Ajax-loader

'Bretagne' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Jh05
elérhető
102

Joanne Harris - Partvidékiek
Bretagne ​egyik kis szigetén mintha megállt volna az idő. A táj és a tenger gyönyörű, ám a közösséget mélyben fortyogó indulatok és régi sérelmek osztják meg: a sziget két településének lakói, a jómódú Le Houssiniere-iek és az elszegényedett Les Salants-iak hosszú ideje engesztelhetetlen ellenségek. Nem csoda, hogy a művész Madeleine, azaz Mado annak idején a nagyvárosba menekült. Tíz év után azonban visszatér az apjához, és döbbenten látja, hogy a gátlástalan vállalkozó, Brismand meg akarja szerezni a salantsiak földjeit, hogy terjeszkedhessen. Mado harcba száll, hogy az utolsó pillanatban megmentse szülőfaluját. Megpróbálja felrázni az embereket, ám a babonás falusiak gyanakvása legyőzhetetlen. Ráadásul Madónak szembe kell néznie a múlt tragédiáival és egy rettenetes titokkal is, amely az apját kísérti. Egyetlen szövetségese a vonzó, titokzatos idegen, az angol Flynn, aki már egy ideje a szigeten él.

Ronald Millar - Tonhalászok ​közt Bretagne partjain
Ronald ​Millar angol író egy hajóút alkalmával Bretagne partjaihoz vetődött, ahol annyira lebilincselte a hely szelleme, Bretagne nehéz sorsú halászainak élete, hogy elhatározta, ha törik, ha szakad, maga is belekóstol ebbe a munkába, és elszegődik egy tonhalászhajóra. Könyve tulajdonképpen e rögeszme megvalósításának története. Az első részben számos igen érdekes adalékot tudunk meg a bretonok kelta származásáról, kietlen világukról, hétköznapjaik örömeiről és bánatairól. Ezután olvashatunk arról a kálváriáról, mi mindent kell megtennie a szerzőnek azért, hogy célját elérje. Hogyan vásárol házat, hogy munkavállalási engedélyt kaphasson, s hogyan tanulja meg kis hajókon a tonhalász-mesterség alapjait. Fáradozásait siker koronázza,'végül is feljut egy igazi tonhalászhajóra. „Végre elmondhatom magamról, hogy tonhalász vagyok, bár továbbra is igen sok fenntartással. Ha az ember valóban meg akar tudni egyet-mást valamiről, akkor annak nincs más módja, mint hogy maga is kipróbálja. Mint író, homlokegyenest más dolog, ha tudom, milyen is az a valami, vagy csak feltételezem, hogy milyen lehet." Millar remek író. Könyve regényes, fordulatos, humora lebilincselő. Élvezettel olvassuk maró öngúnnyal megírt csetlés-botlását a hajón, birkózását a különböző zsinegekkel és horgokkal, miközben a breton halászok egy-egy jellegzetes alakját is megismerjük és megszeretjük általa.

Joanne Harris - Coastliners
Mado ​has been adrift for too long. After ten years in Paris, she returns to the small island of Le Devin, the home that has haunted her since she left. Le Devin is shaped somewhat like a sleeping woman. At her head is the village of Les Salants, while its more prosperous rival, La Houssinière, lies at her feet. Yet even though you can walk from one to the other in an hour, they are worlds apart. And now Mado is back in Les Salants hoping to reconcile with her estranged father. But what she doesn't realize is that it is not only her father whose trust she must regain

Honoré de Balzac - Huhogók
Baljós ​bagolyrikoltozás hangzik az éjben, megelevenednek a festőien zordon sziklák, a sötét erdők, a sűrű rekettyések: fegyver csillan a holdfényben, és a "huhogók" támadásra indulnak a köztársaság ellen... De a huhogók lobbanékony vezérét nemcsak a kékek támadják meg, hanem más veszedelem is fenyegeti: gúzsba köti és szerelmével teszi ártalmatlanná az ellenállhatatlanul bájos Marie de Verneuil, a bátor republikánus lány, aki szintén megperzselődik a szenvedély tüzében. Kettőjük sorsa összefonódik a belháború izgalmas fejleményeivel és egy egész történelmi forduló társadalmi eseményeivel. Balzac első nagy sikere volt ez a fordulatos történelmi kalandregény, amely most kerül először magyar fordításban az olvasóközönség elé.

Kovács Gáborján - Normandia ​és Bretagne
A ​kiadvány Franciaország távoli, északnyugati csücskébe kalauzol bennünket. Az útikönyv térképekkel és számos színes fotóval segít eligazodni Normandia és Bretagne legszebb látnivalói között.

Elisabeth Morris - Bretagne
Az ​európai kontinens nyugati peremén fekvő, Franciaország részét képező, különleges arculatú Bretagne félszigetként nyúlik az Atlanti-óceánba. Utazásunk elsőrangú célpontja lehet. Ha felkeressük vigyük magunkkal ezt a hasznos kiadványt, mely az adott helyre vonatkozó látnivalók, tudnivalók, szokások, ötletek, térképek teljes tárházát felvonultatja.

Covers_239564
Bretagne Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Bretagne
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Sediánszky Nóra - A ​fény felé
A ​fény felé Sediánszky Nóra immár harmadik, komoly kulturális és ismeretterjesztő értéket képviselő útleírása, útirajza. Ezúttal nem egy konkrét, ismert várost igyekszik feltérképezni gazdag művelődés- és művészettörténeti adattár, ismertető anyag, személyes élmények, különböző anekdoták, valós és elképzelt séták, kulturális és kulináris csemegék segítségével, hanem Észak-Franciaország műemlékekben és természeti szépségekben két leggazdagabb tájegységét, Normandiát és Bretagne-t. Három utazás, három különböző idősík, a jelen gyorsan változó és változatos történései adják azt a plasztikus hátteret, melyben Észak-Franciaország mesélő várainak, kincseket rejtő apátságainak, időtlen békéjű halászfaluinak, titokzatos és melankolikus városainak története fordulatos és szórakoztató formában bontakozik ki. Pihenésképpen pedig a hol zordabb, hol csábító tengeröblöket mutató, hol szelídebb, kövér zöld legelőket dajkáló vidéken tett barangolásokat a Loire menti kastélyokban tett pihenők tarkítják - szintén sok mesével, színnel, történelmi anekdotával. Ez a kis kötet mindenképpen hiánypótló fontosságú lehet, hiszen magyar nyelven ilyen átfogó, teljességre törekvő munka Normandia és Bretagne vidékéről még nem készült.

Lewis Spence - Legends ​and Romances of Brittany
Noted ​folklorist's rich compilation of stories includes fairies, sprites and demons, tales of the black arts, Arthurian romances, Breton lays of Marie de France, stories of the saints of Brittany and more. Also, background on the land, people, costumes, and customs. 36 atmospheric illustrations by W. Otway Cannell. Glossary.

Philip Plisson - Paysages ​de Bretagne
Dans ​les embruns ou sous le soleil, 100 magnifiques vues des côtes de Bretagne, pour conserver le souvenir d'une promenade en bord de mer.

Vivtor-Henry Debidour - Jos Le Doaré - Grosse ​Kalvarienberge der Bretagne
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Anatole le Braz - Magies ​de la Bretagne
Au ​temps où il eut Max Jacob pour élève à Quimper, Anatole Le Braz (1859-1926) était déjà l'enchanteur qui sut réveiller les mythes endormis, les fantômes oubliés qui peuplent les nuits de la Bretagne secrète. Des plus chatoyants aux plus terrifiants : de la cité d'Ys qui ressurgira un jour de la baie des Trépassés, intacte, avec tous ses clochers, jusqu'aux va-et-vient de l' " Ankou ", ce valet de la mort qui se mêle incognito aux vivants. On ne passe pas une vie à collecter des contes sans succomber à la tentation d'en écrire soi-même. Les Vieilles Histoires du pays breton, les Récits de passants, Pâques d'Islande, Contes du soleil et de la brume forment un magnifique épilogue à ce recueil, moins réel mais plus littéraire que La Légende de la mort chez les Bretons armoricains.

Kollekciók