Ajax-loader

'Mars (bolygó)' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Almár Iván - Horváth András - Újra ​a Marson
Két ​évtizednyi szünet után megkezdődött a Mars kutatásának második nagy korszaka. Vajon tudjuk-e, hogy mi a célja, értelme és mi lesz a folytatása a XXI. Században? Milyen világ várja az odaérkezőket? Megelevenedik a Mars felszíne és a legújabb Mars- szondák szemén keresztül színes képekben láthatjuk ezt a titokzatos világot. Az Újra a Marson olyan, mint egy jó útikönyv: akkor is érdemes elolvasni, ha magunk éppen nem tervezünk családi kirándulást arrafelé.

Kim Stanley Robinson - Vörös ​Mars I-II.
2020-ban ​megérkeznek az első földi űrhajósok a Marsra. Csakhogy ez nem villámlátogatás, mint annak idején a Holdon, hanem egy aprólékosan kidolgozott terv kezdete. A cél a vörös bolygó földiesítése, lakhatóvá tétele az emberiség számára. A lelkes, idealista tudósok között azonban ott vannak a multinacionális óriáscégek ügynökei is, akik készek egymásnak ugrasztani a kis csapat tagjait, ha érdekeik úgy kívánják. Miközben a rőt homokban gyökeret vernek az első zöld növények, világosság válik, hogy a marsi események az egész emberi faj sorsát dönthetik el.

James S. A. Corey - Kalibán ​háborúja
Többé ​már nem vagyunk egyedül. Az idegen protomolekula felfedezése egyértelműen bizonyítja egy emberi ésszel felfoghatatlan intelligencia létezését. Miután a Vénuszra került, titokzatos módosításokat hajt végre az égitesten, és azzal fenyeget, hogy tovaterjed az egész naprendszerben. Bár a Föld és a Mars békét kötött, a külső bolygók és az Öv még nem lehetnek biztosak újonnan szerzett autonómiájukban. A külső bolygók éléskamrájaként emlegetett Ganymedesen egy marsi tengerészgyalogos nő az egyedüli túlélője egy ismeretlen eredetű és sebezhetetlennek tűnő szuperkatona támadásának, aki lemészárolja az ott állomásozó marsi és földi egységeket. A Földön egy magas beosztású politikusnő igyekszik megakadályozni az incidens nyomán kirobbanó újabb bolygóközi háborút, miközben minden és mindenki ellene dolgozik. James Holden és a Rocinante legénysége a Külső Bolygók Szövetségének megbízásából a harcoktól sebzett Ganymedesre érkezik, ahol egy kétségbeesett tudós segítségére sietnek az eltűnt gyermeke utáni kutatásban. A látszólag egymástól független események gyújtópontjába ismét Holdenék kerülnek…

Földes Attila - A ​Mars üzenetének megfejtése űrfotók alapján
Amilyen ​hihetetlen hogy ember járt a Holdon, olyan hihetetlennek tûnik az az üzenet is, amelyet évszázmilliókkal ezelõtt hagytak ránk a Mars lakói, csak eddig nem értettük meg õket. E könyvben elhelyezett ûrfotók alátámasztják azokat az elképesztõen új felfedezéseket és állításokat amelyeket megfejtett e könyv írója, aki a Mars-krátereit beszélõvé tette. Minden képzeletet felülmúló felfedezését nem hagyta elveszni, s így részeseivé válhatunk azoknak a csodálatos összefüggéseknek, amelyeket - az ötvenen túli villamosmérnök író a komputerei mellett - elénk tár, aki egyedül vállalja az olvasók megrendülését, csodálkozását, esetleg szélsõséges megnyilvánulásait.

Terry Pratchett - Stephen Baxter - The ​Long Mars
2040-2045: ​In the years after the catalcysmic Yellowstone eruption there is a massive economic dislocation as populations flee Datum Earth to the Long Earth worlds. Sally, Joshua, Lobsang are all involved in this perilous work when, out of the blue, Sally is contacted by her long-vanished father and inventor of the original Stepper, Willis Linsay. He is planning a fantastic voyage across the Long Mars – but he has ulterior motives for wanting Sally to make the journey with him. For what he seeks is an advanced alien technology which he believes will help mankind’s post-Yellowstone recovery. Meanwhile Maggie Kauffman has embarked on a incredible journey of her own, leading an expedition to the outer limits of the far Long Earth. And Joshua becomes embroiled in the appearance of the Next: super-bright post humans who are beginning to emerge from their 'Long Childhood' in the community called Happy Landings. A Next boy has been rejected by normal-human society and is incarcerated in the Madison Home and, now the authorities - inevitably afraid of anything or anyone not deemed 'normal' - order a crackdown on the abnormal Next children, sequestring them together in a military base. As Joshua and Nelson liberate the children a dramatic showdown seems inevitable over whether to eliminate this potential rival to mankind from the Long Earth...

Edgar Rice Burroughs - A ​Mars géniusza
A ​Tarzan könyvek szerzője, Edgar Rice Burroughs a Marsra vetődő harcosról szóló munkáját pontosan száz évvel ezelõtt írta, a történet népszerűsége azonban máig töretlen. John Carter kalandjait, mely több folytatást is megélt, részben a hazai közönség is megismerhette már. A Mars géniuszával, több mint 2 évtized után végre magyarul is folytatódiik a Mars-ciklus. Az 1928-ban Amerikában megjelent, 6. kötet itthoni kiadásával tisztelegni szeretnénk Burroughs munkássága előtt. Egyúttal bízunk abban, hogy a hiánypótló mű közreadása ismét ráírányítja a figyelmet a mélltatlanul elfeledett, kultikus sorozatra.

Nemere István - A ​kráter árnyéka
A ​kozmikus sci-fi családregény legújabb kötetét tartja kezében az olvasó. A régen várt könyv főhőse Letta Dorg, az immár hetvenöt éves, mindenre elszánt egykori űrhajós. Letta váratlanul megtudja, hogy a Marson él unokája és azonnal keresésére indul. Ám az egyszerűnek tűnő feladat hihetetlen kalandok sorát indítja el. Bár a történet a XXV. században játszódik, úgy tűnik, az emberiség nem sokat javult az eltelt századok során, ezért hősünknek szembe kell szállnia az űrbéli emberrablók és gyilkosok titokzatos bandájával, hogy megtalálja a gyermeket.

H. G. Wells - The ​War of the Worlds
The ​War of the Worlds (1898) is a science fiction novel by H. G. Wells. It describes the experiences of an unnamed narrator who travels through the suburbs of London as the Earth is invaded by Martians. It is one of the earliest stories that details a conflict between mankind and an alien race. The War of the Worlds is split into two parts, Book one: The Coming of the Martians, and Book two: The Earth under the Martians. The novel is narrated by a writer of philosophical articles who throughout the narrative struggles to reunite with his wife, while witnessing the Martians rampaging through the southern English counties. Part one also features the tale of his brother, who accompanies two women to the coast in the hope of escaping England as it is invaded.

Covers_122297
Armageddon ​2092 - Mars Ismeretlen szerző
5

Ismeretlen szerző - Armageddon ​2092 - Mars
Az ​Armageddon szerepjáték egy olyan világban játszódik, ahol a cégek az urak, az emberek pedig megpróbálják túléni a borzalmakat. Az utcákat bandák uralják mindenhol, ahol nem járőröznek a cégek katonai, rendőri alakulatai. Mindez a Marson, ami csak erősíti a világ végítélet-érzését. És ha ez még nem lenne elég, a földet megtámadták az idegenek, akik ellen a védekezés szinte lehetetlen. De még ebben a sötét világban is lehet találni embereket, akik felveszik a harcot, akik vállaják a sorsukat...harcolnak az életükért, a békéjükért és sokszor...mások pénzéért... "Rádiókapcsolataink az anyabolygóval eddig tisztázatlan okokból két órával ezelőtt megszűntek. Szakértőink szerint nem bizonyított, hogy ez bármilyen összefüggésben lenne a az egyidejűleg észlelt hat üstökös megjelenésével. A marsi kolonizációban résztvevő Társaságok a további eredményekig hírzárlatot rendelnek el az általános pánik kitörésének elkerülése miatt." Edward H. Ortanov, a Cryo Társaság kolonizációs alelnökének bejelentése a Mars valamennyi települése vezetőjének. [2091. december 18. 23:09] Eljöttek a Föld végnapjai: a környezetszennyezés tönkretette a tengereket, az üvegházhatás sivataggá változtatta a termőföldeket, a természeti erőforrások kimerültek, nyomor és erőszak tombolt mindenfelé. A technika eközben hihetetlen eredményeket ért el, s a Földet uraló nemzetközi óriáscégek - a bolygó kezdődő kimerülésére való tekintettel - megkezdték a Mars bolygó földiesítését. Megszülettek az első kis kolóniák, melyek lassan a földihez hasonló nagyvárosokká fejlődtek: beindult az élet az új bolygón. Aztán a Föld egyszer csak elhallgatott. Az Armageddon 2092 - Mars szerepjáték a nem túl távoli jövő kegyetlen világába vezet, híven követve az egyre népszerűbb kiberpunk műfaj hagyományait. A rendszer segítségével a játékosok maguk is beléphetnek a marsi metropoliszok antiutópisztikus világába, s részt vehetnek az utcai harcokban, az óriáscégek intrikáiban, a Mars felfedezésében, miközben maguk is kíváncsian találgathatják: mi történt vajon a földi emberekkel, s magával a Föld bolygóval? A kötet többek között a következőket kínálja: * pontos ismertető a szerepjáték lényegéről * egyszerű, mégis valósághű alaprendszer, mely csak hagyományos (hatoldalú) dobókockát alkalmaz * teljesen szabad, kötöttségek nélküli karakteralkotás * a felszerelések, berendezések és az egyedülálló kibertechnika ismertetése * szabályok a virtuális valóságon (VR) alapuló hatalmas számítógéprendszer, a Hálózat kezelésére * a marsi kolóniarendszer részletes leírásaszabályok a virtuális valóságon (VR) alapuló hatalmas számítógéprendszer, a Hálózat kezelésére Az Armageddon 2092 - Mars szerepjáték komplikált környezetével és különleges hangulatával a megjelenített jövőbeli világ jellege miatt csak 14 éven felüli játékosoknak ajánlott. A játékhoz 6 oldalú dobókockákra van szükség.

Kim Stanley Robinson - Red ​Mars
The ​first novel in Kim Stanley Robinson's massively successful and lavishly praised Mars trilogy. 'The ultimate in future history' Daily Mail Mars -- the barren, forbidding planet that epitomises mankind's dreams of space conquest. From the first pioneers who looked back at Earth and saw a small blue star, to the first colonists -- hand-picked scientists with the skills necessary to create life from cold desert -- Red Mars is the story of a new genesis. It is also the story of how Man must struggle against his own self-destructive mechanisms to achieve his dreams: before he even sets foot on the red planet, factions are forming, tensions are rising and violence is brewing! for civilization can be very uncivilized.

Isaac Asimov - David ​Starr: Space Ranger
"In ​the last four months something like two hundred people have died immediately after eating Mars-grown product. It's no known poison, the symptoms are those of no known disease. There is a rapid and complete paralysis of the nerves controlling the diaphragm and the muscles of the chest. It amounts to a paralysis of the lungs, which is fatal in five minutes... When an alien force begins to posion the inhabitants of Earth, David Starr, Space Ranger, feels compelled to overcome it. Even if he must face death himself... The first adventure in the odyssey of David Starr, Space Ranger!

Dan Simmons - Ilium
Taking ​the events and characters of the Iliad as his jumping-off point, Dan Simmons has created an epic of time travel and savage warfare. Travellers from 40,000 years in the future return to Homer's Greece and rewrite history forever, their technology impacting on the population in a godlike fashion. This is broad scope space opera rich in classical and literary allusion, from one of the key figures in 1990s world SF. Ilium marks a return to the genre for one of its greats.

Alekszej Tolsztoj - Aelita
A ​kisregény Losz, egy orosz mérnök történetét meséli el, aki űrhajót épít, és társával, Guszevvel, a korábbi vöröskatonával a Marsra utazik. Az ott talált marslakók egy igazságtalan, kapitalista rendszerben sínylődnek, és az elnyomók közül csak Aelita, a helyi Legfelső Tanács vezetőjének gyönyörű leánya fogékony szenvedéseikre. A két orosz űrutazó tanúja, majd később aktív résztvevője lesz az elnyomottak felkelésének.

Philip K. Dick - Martian ​Time-Slip
Mars ​is a desolate world. Largely forgotten by Earth, the planet remains helpless in the stranglehold of Arnie Kott, who as boss of the plumber's union has a monopoly over the vital water supply. Arnie Kott is obsessed by the past; the native Bleekmen, poverty-stricken wanderers, can see into the future; while to Manfred, an autistic boy, time apparently stops. When one of the colonists, Norbert Steiner, commits suicide, the repercussions are startling and bizarre.

Kim Stanley Robinson - Icehenge
It ​stands at Pluto's north pole - a mesmerising icehenge. Slabs of ice frozen harder than stone, towering two hundred feet above the crater-pocked surface. The central slab bears an inscription in Sanskrit. A message from alien race? Or the mark of a human-powered voyage that might have passed this way? There were vague rumours of such a ship, forgotten decades ago. But could the crew have survived? Did the ship exist at all?

Arvid Nelson - Warlord ​of Mars: Dejah Thoris 1. - The Colossus of Mars
Martians ​live forever ― everyone knows that. So what was Dejah Thoris doing all those hundreds of years before John Carter arrived? Four hundred years before the events of Warlord of Mars took place, Dejah's nation of Helium was divided into two warring city-states. An unscrupulous overlord from afar encouraged that rivalry to his own advantage, until he discovers a terrible secret from Mars's ancient past beneath Dejah Thoris' capital. A secret to kill for! Collecting the first five issues of the hit series in one volume, with bonus material and a complete cover gallery from artists such as Art Adams, Joe Jusko, Paul Renaud, Sean Chen, and Ale Garza.

Arvid Nelson - Warlord ​of Mars 1.
The ​original warrior of Mars comes to Dynamite! Warlord of Mars is an incredible enhancement of the classic Edgar Rice Burroughs story, Princess of Mars. If you thought you knew the story, think again! Featuring John Carter, an ex-cavalry officer in the Confederate Army who finds himself mysteriously transported to Mars, joined on his adventures by Tars Tarkas, his Martian comrade, and Dejah Thoris, a Martian Princess. Collects the first 9- issues of the hit'series, along with bonus material and a complete cover gallery featuring such great artists as Alex Ross, Joe Jusko, J. Scott Campbell, Lucio Parrillo, and more.

Andy Weir - Der ​Marsianer
Der ​Astronaut Mark Watney war auf dem besten Weg, eine lebende Legende zu werden: Als einer der ersten Menschen in der Geschichte der Raumfahrt betritt er den Mars. Nun, sechs Tage später, ist Mark auf dem besten Weg, der erste Mensch zu werden, der auf dem Mars sterben wird: Bei einer Expedition auf dem Roten Planeten gerät er in einen Sandsturm, und als er aus seiner Bewusstlosigkeit erwacht, ist er allein. Auf dem Mars. Ohne Ausrüstung. Ohne Nahrung. Und ohne Crew, denn die ist bereits auf dem Weg zurück zur Erde. Es ist der Beginn eines spektakulären Überlebenskampfes ...

Ray Bradbury - Az ​illusztrált ember
Az ​illusztrált ember nemcsak attól más, hogy az egész testét képek borítják, hanem attól is, hogy ha az ember sokáig nézi, akkor ezek a képek életre kelnek és történeteket mesélnek jelenről és jövőről. Baljós, óva intő tanulsággal. A történetek akár a Földön játszódnak, akár a Marson, a középpontjukban mindig az ember áll. Az ember, aki akkor is a társát támadja, amikor szkafanderben tehetetlenül sodródik az űrben. Aki a marslakókat is meg akarja téríteni. Aki inkább robothasonmást készíttet, minthogy maga oldja meg az élete problémáit. Ray Bradbury 1951-ben megjelent második novelláskötete immár évtizedek óta klasszikusnak számít, és mit sem vesztett sem aktualitásából, sem erejéből. Az olvasó ráadásul most új fordításban olvashatja ezeket a felejthetetlen történeteket.

Andy Weir - Marslı
Goodreads ​okurlarına göre 2014'ün En İyi Bilimkurgu ROMANI! Altı gün önce, Mark Watney Mars'a ayak basan ilk insanlardan biriydi. Şimdi ise, orada ölmesi neredeyse kesin. "Çok uzun zamandan beri okuduğum en iyi kitap. Zeki, eğlenceli ve gerilim dolu. Marslı, bir romandan isteyebileceğiniz her şeye sahip." -Hugh Howey, Wool serisinin yazarı- "Sürükleyici… Defoe'nun Robinson Crusoe'su sanki daha zeki biri tarafından yazılmış gibi." -Larry Niven, Hugo, Nebula ve Locus ödüllü Halka Dünya romanının yazarı- "Bu kitap tam da benim gibi okuyucuların seveceği türden." -John Scalzi, Yaşlı Adamın Savaşı serisinin Hugo ve Locus ödüllü yazarı- "Andy Weir'in yazdığı Marslı şimdiye kadar okuduğum en iyi bilimsel bilimkurgu romanı. Bu romanı -başka bir kitap hakkında hiç böyle bir şey söylemedim- edebi anlamda da elden bırakmak mümkün değil." -Dan Simmons, Hugo ödüllü Hyperion serisinin yazarı- "Marslı aklımı başımdan aldı!" -Ernest Cline, Başlat romanının yazarı- "Aksiyon ve uzay macerasının kusursuz bir karışımı." -Library Journal-

Giles Sparrow - A ​Vörös Bolygó
A ​vörös bolygó elénk tárja mindazt, amit külső bolygószomszédunkról tudunk, és megmutatja, hogyan segítik a Marsra vonatkozó ismereteink az emberiség első próbálkozásait, hogy a Holdon túlra is eljussunk. A tudósok számára is nagy kérdés, hogy válaszol-e a Curiosity a marsi élettel kapcsolatos kérdéseikre. Valószínűtlennek tűnik, hogy ma jelen lenne az élet a bolygón, de vajon létezett-e a múltban? Találunk-e ezt bizonyító ősmaradványokat, ha elég tüzetesen vizsgálódunk és elég mélyre ásunk? Talán hamarosan ezekre a kérdésekre is választ kapunk.

Yu Sasuga - Terra ​Formars 2.
In ​the late 26th century, overpopulation on Earth is reaching the breaking point, and humanity must find new frontiers. The terraforming of Mars has taken centuries but is now complete. The colonization of Mars by humanity is an epoch-making event, but an unintended side effect of the terraforming process unleashes a horror no one could ever have imagined… Thailand, twenty years after the ill-fated Bugs 2 mission. Two American U-NASA agents arrive to find Akari Hizamaru, a “child born after the operation,” and recruit him for Annex 1, a new mission to Mars. The purpose of Annex 1 is to research the origins of a new disease that is ravaging the earth. But the reasons why U-NASA would need the incredible powers that Hizamaru possesses are still a closely guarded secret. Once again, humanity launches an expedition to Mars that has frightening implications for the future.

Roderick Hunt - Alex Brychta - A ​vörös bolygó
A ​fiúk a Marsra mennek egy űrhajóval.

Edgar Rice Burroughs - Mars ​hadura
A ​hűség temetője Messze északon, a Mars sarkvidékén mindentől elzárva élnek a sárga emberek. John Carter egyedül nekivág a fagyos világnak, hogy felkutassa Dejah Thorist. Útját elszórt csontok szegélyezik, azok csontjai, akik előtte arra jártak.

Kim Stanley Robinson - The ​Martians
The ​Mars trilogy has rapidly assumed the status of modern science fiction classic, capturing the imagination of hundreds of thousands of readers around the world. Now, with _The Martians_, comes Kim Stanley Robinson's essential companion to the Mars series. New novellas and short stories head the collection, featuring many of the trilogy's central characters in events previously only hinted at in the novels. Added to this are works on Martian mithology, the Martian Constitution, scientific extracts and a series of Mars-inspired poems. In short, _The Martians_ is a must for all lovers of the red planet.

Andy Weir - Ensam ​på Mars
Lämnad ​att dö. Efter en misslyckad rymdexpedition lämnas Mark Watney ensam kvar på Mars. Hans besättning är övertygad om att han är död, men Mark Watney lever – i alla fall för tillfället. Utan möjlighet att kunna kommunicera sin belägenhet med jorden inser han snart att han måste utnyttja alla sina kunskaper för att överleva. Utrustad med en stor portion skarpsinne, och en ännu större dos humor, ger sig Mark Watney i kast med att utmana den röda planetens ogästvänliga miljö med målet att en dag kunna återvända hem. Ensam på Mars är redan en kultbok i USA. Baserad på rymdvetenskap, uppfinningsrikedom och träffsäker humor är detta en bladvändare som kan läsas som en framtida överlevnadsberättelse. Boken ligger till grund för filmen The Martian av Ridley Scott där Matt Damon spelar huvudrollen. Bland 35 miljoner medlemmar i läsecommunity Goddreads, röstades Ensam på Mars fram till bästa bok i sin genre 2014.

Brandon Q. Morris - Mars ​Nation 1.
NASA ​finally made it. The very first human has just set foot on the surface of our neighbor planet. This is the start of a long research expedition that sent four scientists into space.But the four astronauts of the NASA crew are not the only ones with this destination. The privately financed ‘Mars for Everyone’ initiative has also targeted the Red Planet. Twenty men and women have been selected to live there and establish the first extraterrestrial settlement.Challenges arise even before they reach Mars orbit. The MfE spaceship Santa Maria is damaged along the way. Only the four NASA astronauts can intervene and try to save their lives.No one anticipates the impending catastrophe that threatens their very existence—not to speak of the daily hurdles that an extended stay on an alien planet sets before them. On Mars, a struggle begins for limited resources, human cooperation, and just plain survival.

Isaac Asimov - Az ​Űrvándor / Az aszteroidák kalózai
Az ​emberiség gyarmatosította a Naprendszert, és a Föld egyre inkább a külső bolygóktól függ, miközben az aszteroidaövezet kalózai is folyamatos fenyegetést jelentenek rá. Amikor a Marsról érkezett élelmiszerek rejtélyes haláleseteket okoznak, a Tudományos Tanács legfiatalabb tagját, David Starrt küldi a Marsra, hogy felderítse a gyilkosságok indítékát, de David egy sokkal nagyobb titokra bukkan a kietlen bolygó mélyén. Útja később a kisbolygóövezetbe viszi, ahol a szülei egy kalóztámadásban életüket vesztették, ám ekkor már nem csupán néhány halálesettel kell számolnia, hanem talán a Föld sorsa is rajta múlik… A Paul French álnéven írt ifjúsági sorozat Isaac Asimov könnyed és kalandos oldalát mutatja meg, miközben nem ad fel semmit a klasszikus science fiction tudományos igényességéből és a szerzőre jellemző sodró és világos stílusból. Az első két könyv, Az Űrvándor és Az aszteroidák kalózai most közös kiadásban, új fordításban jelenik meg.

Edgar Rice Burroughs - A ​Mars katonája
Helium ​egyik katonája, a hastori Tan Hadron útnak indul, hogy megtalálja elrabolt szerelmét. A Mars kevésbé ismert, ősi városai közé vezető kalandjai során számos segítőre talál, miközben a Barsoom legvadabb lényeivel kell megküzdenie. Hastori Hadron rabszolgák, harcosok, emberevő fehér majmok, óriáspókok és kannibálok között járva keresi hercegnőjét, hogy megmentse, akárcsak annak idején ura és legfőbb példaképe, a nagy John Carter tette. A Tarzant is megteremtő Edgar Rice Burroughs Mars-sorozatának hetedik része, A Mars katonája az 1930-as évek elején született, amikor az SF még „spekulatív fikciót” jelentett, és a fantasy még nem különült el élesen a tudományos fantasztikumtól. A kor SF irodalmának számos motívumát felvonultatja, miközben szereplőivel ki is lép a korra jellemző történetszövési klisékből.

Arthur C. Clarke - The ​Sands of Mars
Space ​writers holiday. When a celebrated science fiction writer takes to space on his first trip to Mars, he's sure to be in for some heckling from the spaceship crew. But Martin Gibson, man about space, takes it all in his stride. That is, until he lands on the red planet. Once there the intrepid author causes one problem after another as he stumbles upon Mars's most carefully hidden secrets and threatens the future of an entire planet!

Richard Morgan - Légszomj
Richard ​Morgan, a tudományos-fantasztikus noir Arthur C. Clarke-, Philip K. Dick- és John W. Campbell-díjas nagymestere, és a Netflix népszerű, _Valós halál_ (_Altered Carbon_) című sorozatának kultikus regényalapját jegyző szerzője több mint tíz év után tér vissza a sci-fi műfajához egy szakadék peremén tántorgó bolygó halálos krízisének lenyűgöző történetével. A Marson – ahol könyörtelen vállalati érdekek ütköznek egy alulról szerveződő függetlenségi mozgalommal, miközben a földi nagyhatalmak a profitért és a hatalomért küzdenek – él Hakan Veil volt verőember, aki a katonai szintű testkiegészítőjével két lábon járó gyilkológépnek számít. De neki már elege van a turbulens vörös bolygóból, és leghőbb vágya hazatérni a Földre. Egy földi felügyeleti szervezet pedig pontosan ezt ajánlja neki cserébe, ha testőrként vigyáz az ellenőrükre a látogatása során. Sima ügy egy olyan kemény alaknak, mint Veil... egészen addig, amíg csúnyán félre nem siklanak a dolgok. Amikor Veil védence, Madison Madekwe elkezd utánajárni egy lottónyertes rejtélyes eltűnésének, az intrikák és gyilkosságok darázsfészkét bolygatja fel. És minél mélyebben vonódik be Veil ebbe a veszélyes játszmába, annál több rég eltemetett titok bukkan fel a Mars felszínére. Hirtelen nagy hatalmú ellenséges erők kísérlik meg őt bármi áron kiiktatni, Veil azonban éppen az ilyen helyzetekre reagál a leghatékonyabban. És a leghalálosabban.

Edgar Rice Burroughs - The ​Master Mind of Mars
In ​this novel Burroughs shifts the focus of the series for the second time, the first having been from early protagonists John Carter and Dejah Thoris to their children after the third book. Now he moves to a completely unrelated hero, Ulysses Paxton, an Earthman like Carter who like him is sent to Mars by astral projection.

Kollekciók