Ajax-loader

'troll' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Aprilynne Pike - Illusions ​– Illúziók
Laurel ​tavaly óta nem találkozott Tamanival; akkor arra kérte a fiút: engedje el. Bár még mindig sajgott a szíve, biztos volt benne, hogy jól döntött, amikor Davidet választotta. De amikor az élet végre visszatér a normális kerékvágásba, Laurel felfedezi, hogy ismét harcolnia kell egy ismeretlen ellenféllel. Újra Tamanihoz kell fordulnia védelemért és jótanácsért, mert az Avalont fenyegető veszély nagyobb annál, mint amit a tündérek valaha is képzeltek volna. Most először Laurel nem lehet biztos abban, hogy ők kerülnek ki győztesen.

Aprilynne Pike - Spells ​- Varázsigék
Laurelt ​beidézik tündérhazájába. Mindkét otthonát halálos veszély fenyegeti, szülei házát és a tündérek országát Avalont is. Így a lánynak minden erejére és tudására -legyen az emberi vagy tündéri- szüksége lesz ahhoz, hogy túlélje a megpróbáltatásokat. Ki fog neki segíteni? David, akivel a való világban él szerelemben? Vagy Tamani, az ellenállhatatlan tündérfiú, akihez tagadhatatlanul erős szálak fűzik?

Aprilynne Pike - Destined ​- Elrendelve
Laurel ​immár tudja az igazságot: Yuki ritka Téltündér, a leghatalmasabb, legveszélyesebb minden tündér között, és Klea arra akarja használni az erejét, hogy elpusztítsa Avalont. Azt azonban még nem sejti, hogy Kleának Yukin kívül számtalan más fegyvere is van, amelyek segítségével pillanatok alatt fordíthat egy ütközet menetén. Avalon napjai meg vannak számlálva, de a Wings sorozat utolsó kötetében Tamani, David és Chelsea segítségével Laurel szembeszáll a bosszúszomjas tündérrel. A mindent eldöntő ütközet – háborúban és szerelemben!

Aprilynne Pike - Wings ​- Szárnyak
"Aprilynne ​Pike első regénye, a Szárnyak, egy első könyves szerző bámulatos bemutatkozása. Az általa életre keltett mesevilág leleményességével csak a történetben elhelyezett csavarok bája veszi fel a versenyt." - Stephenie Meyer, a Twilight saga szerzője Mágia és összeesküvés, szerelem és veszély - ebből a nagyszerű regényből kiderül, hogy eddig szinte semmit sem tudtál a tündérek világáról.

Amanda Hocking - Torn
When ​Wendy Everly first discovers the truth about herself—that she’s a changeling switched at birth—she knows her life will never be the same. Now she’s about to learn that there’s more to the story… She shares a closer connection to her Vittra rivals than she ever imagined—and they’ll stop at nothing to lure her to their side. With the threat of war looming, her only hope of saving the Trylle is to master her magical powers—and marry an equally powerful royal. But that means walking away from Finn, her handsome bodyguard who’s strictly off limits…and Loki, a Vittra prince with whom she shares a growing attraction. Torn between her heart and her people, between love and duty, Wendy must decide her fate. If she makes the wrong choice, she could lose everything, and everybody, she’s ever wanted…in both worlds. As a special gift to readers, this book contains a new, never-before-published bonus story, “One Day, Three Ways,” set in the magical world of the Trylle.

Edith Pattou - East
Rose ​has always been different. Since the day she was born, it was clear she had a special fate. Her superstitious mother keeps the unusual circumstances of Rose's birth a secret, hoping to prevent her adventurous daughter from leaving home... but she can't suppress Rose's true nature forever. So when an enormous white bear shows up one cold autumn evening and asks teenage Rose to come away with it-- in exchange for health and prosperity for her ailing family-- she readily agrees. Rose travels on the bear's broad back to a distant and empty castle, where she is nightly joined by a mysterious stranger. In discovering his identity, she loses her heart-- and finds her purpose-- and realizes her journey has only just begun.

Amanda Hocking - Ascend
Wendy ​Everly is facing an impossible choice. The only way to save the Trylle from their deadliest enemy is by sacrificing herself. If she doesn’t surrender to the Vittra, her people will be thrust into a brutal war against an unbeatable foe. But how can Wendy leave all her friends behind…even if it’s the only way to save them? The stakes have never been higher, because her kingdom isn’t the only thing she stands to lose. After falling for both Finn and Loki, she’s about to make the ultimate choice…who to love forever. One guy has finally proven to be the love of her life—and now all their lives might be coming to an end. Everything has been leading to this moment. The future of her entire world rests in her hands—if she’s ready to fight for it.

Edith Pattou - North ​Child
Rose ​was born into the world facing north, and as a north child, superstition says that she will be a wanderer, travelling far from home. This prophecy is fulfilled when she is taken on the back of a white bear to a mysterious empty castle, where a silent stranger appears to her night after night. When her curiosity overcomes her, she loses her heart, and must journey to a land east of the sun and west of the moon to reclaim it. "An enchanting retelling of a traditional fairytale, this beautifully written story completely swept me away" - Becky Stradwick, Borders UK

Pataki Andrea - Botond, ​a bátor lovag, és a trollos kaland
Trükkös, ​az irigy troll tönkre akarja tenni a király születésnapját! Segítesz Botondnak, a bátor lovagnak megállítani Trükköst? Keresd meg a zászlókat, a különbségeket, találd meg az útvesztőből a kivezető utat, fejtsd meg a találós kérdéseket, és téged is lovaggá ütnek! Az Aranykard és az Aranypajzs a jutalmad. Ez a lenyűgöző történet sok-sok kalandot ígér, segíthetsz a bátor lovagnak teljesíteni élete első küldetését. Gyere velünk, idebent remek kaland vár!

Neil Gaiman - Troll ​Bridge
Young ​Jack's world was full of ghosts and ghouls, but one monster-a ravenous and hideous troll-would haunt him long into manhood. As the beast sups upon a lifetime of Jack's fear and regret, Jack must find the courage within himself to face the fiend once and for all!

Ismeretlen szerző - Disney ​- Jégvarázs: Északi fény - Kristálykaland
Minden ​troll életében elérkezik egyszer az a nagyon fontos esemény, amit kristályceremóniának hívnak. Az utolsó őszi napon az északi fény alatt az idősebb trollok megjutalmazzák a fiatalabbakat, akik már megszerezték a különböző erényeket - bátorságot, megfigyelőképességet, találékonyságot - jelképező kristályaikat. Egy ifjú trollnak, Kis Sziklának azonban még ki kell érdemelnie a nyomkövető kristályát, Anna, Elza és Kristoff pedig gondolkodás nélkül a segítségére siet. Ezzel kezdetét is veszi a kalandos útjuk Arendelle hófödte hegyei között, amelynek végén együtt csodálhatják meg az északi fényt. Csatlakozz kedvenc Jégvarázs-szereplőidhez, és segíts Kis Sziklának megszerezni a nyomkövető kristályt, hogy végül te is gyönyörködhess velük a színpompás északi fényben!

Covers_493193
Trollok ​alkonya Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - Trollok ​alkonya
Az ​internetes kommentfolyamok trolljait mindenki jól ismeri. De vajon milyenek voltak eredetileg, amikor még a hófödte hegyeket, barlangokat és sziklapusztaságokat kísértő szörnyetegeket hívták így a középkori Norvégiában és Izlandon? A kötetben szereplő három történetből kiderül, hogy rosszindulat és bajkeverés tekintetében alig különböztek a 21. századi rokonaiktól. Ez azonban csupán az egyik aspektusa ezeknek a különös lényeknek, akikben a féktelen indulatok mellett ugyanúgy megtalálható volt a konok élniakarás és a vulkáni erejű költészet is, mint a csak a gleccserek magányával gyógyítható, mély szomorúság. A Dunajcsik Mátyás fordításában most először olvasható szövegek egyben izgalmas bevezetőként szolgálnak az óészaki sagák világába is, melyek nélkül sem A Gyűrűk Ura, sem a Trónok harca nem születhetett volna meg.

Becky Matheson - Jégvarázs: ​Északi fény
Isten ​hozott Arendelle-ben! Az Arendelle történelme könyvtári iratgyűjtemény egyik darabját tartod a kezedben, amelyben elmeséljük, mi történt velünk a trollok különleges, északi fény alatt megrendezett kristályceremóniáján. A kalandunk tele volt meglepetésekkel! Minden megvolt benne, ami egy jó kalandhoz kell. Nem igaz, Sven? "Így van, Kristoff!" - ért egyet Sven. Még Olaf is velünk jött! Reméljük, tetszeni fog a történetünk! Anna, Elza és Kristoff

Matt Haig - A ​lány, aki megmenti a karácsonyt
Ahol ​A fiú, akit karácsonynak hívnak véget ért, ott kezdődik ez a könyv. Szenteste van, ám minden a lehető legrosszabbul alakul. Ádáz úr dologházba zárja Ameliát, a remény fénye egyre halványabban pislákol, Karácsony apó pedig tudja, hogy meg kell találnia a kislányt, különben veszélybe kerül az ünnep csodája. A nehéznek ígérkező küldetésben azonban nem marad magára: nemcsak a koboldok, a rénszarvasok, hanem maga az angol királynő, sőt egy macskakedvelő, Charles Dickens nevű férfi és egy önzetlen, tiszta szívű konyhásasszony is a segítségére siet, hogy meg tudja menteni Ameliát. Csakhogy mindeközben Koboldfalván a feje tetejére áll a világ. A meseglimpik ármányt szőnek, felbujtják a trollokat, Bohó pedig mit sem sejtve a vesztébe rohan... Matt Haig (1975) angol író számtalan díjnyertes felnőtt- és ifjúsági regény szerzője. Amikor fia megkérdezte tőle, milyen gyerek volt Karácsony apó, tudta, hogy ebből a történetből sorozatot kell írnia. Az első, A fiú, akit Karácsonynak hívnak című kötetnek azóta már a filmváltozata készül. Chris Mould (1969) tizenhat évesen kezdte a képzőművészeti iskolát. Illusztrációival már több rangos díjat nyert. Imádja a munkáját, és olyan könyveket szeret írni és rajzolni, amelyeket kisfiú korában maga is szívesen olvasott volna. Gyerekeivel és feleségével Angliában él.

Erica David - Varázslatos ​emlékek
Megannyi ​egymástól távol töltött év után a testvérek, Anna és Elza végre jobban megismerhetik egymást. Ám Anna szeretné, ha képes lenne visszaemlékezni azokra a varázslatos kalandokra is, melyeket gyerekként éltek át együtt: arra, hogy - nővére erejének segítségével - a nyár közepén is korcsolyáztak, és hóembert építettek. Egy lelkes, ifjú troll azt állítja, hogy varázsával képes visszaállítani Anna eltűnt emlékképeit, Elza azonban kételkedik a sikerben...

Kollekciók