Ajax-loader

'Hawaii' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Nicola Yoon - Minden, ​minden
Nagyon ​ritka, de nagyon híres betegségben szenvedek. Gyakorlatilag az egész világra allergiás vagyok. Sosem lépek ki a házból. Már tizenhét éve. Csak anyu és az ápolónőm, Carla van itt velem. Aztán egy napon egy költöztető cég teherautója áll meg a szomszéd ház előtt. Kinézek az ablakomon, és akkor meglátom őt. Magas, vékony, és csak feketét visel - fekete a pólója, a nadrágja, az edzőcipője, sőt még a kötött sapkája is, ami alól egyáltalán nem lóg ki a haja. Észreveszi, hogy őt figyelem, és megakad rajtam a tekintete. Csak nézzük egymást. Olly a neve. Lehet, hogy nem lehet megjósolni a jövőt, de azért ezt-azt mégis meg lehet. Például nagyjából biztos vagyok benne, hogy bele fogok szeretni Ollyba. És szinte biztos, hogy annak katasztrófa lesz a vége. Nicola Yoon Jamaicán és Brooklynban, Long Islanden nőtt fel. Jelenleg Los Angelesben, Kaliforniában él a férjével, a kötet illusztrátorával, és a lányával, akiket őrülten szeret. A Minden, minden az első regénye. David Yoon író és designer. Feleségével, Nicola Yoonnal Los Angelesben, Kaliforniában él. Történetekről beszélgetnek, és felolvasnak hároméves lányuknak, Pennynek. David illusztrálta a Minden, mindent.

Antoine de Saint-Exupéry - A ​kis herceg
A ​varázslatos szépségű meseregény a minden emberben élő gyermekhez szól, szeretetről, összetartozásról, életről, halálról, humanizmusról. A második világháborúban életét vesztett, ma már klasszikusnak számító francia író remekműve 1946-ban jelent meg és indult világhódító útjára. Azóta több tucat nyelvre lefordították, számos magyar kiadást is megért, készült belőle opera, táncjáték, színházi és filmfeldolgozás. Sikerének titka talán az, hogy a távoli bolygóról érkezett kis herceg alakjában egy olyan tiszta, emberséges világ tündököl, amely után mindannyian vágyódunk.

Jennie Lucas - Kártyán ​nyert szerelem
Hetvenötezer ​dollár értékű zseton hever az asztal közepén tét gyanánt! Bree megbűvölve mered a kis halomra, és elképzeli, hogy ha megnyeri ezt az összeget, kifizeti belőle a húga és az ő összes adósságát. Már mindenki kiszállt a játékból, csak ketten maradtak Vladimirral, régi szerelmével, aki tíz éve faképnél hagyta. A rossz nyelvek szerint a férfi ereiben folyékony arany kering, a mellkasában pedig, a szíve helyén egy szépen csiszolt gyémánt van. Meglátjuk, igaz-e a szóbeszéd, gondolja Bree, és emeli a tétet…

Aleksander Lech Godlewski - A ​déli tengereken
Aleksander ​Lech Godłewski, lengyel Óceánia-kutató érdekes világ, a Fidzsi-szigetek, Szamoa, a Tonga-szigetek, a Hawaii-szigetek és Tahiti népeit, életüket és szokásaikat mutatja be az olvasónak. Több ízben járt Óceániában, e műve nem szokványos útleírás, inkább sok ismeretet adó, de egyúttal olvasmányos néprajzi tudósítás. Vannak, akik a nyugati országokból menekülve itt keresik, Polinézia szigetein a boldogságot. Erről is szól a szerző. Emberek - szokások Óceániában: ez a könyv zárófejezete.

Miloslav Stingl - A ​varázslatos Hawaii
A ​neves cseh útirajzíró és etnográfus Óceániáról írott negyedik könyve a Hawaii-szigetek földrajzát, népeinek történetét, kultúrájának sokszínűségét mutatja be. A világ egyik legszebb szigeteként számon tartott Hawaiit elsősorban egzotikus növényeiről, varázslatos szépségű tájairól és kellemes klímájáról ismerik az emberek. A szerző könyvében megismerteti az olvasót a szigetek természeti szépségeivel, legendáival, történetével, de a mai életével és gazdagságával is. A szigeteken átélt események és élmények leírását átszövi a mát meghatározó múlt, a gazdasági függőség, amellyel az utazó nap nap után találkozik óceániai vándorlása során. A kötetet kiegészítő képanyag a szemnek is ízelítőt ad Hawaii varázslatos szépségéből.

Antoine de Saint-Exupéry - Le ​Petit Prince
Le ​premier soir je me suis donc endormi sur le sable à mille milles de toute terre habitée. J'étais bien plus isolé qu'un naufragé sur un radeau au milieu de l'océan. Alors vous imaginez ma surprise, au lever du jour, quand une drôle de petite voix m'a réveillé. Elle disait : S'il vous plaît. dessine-moi un mouton ! Hein ! - Dessine-moi un mouton. J'ai sauté sur mes pieds comme si j'avais été frappé par la foudre. Le chef-d'oeuvre universel de poésie, d'humanité et d'émotion.

Johanna Lindsey - Vad ​éden
A ​fél világot beutazza Corinne Barrows, a gazdag bostoni szépség, hogy felkutassa Jared Burkettet, aki elcsábította, megalázta és elhagyta. A rámenős gazfickó maga az ördög, ám a lobbanékony természetű nő nászéjszakájuk után mégis ráébred, hogy ez az egyetlen férfi, aki tökéletesen kielégíti vágyait. Corinne a buja és vadregényes Hawaii-szigeteken talál rá Jaredre. Bosszút forral, hogy elégtételt vegyen azon, aki szégyent hozott rá, és botrányt kavart az életében. Jarednek azonban még mindig akkora hatalma van fölötte, mint még soha senkinek. Két választásuk marad: vagy elpusztítják egymást elméjük és akaratuk makacs háborújában, vagy átadják magukat a trópusi éden forró, vad szenvedélyének...

Antoine de Saint-Exupéry - Der ​Kleine Prinz
"Als ​ich sechs Jahre alt war, sah ich einmal in einem Buch über den Urwald, das ťErlebte GeschichtenŤ hieß, ein prächtiges Bild. Es stellte eine Riesenschlange dar, wie sie ein Wildtier verschlang. Hier ist eine Kopie der Zeichnung. In dem Buch hieß es: ťDie Boas verschlingen ihre Beute als Ganzes, ohne sie zu zerbeißen. Daraufhin können sie sich nicht mehr rühren und schlafen sechs Monate, um zu verdauen."

Antoine de Saint-Exupéry - The ​Little Prince
The ​Little Prince is a classic tale of equal appeal to children and adults. On one level it is the story of an airman's discovery in the desert of a small boy from another planet -the Little Prince of the title - and his stories of intergalactic travel, while on the other hand it is a thought-provoking allegory of the human condition. First published in 1943, the year before the author's death in action, this new translation contains Saint-Exupery's delightful illustrations.

Lindsey Kelk - Aki ​mer, az nyer
Eleged ​van a saját életedből? Próbálj ki egy másikat! Sophie Kinsella rajongóknak kötelező olvasmány. A regény főhőse, Tess Brookes a kötelességtudat mintapéldánya. Évek óta szorgalmasan dolgozik a reklámügynökségen, és ezerrel húzza az igát. Amikor eljön a várva várt és megérdemelt előléptetés ideje, Tesst nem nevezik ki kreatív igazgatónak. Sőt, megszűntetik a munkakörét, és elbocsátják a reklámügynökségtől. A történtek után Tess őrült elhatározásra jut. Véletlenül felveszi lakótársa telefonját, és elfogadja a Vanessának szóló felkérést. Úgy dönt, ha a becsületesség eddig nem vezetett eredményre, akkor kipróbálja, milyen Vanessának lenni. Hogy kicsoda Vanessa? Egy önző és lusta nőszemély, aki ennek ellenére mindig tele van jól fizető fotós megbízásokkal. Így alakul, hogy Tess profi fotósnak kiadva magát elutazik Hawaii-ra. Végül is régebben készített néhány jó amatőr képet Tessre rengeteg slamasztika és Nick személyében egy észbontóan szexi, megrögzött nőcsábász újságíró vár a gyönyörű szigeten. Csak győzzön bárkiből és bármiből kikecmeregni!

Antoine de Saint-Exupéry - El ​Principito
Viví ​así, solo, sin nadie con quien hablar verdaderamente, hasta que tuve una avería en el desierto del Sahara, hace seis años. Algo se había roto en mi motor. Y como no tenía conmigo ni mecánico ni pasajeros, me dispuse a realizar, solo, una reparación difícil. Era, para mí, cuestión de vida o muerte. Tenía agua apenas para ocho días. La primera noche dormí sobre la arena a mil millas de toda tierra habitada. Estaba más aislado que un náufrago sobre una balsa en medio del océano. Imaginaos, pues, mi sorpresa cuando, al romper el día, me despertó una extraña vocecita que decía: - Por favor..., ¡dibújame un cordero!

Img149
23

Ismeretlen szerző - Walt ​Disney - Lilo és Stitch
Lilo, ​az ötéves Hawaii kislány nővérével együtt a tengerparton élt. Mivel osztálytársai nem igazán tudták megérteni őt, mindig magányosnak és szomorúnak érezte magát. Így volt ez egészen addig, amíg egy szép napon az állatmenhelyről egy kutyához hasonlító különös élőlényt nem fogadtak örökbe. Lilo Stitchnek keresztelte őt...

Covers_44614
A ​cápaisten Ismeretlen szerző
19

Ismeretlen szerző - A ​cápaisten
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Christina Lauren - The ​Unhoneymooners
For ​two sworn enemies, anything can happen during the Hawaiian trip of a lifetime—maybe even love—in this romantic comedy from the New York Times bestselling authors of Roomies. Olive Torres is used to being the unlucky twin: from inexplicable mishaps to a recent layoff, her life seems to be almost comically jinxed. By contrast, her sister Ami is an eternal champion . . . she even managed to finance her entire wedding by winning a slew of contests. Unfortunately for Olive, the only thing worse than constant bad luck is having to spend the wedding day with the best man (and her nemesis), Ethan Thomas.

Vojnich Oszkár - A ​Csendes Óceán szigetvilága
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

생텍쥐페리 - 어린왕자 ​(Eolin wangja)
환상적이고 ​감성적인 일러스트가 더해진 <어린왕자> 전 세계의 독자들에게 사랑받아온 고전 <어린왕자>에 감성적인 일러스트를 더해 새롭게 펴낸 책. 하드커버 양장 제본에 들고 다니기 쉬운 사이즈로 제작된 작품이다. 싸이월드 스킨 작가 김민지의 환상적이고 감성적인 일러스트가 더해져 서정적이고 환상적인 분위기를 더해주고 있다. 순수한 영혼을 지닌 어린왕자의 이야기를 그린 생택쥐페리의 대표작으로, 코끼리를 삼킨 보아 구렁이, 사랑과 소유에 대한 여우의 상징적 표현 등을 통해 인간과 사랑의 참 모습을 아름다운 문체로 들려준다.

Lindsey Kelk - About ​a Girl
"I'd ​lost my job. I'd lost the love of my life. My best friend was epically annoyed. And my flatmate had probably a hit out on me by now." Tess Brookes has always been a Girl with a Plan. But when the Plan goes belly up, she's forced to reconsider. After accidentally answering her flatmate Vanessa's phone, she decides that since being Tess isn't going so well, she might try being Vanessa. With nothing left to loose, she accepts Vanessa's photography assignment to Hawaii - she used to be an amateur snapper, how hard can it be? But Tess is soon in big trouble. And the gorgeous journalist on the shoot with her, who is making it very clear he'd like to get in her pants, is an egotistical monster. Far from home and in someone else's shoes, Tess must decide whether to fight on through, or 'Fess up and run'...

Antoine de Saint-Exupéry - Il ​Piccolo Principe
Questa ​è la storia del piccolo principe, bambino misterioso proveniente dal minuscolo asteroide B612 che, arrivato nel deserto del Sahara vi incontra un pilota in panne, intento a riparare il suo velivolo. Il pilota e il piccolo principe iniziano a parlare e diventano amici. Il bambino racconta all'adulto le sue peripezie da un pianeta all'altro prima del suo atterraggio sul pianeta Terra. Così comincia una delle storie più dolci e più belle che siano mai state scritte: che è poi la storia degli incontri, della scoperta dell'amicizia, del sapere affezionarsi e voler bene a qualcuno. Una storia semplice e grandissima, piena di poesia e di tenerezza. Età di lettura: da 8 anni.

Jennie Lucas - Ellenségem ​ellensége
Két ​nappal karácsony után Josie Dalton egy honolului járdán áll a hajnali derengésben, és felnéz az égbe nyúló felhőkarcolóra, melynek legfelső emeletén található a jövendőbeli férje lakása. Mély lélegzetet vesz, és lassan kifújja. Meg fogja menteni a nővérét, akár azon az áron is, hogy hozzámegy a Bree-t megzsaroló orosz milliárdos legádázabb ellenségéhez: az öccséhez! Ellenségem ellensége a barátom, tartja a mondás, ha pedig ez igaz, akkor Kazimir Tsenzov mostantól fogva Josie legjobb barátja, de talán ennél is több…

Lee Goldberg - Mr. ​Monk Goes to Hawaii
Some ​people think Hawaii is paradise. But Monk knows that danger—like dirt—lurks everywhere. Look at Helen Gruber, the rich tourist who took a fatal blow from a coconut. The police say it fell from a tree, but Monk suspects otherwise. His assistant, Natalie, isn’t exactly thrilled about Monk’s latest investigation. It was bad enough that Monk followed her on vacation, and now it looks as though the vacation is over.... Smooth-talking TV psychic Dylan Swift is on the island and claims to have a message from beyond—from Helen Gruber. Monk has his doubts about Swift’s credibility. But finding the killer and proving Swift a fraud—all while coping with geckos and the horror of unsynchronized ceiling fans—may prove a tough coconut to crack....

Nicola Yoon - Du ​neben mir und zwischen uns die ganze Welt
Am ​Anfang war ein Traum. Und dann war Leben! Wenn ihr Leben ein Buch wäre, sagt Madeline, würde sich beim Rückwärtslesen nichts ändern: Heute ist genau wie gestern und morgen wird sein wie heute. Denn Madeline hat einen seltenen Immundefekt und ihr Leben lang nicht das Haus verlassen. Doch dann zieht nebenan der gut aussehende Olly ein - und Madeline weiß, sie will alles, das ganze große, echte, lebendige Leben! Und sie ist bereit, dafür alles zu riskieren. So hat man die Liebe noch nie gelesen! Das neue Lieblingsbuch für Töchter und ihre Mütter: Eine außergewöhnlich berührende Liebesgeschichte für Fans von Jojo Moyes und John Green mit besonderen Illustrationen, Skizzen, Notizen und E-Mails.

Anita Gayn - Szükségem ​van Rád
Emily ​és Matt története folytatódik. Bár Emily Mauira menekült, Matt nem képes elfelejteni, ami történt közöttük, a félreértések és a múlt nyomai kis híján maguk alá temetik a párost.

Sajter Gizella - Vízvonal
Egy ​találkozás. Régi álmok. Új emlékek. Nem mindennapiak. Két élet, ami egy ember emlékezetében keresztezi egymást. Már átélt jövőbeli pillanatok...még meg nem történt emlékek... Te hinnél nekik? Mire gondolnál, ha álmodban néha másvalaki lennél? Más bőrben, más korban. Az ő hangulatait érzed, az ő csatáit vívod. Úgy emlékszel minden részletre, mintha veled történt volna. Kíváncsi lennél, hogy ki ő, és miért éppen te látod? Mit tennél, ha egy nap rájönnél, hogy már majdnem az egész életét leélted? Kivéve a végét. Ha véget ért egyáltalán...

Antoine de Saint-Exupéry - Küçük ​Prens
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Jack London - Az ​óceán meséi / A vén halász meséi
"A ​fehér embernek, ha elkerülhetetlen akar lenni, nemcsak meg kell vetnie az alacsonyabb rendű fajokat, és nagyon sokra kell tartania magát, hanem tilos is sokat képzelődnie. Nem kell, hogy nagyon megértse a feketék, a sárgák és a barnák ösztöneit, szokásait és lelki folyamatait, mert nem evvel a módszerrel taposta ki a fehér faj királyi útját a világ körül." A világjáró Jack London még misszionáriusok, gyarmati tisztek, modern rabszolga-kereskedők társaságában meséli a - korabeli szóhasználattal - fajok találkozását a Csendes-óceán szigetein. Szemléletében a tudósító elfogulatlan éleslátása keveredik az egzotikum kelendő ecsetvonásaival. Történetei hol szikáran tárgyszerűek, hol a legendák stilizációjával élnek, hol kényelmetlenül ironikusak. Életmű-válogatásunk e kötetében két "óceáni" novellaciklusát adjuk közre (_Az óceán meséi,_ 1911; _A vén halász meséi,_ posztumusz, 1919), mindkettőnél megtartva a korai magyar fordítás kötetcímeit, de most először az amerikai kiadások teljes anyagával és eredeti sorrendjével. A Kossuth Kiadó 2015 szeptemberétől 15 kötetben megjelenteti az életmű legjavát, megtoldva a sorozatot Irving Stone káprázatos Jack London-életrajzával.

Kohout Kaia - Kohout Dávid - ÚZ, ​a csodák csodája
2015 ​októberében felmondtunk a munkahelyünkön, eladtuk az ingóságainkat, elajándékoztuk a cicát, és elindultunk az egyévesre tervezett nászutunkra, Új-Zélandra. Szabadon jöhettünk-mehettünk a Csendes-óceánt és a Tasman-tengert elválasztó ország partjai között, és hamar csodálatos önfenntartó közösségek, biogazdálkodások, és saját, mélyülő párkapcsolati folyamataink aktív alakítóivá váltunk. Nem csupán Új-Zélandot utaztuk körbe; Ausztrália és Hawaii mellett személyiségünk és társadalmi kondícióink felfedezésére is lehetőséget nyújtott a vízum adta egy év. E könyv élményeink és tapasztalataink összefoglalója: holisztikus beszámoló, amely nem pusztán szubjektív naplóbejegyzések halmaza, hanem praktikus információk és útjelzők gyűjteménye is. Olvasónk egy olyan útikönyvet tart a kezében, amelynek elsődleges célja kihangsúlyozni felismerésünket: a társadalom - és a saját magunk - által ránk szabott korlátokon túllépve feltárulhat számunkra a természet szépsége, valamint személyiségünk egyedisége és sokszínűsége. Egy ilyen utazás bárhol és bármikor megkezdhető! Kaia & Dávid (A kötet a Magyarok külföldön sorozat negyedik darabja.)

Hunter S. Thompson - The ​Curse of Lono
A ​wild ride to the dark side of Americana The Curse of Lono is to Hawaii what Fear and Loathing was to Las Vegas: the crazy tales of a journalist's "coverage" of a news event that ends up being a wild ride to the dark side of Americana. Originally published in 1983, Curse features all of the zany, hallucinogenic wordplay and feral artwork for which the Hunter S. Thompson/Ralph Steadman duo became known and loved. This curious book, considered an oddity among Hunter's oeuvre, was long out of print, prompting collectors to search high and low for an original copy. TASCHEN's signed, limited edition sold out before the book even hit the stores, but this unlimited version, in a different, smaller format, makes The Curse of Lono accessible to everyone.

Sandra Brown - Adam's ​Fall
For ​the past few years, Lilah Mason has watched her sister find love, get married, and have children, while she's been more than content to channel her energies into her career. A physical therapist with an unsinkable spirit and unwavering compassion, she's one of the best in the field. But when Lilah takes on a demanding new case, her patient's life isn't the only one transformed. Her new patient, Adam, challenges her methods and authority at every turn. Yet Lilah is determined to help him recover the life he's lost. What she can't see, until it's much too late, is that while she's winning Adam's battle, she's losing her heart... And as professional duty and her passionate yearnings clash, she must choose the course right for them both.

Nicola Yoon - Everything, ​Everything
This ​innovative, heartfelt debut novel tells the story of a girl who’s literally allergic to the outside world. When a new family moves in next door, she begins a complicated romance that challenges everything she’s ever known. The narrative unfolds via vignettes, diary entries, texts, charts, lists, illustrations, and more. My disease is as rare as it is famous. Basically, I’m allergic to the world. I don’t leave my house, have not left my house in seventeen years. The only people I ever see are my mom and my nurse, Carla. But then one day, a moving truck arrives next door. I look out my window, and I see him. He’s tall, lean and wearing all black—black T-shirt, black jeans, black sneakers, and a black knit cap that covers his hair completely. He catches me looking and stares at me. I stare right back. His name is Olly. Maybe we can’t predict the future, but we can predict some things. For example, I am certainly going to fall in love with Olly. It’s almost certainly going to be a disaster.

Colleen Coble - Distant ​Echoes
It ​feels like paradise, but deadly secrets lie beneath the waves off the coast of Kauai. Sometimes Kaia Oana thinks her dolphins are more humane than humans. As a mammal intelligence researcher, Kaia has learned a thing or two about the goodness and intelligence of dolphins—and as a natural scientist in close proximity to weapons developers, she’s learned a thing or two about humans as well. When a tourist catamaran explodes off the coast of the Hawaiian island of Kauai, Kaia and her trained dolphin, Nani, rush to aid the search and rescue effort. After hours of searching, an exhausted Kaia is pulled from the water by Lieutenant Commander Jesse Matthews of the U.S. Navy. Lieutenant Matthews is accustomed to following protocol—and a civilian-dolphin rescue is not typical operating procedure. But when his colleagues ignore the possibility that missile research had something to do with the sunken catamaran, Jesse recruits Kaia and her dolphin to help him conduct his own investigation. The olive-skinned mermaid had impressed him—in more ways than one. As their rogue investigation takes them into the waters surrounding the sunken boat—and their personal chemistry takes them into other uncharted territory—Kaia and Jesse discover that they have become targets themselves. Someone doesn’t want them snooping around that wreckage . . . someone desperate enough to kill.

Antoine de Saint-Exupéry - Pikku ​Prinssi
Asteroidi ​B 612 on taivaankappale, jolta on kotoisin yksi maailman tunnetuimmista satuhahmoista: Pikku Prinssi. Viisas ja hellyttävä klassikko.

Alan Brennert - Honolulu
A ​legtöbb ember fejében Hawaii egyfajta földi mennyországként jelenik meg: kék ég, pálmafák, fehér homok, türkizszínű tenger. Pedig ennek a mesevilágnak a múltja sötét, erőszakkal teli időszakokat is rejt. Ebben a regényben Alan Brennert új perspektívából mutatja be Hawaiit, mégpedig egy fiatal koreai lány sorsán keresztül, aki a múlt század elején érkezik Oahu szigetére. Csin mindössze tizenhét éves, amikor "fényképmenyasszony"-ként száll a Hawaiira tartó hajóra egy gondtalan élet reményében. Ám álmai összeomlanak, amikor szembesül azzal, hogy gazdagság és továbbtanulás helyett durva, részeges férj, kemény munka és megaláztatás vár rá. Csin azonban nem törődik bele a sorsába. Megszökik a férjétől, és meg sem áll egészen Honoluluig, ahol új életet kezd, amely bár buktatókkal és nehézségekkel teli, mégis egyedül az övé. Az 1914-ben kezdődő történet végigkíséri Csin életútját, de nem csak egy tradicionális koreai családból származó nő sorsát ismerhetjük meg. Részletgazdag leírást kapunk a korabeli Honoluluról, megismerkedhetünk mind a keleti, mind a hawaii kultúrával, a nők helyzetével egy régi és egy új világban.

Kollekciók