Ajax-loader

'tűzzománc' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Komlós Andrásné - Tűzzománc
A ​Csináld velünk című sorozat újabb kötete egy ősi művészeti technika, a zománckészítés fogásaira tanít meg. Pontos leírásai alapján faliképeket, díszdobozokat, finom kis ékszereket készíthetnek szakköri foglalkozáson a gyerekek, ízelítőt kapva a művész alkotás szép pillanataiból. A kötet tíz- tizennégy éves gyerekek műveiről készült színes fényképek illusztrálják, az ábrákat Petik Éva készítette.

Berényi Zsuzsanna Ágnes - Történelem ​jelvényekben elbeszélve
A ​kötetben egy jeles magyar ipartörténeti emlék, az Első Magyar Tűzzománc Jelvénygyár történetét beszéli el az üzem jelenlegi tulajdonosa. Részletesen szól a jelvénygyártás műfogásairól, és ismerteti az alapítás óta eltelt időszak legjellegzetesebb termékeit. A kitűnő fotográfus, Kincses Károly 385 színes fényképen mutatja be a gyár termésének javát. A könyv DVD-melléklettel jelenik meg.

Albert Péter Pál - Tűzzománcozás
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ismeretlen szerző - Kortárs ​magyar tűzzománcművészet / Zeitgenössische Ungarische Emailkunst
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ötvös Nagy Ferenc - Zománcmívesség
Ötvös ​Nagy Ferenc a hazai zománcművesség egyik legkiemelkedőbb alkotója több évtizedes tapasztalatát összegezte Zománcmívesség című könyvében. A mű hiányt pótol a hazai könyvkiadás területén, hiszen közel száz éve jelent meg az utolsó e lenyűgöző művészeti ággal foglalkozó részletes kiadvány. A történeti áttekintés mellett, teljes alapossággal mutatja be a zománcozás folyamatát, kezdve a fém megmunkálásától a különböző zománctechnikákig. Segítséget nyújt ezek elsajátításában, bevezet már megvalósult alkotások készítési fázisaiba, ötleteket ad leendő művek kivitelezésére és nem utolsó sorban szakmai "titkokat" árul el. Mindezek megértését közel 350 ábra és fázisfotó segíti.

Ötvös Nagy Ferenc - Festőzománcozás
A ​hazai zománcművesség kiemelkedő alkotója több évtizedes szakmai tapasztalatát összegezte. A Zománcmívesség cím ű kötet folytatásaként most az iparművészet és a képzőművészet közötti határvonalat átlépő festőzománcozás technikáit ismerteti részletesen, kiegészítve a szükséges elméleti ismeretekkel, számtalan színes képpel.

Kollekciók