Ajax-loader

'nyomozás' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Sir Arthur Conan Doyle - A ​brixtoni rejtély
A ​naiv Watson doktor, Conan Doyle klasszikus bűnügyi történeteinek jeles szereplője és narrátora ebben a történetben ismeri meg a Sherlock Holmes névre hallgató különös úriembert, akiről hamarosan kiderül, hogy zseniális magándetektív. Gyors egymásutánban két rejtélyes gyilkosság történik, mindkét áldozat makulátlan úriember. Mindkét helyszínen a falra vérrel írva egy német szó: Rache, azaz Bosszú! Ki a bosszúálló, és mi a két szörnyű gyilkosság oka? Mi köze mindehhez a mormonoknak? Csak a zseniális Sherlock Holmes találja meg a brixtoni rejtély kulcsát.

Eli B. Toresen - Maria, ​a detektív
Maria ​és Linn nagyon jó barátnők, s ezen még az sem változtat, hogy időközben Maria és családja Hollandiába költözött. MOst Linnhez készül a nyári szünetre, s ha ő utazik, akkor természetesen kedvenc pónija sem mardhat otthon! Linn izgatottan várja barátnője jöttét, de Mariával és Csinossal együtt másvalaki is megérkezik Hollandiából... A legelső közös estéjükön máris történik valami hátborzongató: betörnek az istállóba! Csak nem a lovakra fáj a foga valakinek? Ráadásul a lányok és a barátaik úgy érzik, valaki állandóan figyeli őket, s a baj az, hogy nem tudják, pontosan mitől is kell tartaniuk. Maria azonban rájön a rejtély nyitjára,, s társaival egy komoly nemzetközi bűnügyről rántja le a leplet.

Maurice Leblanc - Arsène ​Lupin Herlock Sholmes ellen
Maurice ​Leblanc (1864-1941): francia író, újságíró. 1907-ben indította útjára Arsène Lupin-sorozatát, amellyel a bűnügyi irodalom egyik klasszikusává vált. Hősét valóságos személyről mintázta (de nem egy magyar szélhámosról, mint korábban hitték). Arsène Lupin zseniális kalandor, rokonszenves, "úri" betörő, legyőzhetetlen hős, aki a társadalmon kívül állva, saját erkölcsi törvényei szerint él és oszt igazságot. Bűncselekményeit az író csínytevésnek szelídíti, illetve jogosnak tünteti fel egy olyan morál szemszögéből nézve, amelyet Lupin - egy bankárral beszélve - így fogalmaz meg: "én a lakásokban lopok, te a tőzsdén". Leblanc színdarabot is írt Arsène Lupin címmel, amelyet már 1909-ben bemutatott a budapesti Vígszínház is.

Lakatos András - Balázs László - Több, ​mint krimi
LAKATOS ​ANDRÁS: - Ezek szerint az Interpolban dolgozó nyomozók sem valamiféle csodalények, akik különböznek a többi nyomozóktól? ANDRÉ BOSSARD: - Nézzen rám! Láthatja, hogy én sem vagyok egy James Bond. Kollégáim sincsenek különleges, emberfeletti tulajdonságokkal felruházva.

Christian Rosenkrautz - A ​Szentföld Oroszlánja
1194. ​Szentföld, Jeruzsálem. Bár a Szent Várost még mindig az arab Szaladin (Salah al-Din) hadvezér által vezetett muszlimok bitorolják, a templomos lovagok szilárdan megvetették lábukat a Szentföldön. Mindeközben Anglia trónját - egyesek számára váratlanul - 1. Richárd, az Oroszlánszívű foglalja el, aki sokat köszönhet egy titokzatos grófnak, egy "önzetlen" jótevőnek, aki hasznos tanácsokkal segíti előmenetelét. III. Celesztin, a frissen megválasztott pápa féltékenyen figyeli a templomosok hirtelen növekvő hatalmát, ugyanis a szerzeteslovagok immáron a Vatikánon belül is egyre nagyobb befolyásra tesznek szert. A megoldás kézenfekvő: ha váratlanul meghalna a Nagymesterük, a rend eltűnne a követőivel együtt... Új keresztes hadjárat indul, melynek vezetője a féktelen erejű és hatalmas elszántságú Oroszlánszívű Richárd, aki dúvad módjára tör előre Jeruzsálem felé, pusztulást, halottakat és romokat hagyva maga mögött... Hatalmas csata készülődik, melyben uralkodók és országok sorsa dől el, ám még a hadvezérek sem sejtik, hogy az igazi harcban ők csupán bábok, a valódi hatalmak az ő hátuk mögé rejtőzve vívják különös háborúikat...

Pill Pillgrin - Halálvirág
,,..Centiméterről ​centiméterre tolja előbbre szétnyitott ujjait. A kígyó nem mozdul. Pel Adamson szíve olyan erővel dobog,hogy belesajdul a dobhártyája. Keze előbbre csúszik még egy centimétert- Kipling valamelyik művében olvasta,hogy a kígyókat szabad kézzel csak szemtől szemben lehetséges megfogni.Hátulról azért lehetetlen,mert a kígyó hátracsapódó feje halálbiztosan megmarja a vadászt. Kipling jó író,gondolja Pil Adamson,és homályosan látja,hogy az egyiptomi zöldkígyó aranyló feje ütésre emelkedik."

Berényi József - A ​gyilkos HCP
Szokatlan ​bejelentésre kénytelen útra kelni a vidéki orvos éjszakai ügyelete utolsó órájában. A szomszéd faluba hívták, ahol az öreg Wolf károly fiatal felesége - hosszú évek óta először - nem nyitotta ki reggel hatkor az ajtót az éjjeliőr munkából hajnalban hazatérő urának. Miért nem a rendőrséget hívták, vagy a lakatost? - kérdezi az orvos kissé neheztelve, de ha már ott van, megteszi ami rá tartozik. Tanúk jelenlétében behatol a házba, s megdöbbenésére az asszonyt holtan találja. Minden jel arra utal, hogy a halált valami különös és erős méreg okozta. Gyilkosság történt? Vagy öngyilkosság? Ennek kiderítése már a rendőrség dolga. A klasszikus krimi mintájára szőtt cselekmény olvasása közben izgalmas nyomozás részesei lehetünk.

Alice Campbell - A ​pók hálójában
A ​párizsi Bender-kaslélyban különös dolgok történnek. Rémek járnak, megborzonganak a lelkek a titokzatos éj­szakákon, amelyeken mintha a balsors szárnyai suhognának. Ebbe a fülledt, baljós világba tör be a napsugár egy amerikai leány képében, aki nyitott szemmel bátran vág neki a detektívfel­adatnak. hogy a kastély titkát, amely egy nagy örökség líörül szövődik, le­leplezze. Unokanővérét akarja meg­menteni s hősi önfeláldozásában úgy rátörnek a veszedelmek, mintha ez már nem is való élet lenne, hanem egy szörnyű vízió.

Jerry Cotton - A ​sztárgyilkosok
Jerry ​Cotton az USA bűnügyi rendőrségének különleges ügynöke olyan nyomozó, aki egész életét a bűnözők világa: a gengszterek, a maffia elleni harcra áldozza. Kérlelehetetlen következetességgel, halálmegvető bátorságával több mint 50 ország krimikedvelő olvasóinak milliós táborát hódította meg. A sztárgyilkosok Hollywoodban olyan híres filmrendezőket, befutott forgatókönyvírókat és népszerű filmcsillagokat zsarolnak, akik a közönség kedvencei. Ha valaki nem fizet, azt rövid úton "likvidálják". A nyomozás érdekében Cotton "dublőr-kaszkadőrnek" álcázza magát, mert csak így, kilétét eltitkolva, a színészt veszélyes helyzetekben helyettesítő másodszínész alakjában tudja titkos nyomozásait lefolytatni, s ezzel a sztárgyilkosok rejtélyét megfejteni. "Ez a 'kettős szereposztás' minden maradék erőmet lekötötte, mint ahogyan Amantha Turner is, Hollywood férfifaló szexbálványa, aki engem a sztárgyilkosok nyomára vezetett...", nyilatkozott Jerry.

P. Virtanen - Ki ​van a matracban?
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Drago Grah - A ​kilencedik mennyország
Az ​épülő liftakna mélyén két holttestre bukkannak az építők. Gyilkosság vagy öngyilkosság? Egy újságíró nyomozni kezd, faggatja a munkatársakat, barátokat, ismerősöket. A hallgatás köde csak lassan oszlik el, kilenc emeletnek kell felépülnie, "kilenc mennyországnak" kell megmutatkoznia ahhoz, hogy megismerjük Jurik Vukajcot, a szezonmunkást, akinek düledező háza helyett új otthont kell építenie, de éppen ezért kell másoknak víkendpalotát emelnie, ezért kell idegen földön a mások hasznára dolgoznia. És mert az igazságra törekszik, emberibb életre, ezért kell megjárnia a "kilenc mennyországot", hogy végül onnan rántsa magával a mélybe a gonoszság "sárkánykígyóját", aki ellen egész életében harcra készült. Drago Grah, a kiváló szlovén író regénye a mai jugoszláv valóság egy égető kérdését állítja reflektorfénybe: a harácsolás és a pozícióféltés elleni harcot.

Stanislaw Strumph Wojtkiewicz - A ​tábornok halála
A ​második világháború egyik máig kiderítetlen rejtélye, hogy mi okozta a lengyel tábornok, Wladyslaw Sikorski halálát. Baleset volt-e vagy merénylet? Ha gyilkosságnak esett áldozatul, akkor ki tette el láb alól? A helyzet azért is bonyolult, mert sokaknak állt érdekében, hogy félreállítsák. A szerző azon túl, hogy megpróbálja a fenti kérdéseket megválaszolni, felvázolja a tábornok életútját és tevékenységét is.

John Ball - Forró ​éjszaka
Mit ​keres éjnek éjszakáján az amerikai Dél egy városkájának pályaudvarán egy magányos, jól öltözött néger fiatalember - zsebében degeszre tömött pénztárcával? Kinek mutogatja tizenhat éves bájait (ugyancsak éjnek éjszakáján) a túlérett Delores? Mi szakítja meg az éjszakai rendőrjárőr unalmas szemleútjának egyhangúságát egy kánikulai éjjelen? Miért kénytelen Bill Gillespie, az öles termetű rendőrfőnök kezet fogni - egy négerrel? Ezekre a kérdésekre - és még sok másra - felel a kalandos életű szerző regénye. John Ball volt újságíró, rádióriporter, az Űrkutatási Tudományos Intézet propagandafőnöke. Ez a regénye számos irodalmi díjat nyert hazájában és külföldön, sok nyelvre lefordították, és film is készült belőle, a világhírű Sidney Poitier főszereplésével.

Jakob Wassermann - A ​Maurizius-ügy
Egy ​titokzatos, tengerészsapkás öregember megjelenése sorszerűen megváltozatja az ifjú Etzel Andergast és apja, a kérlelhetetlen szigora miatt rettegett főügyész életét. Etzelben kétségek támadnak egy -az apja által hozott - ítélet jogossága felől. Miután rejtélyes gyilkosságról van szó, elhatározza, hogy kideríti: ki volt a valódi bűnös? Ezzel megkezdődött egy régi, hírhedt per "utóélete" a Maurizmus-ügy tisztázatlan körülményeinek sokoldalú vizsgálata. Életbevágóan fontos, de mindaddig hományban maradt részletek kerülnek napvilágra. Vajon elítelhető-e gyilkosságért egy ártatlan ember a puszta gyanú alapján? Lehetséges-e hogy egy gyönyörű és titokzatos nő iránti végzetes szerelem okozója legyen három ember tragikus sorsának? Létezik-e olyan igazságszolgáltatás, amely tévedhetetlenül megkülönbözteti a bűnöst az ártatlantól, a gonoszt a jótól, a nemest az alávalótól?

Jerry Cotton - A ​maffiahercegnő
Don ​Joseph, a maffiadinasztiák nagyhatalmú "szürke eminenciása" elismert bizalmi ember és titkos tanácsadó volt. Most is közvetítőnek és döntőbírónak kérték fel az ellenségeskedő, egymással harcban álló klánok, mert a vezető maffianemzetségek megbíztak benne. Ám Don Joseph már nem a régi: igénye a hatalomra csak látszat, omladozó homlokzat, amely hamarosan leomlik. Leánya az élet örömeit habzsoló, csábítóan vonzó külsejű Andrea Orlando, apja nyomdokaiba kíván lépni. Első pillantásra ez nem is tűnik rossz választásnak, hiszen a maffialánynak kiváló "üzleti érzéke" van, és éppen olyan "keményszívű", mint az apja. Igazi "maffiahercegnő"! A történet, amely Jerry Cotton és Phil Decker nyomozásainak valóságos eseményeit dolgozza fel, betekintést nyújt egyúttal a bűnözők szervezett alvilágába, az uralkodó maffiacsaládok érdekellentéteken alapuló, véres hatalmi versengéseibe.

Zbigniew Safjan - Senki ​földje
...Az ​én jelentéseim ellentétesek voltak az alapkoncepcióval. Először életemben... Nem hiszem egyébként, hogy ez érdekelné... Én tudom, milyen bonyolult a tévedés mechanizmusa. Néha egyenesen azt gyanítom, hogy a tévedés tőlünk függetlenül jön létre, mintegy rajtunk kívül születik, s vezet azokhoz a döntésekhez, melyeket azután már nem lehet visszavonni, mert túl sok fontos ember vereségét jelentené, félrevonulást, elmerülést a semmibe... N. személy szerint ragaszkodott a tévedéshez. Hát hogyan győzhettem volna meg őt? Hisz ő is rudott mindent..." Kinek volt érdeke, hogy eltegye láb alól a lengyel titkosszolgálat egyik volt emberét? Miért nem akarják a hatóságok felderíteni a gyilkosság igazi hátterét? Zbigniew Safjan a Kloss kapitány című televíziós filmsorozat egyik szerzője e regényében a második világháború küszübén álló Lengyelországban dúló hatalmi harcokba nyújt bepillantást. Egy rejtélyes körülmények között végrehajtott gyilkosság és a háttérben működő sötét erők kibogozása alkalmat teremt arra, hogy az író bemutassa a huszadik század romantikusainak, Pilsudskinak és az ezredeseknek az uralmát, mely végül a szeptemberi katasztrófába sodorta az országot.

Denningway D. - Az ​Ö. B. C. munkában
John ​Astor furcsa fiatalember, reggel alszik éjjel eltűnik, napközben unatkozik. Emellett milliomos és hatalmas vagyon örököse. Vajon miért szánja el magát nyomozásra? A titokzatos Ö.B.C utasít, fenyeget, kér és követel, ráadásul szellemesen és bosszantóan ötletes. Vajon mit vagy kit takar az Ö.B.C. névjegy? Ney York lázban ég, a milliomosok páncél-szekrényei sorban feltörve, értéktárgyaik eltűnnek és csak magas összeg ellenében kerülnek vissza. A rendőrfőnök tajtékzik.

Covers_129032
elérhető
1

Stuart Woods - Mocsok
Íme ​itt áll előttünk a modernizált magándetektív megtestesítője: Stone Barrington, aki jogi végzettséggel a zsebében a tárgyalóteremben zajló szócsaták helyett inkább a rendőri munkát választotta. Csakhogy kollégái tizenkét év után sem voltak képesek befogadni, ezért felettesei a legegyszerűbb megoldást választották – egy régi térdsérülésre hivatkozva nyugdíjba küldték. Stone azonban nem búsult sokáig, inkább ügyvédként próbált szerencsét. Némi keresgélés után egy jó nevű ügyvédi irodánál kötött ki, ahol jelenleg külsős tanácsadóként dolgozik. Gyakorlatilag a klasszikus magándetektív feladatait látja el, bár az unalmas megfigyelésekre kipróbált és megbízható ismerőseit fogadja fel. Anyagi gondjai nincsenek, és az ügyvédi irodával való kapcsolatának köszönhetően a jövőben is lesz mit a tejbe aprítania. Részben ennek köszönhetően – magányos és megkeseredett „kollégáival” (pl. Marlowe) ellentétben – szeret élni, kedveli a hölgyek társaságát, van ízlése, olvasott, művelt, és mindezen felül még humorérzéke is akad. Történetünk kezdetén éppen szakít barátnőjével, így nem csupán az agya, hanem a szíve is szabad, amikor elvállalja a legújabb megbízását. Amiről kezdetben csupán annyit tud, amennyit Amanda Dirt, a sikeres bulvárlapszerkesztő elárul neki. Valaki(k) leleplező írásokat és kompromittáló fényképeket jelentet(nek) meg a „Mocsok” névre keresztelt és faxon terjesztett hírlevélben. Nesze neked magánélet, nesze neked titkok. A média természetesen kiéhezett farkas módjára veti rá magát a szenzációra, az érintettek pedig joggal dühöngenek. Azért van némi pikantériája az ügynek, hiszen a legerélyesebben tiltakozók hasonlóképpen „készítettek ki” másokat bulvárlapjuk hasábjain. Amolyan „akasztják a hóhért” hangulat érezhető a levegőben. Stone-ra hárul az a cseppet sem hálás feladat, hogy leleplezze a zugíró(ka)t, és valami hihető magyarázatot találjon az egész ügyre. Megbízóinak (mert időközben gyarapszik a számuk) úgy tűnik, valaki(ke)t sikerült nagyon felbosszantaniuk. A kérdés csak az: mivel? Miközben zajlik a nyomozás, hősünk rendszeresen találkozik barátaival, éli megszokott hétköznapjait, és nem rest ágyba vinni az ügy kapcsán megismert csinos hölgyeket, akik valamiért nem igazán tiltakoznak a közeledés ellen. Sőt. Csakhogy az egyikükbe annyira „belebonyolódik”, hogy akár a függetlenségét is hajlandó lenne feladni érte. A történések izgalmát a váratlanul felbukkanó humoros beszólások és helyzetek oldják fel, amelyeken egyszerűen muszáj nevetni. Logikusan felépített modern krimi, akcióval, nyomozással, gondolkodással, erotikával és humorral. Ráadásul nem maradnak elvarratlan szálak, és kivételesen a bűnösök anélkül nyerik el „jutalmukat”, hogy az egész erőltetettnek hatna.

Móra Ferenc - Rab ​ember fiai
Móra ​Ferenc elbeszélése az aranykort követő viszontagságos időkbe kalauzolja az olvasót. Mikor Apafi Mihályra került a fejedelemség sora, nehéz évek köszöntöttek az országra. Nagyváradon, Erdély kapujában a török volt már az úr. A Felső-Magyarországot és a fejedelemséget összekötő területsáv - az úgynevezett Részek, latinul Partium - nagy része a Habsburgok birtokába került. "Olyan világ járt akkor szép Erdélyországban - így az író , hogy mikor este lefeküdt a fejedelem, sose tudta bizonyosan, hogy fejedelem lesz-e még reggel, mire felébred? A német volt annak a megmondhatója, meg a török." A Szitáry testvérek története egy kalandos nyomozás fordulatait követi. A fejedelem palotájában látjuk őket először, majd elkísérjük a két fiút keresztül-kasul az országban. Bepillanthatunk velük az udvar hétköznapi életébe, a nagyurak világába, de megismerhetjük a rongyos bujdosók sorsát is. Szemügyre vehetjük a ravasz görög kereskedő házát csakúgy, mint a váradi basa fényűző palotáját. Megismerjük a várvédő vitézek életét és a szegény országúti vándorokét. Egyszer káprázatos keleti lakomának a vendégei közé képzelhetjük magunkat, másszor arra tanít bennünket az író, miképpen él a természet kínálta javakkal, gyökerekkel, magokkal a házatlan-hazátlan bújdosó.

T. O. Teas - Öld ​meg puszta kézzel
Johnny ​Azato, a világhírű filmsztár, a legyőzhetetlen japán karatemester új filmet forgat. Az egyik jelenetben két álarcos bandita támad rá, akik - a forgatókönyv szerint - alaposan helybenhagyják hősünket. A mozirajongóknak azonban nem kell elcsüggedniük: még csak a film közepén tartunk! Johnny, mint mindig, most is bizonnyal talpra áll, hogy igazságot osszon, s bosszút álljon galád ellenségein. Ám a rettenthetetlen hős ezúttal nem mozdul: szétroncsolt gégével, holtan fekszik a fal tövében; puszta kézzel ölték meg. Három rendőrnyomozó veti magát az elvetemült gyilkos nyomába. Egyikük már-már célhoz ér, amikor ismét lesújt a szörnyű kéz... A krimirajongóknak azonban nem kell elcsüggedniuk: még csak a regény közepén tartunk...

Covers_154511
elérhető
1

Ken McClure - Trauma
"Bocsáss ​meg, Mary - súgta Lafferty atya s egy pillanatra megállt. Aztán félrelökte a koporsó tetejét. A láda üres volt. Gyanította ugyan, hogy ez lehetséges, mégis, szinte sokkolta a felfedezés. Csak nézte, mi van a koporsó belsejében: műanyag zacskók, valamilyen folyadékkal töltve, hogy a faláda elég nehéznek tűnjék." Ki és mire használja az eltűnt holttesteket? Nemcsak Maryét. A hajléktalan csavargóét is, aki szemtanúja volt amint egy éjjel a temetőben valakik kiásták egy kisfiú koporsóját. Mi ez az egész? Sátánisták ősi szertartása, vagy inkább nagyon is mai üzlet életekkel és testekkel? Hárman nyomoznak kétségbeesetten az ügyben: a kisfiú apja, egy fiatal doktornő és a lelkész. Lassan rájönnek, hogy a szálak a doktornő munkahelyén, a Fejsebészeti Központban futnak össze. Egy kórházban, ahol az orvosi kutatás tiszteletreméltó felszíne alatt együtt búvik meg egy írtóztató terv és egy brilliáns felfedezés. Mindkettőhöz gyilkosságokra van szükség.

Louis Lucien Rogger - Három ​csepp vér
A ​hold eltűnt, sűrű felhők takarták el. Már csak a harmadik emeletről szűrődött ki némi fény. A vak sötétség félelmes volt. Gomar érezte, hogy dobog a szíve, mialatt lábujjhegyen siet a fák között. Kisgyermek korában érzett utoljára hasonló félelmet, amikor a montparnasse-i temető mellett elkóborolt éjszaka. - Eh, badarság! - rázkódott meg. - Itt igazán nincs kitől félni. Elővette a lámpáját, és hősies elszántsággal világított rá a kerek holmira. Közelebb hajolt, és bár a térde remegett, le is guggolt, hogy jobban lásson. Nem, többé nem lehetett szó tévedésről. A lábánál Calvin Ryan levágott feje hevert.

Milton Helpern - Bernard Knight - Nyomozás ​a boncasztalon
Dr. ​Milton Helpernt gyakorta így emlegetik: "a leghíresebb halottkém, aki azóta született, hogy e szakma a 12. században kialakult". Helpern fél évszázaddal ezelőtt állt az Igazságügyi Orvosszakértői Intézet szolgálatába, ahol az utolsó húsz évben, mint igazságügyi fő orvosszakértő dolgozott. Jelentős szerepet játszott abban, hogy az igazságügyi patológia tudománya kialakuljon, és, mint az orvostudomány egyik szakága, teljes elismerést nyerjen. Dr. Helpern több száz szakmai dolgozat szerzője, megírta az igazságügyi patológia klasszikussá vált tankönyvét, és szerte az országban, sőt az egész világon konzultáns szakértőként aktívan vett részt számos ügy kivizsgálásában. 1977. áprilisában hunyt el. Dr. Bernard Knight, aki nagyra becsült patológus szakorvos, számos regény és dokumentumírás szerzője. Az igazságügyi orvostudomány előadója a velszi Orvostudományi Egyetemen, s egyben nemzetközi szaktekintély a csontvázmaradványok életkorának meghatározásában.

Lee Child - A ​baj nem jár egyedül
Ne ​húzz ujjat a különleges nyomozókkal! – ez volt a rettenthetetlen parancsnok, Jack Reacher és egykori csapatának jelmondata. Valaha csakugyan legyőzhetetlen volt a hat férfi és a két nő. Évek múltán egyikük holttestét a sivatagban találják meg – kidobták egy helikopterből. Reacher kódolt üzenetet kap egykori katonatársától: a riadólánc körbemegy Amerikán. Él még a régi szellem, jöjjön a bosszú, de vajon hol van a csapat fele? A volt katonai rendőr és fellelt társai nyomozni kezdenek, miközben újra és újra felbukkan egy-egy régi barát a kaliforniai sivatag homokján – holtan. A mozaikdarabkákból riasztó kép rajzolódik ki, s a baj egyre nagyobb. Hogy csalhattak tőrbe többet is közülük, s elég lesz-e vajon a régi rutin, hogy a megmaradt társak megfejtsék a rejtélyt, megmentsék a még élőket, és méltó bosszút álljanak? Lee Child (Eltűnt ellenség, Kétélű fegyver, Csak egy lövés, Rögös út) népszerű hősének, a szűkszavú, számmágus és világcsavargó Reachernek a jelenléte mindig garancia arra, hogy a történet izgalmas, az akciók alaposan kidolgozottak legyenek. A szereplőket összefűzi a bajtársiasság – legalábbis addig, amíg a szimpatikus macsó óriás találomra fel nem száll az első távolsági buszra, hogy mindössze egy bankkártyával a zsebében megint névtelenül eltűnjön a civilizáció vadonjában…

Tod Claymore - Viperák ​fészke
Idilli ​vakációra számíthat Tod Claymore, detektívregény-író és kotnyeles kislánya, meghívta őket vidéki kúriájába régi ismerősük, Poppy, egy jópofa vénkisasszony, aki együtt lakik szép, fiatal, özvegy unokahúgával, a lánykorában ismert színésznővel. A környék kedélyes és gondatlan hölgyei és urai is felvonulnak a vendégek tiszteletére mindjárt az első nap. Ám a felhőtlen derűt berányékolja, hogy ugyanekkor egy gyilkosság és egy gyilkossági kísérlet is történik. A tettes ismeretlen, az indítékok is. Az egyetlen elképzelhető személy, akinek nincs alibije, és lehetett oka a bűncselekmények elkövetésére, a helyi lelkész lánya. A hatóságok őt akarják vád alá helyezni, Claymore azonban kételkedik. Kockázatos és kalandos körülmények között, "saját szakállára" nyomozni kezd...

André Corin - Halál ​mérték után
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Alan Alexander Milne - A ​Vörös Ház rejtélye
A ​tipikusan angol vidéki kúrián játszódó történetben minden izgalmat szolgáló "kelléket" megtalál magának a T. Olvasó: rejtélyes gyilkosságot, kísértetet, titkos folyosót, agyafúrt gyilkost és - természetesen - egy Sherlock Holmes-i logikával rendelkező, zseniális detektívet.

Linda Barnes - A ​tetovált kígyó
Egy ​kocsmai verekedés végén a vesztes fél az intenzív osztályra kerül, Mooney hadnagyot pedig felfüggesztik a Bostoni Rendőrségtől. Meg kell találnia az események tanúját - egy prostituáltat -, akinek kígyót tetováltak a lábára. A rosszlány felkutatása olyan szívesség, amellyel Carlotta Carlyle magánnyomozó tartozik régi barátjának és mesterének, Mooney-nak. De közben egy gazdag család hazulról elszökött tizennégy éves lányát is meg kell találnia. Ezért hát Carlotta, aki másodállásban taxisofőr, éjjel-nappal a vöröslámpás negyedben cirkál, fennmaradó idejében pedig egy luxus magániskola területén settenkedik. A colos nyomozóhölgy egyszerre két darázsfészekbe nyúl bele, miközben háza csatatérré változik.

Spencer Walls - Északi ​szél
"- ​Pierce Gimblett útja Broadmoorban van... de mi van a gyilkossal? - Túlságosan bonyolult az egész, de most már újra határozott irányban folyik a nyomozás. Ira Chipman apja a gyilkosság napján eljött ebbe a házba, mert beszélni akart Jervasszel. Eljött Hollowaybe és azóta nyoma veszett. - Meg fogják találni. - Remélem, de ha megkerül, kérdés, hogy fény derül-e erre a borzalmas gyilkosságra. Túl sok itt a rejtély.. Mi köze hozzá Gimblettnek, a kalapácsának, a fekete múzeumnak? Mit jelent, hogy a kalapács eltűnt, miért pusztultak el a halak, és az áldozaton miért volt vadonatúj piros, női papucs? Ezek mind megzavarnak.... Abbot bólintott és kíváncsian vizsgálta a felügyelő töprengő arcát. - Csak beszéljen tovább- biztatta Oliphan-t. - Ne felejtse, hogy pszichológus vagyok és segítségére lehetek... - Nincs tovább! Azt hiszem rövidesen megtudjuk, hogy Gimblett szökésében milyen szerepet játszott Matthew Layard, a broadmoori elmegyógyintézet őre, de a piros papucs.." A szeles-mocsaras hollowayi vidéken, a női fegyház szomszédságában áll Noel Jervas nyugdíjas felügyelő háza. A különc nyomozó hírhedt bűnesetek gyilkos szerszámait gyűjtötte híres fekete múzeumába. Egy nap a felügyelőt szétzúzott fejjel találják, a múzeumból pedig eltűnik a poplari rém, Gimblett kalapácsa. A nyomozás egy helyben topog, mígnem fél év múlva Oliphant felügyelő veszi kezébe az ügyet...

Ernest Beck - A ​titokzatos árnyék
A ​regényben is szereplő, mitikussá nagyított hős valóságos alakja az amerikai történelemnek. Sitting Bull - Ülő Bika - 1834 körül született Észak-Dakotában. A sziú és dakota indiánok főnöke volt, indián nevén Tanaka Yotanka. Apja is híres indián törzsfőnök volt, Jumping Bull - Ugró Bika. Az irodalomból is jól ismert, indiánok és fehérek közötti háborúkból az utóbbiak kerülek ki győztesen, s az indián őslakosságot rezervátumokba kényszerítették. Sitting Bullnak az amerikai hatóságok utasítására be kellett volna vonulnia oda, de ő népe nevében ezt visszautasította. Indián szokás szerint kiásták a harci bárdot. A harcokban George Armstrong Custer generálist és mintegy kétszáz emberét 1876. június 25-én Little Bighornnál lemészárolták. Sitting Bull és harcosai győzelme azonban nem lehetett tartós és végleges. Az amerikai fehérek technikai és társadalmi lépéselőnyben voltak. 1879-ben Sitting Bull Kanadába menekül, de 1881-ben, élve az amnesztiával, visszatért az USA-ba. A szabadságszerető indiánfőnök újabb felkelést szervezett, ám vereséget szenvedett és börtönbe került. 1890. december 15-én szökési kísérlet közben agyonlőtték.

Szita György - Magánnyomozás
"Tóth ​nem figyelt rá, odaugrott az árokhoz, és kezdte kidobálni a köveket meg a szemetet. - Hagyja - szólt rá Mácsai. - Ezen a helyen van. Körülbelül két méterrel följebb kezdte meg a munkát. Tóth odaállt mögéje. Aztán egyszer csak valami színes rongy bukkant elő a romok közül. Mácsai óvatosan leemelte róla az utolsó követ, és odanyújtotta Tóthnak. - Ez az, ezt találtam. Egy ing volt, egy színes, tarka kockás ing, hatalmas vérfoltokkal. A hátán néhány centiméteres széles szakadás."

Jiří Marek - Az ​Albatrosz Rejtélye
Mindenfélét ​lopnak az emberek a világon, de ki érti meg, hogy mire volt jó ellopni az Albatroszt, egy közönséges tutajt? Két fiú szerkesztette össze egy kiszolgált tengeri medve segítségével, s igazi tengerészeknek érezték magukat, amikor tutajukon a halastó hullámait szántották. A két fiú most különös rejtéllyel áll szemben: Hová tűnt el a tutaj? Ki és miért rontotta el a mulatságukat? Miféle titokzatos dolgok zajlanak a halastó fölött emelkedő omlatag, régi vár körül? Tengerészesdi helyett felcsapnak hát detektívnek. Érdekes, de bizony nem könnyű mesterség ez. És miközben lázas igyekezettel próbálják megfejteni a maguk gyerekrejtélyét, a nagyok világából való rejtélybe ütköznek, s ettől kezdve már nem babra megy a játék - igazi detektívproblémával találjuk szemközt magunkat, amelyből nem hiányzik a gyilkosság sem, s bár megoldása nem a két fiú feladata, hol akarva, hol akaratlanul ők is részt vállalnak a bűnözők leleplezéséből. Jirí Marek népszerű, a magyar olvasóközönség előtt is ismert ifjúsági író. Legújabb műve, a most kézbe vett ifjúsági detektívregény, érdekfeszítő, helyenként lélegzetelállítóan izgalmas, hogy ne mondjuk, vérfagyasztó fordulatokban gazdag történet, amely egyaránt megragadja gyerek és felnőtt képzeletét.

Kollekciók