Ajax-loader

'versenyképesség' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


J. K. Rowling - Harry ​Potter és a Tűz Serlege
Attól ​fogva, hogy a Kviddics Világkupa döntője után felizzik az égen a Sötét Jegy, Harry Potter minden lépését veszély kíséri. A negyedik tanév elején a Tűz Serlege őt választja ki a Roxfort képviseletére a legendás Trimágus Tusán, ahol olyan feladatokkal kell megbirkóznia, amelyek a legkiválóbb varázslókat is próbára tennék. A tusa azonban csupán előjátéka egy minden eddiginél kockázatosabb erőpróbának. Little Hangleton ködlepte temetőjében ugyanis a legsötétebb mágia fortyog... A Kate Greenaway-díjjal kitüntetett Jim Kay utánozhatatlan művészi erővel idézi elénk a negyedik Harry Potter-kötet jeleneteit és szereplőit ebben a különleges, illusztrált kiadásban.

Robert S. Kaplan - David P. Norton - Balanced ​Scorecard - Kiegyensúlyozott stratégiai mutatószám-rendszer - Eszköz, ami mozgásba hozza a stratégiát
A ​20. század utolsó évtizedében alapvetően és gyökeresen megváltoztak a versenyfeltételek: a vállalatok többé már nem tehetnek szert tartós versenyelőnyere kizárólag azáltal, hogy az új technológiát a lehető leggyorsabban alakítják át anyagi javakká. A 21. század vállalatainak sikere már döntóen azon múlik, hogy - elsősorban az alkalmazottaik tudásába való befektetések révén - képesek lesznek-e elérni, hogy felkészültsége és a rendelkezésre álló információk alapján minden egyes dolgozó hozzájáruljon a vállalat eredményes működéséhez. Hogyan felelhet meg ennek a kihívásnak egy vállalatvezető az ezredfordulón? A Balanced Scorecard (BSC) az az eszköz, amelynek megismerésével és alkalmazásával minden vezető sikeres lehet a ma, de főleg a holnap versenykörnyezetében. Mi is a Balanced Scorecard? Egyrészt egy kiegyensúlyozott stratégiai mutatószámrendszer, amely a szervezet teljesítményét négy nézőpontból ragadja meg: a pénzügyi teljesítmény, a vevők, a működési folyamatok és a tanulási-fejlődési folyamat nézőpontjából. Másrészt egy új stratégiai vezetési rendszer, amely mindenekelőtt az olyan kritikus vezetési folyamatok végrehajtásában nyújt segítséget, mint - a jövőkép és a stratégia tisztázása és intézkedésekké alakítása, - a stratégiai célok és mutatók összekapcsolása és kommunikálása, - tervezés, az elvárások rögzítése és összehangolása a stratégiai intézkedésekkel, - stratégiai visszacsatolás és a tanulás elősegítése. A könyv a rendkívül újszerű téma kiemelkedő színvonalú összefoglalása. A szerzők nemcsak az elveket tisztázzák, hanem konkrét esetek leírásával bemutatják, hogyan alkották meg a saját Balanced Scorecardjukat neves és igen eredményes cégek a gazdaság legkülönbözőbb területein. Az elmélet és a gyakorlat ötvözésének köszönhetően a könyv, amelynek eredetije a Harvard Business School Press kiadványa, nemcsak gyakorló vezetőknek szól, hanem a képzésben, továbbképzésben is jól használható. A magyar változat az IFUA Horváth &Partner Kft. szakmai közreműködésével jelent meg.

J. K. Rowling - Harry ​Potter and the Goblet of Fire
Read ​by Jim Dale Running time: 20 hrs., 30 mins. 17 CDs. Harry Potter returns to Hogwarts for his fourth year of magical adventures in Harry Potter and the Goblet of Fire. This year Harry turns 14 and becomes interested in girls -- one in particular. And with Dark Magic comes danger, as someone close to Harry dies. You'll have to listen to learn more! The audio is available on July 8th.

J. K. Rowling - Harry ​Potter und der Feuerkelch
Das ​vierte Schuljahr in Hogwarts beginnt für Harry. Doch davor steht noch ein sportliches Großereignis, das die scheußlichen Sommerferien vergessen lässt: die Quidditch-Weltmeisterschaft.... Und ein weiterer Wettkampf wird die Schüler das ganze Schuljahr über beschäftigen: das Trimagische Turnier, in dem Harry eine Rolle übernimmt, die er sich im Traum nicht vorgestellt hätte. Natürlich steckt dahinter das Böse, das zurück an die Macht dräng...

Pethő Anita - Változások ​kora
Változó ​világban élünk. Nincs ez másként az országúti kerékpársport esetében sem. Míg nyaranta a Tour de France-on szurkolunk kedvenceinknek, esetleg körmünk rágva izgulunk a fordulatos egynapos klasszikusokon, szinte észrevétlenül is tanúi leszünk azoknak a folyamatoknak, melyek formálják a sportágat. A könyv e változás legfontosabb mozzanatairól kíván összefoglalót adni.

Дж. К. Ролинг - Гарри ​Поттер и Кубок огня
Гарри ​Поттеру предстоит четвертый год обучения в Школе чародейства и волшебства “Хогвартс”. Новые заклинания, новые зелья, новые учителя, новые предметы… Все это знакомо, и Гарри с нетерпением ожидает начала учебного года. Но на школу внезапно обрушивается потрясающая новость: в этом году в Хогвартсе будет проходить Турнир Трех Волшебников, и конечно же, каждый хочет принять в нем участие…

Bill Gardner - Catharine Fishel - Logótár ​3
A ​Scolar Design-sorozat egyes kötetei a világ más tájain dolgozó grafikusok keze alól kikerülő munkák bemutatásával kitekintést nyújtanak a design aktuális nemzet­közi trendjeire, friss ötleteket, inspirácót adnak ter­vező­grafi­kusnak és megbízónak egyaránt. A Logótár-sorozat harmadik tagja A könyv a korábban megjelent Logótár és Logótár2 című kötetek folytatásaként újabb nagyszerű válogatást mutat be a LogoLounge.com weboldalra beküldött több mint 65 000 alkotás közül. Kimeríthetetlen ötletforrás A logót egy cég arculatának egyik legfontosabb elemeként tartják számon, épp ezért tervezése a legnagyobb szakmai kihívást jelentő feladatok közé tartozik. Reményeink szerint a logótár 2000 logót tartalmazó gyűjteménye segítséget nyújt e komoly feladat megoldásában, szín- és formavilága számos hazai grafikus ötlet- és ihletadó forrásává válik. A zsebkönyv formátumú kiadás az amerikai Rockport Kiadó LogoLounge című köteteinek tartalmát sűríti össze egy könyvbe. A kézikönyv a hosszas leírásokat mellőzve, kizárólag a logók bemutatására koncentrál; kompakt, épp ezért jól forgatható, hasznos ötletforrás minden logótervezés iránt érdeklődő számára.

J. K. Rowling - Harry ​Potter y el cáliz de fuego
Tras ​otro abominable verano con los Dursley, Harry se dispone a iniciar el cuarto curso en Hogwarts. A sus catorce años, a Harry le gustaría ser un joven mago como los demás y dedicarse a aprender nuevos sortilegios, encontrarse con Ron y Hermione y asistir con ellos a los mundiales de quidditch, sin embargo, al llegar al colegio le espera una gran sorpresa que lo obligará a enfrentarse a los desafíos más temibles de toda su vida.

Kollekciók