Ajax-loader

'vegán' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Steiner Kristóf - Kristóf ​konyhája
"Steiner ​Kristóf főzte nekem életem egyik legjobb vacsoráját. A hihetetlen választéknál már csak az volt nagyszerűbb, hogy minden fergetegesen jóízű volt. Úgy igazán, lenyűgözően finom. Kiderült, hogy Kristóf őrületesen jó, rutinos és rendkívül kreatív szakács. Ezt a könyvet a beletett rengeteg munka, energia, mondanivaló, szeretet és a legalább kétkötetnyi szuper recept teszik kiemelkedővé. A vegán étrend világszerte az egyik legnépszerűbb, mégis kevés olyan szakácskönyv akad, amely ennyire kedvet tud csinálni hozzá, és ilyen természetességgel, könnyedséggel, személyességgel, mégis profin mutatja be. Imádom Kristóf humorát, hippiségét, hitelességét, ragyogó tehetségét, életfilozófiáját, az ételekhez és táplálkozáshoz való harmonikus viszonyát és hogy mindezt a kiváló írói kvalitásainak köszönhetően át is tudja nekünk adni a receptjein keresztül. Ez a könyv a hazai szakácskönyvpiac egyik leginspirálóbb kötete, igazi alapdarab, alig várom, hogy utolsó betűig kiolvassam, és kipróbáljak minél több receptet. Mindenkinek szívből ajánlom, aki szeret egészségesen és változatosan főzni és enni, akár vegán, akár nem." Mautner Zsófi "108 mesélő recept - szenvedélyes szakácsoknak, kezdő konyhatündéreknek, vegánoknak, kísérletező kedvű nemvegánoknak és az összes barátomnak. Boldogan és büszkén adom át egy kötetben mindazt, ami nap mint nap sül a serpenyőimben és lobog a lábosaimban, izzanak bár a tűz felett Budapesten, Mükonoszon, Londonban, vagy Tel Avivban. Ez a könyv azért született, hogy megmutassa: főzni bizony bárki tud, és egy szempillantás alatt is lehet lenyűgözően finom, egészséges lakomákat rittyenteni. Mindezt érző lénynek boldogságot, békésséget, szabadságot, és jó étvágyat kívánok!" Steiner Kristóf - A nehezen beszerezhető, különleges hozzávalókat egy kattintással megrendelheted. - A könyvben teljes bevásárlólistát találsz a vegán-barát konyha felszereléséhez. - A fogások közül félszáz alig egy óra alatt elkészíthető. - 11 online kisfilmmel, több mint 50 ételfotóval, és több tucatnyi személyes fényképpel találkozhatsz. - Bármilyen diétát követsz is, könnyen kiigazodsz majd a receptekhez kapcsolódó ikonok segítségével.

Ella Woodward - Egyél ​jókat Ellával! A hét minden napján
„Az, ​hogy áttértem a növényi alapú étrendre, egyértelműen a legjobb dolog volt, amit valaha is tettem. Ez a fajta étkezés mára az életem részévé vált, egyensúlyban és boldogan tart. Csodálatos lehetôségeket találtam, melyekkel megadhatom testemnek azt a szeretetet és egészséget, amire szüksége van.”

Lénárt Gitta - Élő ​italok könyve
A ​smoothie nevet mind hallottuk már, kapni lehet minden nagyobb bevásárlóközpontban, ám kevesen tudják, hogy valójában mit is takar ez a név. A nyers vagy élő italokat hívjuk így, amik magát az életenergiát jelentik. Az élő italok – azaz smoothie-k - forradalmi változást hoznak életünkbe, olyan mennyiségű gyümölcsöt és zöldséget juttatunk a szervezetünkbe, aminek megrágása igen sok időt és energiát venne igénybe. A turmixolás, facsarás hatására a sejtfalat feltörjük, így az italokból a tápanyagok nagyon gyorsan felszívódnak, szinte azonnal eljutnak sejtjeinkhez és természetes energiákkal táplálják azokat. A frissen készített zöldség- és gyümölcslevek rendszeres fogyasztásával megerősítjük immunrendszerünket, így segítjük a szervezet öngyógyító törekvéseit. Lénárt Gittának, az élő ételek első számú magyarországi szakértőjének előző két kiadványának - Élő ételek könyve és Élő édességek könyve - elsöprő sikere, a szerző számos rádió- és televíziós meghívása és szereplése azt igazolja, hogy egyre többen keresünk olyan megoldásokat, amelyek segítségével megőrizhetjük egészségünket, karcsúságunkat, ugyanakkor ízlelőbimbóinknak is felejthetetlen élményt nyújtunk. Nagy szeretettel ajánljuk a sorozat következő kötetét, mely az élő italok, a nyers levek világába kalauzolja az ínyenc érdeklődőt.

Lénárt Gitta - Élő ​édességek könyve
A ​szerző ezúttal a legsikeresebb édességreceptjeit osztja meg lelkes olvasóival. Az élő ételekre jellemzően ezek a finomságok hőkezelés, sütés és főzés nélkül készülnek, így a bennük található értékes tápanyagok, vitaminok és enzimek továbbra is kifejthetik áldásos hatásukat. Az alapanyagaik között elsősorban rostban gazdag gyümölcsök és olajos magvak szerepelnek, nem tartalmaznak azonban lisztet, tojást, tejtermékeket, fehér cukrot. Fontos szempont, hogy a legtöbb édesség néhány perc alatt elkészül. Nincs szükség hosszú sütési időre, a tisztítás, a szeletelés vagy a turmixolás után rövidesen tálalhatjuk az ízletes, egészséges falatokat. Gitta sikere többek között lenyűgöző fantáziájának és kreativitásának köszönhető, amelyet a könyv igényes kiállítása is híven tükröz.

Nagy Zita - Vegán ​reggeli
A ​Book Kiadó egészségtudatos sorozata új könyvvel bővül, mely ezúttal a mindennapjainkat megalapozó, energiával feltöltő reggeliket helyezi a fókuszba. Szerzője Nagy Zita - a Zizi kalandjai bloggere- vegán recepteket kínál a húsmentes gasztronómia világából, ízletesen szemléltetve a növényi alapú konyha gazdagságát, szépségét és változatosságát. A Vegán Reggeli az elmúlt évek során kipróbált kedvenc finomságokat sorakoztatja fel, melyek nemcsak egészségesek, hanem az elkészítésük is többnyire egyszerű, így könnyen a napi táplálkozási rutinunk részeivé tehetők. Bár a több mint 70 recept kizárólag természetes növényi alapanyagok (zöldségek, gyümölcsök, gabonák és magvak) felhasználásával készül - vagyis egyik sem tartalmaz semmilyen állati eredetű élelmiszert (tejterméket, tojást, mézet, halat és húst) - , nemcsak vegetáriánusok, vegánok számára jelenthet egyedülálló változatosságot, hanem mindenkinek, akinek fontos, hogy mivel táplálja magát és családját, akinek nem mellékes, hogy mivel és hogyan indul a nap.

Lénárt Gitta - Szivárvány ​szakácskönyv
A ​nyers, azaz élő táplálkozás nagy előnye, hogy kíméli és takarékoskodik az enzimkészletünkkel. A főtt, feldolgozott élelmiszerek emésztése, hasznosítása igen nagy megterhelést jelent szervezetünknek, míg a nyers ételek tartalmazzák a saját megemésztésükhöz szükséges enzimeket. Az enzimek igen hőérzékenyek, 45 Celsius fok felett elpusztulnak, azért ha élő ételt szeretnénk, azt ne hevítsük fel ennél jobban. Lénárt Gitta, a nyers táplálkozás magyarországi szakértője izgalmas, új receptjeinek hozzávalóit ezúttal szárítmányokkal és szuperételekkel gazdagítja, amelyeknek köszönhetően akkor is vitalizáló, nyers ételeket és italokat varázsolhatunk az asztalra, ha épp nincs a kezünk ügyében friss zöldség vagy gyümölcs. A kíméletes aszalással elkészített zöldség- és gyümölcsszárítmányokat, porokat, a kiemelkedően magas tápanyagtartalmú szuperétkeket alapanyagként és fűszerként is használhatjuk a kötetben szereplő gyümölcs- és zöldségturmixok, levesek, pástétomok, főételek és édességek elkészítése során. Gitta receptjeit egyszerűen nem lehet megunni! Táplálékaink gyógyhatásairól külön fejezetben olvashatunk, hasznos információi segítik azokat az olvasókat, akik nem csak az íze és karcsúsító hatása miatt választják a nyers konyhát, hanem további lépéseket kívánnak tenni a tudatos táplálkozás útján.

Lénárt Gitta - Lúgosítás ​élő ételekkel
A ​legtöbb betegség oka szervezetünk elsavasodása. Lénárt Gitta legújabb könyvében 4 lépésre bontott, részletes programot nyújt olvasóinak, akik testük öngyógyító és önfenntartó erőit aktivizálva szeretnének átállni a lúgosító étrendre. A folyamatot a nyers konyha fotókkal gazdagon illusztrált, legfinomabb receptjeivel támogatja. Szerencsére egyre több ember ismeri fel, hogy az életmód szoros összefüggésben áll az egészségünkkel, és sejtjeink csak akkor boldogok, ha megfelelő üzemanyaggal tápláljuk őket. És mi a legmegfelelőbb üzemanyag? Ami természetes, tápegész, ahogy a természet létrehozta, a nap megérlelte: zöldségek, gyümölcsök, magok, csírák, friss hajtások. "Kedves Olvasó, ha szeretné saját kezébe venni egészsége alakulását, kérem, tartson velem, kövessen a könyvben leírt program végrehajtásában. Ismerje meg a hagyományos - savasító - étrend alternatívájaként kínált természetes, bázikus étrend alapanyagait, ételkészítési eljárásait! Lépésről lépésre bővítse ki étrendjét finomabbnál finomabb új ételekkel, melyek nemcsak az egészségét segítik visszaszerezni, hanem igazi gasztronómiai élményt is nyújtanak." Lénárt Gitta

Lénárt Gitta - Élő ​ételek könyve
Az ​élő – azaz nyers, 43 ºC fölé nem hevített – ételek fogyasztását ajánló új táplálkozási irányzat egyre növekvő népszerűségének oka elsősorban az azzal járó életmódváltozás áldásos hatásában rejlik. A hőkezeletlen, magas energiájú növények és gyümölcsök olyan „energiabombát” jelentenek szervezetünk számára, amely biztosítja egész napi aktivitásunkat. Növekszik koncentrációs képességünk, fizikai teljesítményünk, eltűnnek a gombás megbetegedések, bőrünk élővé, tisztává válik. Természetesen mindezek mellett ha igényünk van rá, ehetünk főtt ételeket is. A fontos az, hogy minél több friss zöldséget és gyümölcsöt fogyasszunk, s ezt nagy örömmel, megelégedettséggel tegyük! Ebben nyújt segítséget ez a Magyarországon úttörő könyv.

Dr. Douglas N. Graham - 80/10/10
Dr. ​Doug Graham előadásaival és személyes tanácsadással több ezer embernek segített lefogyni és visszanyerni az egészségét. Világéletében sportolt, és szerte a világon nagyon sok élvonalbeli sportoló mellett dolgozott edzőként. Ezt a könyvet azoknak írtam, akik úgy vélik, hogy a megfelelő testsúly és kicsattanó egészség megszerzése velünk született jogunk és egyben saját felelősségünk azoknak, akik hajlandóak tenni is a vágyott testi-lelki egészség eléréséért. Ezeken az oldalakon mindenki megtalálja azt a táplálkozási útmutatást, amire szüksége van ahhoz, hogy megszerezze, visszaszerezze és megtartsa azt a formás, erőt sugárzó testet, amiről álmodott, és azt az egészségi állapotot, amiről korábban még csak nem is álmodhatott.

Varga Balázs - Fehérjemítosz
Növényi ​sporttáplálkozás a gyakorlatban. Tudományos alapokon, fikciótól mentesen! Miért tud egy sportolónak több energiát biztosítani egy megfelelően beállított növényi alapú étrend? Valóban lehetséges masszív izomzatot építeni csak növényi étrenden? Tényleg lehet fogyni kalóriaszámolás nélkül? A Fehérjemítosz átfogóan, tudományos alapokon foglalkozik a növényi alapú sporttáplálkozással. Világosan és közérthetően mutatja be, milyen élettani összefüggés van az étrend és a sportteljesítmény között. Nem csak sportolóknak szól, hanem minden olyan embernek, aki szeretne szálkás és egyben izmos testet elérni megkötések nélkül. Végre egy könyv, ami utat mutat a sok táplálkozási étrend útvesztőjében és ismerteti, hogy az egészséges étkezés nem a kalóriaszámolásról szól. Ez a könyv nem csak sporttáplálkozással foglalkozik, számtalan étkezéssel kapcsolatos tévhitet és mítoszt oszlat el, megannyi hasznos és szükséges tanáccsal szolgál.

Sarah Taylor - Hogyan ​legyek vegán?
Szeretne ​lefogyni, meggyógyulni vagy egyszerűen csak tele lenni energiával? Szeretné megelőzni a betegségek kialakulását? Szeretné megmenteni állatok ezreit a szenvedéstől és a haláltól valamint radikálisan csökkenteni az ökológiai lábnyom Földünkre gyakorolt hatását? Ha igen, mindezt most egyszerűen megteheti! Ön is áttérhet a vegán életmódra mindössze harminc nap alatt! Ha eddig még csupán hallomásból ismerte a vegán táplálkozást - esetleg néhány ismerőse a követője is -, most viszont már szeretné kipróbálni is, ez a könyv Önnek íródott! A könyv célja ugyanis nem az, hogy bárkit is meggyőzzön a vegán táplálkozásra való áttérésről, inkább azoknak igyekszik segítséget nyújtani, akikben már megérett az elhatározás a változtatásra, hogy sikeresen és egészségesen tehessék meg az átálláshoz szükséges lépéseket. Mindegy, mi okból szeretné kipróbálni a vegán étrendet, könyvünk segítségével könnyedén és egészségesen érheti el kitűzött célját! Tucatnyi praktikus tippet és receptet tartalmaz, amelyeket újra és újra felfedezhetünk, amikor visszakapjuk barátainktól, akik bizton számíthatunk rá rendszeresen kölcsön fogják kérni. Sarah Taylor az élő példa rá, hogyan lehet a vegán táplálkozást gyorsan életünk részévé tenni. Javaslatai praktikusak, könnyen kivitelezhetők, és módszere igazoltan sikeres.

Michael Greger - Gene Stone - Hogy ​ne halj meg
Ételek, ​amelyek évekkel hosszabbíthatják meg az életedet – ismerd meg Dr. Greger napi tanácsait! A hihetetlen népszerűségnek örvendő NutritionFacts.org weboldalt működtető orvos Hogy ne halj meg című könyvében földrengető tudományos bizonyítékokat ismerhetünk meg az egyetlen étrendről, amellyel számos halálos betegség kiváltó okai kivédhetők és visszafordíthatók. A korai elhalálozás tizenöt vezető okaként ismert betegségek – például a szívbetegség, a rák, a cukorbetegség, a Parkinson-kór, a magas vérnyomás és egyebek – évente több millió ember életét követelik. Dr. Greger tudományos bizonyítékokkal alátámasztott tanácsait követve megtudhatod, mely ételek fogyasztása javasolt, és milyen életmódbeli változtatásokkal segítheted elő a betegségek megelőzését, illetve az ellenük folytatott harcot, hogy tovább élhess. A Hogy ne halj meg című könyv amellett, hogy megmutatja, mit egyél, hogy legyőzd a leggyakoribb halálokokat, bemutatja Dr. Greger napi jó tanácsait is – azoknak az élelmiszereknek és tevékenységeknek a listáját, amelyeket tanácsos beépítened a napirendedbe. A gyakorlati, kivitelezhető tanácsokkal és a táplálkozástudomány meglepő, „húsba vágó” adataival pontosan ez az az orvosi javaslat, amelyre egy hosszú, egészségesebb élethez szükséged lehet.

Victoria Boutenko - A ​nyers étel csodája
A ​könyv tartalmáról: a szerző két könyve található egy kötetben: A nyers család (Raw Family) az orosz származású Boutenko családról szól, akik 1990-ben emigráltak az USA-ba. Évekig a szokványos amerikai ételeket ették, aminek az lett a következménye, hogy mindannyian megbetegedtek. A végső rúgást az adta, amikor Viktória megtudta, hogy 9 éves fiának gyógyíthatatlan gyermekkori cukorbetegsége van, és élete végéig inzulin injekciókat kell kapnia. Kétségbeesve kereste az alternatív megoldást. Elkezdte megfigyelni az egészségesen kinéző embereket, és gátlásosságát legyőzve, megszólította őket. Egy nap meglátott egy sugárzó arcú, boldog hölgyet egy bankban, és tőle is megkérdezte, hogy ismeri-e a cukorbetegség alternatív gyógymódját. A hölgy története, hogy sikerült meggyógyulnia egy béldaganatból mégpedig 100%-osan élő, nyers ételek fogyasztásával megdöbbentő volt Viktória számára, de a szíve azt súgta, hogy az ő családja számára is ez lesz a helyes út. A könyvben mind a négy családtag a saját szemszögéből mondja el, hogyan változott meg örökre az élete... Az Életet adó zöldek-ben (Green for Life), mely néhány évvel később íródott, Viktória a zöld levelekről és a belőlük készült turmixokról közöl meghökkentő információkat. Új nézőpontból közelíti az emberi táplálkozást, összehasonlítva csimpánzok és az emberek étrendjét. A Roseburgi kísérlet, melyet Viktória és Dr. Fieber végeztek el, feltárja a zöldturmix-ivás egészségre gyakorolt jótékony hatásait.

Scott Jurek - Steve Friedman - Futni, ​enni, élni
"A ​Futni, enni, élni korunk egyik legnagyobb visszavonult ultrásának életrajza, szakácskönyve és életfilozófiája. Hobbi, munka, szerelem egy közös metszéspontban találkozik: a futásban" - Simonyi Balázs „Egy futólegenda fantasztikus, letehetetlen könyve. Olvasás közben vagy egy versenypálya szélén éreztem magam, kívülről figyelve őt, vagy saját élményeimet éltem át újra általa. Sokszor kérdezik az ultrafutókat, miért éppen ez a sport a szenvedélyük. A kérdezők megtalálják a könyvben a választ, és talán mi, ultrafutók is könnyebben meg tudjuk fogalmazni a válaszokat a miértjeinkre." - Lubics Szilvia Scott Jurek úgy mesél életéről és pályafutásáról, élsportolóvá és vegetáriánussá válásáról, hogy minden futó tanulhat tőle. Miközben könyve bővelkedik a kitartás és a versenyszellem határait feszegető, már-már hihetetlen epizódokban, lenyűgöz tudományos felkészültségével és gyakorlati tanácsaival, kizárólag növényi alapú saját receptjeivel. A Futni, enni, élni mindenkit arra biztat, hogy ne álljon meg félúton, jusson el a célig, akár első futására indul, akár étrendjén kíván változtatni, akár csak arra kíváncsi, hogy mire képes.

Judita Wignall - Nyersen ​és egyszerűen
A ​friss és élő ételek táplálják a testünket, csillapítják az éhségrohamainkat és feltöltenek energiával. A nyers étrend tisztít, erősíti az immunrendszert és segít, ha fogyni szeretnénk. Már az is jelentős változást hozhat a mindennapjainkban, ha napi egy nyers étkezést -például a reggeli zöldturmixot - iktatunk be az étrendünkbe. Több mint 100 finom és aszalógép nélkül is könnyen elkészíthető recept - levesek, saláták, főételek, desszertek és turmixok - nyújtanak ehhez segítséget. Összeállításuknál a szerző külön figyelmet fordított arra, hogy az összetevők tartalmazzák a létfontosságú vitaminokat, ásványi anyagokat, így a nyers étrendet követve is hozzájutunk minden szükséges tápanyaghoz. Megtanulhatjuk többek között a házi kefir készítését, és hasznos tanácsokat kapunk, hogyan fogjunk hozzá a méregtelenítéshez, vagy mire figyeljünk oda, ha böjtölni szeretnénk. A nyers étkezés, mint életmód, nem csak az evésről szól. Lényege, hogy az egészséges táplálkozás mellett rendszeres tisztítással, mozgással és pihenéssel felszabadítsuk és támogassuk szervezetünk öngyógyító erejét!

Lénárt Gitta - Élő ​aszalványok könyve
A ​nyerskonyha menükínálatában talán az aszalás útján készített ételek a legizgalmasabbak. Ez a titka azoknak a ropogós, ízes kekszeknek, kenyereknek, gyümölcs és tortalapoknak, amiket kóstolva vacsoravendégeink hitetlenkedve kérdezik: ez tényleg nyers? A legnagyobb sikert az aszalt és a friss zöldségek, gyümölcsök kombinációi aratják. Így született a nyers pizza, ahol a magokból és zöldségekből alkotott ropogós, fűszeres aszalt alapot különböző szószokkal, zöldségkel és magsajttal gazdagítjuk. Vendégeink körében biztos siker a nyers torta, az aszalt tortaalapból, krémes töltelékből és gyümölcsökből álló finomságokat a vonalaikat óvók is lelkiismeret-furdalás nélkül fogyaszthatják. A konyhaművészetnek ebben az ágában talán még hangsúlyosabban érvényesül a szakács kreativitása. Lénárt Gitta kedvenc receptjei közül válogatott, amelyekkel bátran bővíthetjük otthoni menüválasztékunkat. Az aszalványok könyve nagy segítség a nyerskonyha mellett elkötelezett olvasóknak, a glutén, szója és állati termékektől mentes diétán élőknek, ugyanakkor mindenkinek, aki szereti a gyorsan elkészíthető, egészséges és legfőképp finom ételeket!

Lénárt Gitta - Élő ​ételek ünnepnapokra
Jó, ​hogy vannak ünnepeink. Megszakítják a hétköznapok egyhangúságát, ilyenkor megpihenünk kicsit, többet vagyunk szeretteinkkel, és lelkileg is átadjuk magunkat az ünnepi hangulatnak. Látjuk mások örömét, és hagyjuk, hogy nekünk is örömet szerezzenek. Ünnepekre szükség van. Az ételkészítés maga is ünnep, különleges kapcsolati élmény, egyfajta párbeszéd, az örömszerzés egy kifinomult módja. Aki készíti, annak az odaadás és kreativitás, aki elfogyasztja, annak pedig a feltétlen elfogadás élményét nyújtja. Személyre és alkalomra szabottan ételt készíteni: igazi kihívás. A feladat a tervezéssel, bevásárlással kezdődik, majd folytatódik a konyhában, egészen a tálalásig. Gondolatban pedig végig ott szerepel a másik fél: Mivel tudnék neki igazi örömet szerezni? A nyerskonyha színek, formák és ízek olyan hihetetlen sokszínűségét rejti, hogy akár mindennapra juthatna ünnepi fogás az asztalunkra. A természet egy csoda, az alapanyagok tárháza pedig szinte kimeríthetetlen. Lénárt Gitta, a nyers táplálkozás magyarországi szakértője legújabb könyvében bemutatja, hogy a természet kincseiből a tálalással és díszítéssel hogyan tudunk valódi művészi alkotásokat varázsolni az ünnepi asztalra, és hogyan tehetjük különlegessé ezeket az alkalmakat anélkül, hogy kompromisszumot kellene kötnünk az étkezés terén. Különleges, ünnepi receptjeit művészi fotók gazdagítják.

Adorján Éva - Egészséges ​finomságok
Adorján ​Éva a nyugaton egyre szélesebb körben hódító nyers-vegán étkezési kultúra egyik hazai hírhozója. A könyvben szereplő válogatott finomságokat először látva és kóstolva biztosan nem gondolná az Olvasó, hogy ezek a torták és piték, trüffelek és kekszek glutén, tej, tojás és hozzáadott cukor, sőt sütés-főzés nélkül készülnek. A könyv receptjei azonban nem csak ezért különlegesek: egész évben elkészíthetők, és minden alkalomra találunk köztük ínycsiklandó desszerteket az egyszerű, uzsonnára is majszolható finomságoktól az ünnepi tortákig. Adorján Éva megmutatja, hogy egészséges alapanyagokból, a tápanyagokat és vitaminokat megőrizve is készíthetünk mennyei édességeket, anyaként azokra a szülőkre is gondolva, akik édesszájú csemetéiknek egészséges és tápláló alternatívát szeretnének nyújtani. Eddig egy hazai kiadású könyv sem mutatta be ilyen vonzó módon a nyers-vegán táplálkozást. Éva finomságai szemet gyönyörködtetők, a receptekben pedig lenyűgöző ügyességgel bánik a csakis növényi hozzávalókkal. Erre a kiadványra nemzetközi viszonylatban is büszkék lehetünk. Az itthoni első nyers-vegán cukrászda nevében csak annyit mondhatunk: az Egészséges finomságok a kedvenc magyar szakácskönyvünk! Naspolya Nassolda

Lugosi Dóra - Sors, ​genetika vagy választás... ...az életed? ...az egészséged?
"Kalandos ​történeteim, étkezési és edzési próbálkozásaim tapasztalatait összegzem ebben a könyvben, bízva abban, hogy mások is elhiszik, soha nem szabad feladni! A sport egyben egy olyan eszközzé is válhat, amelynek segítségével életünk mélypontjairól is van kiút. A könyv végén saját ételreceptjeimből és leghatásosabb testformáló gyakorlataimból található egy gyűjtemény." (A szerző)

Bede Anna - Vegasztrománia
Bede ​Anna középiskolában tanít, emellett kiállításokat szervez és a Vegasztrománia blog szerzője. Fantasztikus fotóit, könnyű receptjeit évek óta kedveli a közönség, a blogot pedig 2012-ben a legjobb Gasztroblognak választotta a Goldenblog zsűrije. Bede Anna első könyvét ugyanazok az erények jellemzik, mint blogját: receptjei könnyűek, egyszerűek, nem igényelnek különleges jártasságot a konyhai műveletek terén. A mintegy 75 recept a hagyományos ételsor szerint oszlik fejezetekre, így az ételek között akad desszert, leves és főétel is. A bloghoz hasonló az a szellemiség is, ami a könyvet jellemzi: szerzője nem akar 'téríteni', nem akarja a vegetáriánus életmódot olvasóira erőltetni. Egyszerűen annyit szeretne bemutatni, hogy "a vega konyha nem csak a rántott sajtot jelenti" - teszi pedig mindezt sokoldalú, izgalmas receptek segítségével. A kötet receptjeinek nagy része exkluzív, azaz kizárólag a könyv számára készül, és a Vegasztrománia blogon nem jelenik meg. Hasonlóan exkluzívak a fotók, melyeken a szerző a blogtól megszokott stílusban és képi világgal jelennek meg az ételek. A recepteket és fotókat egy fiatal grafikus könnyed, játékos illusztrációi egészítik ki majd a könyvben.

Váradi Tibor - Napfényes ​receptek III.
A ​füzetben található receptek a tiszta növényi étrendnek megfelelő alapanyagokból állnak, nem tartalmaznak semmilyen állati eredetű összetevőt (húst, tojást, tejterméket). Igyekeztünk kerülni a finomított és mesterséges alapanyagokat is (a sót, cukrot, fehér lisztet, adalékanyagokat stb.), az előző két számhoz képest azonban kevésbé voltunk szigorúak. Tekintettel azokra, akik a megszokotthoz minél hasonlóbb ételeket kívánnak készíteni, ezúttal olyan recepteket is beválogattunk a füzetbe, melyek durumlisztet, nádcukrot, lekvárt vagy búzahúst tartalmaznak.

Váradi Tibor - Napfényes ​receptek II.
Recept-összeállításunk ​második számához érkeztünk el ezzel a füzettel, amely a tiszta növényi étrendhez készült. A „receptcsokor” ismét 84 receptből áll, melyek hét fejezetbe sorolva, a salátáktól a desszertekig gyakorlatilag a teljes ételpalettát lefedik. Kívánjuk, hogy mindenki találja meg benne az ízlésének megfelelő recepteket, melyek segítségével ízletes és egészséges ételeket készíthet saját maga, családja vagy éppen vendégei számára a különleges alkalmakra és a mindennapos étkezésekhez egyaránt!A füzetben található receptek csak növényi eredetű alapanyagokat használnak fel, az így elkészített ételek tehát mentesek mindenféle állati eredetű összetevőtől (hús, tojás, tejtermék).

Alex Jamieson - Living ​Vegan for Dummies
The ​fun and easy way to live a vegan lifestyle Are you thinking about becoming a vegan? Already a practicing vegan? More than 3 million Americans currently live a vegan lifestyle, and that number is growing. Living Vegan For Dummies is your one-stop resource for understanding vegan practices, sharing them with your friends and loved ones, and maintaining a vegan way of life. This friendly, practical guide explains the types of products that vegans abstain from eating and consuming, and provides healthy and animal-free options. You'll see how to create a balanced, nutritious vegan diet; read food and product labels to determine animal-derived product content; and stock a vegan pantry. You'll also get 40 great-tasting recipes to expand your cooking repertoire. Features expert guidance in living a vegan lifestyle and explaining it to friends and family Includes proper dietary guidelines so you can get the nutrition you need Gives you several action plans for making the switch to veganism Provides parents with everything they need to understand and support their children's choices With the tips and advice in Living Vegan For Dummies, you can truly live and enjoy a vegan way of life

Vida Kata - Idei, ​hazai, zöld
Ez ​az egyedülálló vegetáriánus és többségében vegán receptgyűjtemény bizonyítja, hogy hazai alapanyagokból is könnyű színes és változatos fogásokat készíteni. A diós céklakrém, a kéksajtos cukkini, a currys sárgarépakrém mellől elmaradhatatlan – nagyrészt gluténmentes – snackek is ideálisak a különféle diétát tartók számára is. A recepteken kívül rengeteg hasznos tippet is kapunk a zöldségek vásárlásához, tárolásához és a környezettudatos étkezéshez. VIDA KATA főállásban pszichológus. Babramegy blogját nyolc éve indította el, 2020 nyarától a 444.hu egyetlen gasztrobloggere. Rovatot vezet a Street Kitchen magazinban, és nagy sikerű közel-keleti, grúz, zsidó lakáséttermeket szervez. Tudja, hogy ezek a zöldségkrémek egészségesek, de szerinte sokkal fontosabb, hogy nagyon finomak.

Brian Manowitz - The ​Seitanic Spellbook
Within ​this spell book lie the keys to ultimate vegan satisfaction. It's both a serious cookbook and a hilariously entertaining read. Full-color photos on every page invite you to enter the realm of a black metal chef who engages in linguistic latitude, total irreverence, and incantations to create mouthwatering dishes. QR codes lead to YouTube videos of the recipes, and true metal fans will recognize recipes named after song lyrics. You won't find the typical recipe template. Instead, ingredients are listed sans measurements, with instructions rich in metaphor rather than precise details, accompanied by tempting photos to ignite your inspiration.

Lauren Lovatt - Mind ​food
A ​mind food életmód a mentális egészség elérését és fenntartását tűzi ki célul. A könyv többévnyi kutatás után született meg, mely azt vizsgálta, hogy a táplálkozás hogyan javíthatja az általános mentális állapotot, azaz miként teheti az embert elégedetté, boldoggá. A növényi alapú, továbbá teljes értékű alapanyagok használatában forradalmi receptgyűjtemény megalkotója Lauren Lovatt séf, a Plant Academy alapítója. A wellness-információkban is gazdag, inspiráló, újhullámos szakácskönyv a zöld leveles zöldségeket, a teljes kiőrlésű gabonákat, a hüvelyeseket, a bogyós gyümölcsöket és a tonizáló zöldfűszereket ünnepli: a belőlük készült több mint 70 színpompás, növényi alapú recept érzelmi kiegyensúlyozottságot ígér egy cseppnyi kreativitás és csipetnyi tudatosság segítségével. Elkészítésük egyfajta meditáció, mely nemcsak jó ételekkel ajándékoz meg, de a gondolatainkat is helyes mederbe tereli.

Steiner Kristóf - Kristóf ​titkos receptjei
Amióta ​világ a világ, az ember kíváncsian keresi „a titkot” – legyen szó egy távoli ország kincseiről, egy ismeretlen fűszerről vagy egy mosolyról, amely egy sokat ígérő új kapcsolat kezdete lehet. A két legnagyobb „titok” pedig, amit olyan sokan keresnek – és ezt a Google is alátámasztja – a boldogság és a mennyei ételek receptjei. Én is ezeket kutatom, amióta élek, tapasztalok, utazom, írok, főzök – és időről időre megosztom, mi mindent találtam út közben. Most épp 108 növényi alapú, lélekmelengető, laktató receptet. Ebben a kötetben 54 vadonatúj fogást találsz magyarul, angolul pedig azt az 54 klasszikus receptet adom közre, amelyeket a legtöbben kértek tőlem világkörüli gasztrokalandozásaim során. Kozmopolita, kreatív főzés, kulináris-kulturális élmények, gasztro-zarándoklat a sületlenek Nyers-országába, a nagyvilág nemzeteinek karácsonyi kaja-kincsestárába és természetes(en) Koktél-királyságba. A gasztrotrendek mentén visszanyúlunk a gyökerekig: a táskámban lapuló füstölt paprika és a helyi piac a „street food”, és lehet “fine dining”-olni egy parkban, a munkahelyi konyhában vagy akár a suliban, nagyszünetben is. Bárhol, bármikor páratlan ízkombinációkat alkothatunk – és felejthetetlen élménnyé varázsolhatjuk az étkezést önmagunknak és másoknak is. Ez az én titkom – és most már a tiéd is.

Feketéné Bokor Katalin - Életreceptek, ​ételreceptek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Melanie Joy - Miért ​szeretjük a kutyákat, esszük meg a disznókat, és viseljük a teheneket?
Ha ​a húsért, a tejért vagy a tojásért tartod az állatot, korlátozás nélkül tarthatod olyan körülmények között, amelyek miatt, ha ugyanezt kutyával vagy macskával tennéd, börtönbe vinnének. Ennek eredményeképpen létrejött az iparosított állattenyésztés, a gyárgazdálkodás olyan rendszere, amelyre nem vonatkozik semmiféle jogi kötelezettség, hogy a „gondozásukban” lévő állatokat " ne kínozzák. Az iparágban alkalmazott szabványos működési eljárások nem kegyetlennek vannak megalkotva. Nem ez a céljuk vagy szándékuk. Úgy tervezték meg őket, hogy költséghatékonyak legyenek. De ha kiderül, hogy költséghatékony az állatok olyan körülmények között tartani, ami Auschwitzra vagy Dachaura emlékeztet, akkor ez fog történni. És ez történt. Nehéz egészen pontosan bemutatni, milyen rettenetesen bánnak a haszonállatokkal. Az ipar tudja, hogy az emberek szeretik az állatokat, és minden erőfeszítést megtesz annak megakadályozására, hogy a nyilvánosság megtudja, mi történik az ablaktalan raktárakban, ahol tyúkok tízezreit tartják olyan zsúfolt ketrecekben, ahol életük során egyetlen egyszer sem tudják felemelni a szárnyaikat, ahol a csőrüket levágják, hogy ne csonkítsák meg magukat, és dühükben ne öljék meg egymást, amiért kénytelenek így élni. Az iparág nem akarja, hogy tudd, hogyan élnek az állatok, miközben vágásra készülnek. Nem akarja, hogy tudd, hogy a tejelő teheneket tömegével tartják zsúfolt hizlalótelepeken, ahol alig képesek mozogni, és ahol egyetlen fűszál sincs. Tehát az iparág olyan hirdetési kampányokat mutat neked, amelyek azt mondják, hogy „a remek sajt boldog tehenektől származik ", és olyan tehenek képét mutatja, amelyek elégedetten legelnek a gyönyörű mezőn. Boldog tehenekről és boldog csirkékről szóló hirdetéseket látunk, és mind hazugság. Teljesen tisztességtelen, de nem illegális. Bármit megtehetsz azzal az állattal, akinek a húsát, a tejét vagy a tojását el akarod eladni, és akármit hazudhatsz, mert szemantikai különbség van az állatok között. Vannak, akiket szeretünk, másokat pedig lemészárolunk és megkínzunk. És valahogyan racionalizáljuk ezt, megfeledkezve arról, hogy valami hihetetlenül fontos közös van ezekben a teremtményekben. Mindannyian ugyanabból a forrásból lélegeznek, mint mi. Ők mind a földi közösség részei. „Mind Isten teremtményei”, ahogyan valaki egyszer bölcsen mondta: „helyük van a kórusban. " A Miért szeretjük a kutyákat, esszük meg a disznókat és viseljük a teheneket? könyvben Melanie Joy ragyogóan feltárja a hitrendszert, amely lehetővé teszi számunkra, hogy bizonyos állatokat szeressünk, másokat pedig ne, hogy bizonyos állatokat megegyünk, másokat pedig ne, hogy bizonyos állatokkal jól bánjunk, másokkal pedig ne. Ez több, mint egy fontos könyv. Kiemelkedően fontos. Ha meg akarjuk gyógyítani kapcsolatunkat az állatvilággal, meg kell hallanunk, méghozzá mélyen, amit Melanie Joy mond. Minden állattal helyre kell hoznunk a kapcsolatunkat, és nem csak az ő kedvükért. Ez nem csak az állati jogokról szól. Az emberi felelősségről van szó. Megtanítani a gyermeknek, hogy ne lépjen a hernyóra, ugyanolyan értékes a gyermeknek, mint a hernyónak. Mahatma Gandhi egyszer azt mondta: „Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban, ahogyan az állatokkal bánik.” Nem hiszem, hogy csak az állatok egy részére vonatkozó bánásmóddal kapcsolatban mondta ezt. Nem hiszem, hogy csak azokra az állatokra gondolt, amelyek a háziállataink. Szerintem Gandhi szerette volna a „Miért szeretjük a kutyákat, esszük meg a disznókat és viseljük a teheneket?” könyvet. Mert ez egy olyan könyv, amely megváltoztathatja a gondolkozásodat és megváltoztatja az életmódodat. A tagadástól a tudatosságig, a passzivitástól a cselekvésig, és a lemondástól a reményig vezet. -John Robbins, 2011 nyár

Wheeler del Torro - The ​Vegan Scoop
The ​Vegan Scoop brings the pleasures of the ice cream parlor into your home with 150 recipes for delicious frozen desserts that are so rich and creamy, they’re better than the “real” thing—and contain one-third the calories! Developed by vegan hipster Wheeler del Torro of Wheeler’s Frozen Desserts, these “faux” creams feature 100 percent vegan-certified ingredients, making them suitable for both vegans and those with lactose intolerance and other dairy aversions. And with each serving containing approximately 80 calories—nearly 100 calories fewer than a serving of traditional ice cream—you can indulge with peace of mind (and keep your trim waistline!).

Sarah Britton - My ​New Roots
Sarah ​Britton's healthy eating blog My New Roots draws over two million views a month with her vibrant vegetarian dishes. Now the My New Roots cookbook offers all new recipes that will appeal to Sarah's devoted fans, as well as those discovering them for the first time. My New Roots cookbook is packed with over 100 simple and mouth-watering vegetarian recipes, including fragrant courgette and coconut noodle soup, homemade ginger ale, comforting chocolate chilli and a decadent chai upside-down plum cake. Free from processed ingredients such as refined flours and sugars, My New Roots embraces all-natural ingredients - so you can have as much as you want and know that it's good for your body. With options that are free from dairy, sugar and gluten, low carb and alkaline rich, these seasonal, healthy recipes are designed to satisfy your appetite and make you feel fantastic. My New Roots puts delicious, irresistible, whole foods at the centre of your plate to help boost your energy levels, and make your body and mind healthy and happy, one meal at a time.

Deborah Gray - 500 ​vegán étel
Az ​500 vegán étel új, ragyogó gyűjteménye a zöldségalapú, állati összetevőktől mentes fogások receptjeinek. Minden alkalomra szolgál ízletes ételekkel, a reggelitől, családi étkezésektől kezdve a vendéglátásig és az ünnepekig. Egyes receptek ismerős fogások vegán változatai, míg mások kifejezetten azért születtek, hogy bemutassák az állati összetevőktől mentes étkezés vonzó oldalát. o Alapos útmutató a vegán ételkészítéshez, beleértve, hogy hogyan csináljuk, és hogyan ne, sok ötlettel, tanáccsal az egyes alapanyagok vegán helyettesítéséhez o Olyan alapreceptek gyűjteménye, melyeket egyszerűen nem nélkülözhet o A könyv receptjei nyomán elkészíthető ételeket egy sor konyha ízei ihlették, a klasszikus európaitól a mexikói és amerikai kedvenceken át India, Délkelet-Ázsia, Kína és Japán különleges zamataiig

Kollekciók