Ajax-loader

'vegán' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Lénárt Gitta - Élő ​italok könyve
A ​smoothie nevet mind hallottuk már, kapni lehet minden nagyobb bevásárlóközpontban, ám kevesen tudják, hogy valójában mit is takar ez a név. A nyers vagy élő italokat hívjuk így, amik magát az életenergiát jelentik. Az élő italok – azaz smoothie-k - forradalmi változást hoznak életünkbe, olyan mennyiségű gyümölcsöt és zöldséget juttatunk a szervezetünkbe, aminek megrágása igen sok időt és energiát venne igénybe. A turmixolás, facsarás hatására a sejtfalat feltörjük, így az italokból a tápanyagok nagyon gyorsan felszívódnak, szinte azonnal eljutnak sejtjeinkhez és természetes energiákkal táplálják azokat. A frissen készített zöldség- és gyümölcslevek rendszeres fogyasztásával megerősítjük immunrendszerünket, így segítjük a szervezet öngyógyító törekvéseit. Lénárt Gittának, az élő ételek első számú magyarországi szakértőjének előző két kiadványának - Élő ételek könyve és Élő édességek könyve - elsöprő sikere, a szerző számos rádió- és televíziós meghívása és szereplése azt igazolja, hogy egyre többen keresünk olyan megoldásokat, amelyek segítségével megőrizhetjük egészségünket, karcsúságunkat, ugyanakkor ízlelőbimbóinknak is felejthetetlen élményt nyújtunk. Nagy szeretettel ajánljuk a sorozat következő kötetét, mely az élő italok, a nyers levek világába kalauzolja az ínyenc érdeklődőt.

Nagy Zita - Vegán ​reggeli
A ​Book Kiadó egészségtudatos sorozata új könyvvel bővül, mely ezúttal a mindennapjainkat megalapozó, energiával feltöltő reggeliket helyezi a fókuszba. Szerzője Nagy Zita - a Zizi kalandjai bloggere- vegán recepteket kínál a húsmentes gasztronómia világából, ízletesen szemléltetve a növényi alapú konyha gazdagságát, szépségét és változatosságát. A Vegán Reggeli az elmúlt évek során kipróbált kedvenc finomságokat sorakoztatja fel, melyek nemcsak egészségesek, hanem az elkészítésük is többnyire egyszerű, így könnyen a napi táplálkozási rutinunk részeivé tehetők. Bár a több mint 70 recept kizárólag természetes növényi alapanyagok (zöldségek, gyümölcsök, gabonák és magvak) felhasználásával készül - vagyis egyik sem tartalmaz semmilyen állati eredetű élelmiszert (tejterméket, tojást, mézet, halat és húst) - , nemcsak vegetáriánusok, vegánok számára jelenthet egyedülálló változatosságot, hanem mindenkinek, akinek fontos, hogy mivel táplálja magát és családját, akinek nem mellékes, hogy mivel és hogyan indul a nap.

Lénárt Gitta - Élő ​ételek könyve
Az ​élő – azaz nyers, 43 ºC fölé nem hevített – ételek fogyasztását ajánló új táplálkozási irányzat egyre növekvő népszerűségének oka elsősorban az azzal járó életmódváltozás áldásos hatásában rejlik. A hőkezeletlen, magas energiájú növények és gyümölcsök olyan „energiabombát” jelentenek szervezetünk számára, amely biztosítja egész napi aktivitásunkat. Növekszik koncentrációs képességünk, fizikai teljesítményünk, eltűnnek a gombás megbetegedések, bőrünk élővé, tisztává válik. Természetesen mindezek mellett ha igényünk van rá, ehetünk főtt ételeket is. A fontos az, hogy minél több friss zöldséget és gyümölcsöt fogyasszunk, s ezt nagy örömmel, megelégedettséggel tegyük! Ebben nyújt segítséget ez a Magyarországon úttörő könyv.

Varga Balázs - Fehérjemítosz
Növényi ​sporttáplálkozás a gyakorlatban. Tudományos alapokon, fikciótól mentesen! Miért tud egy sportolónak több energiát biztosítani egy megfelelően beállított növényi alapú étrend? Valóban lehetséges masszív izomzatot építeni csak növényi étrenden? Tényleg lehet fogyni kalóriaszámolás nélkül? A Fehérjemítosz átfogóan, tudományos alapokon foglalkozik a növényi alapú sporttáplálkozással. Világosan és közérthetően mutatja be, milyen élettani összefüggés van az étrend és a sportteljesítmény között. Nem csak sportolóknak szól, hanem minden olyan embernek, aki szeretne szálkás és egyben izmos testet elérni megkötések nélkül. Végre egy könyv, ami utat mutat a sok táplálkozási étrend útvesztőjében és ismerteti, hogy az egészséges étkezés nem a kalóriaszámolásról szól. Ez a könyv nem csak sporttáplálkozással foglalkozik, számtalan étkezéssel kapcsolatos tévhitet és mítoszt oszlat el, megannyi hasznos és szükséges tanáccsal szolgál.

Steiner Kristóf - Kristóf ​konyhája
"Steiner ​Kristóf főzte nekem életem egyik legjobb vacsoráját. A hihetetlen választéknál már csak az volt nagyszerűbb, hogy minden fergetegesen jóízű volt. Úgy igazán, lenyűgözően finom. Kiderült, hogy Kristóf őrületesen jó, rutinos és rendkívül kreatív szakács. Ezt a könyvet a beletett rengeteg munka, energia, mondanivaló, szeretet és a legalább kétkötetnyi szuper recept teszik kiemelkedővé. A vegán étrend világszerte az egyik legnépszerűbb, mégis kevés olyan szakácskönyv akad, amely ennyire kedvet tud csinálni hozzá, és ilyen természetességgel, könnyedséggel, személyességgel, mégis profin mutatja be. Imádom Kristóf humorát, hippiségét, hitelességét, ragyogó tehetségét, életfilozófiáját, az ételekhez és táplálkozáshoz való harmonikus viszonyát és hogy mindezt a kiváló írói kvalitásainak köszönhetően át is tudja nekünk adni a receptjein keresztül. Ez a könyv a hazai szakácskönyvpiac egyik leginspirálóbb kötete, igazi alapdarab, alig várom, hogy utolsó betűig kiolvassam, és kipróbáljak minél több receptet. Mindenkinek szívből ajánlom, aki szeret egészségesen és változatosan főzni és enni, akár vegán, akár nem." Mautner Zsófi "108 mesélő recept - szenvedélyes szakácsoknak, kezdő konyhatündéreknek, vegánoknak, kísérletező kedvű nemvegánoknak és az összes barátomnak. Boldogan és büszkén adom át egy kötetben mindazt, ami nap mint nap sül a serpenyőimben és lobog a lábosaimban, izzanak bár a tűz felett Budapesten, Mükonoszon, Londonban, vagy Tel Avivban. Ez a könyv azért született, hogy megmutassa: főzni bizony bárki tud, és egy szempillantás alatt is lehet lenyűgözően finom, egészséges lakomákat rittyenteni. Mindezt érző lénynek boldogságot, békésséget, szabadságot, és jó étvágyat kívánok!" Steiner Kristóf - A nehezen beszerezhető, különleges hozzávalókat egy kattintással megrendelheted. - A könyvben teljes bevásárlólistát találsz a vegán-barát konyha felszereléséhez. - A fogások közül félszáz alig egy óra alatt elkészíthető. - 11 online kisfilmmel, több mint 50 ételfotóval, és több tucatnyi személyes fényképpel találkozhatsz. - Bármilyen diétát követsz is, könnyen kiigazodsz majd a receptekhez kapcsolódó ikonok segítségével.

Michael Greger - Gene Stone - Hogy ​ne halj meg
Ételek, ​amelyek évekkel hosszabbíthatják meg az életedet – ismerd meg Dr. Greger napi tanácsait! A hihetetlen népszerűségnek örvendő NutritionFacts.org weboldalt működtető orvos Hogy ne halj meg című könyvében földrengető tudományos bizonyítékokat ismerhetünk meg az egyetlen étrendről, amellyel számos halálos betegség kiváltó okai kivédhetők és visszafordíthatók. A korai elhalálozás tizenöt vezető okaként ismert betegségek – például a szívbetegség, a rák, a cukorbetegség, a Parkinson-kór, a magas vérnyomás és egyebek – évente több millió ember életét követelik. Dr. Greger tudományos bizonyítékokkal alátámasztott tanácsait követve megtudhatod, mely ételek fogyasztása javasolt, és milyen életmódbeli változtatásokkal segítheted elő a betegségek megelőzését, illetve az ellenük folytatott harcot, hogy tovább élhess. A Hogy ne halj meg című könyv amellett, hogy megmutatja, mit egyél, hogy legyőzd a leggyakoribb halálokokat, bemutatja Dr. Greger napi jó tanácsait is – azoknak az élelmiszereknek és tevékenységeknek a listáját, amelyeket tanácsos beépítened a napirendedbe. A gyakorlati, kivitelezhető tanácsokkal és a táplálkozástudomány meglepő, „húsba vágó” adataival pontosan ez az az orvosi javaslat, amelyre egy hosszú, egészségesebb élethez szükséged lehet.

Judita Wignall - Nyersen ​és egyszerűen
A ​friss és élő ételek táplálják a testünket, csillapítják az éhségrohamainkat és feltöltenek energiával. A nyers étrend tisztít, erősíti az immunrendszert és segít, ha fogyni szeretnénk. Már az is jelentős változást hozhat a mindennapjainkban, ha napi egy nyers étkezést -például a reggeli zöldturmixot - iktatunk be az étrendünkbe. Több mint 100 finom és aszalógép nélkül is könnyen elkészíthető recept - levesek, saláták, főételek, desszertek és turmixok - nyújtanak ehhez segítséget. Összeállításuknál a szerző külön figyelmet fordított arra, hogy az összetevők tartalmazzák a létfontosságú vitaminokat, ásványi anyagokat, így a nyers étrendet követve is hozzájutunk minden szükséges tápanyaghoz. Megtanulhatjuk többek között a házi kefir készítését, és hasznos tanácsokat kapunk, hogyan fogjunk hozzá a méregtelenítéshez, vagy mire figyeljünk oda, ha böjtölni szeretnénk. A nyers étkezés, mint életmód, nem csak az evésről szól. Lényege, hogy az egészséges táplálkozás mellett rendszeres tisztítással, mozgással és pihenéssel felszabadítsuk és támogassuk szervezetünk öngyógyító erejét!

Lénárt Gitta - Élő ​édességek könyve
A ​szerző ezúttal a legsikeresebb édességreceptjeit osztja meg lelkes olvasóival. Az élő ételekre jellemzően ezek a finomságok hőkezelés, sütés és főzés nélkül készülnek, így a bennük található értékes tápanyagok, vitaminok és enzimek továbbra is kifejthetik áldásos hatásukat. Az alapanyagaik között elsősorban rostban gazdag gyümölcsök és olajos magvak szerepelnek, nem tartalmaznak azonban lisztet, tojást, tejtermékeket, fehér cukrot. Fontos szempont, hogy a legtöbb édesség néhány perc alatt elkészül. Nincs szükség hosszú sütési időre, a tisztítás, a szeletelés vagy a turmixolás után rövidesen tálalhatjuk az ízletes, egészséges falatokat. Gitta sikere többek között lenyűgöző fantáziájának és kreativitásának köszönhető, amelyet a könyv igényes kiállítása is híven tükröz.

Gaz Oakley - Vegan ​100
Tempted ​to try your hand at vegan food but don't know where to start? Or even just to make meat-free Monday a regular thing? Long gone are the days of vegan food being dull and worthy: Vegan 100 is bold, vibrant and gorgeous. Going vegan was the best decision Gaz Oakley ever made. Gaz, aka Avant-Garde Vegan, was once a meat eater and often didn't feel well. Overnight, he decided to go vegan for the health benefits, for his love of animals and to do his part in looking after the planet. He found that, as a trained chef, it was surprisingly easy to get big tastes and colours into vegan dishes without compromise, and he also noticed an improvement in the way he felt. The emphasis in Gaz's 100 amazing vegan recipes is first and foremost on FLAVOUR. From Kentucky Fried Chick'n and Fillet "Steak" Wellington to Chocolate Tart and Summer Berry Mousse Cake, it's all incredible-tasting food that just happens to be vegan. Delectable, beautiful and packed with dishes that are good for you, this is like no other vegan cookbook.

Tanya Barnard - Sarah Kramer - How ​It All Vegan!
Vegan ​food is fabulous food, full of flavor and all the nutrients you need. With fun illustrations and a cool, punky sensibility, How It All Vegan! will tempt you to join the Vegan Empire. "Written with sass, style, and a sense of humor. More than just a cookbook. . . ."—BUST

Brian Manowitz - The ​Seitanic Spellbook
Within ​this spell book lie the keys to ultimate vegan satisfaction. It's both a serious cookbook and a hilariously entertaining read. Full-color photos on every page invite you to enter the realm of a black metal chef who engages in linguistic latitude, total irreverence, and incantations to create mouthwatering dishes. QR codes lead to YouTube videos of the recipes, and true metal fans will recognize recipes named after song lyrics. You won't find the typical recipe template. Instead, ingredients are listed sans measurements, with instructions rich in metaphor rather than precise details, accompanied by tempting photos to ignite your inspiration.

Fraser Reid - Seasonal ​Soups
At ​last, a soup for every week of the year! 52 vegan-friendly recipes, with tips to add dairy or meat according to your preferences: this irresistible collection features everything from winter warmers like Alternative Scotch Broth or Leek, Potato & Roasted Garlic to dinner party dazzlers like Plum Tomato, Orzo and Oregano or Asian Noodle. Written by soup-obsessed greengrocer Fraser Reid and road-tested by his loyal but exacting customers, Seasonal Soups will inspire you to make the very best of our wonderful seasonal produce and create exceptionally tasty soups for all occasions.

Isa Chandra Moskowitz - I ​Can Cook Vegan
From ​Isa Chandra Moskowitz—the bestselling author of Veganomicon—comes a book dedicated to her true love: the home cook. Isa Moskowitz learned to cook from cookbooks, recipe by recipe. And after a few decades of writing her own cookbooks, she knows what the people want: easy-to-follow instructions and accessible ingredients. _I Can Cook Vegan_ is for cooks of all stripes: The Just-Born, Brand New Cook The Tried-and-True Seasoned Cook Who Is Tofu-Curious The Busy Weeknight Pantry Cook (this is everyone) The Farmers’ Market Junkie Who Looks at All the Pretty Colors The Reluctant Parent to the Vegan Child For Anyone Doing Vegan for the Animals For Anyone Doing Vegan for the Health Each chapter is a building block to becoming a better, more competent cook. The book teaches readers to cook the way someone might learn a new instrument: master a couple of chords, and then start to put them together to form songs. Each chapter starts with a fresh mission, and readers will cook their way through pastas, salads, sandwiches, bowls, sautés, sheet-pan suppers, and sweets—more than 125 recipes!—until they are ultimately the Best Cook Imaginable.

Isa Chandra Moskowitz - Isa ​Does It
Recipes, ​tips, and strategies for easy, delicious vegan meals every day of the week, from America's bestselling vegan cookbook author. How does Isa Chandra Moskowitz make flavorful and satisfying vegan meals from scratch every day, often in 30 minutes or less? It's easy! In Isa Does It, the beloved cookbook author shares 150 new recipes to make weeknight cooking a snap. Mouthwatering recipes like Sweet Potato Red Curry with Rice and Purple Kale, Bistro Beet Burgers, and Summer Seitan Saute with Cilantro and Lime illustrate how simple and satisfying meat-free food can be. The recipes are supermarket friendly and respect how busy most readers are. From skilled vegan chefs, to those new to the vegan pantry, or just cooks looking for some fresh ideas, Isa's unfussy recipes and quirky commentary will make everyone's time in the kitchen fun and productive.

Ruediger Dahlke - Vegán ​ketogén diéta
Mindezidáig ​a ketogén étrend, azaz a szinte teljesen szénhidrátmentes, zsírban és fehérjében gazdag táplálkozás a vegán étkezés ellenpólusának számított. Ruediger Dahlke, a holisztikus gyógymódok Európa-szerte elismert szakértője elkötelezett vegánként új könyvében épp ezt az ellentétet oldja fel, bemutatva, hogy a kétféle irányzat jótékony hatásai csodálatosan ötvözhetőek egymással. Ennek ízletes eredményét a könyvben szereplő receptek is bizonyítják. A növényi eredetű, teljes értékű ételek pozitív hatásainak köszönhetően a vegán életmód napjainkban egyre nagyobb teret hódít. Az orvos- és táplálkozástudományi kutatások ugyanakkor megerősítik a ketogén étkezés jótékony hatásait: a megelőzésben és a gyógyításban egyaránt hatékony, sőt, az anyagcserét "felturbózva" akár még a fogyásban is segít. A könyvből megtudhatjuk: - Hogyan védekezhetünk természetes módon az élelmiszerekből ránk ömlő cukoráradat ellen? - Milyen módon hat a ketogén diéta a különféle súlyos betegségekre a szívbántalmaktól a rákig? - Milyen a jó böjti táplálkozás? - Melyek a ketogén konyha fő praktikái? - Hogyan válhatunk egészségesebbé, és miként újíthatjuk meg testünket rendszeres ketogén napok és hetek beiktatásával? A szerző kedvenc szakácsainak több mint ötven receptje is szerepel a könyvben: a reggeli kókuszkásától vagy a gluténmentes kenyérropogóstól kezdve a köztes étkezéseken, például az avokádós cikóriasalátán és a földimogyoró-levesen át a főételekig, amilyen az indiai karfiol vagy a mákos-szilvás csicseriborsótál; miközben természetesen az ínycsiklandó desszertekről sem kell lemondanunk. Ráadásként komplett menüsorokat is kapunk a ketogén napok és hétvégék könnyed kivitelezéséhez.

Bartos Emese - Vegán ​szakácskönyv
Egyre ​többen köteleződnek el hazánkban is a vegán étkezési stílus irányában: az egészségtudatos életmód egy újabb tárházába tekinthetünk be, ha a könyv receptjeit lapozgatjuk. Igyekeztünk szigorúan vegán, mégis könnyen elkészíthető, jóízű ételeket lemodellezni a receptkönyvünkben. Reméljük, sikerül kedvet csinálni azoknak is, akik még csak ismerkednek, bár szimpatizálnak a vegán életmóddal.

Steiner Kristóf - Kristóf ​lakomái
A ​bohém vándorcigány lét és a hedonista kulinária számomra kéz a kézben járnak. Tekeregve a nagyvilágban, erdőn-mezőn, tengerparton és nagyvárosokban, barátok bérelt apartmanjában és sokcsillagos szállodák ipari konyháiban főzve is abban hiszek, hogy egy aprócska kempinggáztól egy kis elektromos sütőn át egyetlen vágódeszkáig és egy közepesen éles késig bármi alkalmas arra, hogy sokfogásos terülj-terülj asztalkámat rittyentsen, akinek kedve szottyan. Legújabb szakácskönyvemben olyan lakomák receptjeit osztom meg, amelyek elképesztő sebességgel készülnek el - bárhol, bármikor. Jó étvágyat és jó utat kívánok a mediterrán térség, a balkán, a Közel- és Távol-Kelet mesés ízeivel - ahogy az Kristóf konyhájában lenni szokott: csakis vegán módra, de sosem csak vegánoknak. "Egy sparhelt, egy minisütő, kétszer két kéz és több mint nyolc zseniális fogás - ez fogadott engem és húgomat Kristóf tel-avivi lakáséttermében. Ő és párja, Nimrod tökéletes példái annak, hogy minimalista körülmények között is fantasztikus ételeket készíthetünk. Sikerült egy húsimádóval megszerettetni a vegán ételkultúrát. Toda raba!" Krausz Gábor séf "Kristóf ételei olyanok, mint ő maga. Élettel vannak tele: fűszeresek és szenvedélyesek. Olyan szakácsok ételeit fogyasztom szívesen, akikről tudom, hogy hozzám hasonlóan missziónak tekintik a főzést, a finomabbnál finomabb ételek alkotását. Kristóf személyében olyan barátra leltem, akivel rivalizálás helyett inkább kölcsönösen inspiráljuk egymást, vegán életmódunkkal pedig utat mutathatunk azok számára, akik még nem ismerik a növényi ételekben rejlő megannyi kreativitást, a csodálatos és változatos ízvilágot. Könyvét ezért mindenkinek ajánlom, sok-sok szeretettel, mert tudom, hogy ő is azzal töltötte meg." Stőhr Gréta vegán séf "Ha életem utolsó vacsorája lenne is, a desszertnél felcsapnék vegánnak, és biztosan a kesudiós >>sajttortát>a húst is hússal>Azt egyétek, amit előtökbe adnak!? - Pál apostol. Egyetértek.) De azt hiszem, mert megtapasztaltam, hogy ha Kristóf főzne nekem, egész maradék életemben vegetáriánus - sőt vegán! - tudnék lenni, maradni. Mert nem veszi el az élvezetet, hanem hozzáad." Dr. Vekerdy Tamás pszichológus, író

Steiner Kristóf - Kristóf ​titkos receptjei
Amióta ​világ a világ, az ember kíváncsian keresi „a titkot” – legyen szó egy távoli ország kincseiről, egy ismeretlen fűszerről vagy egy mosolyról, amely egy sokat ígérő új kapcsolat kezdete lehet. A két legnagyobb „titok” pedig, amit olyan sokan keresnek – és ezt a Google is alátámasztja – a boldogság és a mennyei ételek receptjei. Én is ezeket kutatom, amióta élek, tapasztalok, utazom, írok, főzök – és időről időre megosztom, mi mindent találtam út közben. Most épp 108 növényi alapú, lélekmelengető, laktató receptet. Ebben a kötetben 54 vadonatúj fogást találsz magyarul, angolul pedig azt az 54 klasszikus receptet adom közre, amelyeket a legtöbben kértek tőlem világkörüli gasztrokalandozásaim során. Kozmopolita, kreatív főzés, kulináris-kulturális élmények, gasztro-zarándoklat a sületlenek Nyers-országába, a nagyvilág nemzeteinek karácsonyi kaja-kincsestárába és természetes(en) Koktél-királyságba. A gasztrotrendek mentén visszanyúlunk a gyökerekig: a táskámban lapuló füstölt paprika és a helyi piac a „street food”, és lehet “fine dining”-olni egy parkban, a munkahelyi konyhában vagy akár a suliban, nagyszünetben is. Bárhol, bármikor páratlan ízkombinációkat alkothatunk – és felejthetetlen élménnyé varázsolhatjuk az étkezést önmagunknak és másoknak is. Ez az én titkom – és most már a tiéd is.

Moravszki Kata - Vegán ​finomságok
Ha ​valaki életmódot vált vagy egész egyszerűen szeretne egészségesebb édességeket és sós nasikat becsempészni a konyhájába, most már nincs akadály! A Vegán finomságok receptjei között olyan megújult klasszikusokat találunk, mint az isler, a túrós batyu, a pillecukor, de a legújabb trendek finomságaiból is válogathatunk, ilyen például a diós brownie, a csicseriborsó-nutella vagy a házi nachos, mely mellé akár több féle mártogatóst is kínálhatunk. A dietetikus szakember által ellenőrzött sütős, sütés nélküli és sós receptek mindegyike könnyen hozzáférhető, olcsó alapanyagokat tartalmaz.

Hémangi Dévi Dászi - Indiai ​vegán konyha
Az ​indiai konyha változatossága, összetett ízvilága sokakat lenyűgöz. Bárki megtalálhatja a számítását, akár vegetáriánus vagy vegán, akár glutén- vagy laktózérzékeny az illető. Olyan sok recept létezik, hogy nincs szükség helyettesítésre, pótlásra. Számos eredendően vegán receptet találhatunk, ami természetesebb, mintha mindent helyettesítenünk kellene. Nem csupán egyszerű, de nagyon gyors receptek is ezek. Hidd el, kedves olvasó, hogy fél óra alatt elkészíthetünk egy hétköznapi indiai ebédet, s ha van mondjuk másfél óránk, lakomát varázsolhatunk szeretteink elé az asztalra. A magyar konyhához képest az ételek fűszeresebbek, ez azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy csípősek is. Őszintén reméljük, hogy minden kedves olvasó - azok is, akik vegán életmódot folytatnak, de azok is, akiket érdekel a végtelenül változatos indiai konyhának ez az arculata - örömét leli majd e színekben és ízekben pompázó gasztronómiai kalandban!

Feketéné Bokor Katalin - Életreceptek, ​ételreceptek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Melanie Joy - Miért ​szeretjük a kutyákat, esszük meg a disznókat, és viseljük a teheneket?
Ha ​a húsért, a tejért vagy a tojásért tartod az állatot, korlátozás nélkül tarthatod olyan körülmények között, amelyek miatt, ha ugyanezt kutyával vagy macskával tennéd, börtönbe vinnének. Ennek eredményeképpen létrejött az iparosított állattenyésztés, a gyárgazdálkodás olyan rendszere, amelyre nem vonatkozik semmiféle jogi kötelezettség, hogy a „gondozásukban” lévő állatokat " ne kínozzák. Az iparágban alkalmazott szabványos működési eljárások nem kegyetlennek vannak megalkotva. Nem ez a céljuk vagy szándékuk. Úgy tervezték meg őket, hogy költséghatékonyak legyenek. De ha kiderül, hogy költséghatékony az állatok olyan körülmények között tartani, ami Auschwitzra vagy Dachaura emlékeztet, akkor ez fog történni. És ez történt. Nehéz egészen pontosan bemutatni, milyen rettenetesen bánnak a haszonállatokkal. Az ipar tudja, hogy az emberek szeretik az állatokat, és minden erőfeszítést megtesz annak megakadályozására, hogy a nyilvánosság megtudja, mi történik az ablaktalan raktárakban, ahol tyúkok tízezreit tartják olyan zsúfolt ketrecekben, ahol életük során egyetlen egyszer sem tudják felemelni a szárnyaikat, ahol a csőrüket levágják, hogy ne csonkítsák meg magukat, és dühükben ne öljék meg egymást, amiért kénytelenek így élni. Az iparág nem akarja, hogy tudd, hogyan élnek az állatok, miközben vágásra készülnek. Nem akarja, hogy tudd, hogy a tejelő teheneket tömegével tartják zsúfolt hizlalótelepeken, ahol alig képesek mozogni, és ahol egyetlen fűszál sincs. Tehát az iparág olyan hirdetési kampányokat mutat neked, amelyek azt mondják, hogy „a remek sajt boldog tehenektől származik ", és olyan tehenek képét mutatja, amelyek elégedetten legelnek a gyönyörű mezőn. Boldog tehenekről és boldog csirkékről szóló hirdetéseket látunk, és mind hazugság. Teljesen tisztességtelen, de nem illegális. Bármit megtehetsz azzal az állattal, akinek a húsát, a tejét vagy a tojását el akarod eladni, és akármit hazudhatsz, mert szemantikai különbség van az állatok között. Vannak, akiket szeretünk, másokat pedig lemészárolunk és megkínzunk. És valahogyan racionalizáljuk ezt, megfeledkezve arról, hogy valami hihetetlenül fontos közös van ezekben a teremtményekben. Mindannyian ugyanabból a forrásból lélegeznek, mint mi. Ők mind a földi közösség részei. „Mind Isten teremtményei”, ahogyan valaki egyszer bölcsen mondta: „helyük van a kórusban. " A Miért szeretjük a kutyákat, esszük meg a disznókat és viseljük a teheneket? könyvben Melanie Joy ragyogóan feltárja a hitrendszert, amely lehetővé teszi számunkra, hogy bizonyos állatokat szeressünk, másokat pedig ne, hogy bizonyos állatokat megegyünk, másokat pedig ne, hogy bizonyos állatokkal jól bánjunk, másokkal pedig ne. Ez több, mint egy fontos könyv. Kiemelkedően fontos. Ha meg akarjuk gyógyítani kapcsolatunkat az állatvilággal, meg kell hallanunk, méghozzá mélyen, amit Melanie Joy mond. Minden állattal helyre kell hoznunk a kapcsolatunkat, és nem csak az ő kedvükért. Ez nem csak az állati jogokról szól. Az emberi felelősségről van szó. Megtanítani a gyermeknek, hogy ne lépjen a hernyóra, ugyanolyan értékes a gyermeknek, mint a hernyónak. Mahatma Gandhi egyszer azt mondta: „Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban, ahogyan az állatokkal bánik.” Nem hiszem, hogy csak az állatok egy részére vonatkozó bánásmóddal kapcsolatban mondta ezt. Nem hiszem, hogy csak azokra az állatokra gondolt, amelyek a háziállataink. Szerintem Gandhi szerette volna a „Miért szeretjük a kutyákat, esszük meg a disznókat és viseljük a teheneket?” könyvet. Mert ez egy olyan könyv, amely megváltoztathatja a gondolkozásodat és megváltoztatja az életmódodat. A tagadástól a tudatosságig, a passzivitástól a cselekvésig, és a lemondástól a reményig vezet. -John Robbins, 2011 nyár

Joni Marie Newman - Celine Steen - Vegán ​helyettesítők
Tudta, ​hogy a chiamagot nemcsak tojáshelyettesítőként és zselésítőként, hanem jégkrémek, péksütemények, lekvárok, sőt akár sajtok elkészítéséhez is felhasználhatjuk? Hogy tofuból házilag is készíthetünk majonézt, a vaj pedig könnyen helyettesíthető kókuszolajjal? És mit szólna egy kis kókuszkrémből készített tejszínhabhoz? Ez az egyedülálló könyv nem csak az újdonsült, de a veterán vegánok életét is megkönnyíti, hiszen bemutatja mindazokat a növényi eredetű összetevőket, amelyek segítségével otthon is könnyedén vegánná varázsolhatjuk kedvenc ételeinket. Útmutatást kapunk arra vonatkozóan, miként válthatjuk ki a hozzávalók között szereplő tejet, sajtot, tojást (legyen szó akár sós ételről, akár édességről), húst és más állati eredetű összetevőket (vegán bacont valaki?). A szerzők ezen kívül minden receptnél külön megjelölik, ha az adott fogás glutén-, szója-, olaj- vagy cukormentes, ezzel is megkönnyítve a választást azok számára, akik speciális étrendet követnek. A könyv célja, hogy megismertessen azokkal az eszközökkel és technikákkal, amelyek az állati eredetű élelmiszerek helyettesítéséhez szükségesek, hogy teljes értékűen kiválthassuk azokat természetes, növényi eredetű hozzávalókkal, akár házi készítésűekkel is.

Ella Woodward - Deliciously ​Ella - Smoothie-k és gyümölcslevek
,,Friss, ​növényi alapú hozzávalókkal teli smoothie-jaim és gyümölcsleveim tele vannak minden jóval, amitől csodálatosan érzed magad, ráadásul egyszerűen elkészítheted őket akkor is, ha nagyon elfoglalt vagy, mégis meg akarod őrizni az egészségedet. Én szinte mindennap használom ezeket a recepteket, hogy segítsenek ellazulni. Ebben a könyvben a kényeztető csokis-mogyorós tejtől a mennyei mangós-epres kásán és a szuper zöld leveken át az egzotikus édes gyümölcslevekig megtalálsz mindent, ami táplál és ellát energiával. Ígérem, minden egyes kortyot imádni fogsz!"

Will Tuttle - A ​világbéke étrend
A ​18 nyelvre lefordított Amazon bestseller végre magyarul is olvasható! “A 21. század legfontosabb könyve. Ha csak egyetlen könyvet olvasol el életedben, az A világbéke étrend legyen.” – James Macy, M.D. “Will Tuttle egy próféta hangján szól azokért, akiknek nincs hangjuk. Az erkölcsi vegetáriánusság mellett szóló érvelése a legvilágosabb és legteljesebb, amit valaha láttam. Csodálom őt azért a bátorságért és képességért, amivel nagyon világosan és meggyőzően kifejti álláspontját. Korszakalkotó mű.” – Robert J. Brumet, tiszteletes “Garantáltan az emberi tudatosság evolúciójának katalizátora és fontos eszköze lesz.” — Satya Magazine “Kétségtelenül a VALAHA létezett LEGJOBB könyv a spirituális vonatkozásairól annak, hogy mi van a tányérunkon. ÉVEK ÓTA a legjobb könyv, amit olvastam. Kötelező.” – Meria Heller, rádiós műsorvezető “Felráz és állásfoglalásra késztet. Hangneme sürgető és megalkuvást nem ismerő, mégis csupa könyörületes megértés. – The Quest Magazine

Attila Hildmann - Vegan ​For Starters
Die ​Kochbuch-Sensation des Jahres Viele Rezepte von Attila Hildmann haben längst Kultcharakter: seine vegane Bolognese, seine Zucchini-Spaghetti, seine Burger, sein Curry-Blumenkohl, seine Kürbis-Pommes, seine Pralinen, Nussecken und Müsliriegel werden von Hunderttausenden begeistert nachgekocht und nicht nur von Veganern! Der Grund ist einfach: Attilas Rezepte schmecken großartig, sind weit gesünder als vergleichbare Normalkost und dabei komplett cholesterinfrei. Dieses Buch ist für alle, die einfach einmal ausprobieren wollen, wie vegan schmeckt, oder die vegane Ernährung dem Familien- und Freundeskreis zugänglich machen, aber dafür nicht so tief in die Tasche greifen möchten. Attila Hildmann erklärt kurz und knapp, um was es bei veganer Ernährung geht, welche Vorzüge sie hat und warum sich bereits eine vegane Mahlzeit pro Tag für die Gesundheit und die Umwelt lohnt. Darüber hinaus gibt es Wissenswertes zu Antioxidantien, sekundären Pflanzenstoffen und den Zusammenhängen zwischen chronischen Erkrankungen und unserer Ernährung. Und natürlich viele Rezepte, die wirklich jedem schmecken sollten.

Bánfi Ibolya - Sebestyén Balázs - Tóth Gábor - E-mentes ​szakácskönyv
Sebestyén ​Balázs és Bio Gabi ezúttal a reformtáplálkozás gyakorlatába avatja be olvasóit. Tudományos segédanyagokkal gazdagított ünnepi szakácskönyvet tart kezében a kedves Olvasó, több mint hatvan különleges recepttel, melyek megalkotásához segítségül hívták Bánfi Ibolya vegán séfet, aki több mint húsz esztendeje mindennapi szinten készít ízletes reformételeket otthon és főzőtanfolyamain. Egy izgalmas szakácskönyvsorozat első gyöngyszeme ez a kötet, amely kiemelt alkalmakra szánt ételekből és italokból szemezget, legyen az karácsony, szilveszter, születésnap, névnap, évforduló vagy baráti összejövetel. Az üdvözlőitaloktól és a vendégváró falatoktól elindulva eljutunk az ünnepi főételekig, nem feledkezve meg az édességekről sem. Célunk a gyakorlati ötletadás. Mit reggelizzek? Hogyan készül egy egészséges ebéd? Hogyan tehetem ízletesebbé az egészséges alkotókból készült fogásokat? Az elméleti ismeret mellé valóban hasznosak a gyakorlati ötletek. Az elmúlt évek rádiós műsorai, előadás-sorozatai, főzőtanfolyamai bizonyították, hogy nagyon is életszerű a növényi alapú vegán, illetve reformétrend bevezetése, az egészségtudatosság jegyében. Bízunk abban, hogy az E-mentes szakácskönyv ünnepi kötete támogatni fogja az otthoni ételkészítést, és hozzátehet a hazai lakosság egészségének védelméhez, javításához.

Bánfi Ibolya - Sebestyén Balázs - Tóth Gábor - E-mentes ​szakácskönyv
Sebestyén ​Balázs és Bio Gabi ezúttal a reformtáplálkozás gyakorlatába avatja be olvasóit. Tudományos segédanyagokkal gazdagított ünnepi szakácskönyvet tart kezében a kedves Olvasó, több mint hatvan különleges recepttel, melyek megalkotásához segítségül hívták Bánfi Ibolya vegán séfet, aki több mint húsz esztendeje mindennapi szinten készít ízletes reformételeket otthon és főzőtanfolyamain. Egy izgalmas szakácskönyvsorozat első gyöngyszeme ez a kötet, amely kiemelt alkalmakra szánt ételekből és italokból szemezget, legyen az karácsony, szilveszter, születésnap, névnap, évforduló vagy baráti összejövetel. Az üdvözlőitaloktól és a vendégváró falatoktól elindulva eljutunk az ünnepi főételekig, nem feledkezve meg az édességekről sem. Célunk a gyakorlati ötletadás. Mit reggelizzek? Hogyan készül egy egészséges ebéd? Hogyan tehetem ízletesebbé az egészséges alkotókból készült fogásokat? Az elméleti ismeret mellé valóban hasznosak a gyakorlati ötletek. Az elmúlt évek rádiós műsorai, előadás-sorozatai, főzőtanfolyamai bizonyították, hogy nagyon is életszerű a növényi alapú vegán, illetve reformétrend bevezetése, az egészségtudatosság jegyében. Bízunk abban, hogy az E-mentes szakácskönyv ünnepi kötete támogatni fogja az otthoni ételkészítést, és hozzátehet a hazai lakosság egészségének védelméhez, javításához.

Ella Woodward - Egyél ​jókat Ellával!
"Csodálatos ​kalandom az ételekkel három évvel ezelőtt kezdődött, és az új étrend megváltoztatta az életemet. Megtanultam, hogy az ízletes, egészséges étel nem feltétlenül unalmas vagy időrabló, és hogy a növények táplálnak és gyógyítanak. Megszépülsz és jobban érzed magad, ugyanakkor fantasztikusan jókat eszel - alig várom, hogy megosszam veled 100-nál is több természetes, növényi alapú, tejtermék- és gluténmentes receptemet." _Ella_

Melanie Joy - Why ​We Love Dogs, Eat Pigs, and Wear Cows
This ​groundbreaking work, voted one of the top ten books of 2010 by VegNews Magazine, offers an absorbing look at why and how humans can so wholeheartedly devote themselves to certain animals and then allow others to suffer needlessly, especially those slaughtered for consumption. Social psychologist Melanie Joy explores the many ways we numb ourselves and disconnect from our natural empathy for farmed animals. She coins the term "carnism" to describe the belief system that has conditioned us to eat certain animals and not others. In Why We Love Dogs, Eat Pigs, and Wear Cows, Joy investigates factory farming, exposing how cruelly animals are treated, the hazards meat-packing workers face, and the environmental impact of raising 10 billion animals for food each year. Controversial and challenging, this book will change the way you think about food forever.

Ella Mills - Deliciously ​Ella: The Plant-Based Cookbook
Immerse ​yourself in the hustle and bustle of Deliciously Ella's world as Ella continues to bring simple, wholesome food to the masses. Now with three thriving cafe-delis in London, Ella's latest book features their most popular dishes and shows just how fun and delicious natural foods can be. From laid-back lunches to simple weeknight suppers and grab-and-go snacks, these are the recipes that Ella's thousands of customers have been asking for since the first deli launched in 2015, in one beautiful illustrated book. In addition to over 100 recipes, for the first time we are treated to a personal insight into Ella's journey - how she grew her blog, which she began writing to help get herself well while suffering from illness, into a wellbeing brand - and all that she has learnt along the way, as well as what drives the Deliciously Ella philosophy and her team's passion for creating delicious healthy food. With diary excerpts that document the incredible journey that Deliciously Ella has taken and over 100 tried-and-tested irresistible recipes for every day, using simple, nourishing ingredients, this stunning book will be a must-have for fans and food-lovers alike.

Ella Mills - Natural ​Feasts
Internationally ​bestselling author of Deliciously Ella, Ella Mills offers more than 100 exciting, accessible recipes to show how clean, gluten-free, plant-based eating is the perfect way to entertain friends and satisfy your guests. In Natural Feasts, Ella Mills makes it easy to prepare delicious food for you, your friends and family, for any event. No more wondering whether certain dishes go together or how you can provide delicious, plant-based meals that won't leave your guests craving what isn't good for them, Ella makes life simple with her menus—whether you are planning a laid-back brunch, a last-minute lunch, or a fancy dinner, she has it covered with hearty recipes that celebrate her natural eating philosophy. This gorgeous book also showcases more than one hundred full-color photographs, beautifully illustrating that clean eating and entertaining are a perfect match. When conventional medicine failed her, Ella overcame a rare, devastating illness by switching to a plant-based diet. With no formal culinary training, she began developing her own recipes and blogging about her journey. She’s a self-taught cook. She’s approachable. She inspires people. Now Ella shares her personal ideas and recipes for every foodie occasion, from cozy nights alone to easy kitchen suppers, flavorsome feasts, birthday parties, picnics, and mocktails and cocktails. Deliciously Ella with Friends is the go-to book for anyone who wants to make simpler, healthier food choices—for themselves and their friends and family.

Kollekciók