Ajax-loader

'emberi test' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Az_emberi_test_1
Az ​emberi test 1. Ismeretlen szerző
8

Ismeretlen szerző - Az ​emberi test 1.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Az_emberi_test_2
Az ​emberi test 2. Ismeretlen szerző
6

Ismeretlen szerző - Az ​emberi test 2.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Rudolf Steiner - A ​világ és az ember szellemi megismerésének alapelemei
Az ​antropozófia alapfogalmai. Test, lélek, szellem. Az érzékfeletti világ régiói. Sors és újraszületés. Az ember a halál után. ´´Az ember a legmagasabbat, akire feltekinthet, `Isten`-nek nevezi. legmagasabb rendeltetését tehát valamiképpen Istennek kapcsolatosnak kell elképzelnie. Ezért azt az érzékelhető dolgokon túlmenő bölcsességet, amely saját mivoltát és ezzel együtt rendeltetését kinyilatkoztatja, isteni bölcsességnek vagy teozófiának nevezhetjük az emberiség életében és a világmindenségben végbemenő szellemi folyamatok vizsgálatát pedig szellemtudománynak. Ha ennek eredményei közül különösen azokat emeljük ki, amelyek az ember szellemi magvára vonatkoznak - mint ez a könyv -, akkor erre a témakörre a `teozófia` kifejezést használhatjuk, mert ezt évszázadokon keresztül ilyen értelemben alkalmazták. Ez a könyv ebből a felfogásból kiindulva ismerteti vázlatosan a teozófiai világszemléletet. Írója semmi olyanról nem szól, am ne lenne számára ugyanolyan értelemben tény, mint ahogy egy külső világbeli élmény tény a szem, a fül és a mindennapi értelem számára. Olyan élményekről van szó, amelyeket mindenki átélhet, aki rászánja magát, hogy a könyvünk egyik külön fejezetében leírt `megismerési útra` lépjen. Akkor helyezkedünk helyes álláspontra az érzékfeletti világgal szemben, ha feltételezzük, hogy egészséges gondolkodással és érzülettel meg lehet érteni a magasabb világokból fakadó ismeretek minden igazságát, és ezzel a megértéssel megvethetjük a magunk látó képességének is szilárd alapját bár ahhoz, hogy ezt megszerezzük, természetesen még más is szükséges. Ha ettől az úttól visszariadunk, és csak más módon igyekszünk behatolni a magasabb világokba, bezárjuk magunk előtt a valódi, magasabb megismerés kapuját. Az az elv, hogy csak akkor ismerem el a magasabb világok létezését, ha már láttam azokat, éppen a `látás` elé gördít akadályokat. Viszont ha előbb józan gondokodással meg akarjuk érteni azt, amit később megláthatunk, elősegítjük látásunk kifejlődését. Ez fontos erőket varázsol elő lelkünkben, amelyek elvezetnek a `látás`-hoz.

Joanne Avison - Yoga
YOGA: ​Fascia, Anatomy and Movement seeks to bridge the divide between the application of classical anatomy and real-life experiences of practicing and teaching yoga. This book presents fascia as the tensional network of connective tissues; the fabric of the human form. Research into fascia is revealing a whole new context for understanding the human body both at rest and in motion. Whatever your style of yoga, YOGA: Fascia, Anatomy and Movement makes sense of the experience of the moving body in and beyond the yoga classroom. It is a groundbreaking and invaluable resource in the contemporary art and science of yoga. The book is written in straightforward and accessible language, and is divided into three parts: Part 1 examines recent research and the paradigm shift from the classical anatomy of the musculoskeletal system to the new perspective the fascia provides. Part 2 applies this perspective to the practice of yoga with clear descriptions of techniques, exercises and plenty of illustrations. Part 3 considers the metaphysical aspect of yoga and the hidden geometry of our biotensegrity architecture as a metaphor for consciousness. YOGA: Fascia, Anatomy and Movement is intended primarily for Yoga Teachers, but can be adapted for use with Pilates or other movement training programs. Therapists working in the fields of sport, dance, and movement therapy as well as manual practitioners will all find the book enhances their approach to practice.

Covers_440993
Az ​emberi test Ismeretlen szerző
6

Ismeretlen szerző - Az ​emberi test
Az ​emberi test egy csodálatos, tökéletes felépítésű, kiválóan működő, ám rendkívül bonyolult "gépezet". Minden egyes életműködés, ahhoz hogy rendben mehessen végbe, egy-egy szervrendszert igényel, amelyek nem elszigetelten működnek, hanem egymással szoros összefüggésben és kölcsönhatásban. Ezért e népszerű anatómiai atlasz az emberi testet rendszerbe foglalva mutatja be.Azonban bármennyire is összetett és rejtélyes szervezetünk felépítése és működése, mindannyiunk számára fontos, hogy alaposan megismerjük, és ennek alapján megfelelően karban tartsuk. A kiváló minőségű szakrajzok, a magyar és latin nyelvű megnevezések, valamint a közérthető magyarázatok miatt minden bizonnyal széles körű érdeklődésre tart számot az emberi test eme "térképgyűjteménye". Haszonnal forgathatják középiskolai tanárok és diákok, egészségügyi pályára készülők, sportolók, masszőrök, fizioterapeuták, ápolók, edzők, a testkultúra iránt érdeklődők. A benne foglalt ismereteken túl gyakorlati segítséget jelent az egészség megőrzéséhez és az életminőség javításához is, mert aki jól ismeri testének felépítését és működését, tudatosan élheti az életét és remélhetőleg nem él vissza az egészségével.

Susan Bordo - The ​Male Body
An ​exciting new popular study of the male body--fresh, honest, and full of revelations In this surprising, candid cultural analysis, Susan Bordo begins with a frank, tender look at her own father's body and goes on to perceptively scrutinize the presentation of maleness in everyday life. Men's (and women's) ideas about men's bodies are heavily influenced by society's expectations, and Bordo helps us understand where those ideas come from. In chapters on the penis (in all its incarnations), fifties Hollywood, male beauty standards, and sexual harassment, and in discussions of topics ranging from Marlon Brando and Boogie Nights to Philip Roth and Lady Chatterley's Lover, Bordo offers fresh and unexpected insights. Always--whether she is examining Michael Jordan or Humbert Humbert, the butch phallus or her own grade-school experiences--she rejects rigid categories in favor of an honest, nuanced version of men as flesh-and-blood human beings.

Emmanuelle Kecir-Lepetit - Miért ​dobog a szívem?
Szép ​rajzokkal illusztrált válaszok a mindenre kíváncsi gyerekek kérdéseire az emberi testről. 3-6 éveseknek Hogy kerül a kisbaba anya hasába? Mikor leszek olyan magas, mint anya vagy apa? Miért dobog a szívem? Miért gőzölög a szám, amikor hideg van? Miért pisilünk? Miért kell előbb lefeküdnöm, mint a felnőtteknek? Tej van a fogaimban?

Ruth Martin - Allan Sanders - A ​csodálatos test
Gyertek ​kis felfedezők! Vizsgáljuk meg egészen közelről a csodálatos emberi testet, nézzük meg, mi rejtőzik a bőrünk alatt. Ha felemeled az ablakokat, még több érdekes információt találhatsz az agyról vagy éppen a baba fejlődéséről. Rengeteg felfedeznivaló vár!

Horváth Endre - Vércsoportok
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Antonio Damasio - The ​Feeling of What Happens
The ​superb researcher, humanist, and author of Descartes' Error binds the body to the spirit in an exploration of consciousness The publication of this book is an event in the making. All over the world scientists, psychologists, and philosophers are waiting to read Antonio Damasio's new theory of the nature of consciousness and the construction of the self. A renowned and revered scientist and clinician, Damasio has spent decades following amnesiacs down hospital corridors, waiting for comatose patients to awaken, and devising ingenious research using PET scans to piece together the great puzzle of consciousness. In his bestselling Descartes' Error, Damasio revealed the critical importance of emotion in the making of reason. Building on this foundation, he now shows how consciousness is created. Consciousness is the feeling of what happens-our mind noticing the body's reaction to the world and responding to that experience. Without our bodies there can be no consciousness, which is at heart a mechanism for survival that engages body, emotion, and mind in the glorious spiral of human life. A hymn to the possibilities of human existence, a magnificent work of ingenious science, a gorgeously written book, The Feeling of What Happens is already being hailed as a classic.

Albert Barillé - Egyszer ​volt...
Mester ​és barátai, azaz Albert Barillé rajzfilmsorozatának ma is népszerű rajzfilmhősei ezúttal az emberi testben kalandoznak és közben bemutatják, hogyan épül fel, miként működik a szervezet. Látás, hallás, légzés, vérkeringés, az immunrendszer - testünk megannyi csodája, melyek felfedezését és megértését egyszerű ábrák, színes fotók és világos leírások segítik. Akárcsak korábbi, az emberiség történetét bemutató enciklopédiánk, ez a kötet is szórakoztatva, játékosan tanít fontos ismereteket az ifjú olvasóknak.

Ismeretlen szerző - 222 ​érdekes dolog az emberi testről
Hogyan ​működik a hallásunk? Mik azok a vitaminok? Hány méter hosszúak a beleink? Van, aki hallja ha mozog a szeme? Hány csontunk van? Miért baj az elhízás? Miben van E-vitamin? Milyen gyorsan kering a vérünk? Miért sárgát pisilünk? Mi az az antitest? Miért piros az ajkunk? Baj, ha nem alszom eleget? Miért lehetek hálás a májamnak? És még sok hasznos és furcsa érdekesség az emberi testről, amit nem árt, ha tudsz.

Paul Hougham - Az ​emberi test, szellem és lélek
Az ​emberi test, szellem és lélek hiteles, átfogó és elgondolkodtató képet ad az emberi Test és szellem nyugati felfogásáról, s egyben azt összehasonlítja az ősi kultúrákéval, beleértve a csakrák és a csi keleti energiarendszerét, valamint az afrikai, az észak- és dél-amerikai samanizmus kozmikus világképét.

Ismeretlen szerző - Fedezd ​fel a világot! - Az idegrendszer, a mirigyek és a keringés
Az ​emberi test működésével foglalkozó kötetetek újabb része a bámulatosan összetett idegrendszer titkait bontja ki, a parányi neuronoktól az idegek felépítésén át egészen az emberi agy anatómiájáig. Ismerteti a beszéd, az alvás, az emlékezet működését, illetve a leggyakoribb idegrendszeri zavarokat. Bemutatja a keringési rendszert és a belső elválasztású mirigyeket, miközben olyan kérdésekre ad választ, hogy miért alakulhatnak ki szívbetegségek vagy melyek a cukorbetegség okai.

Nánássy László Dezső - Az ​emberi lélek
"Midőn ​az emberi lélekről szóló könyvemet a magyar hitvédelmi irodalom könyvpiacán útjára bocsátom, nagyon jól tudom, hogy könyvem nem fog minden kívánalomnak megfelelni. Az emberi lélek tárgya a legnehezebb kérdések közé tartozik. Ezen a téren felhozott ellenvetések oly váltakozók és sokszerűek, hogy eleve merészség volna teljeset és hiánytalant ígérni. Szeretném rávezetni olvasóimat, hogy a modern természettudomány megállapításai, a legszebb s legmeggyőzőbb apologiája halhatatlan szellemi lelkünk létezésének. Rá szeretnék világítani, hogy a hitetlen embernek mennyi mindent el kell hinnie, csak azért, hogy ne higyjen!" Budapest, 1928 augusztus hó.

Nánássy László Dezső - Halhatatlan-e ​a lélek?
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Tim Anderson - Geoff Neupert - Original ​Strength
When ​you were a child, you had an amazingly strong, resilient and healthy body. The body you built through movement during the first several years of your life was meant to be the foundation from which you would continue to add strength, power and resiliency. Your body was meant to be strong, graceful, powerful, fluid, mobile and resilient. You were never meant to be broken, weak, fragile, stiff or injured. You were never meant to just "fall apart" with age. You are supposed to be able to conquer mountains, and even playgrounds, well into your golden years. You are supposed to enjoy this life with vitality. But, many of us do not. Many of us are just watching life go by. We have lost our way. We have lost our foundation. Our sedentary lifestyles have robbed us of the foundation and the joy of movement that we built as children. Because of this, we have lost our strength, our health, our resiliency and our vitality. Thankfully, we were indeed made to move. Through movement, specific movements, we can regain our foundation of strength, our foundation of health. We can become the strong, powerful, and graceful bodies that we were meant to be. We can enjoy this life with vitality. We don't have to be spectators, merely existing. We were made for adventure, for life! We can regain our Original Strength - our foundation. We can help our bodies remember how to move again and in doing so, we can become strong, healthy and resilient; like we were meant to be. We invite you to join us and regain the body you were always meant to have: A body capable of enjoying life.

Oliver Gralla - Húgyügyek
A ​Húgyügyek egy olyan urológiai kézikönyv, amely egyaránt segítséget nyújt a férfiaknak és a nőknek mindennapi egészségügyi problémáikkal kapcsolatban. Szó van benne a péniszről, az erekciós zavarokról, a korai magömlésről, a tesztoszterinszintről, a férfiak és a nők felfázásáról, krónikus hólyaggyulladásról, a terméketlenségről. Dr. Gralla egészségügyi tapasztalatai naprakészek, stílusa könnyed és fesztelen. Az urológiai praxisból származó zavarba ejtő, elképesztően vicces, vagy olykor egyszerűen csak hihetetlen esettörténetekből nem csak férfiak tudhatnak meg többet testük egyáltalán nem egyszerű működéséről. Jó tudni: Sok férfi hiszi azt, hogy túl kicsi a pénisze. Legtöbbször azonban normál méretű, csupán kisebbnek hat, mert túl nagy a hasuk. Az urológusok tudják: annak, aki 10 vagy 15 kilót lead, egy-két centiméterrel nő a pénisze. Optikai csalódás? Meglehet. Néha azonban startlövés az élet egészségesebben élt második feléhez. Dr. Oliver Gralla (1972) andrológus-urológus. Göttingenben végezte az orvosi egyetemet és miután egy évet kutatással töltött az USÁban, a Harvardon, Cambridge-ben, 2001 és 2007 között pedig a berlini Charité urológiai klinikáján meddőségi szakemberként dolgozott, ahol a "berlini gólya" becenévvel tüntették ki. A kölni egyetemi klinika andrológiai osztályának vezetőjévé való kinevezését hosszú tanácsadói sorozattal ünnepelte a kölni "Express"-ben, ahol "Dr. Szex" néven köszöntötték. 2010 óta a saját andrológiai rendelője van Dortmundban, ahol fiatal és örökifjú férfiak, nők és párok életminőségének javításán dolgozik.

Jean-Charles Gaudin - Das ​Herz
Maestro ​bricht auf zu einem neuen Abenteuer, um eine fremde Welt zu erkunden: den menschlichen Körper! Dabei begegnet er allen Bewohnern eures Körpers. Von den roten Blutkörperchen die durch euer Herz fließen, über die Gedanken in eurem Gehirn bis hin zu den weißen Blutkörperchen, die dafür sorgen, dass Bakterien und Viren keine Chance haben! Auch Maestros Freunde Adam, Eva und Jumbo sind natürlich wieder mit von der Partie und werden noch viele weitere Freundschaften schließen. „Es war einmal…“ geht weiter! Im zweiten Kapitel der „Hallo Maestro“-Comicreihe reisen wir einmal quer durch unseren Körper. Vom Herzen über das Gehirn, Knochen und Skelett und in jeden noch so verborgenen Winkel. Das bewährte Rezept aus lehrreichen Visualisierungen und lustigen Episoden der liebgewonnenen Charaktere bleibt natürlich erhalten, und „Es war einmal… das Leben“ präsentiert sich komplett in modernen, kindgerechten Zeichnungen. Im ersten Album durchqueren unsere Helden den Blutkreislauf von Kopf bis Fuß und landen dort, wo das Leben selbst sitzt: im Herzen.

Antalóczy Zoltán - Tudomány ​és művészet
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Lambrecht Kálmán - Az ​ősember
E ​könyv harmadik fejezetében, az ember állati eredetét bizonyító csökevényes szervek során szó van a vakbél féregnyúlványáról. Az embernek ez a sorvadó szerve jó húsz évvel ezelőtt ágynak döntött egy kis diákot. Dél-Magyarország dunamenti végvárának, Pancsova gimnáziumának negyedik osztályában faragta a padot 1904-ben az említett kis diák, aki máig is hálásan gondol szülővárosa polgári leányiskolájának igazgatónőjére, mert kosárszám bocsátotta a krízis múltával rendelkezésére a Természettudományi Közlöny köteteit, az elsőtől az akkor megjelent utolsó füzetig. Kerek egy hónapig egyebet sem tett e sorok írója - mert ő volt az appendicitisben megbetegedett kis diák -, mint kivonatolta a Közlöny tartalmas köteteit, elsősorban is Herman Ottónak e folyóirat hasábjain megjelent örökszép írásait. Ott és akkor szerettem én meg Herman Ottó könyveit, sokoldalú érdeklődését, átfogó gondolatait. Ennek a véletlennek köszönhetem, hogy amikor a sors a déli végekről Budapest egyetemére vetett, utat nyertem az utolsó magyar polihisztorhoz, akinek egyénisége, munkája és állásfoglalása annyira érdekelt, hogy mindazokon a területeken tájékozódni iparkodtam, amelyekbe magyar lángelméje belevágott. Így és ezért kellett - lelki szükségből - nyomon követnem Herman Ottó egyik legszebb tudományos eredményének diadalútját, amelynek során kimutatta, hogy a jégkorszak ősembere hazánk földjén is élt.

D. D. Stacks - Color ​My Boobs!
Bouncy ​fun! A fun, interactive gift book for adults, this coloring book is filled with almost 40 pages of alluring, healthy, happy female pulchritude. Showcasing the work of two talented artists, these line drawings also feature character boobs: a showgirl, a hot librarian, a cheerleader, a bubble-bath girl, a hot teacher and much, much more.

Margrit Shildrick - Dangerous ​Discourses of Disability, Subjectivity and Sexuality
This ​innovative and adventurous work uses broadly feminist and postmodernist modes of analysis to explore what motivates damaging attitudes and practices towards disability. Margrit Shildrick argues for the significance of the psycho-social imaginary, and suggests a way forward in disability's queering of normative paradigms.

Margrit Shildrick - Leaky ​Bodies and Boundaries
Drawing ​on postmodernist analyses, _Leaky Bodies and Boundaries_ presents a feminist investigation into the marginalization of women within western discourse that denies female moral agency and embodiment. With reference to contemporary and historical issues in biomedicine, the book argues that the boundaries of both the subject and the body are no longer secure. The aim is both to valorise women and to suggest that 'leakiness' may be the very ground for a postmodern feminist ethic. The contribution made by _Leaky Bodies and Boundaries_ is to go beyond modernist feminisms to radically displace the mechanisms by which women are devalued. The anxiety that postmodernism cannot yield an ethics, nor advance feminist concerns is addressed. This book will provide invaluable reading for those studying feminist philosophy, cultural studies and sociology.

Covers_369311
Beyond ​the Body Proper Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Beyond ​the Body Proper
Over ​the past several decades, scholars in both the social sciences and humanities have moved beyond the idea that there is a “body proper”: a singular, discrete biological organism with an individual psyche. They have begun to perceive embodiment as dynamic rather than static, as experiences that vary over time and across the world as they are shaped by discourses, institutions, practices, technologies, and ideologies. What has emerged is a multiplicity of bodies, inviting a great many disciplinary points of view and modes of interpretation. The forty-seven readings presented in this volume range from classic works of social theory, history, and ethnography to more recent investigations into historical and contemporary modes of embodiment. _Beyond the Body Proper_ includes nine sections conceptually organized around themes such as everyday life, sex and gender, and science. Each section is preceded by interpretive commentary by the volume’s editors. Within the collection are articles and book excerpts focused on bodies using tools and participating in rituals, on bodies walking and eating, and on the female circumcision controversy, as well as pieces on medical classifications, spirit possession, the commodification of body parts, in vitro fertilization, and an artist/anatomist’s “plastination” of cadavers for display. Materialist, phenomenological, and feminist perspectives on embodiment appear along with writings on interpretations of pain and the changing meanings of sexual intercourse. Essays on these topics and many others challenge Eurocentric assumptions about the body as they speak to each other and to the most influential contemporary trends in the human sciences.

Krajnik Bíró Sára - Testünk ​világa
József ​Attila Óda című versében így ír a szeretett nőről: „Vérköreid, miként a rózsabokrok, reszketnek szüntelen. Viszik az örök áramot, hogy orcádon nyíljon ki a szerelem s méhednek áldott gyümölcse legyen. Gyomrod érzékeny talaját a sok gyökerecske át meg át hímezi, finom fonalát csomóba szőve, bontva bogját – hogy nedűid sejtje gyűjtse sok raját s lombos tüdőd szép cserjéi saját dicsőségüket susogják! Az örök anyag boldogan halad benned a belek alagútjain és gazdag életet nyer a salak a buzgó vesék forró kútjain!” Ahogy a költő szemléletesen megfogalmazza, az emberi test belső szervei valóban úgy működnek, mint egy tökéletes rendszer, melyben minden kicsiny „alkatrész”, minden szabad szemmel nem látható, aprócska sejt nélkülözhetetlen. Gyakran csak akkor döbbenünk rá erre, ha megbetegszünk. Amikor egészségesek vagyunk, természetesnek vesszük életfunkcióinkat: a légzést, a szívverést, a fejünk, karunk, lábunk mozgatását, a látás, a tapintás, a hallás képességét, és nem utolsósorban agyunk működését, a gondolkodást. Ez a könyv azontúl, hogy megválaszolja az egyszerűbb kérdéseket (pl. miért érzünk szomjúságot, miből nyerjük nap mint nap a testünk működéséhez szükséges energiát), a bonyolultnak tűnő folyamatokat szintén világossá teszi. Látványos, szemléletes ábrákkal, rajzokkal igyekszik minél jobban megismertetni ennek a csodálatos emberi szervezetnek a működését.

Mark F. Seifert - The ​Complete Idiot's Guide to Anatomy Illustrated
Like ​its counterparts in calculus, chemistry, and physics, The Complete Idiot’s Guide to Anatomy, Illustrated, is aimed at students who need an understandable supplement to their more rigorous textbook. However, unlike students of other introductory courses, anatomy students must achieve more than a passing grade, and their retention of what they learn can be a life-and-death matter. With that in mind, this book provides focused, thorough, highly illustrated coverage of the body’s tissues, systems, and regions, and its common diseases and disorders. • More than 150 large and detailed illustrations, complete with callouts and Labels • Includes illustrated breakdowns of the nine body systems, anatomy by region, and common diseases and disorders

Sue Harris - El ​cos humá
Hi ​ha molts llibres sobre el cos humà, però cap és com aquest. Vols saber quin és lòrgan més gran del cos? De què estan fetes les ungles? O quines funcions controla el cervell? Obre les pàgines daquest llibre increïble ple de finestres i desplegables i trobaràs resposta a totes les teves preguntes.

Giulia Enders - Darm ​mit Charme
Darm ​mit Charme Giulia Enders Der Millionen-Bestseller jetzt aktualisiert — mit einem Zusatzkapitel über neue wissenschaftliche Erkenntnisse Unser Darm ist ein fabelhaftes Wesen voller Sensibilität, Verantwortung und Leistungsbereitschaft. Wenn man ihn gut behandelt, bedankt er sich dafür. Das tut jedem gut: Der Darm trainiert zwei Drittel unseres Immunsystems. Aus Brötchen oder Tofu-Wurst beschafft er unserem Körper die Energie zum Leben. Und er hat das größte Nervensystem nach dem Gehirn. Allergien, unser Gewicht und eben auch unsere Gefühlswelt sind eng mit unserm Bauch verknüpft. In diesem Buch erklärt die junge Wissenschaftlerin Giulia Enders, was die medizinische Forschung Neues bietet und wie wir mit diesem Wissen unseren Alltag besser machen können. Die dazu gehörigen Illustrationen stammen aus der Feder ihrer Schwester Jill. Die aktualisierte Neuauflage wird um ein Kapitel ergänzt: Die Schwestern Enders geben hier ein Update zu neuen Forschungsergebnissen und der Welt der Mikroben.

Giulia Enders - Gut
The ​key to living a happier, healthier life is inside us. Our gut is almost as important to us as our brain or our heart, yet we know very little about how it works. In Gut, Giulia Enders shows that rather than the utilitarian and let s be honest somewhat embarrassing body part we imagine it to be, it is one of the most complex, important, and even miraculous parts of our anatomy. And scientists are only just discovering quite how much it has to offer; new research shows that gut bacteria can play a role in everything from obesity and allergies to Alzheimer s. Beginning with the personal experience of illness that inspired her research, and going on to explain everything from the basics of nutrient absorption to the latest science linking bowel bacteria with depression, Enders has written an entertaining, informative health handbook. Gut definitely shows that we can all benefit from getting to know the wondrous world of our inner workings. In this charming book, young scientist Giulia Enders takes us on a fascinating tour of our insides. Her message is simple if we treat our gut well, it will treat us well in return. But how do we do that? And why do we need to? Find out in this surprising, and surprisingly funny, exploration of the least understood of our organs.

Dean Burnett - El ​cerebro idiota
Un ​neurocientífico nos explica las imperfecciones de nuestra materia gris En El cerebro idiota, el neurocientífico Dean Burnett nos hace de guía en esta visita a los entresijos de nuestra misteriosa y traviesa materia gris. Durante el camino, explica las imperfecciones delcerebro humano en todo su esplendor y cómo influyen estas en todo lo que decimos, hacemos y experimentamos. Fundamentado en los estudios de los grandes expertos en la materia y escrito con un estilo muy ameno, este libro es idóneo para cualquiera que se haya preguntado alguna vez por qué su cerebro parece empeñado en sabotearle la vida y qué demonios habrá ahí dentro.

Miller-Ferjentsik Viola - Fej ​és szív
A ​Testrészek mesesorozat negyedik kötetében két mese olvasható. A Fejmesében Móna úgy irányítja a játékváros életét, ahogyan a fej az egész szervezetet- és mikor tornádó támad a városra, Móna talpraesetten megoldja a krízishelyzetet. A Szívmesében óvodás társainak készít személyre szóló ajándékokat: mindenkinek olyasmit rajzol, amit az igazán szeret. Móna már tudja, hogy ahány félék vagyunk, annyi féle dolgot szerethetünk - a sokszínűség pedig jó dolog, Lackfi János verse a fej és a szív kapcsolatáról, az ész és az érzelmek viszonyáról szól izgalmas gyermeknyelven. "Kóstoljuk együtt a szavakat, gyönyörködjünk együtt gyermekünkkel a világban, tanuljunk nevetve, játszva, meséljünk, énekeljünk önfeledten. Csak így érdemes! Ebben segít nektek a SzóKiMondóka" Dr. Kádár Annamária

Kollekciók