Ajax-loader

'farkas' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Robin Hobb - Az ​orgyilkos küldetése
1. Fitz ​a királyának és a népének szentelte magát, s élete végéig szolgálta is őket. Igaz, hogy a misztikus Ösztön segítségével túlélte saját halálát, de ezalatt utolsó barátait is elveszítette, tán Éjszem, a hozzá kötődő farkas kivételével. De vajon kit szolgálhat egy uralkodóját vesztett királyi orgyilkos? Hogyan tekintsen a népre, amely megvetette őt halála óráján? Milyen céljai lehetnek valakinek egy második életben? Lovag fattya saját magának ad küldetést, s a trónbitorló Pompa ellen indul öngyilkos megbízatásra. De vajon hány élete lehet még egy orgyilkosnak? Befolyásolhatja-e egyetlen ember népek sorsát? Vagy egyszerűbbnek tűnő kérdések ragadják magukkal? Új barátokat szerez, vagy elveszti utolsó társát is? Mit tesz az emberrel, aki miatt kedvese elhagyta? Több-e puszta létezésnél az, ami a második születés után várja? 2. Fitz, szokásához híven, az újabb fogságból is kiszabadul, s folytatja útját Igazság felé. Igencsak iparkodnia kell: a Vörös Martalócok már Kosvárat, sőt, a mélyen a Hat Hercegség szívében fekvő Vásárhelyet is fenyegetik. Az ország veszteségeit tovább növeli, hogy félreértik a támadók szándékait, s tárgyalásra számítanak ott, ahol csak vérszomj akad. Pompa eközben a sereg javát a Hegyvidéki Királyság ellen küldi, még védtelenebbé téve királysága területeit. A csonka kotéria tovább vadászik a fattyúra, s - a Pompa iránt beléjük égetett hűség miatt - semmilyen áldozattól nem riadnak vissza a győzelem érdekében. De még így is lekésik a pillanatot, mikor a maréknyi, Igazsághoz hű csapatnak sikerül egyetlen elődöt Kos megsegítésére küldeni. Ahogy azonban a Hat Hercegség népe nem értette meg a Martalócok szándékait, úgy sikerült félreérteni Pompa őrültségét is... Az egyetlen Előd rossz irányba tart, nem maradt hát senki, aki a trónbitorló útjába állhatna... Vagy mégis?

Ismeretlen szerző - Walt ​Disney - Farkaska és a három kívánság
Vajon ​mit tehet egy apró farkas, ha egy beszélő fa kéri a segítségét? Meglepő dolgok történnek a rengeteg erdőben, talán az sem túlzás, ha varázslatra gyanakszunk. Farkaska egy rendkívül furcsa ajándékkal tér haza. A különös gyümölcs titokzatos mágikus hatalommal bír! De vajon mi történik, ha a Vén Ordas mancsába kerül? Lehet, hogy ütött a három kismalac utolsó órája!

Ilona Andrews - Áradó ​hold
A ​Perem két világ között húzódik: az egyik oldalról a Töredék határolja, ahol az emberek autókon járnak, plázákban vásárolnak, és a varázslat nem több puszta tündérmesénél, a másik oldalán pedig Mágia terül el, ahol kékvérű arisztokraták uralkodnak, alakváltók szaladgálnak, és a varázserejük nagysága megváltoztathatja az emberek sorsát... Cerise Mar és a családja pénzben szegény, viszont jókora földterületet mondhat magáénak a Pocsolya nevű mocsaras területen, amely Louisiana állam és Mágia között terül el. Amikor Cerise szülei eltűnnek, a Mar család ősi riválisai válnak az első számú gyanúsítottakká. De semmi nem az, aminek látszik. Mágia két országának kémei cselszövésekkel teli háborút folytatnak egymással, és konfliktusuk a Peremre is átterjed - így Cerise és családja is veszélybe kerül. William, az alakváltó katona, aki maga mögött hagyta Mágia politikai hadszínterét, arra kényszerül, hogy ismét szolgálatba lépjen, és felkutassa a rivális ország kémnagymesterét. Amikor William és Cerise küldetésük teljesítése közben keresztezik egymás útját, fellobbannak a szikrák - de össze kell dolgozniuk, ha sikerrel akarnak járni... és ha életben akarnak maradni.

Shannon Hale - Ki ​a leggonoszabb a vidéken?
Az ​örökség napja után az Ever After High-ban minden a feje tetejére áll! Mivel Raven Queen nem írta alá a Mesehősök Végzetkönyvét, és nem fogadta el benne szereplő sorsát, akaratlanul is veszélybe sodorta Holnemvoltország lakóinak életét. Raven sem vágyik másra, mint hogy boldogan éljen, amíg meg nem hal, de akkor Hófehérke lánya, Apple White sem harapna soha mérgezett almába, és nem ébresztené őt fel soha csókkal a hercege. És még hányan vannak, akik a papírforma szerint szeretnék élni mesebeli életüket?! Raven nem akarta követni anyja, a Gonosz Királynő példáját, de talán mégis éppen ettől lesz ő a leggonoszabb. Tette ugyanis példaképül szolgál a zendülők számára, akik hozzá hasonlóan szabadon szeretnének dönteni saját sorsuk felől. Az iskola két csoportra szakad: előkelőkre és zendülőkre. Ellentétük káoszt, felfordulást és bizonytalanságot hoz az Ever After High-ba. A CSATÁROZÁSOK ÁRTATLAN ÁLDOZATOT KÖVETELNEK!

Angela Dorsey - Farkaskaland
Alice ​és a lova éppen a tundrán csavarognak, amikor szörnyű hóviharba kerülnek. Egy mély szurdok falában megbúvó barlangba menekülnek, de az üreg már foglalt: egy sebesült hímfarkas, egy nőstény s három éhes kölyke vette birtokba. A társaság nem veszélytelen, mert a dühös nőstényfarkas jó tudja, hogy egy ember ölte meg a párját és sebesítette meg a fivérét. Egy ember - mint Alice. Csak a csoda segíthet, hogy a helyzet ne torkolljon tragédiába. Váratlanul azonban egy titokzatos aranyhajú lány jelenik meg, aki, úgy tűnik, ért az állatok nyelvén. Vajon ő képes lesz rendbe hozni a dolgokat?

Medv%c3%a9k
Medvék, ​őzek, farkasok Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Medvék, ​őzek, farkasok
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ismeretlen szerző - Walt ​Disney - Vidám mesék - Cap és Capper / Jancsi nyúl legújabb kalandjai / A Kisfarkas és a születésnapi zsúr
Cap ​és Capper/Jancsi nyúl legújabb kalandjai/A Kisfarkas és a születésnapi zsúr

Rudyard Kipling - Maria Seidemann - A ​dzsungel könyve
Mauglit, ​az embergyereket egy farkascsalád neveli fel a dzsungelben. Boldogan él közöttük. Farkasszülei és farkastestvérei megtanítják a vadászat mesterségére. A dzsungel törvényeit Bagira, a párduc és Balu, a medve ismerteti meg vele. Az őserdő állatai befogadják a fiút, akit nevelőanyja, Farkas Anyó „kis békának” nevez. Csupán a hatalmas tigris, Sir Kán feni rá a fogát. Mauglinak meg kell vele küzdenie. A regény végén az életre-halálra menő harc be is következik. Az egyik leghíresebb gyerekkönyvet Maria Seidemann meséli el újra.

Jurán Vidor - Kárpáti ​ordasok
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ismeretlen szerző - Piroska ​és a farkas és más mesék
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Jodi Picoult - Lone ​Wolf
A ​life hanging in the balance.a family torn apart. The #1 internationally bestselling author Jodi Picoult tells an unforgettable story about family, love, and letting go. Edward Warren, twenty-four, has been living in Thailand for five years, a prodigal son who left his family after an irreparable fight with his father, Luke. But he gets a frantic phone call: His dad lies comatose, gravely injured in the same accident that has also injured his younger sister Cara. With her father's chances for recovery dwindling, Cara wants to wait for a miracle. But Edward wants to terminate life support and donate his father's organs. Is he motivated by altruism, or revenge? And to what lengths will his sister go to stop him from making an irrevocable decision? Lone Wolf explores the notion of family, and the love, protection and strength it's meant to offer. But what if the hope that should sustain it, is the very thing that pulls it apart? Another tour de force from Jodi Picoult, Lone Wolf examines the wild and lonely terrain upon which love battles reason.

Móricz Zsigmond - Kismalac ​meg a farkasok
Mese ​a kismalacról és a galád farkasról, aki nem tud túljárni az okos malacka eszén. Hiába jut be a malacka házába, a malac leforrázza, és így a farkas menekülni kényszerül. És utána is hiába jön vissza hatalmas farkassereggel, a malacka egy frappáns felkiáltással - Forró vizet a kopaszra! - elriasztja a bandát.

Neil Gaiman - The ​Wolves in the Walls
Grade ​2-4-Lucy hears sounds in her house and is certain that the "sneaking, creeping, crumpling" noises coming from inside the walls are wolves. Her parents and her brother know "if the wolves come out-, it's all over," and no one believes that the creatures are there-until they come out. Then the family flees, taking refuge outside. It is Lucy who bravely returns to rescue her pig puppet and who talks the others into forcing the animals to leave. Gaiman and McKean deftly pair text and illustrations to convey a strange, vivid story evolving from a child's worst, credible fear upon hearing a house creak and groan. Glowing eyes and expressive faces convey the imminent danger. This rather lengthy picture book displays the striking characteristics of a graphic novel: numerous four-panel pages opening into spreads that include painted people; scratchy ink-lined wolves; and photographed, computer-manipulated images. Children will delight in the "scary, creepy tone" and in the brave behavior displayed by the intrepid young heroine.

Robin Hobb - Fool's ​Errand
For ​fifteen years FitzChivalry Farseer has lived in self-imposed exile, assumed to be dead by almost all who once cared about him. But that is about to change when destiny seeks him once again. Prince Dutiful, the young heir to the Farseer throne, has vanished and FitzChivalry, possessed of magical skills both royal and profane, is the only one who can retrieve him in time for his betrothal ceremony--thus sparing the Six Duchies profound political embarrassment...or worse. But even Fitz does not suspect the web of treachery that awaits him or how his loyalties to his Queen, his partner, and those who share his magic will be tested to the breaking point.

Mel Ellis - Flight ​of the White Wolf
Russ ​Clagg has had Gray as a pet wolf for seven years. But then, Gray gets loose and kills Bo, a champion show dog. Russ sets off in pursuit of his fleeing pet and begins a dangerous journey as he risks his life to save his pet from capture and death.

Laini Taylor - Lips ​Touch - Csókra várva
A ​goblinok csak bizonyos típusú lányokra specializálódnak. Elég keresztülsétálnod egy iskolaudvaron, és rögtön felismered őket: nem, nem, igen. Talán a vagány csajszik azok, akik lepkét tetováltatnak az intim testrészeikre, és a barátjuk ölében üldögélnek? Nem. Akkor azok a lányok, akik a barátjuk ölében üldögélő vagány csajszikat figyelik? Igen. Ők azok. A goblinok azokat a lányokat pécézik ki maguknak, akik olyan görcsösen próbálnak szépek lenni, hogy az igyekezetük szinte tapintható - olyan illatot árasztanak magukból, amit a goblinok már messziről kiszagolnak, mint a cápák a vér édes aromáját. Az elgyötört tekintetű lányok, akik arról ábrándoznak, hogy egy reggel majd más emberként ébrednek. A konokul sóvárgó, csókra szomjas, vágytól égő lányok. Mint Kizzy.

Piroska_%c3%a9s_a_farkas
Piroska ​és a farkas Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - Piroska ​és a farkas
A ​Színes mesék sorozat kötetei klasszikus meséket dolgoznak fel a gyerekek számára érthető nyelvezettel és színpompás illusztrációkkal. A közös mesélés tartalmas szórakozás, amely egyben elősegíti a gyerekek érzelmi fejlődését.

Ian Whybrow - A ​kisfarkas
A ​félénk kisfarkast szülei a félelmetes rokon, Vérbõsz Bá Suttyósulijába küldik, hogy elsajátítsa a Rosszaság Könyvének minden tudnivalóját. Nagyon rá kell kapcsolnia!

Jakob Grimm - Wilhelm Grimm - A ​farkas és a hét kecskegida
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Maggie Stiefvater - Shiver
For ​years, Grace has watched the wolves in the woods behind her house. One yellow-eyed wolf--her wolf--is a chilling presence she can't seem to live without. Meanwhile, Sam has lived two lives: In winter, the frozen woods, the protection of the pack, and the silent company of a fearless girl. In summer, a few precious months of being human . . . until the cold makes him shift back again. Now, Grace meets a yellow-eyed boy whose familiarity takes her breath away. It's her wolf. It has to be. But as winter nears, Sam must fight to stay human--or risk losing himself, and Grace, forever.

Jakob Grimm - Wilhelm Grimm - Piroska ​és a farkas / Hamupipőke / Terülj, terülj, asztalkám / Hüvelyk Matyi
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Gary A. Lewis - Farkasrajcsúr
Ez ​egy különleges angol-magyar nyelvű könyv, amelyben nemcsak régi ismerőseink, a Kengyelfutó Gyalogkakukk és a Prérifarkas szédületes kalandjaival ismerkedhet meg az olvasó, de az amerikai angol nyelv sűrűn használt, hétköznapi fordulataiból, stílusából is ízelítőt kaphat kicsi és nagy egyaránt. A kifejezések pontos fordítása a könyv végén található.

L. David Mech - A ​sarki farkas
„A ​világ legnevesebb farkasszakértője tesz vallomást élete álmának megvalósulásáról ebben az izgalmas, gazdagon illusztrált könyvben... Aki szereti a farkasokat, annak számára nélkülözhetetlen, de minden természetbarátnak javára válik." - Kirkus Reviews Távol a civilizációtól, a sarkvidéki viharok és hóförgetegek hazájában, szúnyograjok támadásainak kereszttüzében, Dr. L. David Mech többet megtudott a farkasok mindennapi életéről, mint bárki más a világon. Hónapokon át egyhuzamban figyelte, hogyan játszanak, alszanak, ismerkednek, hogyan nevelik utódaikat. Valahányszor pézsmatulok-vadászatra indultak, a nyomukba eredt. Expedíciója alkalmával gyűjtött, újszerű megfigyeléseit és szenzációs fényképanyagát ezúton adja közre. Valóságos kincs a farkaskedvelők és általában a természet szerelmesei számára Dr. Mech klasszikusnak tekintett, A sarki farkas - egy falka tagja voltam című könyvének jubileumi kiadása. Elmerülvén a lenyűgöző történetek és képek varázsában, megjelennek előttük a régi ismerősök, köztük Főnök (a domináns hím), Anyuci, Szőrmók, Csíkos, Remete; Balváll és Slampi, valamint rajtuk kívül még jó néhányan, az új nemzedékhez tartozók. Dr. Mech az 1980-as évek közepe óta tanulmányozza ugyanazt a sarkvidéki farkasfalkát. Kezdeti felfedezéseit és kalandjait A sarki farkas - egy falka tagja voltam című bestseller művében adta közre. Most, egy évtized múltán, arra invitálja olvasóit: ünnepeljék vele együtt falkatagságának tízéves jubileumát, melynek során az eredeti kép és szöveganyagon túl, megismerteti őket a farkasok életének későbbi eseményeivel, és bemutatja újonnan készült felvételeit.

Maggie Stiefvater - Linger
This ​is the story of a boy who used to be a wolf and a girl who was becoming one. Just a few months ago, it was Sam who was the mythical creature. His was the disease we couldn't cure. His was the good-bye that meant the most. He had the body that was a mystery, too strange and wonderful and terrifying to comprehend. But now it is spring. With the heat, the remaining wolves will soon be falling out of their wolf pelts and back into their human bodies. Sam stays Sam, and Cole stays Cole, and it's only me who's not firmly in my own skin.

Felix Salten - Bambi ​(angol)
The ​Prince of the Forest Bambi's life in the woods begins happily. There are forest animals to play with -- Friend Hare, the chattery squirrel, the noisy screech owl, and Bambi's twin cousins, frail Gobo and beautiful Faline. But winter comes, and Bambi learns that the woods hold danger -- and things he doesn't understand. The first snowfall makes food hard to find. Bambi's father, a handsome stag, roams the forest, but leaves Bambi and his mother alone. Then there is Man. He comes to the forest with weapons that can wound an animal. He does terrible things to Gobo, to Bambi's mother, and even to Bambi. But He can't keep Bambi from growing into a handsome stag himself, and becoming...the Prince of the Forest.

Ismeretlen szerző - Piroska ​és a farkas / Hamupipőke / A 7 kecskegida és a farkas
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Nalini Singh - Borzongás
Judd ​Lauren mentálképességei gyilkolásra valók. A mentálhálón egy titkos osztag katonájaként iszonyatos dolgokat tett; most a farkas alakváltó falka odújában a Mentál Tanács végzetes tervének meghiúsítására használja erejét. Az Elcsendesedést azonban nem törheti meg, mert ezzel a környezetére szabadítaná gyilkos hajlamait. Brenna Shane Kincaid ártatlan farkas alakváltó lány volt, mielőtt egy sorozatgyilkos mentál elrabolta és megtörte az elméjét. Azóta látszólag felgyógyult, de a sérülések mélyebbek, mint ami a felszínen látszik. Kísérti a múltja. Juddhoz fordul segítségért, de bármilyen erős is közöttük a vonzalom, a rideg mentál nem tudja megadni a lánynak azt, amire a teljes gyógyuláshoz szüksége van.

Claude-Catherine Ragache - A ​farkasok
Apollón ​isten farkassá változva legyőzi az oroszlánt; a nőstényfarkas fiai: Romulus és Remus megalapítja Rómát; Ódin és az istenek küzdelme Fenrirrel; Assisi Szent Ferenc találkozása a gonosszal; a farkasember; a gévaudani fenevad... s még számtalan mítosz keveredik a valósággal - hol ördögi ragadozóvá, hol legendás hőssé formálva napjaink kiveszőfélben lévő vadállatát, a farkast. Az emberiség képzeletét időtlen idők óta különös istenek, boldog vagy boldogtalan lovagok, fantasztikus teremtmények népesítik be. A MÍTOSZOK ÉS LEGENDÁK című sorozat új életre kelti történelmünk varázserejű hőseit, furcsa, torz állatait és titokzatos istenségeit.

A. M. Lefevre - M. Loiseaux - M. Nathan-Deiller - A. Van Gool - Piroska ​és a farkas
A ​Világszép Mesék sorozat színes rajzokkal gazdagon illusztrált kötetének lapjain a jól ismert klasszikus mese elevenedik meg.

Leah Bendavid-Val - A ​világ képekben
A ​könyv a National Geographic magazin számára az elmúlt tizenöt évben készült fényképekből mutat be válogatást, megismertet a mögöttük rejlő tényekkel, valamint azoknak a férfiaknak és nőknek a véleményével, tapasztalataival, akik a képeket készítették. A felvételek a természet jelenségeinek, az állatok életének meghatározó eseményeit örökítik meg. Sok korai fénykép a későbbiekkel összehasonlítva megmutatja, a Geographic milyen egyedülálló teljesítményt nyújtott a fotózás területén, s hogy az évtizedek során hű maradt hagyományaihoz, miközben igyekezett követni képein a változó valóságot is. Az öt fejezet a Társaság főbb témáit mutatja be: az állatok életét a szárazföldön és a víz alatt, az Egyesült Államok és a világ kultúráját, a tudományt a csillagászattól a régészeten át az űrkutatásig. Lenyűgöző képek bizonyítják s Geographic fotósainak rátermettségét és képzelőerejét. A fotókat készítők terepen szerzett tapasztalataink, kalandjainak leírása kíséri. Ezek lehetnek humorosak vagy félelmetesek, de mindig ellenállhatatlanul izgalmasak. Leah Dendavid-Val, a kötet szerzője műszaki, újságírói és művészeti szempontból egyaránt bemutatja a fényképészek teljesítményét. A bevezető fejezet a Geographic fényképezéssel kapcsolatos elveinek kialakulását, fejlődését ismerteti, és bemutatása azokat a megszállottakat, akik mindvégig hittek abban, hogy a fényképezés segítségével jelentős igazságokat lehet elmondani a világról.

Oldrich Syrovátka - A ​pórul járt farkas
A ​szerző a legszebb La Fontaine meséket mondja el szabad, egyéni feldolgozásban, s így oktatgatás nélkül megszeretteti gyermek olvasóival a becsületes, dolgos, őszinte, szerény magatartást, és gyűlöletessé teszi előttük a gőgöt, az önzést, a talpnyaló hízelgést.

F. Kamov - A. Kurljandszkij - A. Hajt - No, ​megállj csak!
Ki ​ne ismerné a szülők közül a szovjet filmtörténet legendás kultfiguráit a No megállj csak című mesesorozatból? Eljött az ideje, hogy a legfiatalabb generáció is találkozzon az örök időkig fennmaradó történetet szereplőivel - e színes képekkel illusztrált mesekönyv segítségével. Canissa, 2005. Fordította: Simon Mónika

Kollekciók