Ajax-loader

'Észak-Karolina' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Erin Watt - Papír ​hercegnő
Egy ​lányról, aki sztriptízbárból és benzinkútról kerül fényűző villába és menő gimibe jut, miközben igyekszik hű lenni önmagához. Ella Harper nagy túlélő, született optimista. Egész életében városról városra költözött szeleburdi anyjával, küzdött a megélhetéséért, és végig hitt benne, hogy egy napon majd kimászik a gödörből. De az édesanyja halála után végképp egyedül marad. Egészen addig, amíg meg nem jelenik Callum Royal, aki kihúzza Ellát a szegénységből, és elcipeli a luxuspalotájába az öt fia mellé, akik viszont utálkozva fogadják. Mindegyik Royal fiú karizmatikus személyiség, de egyik sem olyan magával ragadó, mint Reed Royal: a srác, aki eltökélte, hogy visszaküldi Ellát a nyomorba, ahonnan jött. Reed nem tart igényt Ellára. Azt mondja, nem tartozik közéjük. Talán igaza van. Gazdagság. Fényűzés. Megtévesztés. Ella új és ismeretlen világba csöppen, és ha a Royal palotában is életben akar maradni, kénytelen lesz felállítani a saját szabályait. Ella percek alatt eljut a szegény árva sorstól az amerikai álomig… De tényleg könnyebb az utóbbiban élni? Kövesd a sorsát te is és éld át egy különleges világ örömét, bánatát!

Nicholas Sparks - Szerelmünk ​lapjai
"Tudom, ​hogy nincs bennem semmi különös. Az átlagemberek átlagéletét élem. Nem alkottam semmi emlékezetest, nevem hamarosan homályba vész, de tiszta szívből, igaz szerelemmel szerettem valakit, és ez nekem teljesen elég..." A mű a végtelen szerelem szívszorítóan gyengéd története. 1946-ban, Észak-Karolinában kezdődik, amikor Noah Calhoun visszatér a második világháborúból. A harmincegy éves férfi, miközben megpróbálja birtokát felvirágoztatni, folyton egy gyönyörű lányra gondol, akivel tizennégy évvel korábban találkozott, és akit eddig mindenkinél jobban szeretett. Az emlékeinek él, egészen addig, amíg a lány meg nem érkezik a városba. Mi történt velük az elmúlt években, és hogyan alakul további életük? Mindezt megtudhatjuk e páratlanul szép, mesterien szőtt, megrendítő és igaz szerelmi regény lapjairól.

Whitney G. - Alapos ​kétely
A ​farkamnak megvan a maga étvágya – ami nagy és igen sajátos étvágy. Olyan nőt akar, aki szőke, formás és lehetőleg nem egy kibaszott hazudozó. (Hogy miért, az egy külön sztori.) Menő ügyvédként nincs vesztegetni való időm párkapcsolatra, ezért névtelen csevegéssel és interneten megismert nőkkel elégítem ki az igényeimet. A szabályok egyszerűek: egy vacsora, egy éjszaka, zéró ismétlés. Ez csak alkalmi szex. Nem több, nem kevesebb. Legalábbis így volt egészen Alyssáig. Ő egy 27 éves ügyvédnő, könyvgyűjtő és állítása szerint a legkevésbé sem vonzó. Elvileg jogi tanácsokat adtam neki késő esténként, és rábízhattam a heti kalandjaim részleteit. De aztán bejött a cégemhez egy interjúra. Egy hallgatóknak kiírt gyakornoki pozícióra… És rohadtul megváltozott minden. Az év egyik legerotikusabb könyve, amiben a forró jelenetek mögött mély lélektani összefüggések bontakoznak ki a múltbéli drámák felszínre kerülésével. Hagyd, hogy elraboljon!

Stephen King - Joyland
Joylandben, ​az attrakciókkal teli észak-karolinai vidámparkban jókedvet és boldogságot árusítanak, legalábbis tulajdonosának üzleti filozófiája szerint. De azt nem reklámozzák, hogy évekkel azelőtt brutálisan megöltek ott egy lányt, akinek a szelleme azóta kísért az elvarázsolt kastélyban. Ide érkezik nyári munkára Devin Jones, a magánéleti válsággal küzdő egyetemista. Elhagyta a barátnője, és fogalma sincs, mihez kezdjen az életével. Amikor tudomást szerez Joyland titkáról, nyomozni kezd, hogy kiderítse, vajon ki lehetett a gyilkos. Madame Fortuna, a médium veszélyre figyelmezteti... Csak nem várható újabb, hasonló gyilkosság? És ki lehet a kutyás kisfiú meg a piros sapkás kislány Devin jövőjében? Stephen King új regénye a krimi, a kísértethistória és a romantikus fejlődésregény egyéni ötvözete, amely izgalmas cselekményével, remek jellemábrázolásával és a vurstlis világ sajátos nyelvének megidézésével még az író rajongóinak is meglepetést szerez.

William R. Forstchen - Egy ​másodperccel később
Terrortámadás ​éri az Amerikai Egyesült Államokat, mégpedig az egyik legrettegettebb módon, az elektromágneses hullámot (EMP) gerjesztő, pusztító fegyverrel. Egy háború, melyet egyetlen másodperc alatt elveszít Amerika, egy háború, mely a középkorba robbantja vissza a világ legerősebb országát. Nincs áram, nincs kommunikáció, leállt a közlekedés, fogyóban a gyógyszerek, őrjöngő bandák uralják az országot, az emberek éheznek és a túlélésért küzdenek. Mit tehet ebben a helyzetben egy volt katona, aki meg akarja menteni a családját, a hazáját, ha úgy tetszik, a modern civilizációt? Az amerikai Kongresszus folyosóin már megjelenése előtt úgy emlegették a regényt, mint az apokaliptikus thrillert, melyet minden amerikainak el kell olvasnia. A történetet a Pentagonban is reálisnak nevezték, a fegyvert pedig úgy tartják számon, mint amely egyetlen pillanat alatt térdre kényszerítheti az Egyesült Államokat.

Nicholas Sparks - Üzenet ​a palackban
Theresa ​Osborne tehetséges, fiatal újságírónő. Nemrégiben vált el, egyedül neveli kamaszodó fiát, Kevint. Barátokkal nyaral egy tengerparti üdülőhelyen, amikor szokásos reggeli futása közben egy palackra lesz figyelmes, melyet a tenger vetett ki a partra. A meleg nyári estén a palack azonban nem hajótörésről számol be, és nem is az volt a feladata, hogy - mint szokásos - a tenger áramlatairól szolgáltasson adatokat. Egy üzenetet rejtett, amely örökre megváltoztathatta volna két ember életét, akik különben nem is találkoztak volna. Theresa elolvassa a palackba zárt üzenetet, s kíváncsi lesz, vajon ki írhatta a gyönyörű szerelmes levelet egy bizonyos Catherine-nek. Találkozásuk szerelem első látásra, amit azonban beárnyékol Garett múlja és Theresa jelene, alakuló karrierje, amit nem akar feladni a férfi kedvéért...

Aprilynne Pike - Wings ​- Szárnyak
"Aprilynne ​Pike első regénye, a Szárnyak, egy első könyves szerző bámulatos bemutatkozása. Az általa életre keltett mesevilág leleményességével csak a történetben elhelyezett csavarok bája veszi fel a versenyt." - Stephenie Meyer, a Twilight saga szerzője Mágia és összeesküvés, szerelem és veszély - ebből a nagyszerű regényből kiderül, hogy eddig szinte semmit sem tudtál a tündérek világáról.

Aprilynne Pike - Wings
Laurel ​was mesmerized, staring at the pale things with wide eyes. They were terrifyingly beautiful—too beautiful for words. Laurel turned to the mirror again, her eyes on the hovering petals that floated beside her head. They looked almost like wings. Laurel discovers she is a faerie, sent among humans to protect the gateway to Avalon. Thrust into the midst of a centuries-old battle between faeries and trolls, she's torn between a human and a faerie love, as well as her loyalties to each world. In this extraordinary tale of magic and intrigue, romance and danger, everything you thought you knew about faeries will be changed forever.

Susan Ee - World ​After - Túlélők világa
Az ​angyalok dúlásának túlélői igyekeznek összefogni mindazt, ami megmaradt a régi világból. Mikor egy csapatnyi ember szörnyetegnek véli és foglyul ejti Paige-et, Penryn húgát, a dolog elfajul és vérfürdőbe torkollik. Paige eltűnik. Az emberek halálra rémülnek. Anya szíve majd megszakad. Penryn keresztülautózik San Franciscón, a testvérét keresve. De miért olyan üresek az utcák? Hová tűntek az emberek? Kutatás közben belebotlik az angyalok titkos tervébe, kezdi megérteni, hogy mi mozgatja őket, és teljes szörnyűségükben felsejlenek előtte rettenetes szándékaik. Rafi eközben a szárnyait igyekszik visszaszerezni. Azok nélkül nem térhet vissza az angyalok közé, nem foglalhatja el az őt megillető helyet az élükön. Ha választania kell, hogy visszaszerzi a szárnyait vagy megmenti Penryn életét, vajon hogyan fog dönteni? Penryn és Rafi ismét együtt. Tudd meg, mi táplálja izzó érzelmeiket! "Függőséget okoz. Súlyos és gyógyíthatatlan függőséget." - _Glamour UK_ "Az _Angelfall_ lenyűgöző meséjétől szabályosan leesett az állunk. Hevesen dobogó szívvel és remegő ujjakkal fogjuk lapozni a folytatást is, melyben talpraesett hősnőnk, Penryn az Ellenállás tagjai közt találja magát... Az egész kegyetlenül zseniális." - _Star Magazine_

Sarah Addison Allen - A ​csodálatos Waverley-kert
A ​magas fallal körülvett kertben, elrejtve egy kicsiny, csendes ház mögé, a legkisebb kisvárosban van egy almafa, melyről az a hír járja, hogy különleges gyümölcsöt terem. Ebben a ragyogó első regényben Sarah Addison Allen erről az elvarázsolt fáról mesél, és azokról a rendkívüli emberekről, akik a kertet gondozzák... A varázslatos Waverley-kert A Waverley család tagjai mindig is különös emberek voltak. Sajátos képességeiknek köszönhetően még szülővárosukban, az Észak-Karolina állambeli Bascomban is idegenekként kezelik őket. Még a kertjük is messze földön híres makacs almafájáról, mely jövőbelátó almákat terem, és ehető virágairól, melyek különleges hatással vannak arra, aki elfogyasztja őket. A Waverley-k generációi gondozták már ezt a kertet. Múltjuk a földjébe ivódott. Ahogyan a jövőjük is. Claire Waverley sikeres party-szerviz vállalkozást működtet: különleges növényeiből ételeket készít. Sarkantyúvirágból, ami segít megőrizni a titkokat, és árvácskából, ami szófogadóvá teszi a gyerekeket, tátikából, amitől azt reméli, sikerül elterelnie magáról szerelmes szomszédja figyelmét. Megismerkedhetünk hajlott korú nénikéjével, Evanelle-lel is, aki arról híres, hogy meglepő ajándékokat osztogat mindenkinek, melyek később hátborzongatóan hasznosnak bizonyulnak. Ők a Waverley-k utolsó leszármazottai, és persze Claire rebellis húga, Sydney, aki az első adandó alkalommal elmenekült Bascomból, magára hagyva Claire-t, ahogyan anyjuk is tette évekkel korábban. Amikor Sydney váratlanul hazatér saját kislányával, Claire csendes élete a feje tetejére áll - a védelmi vonallal együtt, melyet oly gondosan húzott meg sebezhető szíve körül. Amikor a két testvér ismét együtt él a házban, ahol felnőttek, Sydney számba veszi, mi mindent hagyott maga mögött, Claire pedig minden erejét megfeszítve próbálja begyógyítani a múlt sebeit. És a testvérek hamarosan rádöbbennek, hogy meg kell tanulniuk, hogyan bánjanak az örökségükkel és egymással, ha valaha még otthon szeretnék érezni magukat Bascomban.

Sarah Addison Allen - Garden ​Spells
In ​a garden surrounded by a tall fence, tucked away behind a small, quiet house in an even smaller town, is an apple tree that is rumored to bear a very special sort of fruit. In this luminous debut novel, Sarah Addison Allen tells the story of that enchanted tree, and the extraordinary people who tend it.… The Waverleys have always been a curious family, endowed with peculiar gifts that make them outsiders even in their hometown of Bascom, North Carolina. Even their garden has a reputation, famous for its feisty apple tree that bears prophetic fruit, and its edible flowers, imbued with special powers. Generations of Waverleys tended this garden. Their history was in the soil. But so were their futures. A successful caterer, Claire Waverley prepares dishes made with her mystical plants—from the nasturtiums that aid in keeping secrets and the pansies that make children thoughtful, to the snapdragons intended to discourage the attentions of her amorous neighbor. Meanwhile, her elderly cousin, Evanelle, is known for distributing unexpected gifts whose uses become uncannily clear. They are the last of the Waverleys—except for Claire's rebellious sister, Sydney, who fled Bascom the moment she could, abandoning Claire, as their own mother had years before. When Sydney suddenly returns home with a young daughter of her own, Claire's quiet life is turned upside down—along with the protective boundary she has so carefully constructed around her heart. Together again in the house they grew up in, Sydney takes stock of all she left behind, as Claire struggles to heal the wounds of the past. And soon the sisters realize they must deal with their common legacy—if they are ever to feel at home in Bascom—or with each other. Enchanting and heartfelt, this captivating novel is sure to cast a spell with a style all its own….

Stephen King - Joyland ​(angol)
Set ​in a small-town North Carolina amusement park in 1973, Joyland tells the story of the summer in which college student Devin Jones comes to work as a carny and confronts the legacy of a vicious murder, the fate of a dying child, and the ways both will change his life forever. "I love crime, I love mysteries, and I love ghosts. That combo made Hard Case Crime the perfect venue for this book, which is one of my favorites. I also loved the paperbacks I grew up with as a kid, and for that reason, we’re going to hold off on e-publishing this one for the time being. Joyland will be coming out in paperback, and folks who want to read it will have to buy the actual book." – Stephen King

Nicholas Sparks - The ​Notebook
A ​man with a faded, well-worn notebook open in his lap. A woman experiencing a morning ritual she doesn't understand. Until he begins to read to her. The Notebook is an achingly tender story about the enduring power of love, a story of miracles that will stay with you forever. Set amid the austere beauty of coastal North Carolina in 1946, The Notebook begins with the story of Noah Calhoun, a rural Southerner returned home from World War II. Noah, thirty-one, is restoring a plantation home to its former glory, and he is haunted by images of the beautiful girl he met fourteen years earlier, a girl he loved like no other. Unable to find her, yet unwilling to forget the summer they spent together, Noah is content to live with only memories...until she unexpectedly returns to his town to see him once again. Allie Nelson, twenty-nine, is now engaged to another man, but realizes that the original passion she felt for Noah has not dimmed with the passage of time. Still, the obstacles that once ended their previous relationship remain, and the gulf between their worlds is too vast to ignore. With her impending marriage only weeks away, Allie is forced to confront her hopes and dreams for the future, a future that only she can shape. Like a puzzle within a puzzle, the story of Noah and Allie is just the beginning. As it unfolds, their tale miraculously becomes something different, with much higher stakes. The result is a deeply moving portrait of love itself, the tender moments and the fundamental changes that affect us all. Shining with a beauty that is rarely found in current literature, The Notebook establishes Nicholas Sparks as a classic storyteller with a unique insight into the only emotion that really matters. "I am nothing special, of this I am sure. I am a common man with common thoughts and I've led a common life. There are no monuments dedicated to me and my name will soon be forgotten, but I've loved another with all my heart and soul, and to me, this has always been enough." And so begins one of the most poignant and compelling love stories you will ever read...The Notebook

Aprilynne Pike - Sortilèges
Bien ​que Laurel en soit venue à accepter sa véritable identité de fée, elle refuse de tourner le dos à sa vie d’humaine et particulièrement à son petit ami David pour retourner dans le monde des fées. Toutefois, lorsque Laurel est convoquée à Avalon, ses sentiments pour Tamani, le charismatique garde féérique, sont indéniables. Elle est forcée de faire un choix et il pourrait lui briser le coeur.

William R. Forstchen - One ​Second After
New ​York Times best selling author William R. Forstchen now brings us a story which can be all too terrifyingly real... a story in which one man struggles to save his family and his small North Carolina town after America loses a war, in one second, a war that will send America back to the Dark Ages... A war based upon a weapon, an Electro Magnetic Pulse (EMP). A weapon that may already be in the hands of our enemies.

Susan Ee - World ​After
In ​this sequel to the bestselling fantasy thriller, Angelfall, the survivors of the angel apocalypse begin to scrape back together what's left of the modern world. When a group of people capture Penryn's sister Paige, thinking she's a monster, the situation ends in a massacre. Paige disappears. Humans are terrified. Mom is heartbroken. Penryn drives through the streets of San Francisco looking for Paige. Why are the streets so empty? Where is everybody? Her search leads her into the heart of the angels' secret plans where she catches a glimpse of their motivations, and learns the horrifying extent to which the angels are willing to go. Meanwhile, Raffe hunts for his wings. Without them, he can't rejoin the angels, can't take his rightful place as one of their leaders. When faced with recapturing his wings or helping Penryn survive, which will he choose?

Susan Ee - El ​Fin De Los Tiempos
Desesperados ​por revertir los terribles efectos que los ángeles les han infligido a ellos y a los que aman, Penryn y Raffe han conseguido escapar de sus perseguidores. Al acecho de respuestas a este terrible Armagedón, una inesperada revelación en torno al pasado de Raffe desencadena una sombra que amenaza el futuro de la humanidad. Cuando los ángeles liberan la pesadilla del apocalipsis en el mundo de los humanos, ambos bandos se encaran en una cruenta batalla por la supervivencia. Alianzas vienen y van, tácticas de guerra se planean una y otra vez, pero ¿elegirán Raffe y Penryn luchar cada uno por el futuro de su raza, o decidirán defender su amor imposible por encima de todo? Biografía: Susan Ee ha pasado de autopublicarse sus novelas a conseguir que la trilogía «El fin de los tiempos», no sólo sea una de las series más queridas y admiradas por los lectores de todo el mundo, sino que además, se haya consolidado como un éxito de ventas traducido a más de veinte idiomas. Susan era abogada, pero lo dejó por su gran pasión, la escritura, ya que le permite dar rienda suelta a su imaginación. El fin de los tiempos es la emocionante culminación de la trilogía conformada por Ángeles caídos y El mundo del mañana. Argumentos de venta: Una fantasía romántica y postapocalíptica que se ha convertido en el nuevo fenómeno de la literatura juvenil.

Nicholas Sparks - Message ​in a Bottle
Divorcée ​Theresa Osborne, newspaper columnist and mother of a twelve-year-old son, picks up a bottle on the beach during a seaside vacation. Inside is a letter from a man called Garrett. My dearest Catherine, I miss you my darling, as I always do, but today is particularly hard because the ocean has been singing to me, and the song is that of our life together... For Garrett, his message is the only way he knows to express his undying love for a woman he has lost. For Theresa, wary of romance since her husband shattered her trust, the message raises questions that intrigue her. Who are Garrett and Catherine? What is their story? Challenged by the mystery and unaccountably drawn to find him, Theresa embarks on a search that takes her to a sunlit coastal town and an unexpected confrontation. Brought together by chance, or something more powerful, Theresa and Garrett are people whose lives are about to touch for a purpose, in a tale that resonates with our deepest hopes for finding that special someone and everlasting love.

Erin Watt - La ​princesa de papel
Dinero. ​Exceso. Secretos. Adéntrate en el mundo de los Royal.La vida de Ella Harper no ha sido nada fácil, y cuando su madre muere, se queda completamente sola. Pero entonces aparece Callum Royal, un multimillonario empresario que la saca de la pobreza. A partir de ese momento, Ella llevará una vida de lujo y riqueza. Sin embargo, pronto se dará cuenta de que algo extraño ocurre en la mansión de los Royal. Los cinco hijos de Callum, que tienen un magnetismo sin igual, ocultan algo. Ninguno de ellos la quiere allí, en especial Reed. Pero Ella se siente atraída por él y tendrá que luchar con todas sus fuerzas por no caer en sus redes…SI ELLA QUIERE SOBREVIVIR CON LOS ROYAL, DEBERÁ APRENDER LAS REGLAS DEL JUEGO «Este libro es el Crueles intenciones de nuestra generación.» Jennifer L. Armentrout, autora best seller del New York Times«Intenso, inolvidable y sexy. ¡No puedo dejar de pensar en La princesa de papel! Una lectura obligatoria.» Emma Chase, autora best seller del New York Times«Sin duda, una novela juvenil de lectura obligatoria.» Kirkus Reviews

Erin Watt - Paper ​Palace - Die Verführung
Diese ​Royals stehlen dir dein Herz... Kaum haben sich Ella und Reed wiedergefunden werden sie erneut getrennt - und dieses Mal steht Reeds Leben auf dem Spiel! Ist er nun endgültig zu weit gegangen? Ist ihm sein aufbrausendes Temperament zum Verhängnis geworden? Ella ist eine Kämpferin. Sie ist bereit, alles zu tun, um Reed zu schützen und den Royals zur Seite zu stehen. Doch dann wird sie plötzlich von ihrer eigenen Vergangenheit eingeholt. Ella muss feststellen, dass ihr Leben eine einzige Lüge war. Wird ihre Liebe daran zugrunde gehen? Oder kann es ein Happy End für Ella und Reed geben?

Sarah Addison Allen - Mein ​zauberhafter Garten
Die ​herzerwärmende Geschichte zweier ungleicher Schwestern mit magischen Fähigkeiten Claire Waverley besitzt einen im wahrsten Sinn des Wortes florierenden Partyservice. Das Geheimnis ihres Erfolgs ist die Verwendung von essbaren Blumen, die eine magische Wirkung haben. Auch in der Liebe haben ihre Gerichte so manches Wunder bewirkt. Eines Tages gerät Claires Leben allerdings ziemlich durcheinander, denn ihre quirlige Schwester Sydney steht vor der Tür, um vor ihrem brutalen Mann Zuflucht zu suchen. Als dieser dann auch noch unverhofft bei ihnen auftaucht, aktivieren die Schwestern gemeinsam all ihre zauberhaften Kräfte ...

Mary Kay Andrews - Summer ​Rental
Sometimes, ​when you need a change in your life, the tide just happens to pull you in the right direction....Ellis, Julia, and Dorie. Best friends since Catholic grade school, they now find themselves, in their mid-thirties, at the crossroads of life and love. Ellis, recently fired from a job she gave everything to, is rudderless and now beginning to question the choices she’s made over the past decade of her life. Julia—whose caustic wit covers up her wounds—has a man who loves her and is offering her the world, but she can’t hide from how deeply insecure she feels about her looks, her brains, her life. And Dorie has just been shockingly betrayed by the man she loved and trusted the most in the world…though this is just the tip of the iceberg of her problems and secrets. A month in North Carolina’s Outer Banks is just what each of them needs. Ty Bazemore is their landlord, though he’s hanging on to the rambling old beach house by a thin thread. After an inauspicious first meeting with Ellis, the two find themselves disturbingly attracted to one another, even as Ty is about to lose everything he’s ever cared about. Maryn Shackleford is a stranger, and a woman on the run. Maryn needs just a few things in life: no questions, a good hiding place, and a new identity. Ellis, Julia, and Dorie can provide what Maryn wants; can they also provide what she needs? Five people questioning everything they ever thought they knew about life. Five people on a journey that will uncover their secrets and point them on the path to forgiveness. Five people who each need a sea change, and one month that might just give it to them.

William R. Forstchen - Az ​utolsó nap
William ​R. Forstchen trilógiájának harmadik kötete az _Egy másodperccel később_ és az _Egy évvel később_ New York Times bestseller regényeinek nyomán, újból az amerikai nemzet élet-halál küzdelmét tárja elénk. Az áramellátó hálózatot megsemmisítő elektromágneses csapás (EMP) óta a túlélők közel teljes sötétségben, az éhezés és a terror árnyékában próbálják újjáépíteni egykor virágzó országukat. Az önjelölt kormányerők ellenében aratott győzelem után John Matherson és közössége az EMP-támadás következtében elveszett technológiák és a közrend helyreállításán munkálkodik, a kormány azonban váratlan bejelentést tesz: fontos régiókat enged át véglegesen a kínai és mexikói megszállóknak. Az alkotmány nincs érvényben többé, a hivatásos hadsereg még bevethető csapatait pedig a megmaradt államokban dúló belső lázadások leverésére vezénylik. John váratlanul egykori parancsnokával és legközelebbi barátjával, Bob Scales tábornokkal találja szemben magát. Vajon Scales tábornok is aggályok nélkül teljesíti a kormány parancsait vagy az újból egyesített amerikai nemzetért vívott küzdelem kulcsfontosságú alakjává válik? Lehetséges, hogy a szabadságjogokat folyamatosan kurtító és saját szuverenitását áruba bocsátó kormány éppen azt kapja majd, amitől a legjobban retteg: egy valódi forradalmat?

Diana Gabaldon - A ​lángoló kereszt 1-2.
EGY ​BÁMULATOS KALAND, AMI PRÓBÁRA TESZI A SZÍVET, MÉRLEGRE TESZI A LELKET ÉS MEGMÉRI A SZELLEMET… NYELVEZETE FRISS, GAZDAG LEÍRÁSOK TARKÍTJÁK, A TÖRTÉNET PEDIG CSELEKMÉNYDÚS… MAGÁBA SZIPPANT! CNN.com A Korona észak-karolinai gyarmatán a gazdag arisztokrácia és a megélhetésükért küzdő telepesek állnak egymással szemben, törékeny egyensúlyban tartva a kialakult, feszült helyzetet. Közöttük áll Jamie Fraser, egy talpig becsületes és tisztességes férfi. Miután száműzték szeretett hazájából, Skóciából, végre megkapta a földet, ami után áhítozott. Támasza rendkívüli felesége, Claire, a nő egy másik helyről és időből, aki az eljövendő események ismeretének terhes ajándékát hordozza. Korábban ez a tudás veszélyt és áldást is jelentett Jamie és Claire számára. Most talán pislákoló fáklyaként vethet fényt az előttük álló vészterhes éveken át vezető útra – vagy olyan tűzvészt okoz, amiben mindketten hamuvá égnek. A lángoló kereszt egyszerre szívbemarkoló, letehetetlen, a legapróbb részletekig történelmileg hiteles és süt belőle a szenvedély. „Egy történet, ami egyszerre megindító és varázslatos! ” Northern Echo

Sarah Addison Allen - Amours ​& autres enchantements
Dans ​la lignée du Chocolat ou de Beignets de tomates vertes, un roman délicat, émouvant, saupoudré de petites touches de fantaisie, sur deux soeurs blessées par la vie. Dans la petite ville de Bascom, en Caroline du Nord, tout le monde connaît la famille Waverley. Il y a Evanelle, fantasque vieille dame qui passe son temps à offrir des objets en apparence incongrus, et Claire, cuisinière de génie, qui trompe sa solitude en mitonnant philtres d'amour au géranium, cakes aux pétales de rose et autres tartes à la fleur de ciboulette. Et puis il y a Sydney, la cadette, celle qui a quitté la demeure familiale voilà déjà six ans. Sydney qui est aujourd'hui de retour, avec sa petite fille et son lourd secret... Entre les deux soeurs, des années de non-dits, l'incompréhension et de rancoeur. Sydney parviendra-t-elle à offrir à sa fille la stabilité dont elle a tant besoin ? Claire acceptera-t-elle de laisser entrer dans sa vie cette famille sur laquelle elle avait tiré un trait ? Seul le vieux pommier le sait qui veille depuis longtemps sur leur destinée...

Robert R. McCammon - Speaks ​the Nightbird
The ​Carolinas, 1699: The citizens of Fount Royal believe a witch has cursed their town with inexplicable tragedies, and they demand that beautiful widow Rachel Howarth be tried and executed for witchcraft. Presiding over the trial is traveling magistrate Issac Woodward, aided by his astute young clerk, Matthew Corbett. Believing in Rachel's innocence, Matthew will soon confront the true evil at work in Fount Royal. After hearing damning testimony, magistrate Woodward sentences the accused witch to death by burning. Desperate to exonerate the woman he has come to love, Matthew begins his own investigation among the townspeople. Piecing together the truth, he has no choice but to vanquish a force more malevolent than witchcraft in order to save his beloved Rachel and free Fount Royal from the menace claiming innocent lives.

Susan Ee - End ​of Days - A vég napjai
"A ​trilógia csattanós befejező kötete további titkokat tár fel a főszereplők, szeretteik és angyali ellenfeleik életéről." - _Common Sense Media_ Penryn és Rafi menekülnek, miután az angyaloktól sikerül megszökniük. Kétségbeesetten keresnek egy orvost, aki helyre tudná hozni azokat a változtatásokat, amiket az angyalok végeztek Rafin és Penryn húgán. Kutatás közben felbukkan valami Rafi múltjából, és olyan sötét erőket szabadít el, melyek mindkettejükre nézve végzetesek lehetnek. Az angyalok által az emberekre szabadított apokaliptikus rémálomban mindkét oldal a totális háború felé sodródik. Valószínűtlen szövetségek köttetnek, a haditervek folyton módosulnak. De ki fog győzedelmeskedni? A Föld feletti uralomért folyó harcban Rafinak és Penrynnek döntenie kell, melyik oldalra álljanak, kit válasszanak: a saját fajtájukat vagy egymást? Gonosz angyalok és egy talpraesett hősnő, aki nem nyavalyog. Üdítő változatosság. Vesd bele magad! "Susan zseniális író. Fantasztikus világot alkotott, az első pillanattól magával ragadó, valóságos karakterekkel." - _Sam Raimi, rendező/producer/forgatókönyvíró_ "Imádtam. _Jaj,_ de mennyire nagyon imádtam!" - _heysunny, moly.hu_

Cookie O'Gorman - Nindzsalány
Snow-Soon ​Lee tizenhét éves, koreai, és Bruce Lee a pél­daképe. A harcművészet koronázatlan királynője nem az a bulizós típus, de ha felheccelik, akár egy vadidegen, dögös srácot is hajlandó lesmárolni a moziban, hogy bebizonyítsa, nem csak a gyilkos ütéseivel tud hatni a fiúkra. Ja, hogy a kapucnis szívtipró a dúsgazdag szenátorjelölt egy szem fia? Uppsz… Semmi vész, úgysem találkoznak többé. Vagy mégis? Ash lerázhatatlannak tűnik, és kissé paranoiás anyja a csa­ládot ért halálos fenyegetések miatt elképesztő ötlettel áll elő: azt akarja, hogy Snow legyen a suliban a fia testőre. Vajon meg tudja védeni a nindzsalány Asht a titokzatos zsa­rolóktól? És Snow-t ki védi meg az újabb csókoktól?

William R. Forstchen - Egy ​évvel később
Két ​év telt el ,,a nap", vagyis a világ több országát egyszerre sújtó összehangolt, elektromágneses hullámokat (EMP) gerjesztő támadás óta. Áramszolgáltatás híján az Egyesült Államok kontinentális területeinek nagy részén középkori állapotok uralkodnak, s becslések szerint az offenzívát, valamint az azt követő káoszt az ország lakosságának csupán húsz százaléka élte túl. Az észak-karolinai Black Mountain városa - lakóinak hősies helytállása folytán - nem semmisült meg teljesen, de a halál és az emberfeletti megpróbáltatások őket sem kímélték. Vezetőjük, John Matherson otthona porig égett, és az inzulinkészletek kiapadása miatt a férfi elveszítette egyik lányát, a cukorbeteg Jennifert is. A Bluemontban újjászerveződött amerikai kormány látszólag mindent megtesz annak érdekében, hogy feltartóztassa az országba humanitárius segítségnyújtásra hivatkozva benyomuló idegen katonai erőket. Az új vezetés tervének részeként John egyetlen életben maradt lánya, a tizennyolc éves Elizabeth is megkapja a katonai behívóját... WILLIAM R. FORSTCHEN számos _The New York Times_-bestseller szerzője. Legújabb regényében az _Egy másodperccel később_ című könyvéből jól ismert Black Mountain-i szereplők sorsát követhetjük nyomon a Hordával vívott pusztító csata utáni időszakban. Vajon sikerül-e vállvetve lerakniuk egy új világ alapjait, ha önmagukon kívül senkiben sem bízhatnak?

Sarah Addison Allen - The ​Peach Keeper
The ​New York Times bestselling author of The Girl Who Chased the Moon welcomes you to her newest locale: Walls of Water, North Carolina, where the secrets are thicker than the fog from the town’s famous waterfalls, and the stuff of superstition is just as real as you want it to be. It’s the dubious distinction of thirty-year-old Willa Jackson to hail from a fine old Southern family of means that met with financial ruin generations ago. The Blue Ridge Madam—built by Willa’s great-great-grandfather during Walls of Water’s heyday, and once the town’s grandest home—has stood for years as a lonely monument to misfortune and scandal. And Willa herself has long strived to build a life beyond the brooding Jackson family shadow. No easy task in a town shaped by years of tradition and the well-marked boundaries of the haves and have-nots. But Willa has lately learned that an old classmate—socialite do-gooder Paxton Osgood—of the very prominent Osgood family, has restored the Blue Ridge Madam to her former glory, with plans to open a top-flight inn. Maybe, at last, the troubled past can be laid to rest while something new and wonderful rises from its ashes. But what rises instead is a skeleton, found buried beneath the property’s lone peach tree, and certain to drag up dire consequences along with it. For the bones—those of charismatic traveling salesman Tucker Devlin, who worked his dark charms on Walls of Water seventy-five years ago—are not all that lay hidden out of sight and mind. Long-kept secrets surrounding the troubling remains have also come to light, seemingly heralded by a spate of sudden strange occurrences throughout the town. Now, thrust together in an unlikely friendship, united by a full-blooded mystery, Willa and Paxton must confront the dangerous passions and tragic betrayals that once bound their families—and uncover truths of the long-dead that have transcended time and defied the grave to touch the hearts and souls of the living. Resonant with insight into the deep and lasting power of friendship, love, and tradition, The Peach Keeper is a portrait of the unshakable bonds that—in good times and bad, from one generation to the next—endure forever.

Stephen King - Joyland ​(német)
Stephen ​Kings Bestseller Der Anschlag – seine Zeitreise in die Sechzigerjahre – wurde von der Kritik einhellig in höchsten Tönen gelobt. In Joyland nun nimmt der Autor den Leser auf einen Trip in die Siebzigerjahre mit. Auf verhängnisvolle Weise kreuzen sich in einem kleinen Vergnügungspark die Wege eines untergetauchten Mörders und eines Kindes. Und mitten im sich überschlagenden Geschehen steht ein junger, unschuldiger Student und weiß: Irgendwann ist es mit der Unschuld vorbei. Irgendwann hört jeder Spaß auf. Um sich sein Studium zu finanzieren, arbeitet Devin Jones während der Semesterferien im Vergnügungspark Joyland an der Küste von North Carolina. Drei Dinge sind es, die ihn im Laufe des Sommers 1973 vor allem beschäftigen: Seine große Liebe Wendy gibt ihm per Brief den Laufpass. In der Geisterbahn Horror House soll es spuken, nachdem dort ein Mädchen ermordet wurde. Und er fragt sich, welches Geheimnis sich wohl hinter der schönen jungen Frau mit ihrem behinderten Sohn verbirgt, an deren Strandvilla er jeden Tag vorbeikommt. Vom unbekümmerten Schaustellerleben in Joyland fasziniert, verlängert Devin seinen Aufenthalt. Mit seinen neugierigen Nachforschungen tritt er jedoch eine Lawine von Ereignissen los, bei denen es schließlich um Tod oder Leben geht ...

Nicholas Sparks - Weit ​wie das Meer
"Weit ​wie das Meer" ist der neue Love-Story von Nicholas Sparks, zart, leidenschaftlich und voller Tragik, wie nur der Autor von "Wie ein einziger Tag" sie schreiben konnte. Der Roman erzählt von der Begegnung einer Manner und einer Frau, die beidemit den Schatten der Vergangenheit und dem Verlust eines geliebten Menschen kämpfen und den Mut finden, eine neue Beziehung einzugehen. Eine Liebersgeschichte mit Momenten unvorstellbaren, nicht mehr erhifften Glücks, mit nostalgischen Rückblenden und mit dramatischen Schicksalswenden.

Kollekciók