Ajax-loader

'Maryland' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


David Levithan - Egy ​másik nap
Minden ​nap ugyanolyan Rhiannonnak. Már elfogadta az életét, meggyőzte magát: megérdemli távolságtartó, temperamentumos pasiját, Justint, és még bizonyos útmutatásokat is írt magának: Ne számíts túl sokra. Kerüld el a feldühítését. Sose add fel a reményeidet. Mindez addig a bizonyos reggelig működött is, amikor minden megváltozott. Úgy tűnt, Justin végre meglátja őt, és ez volt az első alkalom, hogy igazán vele akart lenni, így hát eltöltöttek együtt egy tökéletes, csodás napot, amiből Justin másnap reggel egy percre sem emlékszik. Rhiannon összezavarodik, mindent kérdőre von, és mindezek felett kétségbeesetten vágyik egy újabb csodás napra. Nem sokkal később egy idegen megszólítja, és elmondja neki, hogy az a Justin, akivel azt a napot eltöltötte, aki elérte, hogy igazi, életteli embernek érezze magát, az a valaki nem is Justin volt.

John Barth - Az ​út vége
Egy ​középkori állatmese-gyűjteményből szalajtott bagoly, páva, kaméleon, szamár és papagáj egy személyben, és egyszerre óriás és törpe, teli és üres, bámulatra és sajnálatra méltó" - így jellemzi önmagát a regény főszereplője, Jacob Horner, korunk jól ismert irodalmi antihősének egy újabb, amerikai változata. Hornerra csakugyan jellemző mindez, és még sok más is, de legfőképpen az, hogy tehetelen: tehetetlensége néha fizikai mozgásképtelenséggé fajul. Ez nem akadályozza meg abban, hogy egy szerelmi háromszög egyik tagjává és egy tragédia előidézőjévé váljék, sőt talán épp az a törvényszerű, hogy a tehetetlenségből ilyen tragédiák fakadjanak. Groteszk, abszurd, kegyetlen történet Jacob Horneré, és ahogyan John Barth, az újabb amerikai írónemzedék egyik kiemelkedő képviselője előadja "fekete humorával", valami mellbevágó, szimbolikus értelmet is kap: az egész értelmiségről, egy egész korról, egy egész világról mond nagyon kellemetlen véleményt.

Ken Follett - A ​harmadik iker
Az ​egyik neves amerikai egyetem pszichológiai tanszékén azt vizsgálják, hogy a származás vagy a nevelés határozza-e meg inkább az ember jellemét. Ehhez olyan egypetéjű ikreket keresnek a különféle nyilvántartásokban, akik valamilyen oknál fogva külön családoknál nevelkedtek. Eközben olyan ikertestvérekre is rábukkannak, akik valószínűtlen módon különböző anyáktól születtek. Mikor az egyik kutató megpróbál utánajárni a dolognak, hirtelen rádöbben: nagyon veszélyes kalandba kezdett...

Jennifer L. Armentrout - The ​Darkest Star - A legsötétebb csillag
A ​New York Times és a USA Today sikerszerzője, Jennifer L. Armentrout vadonatúj sorozatával visszatér a luxenek és arumok világába. A 17 éves Evie Dasher a saját bőrén tapasztalta meg az emberiség és az idegenek között kirobbant háború következményeit. Amikor egy razzia során pont az egyik olyan hírhedt klubban tartózkodik, ahol az embereket és a túlélő luxeneket is szívesen látják, megismerkedik az éteri szépségű Luckel, akiről kezdetben azt feltételezi, hogy luxen… pedig valójában valami sokkal erősebb. Luc iránti vonzalma egyre mélyebbre sodorja egy számára eddig ismeretlen világba, ahol semmi sem az, aminek látszik… Titkok, hazugságok és szerelem… ugorj fejest a luxenek elképesztő világába!

Nora Roberts - A ​lázadó
Egy ​gazdag és nagyhírű amerikai lótenyésztő családsarjaként Keely igazi hercegnőnek számít, amíg Brian csak egy keményen dolgozó edző Írországból. Amerikában azonban mindez nem lehet akadálya annak, hogy pályázzon a lélegzetelállító Keely Grant kegyeire. A lány pénze és társadalmi helyzet nem is riasztja el a férfit, annál inkább felkínált ártatlansága...

David Baldacci - Az ​elnök családja
A ​pokol tornácával véget ért az öt kötetből álló Teve Klub-sorozat. Az elnök családja szintén sorozat része, méghozzá olyané, amelyet Baldacci még a Teve Klub előtt kezdett írni, Sean King és Michelle Maxwell titkosszolgálati ügynökök főszereplésével: az ő kalandjaikról szól az Órajáték, a Tizedmásodperc és az Agytröszt. Sean King és Michelle Maxwell valamikor az amerikai Titkosszolgálat ügynökei voltak, és amikor onnan távozniuk kellett, magánnyomozó-irodát nyitottak. Évekkel korábban az amerikai elnököt King mentette meg attól, hogy bizonyos ügyek miatt derékba törjön a karrierje. Ezért amikor az elnök gyermekét elrabolják a Camp David-i születésnapi zsúrról, az elnök felesége ragaszkodik hozzá, hogy King eredjen a gyerekrablók nyomába, mert csakis őbenne bízik. King tehát nyomozni kezd Michelle-lel, de ahogy Baldaccinál megszokhattuk, csakhamar piszkos politikai játszmák közepén találják magukat.

David Levithan - Nap ​nap után
,,A" ​sohasem tudja előre, hogy másnap hol fog ébredni, és kinek a személyiségét fogja felvenni. Már rég beletörődött ebbe, sőt kialakította saját életstratégiáját is: Ne kötődj senkihez! Maradj észrevétlen! Ne avatkozz bele semmibe! Minden megy is a maga útján rendesen, mígnem egy reggel ,,A" Justin testében ébred, és találkozik a fiú barátnőjével, Rhiannonnal. Attól a pillanattól fogva ,,A" jól bevált szabályai értelmüket vesztik, mert főhősünk nap nap után a lánnyal akar lenni. David Levithan az írói képzelet új távlatait nyitja meg. A szerző feltárja az olvasó előtt egy magával ragadó történetben ,,A" életének és szerelmének bonyolultságát, melyből kiderül, vajon Rhiannon képes lesz-e igazán szeretni a mindennap valaki más testében formát öltő ,,A"-t.

Nora Roberts - Vadvirágok
Pamela ​unokahúga, Erin azért érkezik Írországból Amerikába, hogy vezesse Burke Logan könyvelését. Néhány hónap múlva azonban elfogadja Burke szerelem nélküli házassági ajánlatát és hűvös ígéretét egy biztonságos, jómódban töltött életre. Vajon el tudja-e nyerni keményszívű férje szerelmét is ez az elbűvölő ír lányt.

Anne Tyler - Egy ​spulni kék cérna
Anne ​Tyler legújabb, immár huszadik regénye négy generációt felölelő családtörténet, egy átlagos amerikai családé, melyet éppen a hétköznapisága teszi különlegessé. Gyerekek születnek és felnőnek, átlagos és különc gyerekek, vérszerintiek és örökbefogadottak. Életek kezdődnek és teljesednek ki, vagy érnek hirtelen tragikus véget. Minden látszólag állandó, ugyanakkor folytonos változásban van. Még a ház is, amely akár egy élő szereplő, jelen van mind a négy generáció életében, együtt lélegzik a családtagokkal, hat a sorsukra. Akárcsak egy olyan egyszerű kis tárgy, mint egy spulni kék cérna... Anne Tyler, a kortárs amerikai irodalom élő klasszikusa ezúttal is remek tollforgatónak bizonyult. Egyszerre megható és mulatságos regényét átszövik az élet apró-cseprő történései, kisebb és nagyobb tragédiái. A történet egy századnyi amerikai valóságot ölel fel: a nagy amerikai álom valóra válását, döcögös megélését és darabokra hullását.

Kelly Creagh - Enshadowed ​- Árnyék mélyén
Varen ​Netherst foglyul ejtette egy veszedelmes álomvilág – egy alattomos és sivár világ, ahol Edgar Allan Poe rémtörténetei életre kelnek. Isobel Lanley, akit furcsa látomások és Varen teremtményeivel terhes rémálmok gyötörnek, az egyetlen, aki megmentheti a fiút. Isobel tudja, hogy egyetlen reménye egy baltimore-i temetőben fekszik. E helyen, Edgar Allan Poe születésének minden évfordulóján kora reggel egy titokzatos idegen, a „Poe-köszöntő” teszi tiszteletét a legendás költő sírjánál. Csak a Poe-köszöntő ismeri az átjárót a két világ között. Hatalmas veszély leselkedik azonban Isobelre. Egy fehér lepelbe burkolózó, gonosz ősi szellem les rá, aki el akarja őt szakítani Varentől. Amikor végre rátalál a fiúra, rájön, hogy ő már nem az a csöndesen tűnődő fiú, aki valaha rabul ejtette a szívét, hanem egy sötét erő, hatalmas és ellenséges. Vajon Isobel legnagyobb szerelme a legádázabb ellensége is lesz egyben?

Meg Cabot - Misztikus ​szerelem
Az ​Avalon gimi első látásra tipikus amerikai sulinak tűnik, tipikus diákokkal, mint például Lance, a focicsapat hátvédje, Jennifer, a pom-pom lány vagy Will, a csapatkapitány, a diákönkormányzat elnöke és egyáltalán, a legmenőbb srác a suliban. Csakhogy az Avalon gimiben senki sem teljesen az, aminek látszik... ahogy arra Ellie-nek, az új lánynak fokozatosan rá kell döbbennie. Vajon neki magának milyen szerepe lesz az egyre sűrűsödő drámai eseményekben? És vajon közbe tud-e lépni annak érdekében, hogy ne következzen be a tragédia?

Anne Tyler - A ​Spool of Blue Thread
"It ​was a beautiful, breezy, yellow-and-green afternoon." This is the way Abby Whitshank always begins the story of how she fell in love with Red that day in July 1959. The whole family--their two daughters and two sons, their grandchildren, even their faithful old dog--is on the porch, listening contentedly as Abby tells the tale they have heard so many times before. And yet this gathering is different too: Abby and Red are growing older, and decisions must be made about how best to look after them, and the fate of the house so lovingly built by Red's father. Brimming with the luminous insight, humor, and compassion that are Anne Tyler's hallmarks, this capacious novel takes us across three generations of the Whitshanks, their shared stories and long-held secrets, all the unguarded and richly lived moments that combine to define who and what they are as a family.

Jules Verne - Utazás ​a Holdba
A ​baltimore-i tüzérklub a béke beköszöntével a fenyegető tétlenség elől példátlan vállalkozásba menekül: ágyúlövedéket akar fellőni a Holdba. Egy kalandos fantáziájú francia utasnak jelentkezik az űrlövedékbe - s tüstént akad két amerikai útitársa is. A nagy kísérlet átmeneti izgalmak után sikerrel jár, ha nem is az elképzelés szerint: leszállniuk ugyan nem sikerül - mai ismereteinkkel hozzátehetjük: szerencséjükre -, hanem a Holdat megkerülve páratlan tapasztalatokkal gazdagon térnek vissza a Földre.

Nora Roberts - Pamela ​rózsája
Írország ​szívében él Pamela Cunnane a nagynénjével. Éjt nappallá téve dolgoznak mindketten a családi gazdaságban, hogy megéljenek. Pamela a nagynéni halálával választásra kényszerül: vagy továbbra is egyedül küszködik, vagy eladja a farmot és a városba költözik. A megoldást végül Paddy bácsi jelenti: Amerikába viszi unokahúgát...

Maggie O'Brian - Szívek ​tavasza
Payton, ​a szemrevaló és gazdag amerikai lány tizennyolc éves korában szert tesz egy gyerekre, majd nem sokkal később férjet is kerít magának, ám a furcsa frigy nem hozza el számára az igazi boldogságot. Michael, a férfi ugyanis önző és szívtelen alak, aki pénzért és karrierért nősült, ez a két cél tölti be az egész gondolkodását. No és gyönyörű szeretője, akivel új életet terveznek, meglehetősen hatékonynak tűnő, bár nem egészen törvényes módon. Derek, a megözvegyült rendörtiszt telefonon ugyan ismeri már a szép Paytont, ahhoz azonban, hogy személyesen is kapcsolatba kerüljenek, éppen Michael bűnös mesterkedései szolgáltatják az alkalmat, hiszen Derek az, aki fölényes szakmai tudással és igaz emberséggel hiúsítja meg a férfi aljas szándékait, s aligha tehet róla, hogy közben felébrednek az érzelmei is, amelyek a rossz házasságban élő aszszony részéről heves viszonzásra találnak. Az idill azonban nem lehet zavartalan: egy utolsó és nem sok híján tragikus kimenetelű megpróbáltatás még vár rájuk. Ám mint köztudott, az istenek a tenyerükön tartják a tiszta szívű szerelmeseket, és ezúttal is segítenek rajtuk, az esküvőnek immár senki és semmi nem állhat útjába.

F. Scott Fitzgerald - Curious ​Case of Benjamin Button / Benjamin Button különös élete
F. ​Scott Fitzgerald (1896–1940) 20. század egyik legjelesebb és legnagyobb hatású amerikai modernista regény- és novellaírója, aki az első világháború utáni évek generációjához, az úgy nevezett „Elveszett nemzedékhez” tartozott. Az 1922-ben íródott elbeszélés Benjamin Button életét mutatja be, születésétől halála napjáig, aki 1860-ban látta meg a napvilágot egy különleges rendellenességgel: aggastyánként született és előreláthatóan újszülöttként fog majd távozni a világból. F. Scott Fitzgerald megrendítő és elgondolkoztató novellája a másság elfogadásáról, illetve el nem fogadásáról szól, s érzékletesen mutatja be, hogyan változnak meg az ember kapcsolatai, amikor már kevésbé van rá szükség. A történet 2008-ban a három Oscar-díjjal jutalmazott azonos című film alapjául szolgált, melynek főszerepét Brad Pitt és Cate Blanchett alakították. A kötetben nem csupán a magyar fordítás, hanem az eredeti angol nyelvű elbeszélés is olvasható.

Ken Follett - The ​Third Twin
Through ​her research on twins and the genetic components of aggression, scientist Jeannie Ferrami makes a startling discovery. Using a restricted FBI database, she finds two young men who appear to be identical twins: Steve, a law student, and Dennis: a convicted murderer. Yet they were born on different days, to different mothers, in hospitals hundreds of miles apart.

Mary Jo Putney - Megtalált ​boldogság
Vajon ​mit tesz egy jó hírű vállalati jogász, ha hirtelen az ölébe hullik egymillió dollár? Van-e bátorsága kiszállni a mókuskerékből és követni az álmait? Vagy már túl késő, hogy szembenézzen azzal, amit igazán akar? Val Convington baltimore-i ügyvéd feladja jól fizető állását, és rábízva magát a sorsra és saját belső hangjára, úgy dönt, életét és hivatását innentől a rászorulók megsegítésének szenteli. Elvállalja egy halálra ítélt bűnöző ügyét nem sokkal a kivégzés időpontja előtt, majd egy szegény kislánynak is mentora lesz - csupa olyan dolog, ami pár héttel korábban még elképzelhetetlen lett volna számára. Az emberiségbe és a magába vetett hite, valamint a szükséges lépés az ismeretlenbe az, ami végül a békét és a szerelmet is meghozza számára. Mary Jo Putney (Elveszett szerelem, Egy igaz hölgy, Egy hamis hölgy), az amerikai romantikus regények koronázatlan királynője új oldaláról mutatkozik be ebben a napjainkban játszódó regényében, amelyben ismét mesterien szövi a szálakat, hogy az olvasó eljusson addig a katartikus pontig, ahol már maga is hinni kezd a csodákban.

David Levithan - Someday
_Every ​day a new body. Every day a new life. Every day a new choice._ For as long as A can remember, life has meant waking up in a different person's body every day, forced to live as that person until the day ended. A always thought there wasn't anyone else who had a life like this. But A was wrong. There are others. A has already been wrestling with powerful feelings of love and loneliness. Now comes an understanding of the extremes that love and loneliness can lead to -- and what it's like to discover that you are not alone in the world. In Someday, David Levithan takes readers further into the lives of A, Rhiannon, Nathan, and the person they may think they know as Reverend Poole, exploring more deeply the questions at the core of Every Day and Another Day: What is a soul? And what makes us human?

Kennedy Ryan - Hook ​Shot
deeply ​emotional standalone romance set in the worlds of professional basketball and high fashion. . Divorced. Single dad. Traded to a losing squad. Cheated on, betrayed, exposed. My perfect life blew up in my face and I'm still picking up the pieces. The last thing I need is her. A wildflower. A storm. A woman I can't resist. Lotus DuPree is a kick to my gut and a wrench in my plans from the moment our eyes meet. I promised myself I wouldn't trust a woman again, but I've never wanted anyone the way I want Lo. She's not the plan I made, but she's the risk I have to take. . A warrior. A baller. The one they call Gladiator. Kenan Ross charged into my life smelling all good, looking even better and snatching my breath from the moment we met. The last thing I need is him. I'm working on me. Facing my pain and conquering my demons. I've seen what trusting a man gets you. I. Don't. Have. Time. For. This. But he just keeps coming for me. Keeps knocking down my defenses and stealing my excuses one by one. He never gives up, and now...I'm not sure I want him to.

Kennedy Ryan - Long ​Shot
A ​Standalone FORBIDDEN LOVE SET IN THE EXPLOSIVE WORLD OF THE NBA... Think you know what it's like being a baller's girl? You don't. My fairy tale is upside down. A happily never after. I kissed the prince and he turned into a fraud. I was a fool, and his love - fool's gold. Now there's a new player in the game, August West. One of the NBA's brightest stars. Fine. Forbidden. He wants me. I want him. But my past, my fraudulent prince, just won't let me go.

Meg Cabot - Avalon ​High
Avalon ​High seems like a typical high school, attended by typical students: There's Lance, the jock. Jennifer, the cheerleader. And Will, senior class president, quarterback, and all-around good guy. But not everybody at Avalon High is who they appear to be ... not even, as new student Ellie is about to discover, herself. What part does she play in the drama that is unfolding? What if the bizarre chain of events and coincidences she has pieced together means -- as with the court of King Arthur -- tragedy is fast approaching Avalon High? Worst of all, what if there's nothing she can do about it?

David Levithan - Letztendlich ​geht es nur um dich
Kannst ​du jemanden lieben, der jeden Tag in einem anderen Körper lebt? ›Letztendlich geht es nur um dich‹ ist die ungewöhnliche und bezaubernde Fortsetzung des SPIEGEL-Bestsellers “Letztendlich sind wir dem Universum egal”. David Levithan beschreibt auf eine fesselnde Art und Weise die Geschichte von Rhiannon, die das Geheimnis von A und ihre Liebe zu ihm entdeckt. Rhiannon liebt ihren Freund Justin, auch wenn der sie in der Schule eiskalt abblitzen lässt. So ist er halt. Und wenn Rhiannon auf der Rückfahrt von der Schule den Radiosender wechseln will, kommt von Justin „Mein Auto, meine Musik“. Lädt Rhiannon ihn zu einer Party ein, beschwert er sich, dass sie ihn immer ‚festnageln‘ will. Eines Tages ist plötzlich alles anders: Justin lässt Rhiannon die Musik aussuchen, er singt aus voller Kehle mit und hört ihr aufmerksam zu. Rhiannon ist überglücklich. Doch dann kommt ein Fremder und behauptet, dass er für einen Tag in Justins Körper gewesen ist…

David Levithan - Letztendlich ​sind wir dem Universum egal
Die ​Geschichte einer ungewöhnlichen ersten großen Liebe – und ein phantastischer Roman, wie er realistischer nicht sein könnte Jeden Morgen wacht A in einem anderen Körper auf, in einem anderen Leben. Nie weiß er vorher, wer er heute ist. A hat sich an dieses Leben gewöhnt und er hat Regeln aufgestellt: Lass dich niemals zu sehr darauf ein. Falle nicht auf. Hinterlasse keine Spuren. Doch dann verliebt A sich unsterblich in Rhiannon. Mit ihr will er sein Leben verbringen, für sie ist er bereit, alles zu riskieren – aber kann sie jemanden lieben, dessen Schicksal es ist, jeden Tag ein anderer zu sein? Wie wäre das, nur man selbst zu sein, ohne einem bestimmten Geschlecht oder einer bestimmten Familie anzugehören, ohne sich an irgendetwas orientieren zu können? Und wäre es möglich, sich in einen Menschen zu verlieben, der jeden Tag ein anderer ist? Könnte man tatsächlich jemanden lieben, der körperlich so gestaltlos, in seinem Innersten aber zugleich so beständig ist?

David Levithan - Zi ​după zi
Mă ​trezesc. Imediat trebuie să-mi dau seama cine sunt. Nu e vorba doar de corp — de a deschide ochii şi a descoperi dacă pielea de pe braţ este măslinie sau deschisă la culoare, dacă părul meu e lung sau scurt, dacă sunt gras sau slab, băiat sau fată, dacă am cicatrici sau nu. Corpul este cel mai uşor lucru cu care te adaptezi, dacă eşti obişnuit să te trezeşti în fiecare dimineaţă în unul nou. Ceea ce poate fi greu de înţeles este viaţa, contextul în care se află corpul. În fiecare zi sunt altcineva. Sunt eu însumi — ştiu că sunt eu însumi — dar sunt şi altcineva. Întotdeauna a fost asa.

Nora Roberts - Irish ​Rose
Cabbage ​Rose: Ambassador of Love. Erin McKinnon had dreams and ambitions - one that included her leaving her small hometown in Ireland. But she's never imagined her dreams would become realities int he arms of Burke Logan, her own American ambassador of love.

Nora Roberts - Irish ​Thoroughbred
It ​was a dream come true for Irish lass Adelia Cunnane--to work with her uncle, a horse trainer at Royal Meadows, one of the most renowned stables in the world. But there was a catch, and his name was Travis Grant. He was the stable's owner, and a man as proud, as passionate, as opinionated as…herself.

Jussi Valtonen - He ​eivät tiedä mitä tekevät
Mitä ​tapahtuu kun isä tutkii työkseen kissojen hermosoluja ja pojan elämäntehtävä on puolustaa eläinten oikeuksia? Alussa on pieni perhe: Joe, Alina ja vastasyntynyt Samuel. Joe on amerikkalainen neurotieteilijä, joka yrittää edetä urallaan uudessa kotimaassaan Suomessa. Alina on puolestaan jättänyt omat opintonsa ja keskittyy hoitamaan Samuelia kotona. Vuosia myöhemmin Joe elää palkittuna huippututkijana Yhdysvalloissa uuden, onnellisen perheensä ympäröimänä. Toisella mantereella aikuisuuden kynnyksellä tasapainoileva Samuel etsii omaa paikkaansa. Kun sopiva ideologia ja yhteisö viimein löytyvät, mikään ei voi enää pysäyttää häntä. Isänsä tapaan hän on valmis tekemään vaikeitakin ratkaisuja oikeaksi uskomansa asian takia.

Jennifer L. Armentrout - The ​Burning Shadow - Lángoló árny
Teljesítsd ​be a végzeted! Evelyn Dasher és Luc útjai keresztezték egymást, és a lány egy szempillantás alatt a luxenek világában találta magát. Ráadásul arra is fény derült, hogy egykor nem volt ismeretlen számára ez a közeg. Ám nem csak a luxenek múltja rejt titkokat – Evie az emlékezetkiesése miatt több hónapra nem emlékszik az életéből, de érzi, hogy történt vele valami, amit nem tud felidézni, és nem is hajlandó senki elárulni neki az igazat. Ki kell derítenie, ki ő most – és ki volt valaha. De a válaszok újabb kérdéseket vetnek fel. Kutakodásai közben egyre közelebb kerül Luchoz, az erős, arrogáns, éteri szépségű és rendkívül veszélyes originhez… aki valószínűleg szerelmes belé. És ahogy Evie lassan viszonozni kezdi a fiú érzéseit, akaratlanul is felmerül benne a kérdés, hogy Luc vonzalma vajon neki szól-e, vagy egy rég létezett lány emlékének. Eközben új fenyegetés üti fel a fejét: egy influenzaszerű, halálos vírus, amit – a kormány sziklaszilárd meggyőződése szerint – a luxenek terjesztenek. A szörnyű betegség mindenkit megváltoztat, aki elkapja, pánikot keltve a már amúgy is az összeroppanás szélén álló országban. Ismerd meg Evie és Luc közös történetének következő fejezetét!

Dani Pettrey - Cold ​Shot
In ​college, Griffin McCray and his four best friends had their lives planned out. Griffin and Luke Gallagher would join the Baltimore PD. Declan Gray would head to the FBI and Parker Mitchell would go on to graduate school as a crime scene analyst. But then Luke vanished before graduation and their world - and friendships - crumbled. Now Griffin is a park ranger at Gettysburg, having left life as a SWAT-team sniper when a case went bad. The job is mostly quiet - until the day he captures two relic hunters uncovering skeletal remains near Little Round Top. Griffin just wants the case to go away, but charming forensic anthropologist Finley Scott determines that the body is modern - a young social justice lawyer missing since spring - and all evidence points to the work of an expert sniper. When FBI agent Declan Gray takes over the case, past and present collide. Griffin soon realizes he'll need to confront some of the darkest days of his life if he - and those he cares about - are going to escape a downward spiral of murder that crosses continents.

Kennedy Ryan - Long ​Shot - Távoli dobás
EGY ​TILTOTT SZERELEM AZ NBA ROBBANÉKONY VILÁGÁBÓL… Azt hiszed, tudod, milyen egy kosaras barátnőjének lenni? Nem tudod. A tündérmesém a feje tetejére állt. És boldogtalanul éltek… Megcsókoltam a herceget, és átveréssé változott. Bolond voltam, a szerelme pedig – a bolondok aranya. Most van egy új játékos a játszmában, August West. Az NBA egyik legfényesebb csillaga. Ellenállhatatlan. Tiltott Engem akar. Én pedig őt. De a múltam és a hercegem, aki átvert, nem ereszt.

F. Scott Fitzgerald - The ​Curious Case of Benjamin Button / Benjamin Button különös élete
A ​Benjamin Button különös élete szürreális történet: Roger Buttonnak, a baltimore-i felső osztály jeles tagjának fia a mindennapitól igencsak eltérő újszülött – hetvenéves férfiként jön a világra, nemcsak külsőre és az öregkor betegségeivel együtt, de a korához illenek magatartása jellemzői és az időtöltései is. Apja tagadja a nyilvánvalót, belemenekül az illúzióba, elhiteti magával hogy egy „normális” fiút nevel. Bár a rákényszerített életmód igencsak untatja a „gyermeket”, a szülői tekintélyt tisztelve mindennek aláveti magát. Az életét visszafelé élő Benjamin gyorsan fiatalodik, és idővel pontosan az az ifjú lesz, akit Roger áhított: betársul a családi üzletbe, gyönyörű feleséget kap, és gondos apja a saját fiának. A folyamat azonban megállíthatatlan: ahogy mások nem kerülhetik el a felnőtté válást és az öregedést, Benjamin sem tudja megállítani a fiatalodását, és ez számos groteszk következménnyel jár. Benjamin ekkor már megint nincs összhangban a többiek elvárásaival, s bár mindenki őt kárhoztatja, nincs választása, nem tud elmenekülni. Amikor a tükörben a saját megfiatalodott képét szemléli, nem tesz fel magának kellemetlen kérdéseket. Ennek ellenére a válasz nem késik sokáig…!

Kollekciók