Ajax-loader

'gyógyszeripar' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Lenkei Gábor - Cenzúrázott ​egészség
BESTSELLER ​- már 110 000 példányban Miért élünk feleannyi ideig, mint lehetne? Miért csak a civilizálatlan népek élhetnek 100 évig? Kik irányítják az egészségről alkotott fogalmainkat? Kik és miért söpörték szőnyeg alá a legfontosabb tudományos felismeréseket? Hogyan lehet sok pénzt keresni gyerekeken egy kitalált betegséggel? Mik a hízás leggyakoribb okai? Kik süllyesztették el a rák hatékony gyógymódját? Tudja, milyen egyszerű lenne egészségesnek maradni? "Ez a könyv olyannyira veszélyes, hogy fegyverviselési engedély kell hozzá." (B. G. üzletember)

B. Király Györgyi - Celladam
A ​történet főszereplője egy rádióműszerész, akinek - bármennyire is furcsa - vesszőparipája a rákkutatás. Jó néhány éve gondolt egy nagyot és merészet, és megalapította az ország első és ez ideig egyetlen magánvállalkozó rákkutató csoportját. A negyvenfős csoport tagjai orvosok, biológusok, fizikusok, vegyészek, egyszóval képzett szakemberek, akik 1984 nyarán eretnek gondolatokkal álltak elő. Nem kevesebbet véltek tudni, mint hogy a Kovács Ádám által felfedezett szerrel - a Celladammal - komoly javulás érthető el a rákos betegeknél - még az onkológiai osztályok által gyógyíthatatlannak nyilvánított ún. infaust eseteknél is -, s hogy a szer hatásmechanizmusában alapvetően eltér az eddig hivatalosan alkalmazott rákgyógyszerektől. Legalább ekkora meglepetést okozott másik gondolatuk is. Diagnosztikai módszerük - ha felételezésük helyes - lehetővé teszi, hogy a rákos folyamatot még a tumor kialakulása előtt, tünetmentes állapotban ki lehessen mutatni. A Celladamról és a diagnózisról mind a mai napig éles vita folyik az egészségügy berkeiben.

Mary Higgins Clark - Még ​egy élet
Amerika ​krimikirálynője egy nagyszabású csalásról szóló, rendkívül izgalmas történettel állt elő. Nicholas Spencer, a Gen-stone nevű gyógyszerkutató vállalkozás igazgatója, aki éppen egy rákellenes oltóanyagot próbál kifejleszteni, váratlanul eltűnik. Magánrepülőgépe lezuhan, de a holttest nem kerül elő. Az oltóanyaggal végzett kísérletek kezdetben rendkívül ígéretesek voltak, viszont Nicholas Spencer eltűnésével egy időben az FDA mégsem engedélyezi a gyógyszer forgalmazását. Ezt a hírt követi az a megdöbbentő felfedezés, hogy Spencer óriási összegekkel dézsmálta meg a Gen-stone vagyonát, amelynek jó része kisemberek pénzéből tevődött össze. Marcia 'Carley' DeCarlo-t, a Wall Street Weekly rovatvezetőjét azzal bízzák meg, hogy készítsen mélyinterjút a történetről. Ahogy Carley lépésről-lépésre halad a nyomozással, szinte megválaszolhatatlan kérdésekkel szembesül: valóban meghalt-e Nicholas Spencer, vagy rejtőzködik? Miért változott meg hirtelen az oltóanyaggal kapcsolatos orvosi vélemény? Amint a tények ekzdik megmutatni valódi arcukat, az újságírónő fokozatosan egy veszélyes csoport célpontjává válik.

Diarmuid Jeffreys - Aszpirin
Világszerte ​évente több mint 200 milliárd apró, fehér aszpirin tablettát pattintunk ki a védőfólia alól. Az aszpirin nem csupán az olyan mindennapos kellemetlenségeket szünteti meg, mint a fejfájás vagy a láz, de a szívinfarktus, az agyvérzés és akár egyes rákos megbetegedések megelőzésében is igen hatásos. Ha mindehhez hozzáadjuk az olyan súlyos betegségek kezelésében kifejtett jótékony hatását, mint az Alzheimer-kór vagy a fogínysorvadás, nyilvánvaló, hogy az emberiség számára páratlan fontosságú gyógyszerrel állunk szemben. Igaz, egészen 1971-ig azt sem tudtuk, hogyan fejti ki hatását, és akkor még nem is sejtettük hatalmas üzleti jelentőségét. Diarmuid Jeffreys végigköveti a pirula elképesztő és drámai fordulatokkal teli történetét, amely az ókori Egyiptomban kezdődött, magában foglalja a 19. század végi ipari fejlesztéseket, az 1918-as világméretű spanyolnáthajárványt, és a gyógyszeripari óriáscégek érte folytatott vetélkedését, amely még ma sem ért véget.

John Le Carré - Az ​elszánt diplomata
A ​nairobi brit nagykövetség nyugodt életét váratlan esemény kavarja fel: brutális módon meggyilkolják a csinos, vonzó Tessát, a csendes, visszahúzódó, fiatal diplomata, Justin Quayle feleségét. Teljes a tanácstalanság a diplomáciai körökben és a rendőrség soraiban, senki sem találja a magyarázatot erre a látszólag értelmetlen cselekedetre. Justin az első napokban csak megdöbbenést és fájdalmat érez, majd lassan felfedezi felesége halála mögött a különös összefüggéseket, és nyomozni kezd.

Lenkei Gábor - Betegségnek ​tűnő állapotok
Lehet, ​hogy Ön teljesen feleslegesen szed gyógyszereket? Lehet, hogy Ön nem is beteg? Még akkor sem, ha olyan egészségügyi problémái vannak, amelyek kísértetiesen hasonlítanak valamelyik valódi betegségre? Ez nagyon is lehetséges! Az orvoslás mai gyakorlata ugyanis nem tesz különbséget a valódi betegségek és a betegségnek tűnő állapotok között. Az orvoslás mai gyakorlata figyelmen kívül hagyja azt, hogy nem minden kedvezőtlen vagy akár nagyon rossz testi állapot minősíthető betegségnek. Én úgy vélem, hogy emiatt kétszer annyi embert minősítenek betegnek, mint ahányan valóban betegek, és kétszer annyian szednek gyógyszereket, mint ahány embernek arra valóban szüksége lenne. Ha Ön valójában nem beteg és mégis betegnek minősítették... Ha Ön valójában nem beteg és mégis gyógyszerfogyasztásra ítélték... akkor Ön nagyon komoly veszélyben van! Meneküljön ebből a csapdából! Derítse ki önmaga számára, hogy mi az igazság! A könyv megmutatja a kivezető utat.

Szendi Gábor - Depresszióipar
Depresszióipar ​című könyvem arról a manipulációs gépezetről szól, amely nemcsak a betegekkel, de magukkal a "mezei" pszichiáterekkel is elhiteti, hogy a depresszió (és sok más mentális betegség) csak "anyagcserezavar". Ez a szélsőséges redukcionizmus egyszerűen alkalmatlan pszichoszociális hatásokra kialakuló mentális zavarok értelmezésére és kezelésére. (mozgovilag.hu) A kötetet dr. Buda Béla professzor utószava zárja.

Lenkei Gábor - Helyszíni ​tudósítás a vitaminellenes háborúból
Vajon ​mennyire értékesek és fontosak a vitaminok? A vitaminok rendkívüli jelentőségének legfeltűnőbb bizonyítéka, hogy bizonyos érdekcsoportok már nagyon hosszú ideje folytatnak ellenük "háborút". A szűnni nem akaró harc hátterében az áll, hogy a támadók nagyon is tisztában vannak a vitaminok valódi értékével és valódi fontosságával. Sajnos sokkal jobban tisztában vannak ezzel, mint az utca embere.

Arthur Hailey - Keserű ​pirula
Egy ​sikeres orvossággal egy gyógyszergyár egy csapásra dúsgazdaggá válhat, egy sikertelennel - ezrek halálát okozhatja. Az amerikai gyógyszeripar nem a gyávák, a tehetségtelenek és a kóklerek üzletága. És nem is kifejezetten a gyengébbik nemé. Ha egy nő itt akar karriert csinálni, nem elég, ha rendelkezik ugyanazokkal a tulajdonságokkal, mint a férfiak: kénytelen jobb lenni náluk. Tapasztalja ezt Celia Jordan, a vonzó és magabiztos fiatalasszony is, miután felveszik ügynöknőnek a Felding-Roth gyógyszergyárba, és szívós munkával megindul felfelé a ranglétrán. Az évtizedek alatt meg kell küzdenie a kollégák előítéleteivel, jellemtelen tudósokkal, szemforgató politikusokkal, és ritkán részesül jutalomban, amiért mindig a lelkiismeretére hallgat - pedig a vállalatát egy ízben majdnem a tönk szélére juttatja egy túl korán piacra dobott szer, ami ellen ő kézzel-lábbal tiltakozott. Az elhamarkodott lépés következtében sok-sok anya egész életükre magatehetetlen gyermekeket hozott világra. A kétségbeesett cégvezetőség a világ másik részéről hívja vissza az asszonyt, aki, feledve a sérelmeket, röpül a vállalat segítségére. Az emberi tragédiák sorozata azonban még nem ért véget...

Jamie Reidy - Kemény ​üzlet - Szerelem és más drogok
Jamie ​Reidy 1995 és 2000 között a Pfizer, a világ egyik legnagyobb gyógyszergyártó cégének ügynöke volt. Feladata leginkább abból állt, hogy urológusokat győzködött a Viagra jótékony hatásairól. Sok bíztatásra nem volt szükség: a kis kék tablettáért már a piacra dobása előtt rengetegen vágytak. A Kemény üzlet bennfentes beszámoló a gyógyszeripar sötét bugyraiból, hiszen Jamie Reidy belülről figyelhette meg az orvosi rendelők, nővérek és orvoslátogatók mindennapi munkáját, nem is olyan önzetlen és tisztességes módszereit. Aki kemény odamondogatásra vágyik, annak nem ajánljuk ezt a könyvet, hiszen Reidy leginkább saját magából űz gúnyt, és nem tesz úgy, mint aki változtatni tudna a világon. A SZERELEM ÉS MÁS DROGOK c. film forgatókönyve ebből a memoárból született.

Leslie Iversen - Gyógyszerek, ​drogok
A ​XX. században rendkívüli mértékben felgyorsult a gyógyszerek kutatása, s komoly előrehaladás történt a baktériumok és vírusok által okozott fertőzések, a szívbetegségek stb. kezelésében. Mindez mindannyiunk életét alapvetően megváltoztatta. Ezzel párhuzamosan azonban a nyugati országokban megnövekedett a gyógyszerek hatóanyagainak élvezeti célú felhasználása. A könyv ismerteti az ilyen célra leggyakrabban alkalmazott hatóanyagok tulajdonságait, s az egyes gyógyszerek "életrajzában" felvázolja kifejlesztésük történetét és kipróbálásuk körülményeit. Körvonalazza mindazokat az elméleteket, amelyek megpróbálják magyarázni az adott hatóanyagokhoz való hozzászokás lényegét és folyamatát.

Büki Andrea - Keserű ​pirula
Orvoslátogató... ​Vajon hányan tudják, hogy mit is rejt ez a fogalom, milyen tudás kell hozzá, hogy valaki erre a pályára kerüljön? Megismerhetünk egy fiatal, ambiciózus, pályakezdő orvost, aki orvoslátogatóként úgy gondolja, a befektetett munka, az etikus magatartás elegendő, hogy az általa képviselt gyógyszerek eljussanak a betegekhez, akik számára azok a gyógyulást jelenthetik. Hamar ráébred, hogy milyen tényezők mozgatják valójában a gyógyszerpiacot...

Lenkei Gábor - Egészségre ​ártalmas!
Egészségre ​ártalmas! Mi az, ami erről a legtöbb embernek eszébe jut? Feltehetőleg a dohányzás, a zsíros ételek, a koleszterin, a szennyezett levegő, a tartósítószerek és így tovább. Nos, naivak. Semmit sem tudnak arról, hogy az egészségüket leginkább fenyegető tényezőket elrejtették a szemük elől. A könyvből megtudhatja, milyen módszerekkel próbálnak beterelni minket a gyógyszermaffia "koncentrációs táborába". Nem valahol máshol, a világ egy távoli táján. Itt, Magyarországon, a XXI. században. Tudja meg mi az, ami igazán ártalmas az Ön egészségére. A bizonyítékokat a könyvben találja. Jó "szórakozást". Dr. Lenkei Gábor

Arthur Hailey - Strong ​Medicine
Miracle ​drugs save lives and ease suffering, but for profit-motivated companies, the miracle is the money they generate...at any cost. Billions of dollars in profits will make men and women do many things--lie, cheat, even kill. now one beautiful woman will be caught in the cross fire between ethics and profits. As Celia Jordan's fast-track career sweeps her into the highest circles of an international drug company, she begins to discover the sins and secrets hidden in the research lab...and in the marketplace. Now the company's powerful new drug promises a breakthrough in treating a deadly disease. But Celia Jordan knows it may deliver a nightmare.

Covers_218216
0

Ismeretlen szerző - Gyógy-szer, ​de nem gyógyszer
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

John Virapen - Mellékhatás: ​halál
Manapság ​naponta találkozhatunk a televízióban, újságokban vagy az orvosi rendelőkben színesebbnél színesebb, figyelemfelkeltő és meggyőző reklámokkal, amelyek a lehető leghatásosabb gyógyszereket hirdetik mindennapos panaszainkra és betegségeinkre. De vajon elhihetjük, hogy a legártatlanabbnak tűnő készítmények valóban segítenek rajtunk, és nem károsítják a szervezetünket? Megbízhatunk a napi rendszerességgel szedett gyógyszerekben? Ezekre és más hasonló kérdésekre felel ez a kötet, mely leleplező vallomás arról, hogy a nemzetközi gyógyszeripari cégeket elsősorban nem a betegek érdeklik, hanem a gazdasági mutatók és az elérhető haszon.

Ray Moynihan - Szex, ​hazugság, gyógyszerek
Előfordult ​már önnel, hogy az orvosa olyan bajra írt fel gyógyszert, amire talán nem is pirulákat kellett volna szednie? Lehet, hogy valójában nem is beteg, csak bedőlt a gyógyszergyárak és az orvosok közös kampányának? Mi állhat a gyógyszergyárak, a kutatóintézetek és az orvosok elszántsága mögött? Ki dönti el, hogy ki beteg, és ki nem az? Ki dönti el, hogy mi a betegség, és mi nem az? Ray Moynihan oknyomozó újságíró könyve nemcsak ezekre a kérdésekre keresi - és találja meg - a választ, hanem aprólékos munkával mutatja be a gyógyszergyárak és az orvostársadalom működését egy alapjában véve kitalált betegségen keresztül, amely “női szexuális diszfunkció”, illetve DSM néven vált közismertté. Egy rendellenesség, amely a gyógyszergyárak szerint a nők 75%-át érinti, mindenképpen figyelemre méltó, és ha már figyelemre méltó, miért ne lehetne rá gyógyszert gyártani és felírni? Még ha a beteg nem is beteg, állapota pedig olyan tényezők együttállásból fakad, melyeket egyenként és összességében sem gyógyszerekkel kellene kezelni. Ray Moynihan, neves ausztrál újságíró könyvében aprólékosan feltérképezi, hogy milyen szövevényesen fonódnak össze a gyógyszergyárak érdekei az orvostársadalom és a kutatók érdekeivel, és hogy miképpen indult útjára a női szexuális diszfunkciót egyoldalúan bemutató promóciós kampány, amelynek több millió nő dőlt be.

Antalóczy Katalin - Privatizáció ​a gyógyszeriparban
A ​gyógyszeripar az egyik legnagyobb hagyományokkal és sikerekkel rendelkező szakmakultúra Magyarországon. A könyv ezen ágazat helyzetéről, privatizációjáról nyújt átfogó képet. Részletesen, dokumentumokra támaszkodva elemzi a gyógyszeriparral kapcsolatos állami privatizációs stratégiát és gyakorlati politikát, az ÁVÜ, az ÁV Rt. és az ÁPV Rt. tevékenységét, bemutatja a vállalatok privatizációs törekvéseit, ezek mozgatórugóit, végül képet ad a magánosítás hozadékáról, a vállalatok gazdálkodására gyakorolt hatásáról.

John Le Carré - The ​Constant Gardener
Frightening, ​heartbreaking and exquisitely calibrated, _The Constant Gardener_ is a profoundly moving story of a man ennobled by his wife's tragic murder, and a magnificent exploration of the dark side of unbridled capitalism.

Evelyn Marsh - Lopakodó ​halál
A ​feszültségtől vibráló orvosi krimi Észak-Olaszországban játszódik. A maffia igyekszik az élet minden területét uralni, s aki egyszer már nekik dolgozott, az nem szabadulhat... Eljön a szívességek órája! Evelyn Marsh 1989-ben megjelent Halál a műtőasztalon című könyvében a szicíliai maffiáról rántotta le a leplet. Az akkor életben maradt szereplők egy részével ismerősként találkozunk ebben az új könyvben. A fordulatos cselekmény a torinói Santa Maria Kórházban és a milánói Ambrózia Gyógyszergyárban folytatódik, ahol a gyógyszerkutatás, a gyógyítás és a maffia érdekei újszerűen kapcsolódnak össze. Az orvosok, iparmágnások, bankárok, kutatók és az alvilág figurái vergődnek az életben maradásért, a pénzért, a család kegyetlen törvényei szerint.

Lenkei Gábor - A ​koleszterin nem ártalmas
A ​ma uralkodó felfogás szerint: A koleszterin egy ártalmas anyag. A dogma egyik meghatározása: Merev, meváltoztathatatlannak hirdetett kötelező erejű tétel/tan. A tévhit meghatározása: Valamivel kapcsolatban egy vagy több emberben kialakult téves meggyőződés. Az orvostudomány a XX. század kezdete óta sajnálatos átalakuláson ment keresztül. Az orvosképzés tananyagát ugyanis elkezdték a gyógyszeripar éljaihoz és érdekeihez igazítani. Manapság már szinte teljes mértékben a gyógyszeripar céljainak és érdekeinek megfelelô módon képzik, és ezzel félrevezetik az orvosokat. A félrevezetett orvosok – akaratlanul is – félrevezetik a nagyközönséget és a pácienseiket. A gyógyszermaffia a az orvoslás nevében tudománytalan dogmákat alkot, hisztériakampányokat menedzsel, és félelmet kelt az emberekben. Emberek tömegeit kényszerítik arra, hogy teljesen szükségtelenül nagyon veszélyes, az egészségüket leromboló gyógyszereket fogyasszanak. A hozzá nem értés és a tudatlanság csapda. A tudás szabaddá tesz.

Covers_46263
Magyar ​Gyógyszerkönyv Ismeretlen szerző
2

Ismeretlen szerző - Magyar ​Gyógyszerkönyv
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Carly Phillips - His ​to Protect
Talia ​Shaw has spent her adult life working as a scientist for a big pharmaceutical company. She’s focused on saving lives, not living life. When her lab is broken into and it's clear someone is after the top secret formula she’s working on, she turns to the one man she can trust. The same irresistible man she turned away years earlier because she was too young and naive to believe a sexy guy like Shane Landon could want her. Shane Landon’s bodyguard work for McKay-Taggart is the one thing that brings him satisfaction in his life. Relationships come in second to the job. Always. Then little brainiac Talia Shaw shows up in his backyard, frightened and on the run, and his world is turned upside down. And not just because she’s found him naked in his outdoor shower, either. With Talia's life in danger, Shane has to get her out of town and to her eccentric, hermit mentor who has the final piece of the formula she’s been working on, while keeping her safe from the men who are after her. Guarding Talia's body certainly isn't any hardship, but he never expects to fall hard and fast for his best friend’s little sister and the only woman who’s ever really gotten under his skin.

Bánfalvi Attila - A ​medicina hatalma és kiszolgáltatottsága
Bánfalvi ​Attila filozófusként, ,,kétségfejlesztőként" foglalkozik a gyógyítás és intézményei problémáival. Azaz éppen azokat a kérdéseket veti fel, amelyeket hajlamosak vagyunk az instrumentális ész fekete dobozába zárni. Ez a fajta attitűd nagyon hasonlít a kérdező gyermek magatartásához, aki nem fogadja el a felnőttek szabályai által megalkotott kulturális teret, hanem rákérdez annak ,,magától értetődő" vonásaira. A medicina a nyugati kultúra kitüntetett jelentőségű intézménye, amely növekvő befolyásával főszerepet játszik életünk alapszabályainak kimunkálásában, ám kiszolgáltatottja is kultúrája ,,megrendeléseinek". A medikalizációról szóló írások legalább annyiban igyekeznek ellenállni e meghatározó kulturális folyamat sodrásának, hogy a parton álló ,,abnormális" nézőpontjából rácsodálkoznak mindarra, amit a sodrásban lévők az ár ereje és sebessége miatt nehezen vehetnek észre.

Paolo Bacigalupi - A ​kételygyár
A ​kamasz Alixnek egy jómódú amerikai család tagjaként nincs túl sok problémája, egy nap azonban felkeresi egy titokzatos srác, aki azzal szembesíti, hogy minden, amit az életéről tud, hazugság. Apja abból szerzi pénzét, hogy hiányosan tesztelt gyógyszereket forgalmazó gyárakat véd az áldozatok követeléseivel szemben. Alixnek számolnia kell a lehetőséggel, hogy az eszes és vonzó idegennek, aki egy fiatalokból álló radikális aktivista-csapat feje, talán igaza van, és az események felgyorsulásával el kell döntenie, hogy lebuktatja-e azt az embert, aki felnevelte és mindent megadott neki.

Lydia Millet - Pills ​and Starships
In ​this richly imagined dystopic future brought by global warming, seventeen-year-old Nat and her hacker brother Sam have come by ship to the Big Island of Hawaii for their parents' Final Week. The few Americans who still live well also live long—so long that older adults bow out not by natural means but by buying death contracts from the corporates who now run the disintegrating society by keeping the people happy through a constant diet of "pharma." Nat's family is spending their pharma-guided last week at a luxury resort complex called the Twilight Island Acropolis. Deeply conflicted about her parents' decision, Nat spends her time keeping a record of everything her family does in the company-supplied diary that came in the hotel's care package. While Nat attempts to come to terms with her impending parentless future, Sam begins to discover cracks in the corporates' agenda and eventually rebels against the company his parents have hired to handle their last days. Nat has to choose a side. Does she let her parents go gently into that good night, or does she turn against the system and try to break them out? But the deck is stacked against Nat and Sam: in this oppressive environment, water and food are scarce, mass human migrations are constant, and new babies are illegal. As the week nears its end, Nat rushes to protect herself and her younger brother from the corporates while also forging a path toward a future that offers the hope of redemption for humanity. This page-turning first YA novel by critically acclaimed author Lydia Millet is stylish and dark and yet deeply hopeful, bringing Millet's characteristic humor and style to a new generation of young readers.

Covers_351012
Gyógyszertechnológia Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Gyógyszertechnológia
A ​gyógyszertechnológia alkalmazott tudomány. A mai értelemben vett gyógyszertechnológia az ipari gyógyszergyártással vette kezdetét, a 19. század végén, ill. a 20. század első évtizedeiben. A tapasztalati adatokon történő gyártást – a gyártásra vonatkozó ismeretek összegyűjtésével és rendszerezésével és a tapasztalatok általánosításával – felváltotta a tudományos tervező és fejlesztő munka. Nemcsak ipari üzemekben folyt és folyik gyógyszergyártás, bár a gyógyszertechnológiának ez a meghatározó szegmense, hanem meg kell említeni a gyógyszertári gyógyszerkészítést (magisztrális gyógyszerkészítés, receptúra) és a laboratóriumi szintű gyógyszergyártást, amely sajátos átmenet a gyógyszergyári és a patikai gyógyszerkészítő tevékenység között. A jegyzet elsősorban azoknak a gyógyszerészhallgatóknak készült, akik a Gyógyszertechnológia tárgy kurzusait 4 szemeszteren keresztül hallgatják a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karán. A jegyzet felépítése követi az előadások anyagát az alábbi nagy témák szerint: – a gyógyszertechnológia alapfogalmai, kapcsolta a kolloid- és a fizikai kémiával, – a gyógyszertechnológia műszaki kémiai vonatkozásai, – a gyógyszerformák előállításának elmélete és gyakorlata, valamint – az alkalmazott biofarmácia. Az egyes témák ismertetése, az összeállítás jegyzet jellegéből adódóan, csak és kizárólag a legfontosabb ismeretekre korlátozódnak (definíciók, felsorolás, összefüggések stb.). Az adott téma bővebb kifejtése az előadás tárgyát képezi. Tehát a jegyzetben található ismeretanyag az előadásokon elhangzottakkal válik teljessé.

Dr. Révész Piroska - Gyógyszertecnológia
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Douglas Preston - Lincoln Child - Lázálom
Aloysius ​Pendergast ügynök mind a mai napig gyászolja feleségét, Helent, akit tizenkét évvel ezelőtt egy hátborzongató vadászbalesetben veszített el. A régi családi birtokon hosszú idő után újra kezébe veszi felesége tárgyait - és rettenetes felfedezést tesz: rájön, hogy felesége puskájában, amellyel életét próbálta menteni, éles helyett csak vaktöltény volt. Ki akarhatta megölni Helent... és miért? Pendergast barátját és társát, Vincent D'Agosta hadnagyot hívja segítségül, hogy a gyilkos után kutatva visszautazzanak a múltba, és nyomon kövessék Helen életét a házasságkötés előtt és után is. Pendergast rájön, hogy imádott feleségének, az egyetlen embernek, akiben teljesen megbízott, rengeteg titka volt... Az ügynök ebben az ügyben is épp olyan eltökélten küzd az igazság kiderítéséért, mint máskor, de elveszíti jól ismert nyugalmát és szilárdságát. A "Lázálom"-ban mélyebben beleláthatunk kedvenc FBI-ügynökünk lelkébe, mint bármelyik eddigi kötetben.

Douglas Preston - Lincoln Child - Fever ​Dream
At ​the old family manse in Louisiana, Special Agent Pendergast is putting to rest long-ignored possessions reminiscent of his wife Helen's tragic death, only to make a stunning-and dreadful-discovery. Helen had been mauled by an unusually large and vicious lion while they were big game hunting in Africa. But now, Pendergast learns that her rifle-her only protection from the beast-had been deliberately loaded with blanks. Who could have wanted Helen dead...and why? With Lieutenant Vincent D'Agosta's assistance, Pendergast embarks on a quest to uncover the mystery of his wife's murder. It is a journey that sends him deep into her past where he learns much that Helen herself had wished to keep hidden. Helen Pendergast had nursed a secret obsession with the famed naturalist-painter John James Audubon, in particular a long-lost painting of his known as the Black Frame. As Pendergast probes more deeply into the riddle-the answer to which is revealed in a night of shocking violence, deep in the Louisiana bayou-he finds himself faced with an even greater question: who was the woman he married?

Paolo Bacigalupi - The ​Doubt Factory
In ​this page-turning contemporary thriller, National Book Award Finalist and New York Times bestselling author Paolo Bacigalupi explores the timely issue of how public information is distorted for monetary gain, and how those who exploit it must be stopped. Everything Alix knows about her life is a lie. At least that's what a mysterious young man who's stalking her keeps saying. But then she begins investigating the disturbing claims he makes against her father. Could her dad really be at the helm of a firm that distorts the truth and covers up wrongdoing by hugely profitable corporations that have allowed innocent victims to die? Is it possible that her father is the bad guy, and that the undeniably alluring criminal who calls himself Moses--and his radical band of teen activists--is right? Alix has to make a choice, and time is running out, but can she truly risk everything and blow the whistle on the man who loves her and raised her?

Ann Patchett - State ​of Wonder
“Expect ​miracles when you read Ann Patchett’s fiction.”—New York Times Book Review Award-winning, New York Times bestselling author Ann Patchett returns with a provocative and assured novel of morality and miracles, science and sacrifice set in the Amazon rainforest. Infusing the narrative with the same ingenuity and emotional urgency that pervaded her acclaimed previous novels Bel Canto, Taft, Run, The Magician’s Assistant, and The Patron Saint of Liars, Patchett delivers an enthrallingly innovative tale of aspiration, exploration, and attachment in State of Wonder—a gripping adventure story and a profound look at the difficult choices we make in the name of discovery and love. Dr. Marina Singh, a research scientist with a Minnesota pharmaceutical company, is sent to Brazil to track down her former mentor, Dr. Annick Swenson, who seems to have all but disappeared in the Amazon while working on what is destined to be an extremely valuable new drug, the development of which has already cost the company a fortune. Nothing about Marina's assignment is easy: not only does no one know where Dr. Swenson is, but the last person who was sent to find her, Marina's research partner Anders Eckman, died before he could complete his mission. Plagued by trepidation, Marina embarks on an odyssey into the insect-infested jungle in hopes of finding her former mentor as well as answers to several troubling questions about her friend's death, the state of her company's future, and her own past. Once found, Dr. Swenson, now in her seventies, is as ruthless and uncompromising as she ever was back in the days of Grand Rounds at Johns Hopkins. With a combination of science and subterfuge, she dominates her research team and the natives she is studying with the force of an imperial ruler. But while she is as threatening as anything the jungle has to offer, the greatest sacrifices to be made are the ones Dr. Swenson asks of herself, and will ultimately ask of Marina, who finds she may still be unable to live up to her teacher's expectations. In a narrative replete with poison arrows, devouring snakes, and a neighboring tribe of cannibals, State of Wonder is a world unto itself, where unlikely beauty stands beside unimaginable loss. It is a tale that leads the reader into the very heart of darkness, and then shows us what lies on the other side.

Kollekciók