Dévábád bűbájokkal átitatott díszes bronzfalai és a hat dzsinntörzs kapui mögött régi ellentétek húzódnak. Amikor Nahri úgy dönt, hogy belép ebbe a világba, az érkezése egy évszázadok óta fortyogó háború kirobbanásával fenyeget. Nahri hamarosan kénytelen megtanulni, hogy az igazi hatalom kegyetlen és könyörtelen. Még a mágia sem védheti meg a nemesi intrikák veszélyes hálójától, és a legagyafúrtabb cselszövések is végzetes következményekkel járhatnak. Az elsőkönyves S. A. Chakraborty különleges utazásra invitálja az olvasót a _Bronzváros_ban. Az elmúlt évek egyik legnépszerűbb fantasy debütálása elképesztő kaland egy olyan világban, amit egyhamar nem felejtünk el.

Kollekciók