Ajax-loader

'Vatikán' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Colleen McCullough - Tövismadarak
A ​Clearyek története Új-Zélandon kezdődik és Ausztráliában folytatódik, ahonnan csak a második világháború szörnyű eseményei sodornak el egy-egy családtagot a jó öreg Európába. A Cleary család a gyönyörű ausztrál tájakon küzd a boldogulásért az anya vezetésével. Fee erős egyénisége szilárd erkölcsi alapon áll, mindent megtesz családjáért, élete a kötelességteljesítés mintaképe. Gyermekeit mégsem tudja megóvni a keserves csalódásoktól, és a ragyogó napsütötte táj is kiszámíthatatlanul szeszélyes - hirtelen támadt kegyetlen bozóttűz ragadja el egyik fiát.... A két női főszereplő: Fee és Meggie - anya és leánya - élete a sors különös játéka folytán hasonlóvá válik egymáshoz, mindketten olyan férfit szeretnek, akitől a társadalom elválasztja őket, s a szerelmükből született gyermekek feje fölött a tragédia sötét árnya lebeg....

Dan Brown - Illuminati
Ein ​Kernforscher wird in seinem Schweizer Labor ermordet aufgefunden. Auf seiner Brust finden sich merkwürdige Symbole eingraviert, Symbole, die nur der Harvardprofessor Robert Langdon zu entziffern vermag. Was er dabei entdeckt, erschreckt ihn zutiefst: Die Symbole gehören zu der legendären Geheimgesellschaft der "Illuminati". Diese Gemeinschaft scheint wieder zum Leben erweckt zu sein, und sie verfolgt einen finsteren Plan, denn aus dem Labor des ermordeten Kernforschers wurde Antimaterie entwendet.

Dan Brown - Angyalok ​és démonok
Robert ​Langdont, a Harvard világhírű szimbólumkutatóját egy svájci tudományos intézetbe hívják, hogy segítsen megfejteni egy rejtélyes jelet, amelyet egy meggyilkolt fizikus mellkasába égettek. Langdon elképesztő felfedezésre jut: egy több száz éves földalatti szervezet - az Illuminátusok - bosszúhadjáratra készül a katolikus egyház ellen. Langdon mindenáron meg akarja menteni a Vatikánt a hatalmas erejű időzített bombától; a gyönyörű és titokzatos tudóssal, Vittoria Vetrával szövetségben Rómába megy. Hétpecsétes titkokon, veszélyes katakombákon, elhagyatott székesegyházakon és a földkerekség legrejtettebb barlangján át, őrült hajszát indítanak együtt a rég elfeledett Illuminátusok búvóhelye után.

Anthony McCarten - A ​két pápa
_A ​mindenség elmélete_ és _A legsötétebb óra_ Oscar-díjra jelölt forgatókönyvírójának legújabb könyve egy korábban példa nélküli hatalomátvételről, a világ legerősebb vallási intézményéről és két nagyon különböző férfiról szól – akik történetesen mindketten a Vatikánban élnek. 2013 februárjában az őskonzervatív XVI. Benedek pápa döbbenetes bejelentést tett: benyújtotta a lemondását. Több mint 700 éve ő volt az első pápa, aki önként mondott le a hatalomról. A bíborosi kollégium a hírtől szédelegve sietett a római Sixtus-kápolnába, hogy kiválasszák az utódját. És, meglepő módon, kit választottak? Ferencet, 1200 éve az első nem európai pápát, aki egykor egy tangóklub kidobóembereként dolgozott, továbbá lelkes focidrukker volt, és értett a nép nyelvén. Miért lépett vissza Benedek a pályája csúcsán annak tudatában, hogy az utódja olyasvalaki is lehet, aki ellentétes nézeteivel akár semmissé is teheti az örökségét? És hogyan alkalmazkodott Ferenc – aki szülővárosában, Buenos Airesben busszal járt a munkahelyére – egy olyan élethez, amelyben egymilliárd híve van? Ha – mint azt az Egyház állítja – a pápa tévedhetetlen, akkor hogyan lehet két eleven pápának, akik szinte mindenben ellentétes nézeteket vallanak, egyaránt igaza? Anthony McCarten alapos kutatómunkával vizsgálta az életüket, hogy megírhassa _A két pápá_t, és mesterien fonja a történetüket egyetlen lebilincselő narratívává. Ebben a könyvben megismerhetjük Benedek és Ferenc jellemformáló élményeit a háború dúlta Németországban és Argentínában, és betekintést kapunk a vatikáni intrikák és komédiák egyszerre sötét és izgalmas világába, valamint a szexuális bántalmazási botrányokba, amelyek az alapokig rengették meg a világ egyik legátláthatatlanabb, ugyanakkor legfontosabb intézményét.

Dan Brown - Angels ​and Demons
When ​a world renowned scientist is found brutally murdered in a Swiss research facility, a Harvard professor, Robert Langdon, is summoned to identify the mysterious symbol seared onto the dead man's chest. His baffling conclusion: that it is the work of the Illuminati, a secret brotherhood presumed extinct for nearly four hundred years - reborn to continue their bitter vendetta against their most hated enemy, the Catholic church.In Rome, the college of cardinals assembles to elect a new pope. Yet somewhere within the walls of the Vatican, an unstoppable bomb of terrifying power relentlessly counts down to oblivion. While the minutes tick away, Langdon joins forces with Vittoria Vetra, a beautiful and mysterious Italian scientist, to decipher the labyrinthine trail of ancient symbols that snakes across Rome to the long-forgotten Illuminati lair - a secret refuge wherein lies the only hope for the Vatican.But, with each revelation comes another twist, another turn in the plot, which leaves Langdom and Vetra reeling and at the mercy of a seemingly invisible enemy...ANGELS & DEMONS is a breathtakingly brilliant thriller which catapults the reader through the antiquity of Rome, through sealed crypts, dangerous catacombs, deserted cathedrals and even the most secret vault on earth. As the prequel to Dan Brown's worldwide bestseller, The Da Vinci Code, it has the distinction of introducing his readers to Harvard symbologist, Robert Langdon.

Vayer Lajos - Raffaello ​freskói a Vatikánban
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

J. R. dos Santos - Vaticanum
Egy ​iszlám szélsőséges osztag bejut a Vatikánba, ahol az egyházat kompromittáló dokumentumok, majd maga a pápa is eltűnik. Kétségbeesett versenyfutás kezdődik az idővel, az események pedig még inkább felgyorsulnak, amikor az internetre felkerül a terroristák videója: az egész világ láthatja az elrabolt pápát, és hallhatja a megdöbbentő bejelentést, hogy aznap éjfélkor élő közvetítésben kivégzik. A pápa elrablása az egész világot megrázza, s beteljesedni látszik Malakiás jóslata: elszabadul a káosz. Tomás Noronha épp Szent Péter sírját keresi a nevét viselő bazilika alatt, amikor különleges megbízást kap magától a pápától, s ezzel máris a nyomozás kellős közepén találja magát. Vajon sikerül időben rájönnie, hol tartózkodik a pápa, s kideríteni, hogy ki az a rejtélyes Omissis, aki a szálakat a háttérből mozgatja?

Dan Brown - Angeli ​e demoni
Marchiati ​a fuoco, prima di essere barbaramente uccisi ed esposti come monito per le strade di Roma. Questa è la sorte che toccava agli Illuminati, l'antica setta di scienziati perseguitata in secoli oscuri dalla Chiesa cattolica. Un rituale crudele, ben conosciuto da Robert Langdon, lo studioso di iconologia del "Codice da Vinci". Ma quando la storia si ripresenta, il fascino si trasforma in raccapriccio. Svegliato in piena notte e trasportato dagli Stati Uniti in Svizzera, Langdon è costretto a esaminare, nei laboratori del CERN di Ginevra, un cadavere orrendamente mutilato. Sul petto della vittima, impresso a fuoco, il terribile segno degli Illuminati: lo scienziato ucciso ha difeso fino all'ultimo il segreto di un'arma sperimentale rubata dagli assassini.

C. W. Gortner - A ​vatikáni hercegnő
A ​fiatal Lucrezia Borgia rendkívüli életéről olvashatunk C. W. Gorner új, sodró lendületű regényében. Vajon VI. Sándor, hírhedt reneszánsz pápa gyönyörű lánya tényleg szívtelen csábító volt? Vagy pedig családja ármánykodásának és a nemesek közt dúló háborúk gyanútlan áldozata, aki az édesapja iránti lojalitás és a saját túlélése között őrlődött?

J. R. Lavreckij - A ​Vatikán
A ​Vatikán "isten földi helytartójának", a pápának székhelye. Apró, alig néhány száz lakosú államocska az Örök Városban, mégis az egész világot behálózó szervezet középpontja. Lavreckij könyve tudományos igénnyel megírt munka. Feltárul benne a Vatikán teljes története a középkortól kezdve egészen napjainkig. Megismerjük belőle a pápaság gazdasági tevékenységét a feudalizmus idején, a katokliku egyház működését a gyarmatokon, az egyház tőkés tevékenységét, politikai machináióit, kapcsolatait a legnagyobb kapitalista hatalmakkal. Villágossá válik a könyvből, hogy a Vatikán nemcsak vallási központ, pénzügyi és politikai érdekek fűzik a nagytőkés országok burzsoáziájához. Lavreckij emellett arra is rámutat - a legkülönbözőbb dokumentumokra támaszkodva - hogy egyre több katolikus hívő követeli: a Vatikán változtasson népellenes, a tőkés rendszert védő politikáján.

Steve Berry - A ​harmadik titok
Három ​jelenés, három kinyilatkoztatás, három évszázados titok. Portugáliában, 1917-ben a Szűzanya testet öltött, és súlyos titkokat bízott egy kislányra. Két titokra azóta már fény derült, de a legsúlyosabb, az egyház és a világ sorsára vonatkozó üzenetet a vatikáni levéltár őrizte hét lakat alatt, mindmáig. A regnáló pápa éjjelente a levéltár titkos részlegében időzik. Egyetlen bizalmasát, Colin Michenert küldi el ahhoz a rejtőzködő paphoz, akinek biztos információi vannak a fatimai titok megfejtéséhez. Michener egykor a rendet választotta, lemondott a világi örömökről, és a nőről, akit szenvedélyesen szeretett. A küldetés végrehajtásához azonban szinte mind a hét főbűnt el kell követnie… Steve Berry a New York Times bestsellerszerzője. Regényeit 37 nyelvre fordítják, ötven országban több mint tízmillió olvasó rajong műveiért. A harmadik titok nyaktörő és fordulatokban gazdag száguldás, amely egy világméretű összeesküvésről és a Vatikán milliókat izgalomban tartó rejtélyéről rántja le a leplet.

Cinzia Valigi Gasline - Róma ​és a Vatikán
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kis Csaba - Európai ​miniállamok
"Hiánypótló" ​kötetet kap most kezébe az olvasó. Európa csaknem valamennyi, s a világ számos országáról megjelent már kötet a Panoráma nagyútikönyveinek sorozatában: de ha a listát alaposabban megnézzük, kiderül. hogy földrészünkön van néhány olyan - formailag szuverén, független - állam, amelyről legfeljebb csak említést tesznek a többi útikönyvben. Ezek földrészünk sajátos "miniállamai", egymástól szinte mindenben különböző kis államalakulatok, amelyek valahogy a középkorból felejtődtek itt Európában. Andorra, Liechtenstein, Monaco, San Marino, s mindenekelőtt a Vatikán olyan útvonalakon fekszenek, ahová gyakran jutnak el a magyar turisták is, eddig azonban nem mutattuk be ezeket részletesebben. A miniállamok mindegyike más. A Vatikán, azon túl, hogy nemcsak szuverén államocska, hanem a Katolikus egyház központja is, szinte egyetlen összefüggő, minden mással összehasonlíthatatlan múzeumegyüttes. Monaco maga a csillogás. Andorra viszont mindmáig megőrizte sajátos zártságát, csak most lép ki igazán a modern világba. Liechtensteinről a legtöbben csak annyit tudnak, hogy Ausztria és Svájc között terül el, San Marinóba pedig, amely valóságos kis sziget Itáliában, jórészt csak kíváncsiságból látogat el a Rimini környékén nyaraló vendég. Könyvünk ezeket a miniállamokat mutatja be, arra törekedve. hogy kedvet csináljon a látogatásra, vagy akár a hosszabb tartózkodásra is. Végigjárjuk a Vatikán múzeumait és Andorra hegyi útjait, megállunk a rnonte-carlói kaszinók asztala mellett, felmászunk San Marino "tolláira", a sok száz éves várbástyákra, s elidőzünk a liechtensteini síterepeken. Azokat az európai miniállamokat ismerhetjük meg a könyvből, amelyek nem tagjai az Egyesült Nemzetek Szervezetének, de független államok. Érdemes megismerkedni történelmükkel, látványosságaikkal.

Daniel Silva - A ​Moszad ügynöke a Vatikánban
Gabriel ​Allon, az izraeli kém, bérgyilkos és restaurátor éppen jól megérdemelt pihenését tölti, amikor újabb megbízatást kap… Londonban megölnek egy feltételezett al-Kaida tagot, akinél az izraeli titkosszolgálat egy nagyszabású merénylet terveit találja, melynek célpontja: a Vatikán. Allon vállalja, hogy kiépíti a védelmet, de későn érkezik. A kémek már beszivárogtak, a Vatikánban árulók vannak, korunk legfélelmetesebb terrorista támadása a küszöbön áll. A szálak felgöngyölítése során Allon eljut egészen a merénylet szellemi atyjáig, s ezután kezdetét veszi a hajsza, át a Karib-tengeren, amelyben a CIA, egy gyönyörű nő, egy szaudi milliárdos műgyűjtő és egy eddig felfedezetlen van Gogh kép is fontos szerephez jut.

Arturo Pérez-Reverte - Dobpergés ​Sevillában
Számítógépes ​kalóz férkőzik a Vatikán informatikai rendszerébe. Sevillában egy barokk templom embereket öl, hogy a lebontás ellen védekezzen. Három furcsa figura arról ábrándozik, hogy új életre kelti a spanyol zenei hagyományt. Feltűnik egy gyönyörű andalúz arisztokrata hölgy, no meg egy jóképű nyomozó pap, aki piszkos ügyek felderítésére szakosodott. Továbbá egy féltékeny bankár és játékfüggő titkára. És egy kólát kortyolgató hetvenéves nénike. Egy képeslap, amelyet száz éve írt egy rég halott nő. Egy nyaklánc, amelyet az utolsó spanyol kalóz, Xaloc kapitány adott oda valakinek, mielőtt 1898-ban, Kuba partjainál életét vesztette. Arturo Pérez-Reverte ötletes, bonyolult, lenyűgöző regényt alkotott a fenti elemekből. A Dél királynője és A Dumas-klub írója áradó fantáziával, látványos mesefűző technikával dolgozik, és mesterien ötvözi a krimi, a misztikum, a történelmi regény stílusát a romantikus, kalandos lektűrrel. Az olvasó nem vonhatja ki magát a rejtély hatása alól, amelynek kulcsát a Guadalquivir partján találjuk. Sevillában, ahol bizonyos teliholdas éjszakákon még ma is meglibben egy fehér kendő, és egy árnyalak búcsúztatja az Antillákra induló kísértethajó vitorláit.

Cyrus Shahrad - A ​Vatikán titkai
A ​Vatikán a római katolicizmus szellemi központja több mint 1500 éve. Emellett a világ legkisebb független állama, területe alig egy négyzetkilométer. Ám ezen a kis helyen rengeteg titok, összeesküvés és intrika fér meg egymással.

Daniel Silva - A ​hírvivő
Gabriel ​Allon, az izraeli kém, bérgyilkos és restaurátor éppen jól megérdemelt pihenését tölti, amikor újabb megbízatást kap… Londonban megölnek egy feltételezett al-Kaida tagot, akinél az izraeli titkosszolgálat egy nagyszabású merénylet terveit találja, amelynek célpontja: a Vatikán. Allon vállalja, hogy kiépíti a védelmet, de későn érkezik. A kémek már beszivárogtak, a Vatikánban árulók vannak, korunk legfélelmetesebb terrorista támadása a küszöbön áll. A szálak felgöngyölítése során Allon eljut egészen a merénylet szellemi atyjáig, s ezután kezdetét veszi a hajsza, át a Karib-tengeren, amelyben a CIA, egy gyönyörű nő, egy szaudi milliárdos műgyűjtő és egy eddig felfedezetlen van Gogh-kép is fontos szerephez jut. Daniel Silva korunk egyik legnagyobb kémregényírója John le Carré és Ian Fleming mellett. Lenyűgöző, szenvedélyes, fordulatos bestsellerei rajongók százezreit nyűgözik le. „Hidegrázós” – Kirkus „Ötcsillagos thriller” – USA Today

Colleen McCullough - The ​Thorn Birds
A ​phenomenal worldwide bestseller since 1977 THE THORN BIRDS is a robust, romantic saga of three generations. It begins in the early years of this century when Paddy Cleary moves his wife and seven children to Drogheda, an Australian sheep station, owned by his autocratic and childless older sister. For more than half a century we follow their fates, particularly those of Meggie, the only Cleary daughter, and the one man she truly loves, Ralph de Bricassart - stunningly handsome, ambitious, and a priest. As background to the Cleary family's lives there is the land itself: relentless in its demands, brilliant in its flowering.

Дэн Браун - Ангелы ​и Демоны
роман ​американского писателя Дэна Брауна, написанный в 2000 году. Книга представляет собой приключенческий роман с элементами как триллера, так и интеллектуального детектива. События в основном разворачиваются в Риме в течение одних суток. Книга была экранизирована в 2009 году.

Colleen McCullough - Dornenvögel
Die ​Saga der Clearys nimmt ihren Anfang zu Beginn des 20. Jahrhunderts, als Paddy Cleary sich mit seiner vielköpfigen Familie auf den Weg von Irland nach Australien macht, um auf der Farm Drogheda für seine Schwester zu arbeiten. Trotz großer familiärer Spannungen und der Anforderungen, die das rauhe Land an seine Bewohner stellt, scheinen die Clearys mehr und mehr in Frieden zusammenzuleben. Dieser Friede erweist sich jedoch als trügerisch: Meggie, die jüngste Tochter der Clearys, liebt den attraktiven Pater Ralph de Bricassart, der der Familie eng verbunden ist. Als Meggie zur Frau wird, kann Ralph sich ihrem Zauber nicht länger entziehen...

Cimlap
elérhető
3

Andrew Laurance - Katakomba
A ​fiú borzalmas képességgel született: ő az egyetlen, aki előre látja a halál közeledtét a kiválasztottak arcán. És ő tudja egyedül, hogy a halottak nem halnak meg, és nem szabadulnak szenvedéstől. A hangjukat nem lehet elhallgattatni. Az átok csak akkor szűnik meg, ha megtudja saját múltjának sötét titkait - csak így menekülhet a halottak borzalmas könyörgésétől, a sziszegéstől... "Szabadíts meg... szabadíts meg..."

Herczeg Ferenc - Az ​élet kapuja
A ​regény, melyet háromszor jelöltek Nobel-díjra! A történelmi regény nem véletlenül aratott sikert Európában, már Herczeg életében is tananyag volt mint stílusbravúr. Az írónak talán legjobb történelmi regénye, II.Gyula és X.Leó pápasága idején játszódik Rómában, ahol Bakócz Tamás esztergomi érsek próbálja teljesíteni küldetését a magyarságnak a töröktől való megmentését. Ezért akarja megszerezni a pápai trónt, s vele a hatalmat. Kísérlete gyászos kudarcba fullad, s a magára hagyott magyarság látomásával zárul a roppant olvasmányos, kitűnő tollal megírt regény.

Tad Szulc - II. ​János Pál pápa élete
A ​lenyűgözően sokoldalú portré megeleveníti a pápa szenvedésekben és tanítói tapasztalatokban gazdag életútját a dél-lengyelországi kisvárostól, a náci megszállás, a sztálinizmus kínjain át a krakkói érsekségig, majd Szent Péter trónusáig. Vallomások, levéltári anyagok alapján tárul fel előttünk századunk egyik legnagyobb, egyszersmint legellentmondásosabb egyéniségének pályája.

David I. Kertzer - A ​pápák a zsidók ellen
Aki ​keresztény, az nem lehet antiszemita - jelentette ki II. János Pál pápa. A római egyházfő az ezredfordulón önvizsgálatra szólította föl a katolikus világot, és jó példával járt elöl, amikor egyháza nevében bocsánatot kért mindazokért a bűnökért, melyeket a zsidósággal szemben elkövettek. Szándékainak komolyságát jelzi, hogy David I. Kertzer, az ismert történész, a Brown Egyetem társadalomtudományi, kultúrantropológiai és italinisztikai tanszékének professzora az elsők között léphetett be a Vatikán titkos archívumába és juthatott hozzá eddig szigorúan zárt dokumentumokhoz. Kertzer kutatásainak eredménye ez a megdöbbentő leleplezésekkel teli kötet, amely a 19. század elejétől a második világháború kitöréséig követi nyomon az újkori antiszemitizmus kialakulását. A könyv a levéltári anyagok mellé korabeli könyveket és hírlapokat, politikai gyűléseken elhangzott beszédeket és parlamenti hozzászólásokat és hírlapokat, politikai gyűléseken elhangzott beszédeket és parlamenti hozzászólásokat sorakoztat fel. Olvashatunk erőszakkal megkeresztelt gyermekekről, szétszakított családokról, vérvádról, a Cion bölcseiről, a Dreyfus-ügyről, a nemzetietlen zsidó sajtó és a zsidó pénzvilág által vezérelt világuralmi összeesküvésről. Az olvasó szeme elé tárul az a kísértetiesen ismétlődő forgatókönyv, amely a régi, középkori előítéletektől egyenesen vezetett a modern antiszemita mozgalmakhoz, majd a zsidóság kiirtására tett náci kisérlethez. II. János Pál új utat törő elődei, XXIII. János és VI. Pál nyomdokain haladva az emberiség egységére helyezte a hangsúlyt. 2001. szeptember 11. után pedig minden eddiginél időszerűbb a kérdés, hogy a vallást ne lehessen más emberek elleni gyűlöletkeltésre felhasználni. A pápák a zsidók ellen megrendítően aktuális Magyarországon is, hiszen a benne leírt antiszemita gondolatok, politikai irányzatok és ideológiák részei a mai magyar közgondolkodásnak. Ilyen értelemben Kertzer lebilincselő olvasmányossággal, kristálytiszta logikával és higgadt hozzáértéssel megírt hiteles történelmi munkája egyben provokatív vitairat is, amely remélhetőleg nálunk is hozzájárul egy minden eddiginél szélesebb és izgalmasabb párbeszéd kibontakozásához egy ősrégi történetről, amely azonban még itt és most is mérgezi a lelkeket.

Leah Bendavid-Val - A ​világ képekben
A ​könyv a National Geographic magazin számára az elmúlt tizenöt évben készült fényképekből mutat be válogatást, megismertet a mögöttük rejlő tényekkel, valamint azoknak a férfiaknak és nőknek a véleményével, tapasztalataival, akik a képeket készítették. A felvételek a természet jelenségeinek, az állatok életének meghatározó eseményeit örökítik meg. Sok korai fénykép a későbbiekkel összehasonlítva megmutatja, a Geographic milyen egyedülálló teljesítményt nyújtott a fotózás területén, s hogy az évtizedek során hű maradt hagyományaihoz, miközben igyekezett követni képein a változó valóságot is. Az öt fejezet a Társaság főbb témáit mutatja be: az állatok életét a szárazföldön és a víz alatt, az Egyesült Államok és a világ kultúráját, a tudományt a csillagászattól a régészeten át az űrkutatásig. Lenyűgöző képek bizonyítják s Geographic fotósainak rátermettségét és képzelőerejét. A fotókat készítők terepen szerzett tapasztalataink, kalandjainak leírása kíséri. Ezek lehetnek humorosak vagy félelmetesek, de mindig ellenállhatatlanul izgalmasak. Leah Dendavid-Val, a kötet szerzője műszaki, újságírói és művészeti szempontból egyaránt bemutatja a fényképészek teljesítményét. A bevezető fejezet a Geographic fényképezéssel kapcsolatos elveinek kialakulását, fejlődését ismerteti, és bemutatása azokat a megszállottakat, akik mindvégig hittek abban, hogy a fényképezés segítségével jelentős igazságokat lehet elmondani a világról.

Ross King - Michelangelo ​és a Sixtus-kápolna
1508-ban ​II. Gyula pápa megbízta Michelangelót a Sixtusi-kápolna mennyezeti freskójának elkészítésével. A harminchárom éves szobrász csak igen felszínes tapasztalatokkal rendelkezett a feskófestés technikai és fizikai értelemben is embert próbáló műfajában, ráadásul szinte példátlanul hatalmas volt a telifestendő, több mint ezeregyszáz négyzetméteres felület is. Gondosan összeválogatott segédek csapatával négy éven át dolgozott a roppant művön; rajzok és vázlatok ezreit készítette, és hátfájdító, kitekeredett testtartásban megszámlálhatatlan órán át festette a harmincméteres magasságban ívelő boltozatot. Az eredmény a festészet történetének egyik legelképesztőbb és legcsodálatosabb alkotása. Ross King könyve e négy csodálatos és gyötrelmes év; nemcsak a kápolna boltívei alatt töltött, dolgos napok, hanem egyben a kora tizenhatodik századi Róma eseményteli életének története. Ross King élvezetes és számos legendát szertefoszlató könyvében avatott kézzel, sodró lendületű elbeszélésben ismerteti meg olvasóival a modern Michelangelo-kutatás legújabb megállapításait.

Ismeretlen szerző - A ​világ természeti csodái és kultúrkincsei 3. - Dél-Európa
A ​kötetben bemutatott országok: Málta, Olaszország, Portugália, Spanyolország, Vatikán.

Frédéric Martel - A ​Vatikán kínos titkai
"A ​papságon belüli homoszexualitás nagyon komoly kérdés, ami aggodalommal tölt el." Ferenc pápa Papi cölibátus, az óvszerhasználattal szembeni egyházi tilalom, a szexuális visszaélések rendszeres eltussolása, XVI. Benedek pápa lemondása, a klérus nőgyűlölete, a papi hivatások számának drasztikus visszaesése, a Ferenc pápa elleni áskálódások - Frédéric Martel szerint ezeket a jelenségeket egyetlen titok köti össze, mely sokáig kimondhatatlan volt. A neve: Szodoma. A bibliai Szodoma városát a hagyomány szerint Isten azért pusztította el, mert lakosai homoszexuális gyakorlatot folytattak. Csakhogy korunkban éppenséggel a Vatikánon belül található a világ egyik legnagyobb homoszexuális közössége. A francia szerző négy éven át belülről követte a Vatikán életét és nagyjából harminc országra kiterjedően folytatta nyomozásait. Több tucat kardinálisnak tette fel kérdéseit, több száz püspökkel és pappal találkozott. Könyve, A Vatikán kínos titkai, az egyház rejtett oldalát tárja fel: azt a legkisebb papi szemináriumoktól a Vatikánig felépülő rendszert, amelyet egyszerre jellemez a homoszexuális kettős életvitel és a legradikálisabb homofóbia. A katolikus egyház Martel állítása szerint mélyen skizofrén: minél nyíltabban homofób egy papi méltóság a társadalom előtt, annál valószínűbb, hogy a magánéletében homoszexuális.

Alexandra Bracken - Les ​voyageurs du temps
Après ​avoir été exilés dans deux époques différentes, Etta et Nicholas forment chacun de leur côté des alliances inattendues pour reprendre leur quête de l'astrolabe. L'objet magique, doté de grands pouvoirs, attise toutes les convoitises : celle du cruel Cyrus Boisdefer, mais aussi d'un nouveau personnage mystérieux. En parallèle, Etta et Nicholas mettent tout en oeuvre pour se retrouver et, enfin, se donner les moyens de vivre pleinement leur amour. Un nouveau voyage à travers les siècles et les continents les attend, semé d'embûches, d'intrigues et de cas de conscience.

Alexandra Bracken - Wayfarer
All ​Etta Spencer wanted was to make her violin debut when she was thrust into a treacherous world where the struggle for power could alter history. After losing the one thing that would have allowed her to protect the Timeline, and the one person worth fighting for, Etta awakens alone in an unknown place and time, exposed to the threat of the two groups who would rather see her dead than succeed. When help arrives, it comes from the last person Etta ever expected—Julian Ironwood, the Grand Master’s heir who has long been presumed dead, and whose dangerous alliance with a man from Etta’s past could put them both at risk. Meanwhile, Nicholas and Sophia are racing through time in order to locate Etta and the missing astrolabe with Ironwood travelers hot on their trail. They cross paths with a mercenary-for-hire, a cheeky girl named Li Min who quickly develops a flirtation with Sophia. But as the three of them attempt to evade their pursuers, Nicholas soon realizes that one of his companions may have ulterior motives. As Etta and Nicholas fight to make their way back to one another, from Imperial Russia to the Vatican catacombs, time is rapidly shifting and changing into something unrecognizable… and might just run out on both of them.

Roberto Alborghetti - Ferenc ​pápa asztalánál
Kevesen ​tudják, hogy Ferenc pápa élelmiszervegyész végzettséget is szerzett, és hogy az étkezés, a főzés fontos szerepet játszik életében. Ez a könyv 40 ízletes ám egyszerű receptet tartalmaz. Roberto Alborghetti, a pápa egyik lelkes életrajzírója pedig olyan történetet tár elénk, amelyből egy eddig ismeretlen pápa képe rajzolódik ki.

Frédéric Martel - In ​the Closet of the Vatican
_In ​the Closet of the Vatican_ exposes the rot at the heart of the Vatican and the Roman Catholic Church today. This brilliant piece of investigative writing is based on four years' authoritative research, including extensive interviews with those in power. The celibacy of priests, the condemnation of the use of contraceptives, countless cases of sexual abuse, the resignation of Benedict XVI, misogyny among the clergy, the dramatic fall in Europe of the number of vocations to the priesthood, the plotting against Pope Francis - all these issues are clouded in mystery and secrecy. _In the Closet of the Vatican_ is a book that reveals these secrets and penetrates this enigma. It derives from a system founded on a clerical culture of secrecy which starts in junior seminaries and continues right up to the Vatican itself. It is based on the double lives of priests and on extreme homophobia. The resulting schizophrenia in the Church is hard to fathom. But the more a prelate is homophobic, the more likely it is that he is himself gay. "Behind rigidity there is always something hidden, in many cases a double life." These are the words of Pope Francis himself and with them, the Pope has unlocked the Closet. No one can claim to really understand the Catholic Church today until they have read this book. It reveals a truth that is extraordinary and disturbing.

Kollekciók