Ajax-loader

'videojáték-adaptáció' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Bill Willingham - Fabulák ​- Legendák száműzetésben
Képzeljük ​el, hogy a mesefigurák itt élnek köztünk, emberek között. Lakóhelyük New Yorkban van, és oly ügyesen álcázzák magukat, hogy a „mondénok” általában tudomást sem vesznek létezésükről – csak­hogy most gyilkosság történt Mesevárosban. Az ál­dozat Hó Fehérke testvére, Rózsa Piros. A pol­gár­meste­r, a mindig elfoglalt Burkus király, Ordas Farkas rendőrfőnököt bízza meg a nyomozás vezetésével. A szokatlan gyanúsítottak közül vajon ki lehet a tettes? Kékszakáll? Az Álmok Hercege? A titokzatos Ellenlábas, aki elől évszázadokkal ezelőtt elmenekültek a Fabulák Meseföldről? Netán Jankó, aki felfedezte a véres helyszínt? Bill Willingham eredeti hangvételű sorozata napjaink egyik leg­sikeresebb amerikai képregénye, amelyet eddig 11 Eisner-díjjal jutalmazott a szakma. A tör­té­netek rajzolója Lan Medina, míg a címlapot az ismert illusztrátor, James Jean jegyzi.

Andrzej Sapkowski - Az ​utolsó kívánság
Geralt ​a vajákok közé tartozik: mágikus képességeinek köszönhetően, amelyeket hosszan tartó kiképzése és egy rejtélyes elixír csak még tovább csiszolt, zseniális és könyörtelen harcos hírében áll. Ugyanakkor nem hétköznapi gyilkos: célpontjai vérszomjas szörnyetegek és aljas fenevadak, amelyek mindenütt hatalmas pusztítást végeznek, és megtámadják az ártatlanokat. Hiába tűnik azonban valami gonosznak vagy jónak, nem biztos, hogy valóban az – és minden mesében van egy csipetnyi igazság. _Az utolsó kívánság_ novelláskötete tökéletes bevezető Andrzej Sapkowski egyedülálló fantasyvilágához. A World Fantasy Életműdíjjal kitüntetett szerző a _Vaják_-sorozatával nemcsak nemzetközi sikert aratott, könyvei alapján képregények és számítógépes játékok is készültek, 2019-ben pedig a Netflix forgatott belőlük sorozatot Henry Cavill (_Az acélember_) főszereplésével.

Dmitry Glukhovsky - Metró ​2033
2033. Az ​egész világ romokban hever. Az emberiség majdnem teljesen elpusztult. Moszkva szellemvárossá változott, megmérgezte a radioaktív sugárzás, és szörnyek népesítik be. A kevés életben maradt ember a moszkvai metróban bújik meg - a Föld legnagyobb atombombabiztos óvóhelyén. A metró állomásai most városállamok, az alagutakban sötétség honol, és borzalom fészkel. Artyomnak az egész metróhálózaton át kell jutnia, hogy megmentse a szörnyű veszedelemtől az állomását, sőt talán az egész emberiséget.

Andrzej Sapkowski - Tűzkeresztség
„Sapkowski ​könyvei felfrissítik a fantasy megfáradt zsánerét." FANTASY BOOK REVIEW A varázslógyűlést ért támadásban Geralt súlyosan megsérült. A vaják feladata, hogy védje az ártatlanokat és megsegítse a szükségben azokat, akiket nagy hatalmú és veszedelmes szörnyek fenyegetnek. Most azonban sötétség borult a világra, és Ciri, Cintra trónjának várományosa, eltűnt – egy pletyka szerint a niflgaardi udvarban készül az esküvőjére. Geraltnak nincs választása: sérülései ellenére útnak kell indulnia, hogy megmentse a lányt. Andrzej Sapkowski 1948-ban született Lengyelországban. Hazája egyik leghíresebb és legsikeresebb szerzőjének számít. A World Fantasy Életműdíjjal kitüntetett szerző _Vaják_-sorozatával nemzetközi sikert aratott, könyvei alapján képregények és számítógépes játékok is készültek, 2019-ben pedig a Netflix forgatott belőlük sorozatot Henry Cavill főszereplésével.

Arkagyij és Borisz Sztrugackij - Borisz Sztrugackij - Stalker
„A ​Látogatás ténye nemcsak az elmúlt tizenhárom esztendő, de az emberiség fennállása óta eltelt egész időszak legfontosabb felfedezése. Nem az a fontos, kik voltak a jövevények. Nem az fontos, honnan érkeztek, miért érkeztek, vagy hogy miért tartózkodtak itt ilyen rövid ideig, s hová tűntek innen. A fontos az, hogy az emberiség már biztosan tudja: nincs egyedül a Világmindenségben. Félek, hogy a Földön Kívüli Civilizációk Nemzetközi Kutatóintézetének soha többé nem lesz módja ennél alapvetőbb felfedezést tenni.” -Valentin Pilman, Nobel-díjas fizikus A Látogatás a Föld hat pontján, két napon át tartott. Azután az idegenek eltávoztak, anélkül, hogy bárkivel is kapcsolatba léptek volna. Csak a Zónákat hagyták hátra, több négyzetkilométernyi fekélyes sebhelyeket a bolygó felszínén, ahol még a fizika törvényei sem a megszokott módon működnek. A hatóságok lezárták, elkerítették és tiltott területté nyilvánították mindet, ám nem számoltak az emberi kíváncsisággal. Aki a rendelkezések ellenére bemerészkedett, legtöbbször nem tért vissza, de ha mégis, egészen elképesztő leleteket hozott magával. A fekélyes sebhelyekből egykettőre kimeríthetetlen kincsesbánya lett, és megszületett a stalkerek szakmája, a saját szakállukra dolgozó vagy felbérelhető kalandoroké, akik életük kockáztatásával térképezték fel a lezárt területeket, ki boldogulást, ki vagyont, ki izgalmakat keresve. Vagy az elérhetetlennek tartott, kívánságteljesítő aranygömböt… Redrick Schuchart fáradságos munkával a stalkerek legjobbjává képezte magát. Úgy gondolta, őt a Zónában már nem érhetik meglepetések. De persze tévedett. Ez az ő története. Az SF európai nagymestereinek legismertebb, számos nyelvre lefordított, filmeket és számítógépes játékokat is megihlető regénye most első ízben olvasható cenzúrázatlan, eredeti változatában magyarul. A kötetben szintén megtalálható a fivérek Andrej Tarkovszkij számára írt forgatókönyvvázlata, melyből látható, mennyire átalakította a történetet a rendező sajátos megközelítési módja.

H. P. Lovecraft - Az ​őrület hegyei
___ ​„H. P. Lovecraft írásaira csak kényszeredetten húzhatjuk rá a „horror” megnevezést, mert talán még ehhez állnak a legközelebb. Valójában egyszerre tekinthetők rémtörténeteknek, gótikus mesének, fantasynak és olykor sci-finek is. Mikor Lovecraft alkotott a húszas-harmincas években, ezek a kategóriák még nem különültek el egymástól olyan élesen, mint manapság. Leginkább a „dark fantasy” kifejezést használhatnánk erre a jellegzetesen lovecrafti, komor és vészjósló stílusra. ___Lovecraft rémtörténetei azért különlegesek a maguk nemében, mert nemcsak az emberi elme felszínét borzolják föl néhány rövid pillanatig, hanem mélyen belemarnak a csontokba és az idegekbe. Az emberi képzelőerőre gyakorolt hatásukkal számos jeles pszichoanalitikai tanulmány foglalkozik, és ezek többé-kevésbé mind arra a megállapításra jutnak, hogy e történetek közvetlenül a tudatalattiból váltanak ki bizonyos reakciókat. Elbeszéléseinek megvan az a jellegzetessége, hogy a lehető legvisszataszítóbb és legiszonyatosabb képzelettársításokra késztetik az embert. Művei igen gyakran megmagyarázhatatlan szorongást keltenek, sőt az is előfordult, hogy fizikai rosszulléthez vezettek.

Andrzej Sapkowski - A ​megvetés ideje
A ​háború előszele már mindenütt érezhető: az utakat másfajúak renegát csapatai tartják rettegésben, a városok utcáin rejtélyes halálesetek történnek. A királyok nem bíznak többé a varázslókban, akik azt képzelik, varázshatalmuk feljogosítja őket, hogy beleártsák magukat a politikába. Némelyikük a szabad országok javáért cselekszik, mások önös érdekből, de a varázslók álságos mosolya és felszínes csevegése mögött sorsdöntő játszmák zajlanak. Ríviai Geralt mindig is büszke volt semlegességére. A vaják korábban úgy gondolta, elegendő, hogy a saját sorsáról döntsön... csakhogy akkor még nem kellett mások miatt aggódnia. Egyedül könnyű semlegesnek maradni, de ha egy kislány élete a tét, már nem annyira. Geralt igyekszik mindent megtenni Ciri védelmében. A kérdés az, hogy ez elég-e.

Andrzej Sapkowski - The ​Last Wish
Geralt ​de Rivia is a pale, white-haired witcher, a cunning sorcerer who kills without pangs of conscience. He pursues a single purpose: to destroy the dangerous monsters that plague the planet. Both cynical and noble, he plies his grim trade in the midst of uncertainty, a highly trained assassin who must respond instantaneously to danger. The Last Wish introduces the Witcher to an American audience; in author Andrzej Sapkowski's native Poland, this series outsells Stephen King and Michael Crichton.

Andrzej Sapkowski - A ​végzet kardja
„Sapkowski ​könyvei felfrissítik a fantasy megfáradt zsánerét.” FANTASY BOOK REVIEW _Az utolsó kívánság_ nagy sikerű folytatásában Geralt további novellákban küzd szörnyekkel, démonokkal és emberi gonoszsággal… Geralt a vajákok közé tartozik: mágikus képességeinek köszönhetően, amelyeket hosszan tartó kiképzése és egy rejtélyes elixír csak még tovább csiszolt, zseniális és könyörtelen harcos hírében áll. Ugyanakkor nem hétköznapi gyilkos: célpontjai vérszomjas szörnyetegek és aljas fenevadak, amelyek mindenütt hatalmas pusztítást végeznek, és megtámadják az ártatlanokat. A birodalmat járva azonban fokozatosan ráébred, hogy bár prédái egy része kétségtelenül elvetemült szörnyeteg, mások azonban bűn, ármány vagy egyszerű ostobaság áldozatai. Andrzej Sapkowski 1948-ban született Lengyelországban. Hazája egyik leghíresebb és legsikeresebb szerzőjének számít. A World Fantasy Életműdíjjal kitüntetett szerző _Vaják_-sorozatával nemzetközi sikert aratott, könyvei alapján képregények és számítógépes játékok is készültek, 2019-ben pedig a Netflix forgatott belőlük sorozatot Henry Cavill főszereplésével.

乱丸 (Ran Maru) - リンクの冒険 ​The Legend of Zelda II. - 1.
ハイラル地方にある小王国で、旅を続けていた少年リンクは魔物に襲われていた老婆を助け出した。老婆の正体はこの小王国の姫の乳母、インパであった。彼女の話によると、大魔王ガノンの軍勢がこの小王国に攻め込み、力のトライフォースを奪い取った。これに対し小王国の王女であるゼルダ姫は、捕まる直前に知恵のトライフォースを8つに分け、各地に隠したという。それを聞いたリンクは、8つに分けられた知恵のトライフォースの探索と大魔王ガノンの打倒、そして姫の救出を決意する。

H. P. Lovecraft - At ​the Mountains of Madness
Long ​acknowledged as a master of nightmarish visions, H. P. Lovecraft established the genuineness and dignity of his own pioneering fiction in 1931 with his quintessential work of supernatural horror, At the Mountains of Madness. The deliberately told and increasingly chilling recollection of an Antarctic expedition’s uncanny discoveries–and their encounter with untold menace in the ruins of a lost civilization–is a milestone of macabre literature. This exclusive new edition, presents Lovecraft’s masterpiece in fully restored form, and includes his acclaimed scholarly essay “Supernatural Horror in Literature.” This is essential reading for every devotee of classic terror.

Dmitry Glukhovsky - Metro ​2033 (angol)
The ​year is 2033. The world has been reduced to rubble. Humanity is nearly extinct. The half-destroyed cities have become uninhabitable through radiation. Beyond their boundaries, they say, lie endless burned-out deserts and the remains of splintered forests. Survivors still remember the past greatness of humankind. But the last remains of civilisation have already become a distant memory, the stuff of myth and legend. More than 20 years have passed since the last plane took off from the earth. Rusted railways lead into emptiness. The ether is void and the airwaves echo to a soulless howling where previously the frequencies were full of news from Tokyo, New York, Buenos Aires. Man has handed over stewardship of the earth to new life-forms. Mutated by radiation, they are better adapted to the new world. Man's time is over. A few score thousand survivors live on, not knowing whether they are the only ones left on earth. They live in the Moscow Metro - the biggest air-raid shelter ever built. It is humanity's last refuge. Stations have become mini-statelets, their people uniting around ideas, religions, water-filters - or the simple need to repulse an enemy incursion. It is a world without a tomorrow, with no room for dreams, plans, hopes. Feelings have given way to instinct - the most important of which is survival. Survival at any price. VDNKh is the northernmost inhabited station on its line. It was one of the Metro's best stations and still remains secure. But now a new and terrible threat has appeared. Artyom, a young man living in VDNKh, is given the task of penetrating to the heart of the Metro, to the legendary Polis, to alert everyone to the awful danger and to get help. He holds the future of his native station in his hands, the whole Metro - and maybe the whole of humanity.

Ryan DeBruyn - Earthdom
Territorial ​growth. Ancient conspiracies. The apocalypse is getting worse. Rockland Barkclay was saved and pulled into an alternate realm moments before his death. He thought that sacrificing himself would save the Grotto and give them a chance to prosper. He wasn’t expecting to open his eyes, reborn on the altar. Gaia has ordered the Golems to protect humanity, but their ‘protection’ against the environment is sending humanity to the brink of starvation. Rocky needs to find his family, and his only option is to search through survivors one-by-one. Every person saved increases the population of the Grotto, but is also another mouth to feed. After saving thousands and not finding a single familiar face, new intelligence reaches the Grotto: sending Rocky against a challenge that even the King of Apes couldn’t overcome.

Andrzej Sapkowski - The ​Lady of the Lake
After ​walking through a portal in the Tower of the Swallow, thus narrowly escaping death, the Witcher girl, Ciri, finds herself in a completely different world... a world of the Elves. She is trapped with no way out. Time does not seem to exist and there are no obvious borders or portals to cross back into her home world. But this is Ciri, the child of prophecy, and she will not be defeated. She knows she must escape to finally rejoin the Witcher, Geralt, and his companions - and also to try to conquer her worst nightmare. Leo Bonhart, the man who chased, wounded and tortured Ciri, is still on her trail. And the world is still at war.

Andrzej Sapkowski - Baptism ​of Fire
The ​Wizards Guild has been shattered by a coup and, in the uproar, Geralt was seriously injured. The Witcher is supposed to be a guardian of the innocent, a protector of those in need, a defender against powerful and dangerous monsters that prey on men in dark times. But now that dark times have fallen upon the world, Geralt is helpless until he has recovered from his injuries. While war rages across all of the lands, the future of magic is under threat and those sorcerers who survive are determined to protect it. It's an impossible situation in which to find one girl - Ciri, the heiress to the throne of Cintra, has vanished - until a rumour places her in the Niflgaard court, preparing to marry the Emperor. Injured or not, Geralt has a rescue mission on his hands. This is the third of the Witcher novels by Andrzej Sapkowski

Andrzej Sapkowski - Feuertaufe
In ​Nilfgaard wird die Verlobung des Kaisers mit Cirilla, der Thronerbin von Cintra, proklamiert. Aber handelt es sich wirklich um die echte Cirilla? Geralt, halbwegs von seinen schweren Verletzungen genesen, macht sich auf den Weg nach Nilfgaard, begleitet von Rittersporn und der Bogenschützin Milva sowie einem Vampir, der sich das Trinken von Blut schon seit Langem abgewöhnt hat. Doch auch eine gerade erst gegründete Geheimloge von Zauberern beschließt, Cirilla um jeden Preis zu finden und zur Königin zu machen, um so die Macht der Zauberer zu sichern...

Дмитрий Глуховский - Метро ​2033
2033 ​год. Весь мир лежит в руинах. Человечество почти полностью уничтожено. Москва превратилась в город-призрак, отравленный радиацией и населенный чудовищами. Немногие выжившие люди прячутся в московском метро - самом большом противоатомном бомбоубежище на земле. Его станции превратились в города-государства, а в туннелях царит тьма и обитает ужас. Артему, жителю ВДНХ, предстоит пройти через все метро, чтобы спасти от страшной опасности свою станцию, а может быть и все человечество.

Andrzej Sapkowski - Blood ​of Elves
For ​more than a hundred years humans, dwarves, gnomes and elves lived together in relative peace. But times have changed, the uneasy peace is over and now the races once again fight each other - and themselves: dwarves are killing their kinsmen, and elves are murdering humans and elves, at least those elves who are friendly to humans . . . Into this tumultuous time is born a child for whom the witchers of the world have been waiting. Ciri, the granddaughter of Queen Calanthe, the Lioness of Cintra, has strange powers and a stranger destiny, for prophecy names her the Flame, one with the power to change the world - for good, or for evil . . . Geralt, the witcher of Rivia, has taken Ciri to the relative safety of the Witchers' Settlement, but it soon becomes clear that Ciri isn't like the other witchers. As the political situation grows ever dimmer and the threat of war hangs almost palpably over the land, Geralt searches for someone to train Ciri's unique powers. But someone else has an eye on the young girl, someone who understand exactly what the prophecy means - and exactly what Ciri's power can do. This time Geralt may have met his match.

Arkadi and Boris Strugatsky - Boris Strugatsky - Roadside ​Picnic
Red ​Schuhart is a stalker, one of those strange misfits compelled to venture illegally into the Zone and collect the strange artefacts that the alien visitors left scattered there. His whole life, even the nature of his daughter, is determined by the Zone.

Michele Barrow-Belisle - Fire ​& Ice
Adventure ​wasn’t something Lorelei Alundra was interested in. Gifted with two other-worldly talents for singing and healing, she’s always shied away from her gifts and the spotlight, preferring quiet anonymity, over attention and fame. But when she meets the enigmatic Adrius, with his dark and dangerous mystique and eyes that could see into her soul, her uneventful life becomes irrevocably altered. Adrius turns up in every one of her classes and knows more about her than any newcomer should. Including the condition of her mother who is suffering from a mysterious illness. Accepting his offer to help leads her into a terrifying and thrilling world, where Elves are even hotter than Legolas, and Faeries.... are nothing like Tinkerbell. The two magical beings are fire and ice opposites. One Lorelei can’t help falling for, and the other she's compelled to be with. Now she’s trapped, expected to prevent a war between witches and faeries, or forfeit her mother’s life. Nothing is what it seems. Not her family. Not the Fey. Not even Adrius, whose feelings for her balance precariously between desire and danger. Despite her better judgment, she can’t say away from him. As secrets unravel and unsettling truths are revealed, Lorelei must fight to save much more than her mother’s life. One mistake could put the fate of his world, and her soul in jeopardy. But hey, no pressure… right.

H. P. Lovecraft - The ​Shadow Over Innsmouth
Rumours ​abound of sinister goings-on in the ancient Massachusetts seaport of Innsmouth. The once prosperous town, which has fallen into a state of decrepitude and decay, is a stopover destination for Robert Olmstead, a young historian on a tour of the region. Despite hearing ominous tales of the town and its grotesque inhabitants, Olmstead feels compelled to explore Innsmouth. He finds the place almost deserted, except for a few inhospitable locals with strange, unblinking eyes - the so-called, Innsmouth Look. He meets the town drunk, Zadok Allen, who tells him the terrifying history of the town, about Devil Reef and mutant humanoids, sea gods, gold, and human sacrifice. The deranged ramblings of a madman? As night falls on Innsmouth, Olmstead soon has cause to wonder. The Shadow Over Innsmouth is an integral part of what has become known as H.P. Lovecraft's Cthulhu Mythos.

Paul Tobin - Borys Pugacz-Muaszkiewicz - Karolina Stachyra - Travis Currit - The ​Witcher 3. - Varjak átka
Geralt ​azon kevesek egyike a világon, akiknek már volt alkalmuk szembenézni egy valódi strigával, és sikeresen túl is élték a találkozást. A ríviai ezúttal Ciri társaságában Novigrádba tart, mivel híre jött, hogy a városban felbukkant egy újabb vérfarkashoz hasonló nőstény szörnyeteg. Küldetésük teljesítése közben a múltjuk azonban kísérteni kezdi a két vajákot, akik váratlanul egy vérszomjas bosszú céltábláivá válnak. Egy réges-régi ellenfél hátborzongató teremtményt hozott létre, aki egyszer s mindenkorra végezni akar a két szörnyvadásszal. _A_ The Witcher, _mely Andrzej Sapkowski_ Vaják _c. fantasy sorozatából született, 2015-ben a közönség és a kritikusok által is leginkább elismert videójáték volt. Képregényünk bár ez alapján készült, de benne a játéktól és a Vaják-könyvektől független, teljesen új történetet ismerhetnek meg az olvasók._

Andrzej Sapkowski - Den ​sista önskningen
Geralt ​från Rivia är en häxkarl, en underkunnig magiker - och en skoningslös demondödare. Mot betalning utplånar han vampyrer, drakar och alla slags väsen som härjar ute i världen. Men inte alla vanskapta varelser är onda och inte alla vackra jungfrur goda. När Geralt en dag befriar en luftande tackar denne med en besvärjelse, häxkarlen förälskar sig besinningslöst i den sköna trollpackan Yennefer, samtidigt som hans bäste vän, trubaduren Riddarsporre, skadas allvarligt och behöver hjälp...

Anthony Reynolds - Romlás
SODRÓ ​LENDÜLETŰ REGÉNY MINDEN IDŐK EGYIK LEGNÉPSZERŰBB VIDEÓJÁTÉKA, A _LEAGUE OF LEGENDS_ ÉS AZ ELSÖPRŐ SIKERŰ NETFLIX-SOROZAT, AZ _ARCANE_ UNIVERZUMÁBAN! Camavor kegyetlen birodalom véres örökséggel. Lovagjai nyomában pusztítás és halál jár. Kalista, a tehetséges harcosnő azonban változtatni akar ezen. Amikor fiatal és önhitt nagybátyját, Viegót megkoronázzák, a lány megesküszik, hogy tanácsadóként és tábornokként csillapítja az uralkodó romboló hajlamait. Ám tervei semmivé foszlanak, amikor egy orgyilkos mérgezett tőre megsebzi Viego feleségét, és gyógyíthatatlan betegségbe taszítja. Ahogy a királyné állapota romlik, úgy süllyed Viego egyre mélyebbre a gyász és az őrület mocsarába, ami azzal fenyeget, hogy egész Camavort magával rántja. Kalista kétségbeejtő kockázatot vállal a királyság megmentése érdekében: a rég elveszett Áldott-szigetek keresésére indul, ahol a mendemondák szerint gyógyírt találni a szörnyű kórságra. Csakhogy az Áldott-szigetek fővárosát ekkorra már megfertőzte a romlás, a küszöbök őreinek egyike igyekszik saját sötét tervei érdekében felhasználni Kalistát. Könnyen lehet, hogy a tábornoknak végül választania kell a Viego iránti hűsége, és aközött, amit ő maga helyesnek tart. A kérdés csak az, megmentheti-e a világot egyetlen nemes cselekedet fénye a romlás sötétségétől? A Romlás _izgalmas, intrikával és küzdelemmel teli történet, amely biztosan örömet okoz a fantasy műfaj rajongóinak._ – Anthony Ryan, a _Vaelin_-ciklus és _A pária_ szerzője

Дмитрий Глуховский - Метро
Окончательное ​издание трилогии. "Метро" Дмитрия Глуховского переведено на 37 языков мира и издано двухмиллионным тиражом. Третья мировая стерла человечество с лица Земли. Планета опустела. Мегаполисы обращены в прах и пепел. Железные дороги ржавеют. Спутники одиноко болтаются на орбите. Радио молчит на всех частотах. Выжили только те, кто услышав сирены тревоги, успел добежать до дверей московского метро. Там, на глубине в десятки метров, на станциях и в туннелях, люди пытаются переждать конец света. Там они создали новый мирок вместо потерянного огромного мира. Они цепляются за жизнь изо всех сил и отказываются сдаваться. Они мечтают вернуться наверх — однажды, когда радиационный фон от ядерных бомбардировок спадет. И не оставляют надежды найти других выживших... Перед вами — наиболее полное коллекционное издание трилогии "Метро". Впервые "Метро 2033", "Метро 2034", "Метро 2035" и новелла "Евангелие от Артема" выходят под одной обложкой. Дмитрий Глуховский ставит точку в саге, над которой работал двадцать лет.

Andrzej Sapkowski - Die ​Dame vom See
Ciri, ​Prinzessin von Cintra und Schützling des Hexers Geralt von Riva, ist auf geheimnisvolle Weise in eine fremde Welt versetzt worden. Dort trifft sie auf einen jungen Ritter namens Galahad, der sie für die Dame vom See hält und dem sie ihre Geschichte erzählt: die Kriege und Machtkämpfe, die seit Langem tobten, haben ihren Höhepunkt erreicht. Vilgefortz mit seinen Helfershelfern stellt sich zur Schlacht, bei der viele von Geralts Gefährten ihr Leben lassen müssen. Und es droht neue Gefahr in Gestalt des Kaisers Emhyr von Nilfgaard. Er wird von derselben uralten Prophezeiung geleitet, die auch das Handeln von Vilgefortz und Ciri bestimmte. Wiewohl im Besitz überwältigender Übermacht, scheut Emhyr bei der Konfrontation mit Geralt und Ciri vor der letzten Konsequenz zurück: Denn mit Ciri verbindet ihn mehr als nur die alte Weissagung...

Andrzej Sapkowski - La ​espada del destino
La ​vida de un brujo cazador de monstruos no es fácil. Tan pronto puede uno tener que meterse hasta el cuello en un estercolero para eliminar a la bestia carroñera que amenaza la ciudad, intentado no atrapar una infección incurable, como se puede encontrar unido a la cacería de uno de los últimos dragones, en la que la cuestión no es si los cazadores conseguirán matar a la pobre bestia, sino qué pasará cuando tengan que repartirse el botín. Magos, príncipes, estarostas, voievodas, druidas, vexlings, dríadas, juglares y criaturas de todo pelaje pueblan esta tierra, enzarzados en conflictos de supervivencia, codicia y amor, y entre ellos avanza, solitario, el brujo Geralt de Rivia.Andrzej Sapkowski es el gran renovador de la literatura fantástica de nuestros tiempos, un genio del lenguaje y la caracterización cuya prosa ya ha hechizado a millones de lectores en todo el mundo.

Andrzej Sapkowski - La ​Sangre de los Elfos
En ​verdad os digo que se acerca el tiempo de la espada y el hacha, la época de la tormenta salvaje. Se acerca el Tiempo del Invierno Blanco y de la Luz Blanca. El Tiempo de la Locura y el Tiempo del Odio, el Tiempo del Fin. El mundo morirá entre la escarcha y resucitará de nuevo junto con el nuevo sol. Resucitará de entre la Antigua Sangre, de Hen Ichaer, de la semilla sembrada. De la semilla que no germina sino que estalla en llamas. ¡Así será! ¡Contemplad las señales! Qué señales sean, yo os diré: primero se derramará sobre la tierra la sangre de los Aen Seidhe, la Sangre de los Elfos...

Andrzej Sapkowski - Miecz ​przeznaczenia
TO ​NIE JEST CYKL OPOWIADAŃ, TO CAŁY ŚWIAT! Wielopoziomowa proza Andrzeja Sapkowskiego zachwyci każdego. Każdy znajdzie tu coś dla siebie: wyszukany archaiczny świat, brawurową przygodę, humor, szaloną miłość, meandry przeznaczenia, a także erudycyjną rewizję wielu kulturowych schematów, wspaniały język i wyobraźnię. Z przynależnych konwencji fantasy potworów, duchów, elfów, gnomów i ingerencji tajnych mocy wyciska Sapkowski tyle, ile Umberto Eco z kryminału w Imieniu róży. „Andrzej Sapkowski jest pisarzem formatu Tolkiena, choć odeń różnym, bo zdecydowanie bliższym współczesności i obdarzony gorętszym słowiańskim temperamentem. Czytając Sapkowskiego, jesteśmy zarazem gdzieś w świecie Tolkiena, na seansie u przeinaczonego Disneya, w średniowieczu, u Sienkiewiczowskiego Zagłoby, na seminarium ekonomicznym, w krainie ponurych pogańskich obrzędów, w przemalowanej na baśniową scenerii z czarnego kryminału”. Polityka

Andrzej Sapkowski - Pani ​Jeziora
COŚ ​SIĘ KOŃCZY, COŚ SIĘ ZACZYNA. Piąty - i ostatni - tom sagi o wiedźminie Geralcie, pięknej czarodziejce Yennefer i Cirilli - Dziecku Przeznaczenia. Jaki los czeka wiedźmina? Czy dane mu będzie połączyć się z miłością jego życia? Czy ziści się złowieszcza przepowiednia i czy przetrwa świat ogarnięty morderczą wojną? Świat elfów, ludzi i krasnoludów. Ciri wpatruje się w wypukły relief przedstawiający ogromnego węża. Gad, zwinąwszy się w kształt ósemki, wgryzł się zębiskami we własny ogon. To pradawny wąż Uroboros, symbolizujący nieskończoność i sam będący nieskończonością. Ten symbol przypomina, że w każdej chwili, w każdym zdarzeniu kryją się przeszłość, teraźniejszość i przyszłość. Każde odejście jest zarazem powrotem.

Andrzej Sapkowski - Estación ​de tormentas
Poco ​sabía el brujo Geralt de Rivia lo que le esperaba al acudir a la villa costera de Kerack. Primero fue acusado injustamente de desfalco, luego fue misteriosamente liberado bajo fianza, y finalmente descubrió que sus preciadas espadas, dejadas en depósito al entrar en la ciudad, habían desaparecido. Demasiadas casualidades, en efecto, y máxime cuando tras ellas está la atractiva hechicera Lytta Neyd, llamada Coral. De esta manera, Geralt de Rivia se encuentra de nuevo implicado en los escabrosos asuntos de los magos, y ni la fiel (aunque ocasionalmente engorrosa) compañía del trovador Jaskier, ni el recuerdo de su amada Yennefer, ni toda su fama como implacable cazador de monstruos podrán evitar que se vea cada vez más envuelto en una oscura trama. Más bien al contrario. Estación de tormentas es el esperado regreso de Andrzej Sapkowski al mundo de Geralt de Rivia, su creación de fama mundial. En esta precuela de la Saga vuelven a brillar las virtudes que le han convertido en, posiblemente, el mejor escritor contemporáneo de fantasía: su estilo inimitable, su áspero realismo temperado por el humor negro y su vigor aventurero.

Dmitry Glukhovsky - Metro ​2033 (szlovák)
Odvtedy, ​čo Arťom býva v metre na stanici VÚNCH, na povrchu bol iba raz, a aj to tajne. Po jadrovom výbuchu už totiž zem nie je pre ľudí bezpečná... Život na stanici je dobre zorganizovaný a prebieha takmer normálne, ale v sústavnom strachu – začali na ňu útočiť nebezpeční čierni mutanti. A preto sa Arťom podujme na splnenie úlohy od záhadného Lovca, aby pomohol zachrániť nielen svoju stanicu, ale celé metro. Takto sa začína postapokalyptické putovanie celým moskovským metrom uzavretým za hermetickými bránami, kde nie je rozdiel medzi dňom a nocou a univerzálnym platidlom sú náboje. Arťom má rád príbehy a legendy o metre, spomienky pamätníkov života na povrchu, trápia ho hororové sny a občas halucinácie, celkom dobre strieľa zo samopalu, trpí strachom z otvoreného priestranstva, politiku priveľmi nesleduje, čosi čítal o antických dejinách, neje potkanie mäso a na svojej ceste nachádza a stráca priateľov, nepriateľov, nové druhy života, fanatikov, revolucionárov, raketometníkov... aj knihovníkov a cestujúcich, ale tí dvadsať rokov po jadrovej vojne vyzerajú trochu ináč. A všetko sa rozhodne tam, na povrchu – na Ostankinskej veži.

Kollekciók