Ajax-loader

'flintlock fantasy' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Anthony Ryan - A ​hamu birodalma
A _Draconis ​memória_-trilógia harmadik, befejező része a nagy sikerű _Hollóárnyék_ sorozat _New York Times_-bestseller szerzőjétől! A Vashajó Kereskedelmi Szindikátus hadihajóit több száz éve drákvér fűti, a cég hatalmát a véráldottaknak köszönheti: ők azon kevesek, akik képesek elfogyasztani a drákok véréből készült terméket és szabadjára engedni a benne lakozó félelmetes mágikus erőket. Ám a vállalat világát most éppen az fenyegeti, ami eddig létezésének záloga volt. Egy elképzelhetetlen erejű, mitikus sárkány éledt fel, bestiák és emberek seregeit gyűjti maga köré, hogy letarolja a világot. A véráldott kalandor, Claydon Torcreek, Lizanne Lethridge, a Szindikátus titkos ügynöke, és Corrick Hilemore, a Szindikátus hajóskapitánya, akiket küldetésük az ismert világ három különböző sarkába vezérelt, közös erővel szállnak szembe a fehér drákkal és szolgáival, a romlottakkal. A teljes emberi civilizáció jövője forog kockán. A nemrég felfedezett ősi tudással, amelyet sikerült forradalmian új technológiával ötvözni, valamint a váratlan, új szövetségesekkel talán még nincs minden veszve. A győzelem azonban áldozatokat kíván…

Anthony Ryan - Az ​ébredő tűz
A _New ​York Times_-bestseller _Hollóárnyék_-trilógia Magyarországon is nagy sikert elért szerzőjének új sorozata! Véráldottak – olyan férfiak és nők, akik a vad sárkányok véréből készült elixírek elfogyasztásával mérhetetlen erőknek parancsolnak. A Vashajó Szindikátust a véráldottak hatalma tette naggyá. Most azonban pusztító vihar közeleg: a sárkányok vérvonala gyengülőben, a felemelkedő Korvantin Birodalom pedig ugrásra készen várja a pillanatot, hogy kihasználhassa a Szindikátus gyengeségét. Ráadásul a vadonban is mozgolódás támad: a sárkányok támadásai egyre gyakoribbá válnak – és ami még ennél is rosszabb, szervezettnek tűnnek. Az utolsó reménysugár nem más, mint egy mitikus sárkány, amelynek nagyerejű vére valódi csodákra képes – ha egyáltalán létezik ez a rejtélyes lény. A sors végül három hőst választ ki magának. Claydon Tocreekre, a lajstromozatlan véráldottra és kisstílű tolvajra hárul a feladat, hogy az ismeretlen vadonban felkutassa a legendás sárkányt, aminek a létezésében még csak nem is hisz. Lizanne Lethridge, a Szindikátus félelmetes erejű, ifjú elit kéme hirtelen találja magát ellenséges terepen, küldetése egyre veszedelmesebb helyzetekbe sodorja. Corrick Hilemore, az ismert világ peremén cirkáló kalózvadász Vashajó parancsnokhelyettese könnyen lehet, hogy túl nagy fába vágta a fejszéjét, amikor a könyörtelen rablók nyomába eredt – és helyettük egy jóval komolyabb ellenséggel kerül szembe. Ahogy a birodalmak egymásnak feszülnek, mindhármuknak harcolni kell azért, amiben hisznek, ha nem akarják, hogy a világot elnyelje az ébredő tűz.

Anthony Ryan - A ​láng légiója
_Az ​ébredő tűz_ folytatása, a varázslattal és kalandokkal átszőtt _Draconis memoria_-trilógia második része, _A vér éneke_ New York Times-bestseller szerzőjétől! A hatalmas Vashajó Kereskedelmi Szindikátus birodalma működtetéséhez és védelméhez évszázadokon keresztül a sárkányok véréből nyert elixírekre és a véráldottak különleges képességeire támaszkodott. Egy korábban legendának hitt elsöprő erő váratlanul felébredt korokon átívelő álmából, és legmohóbb vágya, hogy az emberek világát egyszer s mindenkorra a lángok martalékává tegye. Lizanne Lethridge, a Szindikátus titkosügynöke a generációkkal ezelőtt élt Őrült Feltaláló nyomában járva egy olyan kegyetlen börtönvárosba épül be, ahol már minden egyes túlélt nap jelentős eredménynek számít. Eközben Claydon Torcreek, a lajstromozatlan véráldott és Corrick Hilemore, a Vashajó tengeri kapitánya maroknyi csapatukkal egy, a végtelen déltengeri jégpáncél alá temetett, ősi titok megfejtése után kutat. Rajtuk áll vagy bukik nemcsak a kereskedőbirodalom, hanem az egész emberi civilizáció jövője is.

D. B. Jackson - Időjárók
A ​tizenöt éves Tobias Doljant arra képezték ki, hogy az időben utazzon. Szolgálatra hívják a daerjeni uralkodó udvartartásába, ahol IV. Mearlan arra kéri, utazzon vissza tizennégy évet az időben, és akadályozza meg azt a régóta dúló háborút, ami romlást hozott egész Szigetvölgyre. Tobias elvállalja a feladatot, noha az utazás velejárója, hogy megkétszerezi az életkorát. Ám a fiú érkezésekor olyan eseményekkel szembesül, melyekre a legkevésbé sem számított – és ebben a múltban neki kell felépítenie a jövőt…

Leigh Bardugo - Shadow ​and Bone - Árnyék és csont
Alina ​Starkova sosem várt túl sokat az élettől. A határháborúk során elveszítette a szüleit. Árvaként csupán egyvalakire számíthatott. Egy másik kis földönfutóra, Malra, a legjobb barátjára. Ám mostanra már rá sem számíthatott. Mindkettőjüket besorozták hazájuk, Ravka anyácska hadseregébe. A két fiatalnak életveszélyes küldetésre kell indulnia az Árnyzónába. Ezen az iszonyatos helyen a földöntúli sötétség az úr, ahol valósággal hemzsegnek az emberevő szörnyetegek. Amikor támadás éri a katonai konvojukat, mindannyiuk élete veszélybe kerül. Ám Alina ekkor olyan titokzatos erőnek adja tanújelét, amiről mindaddig még ő sem tudott. A csodálatos megmenekülés kiszakítja a hétköznapok világából... Meg sem áll a fővárosig, az uralkodó udvaráig, ahol az árva lány is a Grisa testvériség tagja lesz. Vezetőjük, a titokzatos Kom úr úgy véli, Alina az, akire oly régóta vár Ravka sokat szenvedett népe. A legfőbb varázsló szerint az Alinában rejtőző erő képes lesz elpusztítani az Árnyzónát. A cári udvar fényűző forgatagában sokan Kom úr új kegyeltjének tartják a lányt, aki csak nehezen tud beilleszkedni Mal nélkül. Miközben hazája egyre nagyobb veszélybe kerül, feltárul előtte egy hajmeresztő összeesküvés. Dönteni kell. Szembeszáll a birodalom leghatalmasabb nagyuraival? Egyedül a múltja mentheti meg... hogy Alina megmenthesse a jövőt.

Kristin Cashore - Graceling ​- A garabonc
Katsa, ​a garabonc Úrnő, egyike azoknak a ritka és fura szerzeteknek, akik különös képességgel születtek. Az ő rendkívüli tehetsége a küzdelemben, a halálosztásban mutatkozott meg; nyolc éves kora óta tudja, hogy akár puszta kézzel is képes embert ölni. A király unokahúgaként kiváltságos életet élhetne, de garabonciája miatt kénytelen a király erőszakos megbízásait teljesíteni. Amikor találkozik a szintén garabonciás harcos Pongor herceggel, Katsa még nem sejti, hogy élete fordulóponthoz ért. Nem számít arra, hogy Pongor a barátja lesz. Nem számít arra, hogy megtudja az igazságot a saját garabonciájáról – a legkevésbé pedig arra, hogy egy távoli földön lappangó, rettenetes titok közelébe kerül... A garabonc Úrnő, ez a modern lányregény, újfajta módon mesél arról, hogyan válik egy kamaszlány minden szempontból önmaga urává, hogyan érik független és felelős nővé, miközben olyan lélegzetelállító szerelemről olvashatunk benne, amely kétségkívül felveszi a versenyt az Alkonyattal.

Kristin Cashore - Fire ​- Zsarát
Völgyeföldén ​zavaros, vad idők járnak. A fiatal Nash király kapaszkodik a trónjába, miközben a lázadó főurak északon és délen is sereget toboroznak, hogy letaszítsák róla. Az erdő és hegyek tele vannak kémekkel, nyüzsögnek a tolvajok és mindenféle törvényen kívüliek. Itt él Zsarát, aki vad, ellenállhatatlan megjelenésével, a lángnyelvek minden árnyalatában pompázó színű hajával az ember-szörnyek utolsó élő képviselője. Egyszerre gyűlölt és imádott személy ő, akinek különleges képessége, hogy befolyásolni tudja a környezetében lévők elméjét. De Zsarát nem akar visszaélni e hatalmával, nem akarja ártatlan emberek titkait ellopni. Különösen, hogy neki magának is oly sok féltett titka van. Csakhogy feltűnik Brigan herceg, aki azért jött, hogy Zsarátot a Királyi Városba vigye. Az udvarnak ugyanis szüksége van Zsarát segítségére, hogy leleplezze a király ellen szőtt összeesküvést. Messze az otthonától a lány fokozatosan rádöbben, hogy képessége jóval többet ér, mint amiről valaha álmodott. Megmentheti a királyságot. De csak akkor, ha nem fél olyan szörnnyé válni, mint amilyen az apja volt. Ez a romantikus történet méltó párja a nagyszerű Garaboncnak, azonban vadonatúj szereplőkkel, egyetlenegyet kivéve. Ha tetszett a Garabonc, biztosan imádni fogod a Zsarátot is. Ha pedig még nem olvastad, ez után mindent megadnál azért, hogy minél előbb a kezedbe vehesd.

Sarah J. Maas - Throne ​of Glass - Üvegtrón
Az ​ismert világ leghíresebb orgyilkosa. Celaena Sardothien gyönyörű és halálos. A sors nagy dolgokat tartogat a lenyűgöző, ifjú nő számára. Távolvég sötét, nyomorúsággal teli sóbányáinak mélyén egy megviselt,tizennyolc éves lány robotol a rabszolgák között. Életfogytiglanig tartó kényszermunkára ítélték. Hiába képezték ki a földrész legjobb orgyilkosai. Hiába lett a halálos mesterség leghíresebb művésze. Elkövetett egy végzetes hibát. Elfogták. A kegyetlen börtönbe egy napon különös látogató érkezik. Az ifjú és felettébb jóképű Westfall kapitány meglepő ajánlatot tesz a rettegett orgyilkosnak. Szabad lehet, ha előtte végrehajt egy hihetetlenül vakmerő és elképesztően nehéz feladatot. Az ország koronahercege bajnokot akar küldeni az apja halálos versenyére. Csatasorba állnak a birodalom legtehetségesebb tolvajai és legkönyörtelenebb harcosai. A küzdelem tétje az életben maradás. Ha győz, Celaena visszanyeri a szabadságát. Függetlenül attól, hogy képes lesz-e megnyerni a kegyetlen versengést, megrázó felfedezés vár az ifjú hölgyre. Már csupán az a nagy kérdés, hogy meglágyulhat-e egy orgyilkos kőszíve.

Sarah J. Maas - Queen ​of Shadows - Árnyak királynője
Első ​a bosszú, a többi várhat… Celaena Sardothien mindenkit elvesztett, aki a szívéhez közel állt, végül mégis visszatért a birodalomba, hogy bosszút álljon, felszabadítsa egykor dicsőséges királyságát és szembeszálljon múltja árnyékaival… Tiszta szívéből elfogadta, hogy ő Aelin Galathynius, Terrasen királynője. De mielőtt visszaszerezné trónját, harcolnia kell. Küzdeni akar unokatestvéréért, aki harcosként az életét is kész feláldozni érte, a barátjáért, aki egy borzalmas tömlöcben sínylődik és a kegyetlen király rabságában tengődő népéért, akik rendületlenül várják eltűnt királynőjük dicső visszatérését. A New York Times bestseller sorozat negyedik kötetében folytatódik Celaena szenvedélyes és időnként fájdalmas epikus utazása, mely fenekestül forgathatja fel az életét.

Kristin Cashore - Bitterblue ​- Keserkék
Egy ​olyan világban, ahol az emberek kis része valamilyen ‒ garabonciának nevezett ‒ rendkívüli képességgel születik, Lekk királynak az volt a garabonciája, hogy mindenki elhitte a hazugságait. Amikor a tízéves Keserkék királynő lett, azt hitte, hogy apja megölésével véget ért annak erőszakos, eszelős uralma. Tévedett. A The New York Times bestsellereinek, a Garaboncnak és a Zsarátnak az izgatottan várt folytatása „hol vad, hol felemelő, hol pedig sóvárgással teli” és végig romantikus. A tizennyolc éves Keserkék úgy érzi, hogy tanácsadói túlságosan is óvják őt, és éjszakánként elkezd kilopózni a kastélyából, hogy álruhában, egyedül mászkálhasson saját városának utcáin, amivel az életét és a szívét egyaránt kockára teszi. Nem baj, ha nem olvastad A Garaboncot vagy a Zsarátot, akkor is tetszeni fog a Keserkék. De alig várod majd, hogy utána azokat is elolvashasd. LÉPJ BE A GARABONCOK BIRODALMÁBA!

Sarah J. Maas - Crown ​of Midnight - Éjkorona
Celaena ​könyörtelen küzdelemben legyőzte ellenfeleit és a király bajnoka lett. Ezentúl a király ellenségeit kell elpusztítania, akik kegyetlen uralmának akarnak véget vetni. A lány azonban ahelyett, hogy eltenné őket láb alól, figyelmezteti őket és ezzel segít nekik. Szörnyű titkát eleinte még Chaolnak sem meri bevallani, akihez akarata ellenére egyre inkább vonzódik. Mennyire bízhat meg benne? Végül is Chaol a királyi testőrség kapitánya. A szívére vagy az eszére hallgasson?

Kristin Cashore - Graceling
If ​you had the power to kill with your bare hands, what would you do with it? Graceling takes readers inside the world of Katsa, a warrior-girl in her late teens with one blue eye and one green eye. This gives her haunting beauty, but also marks her as a Graceling. Gracelings are beings with special talents—swimming, storytelling, dancing. Katsa's Grace is considered more useful: her ability to fight (and kill, if she wanted to) is unequaled in the seven kingdoms. Forced to act as a henchman for a manipulative king, Katsa channels her guilt by forming a secret council of like-minded citizens who carry out secret missions to promote justice over cruelty and abuses of power. Combining elements of fantasy and romance, Cashore skillfully portrays the confusion, discovery, and angst that smart, strong-willed girls experience as they creep toward adulthood. Katsa wrestles with questions of freedom, truth, and knowing when to rely on a friend for help. This is no small task for an angry girl who had eschewed friendships (with the exception of one cousin that she trusts) for her more ready skills of self-reliance, hunting, and fighting. Katsa also comes to know the real power of her Grace and the nature of Graces in general: they are not always what they appear to be. Graceling is the first book in a series, and Kristin Cashore’s first work of fiction. It sets up a vivid world with engaging characters that readers will certainly look forward to following beyond the last chapter of this book.

Kristin Cashore - Bitterblue
The ​long-awaited companion to the New York Times bestsellers Graceling and Fire Eight years have passed since the young Princess Bitterblue and her country were saved from the vicious King Leck. Now Bitterblue is the queen of Monsea, and her land is at peace. But the influence of her father, a violent psychopath with mind-altering abilities, lives on. Her advisers, who have run the country on her behalf since Leck's death, believe in a forward-thinking plan: to pardon all of those who committed terrible acts during Leck's reign; and to forget every dark event that ever happened. Monsea's past has become shrouded in mystery, and it's only when Bitterblue begins sneaking out of her castle - curious, disguised and alone - to walk the streets of her own city, that she begins to realise the truth. Her kingdom has been under the thirty-five-year long spell of a madman, and now their only chance to move forward is to revisit the past. Whatever that past holds. Two thieves, who have sworn only to steal what has already been stolen, change her life forever. They hold a key to the truth of Leck's reign. And one of them, who possesses an unidentified Grace, may also hold a key to her heart ...

Kristin Cashore - Fire
Fire, ​Graceling's stand-alone prequel-ish companion book, takes place across the mountains to the east of the seven kingdoms, in a rocky, war-torn land called the Dells. Beautiful creatures called monsters live in the Dells. Monsters have the shape of normal animals: mountain lions, dragonflies, horses, fish. But the hair or scales or feathers of monsters are gorgeously colored-- fuchsia, turquoise, sparkly bronze, iridescent green-- and their minds have the power to control the minds of humans. Seventeen-year-old Fire is the last remaining human-shaped monster in the Dells. Gorgeously monstrous in body and mind but with a human appreciation of right and wrong, she is hated and mistrusted by just about everyone, and this book is her story. Wondering what makes it a companion book/prequel? Fire takes place 30-some years before Graceling and has one cross-over character with Graceling, a small boy with strange two-colored eyes who comes from no-one-knows-where, and who has a peculiar ability that Graceling readers will find familiar and disturbing...

Leigh Bardugo - Shadow ​and Bone
Surrounded ​by enemies, the once-great nation of Ravka has been torn in two by the Shadow Fold, a swath of near impenetrable darkness crawling with monsters who feast on human flesh. Now its fate may rest on the shoulders of one lonely refugee. Alina Starkov has never been good at anything. But when her regiment is attacked on the Fold and her best friend is brutally injured, Alina reveals a dormant power that saves his life—a power that could be the key to setting her war-ravaged country free. Wrenched from everything she knows, Alina is whisked away to the royal court to be trained as a member of the Grisha, the magical elite led by the mysterious Darkling. Yet nothing in this lavish world is what it seems. With darkness looming and an entire kingdom depending on her untamed power, Alina will have to confront the secrets of the Grisha…and the secrets of her heart.

Sarah J. Maas - Imperio ​de Tormentas
El ​largo camino al trono apenas comienza para Aelin Galathynius, pues la Guerra se cierne en el horizonte. Se han roto y se han comprado lealtades, se han ganado y perdido amistades, y quienes poseen magia se oponen a quienes no. Con el corazón comprometido al príncipe guerrero a su lado, y habiendo jurado fidelidad a la gente que está resuelta a salvar, Aelin hurgará en las profundidades de su poder para proteger a aquellos que ama. Pero a medida que los monstruos emergen de los horrores del pasado, y las fuerzas oscuras se preparan para reclamar su mundo, la única posibilidad de salvación reside en una búsqueda desesperada que podría marcar el fin de todo lo que Aelin ama en la vida.

Sarah J. Maas - L'Assassineuse
Le ​royaume d’Adarlan, d’où toute magie a été bannie, est gouverné d’une main ferme par un roi tyrannique. Keleana, membre de la secte des Assassins et opposée au pouvoir du roi, est emprisonnée dans les mines de sel d’Endovier depuis plus d’un an. Pour gagner sa liberté, Keleana doit représenter le prince Dorian dans un tournoi à mort dont l’unique survivant devra servir le roi pendant 4 ans. Mais les concurrents, l’un après l’autre, sont éliminés de façon mystérieuse et Keleana sent son tour venir. Manifestement, d’obscures forces magiques ressurgissent dans l’ombre de la cité et la jeune Assassineuse va devoir leur faire face… Heureusement, elle pourra compter sur l’aide de deux hommes : son entraîneur, le beau capitaine Chaol, et le prince Dorian en personne, qui sont tous deux tombés amoureux d’elle. Et dont les charmes ne la laissent pas indifférente…

Sarah J. Maas - L'héritière ​du feu
Dotée ​de pouvoirs de Fae qu'elle peine à maîtriser, Keleana n'est sûre que d'une chose : elle ne sera plus la marionnette du roi d'Adarlan. Envoyée en mission loin du royaume, elle est prête à tout pour libérer le monde de sa tyrannie. Mais, seule Maeve, la dangereuse et trouble reine des Fae pourrait apporter les réponses à ses questions et les armes pour défaire le roi. Et cette alliance pourrait coûter cher à Keleana.

Sarah J. Maas - Skuggornas ​drottning
Alla ​som Celaena Sardothien älskar har tagits ifrån henne. Men till sist har hon återvänt till imperiet för att hämnas, för att rädda hennes en gång så storslagna kungadöme, och för att möta sina egna demoner. Hon har förlikats med sin identitet som Aelin Galathynius, drottning av Terrasen. Men innan hon kan återta tronen, måste hon slåss. Hon tänker kämpa för sin kusin, krigaren som är beredd att dö för henne. För sin vän, den unge man som är inspärrad i ett fasansfullt fängelse. Och hon kommer att kämpa för sitt folk, som förslavats av kungen och som väntar på den förlorade drottningens återkomst. Skuggornas drottning är den fjärde delen i Sarah J. Maas storsäljande Glastronen-serie. Ett omskakande crescendo, som kommer att förtrolla sina läsare världen över.

Django Wexler - The ​Guns of Empire
As ​the roar of the guns subsides and the smoke of battle clears, the country of Vordan is offered a fragile peace… After their shattering defeats at the hands of brilliant general Janus bet Vhalnich, the opposing powers have called all sides to the negotiating table, in hopes of securing an end to the war. Queen Raesinia of Vordan is anxious to see the return of peace, but Janus insists that any peace with the implacable Sworn Church of Elysium is doomed to fail. For their Priests of the Black, there can be no truce with heretics and demons they seek to destroy, and the war is to the death. Soldiers Marcus d’Ivoire and Winter Ihernglass find themselves caught between their general and their queen. Now, each must decide which leader truly commands their loyalty—and what price they might pay for final victory. And in the depths of Elysium, a malign force is rising—and defeating it might mean making sacrifices beyond anything they have ever imagined.

Felix Gilman - The ​Half-Made World
A ​fantastical reimagining of the American West which draws its influence from steampunk, the American western tradition, and magical realism The world is only half made. What exists has been carved out amidst a war between two rival factions: the Line, paving the world with industry and claiming its residents as slaves; and the Gun, a cult of terror and violence that cripples the population with fear. The only hope at stopping them has seemingly disappeared--the Red Republic that once battled the Gun and the Line, and almost won. Now they're just a myth, a bedtime story parents tell their children, of hope. To the west lies a vast, uncharted world, inhabited only by the legends of the immortal and powerful Hill People, who live at one with the earth and its elements. Liv Alverhyusen, a doctor of the new science of psychology, travels to the edge of the made world to a spiritually protected mental institution in order to study the minds of those broken by the Gun and the Line. In its rooms lies an old general of the Red Republic, a man whose shattered mind just may hold the secret to stopping the Gun and the Line. And either side will do anything to understand how.

Sarah J. Maas - Throne ​of Glass
After ​serving out a year of hard labor in the salt mines of Endovier for her crimes, 18-year-old assassin Celaena Sardothien is dragged before the Crown Prince. Prince Dorian offers her her freedom on one condition: she must act as his champion in a competition to find a new royal assassin. Her opponents are men—thieves and assassins and warriors from across the empire, each sponsored by a member of the kings council. If she beats her opponents in a series of eliminations, she’ll serve the kingdom for three years and then be granted her freedom. Celaena finds her training sessions with the captain of the guard, Westfall, challenging and exhilirating. But she’s bored stiff by court life. Things get a little more interesting when the prince starts to show interest in her... but it’s the gruff Captain Westfall who seems to understand her best. Then one of the other contestants turns up dead... quickly followed by another. Can Celaena figure out who the killer is before she becomes a victim? As the young assassin investigates, her search leads her to discover a greater destiny than she could possibly have imagined.

M. C. Planck - Judgment ​at Verdant Court
The ​continuing adventures of Christopher Sinclair, mechanical engineer turned priest of war. Our hero faces evil on two fronts: a friend turned murderer by the power of magic, and an entire nation of murderous wolf-men. One he has to save from the vengeful clutches of the Druids, and the other from the mercenary greed of the king. But the true enemy is despair: the shame of a man who has done terrible things, and the madness of a man who is doing terrible violence. Can Christopher pick a path through broken and bloody bodies that still leaves room for goodness?

Сара Дж. Маас - Башня ​рассвета
Шаол ​Эстфол, капитан королевской гвардии Адарлана и ближайший друг Селены Сардотин, в битве с демонами, захватившими столицу королевства и разрушившими стеклянный замок, получает серьезные увечья. Единственное, что ему может помочь, — поездка в далекую Аттику, столицу могущественной империи, где в высокой башне обитают искусные целительницы, способные творить чудеса. Помимо этого, у Шаола и другая задача — в наступившие тяжелые времена убедить правителя Южного континента объединится с ним в союз против демонов и оказать поддержку соседям. Иначе тьма падет не только на Эрилею, но охватит все земли и континенты. .

Anthony Ryan - The ​Waking Fire
The ​Waking Fire is set in a vibrant new world where the blood of drakes—creatures similar to dragons—is valued beyond reckoning, and can be distilled into elixirs that grant fearsome powers to those who are “blood-blessed.” The novel follows an unregistered blood-blessed as he searches for an elusive variety of drake so potent, its capture would mean unrivalled riches; the second in command of a blood-burning ironclad ship; and a young woman in a lifelong contract to a trading syndicate, whose espionage mission places her on the front lines of a newly declared war. As empires clash and arcane mysteries reveal themselves, these characters are tested again and again and soon discover that the fate of the world rests on their shoulders. The Draconis Memoria is a remarkable new epic fantasy series with steampunk flavor, full of the phenomenal worldbuilding and non-stop action that have gained Anthony Ryan a global fan base.

Brian McClellan - Hope's ​End
Captain ​Verundish has two problems. On campaign with the Adran army and far from her homeland, she is helpless when the young daughter she left at home is threatened. To make matters worse, General Tamas has put her lover in command of a Hope's End—the first charge through a breach straight into the teeth of enemy cannon and sorcery. To save the people she loves, Verundish will have to come up with a deadly solution...

Laura Anne Gilman - West ​Wind's Fool and Other Stories of the Devil's West
Visit ​an American West that never was, but could have been. A woman in search of her fate, a people looking for a new place to call home, a young girl about to become more than she could ever dream, a magical creature trapped between What Is and what Will Be... These stories and more welcome you to the Territory, where little is as it seems and everything is what we make of it.

Leigh Bardugo - Grisha
Depuis ​des siècles, le royaume de Ravka est divisé par le Shadow Fold, épaisse nappe de ténèbres peuplée de créatures sanguinaires. En tant que cartographe pour la Ire armée, Alina doit le traverser pour la première fois. Aussitôt, des volcras l'attaquent. Elle est sauvée par Mal, son meilleur ami, dont elle est secrètement amoureuse et qui, à son tour, se retrouve acculé par les créatures. Elle émet alors malgré elle une lumière puissante, qui repousse les volcras. Dès lors, son destin prend une autre tournure : Alina est l'Invocatrice de lumière, celle qui pourrait vaincre le Shadow Fold et rendre la paix au royaume. La voilà emmenée à la capitale, au Little Palace, où elle entame son apprentissage aux côtés des Grisha, caste de magiciens qui gouverne le royaume avec le roi, et du plus puissant d'entre eux, le Darkling. Mais les intrigues de la cour sont moins simples qu'il n'y paraît, et Alina ignore où est censée aller son allégeance : au roi ? Au Darkling, qui semble nourrir pour elle des plans mystérieux ? Tandis que l'avenir de la Ravka repose sur ses épaules, la jeune femme doit à la fois découvrir les secrets des Grisha, et ceux de son coeur...

Leigh Bardugo - Lodernde ​Schwingen
Der ​Dunkle hat die Macht über Rawka an sich gerissen. Alina muss sich von dem Kampf erholen, der sie fast das Leben gekostet hätte. Tief unter der Erde hat sich ein Kult um die Sonnenheilige versammelt, doch dort kann Alina das Licht nicht aufrufen. Um dem Dunklen ein letztes Mal entgegenzutreten, muss sie zurück an die Oberfläche. Gemeinsam mit Maljen macht sie sich auf die Suche nach dem Feuervogel. Er ist die letzte Möglichkeit, Rawka vor dem Untergang zu retten. Doch der Preis, den er fordert, könnte alles zerstören, für das Alina kämpft. Dies ist der dritte und letzte Band der Grischa-Trilogie von Leigh Bardugo.

Anthony Ryan - Sandrunners
A ​short story set in _The Draconis Memoria_ universe created by New York Times Bestselling Author Anthony Ryan. In this prequel story to _The Waking Fire_, newly graduated Blood-blessed Ethelynne Drystone accompanies the Sandrunners Indepdent Contractor Company on a dangerous mission to the Arradsian Interior, intent on finding the lair of the legendary White Drake.

Brian McClellan - The ​Crimson Campaign
When ​invasion looms... Tamas's invasion of Kez ends in disaster when a Kez counter-offensive leaves him cut off behind enemy lines with only a fraction of his army, no supplies, and no hope of reinforcements. Drastically outnumbered and pursued by the enemy's best, he must lead his men on a reckless march through northern Kez to safety, and back over the mountains so that he can defend his country from an angry god, Kresimir. But the threats are closer to home... In Adro, Inspector Adamat wants only to rescue his wife. To do so he must track down and confront the evil Lord Vetas. He has questions for Vetas concerning his enigmatic master, but the answers will lead Adamat on a darker journey. Who will lead the charge? Tamas's generals bicker among themselves, the brigades lose ground every day beneath the Kez onslaught, and Kresimir wants the head of the man who shot him in the eye. With Tamas and his powder cabal presumed dead, Taniel Two-shot finds himself as the last line of defense against Kresimir's advancing army.

Chris Evans - The ​Light of Burning Shadows
_"They ​might be doomed, damned, and buggered for all eternity, but that didn't mean they couldn't sparkle like a diamond in the sun and grin like a skull in the moonlight on their way to oblivion."_ Musket and cannon, bow and arrow, and magic and diplomacy vie for supremacy once again in this second epic fantasy adventure from acclaimed author Chris Evans. As the human-dominated Calahrian Empire struggles to maintain its hold on power in the face of armed rebellion from within, the Iron Elves' perilous quest to defeat the power-hungry elf witch, the Shadow Monarch, takes on greater urgency. The Iron Elves, shunned by their own people for bearing the mark of the Shadow Monarch, and desperately wanting to forever erase this shame, became legendary for their prowess on the battlefield as the Calahrian Imperial Army's elite shock troops. But when their commanding officer, Konowa Swift Dragon, murdered the Viceroy of Elfkyna, he was exiled, and these brave elves were banished to a remote desert outpost, doomed and leaderless, their honor in tatters. Recalled to duty to reform his regiment from the dregs of the Imperial Army, Konowa thwarted the plans of the Shadow Monarch at the Battle of Luuguth Jor -- ensuring that the fabled Red Star, a source of great natural energy, did not fall into Her hands. Now Konowa must cross storm-tossed seas to seek out the lost elves and the prophesied return of another Star somewhere in a desert wasteland roiling with mysterious power, infernos of swirling magic, and legends brought back to life in new and terrible ways. And the fate of every living creature will come to depend on a small band of ragged and desperate soldiers, whose very loyalty to the Empire they have sworn to serve is no longer certain. When death is but a temporary condition, a terrifying question arises: who is the true ally -- and fearsome enemy -- in a growing conflict that threatens all?

Kollekciók