Ajax-loader

'Indiana' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


John Green - The ​Fault in Our Stars
Diagnosed ​with Stage IV thyroid cancer at 12, Hazel was prepared to die until, at 14, a medical miracle shrunk the tumours in her lungs... for now. Two years post-miracle, sixteen-year-old Hazel is post-everything else, too post-high school, post-friends and post-normalcy. And even though she could live for a long time (whatever that means), Hazel lives tethered to an oxygen tank, the tumours tenuously kept at bay with a constant chemical assault. Enter Augustus Waters. A match made at cancer kid support group, Augustus is gorgeous, in remission, and shockingly to her, interested in Hazel. Being with Augustus is both an unexpected destination and a long-needed journey, pushing Hazel to re-examine how sickness and health, life and death, will define her and the legacy that everyone leaves behind.

Jenny Carroll - Tudom, ​hol vagy!
Jessica ​Mastriani a legjobb barátnője kedvéért, aki le akar fogyni, gyalog indul haza az iskolából két mérföldre lévő otthonába, és egyenesen beleszalad egy hatalmas viharba, aminek súlyos következményei lesznek. ___Nem mintha azelőtt nem lettek volna problémái. Élete a szurkolás és a fuvolázás mellett a rögbicsapat nagyágyúival folytatott verekedésekben és az emiatt kirótt büntetésekben merül ki. Még szerencse, hogy ilyenkor a gimi legbelevalóbb végzős tanulója, Rob mellett ülhet. ___Ez a mostani azonban komoly problémának ígérkezik. ___Hazafelé menet ugyanis addig ismeretlen képességre tesz szert. Olyasmire, ami éppúgy felhasználható jóra, mint rosszra. Jenny Carroll eredeti neve Meg Cabot; e néven írta nagysikerű, A nevelten hercegnő naplója sorozatot, és a közelmúltban megjelent Egy igazi amerikai lány című könyvét.

John Green - Csillagainkban ​a hiba
A ​rákellenes csodagyógyszer összezsugorítja a tumort, és biztosít még néhány évet Hazelnek, ám ő így is folyamatosan a végső stádiumban van, és a diagnózisában már megírták az élete utolsó fejezetét. De amikor a támaszcsoportban megjelenő, isteni Augustus Waters képében bekövetkezik a nem várt fordulat, Hazel történetét is át kell írni... "A csillagainkban a hiba" - John Green eddigi legambiciózusabb és legfájdalmasabb, mélyenszántó, vakmerő, pimasz és kíméletlen műve, lélegzetelállító felfedezőút az élet és a szerelem kacagtató, vérpezsdítő és tragikus birodalmában.

Francesca Zappia - Csak ​kitaláltalak?
Történet ​Alexről, a végzős gimnazistáról, aki skizofréniával küzd, és aki nehezen tudja eldönteni néha, hogy amit lát, az a valóság-e, vagy csak elképzeli. Vicces, provokatív könyv, amelyben néha az olvasó sem tudja, mi a valóság, és mi nem az. Néha az élet őrültebb dolgokat produkál, mint a képzelet. Ezt Alex is megtapasztalja, aki próbál megbirkózni hallucinációival. Minden vágya, hogy normális diákként leérettségizhessen, de amikor új iskolájában felbukkan gyermekkori - talán csak kitalált - barátja, minden összezavarodik körülötte. Napról napra meg kell küzdenie hallucinációival, s ebben csak bátorságára, egy kopott jósgolyóra és egyetlen szövetségesére, a húgára számíthat. Ahogy telik az idő, Alex barátokat szerez, különböző kalandokba keveredik, a szerelem is rátalál, valamint rábukkan egy szörnyű titokra is, mely több ember életét fenyegetheti - de vajon mindez valóság vagy csak az elméje szüleménye? A lebilincselő történet végére talán kiderül...

Lexi Ryan - Unbreak ​Me - Gyógyíts meg!
„Ha ​összetörsz, megmentelek…” Még csak huszonegy éves vagyok, de már selejtes áru lettem. Mindenki ribancnak tart. Csődtömeg vagyok. Amióta az eszemet tudom, én vagyok a tökéletes családom fekete báránya. Lefújtam az esküvőmet William Bailey-vel, az egyetlen férfival, aki úgy gondolta, hogy érdemes törődni velem. Egy év telt el azóta, és most arra készül, hogy feleségül vegye a testvéremet. Amíg meg nem kérem, hogy ne tegye… „Ha összetörsz, megtalállak…” Asher Logan olyan férfi, aki látja a repedéseket az álarcomon, és egyáltalán nem akarja helyrehozni az életemet. Asher azt szeretné, hogy hagyjam abba a bujkálást, és ne színleljek tovább. Asher le akarja rombolni a védőfalaimat. De akkor el kell árulnom neki a mocskos titkaimat, és meg kell bocsátanom a vétkeit. A múlt mázsás teherként nehezedik rám, nekem pedig el kell döntenem, melyik férfit választom: azt, amelyik egyben tart, vagy azt, amelyik megengedi, hogy összetörjek?

Meg Cabot - Tinibálvány
Az ​indianai Clayton kisváros egyetlen gimnáziumának 11. osztályos tanulója, Jenny Greenly remek problémamegoldó képességgel rendelkezik. Így őt kéri fel az iskolaújság szerkesztősége, hogy Annie álnéven tanácsokat adjon a lelki problémákkal küszködő diákoknak. Jenny nagyon élvezi az iskola anonim pszichológusának szerepét, de azt már kevésbé, hogy mind a tanárok, mind a diákok szerint ő a "kedves kislány", akire mindig lehet számítani, akire mindent rá lehet bízni. Ám amikor Luke Striker, a 19 éves filmsztár inkognitóban az iskolába érkezik, hogy elkövetkező szerepéhez anyagot gyűjtsön, olyan bonyodalmak kezdődnek, melyeket még Jenny sem tud megoldani... Vajon hogyan végződik a "tinibálvány" látogatása a Clayton gimiben, és Jenny képes lesz-e rá, hogy végre a saját életében is rendet teremtsen, és megtalálja az igaz szerelmet?

Ben H. Winters - Földalatti ​Légitársaság
Egy ​Victor nevű fekete férfi ördögi paktumot köt a szövetségi bűnügyi szervekkel, és az Egyesült Államok Marsall Szolgálatának keretében fejvadászként dolgozik. Rengeteg munkája van, az ő Amerikájában ugyanis a polgárháború sosem történt meg, és a rabszolgatartás négy államban – a Kemény Négyekben – mindmáig legális. Victor régóta érzi, hogy helytelen, amit tesz, és valami nincs rendben az egész országgal, de a szabadságát semmiért nem adná fel. Annak ellenére sem, hogy amikor Indianapolisba érkezik elvégezni a legújabb megbízását, már az eligazítás után tudja, hogy valami nagyon nem stimmel. Victor beépül a magát Földalatti Légitársaságnak nevező rabszolgafelszabadító mozgalom helyi sejtjébe, hogy elkapja a szökevényt, akinek a nyomát templomok hátsó szobáin keresztül, üres parkolókon át lehangolt hotelszobákig és orvosi rendelőkig követi, hogy végül a Kemény Négyek szívébe hatolva felfedezze: a célpontja olyan dolog birtokába jutott, ami az egész ország jövőjét megváltoztathatja. Ben H. Winters Az utolsó nyomozó című többszörös díjnyertes trilógiája (_Gyilkosság világvége előtt_, _Végső ígéretek_, _Az igazság határán_) után egy szépirodalmi nyelvezettel megírt, heves vitákat generáló regénnyel folytatja életművét, középpontban egy olyan Amerikával, amely elsőre nagyon szürreálisnak tűnhet, de sokkal valóságosabb, mint hinni szeretnénk. A _Földalatti Légitársaság_ a megjelenését követően egyből New York Times bestseller lett, és számos meghatározó magazin és online portál év végi toplistájára felkerült.

Jennifer Niven - Veled ​minden hely ragyogó
Megejtően ​szép kamasz szerelem három hónapja ez a sodró lendületű és megrázó történet, de még ennél is több: élet, halál, betegség, előítéletek és megbélyegzés, önfeláldozó igyekezet, gyász és a tragédiából való katartikus feltámadás körül forog Theo és Violet love storyja. A két végzős középiskolás fiatal öngyilkosságra készülve ismerkedik meg az iskola óratornyának keskeny párkányán állva. Ki menti meg a másik életét? Ki a felelős a másikért? Ki és mit tehet (tehetne) a leselkedő végzet ellen? Bepillanthatunk egy szeretnivaló fiú gondolat- és érzésvilágába, gyermekkori traumáiba, amelyek elkerülhetetlenül sodorják őt a kezdettől fogva sejthető végzet felé. A paradox módon felemelő vég mégis meglepetést tartogat az olvasónak, és egyhamar nem feledjük, ahogy Theót sem, aki rövid, üstökösszerű létével új életre serkenti szerelmét, Violetet.

Lee Child - Csak ​egy lövés
Magányos ​mesterlövész irányozza fegyverét az amerikai kisváros sétálóutcájának forgatagára, és játszi könnyedséggel megöl öt ártatlan embert. Az értelmetlen mészárlást villámgyors rendőrségi akció követi - a profi rendőri munkával rögzített nyomok James Barr exkatonához vezetnek. Jack Reacher, Lee Child regényeinek (Hiba nélkül, Eltűnt ellenség, Kétélű fegyver) kemény öklű, állandó hőse, mióta elbocsátották a seregből, állandóan úton van, s ha valaki meg akarná találni, a lehetetlenre vállalkozna. Amikor azonban a letartóztatott orvlövész, Barr, a nyilvánvaló bizonyítékok ellenére nem tesz vallomást, s csak annyit hajlandó mondani, "kerítsék elő Jack Reachert", a volt katonai rendőr már útban is van az indianai kisváros felé. Mi köti össze a pszichopata gyilkost a vándorló exkatonával? Sötét, egészen magas körökbe vezető titkok tárulnak fel a múltból s nem kevésbé a jelenből: politikai színjáték, korrupció, piti bűnözők és hétpróbás maffiózók, árulás, csalás, gyilkosságok. Reacher, a magányos hős ezúttal nem egyedül küzd: egy ugyancsak exkatona mesterlövész mellett három fiatal nő - az ügyvéd, a tévésztár és a hajdani szerető, a Pentagon tisztje - segíti, hogy bevégezze küldetését, elkapja a rejtélyes "bábjátékost", s megint nekivághasson az országútnak, újabb kalandok felé... Lee Child, a hazánkban is népszerű bestseller író pergő mondataival és bravúros cselekvényszövésével ezúttal is rabul ejti olvasóit.

Samantha Young - Into ​the Deep - Mély víz
Maradj ​fiatal! Élj veszélyesen! Szeress szenvedéllyel! Charley Redford csak egy hétköznapi lány volt, amíg Jake Caplin meg nem jelent otthonában, az indianai kisvárosban, és meg nem győzte őt, hogy rendkívüli teremtés. Jake szinte már az első napon a mélyvízbe dobta Charley-t, és megígérte a lánynak, hogy kitart mellette. Ám később tragikus baleset árnyékolta be Jake életét, és a fiú gyorsan kievickélt a partra, magára hagyva Charley-t. Négy év telt el azóta, és Charley végre úgy érzi, sikerült továbblépnie. Aztán Edinburghba utazik, hogy ott folytassa tanulmányait, és egy partin merő véletlenségből éppen Jake Caplinbe meg az új barátnőjébe botlik. A jó útra tért rosszfiú Charley bocsánatáért esedezik, aki ezek után egyre több időt tölt egykori szerelmével. Charley fegyverszünetet köt, és végül ráébred: egyre szorosabb barátság fűzi a fiúhoz. Ahogy Charley és Jake közelebb kerül egymáshoz, újra fellángol közöttük a régi szenvedély, ami komoly fenyegetést jelent az életükre és a kapcsolataikra. Amikor a féltékenység és a vágy felüti pusztító fejét, Charley és Jake még maguknak is nehezen ismerik be, mit jelentenek egymás számára. De ha sikerül is úrrá lenniük a helyzeten, semmi sem garantálja, hogy Charley még egyszer hagyja magát visszarángatni a mélyvízbe.

Karen Kingsbury - Gary Smalley - Megváltás
Egy ​történet a megváltásról és a mindenre képes szeretetről. BOTRÁNYOS ÁRULÁS . . . Kari Baxter Jacobs dühös, tanácstalan, és sajog a szíve. Férje, Tim, a megbecsült újságírás-professzor, viszonyt kezd egy diákjával. A döbbent Kari visszatér a Baxter család otthonába, hogy számot vessen a helyzettel. Régi szerelmének felbukkanása azonban még jobban összezavarja. NEHÉZ DÖNTÉS . . . Hogy tudna Kari megbocsátani a férjének? Mivel enyhíthetné a fájdalmat? És mihez kezdjen újra feléledő érzéseivel Ryan iránt, akit kerülnie kellene? OK A REMÉNYRE . . . Válaszkeresés közben egy váratlan felfedezés reménnyel tölti el Karit a jövőre nézve. Amikor azonban elérkezik élete legsötétebb órája, vajon képes lesz-e megtalálni a hitet és erőt, amire szüksége van ahhoz, hogy továbbmenjen? Karen Kingsbury írói munkásságát a Los Angeles Times sportrovatánál kezdte. A regényírás első impulzusait Francine Riverstől nyerte. A New York Times bestseller szerző díjnyertes művei ma már több mint 25 millió példányban fogytak el csak angolul...

Meg Cabot - Teen ​Idol
Princess ​Diaries creator Meg Cabot departs from her popular series with this star-studded tale of a midwestern high schooler who suddenly plays host to a Tinseltown heartthrob. Sticking with her slam-dunk formula of normal girls who get caught up in not-so-normal circumstances, Cabot spins another yarn worthy of red-carpet treatment, this time featuring junior Jenny Greenley, an Indiana native who writes for the school newspaper's anonymous advice column and has a knack for smoothing over bad situations. When Jenny is asked to be "student guide" to Hollywood teen celeb Luke Striker -- who's in town, undercover, to research his next film role -- she only wonders how they'll ever keep his identity secret. Sure enough, the cat's soon out of the bag, and Jenny shakes her world when Luke convinces her to use her influence at school for positive change. Of course, the book wouldn't be complete without a thread of romance for Jenny, too, and the author delivers a smart, surprising ending for her legions of fans. With all the makings of another winner, this stand-alone novel should satiate your appetite for lighthearted fare, Cabot style. The book delivers tantalizing events, realistic characters, and a good message to chew on, making for a solid read that will keep you snickering the whole time. By the end, you'll feel happier than a Best Actress winner on Oscar night.

Ben H. Winters - Underground ​Airlines
It ​is the present-day, and the world is as we know it: smartphones, social networking and Happy Meals. Save for one thing: the Civil War never occurred. A gifted young black man calling himself Victor has struck a bargain with federal law enforcement, working as a bounty hunter for the US Marshall Service. He's got plenty of work. In this version of America, slavery continues in four states called "the Hard Four." On the trail of a runaway known as Jackdaw, Victor arrives in Indianapolis knowing that something isn't right--with the case file, with his work, and with the country itself. A mystery to himself, Victor suppresses his memories of his childhood on a plantation, and works to infiltrate the local cell of a abolitionist movement called the Underground Airlines. Tracking Jackdaw through the back rooms of churches, empty parking garages, hotels, and medical offices, Victor believes he's hot on the trail. But his strange, increasingly uncanny pursuit is complicated by a boss who won't reveal the extraordinary stakes of Jackdaw's case, as well as by a heartbreaking young woman and her child who may be Victor's salvation. Victor himself may be the biggest obstacle of all--though his true self remains buried, it threatens to surface. Victor believes himself to be a good man doing bad work, unwilling to give up the freedom he has worked so hard to earn. But in pursuing Jackdaw, Victor discovers secrets at the core of the country's arrangement with the Hard Four, secrets the government will preserve at any cost. Underground Airlines is a ground-breaking novel, a wickedly imaginative thriller, and a story of an America that is more like our own than we'd like to believe.

Karen Kingsbury - Gary Smalley - Emlékezés
Ashley ​Baxter felejteni próbál. FELEJTENI A MÉLYSÉGES MEGBÁNÁST ... Miután Párizsból hazatért, megfogadta ugyan, hogy új életet kezd, ám az ott elkövetett hibák továbbra is kísértik. A szívét kulcsra zárta, és biztosra vette, hogy senki, még Isten sem képes megbocsátani neki. Mégis akad négy ember - meglepő módon négy alzheimeres beteg -, aki megtalálja Ashley szívének réseit, és lassan gyógyuláshoz segíti őt. FELEJTENI AZ ELKÉPZELHETETLEN TRAGÉDIÁT... Bekövetkezik szeptember 11., a rémálom, amitől örökre megváltozik a Baxter család élete. Visszaemlékeznek arra, ami igazán fontos, és szívet tépő, ugyanakkor reménykedő döntéseket hoznak. FELEJTENI A KITARTÓ SZERELMET ... Landon Blake kamaszkora óta szereti Ashley-t, csakhogy a lány a múlt szívfájdalma miatt úgy gondolja, soha többé nem lesz képes szeretni. Landon a visszautasítás fájdalmát úgy próbálja enyhíteni, hogy beleveti magát a Ground Zerónál zajló mentési munkálatokba.

Lee Child - One ​Shot
Six ​shots. Five dead.A heartland city thrown into terror. But within hours the cops have it solved. A slam-dunk case. Apart from one thing. The accused gunman refuses to talk except for a single phrase:Get Jack Reacher for me.Reacher lives off the grid. He's not looking for trouble. But sometimes trouble looks for him. What could connect the ex-military cop to this psychopathic killer?

John Green - Colpa ​delle stelle
Hazel ​ha sedici anni, ma ha già alle spalle un vero miracolo: grazie a un farmaco sperimentale, la malattia che anni prima le hanno diagnosticato è ora in regressione. Ha però anche imparato che i miracoli si pagano: mentre lei rimbalzava tra corse in ospedale e lunghe degenze, il mondo correva veloce, lasciandola indietro, sola e fuori sincrono rispetto alle sue coetanee, con una vita in frantumi in cui i pezzi non si incastrano più. Un giorno però il destino le fa incontrare Augustus, affascinante compagno di sventure che la travolge con la sua fame di vita, di passioni, di risate, e le dimostra che il mondo non si è fermato, insieme possono riacciuffarlo. Ma come un peccato originale, come una colpa scritta nelle stelle avverse sotto cui Hazel e Augustus sono nati, il tempo che hanno a disposizione è un miracolo, e in quanto tale andrà pagato.

John Green - Bajo ​la misma estrella
Emotiva, ​ironica y afilada. Una novela tenida de humor y de tragedia que habla de nuestra capacidad para sonar incluso en las circunstancias mas dificiles. A Hazel y a Gus les gustaria tener vidas mas corrientes. Algunos dirian que no han nacido con estrella, que su mundo es injusto. Hazel y Gus son solo adolescentes, pero si algo les ha ensenado el cancer que ambos padecen es que no hay tiempo para lamentaciones, porque, nos guste o no, solo existe el hoy y el ahora. Y por ello, con la intencion de hacer realidad el mayor deseo de Hazel --conocer a su escritor favorito--, cruzaran juntos el Atlantico para vivir una aventura contrarreloj, tan catartica como desgarradora. Destino: Amsterdam, el lugar donde reside el enigmatico y malhumorado escritor, la unica persona que tal vez pueda ayudarles a ordenar las piezas del enorme puzle del que forman parte... Rebosante de agudeza y esperanza, "Bajo la misma estrella" es la novela que ha catapultado a John Green al exito. Una historia que explora cuan exquisita, inesperada y tragica puede ser la aventura de saberse vivo y querer a alguien.

Lexi Ryan - Unbreak ​Me
“If ​you’re broken, I’ll fix you…” I’m only twenty-one and already damaged goods. A slut. A failure. A disappointment to my picture-perfect family as long as I can remember. I called off my wedding to William Bailey, the only man who thought I was worth fixing. A year later, he’s marrying my sister. Unless I ask him not to… “If you shatter, I’ll find you…” But now there’s Asher Logan, a broken man who sees the fractures in my façade and doesn’t want to fix me at all. Asher wants me to stop hiding, to stop pretending. Asher wants to break down my walls. But that means letting him see my ugly secrets and forgiving him for his. With my past weighing down on me, do I want the man who holds me together or the man who gives me permission to break?

Saundra Mitchell - Bob Martin - Chad Beguelin - Matthew Sklar - The ​Prom
They ​just wanted to dance. They didn't mean to start a revolution... The novel of the laugh-out-loud high school musical coming to Netflix in 2020, starring Meryl Streep, Ariana Grande, James Corden and Nicole Kidman. Emma knows better than anyone that Edgewater, Indiana, is not a great place to be gay. But she's had enough of high school homophobia and really wants to take her girlfriend - the popular, closeted It Girl Alyssa- to prom. How big a deal could that really be? But when their classmates find out, the backlash exceeds Emma's worst nightmares. Meanwhile, in Manhattan, Barry and Dee Dee are Broadway stars of yesteryear. When their new show bombs, they need some good publicity - fast. So when they happen to hear about Emma's plight, they decide to step in and create a prom for everyone. Suddenly, Edgewater is the centre of a national news story. As the drama queens of New York take over the sleepy town, chaos ensues and the glare of the spotlight is brighter than anyone could have guessed. But all Emma and Alyssa want is to dance together. Is that too much to ask? The perfect read for fans of Mean Girls and Dear Evan Hansen!

Jennifer Niven - Tous ​nos jours parfaits
Quand ​Violet et Finch se rencontrent, ils sont au bord du vide, en haut de la tour du lycée, décidés à en finir avec la vie. Finch est la «bête curieuse» de l'école. Il oscille entre les périodes d'accablement, dominées par des idées morbides et les phases «d'éveil» où il déborde d'énergie. De son côté, Violet avait tout pour elle. Mais, neuf mois plus tôt, sa sœur adorée est morte dans un accident de voiture. La survivante a perdu pied, s'est isolée et s'est laissé submerger par la culpabilité. Pour Violet et Finch, c'est le début d'une histoire d'amour bouleversante: l'histoire d'une fille qui réapprend à vivre avec un garçon qui veut mourir.

John Green - Turtles ​All the Way Down
Turtles ​All the Way Down is about lifelong friendship, the intimacy of an unexpected reunion, Star Wars fan fiction, and tuatara. But at its heart is Aza Holmes, a young woman navigating daily existence within the ever-tightening spiral of her own thoughts. In his long-awaited return, John Green shares Aza’s story with shattering, unflinching clarity.

Samantha Young - Herzgeflüster
Er ​gab ihr das Gefühl, etwas Besonderes zu sein. Er sagte, dass er sie liebt. Charley und Jake waren ein Traumpaar. Damals. Bis ein tragisches Unglück geschah und Jake sie wortlos aus seinem Leben strich. Charleys Herz war gebrochen, sie konnte ihm nicht verzeihen. Dreieinhalb Jahre lang. Bis er ausgerechnet bei ihrem Auslandsjahr in Schottland wieder vor ihr steht. Geheimnisvoll und sexy. Und mit einer neuen Freundin an seiner Seite. Charley zeigt ihm die kalte Schulter. Doch Jake lässt nicht locker, er sucht ihre Nähe und ihre Vergebung. Tief in ihrem Herzen glimmt noch die Sehnsucht, aber wird sie Jake je wieder vertrauen können?

Guy Adams - Notes ​from the Upside Down
Grab ​your Eggos and prepare to enter Hawkins, Indiana – just don't forget your fairy lights If you devoured Stranger Things and you're looking to fill the demogorgon-sized hole in your life, then look no further than Notes From the Upside Down. This fan handbook is here to tell you more about the origins of the show, including the mysterious Montauk Project conspiracy theory, get you clued up on the inspirations behind the characters, and assess the show's DNA. If you've ever wondered why Spielberg is such a huge influence, which Stephen King books you need to read (HINT: pretty much all of them) and how State Trooper David O’Bannon earned his name, then this book is for you. Guy Adams is a superfan and this is his amusing and informative guide to everything you're going to need to know to understand Stranger Things.

Francesca Zappia - Ti ​ho trovato tra le stelle
Nel ​mondo reale, Eliza Mirk è una ragazza timida, poco socievole e solitaria. Online, è Lady Constellation, autrice anonima di «Monstrous Sea», un webcomics adorato da milioni di followers in tutto il mondo. Eliza non si sente mai sola, la sua comunità digitale la fa sentire amata e parte di qualcosa di importante. Poi a scuola conosce Wallace, un ragazzo che non parla con nessuno ma decide di aprirsi proprio con lei, ed Eliza comprende che anche la vita offline vale la pena di essere vissuta. Ma quando accidentalmente la sua identità segreta di Lady Constellation viene svelata al mondo, tutte le sue certezze e i suoi punti fermi - online e offline - vanno in frantumi...

Jennifer Niven - All ​the Bright Places
The ​Fault in Our Stars meets Eleanor and Park in this compelling, exhilarating, and beautiful story about a girl who learns to live from a boy who intends to die. Theodore Finch is fascinated by death, and he constantly thinks of ways he might kill himself. But each time, something good, no matter how small, stops him. Violet Markey lives for the future, counting the days until graduation, when she can escape her Indiana town and her aching grief in the wake of her sister's recent death. When Finch and Violet meet on the ledge of the bell tower at school, it’s unclear who saves whom. And when they pair up on a project to discover the “natural wonders” of their state, both Finch and Violet make more important discoveries: It’s only with Violet that Finch can be himself—a weird, funny, live-out-loud guy who’s not such a freak after all. And it’s only with Finch that Violet can forget to count away the days and start living them. But as Violet’s world grows, Finch’s begins to shrink. This is an intense, gripping novel perfect for fans of Jay Asher, Rainbow Rowell, John Green, Gayle Forman, and Jenny Downham from a talented new voice in YA, Jennifer Niven.

Jennifer Nivenová - Všechny ​malé zázraky
Strhující ​příběh o hledání a (ne)nalézání, o lidských předsudcích, přátelství a první lásce Theodora Finche fascinuje smrt. Neustále přemýšlí nad způsoby, jak by se mohl zabít. Ale pokaždé ho něco – bez ohledu na to, jak je to zdánlivě bezvýznamné – nakonec zastaví. Violet Markeyová zase žije pro budoucnost – upíná se k dokončení střední školy a k momentu, kdy bude moct opustit rodné městečko v Indianě. To jí totiž až příliš bolestně připomíná nedávnou tragickou smrt její sestry. Když se ti dva potkají na římse školní zvonice, není ale docela jasné, kdo koho vlastně bude zachraňovat. Finch je obyčejný kluk, až na to, že trpí bipolární poruchou. Violet je obyčejná holka, až na to, že Finchovi přijde úplně neobyčejná. Ty dva svede dohromady školní projekt, jehož cílem je objevovat „krásy Indiany“, a oba přitom učiní zajímavé objevy. Finch zjišťuje, že jen s Violet může být sám sebou – podivínským, přemýšlivým, ale zároveň zábavným a originálním; a že není až takový blázen, za jakého ho ostatní považují. Violet zase zapomene počítat dny do konce školy a konečně začíná znovu žít. Jenže zatímco Violetin svět se rozrůstá a získává nové barvy, Finch se propadá do temnoty deprese.

Leah Johnson - You ​Should See Me in a Crown
Liz ​Lighty has always believed she’s too black, too poor, too awkward to shine in her small, rich, prom-obsessed Midwestern town. But it’s okay - Liz has a plan that will get her out of Campbell, Indiana, forever: attend the uber-elite Pennington College, play in their world-famous orchestra, and become a doctor. But when the financial aid she was counting on unexpectedly falls through, Liz’s plans come crashing down...until she’s reminded of her school’s scholarship for prom king and queen. There’s nothing Liz wants to do less than endure a gauntlet of social media trolls, catty competitors, and humiliating public events, but despite her devastating fear of the spotlight she’s willing to do whatever it takes to get to Pennington. The only thing that makes it halfway bearable is the new girl in school, Mack. She’s smart, funny, and just as much of an outsider as Liz. But Mack is also in the running for queen. Will falling for the competition keep Liz from her dreams...or make them come true?

Saundra Mitchell - Bob Martin - Chad Beguelin - Matthew Sklar - The ​Prom - A végzős bál
Csak ​te meg én és egy DAL. Emma Nolannek és Alyssa Greene-nek közös a célja: egy párként szeretnének mutatkozni a végzősök iskolai bálján. Csakhogy van néhány bökkenő – oké, lehet, hogy több is. Alyssa még nem coming outolt. Nem mintha nem szeretne, de az anyukája a szülői munkaközösség tagja, és mindent elkövet, hogy azonos nemű párok ne vehessenek részt a bálon. Így Alyssának érthető módon nem nagy kedve van megbeszélni ezt vele. Hamarosan az egész város felsorakozik Mrs. Greene mögött, és nagyon úgy néz ki, Emma és Alyssa nem fognak boldogan élni, amíg meg nem halnak. Egyszer csak a semmiből megjelenik két Broadway-sztár, akik hajlandók harcba szállni a lányokért (némi publicitásért cserébe). De amikor a jó szándékuk csődöt mond, Emmán és Alyssán van a sor, hogy megmutassák az indianai kisvárosuknak – no meg az egész világnak –, hogy a szerelem az szerelem.

Джон Грин - Виноваты ​звёзды
Подростки, ​страдающие от тяжелой болезни, не собираются сдаваться. Они по-прежнему остаются подростками - ядовитыми, неугомонными, взрывными, бунтующими, равно готовыми и к ненависти, и к любви. Хейзел и Огастус бросают вызов судьбе. Они влюблены друг в друга, их терзает не столько нависшая над ними тень смерти, сколько обычная ревность, злость и непонимание. Они - вместе. Сейчас - вместе. Но что их ждет впереди?

Meg Cabot - The ​Boy is Back
From ​New York Times bestselling author Meg Cabot comes the sweetly humorous story of a man who has to face his past in order to find his future. Sometimes to move forward, you have to go back… One post. That’s all it took to destroy the care free, glamorous life of pro golfer Reed Stewart. One tiny post on the Internet. Then again, it’s not like Reed’s been winning many tournaments lately, and his uncle isn’t the only one who says it’s because of the unfinished business he left behind back home in Bloomville, Indiana—namely Reed’s father, the Honorable Judge Richard P. Stewart, and the only girl Reed ever loved, Becky Flowers. But Reed hasn’t spoken to either his father or Becky in over a decade. Until that post on the Internet. Suddenly, Reed’s family has become a national laughingstock, his publicist won’t stop calling, his siblings are begging for help, and Reed realizes he has no other choice: He’s got to go home to face his past . . . the Judge and the girl he left behind. Becky’s worked hard to build her successful senior relocation business, but she’s worked even harder to forget Reed Stewart ever existed—which hasn’t been easy, considering he’s their hometown’s golden boy, and all anyone ever talks about. It was fine while they were thousands of miles apart, but now he’s back in Bloomville. She has absolutely no intention of seeing him—until his family hires her to help save his parents. Now Reed and Becky can’t avoid one another…or the memories of that one fateful night. Can the quirky residents of Bloomville bring these two young people back together, or will Reed and Becky continue to allow their pasts to deny them the future they deserve? This warm, thought-provoking book, told entirely in texts, emails, and journal entries, is as much about the enduring bond of families as it is about second chances at love, and will delight as much as it entertains.

Karen Kingsbury - Gary Smalley - Visszatérés
Mi ​kell ahhoz, hogy Luke Baxter észhez térjen? KELL EGY SZÉTHULLOTT KAPCSOLAT... Luke, a Baxter család szeme fénye és egyetlen fiúgyermeke hátat fordított mindennek, ami valaha fontos volt neki: a hitének, a családjának, és egyetlen szerelmének, Reagannek. A 2001. szeptember 11-i eseményektől lesújtva Luke elkönyveli, hogy az élet véletlenszerű, a hit átverés, Isten pedig nem más, mint képzelődés. KELL EGY TITOK... Egy kisbaba készül világra jönni, de Reagan ezer mérföldnyire van, New Yorkban, Luke-nak pedig sejtelme sincs róla, hogy ő az apa. A család egyik tagja megtudja az igazat, csakhogy neki is megvan a saját titka; egy olyan titok, amely örökre megváltoztatja Baxterék életét. KELL EGY KINYILATKOZTATÁS... Mi kell ahhoz, hogy Luke visszatérjen szerető, fájó szívű családjához? És mi mindent vállal egy fiatal tűzoltó, hogy segítsen újra összehozni a Baxter család tagjait, közben pedig megtalálja a saját helyét is a családon belül? Egy történet a fáradhatatlan szeretetről és az elveszett fiú utáni vágyakozásról.

Jennifer Niven - All ​die verdammt perfekten Tage
Ein ​Mädchen lernt zu leben - von einem Jungen, der sterben will Ist heute ein guter Tag zum Sterben?, fragt sich Finch, sechs Stockwerke über dem Abgrund auf einem Glockenturm, als er plötzlich bemerkt, dass er nicht allein ist. Neben ihm steht Violet, die offenbar über dasselbe nachdenkt wie er. Von da an beginnt für die beiden eine Reise, auf der sie wunderschöne wie traurige Dinge erleben und großartige sowie kleine Augenblicke - das Leben eben. So passiert es auch, dass Finch bei Violet er selbst sein kann - ein verwegener, witziger und lebenslustiger Typ, nicht der Freak, für den alle ihn halten. Und es ist Finch, der Violet dazu bringt, jeden einzelnen Moment zu genießen. Aber während Violet anfängt, das Leben wieder für sich zu entdecken, beginnt Finchs Welt allmählich zu schwinden...

Kollekciók