Ajax-loader

'Alpok' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Erich Kästner - Három ​ember a hóban
Tobler ​úr, a dúsgazdag, ám kissé habókos iparmágnás titokban részt vesz azon a pályázaton, amit saját cégének reklámozására hirdettek meg. Második helyezettként ingyenes üdülést nyer az Alpok egyik elegáns szállodájába, ahová inkognitóban, ágról szakadt öltözékben érkezik; csupán sikeres üzletembernek álcázott inasa kíséri el. A félreértések – a szerző szavaival élve – sejtosztódással szaporodnak, amikor a fődíj nyertese, a kopott külsejű, de igen tehetséges Hagendorf doktor toppan be a Grand Hotelbe. A ruhacserék és többszörös szerepcserék közepette a nincstelen fiatalembert megkülönböztetett figyelemben részesíti a hotel személyzete és nagyvilági hölgyek rajonganak érte – a kicsit bogaras igazi milliomos pedig egy ócska kis padláson kuporog és leplezetlen közutálatnak örvend. Mi jöhet még? A klasszikus vígjátéki helyzetektől, szellemes dialógusoktól pergő regényből természetesen a szerelmi szál és a szerencsés végkifejlet sem maradhat ki.

Benedek István - Csavargás ​az Alpokban
Ez ​a könyv Benedek Istvánt, olyan sok kiváló ismeretterjesztő és szépirodalmi mű szerzőjét útleíróként mutatja be. A könyv ifjúkori élmények alapján született és különös varázsú ötletből íródott. A szerző mint kívülálló személy írja le önmagának és testvérének, a két diáknak utazásait, de úgy, mintha egy idősebb, tapasztaltabb barát írná, aki mosolyogva figyeli a két kamasz lelkes merészségét, lobogó kalandvágyát és meggondolatlan bátorságát. A két diák - a ma újra divatba jött módon - sátorral, hátizsákkal felszerelve hol kerékpáron, hol gyalog barangolta be a hatalmas hegység vadregényes vidékeit, az osztrák, a svájci, a francia és az olasz Alpok tündéri tájait. Sok év távlatából visszanézve a kalandok mit sem veszítettek elevenségükből, csak talán rájuk rakódott még valami fájdalmasan szép nosztalgia is. Ez volt az ifjúság!

Covers_232989
Az ​Alpok legjobb síterepei Ismeretlen szerző
3

Ismeretlen szerző - Az ​Alpok legjobb síterepei
Hiánypótló, ​átfogó kézikönyv arról, amit minden síelQnek tudni kell és tudni érdemes. A könyv Franciaország, Ausztria, Olaszország, Svájc és Szlovénia síterepeiről ad naprakész, hasznos információkat. E mellett sok más, a gondtalan síeléshez nélkülözhetetlen információt talál a könyvben.

Alistair MacLean - Kémek ​a Sasfészekben
Időpont: ​1944. Helyszín: a Sasfészek nevű vár a bajor Alpokban, a Gestapo dél-németországi központja. A németek itt tartanak fogva egy amerikai tábornokot, a szövetségesek tervezett franciaországi partraszállásának egyik szervezőjét. Ha vall, akkor az angol-amerikai csapatoknak el kell halasztaniuk a második front megnyitását. Londonból tehát útnak indul egy héttagú kommandó, hogy kiszabadítsa a tábornokot. Már az elején kérdések merülnek föl az olvasóban és az ügynökökben. Lehet, hogy áruló van közöttük? Lehet, hogy nem is egy? Lehet, hogy parancsnokuk célja nem is a tábornok kiszabadítása, hanem valami egészen más? Lehet, hogy a németek már jó előre tudtak a küldetésükről? És hogyan juthatnak fel a megközelíthetetlen szirten álló várba? És hányan maradnak életben, mire feljutnak? Hányan térhetnek haza Angliába? Lélegzetelállító kalandok egész sora, a többszörös megtévesztéssel manőverező mesterkémek munkájának izgalmas, eseménydús ábrázolása, jó humor -ez jellemzi Alistair MacLeannek, a műfaj nagy öregének egyik legjobb, legnépszerűbb regényét.

Horváth-Takács Róbert - Osztrák ​Alpok
A ​színes képekkel, ábrákkal teli könyvben bemutatott útvonalak többségének minden túrázó bátran nekivárhat, a kötet második felében leírt Klettersteigek teljesítése viszont már alapfokú hegymászó tapasztalatot igényel. Némi merészség, kíváncsiság és kalandvágy - s bárki megízlelheti a hatalmas sziklafalak megismerésének semmihez sem fogható érzését, melyet eddig csak a sziklamászók kiváltságának tartottak.

Erich Kästner - Drei ​Männer im Schnee
In ​heiterer Form wird hier von einem Millionär erzählt, der unter falschem Namen den zweiten Preis eines Wettbewerbs und eine Reise in die Berge gewonnen hat. Er nimmt seinen Diener mit, der als Schiffseigner auftrecen und ihn ignorieren soll, denn er will unerkannt bleiben um die Menschen zu studieren. Im Hotel lernt er den ersten Preisträger, einen sympathischen jungen Mann, kennen. Die Tochter des Millionärs warnt inzwischen das Hotelpersonal vor dem falschen armen Gast. Es kommt zu spaßhaften Situationen zwischen dem Personal und den Stamm-gästen. Die drei Männer schließen innige Freundschaft. Das unangemeldete Eintreffen der Tochter setzt dem Spiel ein Ende und zum Schluss kann im Hause des Millionärs VerlobLing gefeiert werden.

Elizabeth Hoyt - Troubles ​plaisirs
Lady ​Hero Batten, la délicieuse sœur du Duc de Wakefield, a tout ce que peut désirer une femme, incluant le fiancé parfait. Il est vrai que le Marquis de Mandeville est un peu ennuyeux et n’a aucun sens de l’humour, mais cela ne pose aucun problème à Hero, jusqu’à ce qu’elle rencontre son célèbre frère… Griffin Remmington, Lord Reading, est loin d’être parfait, et il s’en satisfait. La façon dont il passe ses journées est un mystère, mais tout Londres sait que la nuit il prend part aux pires vilenies alcoolisées. Hero le déteste immédiatement et Griffin pense que la jeune femme, avec ses œuvres de charité et ses manières impeccables, est bien trop parfaite pour la société, sans parler de son frère. Pourtant leurs affrontements quasi-permanents font rapidement jaillir des étincelles de désir, un désir qui fait s’écrouler leurs mondes patiemment édifiés. Alors que le mariage de Hero approche et que les ennemis de Griffin ourdissent des plans pour mettre un terme définitif à leurs rêves, deux personnes imparfaites pourront-elles trouver l’amour véritable?

Elizabeth Hoyt - Csillapíthatatlan ​vágy
Lady ​Hero Batten élete tökéletes: gazdag, arisztokrata családból származik, kifogástalan neveltetést kapott, és egy magas rangú, jóképű férfi jegyese. Kell-e egy nőnek ennél több? Eljegyzési bálján azonban Hero élete váratlan fordulatot vesz. A lady véletlenül rossz szobába nyit, ahol kompromittáló helyzetben találja Lord Griffin Readinget, a hírhedt nőcsábászt. Pár perccel később az is a tudomására jut, hogy a férfi jövendőbeli férjének öccse... A kezdeti ellenszenv és a végletekig eltérő életszemléletük ellenére a két emberről lassan kiderül: nem is különböznek annyira egymástól. Lady Tökéletes, a helyi árvaház jótékonykodó pártfogója nem is annyira tökéletes: a férfi felébreszti szunnyadó érzékeit, és kibillenti a józan megfontoltság és erényesség állapotából. Az életet látszólag nagykanállal habzsoló, kétes ügyletekkel foglalkozó Lord Szégyentelennek pedig nagyobb a szíve, mint mutatja... Elizabeth Hoyt (Bűnös szándék) regénye ezúttal sem hagyja cserben a rizsporos intrikák, buja érzékiség és fordulatokban gazdag történetek kedvelőit.

Zsigmondy Emil - Az ​Alpok veszélyei
Fritz ​Moravec professzor, a Mooserbodeni Hegymászóiskola alapítója és vezetője az iskola előadótermében a mintegy harminc hallgató és nyolc oktató jelenlétében a hegymászás történetéről tartott nagy érdeklődéssel kísért előadást, 1980. júniusában, hol mint meghívott magyar vendégoktató vettem részt a nyári szezonban. Valamennyien feszült figyelemmel hallgattuk a nemzetközileg elismert alpinistának, a Gasherbrum II. (8035 m, 1956-ban) első hegymászójának szavait, amikor egyszer csak számomra váratlanul a következőket mondta: "és most Zsigmondy Emilről fogok beszélni, a kiváló osztrák hegymászóról..." Ekkor határoztam el, ha módom adódik, lehetőséget keresek arra, hogy ennek a rendkívüli tehetségű, tragikus sorsot ért és érthetetlenül éppen hazájában, Magyarországon elhanyagolt, ízig-vérig magyar férfiúnak méltó emléket állítsunk, mi hegymászók. Most, születésének 140. évfordulóján ez a pillanat elérkezett...

Bokor József - Tirol ​és a Bajor-Alpok
Praktikus, ​informatív, könnyen áttekinthető útikönyv, mely bemutatja a tartomány látványosságait, és javaslatokat nyújt a kirándulások, a szállás, az étkezés, a bevásárlás és a pihenés helyszíneinek kiválasztásához. 16 színes térkép, 85 színes fotó.

Stefano Ardito - Alpok: ​Túrázóknak
A ​Mont Blanc-t körüljáró, zöldellő völgyeken és a világ legszebb hegyi tájain keresztülhaladó útvonaltól a Dolomitokat behálózó turistautakig számos túrát ismertetünk e könyvben, amely hasznos tanácsokkal, fontos címekkel, részletes térképekkel és gyakorlati információkkal segíti az olvasót. Minden túrát önálló fejezetben tárgyalunk, s felidézzük az út során érintett tájak történetét és hagyományait is. A kötet szerzője szakújságíró és gyakorlott hegymászó - a bemutatott túrák útvonalát részletében jól ismeri.

Elizabeth Hoyt - Notorious ​Pleasures
Their ​lives were perfect . . . Lady Hero Batten, the beautiful sister of the Duke of Wakefield, has everything a woman could want, including the perfect fiancé. True, the Marquis of Mandeville is a trifle dull and has no sense of humor, but that doesn't bother Hero. Until she meets his notorious brother . . . Until they met each other. Lord Griffin Reading is far from perfect - and he likes it that way. How he spends his days is a mystery, but all of London knows he engages in the worst sorts of drunken revelry at night. Hero takes an instant dislike to him, and Griffin thinks that Hero, with her charities and faultless manners, is much too impeccable for society, let alone his brother. Yet their near-constant battle of wits soon sparks desire - desire that causes their carefully constructed worlds to come tumbling down. As Hero's wedding nears, and Griffin's enemies lay plans to end their dreams forever, can two imperfect people find perfect true love?

A. Hoppe - Flowers ​of the Alps
Explore ​the colourful world of alpine flowers. This practical book will help you make a quick, reliable identification of each plant, with concise descriptions and illustrations for individual plants to enable differentiation from similar species. Flowers can be identified quickly from colour and shape. The notable characters of each plant are clearly highlighted. Covering 500 species, each with colour photographs, this compact guide is designed for walkers and botanists. For each plant the common name, scientific name, flowering time, plant height, protected status, and distribution (habitat and altitude) are described.

Kollekciók