Ajax-loader

'királynő' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Kiera Cass - The ​One - Az Igazi
A ​párválasztó kezdetekor a lányok még harmincöten voltak, de közülük csak egy nyerhet. Eljött az idő, hogy a korona végre a győztes fejére kerüljön. Amikor beválogatták a Párválasztóba, America még csak nem is álmodott arról, hogy valaha eljuthat a korona közelébe - vagy Maxon herceg szívéhez. Ahogy azonban egyre közeleg a versengés vége, és a palota falain túl fokozódik a fenyegető veszély, America rádöbben arra, hogy mennyi mindent veszíthet - és hogy milyen keményen kell küzdenie a vágyott jövőért. "Egyik kezem Maxonéban pihent, arcomat a mellkasára fektettem. Ő a fejem tetején nyugtatta az állát, így forogtunk az eső zenéjére. Abban a pillanatban biztosra vettem, hogy van közös jövőnk. Ha ilyen érzés, amikor együtt vagyunk, akkor valahogy rá fogunk találni az útra, amely visszavezet bennünket egymáshoz."

Kir%c3%a1lyok_k%c3%b6nyve
Királyok ​könyve Ismeretlen szerző
7

Ismeretlen szerző - Királyok ​könyve
Könyvünk ​ezúttal a magyar történelmet az uralkodók élettörténetén át vizsgálja meg. Magyarország geopolitikai helyzete miatt különösen ki volt és ki van szolgáltatva külső körülméneknek, idegen hatalmaknak, mégis volt jelentősége - és nem is kicsi -, hogy ki vezette az országot. Az országot vezető, hatalommal rendelkező ember - király, királynő, fejedelem, kormányzó - személyes tulajdonságai, élettörténete, vonzalmai és képességei sorsdöntő hatást gyakoroltak az emberek életére, történelmünk, közös múltunk alakulására. Könyvünk történész szerzői az életrajz, a pályakép, a portré műfajait vegyítve idézik fel valamennyi magyar király és fejedelem jellemének legjellegzetesebb vonásait, nevezetes tetteiket.

Kiera Cass - The ​Crown - A korona
A ​PÁRVÁLASZTÓT CSAK EGY IFJÚ NYERHETI MEG. A HERCEGNŐNEK PEDIG CSAK EGY SZÍVE VAN. Eadlyn Illéa első olyan hercegnője, akinek Párválasztót rendeznek, ám egyáltalán nem hiszi, hogy harmincöt kérője közül bármelyikbe is bele­szerethet. A versengés első heteiben kizárólag a napokat számolja, hogy mikor küldheti végre haza az összes fiatalembert. A palotában történő események következtében azonban egyre inkább a figyelem középpontjába kerül, és eközben arra is ráeszmél, hogy talán mégsem tenné boldoggá, ha magányos maradna. Eadlyn még mindig nem igazán tudja elhinni, hogy rá is olyan tündérmesébe illő élet várhat, mint a szüleire húsz évvel korábban. Az embert azonban a szíve időnként nagyon is meglepi… Ezért a lánynak hamarosan olyan döntést kell hoznia, amely minden korábbinál lehetetlenebbnek és fontosabbnak bizonyul.

Marita A. Panzer - Nők ​az angol trónon
A ​15. század második felében élt első angol királynőtől, a Tudor-házból való Yorki Erzsébettől VIII. Henrik szerencsétlen sorsú asszonyaiig, a nagy formátumú, szigorú erkölcsű, majdnem két emberöltőn át uralkodó Viktória királynőn át a napjainkban is regnáló II. Erzsébetig tartó időszakot fogja át a könyv. Az olvasmányos mű nemcsak életutakat mutat be, hanem az uralkodói asszonysorsok tükrében Anglia és Európa történelmét is.

Philippa Gregory - A ​fehér királyné
Philippa ​Gregory, "a királyregények királynője" bemutatja az Angliában dúló halálos viszálykodás, a "Rózsák háborúja" közepette játszódó új sorozat első darabját. _A fehér királyné_ egy rendkívüli szépségű és becsvágyú nő történetét meséli el, aki magára vonja a frissen megkoronázott ifjú király figyelmét, majd titokban feleségül megy hozzá, és a királyi méltóságig emelkedik. Miközben Elizabeth felnő magas pozíciója követelményeihez, és családja sikeréért küzd, két fia olyan rejtély központi alakjává válik, amely évszázadok óta zavarba hozza a történészeket: ők a londoni Tower eltűnt hercegei, sorsuk a mai napig ismeretlen. Philippa Gregory kutatói szenvedéllyel és utánozhatatlan mesélőkészséggel vezeti tovább hűséges olvasóit az angol történelem évszázadaiban, egyúttal gyarapítva a legyőzhetetlen nők portréinak sorát.

J. R. Ward - A ​király
Éljen ​a király… Miután évszázadokig hátat fordított a trónnak, Wrath, Wrath fia végül apja nyomdokaiba lép… imádott fele segítségével. A korona azonban mázsás súlyként nehezedik a fejére. Miközben folytatódik az Alantasok Társaságával vívott könyörtelen háború, és a banditák banditája is egyre súlyosabb fenyegetést jelent, Wrath választás elé kerül, amely mindent és mindenkit veszélybe sodor. Beth Randall azt hitte, tudja, mire vállalkozik, amikor feleségül ment az utolsó tiszta vérű vámpírhoz a Földön. Tudta, hogy nem lesz egyszerű menet. Ám amikor úgy dönt, hogy gyermeket akar, váratlanul éri Wrath reakciója… és a távolság, amely elválasztja őket. A kérdés az, vajon az igaz szerelem győz-e… vagy a gyötrelmes örökség kerekedik felül? „A Fekete Tőr Testvériség-sorozat rendkívül hamar függőséget okoz: buja romantika, forró szex, szívdöglesztő vámpírok, valamint soha véget nem érő dráma” – LoveVampires.com „Alig várom a következőt!” – Angela Knight, a The New York Times bestseller írója

Fabian Lenk - Drake ​kapitány, a királynő kalóza
A ​kalandvágyó kis nyomozókat 1579-be, a déli tengerekre repíti a Tempusz, a titokzatos idő-tér. A hírhedt és merész kalózvezér, Francis Drake ki akarja fosztani a spanyolok kincsekkel megrakott hajóját. Megbízhat-e Drake kapitány a legénységében, tudnak-e az emberei titkot tartani? Az idődetektívek azt gyanítják, áruló lapul a fedélzeten... Drake kapitány legnevezetesebb akciója, a Cacafuego nevű spanyol kincsszállító hajó elleni támadás volt: a merész angol tengeri rabló tizennégy láda ezüstpénzt, nyolcvan font aranyat és huszonhat tonna ezüstrudat zsákmányolt, nem is beszélve a rengeteg ékszerről, igazgyöngyről, drágakőről! Az Idődetektívek-sorozat 5. kötetében a három jó barát - Kim, Julian és Leon - különleges macskájuk, Kija kíséretében ebbe az izgalmas kalózkalandba csöppennek, s nagy szerepet játszanak abban, hogy Francis Drake vakmerő támadása, sikerrel zárulhatott... -Izgalmas krimi -Kalandos utazás a múltba -Hiteles történelmi háttér -Szószedet a korszak jellemző kifejezéseivel -Függelék a történelmi tényekről

Ingrid Seward - A ​királynő és Diana
A ​szerző, a Majesty magazin szerkesztője tizenhét esztendeje tudósít a királyi családról, nemzetközileg elismert szakértője a témának, s abban a különleges helyzetben van, hogy a család számos tagját személyesen ismeri. Ebben a kötetben először olvashatunk részletesen a királynő és menye, Diana walesi hercegnő bonyolult viszonyáról. A szerző a két nagy egyéniség viszonyát elemzi.

Sarah J. Maas - Queen ​of Shadows - Árnyak királynője
Első ​a bosszú, a többi várhat… Celaena Sardothien mindenkit elvesztett, aki a szívéhez közel állt, végül mégis visszatért a birodalomba, hogy bosszút álljon, felszabadítsa egykor dicsőséges királyságát és szembeszálljon múltja árnyékaival… Tiszta szívéből elfogadta, hogy ő Aelin Galathynius, Terrasen királynője. De mielőtt visszaszerezné trónját, harcolnia kell. Küzdeni akar unokatestvéréért, aki harcosként az életét is kész feláldozni érte, a barátjáért, aki egy borzalmas tömlöcben sínylődik és a kegyetlen király rabságában tengődő népéért, akik rendületlenül várják eltűnt királynőjük dicső visszatérését. A New York Times bestseller sorozat negyedik kötetében folytatódik Celaena szenvedélyes és időnként fájdalmas epikus utazása, mely fenekestül forgathatja fel az életét.

Kristin Cashore - Bitterblue ​- Keserkék
Egy ​olyan világban, ahol az emberek kis része valamilyen ‒ garabonciának nevezett ‒ rendkívüli képességgel születik, Lekk királynak az volt a garabonciája, hogy mindenki elhitte a hazugságait. Amikor a tízéves Keserkék királynő lett, azt hitte, hogy apja megölésével véget ért annak erőszakos, eszelős uralma. Tévedett. A The New York Times bestsellereinek, a Garaboncnak és a Zsarátnak az izgatottan várt folytatása „hol vad, hol felemelő, hol pedig sóvárgással teli” és végig romantikus. A tizennyolc éves Keserkék úgy érzi, hogy tanácsadói túlságosan is óvják őt, és éjszakánként elkezd kilopózni a kastélyából, hogy álruhában, egyedül mászkálhasson saját városának utcáin, amivel az életét és a szívét egyaránt kockára teszi. Nem baj, ha nem olvastad A Garaboncot vagy a Zsarátot, akkor is tetszeni fog a Keserkék. De alig várod majd, hogy utána azokat is elolvashasd. LÉPJ BE A GARABONCOK BIRODALMÁBA!

Lytton Strachey - Viktória ​királynő
Lytton ​Strachey életrajza Viktóriáról, Anglia s India királynőjéről kedves és nagyon emberi képet rajzol meg arról az asszonyról, akiről egy korszakot neveztek el. Viktória 1837-ben 18 évesen lépett trónra, s 1901 januárjában halt meg. Az uralkodása alatt vált Anglia világbirodalommá, s ebben a folyamatban olyan legendás társai voltak, mint férje, Albert herceg, Gladstone és Disraeli. Amikor élete vége felé a kormányzás gondjait egyre inkább miniszterelnökére hagyta, igazi támasza - régóta özvegy volt már - a legendás skót szolgája, John Brown volt. Lytton Strachey Viktória királynője könnyedségével, eleganciájával megújította az életrajzírás műfaját, s minden későbbi mű példájául szolgált.

Philippa Gregory - The ​White Queen
The ​first in historical novelist Philippa Gregory's latest series The Cousins' War, The White Queen plunges the reader into the late medieval England of the Wars of the Roses. It tells the story of Elizabeth Woodville, the beautiful, ambitious wife of Yorkist king Edward and mother of the two princes whose deaths in the Tower of London have never really been explained. This is historical fiction as pure entertainment and none the worse for it: Gregory draws heavily on Woodville's reputation as a witch and the family myth that she cast an enchantment over Edward. Despite all the hocus-pocus, though, Gregory also keeps her reader glued with well-researched accounts of courtly intrigue and the sense that in this period, suspicion and brutal death were everywhere. There are tacky moments, such as when Elizabeth foresees Richard, who becomes the ill-fated King Richard III, dying in accordance with the lines in Shakespeare's play but this is, nonetheless, rollicking, page-turning stuff.

Margit Sandemo - Az ​elfeledett királynő
Sötét ​középkornak nevezik a Krisztus születése utáni IV-V. századot, s nem véletlenül. Megszámlálha­tatlanul sok legendát ismerünk hatalmas, durva férfiakról, a korabeli hősökről és tetteikről, birodalmaik felemelkedéséről és bukásáról. Az elfeledett királynő története azonban másról is szól. Egy korról mesél, amelyben a háborúkat még legtöbbször asszo­nyok szerelméért és kincsekért vívták; s észak népei még min­dig Odinhoz és Thorhoz imádkoztak, de már hallottak egy új istenről is, aki a szeretetet és a megbocsátást hirdeti... Yrsa királynő, népei számára rövid napsütés e zivataros időkben. Ő az, ki boldogságát újra és újra kénytelen feladni övéiért. Történetét a vörös és fekete, a vér és a gyász színe uralja, s élete egészen másképp alakult, mint ahogy valaha is képzelte... Margit Sandemo a családfáját egészen az elfeledett királynő­ig, az ősanyjáig vezeti vissza. A hiteles történelmi tényekkel is megerősített legendát úgy meséli el, ahogy a valóságban is megeshetett volna.

Julie Kagawa - The ​Iron Queen - Vaskirálynő
A ​nevem Meghan Chase. Azt hittem, vége. Vége a tündérekkel töltött időnek, annak, hogy lehetetlen döntéseket kell hoznom, fel kell áldoznom a szeretteimet. Azonban most vihar közeleg – egy seregnyi vastündér, akik minden tiltakozásom ellenére visszarángatnak magukkal. Eltépnek a kitaszított hercegtől, aki megesküdött, hogy mellettem marad, és egy olyan háború mélyére hajítanak, amelyet aligha élhet túl bárki is. Nincs visszaút.

Pearl S. Buck - Az ​utolsó kínai császárné
A ​lebilincselő regény hiteles portrét fest az utolsó kínai anyacsászárnéről. Az erőskezű és sokszor könyörtelen császárné, Ce-hszi Kína egyik legnyugtalanabb korszakában, a 19. század második felében irányította az országot. A császári udvarban sokan gyűlölték és rettegtek tőle, a nép azonban rajongott érte. A gyönyörű mandzsu lány tizenhét éves korában került a Tiltott Városba, a Császári Palotába, és az uralkodó kedvenc ágyasa lett. Ám sorsa másképp alakul, mint a többi császári ágyasé. Fiú örököst szült, így császárné lett belőle. Rendkívüli szépségének, éles eszének és kitartásának köszönhetően már huszonnyolc éves korában magához ragadta az ország irányítását, s azt haláláig nem engedte ki a kezéből.

Jeanne Kalogridis - Medici ​Katalin, a démoni királyné
Az ​Én, Mona Lisa és a Borgia menyasszony szerzőjének új regénye egy szenvedélyes királyné történetét meséli el. Medici Katalin - Nostradamus bizalmasa, Mária skót királynő fondorkodó anyósa és a Szent Bertalan-éjszakai mészárlás eltervezője - a történelem rettenetes uralkodóinak egyike. A nagy tekintélyű firenzei családba született lányt mesésen gazdag örökössé teszi szülei korai halála, ám a városállamot súlyos konfliktusok szakítják ketté, Katalint bebörtönzik, majd amikor kiszabadul, férjhez adják a francia király jóképű középső fiához, Henrikhez.Katalin megcsalt, sokáig gyermeket szülni képtelen asszony lesz, aki mágiához folyamodik, hogy elnyerje férje szerelmét és termékennyé váljon. Ennek azonban meg kell fizetnie az árát: a határtalan szeretet könyörtelen démonná torzítja.

Luc Mary - Stuart ​Mária
Stuart ​Mária kilenc hónapos korában lett Franciaország királynője, tizennyolc évesen pedig már II. Ferenc özvegyeként tért vissza hazájába, ahol Skócia királynőjévé koronázták, majd rövid ideig Anglia uralkodónője is volt. Amikor átlépte az angol határt, I.Erzsébet vetette fogságba, és ítéltette el árulásért. Bűnös volt, vagy csupán áldozat? Mária mindig is ártatlanságát hangoztatta. Annak ellenére, hogy valójában nem is uralkodott, ő állt annak a 16.századi harcnak a középpontjában, amelyet a katolikusok és a protestánsok, a Stuartok és a Tudorok, illetve a spanyolok és az angolok vívtak egymással. Negyvennégy évesen fejezték le, s már 1587.február 8-i kivégzésének másnapján a hit mártírjaként tisztelték.

Philippa Gregory - A ​másik királynő
Stuart ​Mária, a skótok királynője, bízva unokatestvére, I. Erzsébet királynő jóindulatában, 1568-ban Angliába menekül a skótok felkelése elől. Ám a meleg fogadtatásra számító Mária hamarosan házi őrizetben találja magát a legfőbb angol lord, George Talbot, Shrewsbury grófja és annak friss arája, Bess grófné foglyaként. Az angol pár örömmel vállalja a másik királynő őrizetét, annak reményében, hogy a Tudorok királysága alatt sok hasznuk származik majd ebből. Amint azonban Mária átlépi küszöbüket, életük veszélyes fordulatot vesz. Megdöbbenve veszik észre, hogy otthonuk az Erzsébet királynő elleni összeesküvések központjává válik, ahol titkos levelek százai jönnek-mennek, kémek rejtőznek még a spanyolfalak mögött is, s hirtelen az egész keresztény világ figyelme illusztris vendégük - vagyis inkább foglyuk - felé fordul. Erzsébet tanácsadója, a saját kémhálózatára támaszkodó William Cecil ördögi elszántsággal veszi kezébe az irányítást és számol le mindazokkal, akik királynője és protestáns elvei ellen zúgolódnak, miközben Mária saját életét sem féltve küzd a szabadságért, a trónjaiért és az evilági és túlvilági rendben elfoglalt helyéért. S hogy a félelem, a bánat és a hosszú, keserű évek kinek hoznak végül hasznot, és kinek kell a vérpadon bűnhődnie valós vagy állítólagos bűneiért, arra Philippa Gregory lebilincselően izgalmas történetmeséléséből derül fény...

Jim Razzi - Walt ​Disney - Hófehérke az Elvarázsolt Rengetegben
Hófehérke ​nagy bajban van, és csak te mentheted meg a gonosz királynőtől. Hófehérke az Elvarázsolt Rengetegbe menekült a haragos királynő elől. Egy szép napon eltévedsz, és ott találod magad - az Elvarázsolt Rengetegben. Hirtelen énekszót hallasz - egy ág megroppan mögötted... Mihez kezdesz? Ha arra vagy kíváncsi, ki énekel, lapozz a 6. oldalra! Ha hátra mersz pillantani, hogy lásd, ki jár mögötted, lapozz a 4. oldalra! És aztán? Minden a te választásodtól függ.

Anderle Ádám - Spanyol ​királyi dámák
Az ​1492-től 1868-ig, Amerika felfedezésétől az első spanyol forradalomig terjedő 400 esztendőt öleli át a neves történész műve, mely talán a spanyol történelem legizgalmasabb újkori periódusa. Különös nézőpontból szemlélhetjük a spanyol királyi udvar eseményeit: királynői és királynéi életének, sorsának elbeszélésével ismeretlen világ tárul elénk. A királyi udvar csillogó kulisszái mögött ugyanis legtöbbször keserű, szomorú és vérlázító történetek játszódtak: csendes, gyakran a színfalak mögött zajló és legtöbbször titkos küzdelem a szexuális kiszolgáltatottság és az anyai-asszonyi alávetettség ellen, lázadás a protokoll ellen, harc az érzelmek és a szerelem szabadságáért; ám az asszonyi hűség megindító példáival is találkozunk.

Gombás István - Kings ​& Queens of Hungary / Princes of Transylvania
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Philippa Gregory - The ​Other Queen
A ​dramatic novel of passion, politics and betrayal from the author of The Other Boleyn Girl, in which Mary, Queen of Scots, fights to regain her kingdom whilst under the guard of Queen Elizabeth's trusted accomplice, Bess of Hardwick. With her characteristic combination of superb storytelling and authentic historical background, Philippa Gregory brings to life this period of great change, in a riveting tale of betrayal, loyalty, politics and passion.

Kristin Cashore - Bitterblue
The ​long-awaited companion to the New York Times bestsellers Graceling and Fire Eight years have passed since the young Princess Bitterblue and her country were saved from the vicious King Leck. Now Bitterblue is the queen of Monsea, and her land is at peace. But the influence of her father, a violent psychopath with mind-altering abilities, lives on. Her advisers, who have run the country on her behalf since Leck's death, believe in a forward-thinking plan: to pardon all of those who committed terrible acts during Leck's reign; and to forget every dark event that ever happened. Monsea's past has become shrouded in mystery, and it's only when Bitterblue begins sneaking out of her castle - curious, disguised and alone - to walk the streets of her own city, that she begins to realise the truth. Her kingdom has been under the thirty-five-year long spell of a madman, and now their only chance to move forward is to revisit the past. Whatever that past holds. Two thieves, who have sworn only to steal what has already been stolen, change her life forever. They hold a key to the truth of Leck's reign. And one of them, who possesses an unidentified Grace, may also hold a key to her heart ...

Katharine McGee - American ​Royals
What ​if America had a royal family? If you can't get enough of Harry and Meghan or Kate and William, meet American princesses Beatrice and Samantha. Two princesses vying for the ultimate crown. Two girls vying for the prince's heart. This is the story of the American royals. When America won the Revolutionary War, its people offered General George Washington a crown. Two and a half centuries later, the House of Washington still sits on the throne. Like most royal families, the Washingtons have an heir and a spare. A future monarch and a backup battery. Each child knows exactly what is expected of them. But these aren't just any royals. They're American. And their country was born of rebellion. As Princess Beatrice gets closer to becoming America's first queen regnant, the duty she has embraced her entire life suddenly feels stifling. Nobody cares about the spare except when she's breaking the rules, so Princess Samantha doesn't care much about anything, either . . . except the one boy who is distinctly off-limits to her. And then there's Samantha's twin, Prince Jefferson. If he'd been born a generation earlier, he would have stood first in line for the throne, but the new laws of succession make him third. Most of America adores their devastatingly handsome prince . . . but two very different girls are vying to capture his heart. The duty. The intrigue. The Crown. New York Times bestselling author Katharine McGee imagines an alternate version of the modern world, one where the glittering age of monarchies has not yet faded--and where love is still powerful enough to change the course of history.

Kiss-Béry Miklós - Mária, ​Zsigmond és Albert
Igazából ​nem kettő, hanem négy Anjou-király és királynő után – amely folyamat véres királydrámák sorozatát idézte elő magyar földön – végre egy olyan ember került a trónra, aki tudta, mit akar. Luxemburgi Zsigmond túlélte, illetőleg legyőzte ellenfeleit és vetélytársait, és miután megszerezte a hatalmat, azt nem is eresztette el – több mint 50 esztendőn keresztül! És hogyan került aztán a hatalomra a veje, az első Habsburg a magyar trónon, akinek még saját anyósával is meg kellett vívnia a maga csatáját: a magyar urakat a török elleni háború felé kellett terelnie.

Jen Calonita - Conceal, ​Don't Feel
What ​if Anna and Elsa never knew each other? When a magical accident erases Anna and Elsa's memories not only of magic, but of each other the sisters are separated for protection. But when Elsa unexpectedly finds herself as a young queen mysterious magic begins to happen and questions of her past start to form. Will the sisters ever be reunited?

Kristin Cashore - Hemligheternas ​rike
Tio ​år gamla princessan Bitterblue lever i skräck för sin ondskefulle far, kung Leck. Han styr som tyrann över sitt rike och bryter ner sitt folks vilja. Och ingen vet vad han egentligen gör med dem han för till sin kammare i källaren. Åtta år senare kämpar drottning Bitterblue för att få kungariket på fötter. Den onde kungens påverkan lever kvar och Bitterblue könner sig fångad. Hon börjar smyga ut ur slottet på nätterna för att få gå på gatorna i sin egen stad. Då möter hon två tjuvar som har nyckel till sanningen om Lecks makt. Och en av dem, med en mycket obanlig begåvning, blir väldigt speciell för Bitterblue... Otroligt stark och känsloladdad fantasy som griper tag direkt! Spänning, action, kärlek och karaktär man inte vill släppa. Hemligheternas rike är den tredje, fristående boken i serien De utvalda.

Sara Raasch - Eis ​wie Feuer
Sie ​ist pure Magie Drei Monate sind seit der großen Schlacht zwischen dem Königreich Winter und Frühling vergangen, bei der König Angra in die Flucht geschlagen wurde. Thronerbin von Winter, Meira, will vor allem eines: Frieden und Sicherheit für ihr Volk. Doch als die verloren geglaubte Quelle der Magie in den Minen der Winterianer gefunden wird, stellt dies das gesamte Machtgefüge in Frage: Prinz Theron brennt darauf, die Magie als Waffe gegen die Feinde von Winter einzusetzen. Meira jedoch fürchtet die Kräfte, die sie damit entfesseln könnte …

Samantha Shannon - El ​priorato del naranjo
La ​Casa de Berethnet ha gobernado Inys durante mil años. Aún sin casar, la reina Sabran IX debe concebir una hija para proteger a su reino de la destrucción. Pero los asesinos cada vez están más cerca. Ead Duryan es una intrusa en la corte. A pesar de que se ha posicionado como dama de compañía, es leal a una sociedad oculta de magos. Ead vigila a Sabran, protegiéndola en secreto con magia prohibida. Al otro lado del mar oscuro, Tane ha entrenado toda su vida para ser una jinete de dragón, pero se ve obligada a tomar una decisión que podría romper su vida en añicos. Mientras tanto, el Este y el Oeste siguen divididos. Cada región tiene una religión diferente basada en los sucesos acaecidos mucho tiempo atrás. Los que adoran a los dragones, los que los detestan y quienes adoran al Sin Nombre aparentemente nunca se pondrán de acuerdo. Y las fuerzas del caos se despiertan de su letargo y parecen estar a punto de llegar.

Samantha Shannon - Zakon ​Drzewa Pomarańczy
Rozdarty ​świat. Królowiectwo bez dziedziczki. W trzewiach ziemi pradawny wróg budzi się z tysiącletniego snu. Dom Berethnet włada Inys od stuleci. Wciąż niezamężna królowa Sabran IX musi wydać na świat córkę, by uchronić swoje królowiectwo przed zgubą – lecz u jej wrót kłębią się skrytobójcy. Ead Duryan, choć jest na dworze od lat i wyniesiono ją do rangi damy dworu, pozostaje lojalna jedynie wobec tajemniczej organizacji czarodziejek. Ma za zadanie strzec Sabran przed zakazaną magią. Po drugiej stronie mrocznego morza Tané jest gotowa poświęcić wszystko, by zostać jeźdźcem smoków, ale los zmusza ją do podjęcia decyzji, która może zniszczyć jej życie. Wschód i Zachód nie potrafią się wyzbyć wzajemnej wrogości nawet w obliczu wzbierających sił chaosu, żądnych na zawsze odmienić oblicze świata. Wydanie jednotomowe.

Samantha Shannon - Die ​Magierin
In ​ihrem epischen Fantasy-Roman „Der Orden des geheimen Baumes“ hebt Samantha Shannon das Genre auf die nächste Stufe. Mächtige Frauen lenken und beeinflussen das Schicksal ihrer Welt, ob als Königin, Magierin oder Drachenreiterin. Doch die Welt ist geteilt: Während im Westen alle Drachen als absolut böse verdammt werden, werden diese im Osten als göttergleiche Wesen verehrt. Trotz dieser gegensätzlichen Weltanschauungen müssen die Menschen des Ostens und des Westens zusammenarbeiten, als ein riesiger bösartiger Drache aus der Vergangenheit wieder aufersteht. Drei starke Frauen nehmen die Herausforderung an, die Bewohner beider Reiche zu vereinen, um die Menschheit zu retten …

Margit Sandemo - Yrsa ​(dán)
Margit ​Sandemo har fulgt historien bagud fra sig selv til sin stammoder, dronning Yrsa, og har fortalt denne historie, sådan som den kan have set ud. Den smukke dronning Yrsa stråler som et lys i Nordens mørkeste tid. Som kongedatter var hendes livsvej udstukket fra fødslen af. Som viljestærk dronning formede hun sin egen og de nordiske folkeslags skæbne. Folkevandringstiden fra 400 til 600 e. Kr. var brutal og nådesløs. Utallige er sagnene om tidens mandlige helte og deres storepræstationer. Dronning Yrsa er en sjælden kvinde blandt dem. Yrsa er allerede sveaernes overhoved, da hun gifter sig med danernes konge. Både Sveariget og Danmark er i krig, og tilværelsen er hård. Men Yrsa oplever også varme og ømhed.

Kollekciók