Ajax-loader

'1800-as évek' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Lev Tolsztoj - Háború ​és béke
Nagy ​tér, nagy idő, földrésznyi események, császárok, hercegek, parasztok, katonák, rengeteg ember, köztük az olvasót holtig elkísérő emlékalakzatok, csecsemősírás, haldoklók lázképei, aranyló hétköznapok és temérdek elpazarolt vér, százezrek halálával írott kísérleti történetfilozófiák s köztük a boldogságvágy apró mozdulatai, családi közhelyek időtlen bölcsessége - egészebb világ teremtésére elbeszélő még nem vállalkozott, ha csak egy nem: az Iliász szerzője. Tolsztoj sem azelőtt, sem azután nem lelte oly megszállott örömét az írásban, mint a Háború és béke hét bő esztendőjében, mikor szelleme minden erejével a regényt fűtve "csak írónak", semmi másnak vallhatta magát. Ám ebben az óriáspanorámában is színre lép, ha nem is a próféta még, de a nagy kérdező, s feldúlja néhol látomása rendjét, csak hogy kérdezhessen. Thomas Mann szavaival: "Művészi szemszögből nézve mégis ez a titáni ügyefogyottság adja művének azt az óriási erkölcsi nyomatékot, azt az Atlaszhoz mérhető morális izomterhelést és felkészültséget, amely a szenvedő Michelangelo világára emlékeztet."

Szabó Magda - Régimódi ​történet
Anyámat ​1967-ben vesztettem el, azt hittem, sose lesz belőlem ép ember a temetése után. Hogy valahogy talpra álltam, férjemnek köszönöm, aki szokott csöndes estéink egyikén nagyon is felfogott hallgatásomból azzal a szelíd mondattal idézett vissza reális életünkbe: „Rajtad mindig a munka segített, miért nem élsz a magad gyógyszerével? Lenke – mindketten így hívtuk anyámat – mióta élsz, mindig begyógyította minden reális-irreális sebedet. Tündér gyermekének születni nagy áldás, miért nem akarod rögzíteni az emlékét, hogy mások is megismerhessék? Te vagy az egyetlen, aki megteheti és képes erre.” Kétségbeesetten hárítottam a csendes biztatást, képtelenségnek éreztem, hogy megbolygassam összemetélt tudatomat azzal, hogy megpróbáljam visszaidézni a holtat, részint úgy gondoltam, képtelen ötlet, részint olyan beteg és nyomorult voltam a jelenléte nélkül, hogy eleve kudarcnak éreztem a kísérletezést is. A férjem sose kényszerített semmire, ezen az estén és sok rákövetkező, szintén hallgatag estén se tette, csak annyit mondott: „Majd meglátjuk. Lenke megérdemelné, hogy megmutasd az anyádat a világnak, és neki kevés a rózsaszín márvány sírkő a pár soros verssel. Ha valakinek, neked, és egyedül csak neked fog Jablonczay Lenke válaszolni, ha megkérdezed, és elmondatod vele, ami megértéséhez nem voltál a haláláig elég ép vagy teherbíró, magad is asszony, felnőtt.” Az én férjem sose tévedett, ha utat mutatott valahová, behunyt szemmel elindulhattam, jobban ismert önmagánál. A könyvet, amelynek Jablonczay Lenkét életre kellene keltenie, megvalósíthatatlan feladatnak éreztem, ha olykor eszembe jutott, iparkodtam elűzni a gondolatát is. Anyám úgy parancsolt nekem mivoltával, szellemiségével egész életemen át, hogy tudtam, ha ő akarná azt, amit a férjem ajánlott, valami rejtelmes módon elmondaná nekem. Múltak a hónapok, eltelt három év, amikor férjemmel együtt meghívtak Amerikába, a State Department vendégei voltunk. Lenke Amerikában szólt hozzám és utasított: ha vágyol utánam, támassz fel és keress meg. Szavadra visszatérek az örökkévalóságból és elmondom neked mindazt, ami megértésére még túl fiatalnak ítéltelek. De most szabad a pálya, keress meg, egymagad kevés leszel hozzá, de segít neked, ha megkéred, egyház, állam, minden hajdani rokonunk, barátunk, életünk szereplői és szemlélői. Ne félj, kicsim, én is segítek. Ha hazakerülsz Amerikából, állj neki a munkának, keresd meg életem történelmi hátterét, egykori helyszíneit, famíliánkat, egy valamikori régimódi történet drámájának főszereplőit. Papok fognak segíteni, apácák, bankárok, tudósok, most megcsinálhatod a saját magyar Elektrádat, és én melletted leszek addig a percig írás közben, míg oda nem kell, hogy testemből adjalak a valóságos életnek, és boldogan és rémülten először látom meg az arcodat azon a bizonyos langyos október ötödikén.

Sarah Perry - Az ​essexi kígyó
1893, ​London. Amikor Cora Seaborne és Francis nevű fia megérkezik Essexbe, ott az a szóbeszéd járja, hogy az egykor a lápvidéken garázdálkodó s emberéleteket követelő mitikus szörny, az Essexi Kígyó újra feltűnt Aldwinter egyházközségének partjainál. Lelkes természetbúvárként Corát tűzbe hozza a hír, hisz talán egy eleddig ismeretlen állatfaj példányáról van szó. A lény nyomait követve ismerkedik meg Aldwinter plébánosával, William Ransome-mal, akivel ellentmondásos érzelmeket táplálnak egymás iránt, míg végül a legváratlanabb módon alakítják át a másik életét. Az Essexi kígyó több irodalmi díjat kapott, megjelenése óta több mint egy éve az eladási listák elején szerepel a könyv az Egyesült Királyságban.

Louisa May Alcott - Kisasszonyok
A ​March család négy lánya - Meg, Jo, Beth és Amy - számára nehéz idők járnak. Édesapjuk az amerikai polgárháborúban szolgál, anyjuk otthon igyekszik elfogadható életet teremteni. Sok megpróbáltatást és jó pár örömteli fordulatot végigélve, a lányokból igazi kisasszonyok válnak a történet végére.

Charlotte Brontë - Shirley ​(angol)
Shirley ​is Charlotte Brontë's only historical novel and her most topical one. Written at a time of social unrest, it is set during the period of the Napoleonic Wars, when economic hardship led to riots in the woollen district of Yorkshire. A mill-owner, Robert Moore, is determined to introduce new machinery despite fierce opposition from his workers; he ignores their suffering, and puts his own life at risk. Robert sees marriage to the wealthy Shirley Keeldar as the solution to his difficulties, but he loves his cousin Caroline. She suffers misery and frustration, and Shirley has her own ideas about the man she will choose to marry. The friendship between the two women, and the contrast between their situations, is at the heart of this compelling novel, which is suffused with Brontë's deep yearning for an earlier time.

Charlotte Brontë - Shirley
Első ​regénye, a Jane Eyre káprázatos sikere után otthona, Yorkshire jól ismert lápos, dombos, völgyes tájain, vadvirágos, hangás rétjein vonultatja fel újabb művének alakjait a szerző. Ott szövi-fonja, bonyolítja két párhuzamosan futó romantikus szerelem szálait. Mint életrajza írójának vallotta, a hősnő alakjában testvérhúgát, a sasmadarat, a csapongó, éles eszű, szertelen Emilyt, az Üvöltő szelek szerzőjét személyesítette meg, illetve azt a nőt, akivé válhatott volna, ha olyan szép és gazdag, mint Shirley. Merész lépés volt. Az angol irodalomban először alkotott a regényekből ismert bájos, szende, nőies női figura helyett bátor, eszes, határozott nőt, olyat, aki egyenrangú társa a férfinak, harcainak osztályosa. A másik leány, Caroline, nagyrészt önéletrajzi elemekből kel életre, boldogtalan szerelmében a maga gyötrelmeit, a brüsszeli lánynevelő intézetben átélt lelki kínjait vetíti elénk. Itt azonban minden jóra fordul, és a sok küszködés, bonyodalom után kedvelt hősei elnyerik szívük választottját. A regény 1849-ben jelent meg először.

Marina Fiorato - Bíbor ​& csont
A ​szerelem és a megszállottság sötét, megragadó története „Minden karakterben és helyszínben fellelhető Fiorato művészi kiteljesedése: akár egy igazi festő, a modelljeit nemcsak élénk színekkel, hanem gazdag jelentéssel is felruházza.” – To The End of Her Days London, 1853 Annie Stride-nak már nem maradt miért élnie – egy olcsó szajha, akit éppen kilakoltattak, és ráadásul állapotos is. Azon az estén, amikor úgy dönt, leveti magát a Waterloo hídról a Temze jeges vizébe, megmenti őt a haláltól Francis Maybrick Gill, egy tehetséges festőművész – és ezzel örökre megváltoztatja az életét. Francis a múzsájává emeli Annie-t, a bukott nőből a társadalom kedveltjévé változtatva ezzel a lányt. Annie hamarosan már a mennyei szépségével köszönti Londont, a sötét múltját pedig messze hátrahagyta. Ám Annie pompás új élete nem teljesen olyan, mint amilyennek látszik – és vannak, akik nem hagyják, hogy elfelejtse, honnan is jött... „Hasfelmetsző Jack találkozása Pygmalionnal... hátborzongató.” – Best „Gyönyörű, részletgazdag történet tele vággyal és veszéllyel. Megdöbbentő könyv a szerelemről és a megszállottságról. Tetszeni fog A Bíbor szirom és a fehér kedvelőinek.” – Julie Cohen „Gótikus, sötét és gazdag hangulatú.” – Louise Loves Books

Leo Tolstoy - War ​and Peace
At ​a glittering society party in St Petersburg in 1805, conversations are dominated by the prospect of war. Terror swiftly engulfs the country as Napoleon's army marches on Russia, and the lives of three young people are changed for ever. The stories of quixotic Pierre, cynical Andrey and impetuous Natasha interweave with a huge cast, from aristocrats and peasants to soldiers and Napoleon himself. In War and Peace (1863-9), Tolstoy entwines grand themes - conflict and love, birth and death, free will and fate - with unforgettable scenes of nineteenth-century Russia, to create a magnificent epic of human life in all its imperfection and grandeur. Anthony Briggs's superb translation combines stirring, accessible prose with fidelity to Tolstoy's original, while Orlando Figes's afterword discusses the novel's vast scope and depiction of Russian identity. This edition also includes appendices, notes, a list of prominent characters and maps.

Szalai Anna - Pályakezdő ​évek Pest-Budán
Az ​irodalomtörténet-írás egyik igen elhanyagolt korszakáról, a XIX. század első másfél évtizedéről (1800-1815) szól ez a könyv; Pest-Buda, a fejlődő főváros kulturális hétköznapjait és ünnepeit, a szerveződő irodalmi életet, a Kazinczy nevével jelölt körszak előzményeit mutatja be két pályakezdő fiatal tudós, Horváth István és Ferenczy János naplóin, széles körű levelezésén keresztül.

Louisa May Alcott - Little ​Women
A ​classic with girls everywhere, LITTLE WOMEN tells the gripping story of the four March sisters--Jo, Amy, Beth, and Meg--as they struggle to grow up in an impoverished New England family during the Civil War. In this old-fashioned coming-of-age novel based on Louisa May Alcott's own interesting childhood, each sister, though uniquely talented, has to overcome her own unfortunate qualities, which include bluntness, vanity, shyness, and self-indulgence. Book One focuses on the pleasures and pains of life with their loving and wise mother, Marmee, while their father, a minister, serves in the war. Book Two takes place after the war has ended and the father has returned to the family. Jo's intense determination to become a professional writer, Beth’s loving heart, Meg’s work as a governess, and Amy’s burgeoning artistic talent are each followed with care.

Henry Adams - Thomas ​Jefferson első elnöksége 1801–1805
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Sigrid Lunde - Seljefløyten
Begjær, ​besettelse og bedrag Fra kirkegården lyder de spede tonene fra en seljefløte, myke og lokkende. Synnøve Sandmo er en av ungdommene som går for presten dette året. Hun følger tonene, og gradvis oppstår det et bånd mellom henne og fløytespilleren, fattiggutten Bent Røysa. Synnøves bestemor ser ikke på dette vennskapet med blide øyne. Hun ønsker seg vekk fra sulten og armoden på den vesle husmannsplassen, og vil at Synnøve skal gifte seg rikt – og hun har allerede sett seg ut en passende kandidat: Oddvar Einbakk. Han gjør sine hoser grønne hos Synnøve, som kjenner sin plikt. Men seljefløytens toner forstummer ikke ... Over den vakre bygda hviler skyggen av gården Storset. Herren der, den forhatte dragonløytnant Lars Storset, bruker plassfolket som brikker i sitt eget maktspill. Handlingen begynner tidlig på 1800-tallet og utspiller seg i hundreåret før serien Jordmoren fant sted. Den ble en av Norges lengstlevende serier, og Lokketoner er skrevet av samme forfatter – Sigrid Lunde.

James Fenimore Cooper - A ​préri
Kegyetlen ​az idő. A hajdani Sólyomszem már nem lát olyan messzire, mint régen, a Vadölő nevet sem viselhetné, mert erejéből már csak a csapdaállításra telik - bizony megöregedett már Nathaniel Bumppo, a legendás vadász, az amerikai erdők és puszták sápadtarcú harcosa. Bátorsága és tettrekészsége azonban még a régi. Még képes megállítani a rohanó bölénycsordát, még nem egyszer túljár az ellenséges indiánok eszén. Szükség is van rá, mert ezúttal egy elrabolt fiatalasszony, egy bájos szerelmespár és egy kétbalkezes tudós életét kell megmentenie. Meg-megújuló indiáncsatározások és hajszák között vezeti védenceit a sziú tolvajok és az emberrabló Bush család elől egy barátságos indián törzs táborába...A Bőrharisnya-sorozat utolsó könyvében még egyszer régi fényében felragyog a hajdani indiánélet romantikája, még egyszer részesei lehetünk azoknak a lélegzetelállítóan izgalmas, fordulatos kalandoknak, amelyeknek magányos hőse az agg vadász - a vadon egyetlen igaz, tiszta lelkű embere.

Louisa May Alcott - Les ​quatre filles du docteur March
Meg, ​Jo, Beth, Amy : quatre jeunes Américaines d'autrefois, très différentes, mais qui s'aiment bien. Papa est à la guerre, on n'est pas riche, et la vie est parfois difficile. Qu'importe, chacune travaille, Maman fait des miracles. On rit beaucoup chez les March, on pleure quelquefois, les discussions sont passionnées et les aventures ne manquent pas, surtout avec Jo, ce garçon manqué, qui ne fait rien comme tout le monde.

Louise Allen - Laura Martin - Entführen ​Sie mich, Mylord! / Die pikante Wette des Marquess
ENTFÜHREN ​SIE MICH, MYLORD! von LOUISE ALLEN Ohnmächtig stürzt ein Fremder direkt vor Cleo in den Wüstensand! Als er seine tiefblauen Augen öffnet, ringt sie nach Atem. Sinnliche Gefühle entflammen in ihr und brennen heißer als die ägyptische Sonne. Cleo ahnt nicht, was er im Schilde führt - und dass sie sich besser nicht auf ihn einlassen sollte! DIE PIKANTE WETTE DES MARQUESS von LAURA MARTIN Eine wagemutige Wette: Das nächste Mädchen, das er auf dem Jahrmarkt sieht, will der Marquess of Essex zur perfekten Debütantin machen. Die Auserwählte ist jedoch ein temperamentvoller Wildfang! Wird er diese unzähmbare Schönheit wirklich zum Saisonauftakt als anmutige Ballkönigin in seinen Armen halten?

Sarah Perry - The ​Essex Serpent
Set ​in Victorian London and an Essex village in the 1890's, and enlivened by the debates on scientific and medical discovery which defined the era, The Essex Serpent has at its heart the story of two extraordinary people who fall for each other, but not in the usual way. They are Cora Seaborne and Will Ransome. Cora is a well-to-do London widow who moves to the Essex parish of Aldwinter, and Will is the local vicar. They meet as their village is engulfed by rumours that the mythical Essex Serpent, once said to roam the marshes claiming human lives, has returned. Cora, a keen amateur naturalist is enthralled, convinced the beast may be a real undiscovered species. But Will sees his parishioners' agitation as a moral panic, a deviation from true faith. Although they can agree on absolutely nothing, as the seasons turn around them in this quiet corner of England, they find themselves inexorably drawn together and torn apart. Told with exquisite grace and intelligence, this novel is most of all a celebration of love, and the many different guises it can take.

Sarah Perry - Die ​Schlange von Essex
London ​im Jahr 1893. Nach dem Tod ihres Mannes verlässt Cora Seaborne die Hauptstadt und reist gemeinsam mit ihrem Sohn Francis in den Küstenort Aldwinter. Als Naturwissenschaftlerin und Anhängerin der provokanten Thesen Charles Darwins gerät sie dort mit dem Pfarrer William Ransome aneinander. Beide sind in rein gar nichts einer Meinung, beide fühlen sich unaufhaltsam zum anderen hingezogen. Anmutig und intelligent erzählt dieser Roman - noch vor allem anderen - von der Liebe und den unzähligen Verkleidungen, in denen sie uns gegenübertritt."

Éble Gábor - József ​nádor és Károly főherceg Pesten 1803/1804-ben
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Emily Hart - A ​becstelen
Alexander ​James Wycomb, Westfield hercege, öt év után tér vissza Londonba a napóleoni háborúkból, hogy a régensherceg szolgálatába álljon. Azonban már az első bevetésén egy nem várt látogatóba botlik. Küldetését az a kisasszony zavarja meg, akit bevonulása óta a szívében őriz. A feltörő emlékek magukkal ragadják, és nem tudja megállni, hogy ne csókolja meg a hölgyet. Csakhogy a múltja nem hagyja Alexandernek, hogy boldog legyen. Lady Isabel Craven, Redcliff gróf idősebbik húga, mindig is kíváncsi természetű volt. Ezért is botlott egy álarcos férfiba ott, ahol semmi keresnivalója nem volt. Egyiküknek sem. De az idegen felbosszantja, majd lesz olyan arcátlan, hogy meg is csókolja, ezzel belopva magát a lány szívébe. Oda, amit már régen Westfield hercegének adott. Vajon Isabel meg tudná bocsátani a herceg bűneit és teljesen átadni magát neki, vagy az álarcos még felkavarhatja az érzéseit? És Alexander képes lesz-e véghezvinni a küldetését, valamint legyőzni a démonait, hogy végre boldog lehessen a lánnyal?

Helen Perkins - Schicksal ​zwischen Herz und Krone / Ein amerikanisches Vermächtnis
Ihr ​Name steht für eine große neue Romanreihe, die Spannung pur und romantisch aufregende Liebe garantiert. Die Erfolgsschriftstellerin Helen Perkins schildert an den unterschiedlichsten Schauplätzen der Erde historische Abenteuer und Romanzen, wie sie in dieser Form noch nicht dokumentiert wurden. Die große weite Welt eröffnet sich den Leserinnen und Lesern, epochale geschichtliche Ereignisse werden dermaßen hautnah und prickelnd beschrieben, daß sich die historischen Handlungsträger quasi ins Leben zurückmelden. Die Perspektive begehrter, schöner, edler Frauen, die das Geschehen aktiv prägen und gestalten und dabei in schlimme Gefahren geraten, liegt der bestechenden Romanidee von Helen Perkins zugrunde. Die Leserin, die für Geschichte(n) voller Liebe und Abenteuer schwärmt, wird über die Vorbildfunktion ihrer bedrohten Romanheldin ideal erreicht und für die historischen Romane von Helen Perkins begeistert.

David Buttery - Wellington ​Against Junot
The ​first French invasion of Portugal in 1807 - which was commanded by Junot, one of Napoleon's most experienced generals - was a key event in the long, brutal Peninsular War, and it was the first campaign fought in the Peninsular by Sir Arthur Wellesley, later Duke of Wellington, yet it tends to be overshadowed by more famous episodes in the six-year conflict that followed. David Buttery, in this original and perceptive new study, sets the record straight - his tightly focused narrative covers the entire campaign in vivid detail.

Leo Tolstoi - Krieg ​und Frieden
Krieg ​und Frieden treffen in diesem meisterhaften Roman als gegensätzliche Kräfte und Welten aufeinander, die das Schicksal ihrer Hauptfiguren in der Zeit der Napoleonischen Kriege bestimmen. Das pralle Leben der »Friedensepisoden« – Familienfeste, Duelle, Geburten und Sterbeszenen –, steht der Mechanik des Krieges mit seinen Truppenschauen, Märschen und Lagebesprechungen gegenüber. Hier wie dort dringt Tolstoi hinter die Oberfläche einer historisch authentischen Abfolge der Geschehnisse und fördert zutage, was den Menschen allein ausmacht: sein Charakter und sein Handeln. Diese Übersetzung folgt der Urfassung von 1867.

Louisa May Alcott - Négy ​leány
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ismeretlen szerző - A ​magyar királyi nemesi felkelés 1809. évi szabályzatai
Az ​1809. évi utolsó nemesi felkelés szabályzata József nádor kezdeményezésére, magyar nyelvművelők (tudós katonák és értelmiségiek) nagyszabású munkájaként jött létre a Napóleon ellen vívott háború és a nemesi felkelés hadba szólításának előestéjén. Az alkotóknak sikerült egy koherens és használható magyar katonai terminológiát alkotniuk. A nyelvi érdekességeken túl, e regulákból kézzelfogható közelségbe kerül a korabeli hadviselés, katonaélet és katonai mentalitás is, továbbá aprólékos leírást kapunk a fegyverzetről és felszerelésről, de a táborozás leghétköznapibb mozzanatairól is.

Christopher Hibbert - Nelson
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

David Chandler - Austerlitz ​1805
Austerlitz ​was the battle that established Napoleon's reputation: a classic example of the general's masterly use of deception to lure his enemy into a carefully devised trap. Beginning with the bold and crushing advance of the French Army from the Rhine to the Danube, David Chandler describes the envelopment of Mack's army at Ulm, the manoeuvres to Austerlitz and the counter-attack that resulted in the decisive defeat for the Austro-Russian Army. Excellent overview illustrations of the battlefield at Austerlitz supplement the text by clearly showing the movements of the opposing armies. A comprehensive guide to one of the most important battles of the Napoleonic Wars.

Ian Castle - Austerlitz ​1805
This ​all-new volume chronicles the events that climaxed on the field of Austerlitz in one of the most famous battles of the Napoleonic Wars (1799-1815). Not only was it the first campaign that Napoleon waged as Emperor of France, but also the first great test for his Grande Armée. The Emperor himself regarded it as his greatest victory and it undoubtedly won him a mastery of Europe that would remain unbroken for almost a decade. Most accounts of the campaign have until now been based almost exclusively on French sources, but following extensive research in the Austrian archives Ian Castle is now able to provide a far more balanced account of Austerlitz.

829522_5
Nagy ​csaták 5. Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Nagy ​csaták 5.
Tartalma: – ​Az abukiri tengeri csata 1798. augusztus 1-3. Tengeri csata az angol és a francia flotta között a Nílus deltájánál abukiri öbölben. – A marengoi csata 1800. június 14. Napóleon az osztrákok kétszeres és tüzérségük hétszeres fölénye ellenére nagy győzelmet arat. – Az assaye-i csata 1803. szeptember 28. 1803-ban a brit kelet-indiai társaság legyőzi az indiai Maratha Birodalmat. 1803-1805 - Második angol-maratha háború Indiában. – A trafalgari tengeri csata 1805. október 21. A francia hajóhad megsemmisítő veresége az angol flottától. Nelson admirális a csata közben meghal. – Az austerlizi csata. Más néven „A három császár csatája” 1805. december 2. Napóleon egyik legfényesebb győzelme, az ellenség több mint tízszer annyi embert vesztett. – A jénai csata 1806. október 14. Napóleon megveri az egyesült szász és porosz sereget. Elfoglalja Szász- és Poroszországot. – Az eylaui csata 1807. február 7-8. ű A két napos csatában Murat marsall lovasrohama megfordította a válságos helyzetet. A csatateret végül az orosz-porosz sereg hagyta el. – A friedlandi csata 1807. június 14. Napóleon Kelet-Poroszországban szétveri az orosz sereget, ennek eredményeként Sándor cár Tilsitben kénytelen békét kötni. – Az asperni (más néven Aspern-Essling-i) csata 1809. május 21-22. Napóleon első komolyabb veresége az osztrák császári seregtől. – A lingor-i (LingØr) tengeri csata 1812. július 6. A Norvégia partjainál lévő Lyngør szorosban a brit Dictator nevű hajó egy látványos akcióban elsüllyeszti a dán Najaden fregattot.

Colson Whitehead - The ​Underground Railroad
Cora ​is a slave on a cotton plantation in Georgia. Life is hellish for all slaves, but Cora is an outcast even among her fellow Africans, and she is coming into womanhood; even greater pain awaits. Caesar, a recent arrival from Virginia, tells her of the Underground Railroad and they plot their escape. Like Gulliver, Cora encounters different worlds on each leg of her journey. Whitehead brilliantly recreates the unique terrors of black life in pre-Civil War America. The Underground Railroad is at once a kinetic adventure tale of one woman's ferocious will to escape the horrors of bondage and a shattering, powerful meditation on the history we all share.

Roy Adkins - Lesley Adkins - Eavesdropping ​on Jane Austen's England
_Eavesdropping ​on Jane Austen's England_ explores the real England of Jane Austen's lifetime. It was a troubled period, with disturbing changes in industry and agriculture and a constant dread of invasion and revolution. The comfortable, tranquil country of her fiction is a complete contrast to the England in which she actually lived. From forced marriages and the sale of wives in marketplaces to boys and girls working down mines or as chimney sweeps, this enthralling social history reveals how our ancestors worked, played and struggled to survive. Taking in the horror of ghosts and witches, bull baiting, highwaymen and the stench of corpses swinging on roadside gibbets, this book is a must-read for anyone wanting to discover the genuine story of Jane Austen's England and the background to her novels.

Bencze László - Napóleon ​bécsi hadjárata 1809
A ​könyv tudományos ismeretterjesztő szinten, olvasmányos formában, de a szerző katonai szakértelmének pontosságával mutatja be az eseményeket, a hadszíntereket és a szereplőket a harmadik koalíció megalakulásától a wagrami csatáig.

Caroline Linden - Spielen ​Sie nicht mit mir, Mylord!
"Warum ​schlugen Sie die Wette vor?" Er beugte sich vor, die Ellbogen auf die Knie gestützt und blickte auf sie herab. Eine goldblonde Locke fiel ihm in die Stirn, die sie ihm liebend gerne nach hinten gestrichen hätte. "Können Sie sich das nicht denken?" Ungeheuerlich! Eine Woche soll Sophie in der Gesellschaft des kaltherzigen Duke of Ware verbringen, um ihre Spielschulden zu begleichen. Wie konnte sie sich nur darauf einlassen? Ihr Ruf ist ruiniert! Sophies Entschluss steht fest: Niemals wird sie sich diesem Mann beugen! Doch ein Blick in Wares blaue Augen setzt ihr Herz in Flammen. Ist der attraktive Edelmann gar nicht so gefühllos, wie sie dachte? Wie lange wird sie seinen Verführungskünsten noch widerstehen können? Doch auch wenn seine starken Arme höchste Glückseligkeit versprechen, weiß sie: Mehr als eine Nacht der Leidenschaft kann es für sie nicht geben!

Kollekciók