Ajax-loader

'ipar' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Moldova György - A ​szent tehén
Moldova ​György fáradtságot nem ismerve járja az országot, nyitott szemmel, mindenre figyelő, izgatott kíváncsisággal nézi, vallatja a jelent, életünk hétköznapjait. Látszólag szenvtelen, tényfeltáró sorai mögött töretlen segíteni, jobbítani akaró elkötelezett szándék rejlik. Most a textilipart helyezte írói mikroszkópja tárgylemezére, és ahogy Moldovától megszoktuk, olyan izgalmas fordulatossággal, hogy hatása elől nem szabadulhatunk.

Kovács János - Irányítástechnikai ​alapismeretek
Az ​Irányítástechnikai alapismeretek c. könyv a Tankönyvmester Kiadó elsősorban gépészeti és rokon szakmák számára készített szakmai tankönyvcsaládjának egyik alapozó tankönyve, de más szakmák esetén is jó bevezetést ad az irányítástechnikai témákba, és felkészíti olvasóját az irányítástechnika speciális szemléletmódjának megismerésére. Összefoglaló jellegű tájékoztatást ad az irányítástechnika - vezérléstechnika - szabályozástechnika témakörről, logikusan egymásra építve a témákat. Úgy vezeti be az olvasót a műszaki élet nélkülözhetetlen, de bonyolult területére, hogy a legegyszerűbb hétköznapi példákat használja szemléltetésül, majd ezeket fokozatosan kibontva jut el a szükséges színvonalig. A tananyag nem igényel magas szintű matematikai ismereteket, de a szükséges elmélet elsajátításához az irányítástechnika jelölésrendszerét , a logikai algebra elemeit, a folyamatokat leíró függvénykapcsolatokat, a különböző típusú szabályozókat stb. mind tartalmazza.

Nádas László - Korényi János - Kazánfűtés
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Buskóné Szatai Marianna - Zsigmond Miklósné - Ruhaipari ​gyártásszervezés
A ​ruházati iparban fokozott az igény a termelési tényezők összehangolására, a szervezésre. A tankönyv alapján a tanulók e szerteágazó tevékenységgel ismerkedhetnek meg. A tanulást szakszerű és ízléses ábraanyag, mintafeladatok, összefoglalások és ellenőrző kérdések segítik.

W. Behrens - P. M. Havranek - Manual ​for the Preparation of Industrial Feasibility Studies
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Jurij Szemjonov - A ​Föld kincsei
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Lázár Károly - Lerch György - Kötött ​kelmék mintázása
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Bors Andor - Deák Erzsébet - Dr. Monoki Árpád - Üzemgazdasági ​és ügyvitel-szervezési ismeretek az iparban III.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Klaus Schwab - The ​Fourth Industrial Revolution
The ​founder and executive chairman of the World Economic Forum on how the impending technological revolution will change our lives We are on the brink of the Fourth Industrial Revolution. And this one will be unlike any other in human history. Characterized by new technologies fusing the physical, digital and biological worlds, the Fourth Industrial Revolution will impact all disciplines, economies and industries - and it will do so at an unprecedented rate. World Economic Forum data predicts that by 2025 we will see: commercial use of nanomaterials 200 times stronger than steel and a million times thinner than human hair; the first transplant of a 3D-printed liver; 10% of all cars on US roads being driverless; and much more besides. In The Fourth Industrial Revolution, Schwab outlines the key technologies driving this revolution, discusses the major impacts on governments, businesses, civil society and individuals, and offers bold ideas for what can be done to shape a better future for all.

Vaclav Smil - Made ​in the USA
An ​argument that America's economy needs a strong and innovative manufacturing sector and the jobs it creates. “There's no author whose books I look forward to more than Vaclav Smil.” ―Bill Gates In Made in the USA, Vaclav Smil powerfully rebuts the notion that manufacturing is a relic of predigital history and that the loss of American manufacturing is a desirable evolutionary step toward a pure service economy. Smil argues that no advanced economy can prosper without a strong, innovative manufacturing sector and the jobs it creates. Smil explains how manufacturing became a fundamental force behind America's economic, strategic, and social dominance. He describes American manufacturing's rapid rise at the end of the nineteenth century, its consolidation and modernization between the two world wars, its role as an enabler of mass consumption after 1945, and its recent decline. Some economists argue that shipping low-value jobs overseas matters little because the high-value work remains in the United States. But, asks Smil, do we want a society that consists of a small population of workers doing high-value-added work and masses of unemployed? Smil assesses various suggestions for solving America's manufacturing crisis, including lowering corporate tax rates, promoting research and development, and improving public education. Will America act to preserve and reinvigorate its manufacturing? It is crucial to our social and economic well-being; but, Smil warns, the odds are no better than even.

Mengyán Eszter - Helló, ​slow fashion!
"A ​változáshoz nem kell sok dolog, de egy kicsit mindenkire szükség van. Ha te is úgy érzed, hogy az egyénnek nagy szerepe van abban, hogy jelenlegi felpörgött világunk kicsit lelassuljon, alakítsd át az öltözködési szokásaidat lépésről lépésre! Változtass ott, ahol tudsz! Óriási erő van az egyén kezében, azaz a te kezedben. Élj vele és használd ki!" Mengyán Eszter A fenntartható divat sokkal többet jelent a textíliák létrehozásánál és annál, hogyan kezeljük az elkészült termékeket. Ezzel a definícióval a divat egész rendszerét határozzuk meg: a textilgyártástól kezdve a kreatív iparágon át az értékesítéssel foglalkozó területekig. Átvilágítva a folyamatokat mára már sokan belátták, hogy baj van, a fast fashion kínálta ruhaáradat rengeteg problémát szül, rendszere fenntarthatatlan. A környezettudatos öltözködés ezzel szemben együtt jár a lassulással, a mérlegeléssel, az életmódunk átalakításával. Ez a változás pedig nagyon felszabadítóan hat. A könyv célja, hogy segítsen az első lépésekben: hogyan tegyük fenntarthatóbbá a ruhatárunkat, milyen megoldások léteznek jelenleg, milyen fordulópontokra számíthatunk a jövőben.

Ismeretlen szerző - Termelés, ​szolgáltatás, logisztika
A ​Budapesti Corvinus Egyetem Logisztika és Ellátási Lánc Menedzsment Tanszékének könyvét tarthatja kezében az olvasó. A tanszék munkatársai már mintegy három évtizede munkálkodnak azon, hogy friss diplomás és posztgraduális hallgatóikat felvértezzék a termelés, a szolgáltatások, a logisztika, összességében az ellátási lánc menedzsmentjével kapcsolatos szakmai tudással, valamint a témakörhöz kapcsolódó problémák megoldásához, döntésekhez szükséges képességekkel. A tanszék szoros kapcsolatot ápol számos vállalat szakembereivel, hazai és külföldi szakmai szervezetekkel, ami a naprakész és gyakorlati tudást biztosítja. Ez a könyv az oktatásban, gyakorlatban, kutatásban felhalmozott tudásanyagra épít. Külön figyelmet szentel a hálózatos gazdaságnak, a globalizációnak, a szolgáltatások rendkívüli megerősödésének vagy a fenntarthatóság kérdéseinek és következményeinek. A jól strukturált elméleti kereteket, fogalmakat, összefüggéseket számos gyakorlati példával támasztja alá. Így azokat érthetővé teszi az elmélettől távolabb elhelyezkedő Olvasók számára is. Ezért a könyv nemcsak a hallgatóknak nyújt hasznos ismereteket, hanem a gyakorló szakembereknek is - elsősorban a termelés, szolgáltatásnyújtás, logisztika, beszerzés területén dolgozóknak -, másodsorban minden gyakorlati szakembernek, aki e területekkel kapcsolatba kerül és belátja, hogy ezeket a folyamatokat meg kell érteni és menedzselni kell ahhoz, hogy sikeres - versenyképes, eredményes, hatékony - legyen egy vállalkozás működése, belső folyamatai és az üzleti partnereivel való együttműködése. A használhatóságot a könyv végén található definíciós jegyzék növeli, amely a kifejezések angol megfelelőit is tartalmazza. A könyv szerves kiegészítése a Tevékenységmenedzsment című, szintén a tanszék munkatársainak tollából származó könyvnek

Alexandra Harney - The ​China Price
The ​China Price: The True Cost of Chinese Competitive Advantage takes readers behind the headlines and into the country’s vast ecosystem of export factories to meet the people who produce what we consume. The book exposes a system of unregistered factories that cut corners on safety and working conditions to meet multinational companies’ demands for ever-lower prices. It documents how China’s export manufacturing industry allows millions of workers to move slowly out of poverty – even as they pay a price in terms of their own health. How the country’s coal mining sector continues to thrive – even as it produces a stunning 70 percent of the world’s coal mining deaths. And how a growing number of younger workers have had enough. Called “essential reading for anyone concerned about how dangerous pet food and children’s clothing manufactured in China make it into American stores” by Kirkus Reviews, The China Price is a landmark investigation into the heart of China’s economy.

Isaac Asimov - Karen A. Frenkel - Robotok
A ​Robotika Három Törvénye: 1. A robot nem árthat embernek, még akaratlanul sem. 2. A robotnak követnie kell az emberek utasításait, kivéve az olyanokat, amelyek ellentétesek az Első Törvénnyel. 3. A robotnak egészen addig óvnia kell saját életét, amíg ez a védekezés nem kerül összetűzésbe az Első vagy a Második Törvénnyel. Elérkezett a robotok korszaka. A robotok a tudományos-fantasztikus történetek lapjai közül kiléptek a valós világba. A robotok e percben is keményen dolgoznak gyárakban, laboratóriumokban, iskolákban és otthonokban. Gépkocsiszekrények hegesztésétől koktélok felszolgálásáig terjedően mindenféle feladatot elvégeznek. Vannak robotok, amelyek látnak, robotok, amelyek beszélnek, robotok, amelyek hallanak és robotok, amelyek járnak. A tudósok tapintóérzékelésre képes kezeket is fejlesztenek, és a mesterséges intelligencia kutatói pedig már közel vannak a gondolkodni is tudó robotok kidolgozásához. A jövő a gépek és számítógépek elkerülhetetlen házasságából született robotoké. A „Robotok: az emberformájú gépek” című könyv a robotok múltjának, jelenének és jövőjének mélyreható, részletes feltárása. A robotok hosszú utat tettek meg a mítoszok nem emberi lényeitől, mint például a Gólem, az óraszerkezetek bábuin és Rossum Univerzális Robotjain át mai formájukig. Végül is az elektronikus számítógépek kifejlesztése és miniatürizálása következtében váltak misztikus alakokból a ma realitásává. Ma már sok száz vállalat, köztük az Unimation, a Fanuc, a Kuka és a Cincinnati Milacron, forradalmasít üzemeket robotjaival, megmunkálócelláival és rugalmas gyártó rendszereivel. Asimov és Frenkel megismerteti az olvasót Joseph Engelbergerrel, az Unimation megalapítójával, George Devollal, az ipari robotok „nagyapjával” és sok más olyan emberrel, akik robotokat alkottak. Pontosan látjuk majd, hogyan működik a PUMA robot, bepillantunk a robotikaipar színpada mögé (beleértve a teljesen automatizált Fanuc FMS intézményt is), és megismerkedünk a munkahelyeken, az otthonokban és a széles világban mindenfelé tevékenykedő robotokkal. A „Robotok: az emberformájú gépek” című könyv a robotika ma elérhető legteljesebb áttekintése, szövege szakmai hozzáértésen alapszik, képei a fejlődés mai helyzetének felelnek meg. Mindenkinek el kell olvasnia, akit érdekel, milyen lesz holnap a világ.

Jim Lancaster - Emily Adams - A ​menedzsment munkája
2017. ​február 14-én jelent meg a LEI legújabb könyve The Work of Management (A menedzsment munkája) címmel. A könyv szerzője Jim Lancaster, a Lantech vállalat vezérigazgatója, aki első kézből, őszintén számol be arról, milyen személyes átalakuláson ment keresztül vezetőként, továbbá miben nyilvánul meg számára a menedzsment munkája. A könyvet – amely egyben gyakorlati, részletes üzleti esettanulmány is a Lantech lean transzformációjáról, visszaeséséről és visszatéréséről – nem csupán az amerikai, hanem más országok gyártó- és egyéb iparágainak szereplői is haszonnal forgathatják a saját átalakulásuk elősegítésére. A Lantech vállalat neve ismerősen csenghet a Lean szemlélet című gondolatébresztő könyv 6. fejezetéből, melyben a szerzők a vállalatot a lean gyártók elsőrangú példájaként mutatták be. A sodró lendületű műben Lancaster a következőkre tér ki részletesen: Miért kezdett el egy idő után a Lantech – amely egy évtizeden át remekül alkalmazta a lean szemléletet – küszködni, hogy megtartsa a nyereséget és javítsa a pénzügyi teljesítményét? Hogyan válik a gembán töltött 60-90 perces napi menedzsmentrutin a vezérigazgató napjának legfontosabb időszakává az üzlet fenntartása és növekedése érdekében? Melyik az a nyolc lépés, amely segítségével a felső vezetők biztos kézzel irányíthatják a próbálkozásokat, hogy egy bombabiztos, valós idejű menedzsmentrendszert hozzanak létre költséges szakértők bevonása nélkül? Miért igényli a napi menedzsment a szokásos menedzseri mentalitás és viselkedés jelentős változását, azaz eltávolodást az utasításoktól és ítélkezéstől a kérdésfeltevés és a jó munkavégzés lehetővé tétele felé az alsóbb szinteken is, hogy a számszerűsített célkitűzések rutinszerűen teljesüljenek? Hogyan hoz drámai, pozitív, pénzügyileg is kimutatható változást a napi menedzsmentrendszer és a fenntartható folyamatos fejlődés? A könyv őszintén mutatja be, hogy a Lantech vezérigazgatója hogyan éli meg az egyébként mindenkinek küzdelmet jelentő kihívásokat, a napi menedzsmentrendszertől kezdve a fenntarthatóságon át egészen a vezetők megnyeréséig.

K. G. Trubin - G. N. Ojksz - Acélkohászat
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ettre László - Herédy László - Kárpáty Jenő - Schunck Rezső - Szilágyi Antal - Takács Pál - Varga József - A ​szénfeldolgozás melléktermékei
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kondor Attila Csaba - Iparpolitika ​és Budapest a Kádár-korszakban
A ​Kádár-korszak nagymértékben alakította Magyarország arculatát, jelentős hatást gyakorolt az ország gazdasági és társadalmi viszonyaira. Ezzel együtt a politikai rendszer felépítménye nem bizonyult homogénnek, a különböző pártszervezeti, szak- és államigazgatási szintekhez eltérő társadalmi, gazdasági és politikai csoportok és az általuk alakított erőterek kapcsolódtak. Mindez fokozottan igaz volt Budapestre. A főváros modernizálását sok területen lassította a szocialista berendezkedésre jellemző egyenlősítő politika, s ez feszültségeket keltett. Különösen markánsan jelentkezett ez az iparfejlesztésben. Mind helyi, mind országos szinten állandósult a forrásokért folytatott küzdelem a párt országos és helyi szervei, a vállalatok, a minisztériumok és a Fővárosi Tanács között. Az ágazati jellegű iparpolitika és a Budapesttel kapcsolatos iparfejlesztési politika képviselőinek konfliktusai így meghatározták a gazdasági irányvonalat, de ez a küzdőtér lehetővé tette azt is, hogy megjelenjenek alternatív, a központi akarattól független folyamatok. Ezeket térképezi fel a szerző a Politikatörténeti Intézet Budapest-történeti Műhelyében folytatott kutatásában, elősegítve a Kádár-korszak budapesti és országos iparpolitikájának megismerését.

Covers_558836
Szilikátipari ​kézikönyv Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - Szilikátipari ​kézikönyv
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Michal Gurgul - Industrial ​robots and cobots
Industrial ​robots had been hiding in the dark corners of production halls for a long time and few people believed that they would ever leave them. Large, clumsy machines required a great deal of knowledge to be operated and programmed. Fortunately enough, collaborative robots appeared on the market a few years ago, and they were modern, intuitive and presented even better safety standards. They have been a trigger for a revolution that also made classic industrial robots more user-friendly. Today you no longer have to work in a production hall to encounter a robot. Now you can also find them at trade fairs and shop windows. They will accompany you even more often while doing everyday tasks at work, and ultimately they will also enter our homes. I strongly believe that the robot programming will soon become a skill that will be required for many of us. We have always wanted to have a mechanical helper to assist us with repetitive and tiring tasks. It is possible now, the only thing standing in the way is the ability to use those robots. Are you a student who wants to gain a prospective profession? Or maybe you work as a manufacturing manager or engineer and have to implement the first robot in your plant? In this book you will learn everything about today's industrial robotics in a concise and practical way. Starting from the types of robots, through their application areas, to programming and ensuring adequate production capacity and safety.

Bársony István - Pagony Péter - Szerényi Attila - Épületasztalos ​szerkezetek
A ​hiánypótló könyvet az asztalos és faipari technikus képzés számára készítettük, a kamarai programok alapján. Az épületasztalos szerkezetek megértéséhez szükséges a faipar és építőipar kapcsolatának ismerete. A nyílászáró szerkezetek előtt azok fő részeit, méreteit, jelöléseit, konszignációját foglaltuk össze. Ezen ismeretek elsajátítása nélkül ugyanis a további ismeretek nem érthetők meg. A könyv két fő fejezete az ajtók és ablakok szerkezetét mutatja be részletesen. Mindkét fejezetben ismertetjük a régi hagyományos szerkezeteket. Ezek jó részét ma már nem gyártják, régi épületekben, műemléki munkáknál azonban még találkozik velük a tanuló. A mai általánosan elterjedt keresztmetszetek, vasalatok, üvegezések, kiegészítők, szerkezeti felépítések mellett a legkorszerűbb, hazánkban még nem általános profilokat, szerkezeti megoldásokat is megemlítjük. Rengeteg metszeti és axonometrikus rajz, fotó segíti az épületasztalos szerkezetek felépítésének, működésének megértését. Részletesen ismertetjük az épületasztalos szerkezetek (mind az ajtók, mind az ablakok) szakszerű beépítését is, külön figyelmet fordítva az egyre szigorúbb követelményeknek való megfelelésre. A korszerű nyílászárók gyártástechnológiája külön fejezetbe került. Itt egy ablak és egy ajtó gyártását lépésenként, fotókkal illusztrálva láthatja a tanuló. A könyvünket árnyékoló szerkezetek, faburkolatok és falépcsők szerkezetinek rövid ismertetésével zárjuk.

Marton István - Üvegipari ​anyag- és gyártásismeret
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ismeretlen szerző - Pannon ​Enciklopédia - Magyar ipar- és technikatörténet
A ​Pannon Enciklopédia-sorozat hetedik kötete a magyarság, pontosabban az egykori Magyar Királyság területén élő népek, népcsoportok ipari és technikai kultúrájáról ad számot. Ismerteti a népvándorlás egyik utolsó hullámával együtt mozgó, földművelő-nagyállattenyésztő magyarság technikai ismereteit, de összefoglalja a magyar honfoglalás előtt a Kárpát-medencében élő számtalan nép és néptöredék ipari-technikai hagyományát is. A Magyar ipar- és technikatörténet című kötet igen-igen részletesen mutatja be a különböző kézművesiparok középkori történetét. Kitér az egyes specializálódott szakmák technikai fogásaira, bemutatja, hogy kik is voltak a szakma hazai művelői, mikor és milyen céhekben tömörültek, s azok hogyan szabályozták életüket. A könyv a magyarországi kézműipar történetét a céhesipar kereteinek felszámolásáig bemutatja, de az igen-igen bőséges, sok-sok alig ismert képet is tartalmazó illusztrációs anyag - a mai magyarországi, illetve erdélyi népi háziiparok tárgyköréből - szinte napjainkig kövezi az egyes iparok fejlődését, működését, továbbélését. A Magyar ipar- és technikatörténet bőven tárgyalja a manufakturális ipar kialakulását, s igyekszik érzékeltetni a modern gyári nagyipar hazai megszületésének és megerősödésének 19. század végi 20. század eleji folyamatát is. A kötet szerzői és szerkesztői nagy figyelmet fordítottak arra is, hogy méltóképpen bemutassák a magyar technikatörténet azon kiválóságait, akik - korukat megelőzve, illetve a gyakorta kedvezőtlen hazai viszonyoknak fittyet hányva - világ színvonalú eredmények elérésére voltak képesek.

John Jordan - 3D ​Printing
An ​accessible introduction to 3D printing that outlines the additive manufacturing process, industrial and household markets, and emerging uses. The use of 3D printing—digitally controlled additive manufacturing—is growing rapidly. Consumer models of 3D printers allow people to fabricate small plastic objects, from cabinet knobs to wedding cake toppers. Industrial uses are becoming widespread, as businesses use the technology to fabricate prototypes, spare parts, custom-fitted prosthetics, and other plastic or metal items, often at lower cost and with greater efficiency than standard manufacturing. In this volume in the MIT Press Essential Knowledge series, John Jordan offers an accessible introduction to 3D printing, describing the printing process, industrial and household markets, and emerging uses. Jordan outlines the stages of 3D printing, from idea to software model to a printable file that slices the planned object into printable layers to the finished object itself. He describes additive technologies, consumer 3D printing in homes and schools, mass customization (which can create tens of millions of unique items), and industrial uses. Jordan explains that although 3D printers have not become the ubiquitous home appliance once predicted, they are making inroads into mass markets; and he discusses the business factors that may hinder industry adoption of 3D printing technologies. He considers the possible unintended consequences of 3D printing on jobs, as companies scramble to find employees with an uncommon skill set; on business models and supply chains, as manufacturing is decentralized; and on patent law, as machines can be programmed to copy protected property. Finally, Jordan looks at new and emerging uses, including bioprinting, building construction, and micromachines.

Gátay Szilárd - Iparvasúti ​dízelmozdony-vezetők zsebkönyve
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Mayer Lászlóné - Női ​ruhaipari szakrajz
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Amy Goldstein - Janesville
A ​Washington Post reporter’s intimate account of the fallout from the closing of a General Motors’ assembly plant in Janesville, Wisconsin - Paul Ryan’s hometown - and a larger story of the hollowing of the American middle class. This is the story of what happens to an industrial town in the American heartland when its factory stills—but it’s not the familiar tale. Most observers record the immediate shock of vanished jobs, but few stay around long enough to notice what happens next, when a community with a can-do spirit tries to pick itself up. Pulitzer Prize winner Amy Goldstein has spent years immersed in Janesville, Wisconsin where the nation’s oldest operating General Motors plant shut down in the midst of the Great Recession, two days before Christmas of 2008. Now, with intelligence, sympathy, and insight into what connects and divides people in an era of economic upheaval, she makes one of America’s biggest political issues human. Her reporting takes the reader deep into the lives of autoworkers, educators, bankers, politicians, and job re-trainers to show why it’s so hard in the twenty-first century to recreate a healthy, prosperous working class. For this is not just a Janesville story or a Midwestern story. It’s an American story.

Alekszandr Furszenko - A ​Rockefeller dinasztia
"A ​század elején az egyik orosz újság érdekes adatokkal hökkentette meg olvasóit: összehasonlította a pénzvilág koronázatlan királyainak és a valóságos királyoknak a jövedelmét. A nyilvánosságra hozott lista Rockefeller nevével kezdődött. S az uralkodók közül csak a török szultán nyerte el az aránylag előkelő harmadik helyet; a többi beleértve a német császárt, az orosz cárt és a spanyol királyt - a lista aljára került. Ma már ez senkit sem lep meg. A mai Wall Street-i üzletemberek gazdagságban messze túlszárnyalják valamennyi elődjüket. Egész országok és kontinensek adóznak az amerikai részvénytársaságoknak. A felhőkarcolók föld alatti páncéltermeiben ott halmozódik a világ minden részérből összeharácsolt arany. Embermilliók vére-verejtéke tapad hozzá. A multimilliomos dinasztiák alkotják az amerikai uralkodó osztály magvát. Felemelkedésük története klasszikusan példázza, hogyan irányítja a vagyon minden vonatkozásban a társadalom életét. "

Szakál Béla - Cimer Zsolt - Kátai-Urbán Lajos - Sárosi György - Vass Gyula - Iparbiztonság ​I.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

L. O. Anderson - Amerikai ​családi ház építése faszerkezettel
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Vadász Elemér - A ​szén és a petróleum múltja és jövője
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Erdélyi Sándor - A ​szén
A ​szén története, geológiája, összetétele, feldolgozása, folyékony tüzelőanyagok szénből, a szén mint tüzelőanyag, gazdasági vonatkozások

Kollekciók