Ajax-loader

'ördög' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Luther Márton - Luther ​megmondja
Luther ​2014-ben megjelent – magyar nyelven az eddigi legbővebb kiadású – _Asztali beszélgetései_nek gyűjteményéből válogattunk össze egy zsebkönyvnyi gondolatot ebben a kis kötetben. A reformátor szavai elgondolkodtatnak, jókedvre derítenek, mélyíthetik hitünket és lelki életünket, bátoríthatnak az élet nehézségei közepette. Vigyük magunkkal, és lapozzuk fel, ha elcsendesedésre, vigasztalásra vagy éppen egy kiadós hahotára van szükségünk. Mindez elfér a zsebünkben e könyv formájában, de a _Luther megmondja_ Facebook-oldalon akár a telefonunk segítségével is magunkhoz vehetjük az evangélium örömhírét – lutheri humorral fűszerezve.

Rachel Vincent - Lélekmentők
Kaylee ​Cavanaugh megérzi, ha valaki a közelében meg fog halni – a Lélektolvajok óta tudjuk, hogy ilyenkor egy láthatatlan erő arra kényszeríti, hogy sikítson, akár egy lidérc. Amikor azonban a mindenki által irigyelt popsztár, Eden összeesik a színpadon, és Kaylee nem sikít, már biztosra vehető: ennek nyomós oka van. A lányt nem hagyja nyugodni az eset – lóg az iskolából, édesapja szobafogságra ítéli, és még a pasija hűsége is megkérdőjeleződik. No de mi bolygatta így fel a mindennapokat? A válasz egyszerű: a mit sem sejtő fiatalok hírnévért-pénzért cserébe eladják a lelküket az Alvilágnak, ám a következményekkel nem számolnak. Kaylee minden erejével azon van, hogy megmentse a lelkeket, de azt maga sem gondolta volna, hogy eközben a saját lelkét teszi kockára… „ – Nem lenne jó, ha a lelked nélkül halnál meg. Ezt hidd el nekem. Addy lélegzetvétele kapkodóvá vált. Ütőere kiemelkedett a nyakából, és vadul verdesett a félelemtől és az értetlenségtől. Akadozva suttogta el a kérdést: – És erről honnan tudtok, srácok? – Ugyanonnan, ahonnan arról, hogy Eden meghalt. – Tod magához húzta Addyt, és szinte közvetlenül a fülébe beszélt, csendes, a félelemtől érdes hangon. – Addison, ha meghalsz úgy, hogy a lelked annál a pokolfajzatnál van, ő alakot ad neked majd az alvilágban, és te örökre a tulajdonában maradsz. Örökre, Addy. A fájdalmadból fog táplálkozni. Felhasít téged, és hagyja, hogy kivérezz.”

Arturo Pérez-Reverte - A ​Dumas-klub
Lucas ​Corso, a magányos farkas, aki könyvgyűjtők felbérelt zsoldosaként kutat kőim ritkaságok után, kettős feladatot kap. Meg kell állapítania A három testőr egy kéziratának valódiságát, s ezzel egy időben egy dúsgazdag gyűjtő egy különös könyv példányainak felkutatásával bízza meg. A Könyv Az Árnyak Birodalmának Kilenc Kapujáról legendákkal övezett, baljós mű: Aristide Torchiát, a nyomdászt, aki kinyomtatta, 1667-ben az inkvizíció, az ördöggel való cimborálás vádjával, máglyán égette meg. A könyvet kilenc rejtélyes metszet illusztrálja. Lucas Corso, a gyűjtő példányával kezében, a másik két példány nyomába ered. Útját baljóslatú jelek kísérik, valakik a könyvre vadásznak s titokzatos halálesetek követik egymást, beteljesítve a könyv metszeteinek jövendöléseit. Ráadásul mintha az idősebb Alexandre Dumas regényének hősei is üldözőbe vennék a könyvvadászt: minduntalan felbukkan a közelében egy sebhelyes arcú férfi, aki mintha csak Rochefort volna A három resió'rből, s a szépséges és gonosz Milady szakasztott mása is megkörnyékezi. Még szerencse, hogy egy gyönyörű fiatal lány a védelmébe veszi; irányítja Corso lépteit, sőt szükség esetén üldözőit is alaposan helyben hagyja. Hogy kicsoda ő, azt az olvasó éppoly meglepetéssel veszi tudomásul, mint a főhős; az biztos, hogy őrangyalnak semmiképpen sem nevezhető. Arturo Pérez-Revcrte újabb, meglepetésekkel teli regényét tartja kezében az olvasó, amelyből Roman Polanski A kilencedik kapu címmel nagy sikerű filmet rendezett Johnny Deppel és Lena Olinnal a főszerepben.

Imre Viktória Anna - Kísértés ​Rt.
Az ​Új Lenyomat és a Magyar Író Akadémia szépirodalmi pályázatának különdíjas regénye Mit tehet egy sikeres bérgyilkosnő, ha egy amúgy is fárasztó nap után hat dekoratív munkatársa kíséretében megjelenik a lakásában az ördög? Esetleg a másik oldalára fordul és alszik tovább, erősen győzködve magát, hogy csak képzelődött. Sajnálatos módon Serene Nightingale ennyivel nem intézheti el a Pokol pofátlan, narcisztikus és mellesleg igen jóképű Nagyurát. Lucifer ugyanis nem merő szórakozásból keresi fel éjnek évadján: Serene lelkéért verseny folyik közte és a mindenható Anyaúristen, Pandora között. Ha a Teremtő nyer, a világ fele megszabadul a gonosztól. Ha Lucifer, akkor a démonúr a száműzetése óta először térhet vissza legálisan a Mennybe. A tét tehát nagy, ám talán nem meglepő, hogy Miss Nightingale hócipője két perc alatt tele lesz a túlvilági cirkusszal. Vissza akarja kapni az eddigi életét: egyetemre akar járni, a bátyját bosszantani, és tovább ölni embereket pénzért. Idegesítik a lépten-nyomon felbukkanó angyalok, démonlányok... de leginkább a Halál sakálvigyorú női megtestesítője kezdi ki türelmét. Miközben újabb és újabb gyanútlan halandók keverednek bele a Londonban folyó hatalmi harcba, szép lassan Serene is elveszíti önmagát – s hogy védtelenül maradt lelkéért végül melyik fél nyúl gyorsabban, az csak a szerencsén és kifinomult taktikázáson múlik. "A történet zseniális... A cselekmény szálait az írónő úgy tekerte csavarta, hogy bizony teljes figyelmet érdemelt a könyv az első betűtől az utolsóig. Olvasás közben nem volt bambulás meg lazulás, csak a tömény élvezet és szórakozás." (szilvamagolvas.blogspot.com) "A történet legnagyobb vonzereje a humora és a változatos szófordulatai; olyan szerepelt fog betölteni, mint például Durell korfui élményei, azaz, ha eltörik a mécses, ő lesz a «bömbirongyi» - nem, nem fújom bele az orromat, hanem felvidulás céljából óhajtom szorongatni." (amadea.freeblog.hu)

Orbán János Dénes - Búbocska
Ha ​utálod a spenótot, ha jobban szeretsz bottal piszkálni egy békát, mintsem rokon nénikéket látogatni, ha bundás pókokkal rémisztgeted a lányokat - azaz igazi kölök vagy szinte épeszű felnőtt vagy - , úgy neked íródott ez a gonoszka regény, amely egyedülálló a meseirodalomban: az ördögök világáról szól. Főhőse a pöttöm Búbocska, Belzebúb fia, az Ördögoskola bukott diákja, mellette pedig olyan kegyetlenül mulatságos figurák sorjáznak, mint Lucifer, a Pokol szeszélyes fejedelme, Mefisztó, a balga miniszterelnök, Durumó, a hazugságügy-miniszter, Kombinéni, a gyerekzabáló vészbanya, Párméninusz doktor, az al- és felkimista vagy Búbocska kutyszörnyikéje, az ötvenegy fejű, pepita Kergerossz.

William Peter Blatty - The ​Exorcist
The ​terror begins quietly. Noises in the child's room, an odd smell, the displacement of furniture, an icy chill. Easy explanations are offered. Then frightening changes are seen in the eleven-year-old girl. Medical tests shed no light on her symptoms, but it is as if a different personality has invaded the child's body. Father Damien Karras, a Jesuit priest is called in. Is it possible that a demonic presence is within the child? Exorcism seems to be the only answer, but do they know what powerful force they are about to unleash?

Covers_171909
A ​földalatti birodalom Ismeretlen szerző
2

Ismeretlen szerző - A ​földalatti birodalom
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Richelle Mead - Succubus ​Blues
Succubus ​(n) - An alluring, shape-shifting demon who seduces and pleasures mortal men. Pathetic (adj.) - A succubus with great shoes and no social life. See: Georgina Kincaid. SuccubusBluesWhen it comes to jobs in hell, being a succubus seems pretty glamorous. A girl can be anything she wants. The wardrobe is killer, and mortal men will do anything just for a touch. Granted, they often pay with their souls, but why get technical? But Seattle succubus Georgina Kincaid’s life is far less exotic. Her boss is a middle-management demon with a thing for John Cusack movies. Her immortal best friends haven’t stopped teasing her about the time she shape-shifted into the Demon Goddess get-up complete with whip and wings. And she can’t have a decent date without sucking away part of the guy’s life. At least there’s her day job at a local bookstore—free books, all the white chocolate mochas she can drink, and easy access to bestselling, sexy writer, Seth Mortensen, aka He Whom She Would Give Anything to Touch but Can’t. But dreaming about Seth will have to wait. Something wicked is at work in Seattle’s demon underground. And for once, all of her hot charms and drop-dead one-liners won’t help because Georgina’s about to discover there are some creatures out there that both heaven and hell want to deny…

Gaura Ágnes - Túlontúl
Mindig ​az Ördög győz – tartja a mondás Tündérföldön is, ami a mesés Erdélytől a rejtélyes Csallóközig Nagy-Magyarország árnyékvilágaként rejtőzik az ismert valóság mögött. Egykor erős és örökkévaló birodalom volt, de egy bűverejű szerelem feldúlta ember és tündér szövetségét, és az Ördög véghezvitte a lehetetlent: áthatolhatatlan Árokkal kettészakította, ami egynek rendeltetett. Hatalmát egy tiltott csóknak köszönhette, és átkát csakis egy újabb csók törhetné meg – ám a szerelmesek évszázados álomba dermedtek a birodalom két végében, és azóta sem akadt senki, aki át tudott volna kelni az Árkon, hogy segítsen egymásra találniuk. A megváltó csók egy nap mégis kiszabadul Tündérföldről, útra indul egy utazókönyv segítségével, és végül a Budapesten élő Liliomig jut – ám a tündérmeséken nevelkedett lány nem is sejti, hogy Tündérország sorsa összefonódott az övével. Az utazókönyv varázsa az ő korántsem mesés életét is felborítja, így kettős feladat vár rá: ahhoz, hogy felismerje a mágikus világ sugallatait, neki is meg kell találnia az igaz szerelmet. _A kultikus Boriverzum-sorozat alkotója, Gaura Ágnes ezúttal a magyar tündérmesék világába vezeti olvasóit – a somorjai templomon is túl, az Aranyerdőn, Ezüsterdőn és Rézerdőn át egészen a Csörsz-árok legendájának varázslatos újraértelmezéséig._

Jenna Wolfhart - Nebulous
Whoops. ​Turns out I wasn’t so good at the whole “resist the seductive fallen angels” thing. Now, I’m stuck on earth and I’ve become a full-fledged member of the Order of the Fallen. Our first task? Find the amulet that was used to open a portal to hell. And then close said portal pronto. If we don’t succeed, an entire host of demons will be unleashed upon humanity. Looks like my fellow angel warriors (or friends…or, dare I hope, lovers?) and I have our work cut out for us. Nebulous is a full-length reverse harem fantasy novel and is the second book in the Order of the Fallen series.

Laini Taylor - Hija ​de humo y hueso
Karou ​es una estudiante de arte de 17 años que vive en Praga. Pero ese no es su único mundo. A veces, Karou desaparece en misteriosos viajes para realizar los encargos de Brimstone, el monstruo quimera que la adoptó al nacer. Tan misteriosa resulta Karou para sus amigos, como lo es para ella su propia vida: ¿cómo es que ha acabado formando parte de una familia de monstruos quimera? ¿Para qué necesita su padre adoptivo tantos dientes, especialmente de humanos? Y, ¿por qué tiene esa recurrente sensación de vacío, de haber olvidado algo? De pronto, empiezan a aparecen marcas de manos en las puertas, señal de que la familia de Karou corre grave peligro. Karou tratará de cruzar al mundo quimérico para ayudarles, pero es perseguida por los serafines. Entre ellos se encuentra Akiva, un ángel arrebatadoramente hermoso al que Karou está unida de forma que ni ella misma puede imaginar.

Krúdy Gyula - Jézuska ​csizmája
A ​kötetben olvasható írások: Téli szelek; Középkori álom; Madame Louise délutánjai; Jézuska csizmája; Magyar írók karácsonya; Karácsony este.

Jenna Wolfhart - A ​Heart of Midnight
The ​Battle for the Crown is over, and the time has finally come for Taveon to take his rightful place on the throne. But nothing is ever simple in the Dark Fae realm. A strange and twisted curse befalls the Court, assassins lurk behind every corner, and a dangerous new shapeshifter has joined the Academy, an alluring male who either wants me dead or in his bed. Maybe both. With the entire Court under siege, it is up to me to find the cure to the curse. If I don't, the entire realm will fall into chaos. And I'll never see Rafe or Taveon again.

Laini Taylor - Daughter ​of Smoke and Bone
Around ​the world, black handprints are appearing on doorways, scorched there by winged strangers who have crept through a slit in the sky. In a dark and dusty shop, a devil's supply of human teeth grown dangerously low. And in the tangled lanes of Prague, a young art student is about to be caught up in a brutal otherworldly war. Meet Karou. She fills her sketchbooks with monsters that may or may not be real; she's prone to disappearing on mysterious "errands"; she speaks many languages—not all of them human; and her bright blue hair actually grows out of her head that color. Who is she? That is the question that haunts her, and she's about to find out. When one of the strangers—beautiful, haunted Akiva—fixes his fire-colored eyes on her in an alley in Marrakesh, the result is blood and starlight, secrets unveiled, and a star-crossed love whose roots drink deep of a violent past. But will Karou live to regret learning the truth about herself?

Kel Carpenter - Brimstone ​Nightmares
As ​with everything else in my life, the descent into Hell was not so simple. When I jumped into the portal I expected to find the Sins on the other side. I expected to find my people—demons—waiting and ready. What I found were flames and fire and ash. The apocalypse hadn’t waited for me. It had already begun. Hell’s barriers were collapsing in on themselves—making my task of finding the Sins infinitely harder. As the Horsemen and I set out on our journey to find them, we discover that not all is what it seems. A white-haired assassin once told me to beware of the evil that hides in plain sight. I should have listened to her. The fight for Hell has begun, and the duty of saving it lies solely on my shoulders, but to win—to survive—I must unravel the secrets of the past if any of us are to see the future. I will take what is mine, even if I have to bleed for it.

Shani Petroffová - Dobré, ​zlé a škaredé šaty
Angeline ​dobrodružstvá pokračujú druhou časťou série Počertená, v ktorej mladá hrdinka napokon pristúpi na ponuku svojho otca – diabla. Ten sa ju snaží naučiť ako dostať svoje diabolské schopnosti pod kontrolu a ako ich vedieť správne používať, no Angeline zručnosti stále za veľa nestoja. A tak niet divu, že sa musí potýkať s trapnými situáciami ako je vyznanie lásky Colovi Danielsovi, do ktorého je, mimochodom, po uši zaľúbená, či pretrpieť školský večierok v príšerných šatách, pre ktoré je všetkým na smiech. Aspoňže má pri sebe Gabi – vernú kamošku, ochotnú pomôcť jej dávať podobné situácie do poriadku…

Shani Petroffová - Zaľúbení ​až po uši
Angel, ​dcéra samotného vládcu pekiel, sa stále učí ovládať svoje schopnosti. Keďže dostala do vienka obrovskú moc, musí ju zodpovedne používať. Nie vždy sa jej to však podarí, občas vznikne z neškodne pôsobiaceho, skvelého nápadu galiba... Tentoraz Angel nechtiac vráti svojich rodičov späť v čase a oni sa zmenia na tínedžerov. Nepamätajú si ani Angel, ani to, že boli manželmi. Angel sa snaží všetko napraviť, ale situácia sa skomplikuje a hrozí veľké nebezpečenstvo. Kto jej príde na pomoc?

Jenna Wolfhart - A ​Cage of Moonlight
There ​are three important things you should know about me. First, I’m a shapeshifter. Second, I’ve got claws, and I know how to use them. And third, I’d do anything to save the ones I love. Which is how I’ve ended up as a slave for the Dark Fae, forced to train at their academy and become a deadly assassin that will fight for their cause. But all I want to do is fight my captors instead. And the worst part of it all? The four infuriating, dangerous, and incredibly seductive fae who have taken it upon themselves to make my life a living hell. They want to rile me up. They want to see me fail. But I’m no damsel in distress. Let the games begin. A Cage of Moonlight is a full-length novel and the first in a new reverse harem fantasy series. This is a spin-off of the bestselling Otherworld Academy trilogy.

Rachel Vincent - Rette ​meine Seele
Sie ​ist eine Banshee. Wenn sie schreit, besiegt sie den Tod. Kaylee hatte sich darauf gefreut, mit Nash zum Konzert zu gehen. Aber schon nach wenigen Songs bricht der Popstar tot auf der Bühne zusammen. Kaylee versteht es nicht. Sie hätte doch wie sonst auch den Tod vorhersehen müssen! Aber da war kein Schatten, kein dunkler Nebel. Von einer Reaperin erfährt sie, dass die Sängerin ihre Seele bereits fortgegeben hatte - und wer als Nächstes sterben wird. Jemand, den sie kennt ... Kaylee setzt alles daran, diesen Menschen zu retten, und muss dafür sogar ihre Beziehung mit Nash aufs Spiel setzen. Denn immer mehr Teenager schließen mit leuchtenden Augen einen Pakt mit dem Tod: Für Ruhm und Erfolg verkaufen sie ihre Seelen und nehmen ewige Qualen in Kauf. Dem muss Kaylee ein Ende setzen. Auch wenn sie dafür in die Welt der Dämonen muss.

Szikszai Béni - A ​sátán mélységei
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Pogány Géza - Exorcismus ​(Ördögűzés) I.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Paul Sutter - Exorcismus ​(Ördögűzés) II.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Szemán Zoltán - Egy ​őrangyal naplója
Launiel, ​egy friss diplomás őrangyal, aki élete első megbízatására indul a Földre. Feladata, hogy őrizzen, védjen egy fiatal nőt, Jasmine-t. Főhősünk még tapasztalatlan az emberi világ dolgaiban, de lelkes. Néha kicsit túlságosan is. Az első napok viszonylagos nyugalma azonban hirtelen megváltozik, mikor a lány húga, Betty odaköltözik Jasmine-hez. Vele együtt pedig egy angyal számára nagyon nem kívánatos, hívatlan vendég is megjelenik a lakásban, és teljesen felforgatja mindenki életét…

Kollekciók