Ajax-loader

'tanya' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Móricz Zsigmond - Árvácska
Móricz ​1936 őszén a Ferenc József hídon találkozik egy fiatal lánnyal, aki öngyilkosságra készül. Magához veszi, majd örökbe fogadja -megmenti az életnek és a magyar irodalomnak. A volt lelenc és lágymányosi prolilány megrázó élettörténete szolgáltatja a nyersanyagot előbb a Csibe-novellákhoz, később, 1940-ben az Árvácska című regényhez. Ennek a könyvnek -amint Móricz vallotta- " a legeslegkisebb mondata is magából a nyers életből szállott fel". A vérlázító tények azonban túlmutatnak önmagukon: a húszas-harmincas évek fordulójának alföldi tanyavilágában kallódó kis Állami Árvácska sorsában Móricz a tisztaság és jóság kiszolgáltatottságának példázatát írja meg. Nyomor-naturalizmusba vesző dokumentumregény helyett lírai pátoszú művet alkotott, amelyet "csak égre kiáltva lehet elsikoltatni, mint a világ lelkiismeretének bűnbánó zsoltárait".

Covers_257830
A ​tanyán - A dicsekvő boci Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - A ​tanyán - A dicsekvő boci
Volt ​egyszer egy boci, aki azt gondolta, hogy ő a legszebb és a legokosabb a világon. Büszkén sétált az udvaron, hogy mindenki megcsodálhassa. Ám az állatok elfordultak tőle vagy kinevették. Vajon miért?

Gilbert Delahaye - Márti ​a tanyán
Nincs ​jobb dolog, mint virágot szedni vagy labdázni Sárival! Persze Márti szívesen meglátogatja Luci néni farmját is. Most épp a búzamező mellett haladnak el. Mindenki nagyon boldog: Panni, Márti és Lajos nagypapa. - Szóval, nem voltál még a farmon? - kérdezi Márti Pannit. - Hogy lehet, hogy sosem vetődtél még arra? A távolban feltűnik a farm." -(Részlet a könyvből)

Padisák Mihály - Gyalog ​Juli
Az ​alföldi tanyák világa sajátos világ. A nádtetős, szalmatetős, düledező öreg vályogfalak, ha szólni tudnának, mindegyik elmondhatná regénybe illő történetét. Gyalog Juli tizenhárom évesen, nagyanyjával kettesben él a Kétfa-tanyán. Életükre családi tragédia árnya nehezedik. A nagyanya szemében Juli apja gyilkos, lányának, Juli édesanyjának gyilkosa. Mi mindennek kell történnie alig két hónap alatt ahhoz, hogy az éppen nagylánnyá érő Juli megérezze s megértse az igazságot! Az isten háta mögötti tanya írja a maga izgalmasan igaz regényét. Mi lesz a kislánnyal és a többi Gyalog Julival? Ma is több százezren élik le életüket ott, ahol a szomszédig is alig ér el a kiáltás. Megérdemlik, hogy sorsukat megismerjük.

Ismeretlen szerző - Állatok ​a tanyán - Első képes szótáram
Kisgyermekek ​részére készült könyv, melynek segítségével megismerheti a tanyán található állatokat, növényeket, járműveket... stb. Egy igazán jó időtöltés a szülőnek és a gyermeknek egyaránt. Hisz amíg a szülő olvas, tanít, magyaráz, addig a gyermek figyel és tudat alatt tanul. Kellemes időtöltést kívánunk minden kedves kisgyermekes anyukának!

Ismeretlen szerző - A ​tanyán - A viháncoló kiscsikó
Volt ​egyszer egy kiscsikó, aki mindig jókedvű volt. Reggeltől estig viháncolt, anélkül hogy megállt volna öt percre. Hiába figyelmeztették az állatok, hogy baja eshet, a kiscsikó nem hallgatott rájuk. Aztán egy napon...

Ismeretlen szerző - A ​tanyán - A kíváncsi kiskutya
Volt ​egyszer egy kiskutya, aki mindig mindent szeretett volna tudni. Mindenhol ott volt, és soha nem szalasztott el egyetlen alkalmat sem, hogy ne kérdezzen valamit. Aztán egy napon...

Tom James - Frédi ​a tanyán
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Constanza Droop - A ​tanyán
Mi ​mindent akar tudni egy apró gyermek! Az óvodások számára készült képes szakkönyvsorozat kedves illusztrációkkal, a gyerekek életkorának megfelelő információkkal ad választ a kérdésekre. Játékos formában ismerteti meg a gyerekeket a falusi élettel: a tanyáról, annak lakóiról, az állatokról, a növényekről, a legkülönfélébb munkagépekről és az egész éves tennivalókról kap képet a mindenre kíváncsi apróság.

Isabella Camino - Delphine Lacharron - Állatok ​a tanyán - vidám történetek
Nagy ​hegyek között egy völgyben, a kis patak partján, van egy különleges tanya. A tanyához egy baromfiudvar tartozik, melyben különleges állatok élnek. Ezeknek az állatoknak a kalandjait olvashatjátok el a könyvben található mesékben. Jó szórakozást kívánunk.

Diana Gabaldon - The ​Fiery Cross
THE ​FIFTH NOVEL IN THE BESTSELLING OUTLANDER SERIES. 1771: the Colony of North Carolina stands in an uneasy balance, with the rich, colonial aristocracy on one side and the struggling pioneers of the backcountry on the other. Between them stands Jamie Fraser, a man of honour, a man of worth. Exiled from his beloved Scotland, he is at last possessed of the land he has longed for. By his side his extraordinary wife, Claire, a woman out of time and out of place, blessed with the uneasy gift of the knowledge of what is to come. In the past, that knowledge has brought both danger and deliverance to Jamie and Claire. Now it could be a flickering torch that will light their way through the perilous years ahead - or might ignite a conflagration that will leave their lives in ashes. The Fiery Cross is by turns poignant, page-turning, meticulous in its historical detail and searingly passionate.

Diana Gabaldon - A ​lángoló kereszt 1-2.
EGY ​BÁMULATOS KALAND, AMI PRÓBÁRA TESZI A SZÍVET, MÉRLEGRE TESZI A LELKET ÉS MEGMÉRI A SZELLEMET… NYELVEZETE FRISS, GAZDAG LEÍRÁSOK TARKÍTJÁK, A TÖRTÉNET PEDIG CSELEKMÉNYDÚS… MAGÁBA SZIPPANT! CNN.com A Korona észak-karolinai gyarmatán a gazdag arisztokrácia és a megélhetésükért küzdő telepesek állnak egymással szemben, törékeny egyensúlyban tartva a kialakult, feszült helyzetet. Közöttük áll Jamie Fraser, egy talpig becsületes és tisztességes férfi. Miután száműzték szeretett hazájából, Skóciából, végre megkapta a földet, ami után áhítozott. Támasza rendkívüli felesége, Claire, a nő egy másik helyről és időből, aki az eljövendő események ismeretének terhes ajándékát hordozza. Korábban ez a tudás veszélyt és áldást is jelentett Jamie és Claire számára. Most talán pislákoló fáklyaként vethet fényt az előttük álló vészterhes éveken át vezető útra – vagy olyan tűzvészt okoz, amiben mindketten hamuvá égnek. A lángoló kereszt egyszerre szívbemarkoló, letehetetlen, a legapróbb részletekig történelmileg hiteles és süt belőle a szenvedély. „Egy történet, ami egyszerre megindító és varázslatos! ” Northern Echo

Liane Schneider - Bori ​a tanyán
Bori ​az óvodai szünetet egy tanyán tölti, ahol tyúkok, nyulak, tehenek és malacok élnek. Ott lakik Bori új barátnője, Annika is, aki szívesen megmutatja a kislánynak a birtokot és annak minden lakóját. Végül az is kiderül, honnan jön a tej, amit Bori olyan szívesen iszik reggelente.

Covers_299367
Kaland ​a tanyán Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Kaland ​a tanyán
Oldj ​meg feladatokat Madárral, és nézz körbe alaposan a tanyán! Most, hogy nemrég több állatnak is kicsinyei születtek, számold meg, hány kisállattal gyarapodott a gazdaság, és keresd meg a kis gézengúzokat! Ismerkedj meg a pónival, a bikával, a kacsával és a többi tanyasi háziállattal is!

Juhász Antal - A ​dél-alföldi tanyavilág
A ​szerző a Szegedi Egyetem Néprajz Tanszékének nyugalmazott vezetője, a tanyavilág legszakavatottabb ismerője. Egész életműve az alföldi tanyavilág megismerése és bemutatása volt! "Nem élt magányban a tanyák népe. Kis közösségeket formáltak; a szomszédolás például gyakori találkozási alkalmat jelentett, de tartottak csutrinak nevezett házi bált is... A tanyák életében a téeszesítés jelentett korszakhatárt, a következő pedig a hatvanas évek második felében az iskolák körzetesítése volt, ami felgyorsította a porták elnéptelenedését... A tárgyak és az emlékanyag gyűjtése szorosan összefonódott. Az idősek hagyatékából és a padlásokról sok tárgyat szereztünk meg a múzeumnak; az intézménynek sosem volt annyi pénze, hogy a kereskedőkkel versenyezzen. ...A tradíciót is földerítettük a gyékénytől a viseleten át a népdal- és tánchagyományokig." Juhász Antal munkásságában a történetírás és a néprajzi adatgyűjtés kiegészítette egymást. A fényképeket is szinte mind a Szerző készítette. A legtöbb fotó a 70-es évekből származik, de az elbeszélések, az életmód autentikus bemutatása sokkal régebbi, mert a gyűjtőútjain mindig az öregeket kereste fel. Az EMMI és az NKA támogatásával.

Carola Von Kessel - A ​tanya
Ebben ​a gyönyörű könyvben feltárul előtted a tanya csodálatos világa. Megismerheted az itt élő állatokat és a gazda munkáját, s közben számos izgalmas kérdésre is választ találsz. Ha még több tudásra vágysz, kukkants be a fülecskék mögé!

Covers_524483
A ​tanya Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - A ​tanya
A ​vidám, színes könyvecske segítségével a gyerekek játszva ismerhetik meg a tanya világát.

Szilvásy András - Ismerkedem ​a hangokkal a tanyán
Az ​Ismerkedem a hangokkal sorozatunkban a gyermekek verses formában ismerhetik meg az őket körülvevő világ különböző hangjait - legyen az jármű, állat, vagy egyéb tárgy hangja.

Ismeretlen szerző - A ​tanyán - Az unatkozó kiscica
Volt ​egyszer egy kiscica, aki a nyakában piros masnit hordott. Rettenetesen unatkozott, mert senki nem akart vele játszani. A tanya állatai mind nagyon elfoglaltak voltak. Aztán egyszer...

Kollekciók