Ajax-loader

'emberi test' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Covers_474725
Az ​emberi test 1. Ismeretlen szerző
8

Ismeretlen szerző - Az ​emberi test 1.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Angela Royston - 50 ​tény, amit tudnod kell az emberi testről
Amit ​tudni akarsz a testedről, de nincs kitől megkérdezni, arra most végre fény derül! Fedezd fel a szív, a tüdő, a máj, a vesék működését, kövesd végig a levegő és a táplálék kalandos útját a szervezeten belül! Derítsd ki, hogyan mozognak izmaid, miért nősz egyre nagyobbra, és közben milyen megdöbbentő változások történnek benned! Bőséges tényanyag, színes ábrák, eredeti fotók, valamint szellemes infógrafikák segítik, hogy a legújabb kutatások eredményeit is hasznosítva minél jobban megismerd a tested titkait. A kötet végén fogalommagyarázat és tárgymutató is található.

Covers_476866
Az ​emberi test 2. Ismeretlen szerző
6

Ismeretlen szerző - Az ​emberi test 2.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Joanne Avison - Yoga
YOGA: ​Fascia, Anatomy and Movement seeks to bridge the divide between the application of classical anatomy and real-life experiences of practicing and teaching yoga. This book presents fascia as the tensional network of connective tissues; the fabric of the human form. Research into fascia is revealing a whole new context for understanding the human body both at rest and in motion. Whatever your style of yoga, YOGA: Fascia, Anatomy and Movement makes sense of the experience of the moving body in and beyond the yoga classroom. It is a groundbreaking and invaluable resource in the contemporary art and science of yoga. The book is written in straightforward and accessible language, and is divided into three parts: Part 1 examines recent research and the paradigm shift from the classical anatomy of the musculoskeletal system to the new perspective the fascia provides. Part 2 applies this perspective to the practice of yoga with clear descriptions of techniques, exercises and plenty of illustrations. Part 3 considers the metaphysical aspect of yoga and the hidden geometry of our biotensegrity architecture as a metaphor for consciousness. YOGA: Fascia, Anatomy and Movement is intended primarily for Yoga Teachers, but can be adapted for use with Pilates or other movement training programs. Therapists working in the fields of sport, dance, and movement therapy as well as manual practitioners will all find the book enhances their approach to practice.

Covers_440993
Az ​emberi test Ismeretlen szerző
6

Ismeretlen szerző - Az ​emberi test
Az ​emberi test egy csodálatos, tökéletes felépítésű, kiválóan működő, ám rendkívül bonyolult "gépezet". Minden egyes életműködés, ahhoz hogy rendben mehessen végbe, egy-egy szervrendszert igényel, amelyek nem elszigetelten működnek, hanem egymással szoros összefüggésben és kölcsönhatásban. Ezért e népszerű anatómiai atlasz az emberi testet rendszerbe foglalva mutatja be.Azonban bármennyire is összetett és rejtélyes szervezetünk felépítése és működése, mindannyiunk számára fontos, hogy alaposan megismerjük, és ennek alapján megfelelően karban tartsuk. A kiváló minőségű szakrajzok, a magyar és latin nyelvű megnevezések, valamint a közérthető magyarázatok miatt minden bizonnyal széles körű érdeklődésre tart számot az emberi test eme "térképgyűjteménye". Haszonnal forgathatják középiskolai tanárok és diákok, egészségügyi pályára készülők, sportolók, masszőrök, fizioterapeuták, ápolók, edzők, a testkultúra iránt érdeklődők. A benne foglalt ismereteken túl gyakorlati segítséget jelent az egészség megőrzéséhez és az életminőség javításához is, mert aki jól ismeri testének felépítését és működését, tudatosan élheti az életét és remélhetőleg nem él vissza az egészségével.

Ruth Martin - Allan Sanders - A ​csodálatos test
Gyertek ​kis felfedezők! Vizsgáljuk meg egészen közelről a csodálatos emberi testet, nézzük meg, mi rejtőzik a bőrünk alatt. Ha felemeled az ablakokat, még több érdekes információt találhatsz az agyról vagy éppen a baba fejlődéséről. Rengeteg felfedeznivaló vár!

Horváth Endre - Vércsoportok
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Antonio Damasio - The ​Feeling of What Happens
The ​superb researcher, humanist, and author of Descartes' Error binds the body to the spirit in an exploration of consciousness The publication of this book is an event in the making. All over the world scientists, psychologists, and philosophers are waiting to read Antonio Damasio's new theory of the nature of consciousness and the construction of the self. A renowned and revered scientist and clinician, Damasio has spent decades following amnesiacs down hospital corridors, waiting for comatose patients to awaken, and devising ingenious research using PET scans to piece together the great puzzle of consciousness. In his bestselling Descartes' Error, Damasio revealed the critical importance of emotion in the making of reason. Building on this foundation, he now shows how consciousness is created. Consciousness is the feeling of what happens-our mind noticing the body's reaction to the world and responding to that experience. Without our bodies there can be no consciousness, which is at heart a mechanism for survival that engages body, emotion, and mind in the glorious spiral of human life. A hymn to the possibilities of human existence, a magnificent work of ingenious science, a gorgeously written book, The Feeling of What Happens is already being hailed as a classic.

Mark Divine - Kommandós ​edzés
A ​SEALFIT egy különleges edzésprogram, amelyet Mark Divine, volt Navy SEAL parancsnok dolgozott ki. Célja a különleges egységek egyedi és speciális igényeire szabott rendszer kifejlesztése volt, amivel a katonák képessé válnak a bennük rejlő teljes fizikai potenciál kifejtésére. Mark Divine programja, a Kommandós edzés - Változz elit katonává nyolc hét alatt! egyrészt filozófiai megközelítést nyújt, másrészt fizikailag készít fel arra, hogy képes legyél kialakítani magadban azokat a jellemvonásokat, amelyek a Navy SEAL-ekben megvannak: fegyelem, motiváció, eltökéltség, önuralom, becsület, tisztesség, bátorság és vezetői képesség. A Kommandós edzés - Változz elit katonává nyolc hét alatt! úttörő edzésprogram, amely javítja az erőnlétet és állóképességet, növeli a munkakapacitást, hozzásegít ahhoz, hogy jobban megismerd az eszköz nélküli funkcionális edzést, és felfedezd a csapatedzésben rejlő óriási fejlődési lehetőséget. A SEALFIT a mentális és fizikai felkészülés mellett megfelelő táplálkozással is támogatja a „Kokoro” (harcos) szellemiséget, hogy gyakorlója legyőzhetetlenné váljon az életben. Csatlakozz a több ezer SEALFIT-hez, akik szintén Mark Divine parancsnok kipróbált és bizonyított módszereivel változtattak az életükön! A SEALFIT segítségével 8 HÉT ALATT: - Ki fognak alakulni benned a Navy SEAL tagjaira jellemző tulajdonságok. - Az elméd legyőzhetetlenné válik. - A létező legjobb funkcionális edzéssel fogsz dolgozni, amihez a lehető legkevesebb felszerelésre lesz szükséged. - Kiegyensúlyozottabbá válik a táplálkozáshoz való hozzáállásod. - Elképesztő mértékben nő az általános, funkcionális erőd és az állóképességed. - Javul a munkakapacitásod és a kitartásod.

Albert Barillé - Egyszer ​volt...
Mester ​és barátai, azaz Albert Barillé rajzfilmsorozatának ma is népszerű rajzfilmhősei ezúttal az emberi testben kalandoznak és közben bemutatják, hogyan épül fel, miként működik a szervezet. Látás, hallás, légzés, vérkeringés, az immunrendszer - testünk megannyi csodája, melyek felfedezését és megértését egyszerű ábrák, színes fotók és világos leírások segítik. Akárcsak korábbi, az emberiség történetét bemutató enciklopédiánk, ez a kötet is szórakoztatva, játékosan tanít fontos ismereteket az ifjú olvasóknak.

Paul Hougham - Az ​emberi test, szellem és lélek
Az ​emberi test, szellem és lélek hiteles, átfogó és elgondolkodtató képet ad az emberi Test és szellem nyugati felfogásáról, s egyben azt összehasonlítja az ősi kultúrákéval, beleértve a csakrák és a csi keleti energiarendszerét, valamint az afrikai, az észak- és dél-amerikai samanizmus kozmikus világképét.

Andrea Schwendemann - Testünk
A ​Ravensburger Mit? Miért? Hogyan? Profi Tudás ismeretterjesztő sorozata 8-14 éves gyerekek számára készül. A kisiskolások, illetve kiskamaszok érdeklődését felkeltő fotókkal és vicces rajzokkal gazdagon illusztrált könyvekből szórakozva lehet tanulni. A sok meglepő tényen, érdekességen kívül egyszerű csináld magad kísérletek és szakértőkkel készített interjúk is találhatók a kiadványokban, melyeket a kihajtható felfedezőoldalak tesznek különlegessé. A Ravensburger Mit? Miért? Hogyan? Profi Tudás sorozatának e kötete az emberi testtel ismerteti meg a gyerekeket. Többek között ezekre a kérdésekre is választ ad: Mi teszi vízállóvá a bőrünket? Miért nem fáj a hajvágás? Miért leszünk libabőrösek? Mitől piros a vérünk? Miért hasonlítunk a szüleinkre? Egészséges-e a csókolózás? Miért alusszuk át életünk egyharmadát? Honnan tudják az orvosok, hogy mi a bajunk?

Paolo Giordano - Az ​emberi test
René ​főtörzsőrmester szakasza csupa fiatal fiúból áll. Az afganisztáni misszió az első nagy próbatétel az életükben. Indulásuk pillanatában egyikük sem tudja még, hogy a háború egyik legveszélyesebb helyszínére, a Gulisztán-völgy északi bejáratánál lévő Ice Előretolt Műveleti Bázisra készülnek. Egy olyan helyre, ahol nincs más, csak homok, ahol a tűző nap kötőhártya-gyulladást okoz, éjszaka pedig tilos világítani, nehogy ágyútűz célpontjai legyenek. A bázison már várja őket Alessandro Egitto orvosfőhadnagy: ő magánéletének pusztító viharából "menekült" ide, a fegyverekkel vívott, igazi háborúba. Az újoncok viszont - köztük az alig húszéves Antonio René szakaszvezető - a hőség, az unalom és a mind valószínűtlenebbnek rémlő háborús fenyegetettség közepette éppenséggel az otthon hagyott, jól ismert életüket rekonstruálják, barátságaikat mélyítik, viszályaikat élezik itt, a sivatagi bázison, mígnem... A világsikerű első könyv, A prímszámok magánya immár nálunk is népszerű fiatal olasz szerző második regényének hol vidám, hol drámai hangokat megszólaltató kórusa megdöbbentő életszerűséggel ábrázolja, milyenek is a mai "új típusú" háborúk. A Könyvjelző magazin 2015. októberi számában megjelent cikk: Keleten a helyzet... Fordította: Matolcsi Balázs

Dan John - Pavel Tsatsouline - Nyers ​erő
A ​két legendás sportember Pavel és Dan John azzal a nem titkolt szándékkal fogott össze, hogy rávilágítsanak az erőedzés szerepére a sportban és a mindennapi életben. Nem kisebb feladatra vállalkoztak, mint hogy kivezessék olvasóikat és tanítványaikat az erőemelő sportokkal kapcsolatos, egymásnak ellentmondó információk útvesztőjéből. A szerzőpáros könyve röviden bemutatja az erősportok történetét, és rámutat arra a kevésbé ismert tényre, hogy a sportolók és edzőik szinte összes hatékony eszköze és gyakorlata régóta a rendelkezésünkre áll ráadásul sok esetben lényegesen hatékonyabban alkalmazták őket A szerzők megvizsgálják az erőedzés egyéni- és csapatsportokban játszott szerepét, bemutatják a tervszerű edzés koncepcióját, valamint egy olyan új módszert, és egy hozzá kapcsolódó oktatási rendszert is ismertetnek, amely segít a benned rejlő nyers erő hasznosításában. Ha megfogadod a tanácsaikat, nem csupán rengeteg időt spórolhatsz meg magadnak, de könnyebben eligazodsz majd a fitnesszel, egészséggel és táplálkozással kapcsolatos információk áradatában is. A könyv azokat az alapelveket is ismerteti, amelyek mentén a legnagyobb sportolók építik fel edzéseiket, és az is kiderül, hogy ezek az elvek miért és hogyan használhatók az élet szinte valamennyi területén. Ismerd meg a bajnokok titkait, és tudd meg, valójában milyen egyszerű és hatékony, amit a legnagyobbak csinálnak!

Alexander_brody_meztelen
Meztelen Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Meztelen
Kinek ​mi jut eszébe a meztelenségről? Az Alibi új számából sok egyéb mellett ez is kiderül. A kiszolgáltatott teremtmény csupaszságától a nudista strandokon szerezhető benyomásokig ötvenféle benyomással találkozhat az olvasó. És akkor még nem esett szó az illusztrációkról, amelyek között van... de inkább győződjenek meg róla saját szemükkel!

Ismeretlen szerző - Az ​emberi test képekben bemutatva
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Nánássy László Dezső - Az ​emberi lélek
"Midőn ​az emberi lélekről szóló könyvemet a magyar hitvédelmi irodalom könyvpiacán útjára bocsátom, nagyon jól tudom, hogy könyvem nem fog minden kívánalomnak megfelelni. Az emberi lélek tárgya a legnehezebb kérdések közé tartozik. Ezen a téren felhozott ellenvetések oly váltakozók és sokszerűek, hogy eleve merészség volna teljeset és hiánytalant ígérni. Szeretném rávezetni olvasóimat, hogy a modern természettudomány megállapításai, a legszebb s legmeggyőzőbb apologiája halhatatlan szellemi lelkünk létezésének. Rá szeretnék világítani, hogy a hitetlen embernek mennyi mindent el kell hinnie, csak azért, hogy ne higyjen!" Budapest, 1928 augusztus hó.

Nánássy László Dezső - Halhatatlan-e ​a lélek?
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Iwona Radünz - Thomas Röhner - Izgő-mozgó ​fogaim
Ebből ​a könyvből megtudhatsz mindent, amit a fogakról tudnod kell. Az ajándék-dobozban pedig a kipotyogott fogaidat gyűjtheted. A fogak mozgása olyan téma, amely minden gyereket izgat. A hatodik születésnapja körül minden gyereknek van már olyan tejfoga, amely mozogni kezd. Ez egyszerre ad okot a büszkeségre, de gyakran pici félelmet kelt, így az esemény bizonytalansággal is járhat. Kötetünk szemléletesen, és a gyerekek számára is érthetően válaszol a kicsik kérdéseire.

Tim Anderson - Geoff Neupert - Original ​Strength
When ​you were a child, you had an amazingly strong, resilient and healthy body. The body you built through movement during the first several years of your life was meant to be the foundation from which you would continue to add strength, power and resiliency. Your body was meant to be strong, graceful, powerful, fluid, mobile and resilient. You were never meant to be broken, weak, fragile, stiff or injured. You were never meant to just "fall apart" with age. You are supposed to be able to conquer mountains, and even playgrounds, well into your golden years. You are supposed to enjoy this life with vitality. But, many of us do not. Many of us are just watching life go by. We have lost our way. We have lost our foundation. Our sedentary lifestyles have robbed us of the foundation and the joy of movement that we built as children. Because of this, we have lost our strength, our health, our resiliency and our vitality. Thankfully, we were indeed made to move. Through movement, specific movements, we can regain our foundation of strength, our foundation of health. We can become the strong, powerful, and graceful bodies that we were meant to be. We can enjoy this life with vitality. We don't have to be spectators, merely existing. We were made for adventure, for life! We can regain our Original Strength - our foundation. We can help our bodies remember how to move again and in doing so, we can become strong, healthy and resilient; like we were meant to be. We invite you to join us and regain the body you were always meant to have: A body capable of enjoying life.

R. M. H. McMinn - A ​Colour Atlas of Human Anatomy
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

D. D. Stacks - Color ​My Boobs!
Bouncy ​fun! A fun, interactive gift book for adults, this coloring book is filled with almost 40 pages of alluring, healthy, happy female pulchritude. Showcasing the work of two talented artists, these line drawings also feature character boobs: a showgirl, a hot librarian, a cheerleader, a bubble-bath girl, a hot teacher and much, much more.

Margrit Shildrick - Dangerous ​Discourses of Disability, Subjectivity and Sexuality
This ​innovative and adventurous work uses broadly feminist and postmodernist modes of analysis to explore what motivates damaging attitudes and practices towards disability. Margrit Shildrick argues for the significance of the psycho-social imaginary, and suggests a way forward in disability's queering of normative paradigms.

Margrit Shildrick - Leaky ​Bodies and Boundaries
Drawing ​on postmodernist analyses, _Leaky Bodies and Boundaries_ presents a feminist investigation into the marginalization of women within western discourse that denies female moral agency and embodiment. With reference to contemporary and historical issues in biomedicine, the book argues that the boundaries of both the subject and the body are no longer secure. The aim is both to valorise women and to suggest that 'leakiness' may be the very ground for a postmodern feminist ethic. The contribution made by _Leaky Bodies and Boundaries_ is to go beyond modernist feminisms to radically displace the mechanisms by which women are devalued. The anxiety that postmodernism cannot yield an ethics, nor advance feminist concerns is addressed. This book will provide invaluable reading for those studying feminist philosophy, cultural studies and sociology.

Tompa Anna - Sérült ​világunk egészsége
Jelen ​kötetben a szerző kilép a hagyományos szakmai kötöttségekből és átérezve annak fontosságát, hogy bajban van a világ, átfogóan világít rá az összefüggésekre, ami a globalizált világban élő sérülékeny emberiséget veszélyezteti. Megmutatja a lélek és a test harmóniájának fontosságát, biológiai érvekkel támasztja alá a nevelés, a család és a boldog társkapcsolatok életmentő szerepét. Hittel vallja, hogy a veszélyek leküzdhetők, csak meg kell ismerni ezeket. A könyv ebben segít mindazoknak, akik nem csupán magukra gondolnak, hanem a jelen mellett a jövőt is biztosítani szeretnék.

Covers_369311
Beyond ​the Body Proper Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Beyond ​the Body Proper
Over ​the past several decades, scholars in both the social sciences and humanities have moved beyond the idea that there is a “body proper”: a singular, discrete biological organism with an individual psyche. They have begun to perceive embodiment as dynamic rather than static, as experiences that vary over time and across the world as they are shaped by discourses, institutions, practices, technologies, and ideologies. What has emerged is a multiplicity of bodies, inviting a great many disciplinary points of view and modes of interpretation. The forty-seven readings presented in this volume range from classic works of social theory, history, and ethnography to more recent investigations into historical and contemporary modes of embodiment. _Beyond the Body Proper_ includes nine sections conceptually organized around themes such as everyday life, sex and gender, and science. Each section is preceded by interpretive commentary by the volume’s editors. Within the collection are articles and book excerpts focused on bodies using tools and participating in rituals, on bodies walking and eating, and on the female circumcision controversy, as well as pieces on medical classifications, spirit possession, the commodification of body parts, in vitro fertilization, and an artist/anatomist’s “plastination” of cadavers for display. Materialist, phenomenological, and feminist perspectives on embodiment appear along with writings on interpretations of pain and the changing meanings of sexual intercourse. Essays on these topics and many others challenge Eurocentric assumptions about the body as they speak to each other and to the most influential contemporary trends in the human sciences.

Feminist_theory_and_the_body
Feminist ​Theory and the Body Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Feminist ​Theory and the Body
Without ​the body there would be no feminist theory. And it's possible to say that without feminist theory there would be no modern body. The body has long been a contested site in feminist circles. From debates about motherhood, pregnancy, and abortion, discussions of pleasure and sex, to more philosophical discussions of embodiment and the gendering of bodies, the major thinkers of feminist theory have reshaped our ideas of how women and men understand what the body is. In _Feminist Theory and the Body_ Price and Shildrick bring together over 40 of the world's greatest feminist writers to represent the key arguments from all of the different feminist schools of thought on the body. The book's seven sections cover Woman as Body?, Sexy Bodies, Bodies in Science and Biomedicine, After the Binary, Altered Bodies, BodySpaceMatter and Performing the Body. It includes articles on race, cyberspace, theatre, classics, transsexuality, reproductive technologies, illness, rape, plastic surgery, disabilities and much, much more. Contributors: Anne Balsamo, Christine Battersby, Lynda Birke, Susan Bordo, Rosie Braidotti, Judith Butler, Sue-Ellen Case, Fen Coles, Barbara Creed, Kathy Davis, Heather Findlay, Moira Gatens, Elizabeth Grosz, Judith Halberstam, Evelyn Hammonds, Donna Haraway, Luce Irigaray, Ludmilla Jordanova, Audre Lorde, Helen Marshall, Emily Martin, Trinh T. Min-ha, Nalini Natarajan, Pratibha Parmar, Janet Price, Denise Riley, Gillian Rose, Andrea Benton Rushing, Jana Sawicki, Londa Schiebinger, Eve Kosofsky Sedgwick, Lynn Segal, Margrit Shildrick, Felly Nkweto Simmonds, Elizabeth Spelman, Anne Fausto-Sterling, Kristina Straub, Awa Thiam, Alice Walker, Susan Wendell, Juniper Wiley, Jeanette Winterson, Bibi Bakare-Yusuf.

Peresztegi Sándor - Az ​anatómia alapjai
Az ​élet legkisebb önálló egysége a sejt. Robert Hooke adta ezt az elnevezést 1667-ben az általa vizsgált, vékony parafaszeletkében üveglencse alatt talált kis kamrácskáknak, amelyeket cellulának, vagyis sejtnek nevezett el, s ettől kezdve ezt a nevet használjuk az élő szervezetek e fontos egységének jelölésére.

Luann Colombo - Az emberi test
Színes illusztrációkkal és az emberi test műanyag modelljével.

Czigléczki Gábor - Gerincbetegek ​kézikönyve
A ​könyv célja a gerinc megbetegedéseivel kapcsolatban felmerülő kérdések megválaszolása, a betegek ismeretanyagának bővítése, mely hozzájárulhat a teljes testi és lelki gyógyuláshoz. Bemutatásra kerülnek a gyakoribb gerincbetegségek okai, tünetei, diagnosztikai és kezelési lehetőségei. Hasznos tanácsok olvashatóak, hogy milyen jelekre érdemes odafigyelni a gerincfájdalmak jelentkezése esetén, valamint milyen teendők vannak, akár konzervatív (nem műtéti), akár műtéti kezelésre kerül sor.

Sue Harris - El ​cos humá
Hi ​ha molts llibres sobre el cos humà, però cap és com aquest. Vols saber quin és lòrgan més gran del cos? De què estan fetes les ungles? O quines funcions controla el cervell? Obre les pàgines daquest llibre increïble ple de finestres i desplegables i trobaràs resposta a totes les teves preguntes.

Jutta Wellmann - Eberhard J. Wormer - Hormonok
A ​hosszú ideig teljesen alábecsült hormonok csak elenyésző mennyiségben vannak jelen testünkben, mégis tökéletesen markukban tartanak. Ha nincs rendben a hormonháztartásunk, kitör a káosz a szervezetünkben. Ebből a könyvből mindent megtudhatunk ezekről a rendkívül érzékeny anyagokról, melyek a háttérből irányítanak...

Kollekciók