Ajax-loader

'troll' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Nathalie Dau - Fantáziavilág ​- Legendás lények
Kedves ​olvasó, a könyv, mit kezedben tartasz, az idők mélyéről származó tudást rejt. Meríts bátorságot, s nyisd ki! Lapjai elmondják neked, hogyan szelídíthetsz meg egy manót, elárulják, hogy az ember képes sárkánnyá változni, s beavatnak a varázslók bölcsességébe is. Ám légy óvatos: őrizd gondosan e könyvet, mert ártó szándékú teremtmények titkait is feltárja előtted, s ők mindent megtesznek majd, hogy ellopják tőled. Ez a káprázatosan szép könyv tizenkét legendás lényt mutat be. Kicsik és nagyok egyaránt örömüket lelik majd a gyönyörű, részletgazdag illusztrációkban, bekukkanthatnak a felhajtható fülek alá, kinyithatják a titkokat rejtő könyvecskéket, megnézhetik, mi rotyog a boszorkány üstjében.

Rob Harrell - Zarf ​élete - Támadnak a vérmenyétek
Zarf ​élete nem könnyű, nemcsak azért, mert a híd alatt lakik, hanem mert a suliban sem túl népszerű. Messze nem annyira, mint a hercegek vagy a lovagok, de még a vándorénekesek és az ogrék is menőbbek nála. Zarf sorsa még rosszabbra fordul, amikor a királynak nyoma vész, és a hiú és ostoba Herceg magához ragadja a hatalmat. Barátaival, a saját árnyékától is megijedő ifjú Kismalaccal és a nem túl vicces udvari bolonddal útnak indulnak, hogy megmentsék a királyt. Vajon sikerül elérnie, hogy őt is tiszteljék a suliban? Lehengerlően vicces meseregény Zarfról, a kiskamasz trollról.

Rotatedp1080091
elérhető
140

J. R. R. Tolkien - A ​babó
Kicsiny, ​összkomfortos odújában, távol a világtól lakik Mr. Baggins, a babók népének tiszteletre méltó tagja. Különös népek a babók: apró teremtmények, nem törpék, de nem is egészen emberek. Rikító öltözetben járnak, viszont nem hordanak cipőt; hízásra hajlamosak, ami nem csoda, mert szeretik a békés, eseménytelen hétköznapokat, és mindennél jobban megvetik a kalandot. Mr. Bagginsot mégis utoléri a nagy kaland. Egy napon törpék csapata szállja meg a házát, hogy magukkal vigyék egy kalandos, nagy hadjáratra a sárkány ellen, aki emberemlékezet óta őrzi a törpék ősi kincsét. Hogy a botcsinálta hadvezér miképpen viszi diadalra ügyüket - nem is annyira bátorságával, mint furfangos eszével -, megtudja, aki ezt a mulatságos és egyben nagyon izgalmas meseregényt elolvassa. Felejthetetlen szép tájakon barangolhat, végigélheti hőseinkkel a vad csatákat, és jókat nevethet egy valószínűtlen világ fonák helyzetein. Szobotka Tibor kitűnő fordításában, Tótfalusi István szellemes versbetéteivel, J. R. R. Tolkien művészi illusztrációival jelenik meg a világhírű meseregény, melynek különlegessége sok egyéb mellett abban rejlik, hogy hogy minden korosztályhoz szól: gyerekhez, ifjúhoz, de fiatal lelkű felnőttekhez is.

J. R. R. Tolkien - The ​Hobbit
Seldom ​has any book been so widely read and loved as J.R.R. Tolkien's classic tale, The Hobbit. Since its first publication in 1937 it has remained in print to delight each new generation of readers all over the world, and its hero, Bilbo Baggins, has taken his place among the ranks of the immortals: Alice, Pooh, Toad... As with all classics, repeated readings continue to bring new detail and perspectives to the reader's mind, and Tolkien's Middle-earth is a vast mine of treasures and knowledge, its roots delving deep into folklore, mythology and language. The Hobbit is, therefore, an ideal book for annotation: as well as offering a marvellous and entrancing story, it introduces the reader to the richly imagined world of Middle-earth, a world more fully and complexly realised in The Lord of the Rings and The Silmarillion.

Aprilynne Pike - Wings ​- Szárnyak
"Aprilynne ​Pike első regénye, a Szárnyak, egy első könyves szerző bámulatos bemutatkozása. Az általa életre keltett mesevilág leleményességével csak a történetben elhelyezett csavarok bája veszi fel a versenyt." - Stephenie Meyer, a Twilight saga szerzője Mágia és összeesküvés, szerelem és veszély - ebből a nagyszerű regényből kiderül, hogy eddig szinte semmit sem tudtál a tündérek világáról.

832080_5
elérhető
399

J. R. R. Tolkien - A ​hobbit
Ha ​megmozgatják a fantáziádat az oda és vissza történő utazások, amelyek kivezetnek a kényelmes nyugati világból, a Vadon szegélyén túlra, és érdekel egy egyszerű (némi bölcsességgel, némi bátorsággal és jelentős szerencsével megáldott) hős, akkor ez a könyv tetszeni fog, mivel épp egy ilyen út és utazó leírása található benne. A történet a Tündérország kora és az emberek uralma közti réges-régi időkben játszódik, mikor még állott a híres Bakacsinerdő, és a hegyek veszéllyel voltak tele. Az egyszerű kalandozó útját követve útközben megtudhatsz (ahogy ő is megtudott) - ha még nem ismernéd mindezeket a dolgokat - egyet s mást a trollokról, koboldokról, törpökről és tündékről, s bepillantást nyerhetsz egy elhanyagolt, de lényeges időszak történelmébe és eseményeibe. Mert Zsákos Bilbó úr számos jelentős személynél járt; beszélt a sárkánnyal, a hatalmas Smauggal; és akaratán kívül jelen volt az Öt Sereg Csatájánál. Ez annál is inkább figyelemre méltó, mivel ő egy hobbit. A hobbitok fölött a történelem és a legendák mind ez idáig átsiklottak, talán mert rendszerint többre tartják a kényelmet, mint az izgalmakat. Ez a személyes visszaemlékezések alapján készült beszámoló, amely Zsákos úr egyébként csendes életének egy izgalmas évét írja le, azonban képet adhat erről a becses népről, akik (úgy mondják) manapság megfogyatkoztak. Mert nem szeretik a zajt.

Chris Kubasik - Átváltozva
A ​mágia visszatért a földre és 2053-ra Chicago utcáit is ellepték a korábban csak a mitológiából ismert lények. A nagypolitikát irányító mammutcégek, az alvilág és mindenki más számára ez a kor a káosz és a csoda, a lehetőségek időszaka. A tizenöt éves Peter Clarrist Felébredt génjei trollá alakították át. Számára átok a mágia, ami ellen a tudomány eszközeivel kell felvenni a harcot. Peter elvesztette kényelmes, ígéretes biotechnikai karrierjét és a társadalom számkivetettjévé vált, akit egyaránt gyűlölnek a barátai és az idegenek. A számkivetettek - az orkok és trollok, a gengszterek és árnyvadászok társaságai - között felnövő Peter elhatározza, hogy megpróbálkozik azzal, ami eddig még senkinek sem sikerült: hogy megváltoztassa a génjeit és velük együtt a saját végzetét...

Aprilynne Pike - Illusions ​– Illúziók
Laurel ​tavaly óta nem találkozott Tamanival; akkor arra kérte a fiút: engedje el. Bár még mindig sajgott a szíve, biztos volt benne, hogy jól döntött, amikor Davidet választotta. De amikor az élet végre visszatér a normális kerékvágásba, Laurel felfedezi, hogy ismét harcolnia kell egy ismeretlen ellenféllel. Újra Tamanihoz kell fordulnia védelemért és jótanácsért, mert az Avalont fenyegető veszély nagyobb annál, mint amit a tündérek valaha is képzeltek volna. Most először Laurel nem lehet biztos abban, hogy ők kerülnek ki győztesen.

Aprilynne Pike - Spells ​- Varázsigék
Laurelt ​beidézik tündérhazájába. Mindkét otthonát halálos veszély fenyegeti, szülei házát és a tündérek országát Avalont is. Így a lánynak minden erejére és tudására -legyen az emberi vagy tündéri- szüksége lesz ahhoz, hogy túlélje a megpróbáltatásokat. Ki fog neki segíteni? David, akivel a való világban él szerelemben? Vagy Tamani, az ellenállhatatlan tündérfiú, akihez tagadhatatlanul erős szálak fűzik?

Aprilynne Pike - Destined ​- Elrendelve
Laurel ​immár tudja az igazságot: Yuki ritka Téltündér, a leghatalmasabb, legveszélyesebb minden tündér között, és Klea arra akarja használni az erejét, hogy elpusztítsa Avalont. Azt azonban még nem sejti, hogy Kleának Yukin kívül számtalan más fegyvere is van, amelyek segítségével pillanatok alatt fordíthat egy ütközet menetén. Avalon napjai meg vannak számlálva, de a Wings sorozat utolsó kötetében Tamani, David és Chelsea segítségével Laurel szembeszáll a bosszúszomjas tündérrel. A mindent eldöntő ütközet – háborúban és szerelemben!

Joseph Helgerson - Három ​troll meg a hold
Honnan ​lehet tudni, hogy egy folyó el van varázsolva? Folyami koboldok, sziklamanók, kékszárnyú tündérek... a szokásos gyanúsítottak. A Mississippi folyam azon szakaszán, ahol Claire él, legendák szólnak róluk, sőt, a napi szóbeszéd részei; nem mintha valaha valaki is látott volna ilyen természetfeletti lényt. De egyszer Duke úszik egyet és szarva nő... hosszú, hegyes, érdekes valami. Claire most már kénytelen elhinni, hogy nagyon furcsa és érthetetlen dolgok történnek. Különösen mivel ő az egyetlen, aki segíthet Duke-nak megszabadulni új testrészétől. A nagy folyami kalandok hagyományában Joseph Helgerson meséje olyan fordulatos és kiszámíthatatlan, mint maga a Mississippi. Szokatlan, érdekes szereplők fűszerezik a történetet. Az olvasók minden korosztálya kedvét lelheti Claire és Duke kalandjaiban. Élénk, szellemes, mulatságos fantasy.

Aprilynne Pike - Wings
Laurel ​was mesmerized, staring at the pale things with wide eyes. They were terrifyingly beautiful—too beautiful for words. Laurel turned to the mirror again, her eyes on the hovering petals that floated beside her head. They looked almost like wings. Laurel discovers she is a faerie, sent among humans to protect the gateway to Avalon. Thrust into the midst of a centuries-old battle between faeries and trolls, she's torn between a human and a faerie love, as well as her loyalties to each world. In this extraordinary tale of magic and intrigue, romance and danger, everything you thought you knew about faeries will be changed forever.

Novák Csanád - Jakab Zsolt - Kovács Adrián - Lakatos Péter - Dacher Richárd - Nyulászi Zsolt - Bestiárium
A ​világnyi kontinens, Ynev különös lényei, a magasságok és mélységek lakói kerülnek bemutatásra e kötet lapjain. Bestiák, melyeket mestereik történeteiből, legendákból, rémmesékből ismernek a kalandozók - ám egy-egy találkozás után aligha fognak elfelejteni... Íme a népszerű fantasy szerepjáték nélkülözhetetlen kiegészítője, több száz ynevi szerzet leírásával, képekkel, statisztikákkal - hogy a M.A.G.U.S. világába tett utazások még veszedelmesebbek, a veszteségek még fájóbbak, a győzelmek még édesebbek legyenek!

Jean Rabe - John Helfers - Utóhatás
_2063. ​A Föld újjászületett, régóta szunnyadó mágikus erőket szabadítva el a bolygón. A megavállalatok irányítják a társadalmat, míg a szervezett bűnözők szindikátusai az alvilágot. A két világ mezsgyéjén élnek az árnyvadászok: vérbeli profik, akik a pénzért és a túlélésért bármire hajlandók._ Betörni egy üvegházba, és növényeket lopni gyerekjátéknak tűnik. A troll Hood és árnyvadász cimborái pedig sosem vetik meg a könnyű gördülékeny megbízatásokat. Balszerencséjükre azonban a kérdéses üvegház a biotechnológiára specializálódott Plantech Corporation tulajdona, a cég pedig szélsőségesen nagy erőkkel védi mintagazdaságát. Miután foggal és körömmel küzdve sikerül elmenekülniük, Hood csapata jogosnak érzi, hogy újratárgyalják a megbízás feltételeit rejtélyes kliensükkel, mielőtt leszállítanák az árut. Ám amikor a tárgyalás helyszínére érnek, csak egy holttest és egy ugrásra kész rendőrosztag vár rájuk. Valaki felültette őket, Hood pedig elhatározza, hogy utánajár, milyen növényeket loptak el _ténylegesen..._

J. R. R. Tolkien - Der ​kleine Hobbit
Bilbo ​Beutlin, ein angesehener Hobbit, lässt sich ein Abenteuer verwickeln, das Hobbitvorstellungen bei Weitem übersteigt. Nicht nur, dass er sich auf eine Reise von Jahresdauer begibt, er lässt sich sogar vom Zwergenkönig Thorin Eichenschild und seinen Genossen als Meisterdieb unter Vertrag nehmen und verpflichtet sich, den Zwergen bei der Rückgewinnung ihres geraubten Schatzes zu helfen...

Bayer Tibor - Új ​Bestiárium
„…létezik ​egy világ, melyet istenek alkottak, de emberek uralnak. Egy világ, melynek háborúit mágiával és acéllal vívják, egy világ, melynek sorsát együtt formálják bölcsek és fegyverforgatók…” Új kor jön, új világ, azonban a bölcsek által megjósolt srófra járó gépezetek, és a mindent rőfre-lábra mérő tudósfők rendkorszaka helyett a mítoszok elfeledett Fekete Holdjának ideje köszönt be. Az ómágia újjáéled, az ófajok ismét hatalmuk teljében tündökölnek, s az új kor népeinek meg kell ismerniük a régmúlt idők titkait, hogy túlélhessék a Nyolcadkor káoszát. A mind a mai napig legnépszerűbb magyar szerepjáték Új Törvénykönyvéhez készült első kiegészítője új játszható fajokkal, lényalkotó-rendszerrel, egységesített mágikus világképpel és az ómágia titkaival igyekszik új kalandokra csábítani régi és új játékosokat egyaránt. Kiadó: Tuan Kiadás éve: 2008 Borító grafika: Nóthof Ferenc

Amanda Hocking - Torn
When ​Wendy Everly first discovers the truth about herself—that she’s a changeling switched at birth—she knows her life will never be the same. Now she’s about to learn that there’s more to the story… She shares a closer connection to her Vittra rivals than she ever imagined—and they’ll stop at nothing to lure her to their side. With the threat of war looming, her only hope of saving the Trylle is to master her magical powers—and marry an equally powerful royal. But that means walking away from Finn, her handsome bodyguard who’s strictly off limits…and Loki, a Vittra prince with whom she shares a growing attraction. Torn between her heart and her people, between love and duty, Wendy must decide her fate. If she makes the wrong choice, she could lose everything, and everybody, she’s ever wanted…in both worlds. As a special gift to readers, this book contains a new, never-before-published bonus story, “One Day, Three Ways,” set in the magical world of the Trylle.

Amanda Hocking - Switched
When ​Wendy Everly was six-years-old, her mother was convinced she was a monster and tried to kill her. It isn't until eleven years later that Wendy finds out her mother might've been telling the truth. With the help of Finn Holmes, Wendy finds herself in a world she never knew existed - and it's one she's not sure if she wants to be a part of.

Judy Allen - Fantasy ​enciklopédia
A ​Fantasy Enciklopédia a folklór és a fantasy elvarázsolt tájain kalauzolja keresztül az olvasót. A fantasztikus utazás során a kíváncsi utazó mitikus teremtmények, képzelet szülte vadállatok és a csintalan apró nép mellett ijesztő kísértetekkel és vérszomjas vámpírokkal is találkozhat. Felfedezheti, hogyan keltek életre és formálódtak az emberiség gondolkodásában évszázadokon keresztül a mágikus teremtmények, rácsodálkozhat, mennyi rejtély és babona övezi még napjainkban is ezeket a különös fantázialényeket.

Amanda Hocking - Frostfire
Bryn ​Aven is an outcast among the Kanin, the most powerful of the troll tribes. Set apart by her heritage and her past, Bryn is a tracker who's determined to become a respected part of her world. She has just one goal: become a member of the elite King’s Guard to protect the royal family. She's not going to let anything stand in her way, not even a forbidden romance with her boss Ridley Dresden. But all her plans for the future are put on hold when Konstantin– a fallen hero she once loved – begins kidnapping changelings. Bryn is sent in to help stop him, but will she lose her heart in the process?

Aprilynne Pike - Alas
Al ​cumplir quince años, Laurel descubre que es un hada enviada a vivir entre los seres humanos para proteger la puerta de entrada al reino de Avalon. Empujada al centro de una centenaria lucha entre las hadas y los trolls, tendrá que escoger entre su amistad por un humano o la poderosa atracción que siente por alguien de su misma raza. En este extraordinario relato de magia, intriga y romance, todo lo que creías saber acerca de las hadas cambiará para siempre.

Chris Metzen - Matt Burns - Robert Brooks - World ​of Warcraft: Chronicle 2.
Blizzard ​Entertainment and Dark Horse Books are thrilled to present the next installment of the wildly popular World of Warcraft Chronicle series. Volume 2 will reveal more sought-after details about the game universe's history and mythology. Showcasing lush, all-new artwork from fan favorites such as Peter Lee, Joseph Lacroix, and Alex Horley, this tome is sure to please all fans--casual and collector alike.

Tony DiTerlizzi - Holly Black - Spiderwick ​krónika
A ​teljes, világsikerű sorozat egy kötetben, Tony DiTerlizzi eredeti illusztrációival! Miután titokzatos manóútmutatót találnak a vén ház padlásán, amelybe beköltöztek, Jared, az ikertestvére, Simon és nővérük, Mallory mágikus és gyakran szeszélyes világ létezésére derítenek fényt, mely a mi világunkkal párhuzamosan létezik: ez pedig nem más, mint a tündérek birodalma. Most a világszerte több mint 6 millió példányban eladott sorozat mind az öt kötete egy könyvben jelenik meg újra. Kövessétek Jared, Simon és Mallory Grace-t és a különös, régi könyvet egy új világba, amely tele van tündérekkel, törpékkel, trollokkal, koboldokkal és más fantasztikus teremtményekkel!

C. M. Waggoner - Unnatural ​Magic
A ​“brilliant and terrifically fun”* debut novel brings an enchanting new voice to fantasy. Onna can write the parameters of a spell faster than any of the young men in her village school. But despite her incredible abilities, she’s denied a place at the nation’s premier arcane academy. Undaunted, she sails to the bustling city-state of Hexos, hoping to find a place at a university where they don’t think there’s anything untoward about providing a woman with a magical education. But as soon as Onna arrives, she’s drawn into the mysterious murder of four trolls. Tsira is a troll who never quite fit into her clan, despite being the leader’s daughter. She decides to strike out on her own and look for work in a human city, but on her way she stumbles upon the body of a half-dead human soldier in the snow. As she slowly nurses him back to health, an unlikely bond forms between them, one that is tested when an unknown mage makes an attempt on Tsira’s life. Soon, unbeknownst to each other, Onna and Tsira both begin devoting their considerable talents to finding out who is targeting trolls, before their homeland is torn apart… *Kat Howard, Alex Award-winning author of An Unkindness of Magicians

Aprilynne Pike - Elfenglanz
Romantik, ​Action und Magie: Das überraschende Finale der Elfen-Saga Laurel und Tamani sehen sich einem Feind gegenüber, der mächtiger ist als alle, denen sie bisher begegnet sind. Als sogar David und Chelsea ihnen nach Avalon folgen dürfen, wissen die Freunde, dass es schlechter um die Heimat der Elfen steht als gedacht. Doch dann entpuppt sich David als Nachfahre des legendären König Artus, er ist der Einzige, der das sagenumwobene Schwert Exalibur führen kann. Gemeinsam ziehen die Elfen und Menschen in die allerletzte Schlacht um Avalon – und nicht alle werden überleben. Das atemberaubende Finale der Elfen-Serie mit einem überraschenden Ende, denn Laurel muss sich endgültig entscheiden ...

Aprilynne Pike - Hechizos
Han ​pasado seis meses desde que Laurel traspasó el umbral del reino de las hadas en Avalon. Durante este tiempo ha conseguido conjugar su verdadera identidad de hada de otoño con su vida humana (y, por suerte, no ha tenido que abandonar a David, su novio). Ahora debe volver a Avalon para perfeccionar sus habilidades mágicas como hada, y reencontrarse con Tamani, el guardián del reino, por el que siente una atracción a la que no puede resistirse. Al mismo tiempo, unos terribles peligros acechan tanto a sus amigos humanos como a los habitantes de su verdadero hogar, el reino de las hadas. Cuando llegue el momento de defender a los que ama Laurel deberá realizar una elección muy difícil, cuyo resultado podría romperle el corazón.

Erica David - Memory ​and Magic
Princess ​Anna, Queen Elsa, Olaf the snowman, and all the stars from Disney Frozen are back in an all-new magical chapter book series perfect for girls ages 6 to 9. After years apart, Anna and Elsa are finally getting to know each other as sisters. But Anna still wishes she could remember the magical times they had together when they were younger--skating and making snowmen, even in the middle of summer! An eager young troll claims he can restore the memories that Pabbie removed, but Elsa's not so sure. Maybe it's time to make new memories!

Jean Rabe - John Helfers - Aftershock
The ​troll known as Hood and his fellow Shadowrunners steal some biotechnological agriculture from the Plantech Corporation--only to find themselves framed for murder and tied to an even greater conspiracy.

Madeleine Roux - Shadows ​Rising
“The ​Horde is nothing!” With those infamous words, Sylvanas Windrunner betrayed and abandoned the Horde she vowed to serve. The Dark Lady and her forces now work in the shadows as both the Horde and Alliance, including her own sister, Alleria, race to uncover her next move. Struggling to shoulder the crushing weight of leadership, King Anduin entrusts the void elf and High Exarch Turalyon to uncover Sylvanas’s whereabouts. The Horde now stands at a crossroads. The various factions form a council, leaving the mantle of warchief to rest. Thrall, Lor’themar Theron, Baine Bloodhoof, First Arcanist Thalyssra, and many other familiar faces rise to this new challenge. But the threats are numerous, and the distrust runs too deep. When the council is derailed by a failed assassination attempt on Talanji—the Zandalari queen and a key ally—Thrall and the rest of the Horde leaders are forced into action. They empower the young troll shaman Zekhan, still grieving the loss of Varok Saurfang, with a critical mission to aid Talanji and help uncover the rising threat against her. Meanwhile, Nathanos Blightcaller and Sira Moonwarden have been tasked by the Dark Lady with a terrifying gambit: to kill the troll loa of death himself, Bwonsamdi. As Zekhan and Talanji work to save Bwonsamdi, their journey will be a key turning point in bolstering the Horde against the coming darkness and finding themselves along the way. Failure to save their allies and the trickster god will surely doom them—but through success, they may rediscover what makes the Horde strong.

Aprilynne Pike - Spells
Six ​months have passed since Laurel saved the gateway to the faerie realm of Avalon. Now she must spend her summer there, honing her skills as a Fall faerie. But her human family and friends are still in mortal danger--and the gateway to Avalon is more compromised than ever. When it comes time to protect those she loves, will she depend on David, her human boyfriend, for help? Or will she turn to Tamani, the electrifying faerie with whom her connection is undeniable?

Amanda Hocking - Crystal ​Kingdom
Bryn ​must decide: follow her head or her heart. Thrown into a world of suspense and intrigue, Bryn has to fight to clear her name. But she's not alone. With help from the Trylle - including Finn Holmes - she's on a quest to discover the truth. With her life and her world on the line, will Bryn be able to risk it all?

Amanda Hocking - Ice ​Kissed
Bryn ​Aven has always longed to be a part of the Kanin world. Though she has no social status because she’s a half-breed, she refuses to give up on her dream of serving the kingdom she loves. It’s a dream that brings her to a whole new realm . . . the glittering palace of the Skojare. The Skojare people need protection from the same brutal rival who’s been threatening the Kanin, and, being half Skojare herself, it’s a chance for Bryn to learn more about her heritage. Her boss Ridley Dresden is overseeing her mission and wants to help. He’s always been her most trusted friend—but as their undeniable attraction heats up, he becomes a distraction she can’t afford. Brynn is about to discover that the Skojare world is full of secrets, and as she’s drawn in deeper and deeper, she doesn’t know who to trust. As she gets closer to Ridley, she realizes she may not even be able to trust her own heart.

Kollekciók